Agressief naar andere honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LisaLisa

honden foto van Lisa

Hoi,

Ik heb een friese stabij van 1,5 jaar, niet zo heel groot en ziet er erg lief uit. Het is ook een heel lief beest, erg knuffelig en super tegen mensen die hij vaker als 1 x heeft gezien. Hij kan heel erg angstig zijn tegen mensen (vooral mannen) die hij niet kent. Ook is hij angstig voor licht en andere dingen die vreemde geluiden maken of groot zijn. Hij kruipt dan weg in een hoekje en wil er niet meer bij komen. Voor de angst hebben wij nu pilletjes en als hij een angst aanval heeft krijgt hij een spuitje Bach. 

Ook naar honden deed hij een tijd geleden erg vreemd, met wandelen. Als hij een hond tegen kwam was hij erg nieuwschierig maar zodra de hond ook maar iets te dicht bij kwam dijnsde hij achteruit. Hij is dus erg bang. Dit is nu sinds kort heel anders want hij is nu juist erg agressief naar andere honden. Hij ziet een hond en gaat er op af, zodra hij dicht bij de hond komt begint hij agressief te grommen en te happen naar de hond, zonder reden. Dus ook al staat de hond gewoon stil, hij gromt en hapt. Ik vind dit erg vervelend omdat ik dus helemaal niet meer los met hem durf te lopen. Hij luistert verder goed als er maar geen hond of mens aan komt. Ook bij het zien van een persoon of hond rent hij er heen en luistert hij totaal niet meer. 

Ik vind dit zo vervelend.. hopelijk heeft iemand een oplossing.

Groetjes, Lisa

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Artikel over reactieve honden,zoals jouw hond:
http://www.moniquebladder.nl/blog/2013/06/17/uitvallen/

 

Ik zou je hond voortaan echt aangelijnd laten als hij op mensen en honden afvliegt.

 

Het nare is dat we dit gedrag zelf in de hand werken.Als pup,aan de lijn,lopen we op iedere hond af,in een rechte lijn.In de hondentaal is dit dreigend/onbeleefd/uitdagend gedrag.In de pup tijd zal je hond daar niet zoveel problemen van ondervinden ,omdat het een pup is,mét puppy vergunning,dus andere (meeste)volwassen honden reageren dan heel gemoedelijk op de pup.Na de 6 maanden heb je een puber/jonge hond,en is die puppy vergunning kwijt geraakt...maar ondertussen hebben wij onze hond aangeleerd dat het normaal is om recht op de andere hond af te lopen of zelfs rennen,want 'spelen is leuk'....

Vaak krijgt de hond dan een oplawaai(snauw/grom/knauw) van de andere hond,die voelt zich bedreigd.Is dat jouw hond al eens gebeurd?

 

Ga je hond weer zijn normale taal leren en dat hij niks hoeft met elke hond die jullie in de verte zien aan komen.Voorlopig(2 maanden) zou ik hem de tijd en rust geven om bij te trekken van alle stress (dat blijkt uit je tekst,dat hij er naar toe gaat,en begint te grommen en happen...(niet zonder reden zoals je zelf dacht,door wat hij aangeleerd heeft gekregen,brengt hij zichzelf ongewild in een situatie die hij helemaal niet aan kan,het grommen en happen is vragen om meer ruimte en rust...en dat terwijl hij het "zelf leek op te zoeken")

van het ontmoeten van honden.Loop daarom steeds weg van een hond die je aan zien komen,lok hem mee een ander kant op met een vrolijke stem(belonen voor het meelopen en aandacht aan jou schenken),het vergt van jou extra energie,want je moet je ogen goed vooruit laten kijken,zodat je situaties voor bent en op tijd een andere 'afslag' kan nemen op straat of in het bos.

Na die 2 maanden kun je er voor kiezen om te kijken hoe hij het doet met luisteren aan een lange losse lijn van 5 meter(die achter hem aan sleept,zodat als hij niet luistert je toch vlot op de lijn kan gaan staan)en loop je ook nog steeds weg van andere honden.Hij moet weer kunnen leren en voelen dat hij echt niks hoeft met andere honden.En hoe meer hij weer tot rust is gekomen en weer vertrouwd raakt met dat hij niks hoeft met die ander hij in het vervolg kalmer reageert als hij dan toch onverwachts een hond tegen komt.

 

Verder zou ik contact zoeken met mensen en hun honden die hij al vanaf pup tijd kent,daarmee zal hij vertrouwd zijn en zich prettig bij voelen en zo kan hij dan toch contact hebben met 'eigen'honden vrienden.

 

EDIT:nog meer linkjes 

 

http://www.moniquebladder.nl/blog/2013/04/29/misverstand/

 

http://www.moniquebladder.nl/blog/2013/09/09/stress-bij-je-hond-het-korte-lontje/

 

http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven

 

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

Blaise (Gast)

Ieder hond is anders. Jouw hond is heel voorzichtig en dat moet gerespecteerd worden. Als je deze signalen negeert en je hond TOCH bij anderen laat terwijl hij het eng vindt krijg je dus dat hij wat verder moet gaan en gaat grommen enz. Dus stapjes terug en niet meer bij andere honden laten maar gewoon met wat afstand zodat je hond zich weer veilig voelt.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^