Bijten en grommen naar gezicht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Emiel (Gast)

Ons lieve pupje knuffelt graag met mensen die ze niet vaak ziet maar de laatste tijd als gezinsleden haar knuffelen en te dicht bij haar kop komen gaat ze bijten naar het gezicht en grommen. Is dit normaal gedrag?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ja heel normaal. Dat heet comminiceren, heel belangrijk!

Komt ze bij jullie voor een knuffel, of gaan jullie naar haar voor een knuffel? 

 

 

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ja! Veel honden houden helemaal niet van al dat getuttel, en al helemaal niet bij de kop. Geef je hond wat ruimte en laat t knuffelen meer van haar uit gaan.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Let goed op de lichaamstaal voordat er geknuffeld wordt. 

 

Vaak kun je dan al zien dat de hond op dat moment niet geknuffeld wil worden. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ja dat is normaal, daarom ook beter niet de hond vasthouden (goed bedoeld om te knuffelen) en dan dicht met je eigen gezicht bij de kop van de hond.

Waarom zou een hond dat leuk moeten vinden, dat vinden ze vaak ook helemaal niet fijn.

 

Anoniem (Gast)

Maar hoort dit niet te kunnen bij honden? Of is het omdat ze een pup is? Bij de honden van mn vrienden kan je ze gewoon knuffen

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Maar hoort dit niet te kunnen bij honden? Of is het omdat ze een pup is? Bij de honden van mn vrienden kan je ze gewoon knuffen "

 Nee dat hoeft niet perse te horen bij honden.Je hebt honden die bijna in je bips kruipen zo leuk vinden zij lichamelijk contact en ook dat jij ze steeds op zoekt.

 

 

En er zijn honden die niet zo van knuffelen houden,of wel van knuffelen houden ,maar liever dit contact zelf op zoeken en aangaan,dus zelf laten komen,niet oppakken,of het koppie pakken,niet van bovenaf komen.

 

 

Kijk wat je pup doet als mensen op haar niveau komen,liggend of zittend op de grond,of ze dan zelf komt of een aaitje(onder de kin,op de borst of flank)

 

 

Honden houden in ieder geval wel vaak van contact liggen,naast je/tegen je aan op de bank.

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" Maar hoort dit niet te kunnen bij honden? Of is het omdat ze een pup is? Bij de honden van mn vrienden kan je ze gewoon knuffen "

 

Lang niet alle honden houden daarvan.

Ik heb 2 honden, waarvan de ene het ook niet fijn vindt als je zo dicht bij z'n kop komt.

De ander maakt het niet uit, die vindt het allemaal best.

 

Maar als ik bij mijn hond die het niet leuk vindt, hem toch ga vasthouden en knuffelen dan kan ik er op wachten dat hij een tegenreactie geeft.

En inderdaad, net wat Soraya zegt, hij vindt het wel heerlijk om gewoon tegen je aan te liggen op de bank.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Maar hoort dit niet te kunnen bij honden? Of is het omdat ze een pup is? Bij de honden van mn vrienden kan je ze gewoon knuffen "

 Honden zijn heel loyaal naar mensen, ze laten heel veel toe, maar of ze het altijd even prettig vinden........

 

Honden zijn geen knuffelaars, ze hebben zelf ook geen armen om te knuffelen. Ze komen soms bij je liggen, als je ze dan wilt aaien of knuffelen, lopen ze weg. Soms ook niet hoor,

 

Honden ondeling, liggen bij elkaar, tegen elkaar, naast elkaar. Ze likken elkaar soms, verder niet.

 

Onder hun kin kriebelen of de binnenkant van hun achterbeen vinden ze lekker. Soms gaan ze op hun rug liggen voor een kriebel over hun buik. 

 

Wat honden niet prettig vinden, naar ze toelopen als ze bvb ergens lekker liggen, om te gaan aaien.

Komt je hond zelf naar je toe, prima. In huis hebben ze behoefte aan rust, even geen gewriemel aan hun lijf, tenzij ze dit zelf aangeven.

 

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Voor honden kan het knuffelen op de mensen manier (omarmen en dichtbij de kop komen enzo) bedreigend voelen omdat dit iets is wat honden onderling niet zomaar doen. Ze begrijpen de mensen gewoontes niet.

Daarom zal de hond jullie eerst moeten leren vertrouwen en begrijpen. Dit doe je door eerst haar signalen te respecteren en haar ruimte te geven als ze dit aangeeft. Zodra ze ziet dat jullie geen bedreiging vormen zal ze begrijpen dat jullie geen kwaad in de zin hebben. 

 

Soms kan er ook wat verwarring ontstaan bij de hond als het (te streng of niet consequent) opvoeden is begonnen. Vroeger was dan alles leuk en gezellig met het baasje en nu wordt er opeens ook gecorrigeerd. Zoiets kan de vertrouwensband ook aantasten. Maar natuurlijk weet ik niet of dit aan de hand is.

 

En of ze uiteindelijk een knuffelkont gaat worden of het enkel tolereert dat kun je nooit van tevoren weten. Hier een hondje dat graag komt knuffelen maar niet te lang. Dan veranderd zijn houding namelijk en zie je dat hij het knuffelen ondergaat zonder er van te genieten.

 

Maar één ding is zeker, zodra het knuffelen wordt opgedrongen bereik je het tegenovergestelde van wat je wil dus geef haar de ruimte.

honden page profiel ElianeEliane

Wij mensen hebben de kunst om te denken in een ander zijn plaats.

En zijn meestal heel verbaast wanneer blijkt iets niet zo te zijn dan we dachten of voor lief aannemen.

 

Kijk naar de polsslag van de hond bij voorbeeld 1 en voorbeeld 2

https://www.youtube.com/watch?t=22&v=8_cqM6IGMxA

Volgende forumvraag: Blaffen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^