Bang voor de waterblazer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel anja pastoorsanja pastoors

honden foto van anja pastoors

Mijn pup is inmiddels 4 maanden, heerlijk lief mannetje, normaal ook niet bang aangelegd.  Soms kan hij even van iets schrikken,  maar zijn nieuwsgierigheid wint het altijd. Nu had ik een waterblazer aangeschaft maar vind het helemaal niks. Het is niet het geluid maar de wind waar hij bang voor is, ook van een  afstandje. Gezien zijn vachtstructuur en dat hij graag zwemt, zou ik graag willen dat hij er toch aan went, iemand tips hoe ik dit voor elkaar ga krijgen.

 

 

.

 

 

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Heel langzaam laten wennen.Even flink geduld hebben om het goed aan te leren,echt stapje voor stapje.En op tijd stoppen,niet als hij al bang is,maar een goede ervaring creëren en dan stoppen,want je wilt successen behalen voor hem,zelfvertrouwen opbouwen.

Ik vind zelf dat je écht de tijd moet nemen om het goed vertrouwd te krijgen,dus ik denk eerder in weken dan in dagen.(ik bereid je alvast voor haha)

 

Eerst het apparaat vertrouwd en leuk maken,leg het op de grond en strooi er lekkers omheen.Dat zou ik bijv 2 keer op een dag doen,3 minuutjes.Speel wat met hem,zoals hij gewend is met jou te spelen.

Reageert hij hier goed op en vol zelfvertrouwen,dan aan zetten en ook weer laten liggen op de grond en weer een paar dagen,2 keer op een dag, 3 minuutjes lekkers er omheen strooien.En samen wat spelen.

 

Gaat dit ook goed dan de volgende dag verder gaan(zodat de eventuele spanning die hij toch wat op kan bouwen de tijd heeft om te zakken)en de volgende dag hetzelfde doen als je al dagen/weken deed en proberen spelenderwijs de wind tegen zijn pootjes te laten blazen.Lekkers strooien,wat spelen,weer even die slang los laten,strooien,wat spelen,weer wat blazen enz.

Zo ga je steeds iets hoger met de blazer,stapje voor stapje per volgende dag.(want hij moet echt de tijd krijgen om eventuele spanning te laten zakken)

Ik zou dit ook allemaal in een zittende houding doen en op de grond,zodat als hij het toch te spannend vindt zelf de keuze mag maken om even afstand te nemen...en zich ook weer laat uitnodigen om terug te komen omdat jij hem roept en/of weer wat lekkers strooit.

 

Succes 

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

ja.....zet de waterblazer zeer zachtjes aan en laat er een lekkere warme wint uit komen.

Geef hem ondertussen koekjes als beloning voor het feit dat die er gewoon erbij is.

Zet de blazer nu eerst op jezelf.
Laat zien dat die niet eng is en blaas zelfs maar in je mond met die waterblazer.

Je kleding, je broek..alles.
Je kan er zelfs de bal mee duwen.
Speel ermee....zodat je hond inziet dat het toch niet zo eng is.

En blijven belonen.
Wat je ook doet, blijf vriendelijk, blijf vrolijk en je hond zal er snel minder bang voor worden.
Neem er gerust meer dagen de tijd voor...het zal ook wel even 2 weken trainen worden.

Volgende forumvraag: Mijn manier pup uitlaten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^