Hormonen reu ? Iemand ervaring?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel jaimjaim

honden foto van jaim

Hallo allemaal,

bij deze even een vraagje over mijn reu van nu 2 jaar. Hij is niet gecastreerd en er lopen nu 2 loopse teefjes hier rond.

Meneer heeft et in de gaten en als we ons laatste rondje lopen rent hij liever zo snel mogelijk het gras af en de straten af om alles te kunnen oplikken... 

Vervolgens als we thuis komen en hij wel "redelijk" zijn behoeftes heeft gedaan gaat hij, zodra we binnen zijn, bij de voordeur zitten de hele tijd en gaat daar zitten piepen en hijgen. Dit duurt dan een dik uur zeker voordat hij hiermee ophoudt. 

Waarom zeg ik net "redelijk" zijn behoeftes. Soms zie ik dat hij moet poepen. Aan de manier van doen. Vervolgens doet hij et niet omdat hij weer iets ruikt en vervolgens weer et liefst et gras af speurt. Het lijkt alsof hij dan gewoon vergeet dat hij moest poepen. Waardoor ik nog eens een extra rondje loop maar dan doet hij hetzelfde als et eerste rondje...

Ik weet niet zo goed wat ik hiermee aan moet , andere route kiezen om te lopen? Moet ik hem ervoor straffen? Ben hier niet zo van omdat hij natuurlijk ook "behoeftes" heeft. Dus denk dat hij er zelf niet veel aan kan doen.

zit nu dus met een hijgende hond thuis die zit te piepen voor de deur. Hij heeft net weer niet gepoept waardoor ik soms twijfel als hij zo piept voor de deur. Dan denk ik : zal hij toch even moeten poepen? Vervolgens laat ik hem dan weer even buiten en weet hij niet hoe snel hij et gras weer moet afspeuren. Hij is dan ook echt niet te houden en luistert ook niet..

iemand hier ervaring mee? Tips ? Zeer welkom. 

Dankjewel!

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik zou zelf wel een andere kant op lopen..als ik dacht te weten dat die teefjes daar steeds komen.

Goed meenemen de andere kant op,aan de lijn,voordat hij straks ergens anders los loopt en er vandoor gaat,want ze ruiken al heel goed/ver en diep en die loopsheid ruikt ook sterk en zwengelt idd al die natuurlijke behoeftes aan 

 

En bij thuiskomst afleiden met een denkspelletje en hopen dat dit helpt,deuren die leiden naar de voordeur allemaal sluiten,om hem zo min mogelijk de kans te geven om zich te concentreren op de voordeur..waar hij zo graag weer UIT wil haha.

 

Als je dan kiest voor een andere route,zal hij hopelijk de concentratie kunnen vinden om te gaan poepen.En als hij niet gepoept heeft en toch binnen gaat piepen,dan zou ik er wel op reageren en nog even aangelijnd naar buiten te gaan.

 

Ik denk dat als je er op die manier grenzen aan verbindt en je dit consequent volhoudt dat hij zich(hopelijk) overgeeft aan dat hij met jou gaat wandelen-de andere kant op- i.p.v. hoteldebotel over het grasveld te lebberen.

 

Succes 

 

 

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Wat Soraya al aangaf is wat ik ook doe met mijn 2 rokkenjagers. 

Hier is het hetzelfde vaste riedeltje, welke kant we ook op gaan. Eerst even een flink stuk stevig doorstappen dan ontlasten, lekker hun gang gaan met markeren en weer netjes door stappend het laatste stuk naar huis. Blijkt dat ik in een 'red light district' beland ben, doen we een nieuwe toeristische route. Is de onweerstaanbare 'teef der teven' loops....ja dan bijt ik een paar weken op de tanden en zorg ik dat we het thuis in ieder geval wel SAMEN heel leuk hebben.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Het kan ook best zijn dat het hijgen en bij de deur zitten te maken heeft met dat een van die teefjes dan buiten loopt. Dat doet de mijne namelijk. De eerste keer tuin ik er dus in, want ik denk "hij moet". Maar het is altijd rond dezelfde tijd hier, dus dat is gewoon de tijd dat dat hondje buiten loopt.

 

Mijn hond presteert het om op de 3e verdieping, als er zo'n klein boven raampje op een kier staat nóg te ruiken dat zo'n hond buiten loopt.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Hormonen van onze ..kerels.. Is best wel eens lastig, vaak komt dan de vraag van....castreren.... Niet doen hoor. Haha.  Maar wat doe je buiten ?? Wat ik vaak zie is dat als er buiten gewandeld wordt er niets gedaan wordt met de hond, nee alleen maar wandelen en de hond gaat dan eigenlijk zijn eigen gangetje, zijn hormonen achterna...... Doe wat met de hond buiten, ga speuren, of weet ik wat, speel samen met de hond, ga samen zwemmen, leid je hond af buiten, vaak wordt er gezegd, bij thuiskomst, doe een denkspelletje !! Nee al buiten iets heel leuks gaan doen, niet alleen maar meenemen om te wandelen, want dan gaat de hond alleen maar zijn neus achterna. 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Veronderstel...... In een straat drie  teven, en jij met je reu er tussen in, de drie teven worden om beurten loops, je hond wordt hormoondol en jij ook.  ..... Vandaar wanneer je met je hond naar buiten gaat, ga er wat meedoen.

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

" Hormonen van onze ..kerels.. Is best wel eens lastig, vaak komt dan de vraag van....castreren.... Niet doen hoor. Haha.  Maar wat doe je buiten ?? Wat ik vaak zie is dat als er buiten gewandeld wordt er niets gedaan wordt met de hond, nee alleen maar wandelen en de hond gaat dan eigenlijk zijn eigen gangetje, zijn hormonen achterna...... Doe wat met de hond buiten, ga speuren, of weet ik wat, speel samen met de hond, ga samen zwemmen, leid je hond af buiten, vaak wordt er gezegd, bij thuiskomst, doe een denkspelletje !! Nee al buiten iets heel leuks gaan doen, niet alleen maar meenemen om te wandelen, want dan gaat de hond alleen maar zijn neus achterna.  "

 Ik denk niet dat er geopperd wordt thuis extra (denk)spelletjes te doen ter vervanginging van buiten samen bezig zijn tijdens de wandelingen. Dat is in igg. niet wat ik ermee bedoel. Sommige reuen hebben het er thuis ook moeilijk mee en ook dat kan grotendeels opgelost worden door tijdens de moeilijkere periodes ook daar voor extra afleiding te zorgen zodat ze niet miepend en piepend van voor naar achter blijven lopen en zichzelf nog 'gekker' maken.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik heb met mijn eerste hond ook weleens miden in de nacht buiten gestaan. En hij lekker aan het gras likken, klepperen en bellen blazen...... 

Volgende forumvraag: hoe aanleren?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^