Stout naar andere honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mariemarie

(stout is misschien niet het juiste woord, maar kan momenteel geen beter woord vinden haha)

 

Als onze hond andere honden ziet begint hij al te grommen. Komen ze dichter dan toont hij zijn tanden. 

Blaffen doet hij niet als hij honden ziet. Wel als hij ze hoort blaffen, maar niet ziet.

 

Op de markt vorige keer was hij ook niet lief naar andere honden toe. 

 

Vorige keer als we gingen wandelen kwam er een puppy afgelopen en daar gromde hij ook tegen. 

 

Onze buurman had een hond en daar hapte hij naar en beet hij in de draad.

 

Nu waar we wonen zijn ook twee honden en daar gromt hij naar en laat hij zijn tanden zien. 

 

Soms negeert hij honden. Mijn vriendin kwam met haar hond, was hij niet stout tegen maar hij negeerde hem totaal en kwam naar mij om te spelen. 

 

Waarom doet hij dit? 

 

Ik zou het fijn vinden als hij eens goed kan ravotten met andere honden, met mij speelt hij super graag, dan is hij terug een puppy'tje, maar waarom niet met andere honden? 

 

Hij is tot zijn 3 jaar in contact geweest met twee honden (jack en chihuahua). Hij is nu 4,5 jaar. 

 

Eerst wil ik weten waarom honden dit doen en vooral of ik hem terug sociaal kan maken naar andere honden toe? 

 

Hij loopt vaak los in de velden/bossen, maar ja daar komen natuurlijk ook andere honden met hun baasjes. Dan loopt hij naar de honden, maar als ik zeg 'stop', dan stopt hij en komt hij terug naar mij. 

 

Zijn er honden die gewoon niet om kunnen met andere honden? 

Maar ik snap dat niet want vroeger speelde hij super veel met de Jack en chihuahua (hij ziet ze nu niet meer). 

 

 

Merciekes! 

honden page profiel NacNac

honden foto van Nac

Ja hoor, er zijn genoeg honden die helemaal niet met andere honden willen/kunnen spelen, wij hebben er ook eentje ...

 

Mijn advies zou zijn om, als je je hond los laat lopen, hem een muilkorf om te doen, zodat er niets vervelends kan gebeuren en hem daarbij te trainen dat hij, zodra er een hond aankomt, hij naar jou toekomt (ik heb dat met heel veel lekkers getraind).

 

Aan de lijn zou ik in eerste instantie andere honden vermijden en hem trainen dat hij, zodra er een hond in t vizier komt, hij aandacht voor jou heeft/krijgt (weer met wat lekkers). Als hij dat kan (en dus de andere hond kan negeren), kan je voorzichtig proberen een andere hond op afstand te passeren.

 

Succes!!

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik ken hier een aantal honden die moeten niks hebben van contact met andere honden, die worden straal genegeerd 

waarom? Geen idee 

 

maar het klinkt in ieder geval alsof die van jou daar gewoon geen behoefte aan heeft 

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Nooit een hond loslaten lopen met een muilkorf om!!!!!!!. als zo,n hond schrikt en in paniek weg rent of gewoon achter wildaan gaat en zoek raakt en dagen rondloopt zonder iets te kunnen eten , word hij dood gehongerd terug gevonden. mijn oom heeft zo jaren terug zijn husky na dagen in de polder gezworven te hebben verhongerd terug gevonden . dus geen loslopende hond met muilkorf om. aub. Hein.

 

 

De hond was dus dood gehongerd.

honden page profiel NacNac

honden foto van Nac

" Nooit een hond loslaten lopen met een muilkorf om!!!!!!!. als zo,n hond schrikt en in paniek weg rent of gewoon achter wildaan gaat en zoek raakt en dagen rondloopt zonder iets te kunnen eten , word hij dood gehongerd terug gevonden. mijn oom heeft zo jaren terug zijn husky na dagen in de polder gezworven te hebben verhongerd terug gevonden . dus geen loslopende hond met muilkorf om. aub. Hein.
 
 
De hond was dus dood gehongerd. "

Ben ik niet met je eens. Natuurlijk is het verschrikkelijk wat er met de hond van je oom is gebeurd!

Maar mijn hond kan nu loslopen (je kunt immers altijd een andere hond tegenkomen) en luistert heel goed, komt naar mij als ik haar roep en als ze een andere hond ziet.

Ik kan en wil niet het risico lopen dat ze een andere hond verwond, met alle gevolgen van dien ...

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Waarschijnlijk vindt jouw hond andere honden heel erg eng. Het grommen is een manier om ze uit de buurt te houden. En als dat niet helpt, dan wordt ie duidelijker. Je kan je hondje helpen door bv BAT therapie met hem e gaan doen. 

bat-cursus-voor-reactieve-honden

 

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Hij is zeker niet stout. Hij laat heel duidelijk merken dat hij andere honden niet leuk vind.

In mijn ogen zou je hem niet meer moeten confronteren met andere honden.

Je kan evt bij een gedragstherapeut om hulp vragen of de hond accepteren zoals die is en hem niet meer met andere honden laten spelen. Het is namelijk wachten tot het goed fout gaat.

Je hond laat heel duidelijke signalen zien en jij brengt hem eigenlijk steeds in situaties wat hij niet wil, waar hij ongemakkelijk van wordt en zich verre van prettig voelt.

 

Je vraagt namelijk iets van je hond waar je hond totaal anders over denkt. Wij baasjes vinden het leuk om te zien dat honden met elkaar spelen, maar de meeste honden vinden dit totaal niet leuk. 

 

Ik heb een hond die niet vaak met andere honden speelt, meestal gaat ze haar eigen gang en ik vind dat prima. Maak me er niet druk om. Af en toe speelt ze wel met andere honden. Wanneer ze er genoeg van heeft, komt ze bij me zitten, gaat de andere hond door, ja dan snauwt ze ook even van zich af. Wanneer de andere hond niet luisterd, dan til ik puck op zodat ze rustig kan zitten/liggen.

honden page profiel UkkePuck UkkePuck

honden foto van UkkePuck

Ik had ook trouwens een hond die andere honden niet in de buurt duldt aan de lijn gedaan.

Zo heb jij de controle over je hond en kan die, mocht ie toch eens bananen in de oren hebben, niet weg lopen en toch andere honden opzoeken om de confrontatie aan te gaan.

 

Als je hond energie kwijt moet, kan dat ook door je hond te laten 'werken'. Snoepjes verstoppen in het lange gras, in een holle boomstam, laat die neus maar werken.

Gegarandeerd een hond die moe is thuis.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

onzekerheid, omdat tie al flink wat ouder is ? en je bent er zelf bij, gewoon doorlopen,als die lelijk gaat doen.

honden foto van Tineke *Luna * Rambo (Brutus R.I.P)

Ik zou de hond dus ook geen muilkorf omdoen maar lekker aangelijnd uitlaten. Als deze wordt aangevallen kan hij zich ook niet verdedigen schrikt hij en neemt hij de benen met muilkorf om dan heb je ook een probleem. Je hond is onzeker en tja dat is aan jou om er mee om te gaan en te leiden in goede banen

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" (stout is misschien niet het juiste woord, maar kan momenteel geen beter woord vinden haha)
 
Als onze hond andere honden ziet begint hij al te grommen. Komen ze dichter dan toont hij zijn tanden. -Je hond is aan de lijn en kan geen kant op,hoogstwaarschijnlijk loop jij met jouw hond gewoon op de stoep of op een pad en lopen dan recht op de andere hond af,zo ook de andere aankomende hond.In de hondentaal is recht op elkaar aflopen zeer dreigend,als een hond zich nog vrij voelt om zijn eigen instinct te mogen/kunnen volgen dan kiezen ze er voor om een andere aankomende hond in een bocht te benaderen,niet recht er op af,want dat lokt ruzie uit.Wat jij kan doen als je een hond ziet aankomen ,is of even het fietspad op te lopen,of in het park/bos even het gras op,gewoon jouw hond meer de ruimte geven,waardoor hij geen stress signalen en afstand vergrotende communicatie hoeft te laten zien(grommen,ontblote tanden).
Blaffen doet hij niet als hij honden ziet. Wel als hij ze hoort blaffen, maar niet ziet.
 
Op de markt vorige keer was hij ook niet lief naar andere honden toe. -De markt vind ik een drukke plek waar voor mij een hond niet thuis hoort,het is er druk,iedereen loopt weer kaarsrecht op elkaar af.Je moet wel een heel flexibele en stabiele hond hebben,wil een hond het 'leuk'vinden om daar rond te lopen.Je doet je hond meer plezier met een rustige wandeling,in je buurt,bos of park,lekker alles af mogen snuffelen.
 
Vorige keer als we gingen wandelen kwam er een puppy afgelopen en daar gromde hij ook tegen. -Niet raar,die vindt hij blijkbaar ook al eng of te spannend/dreigend.En wil hij geen contact mee.
 
Onze buurman had een hond en daar hapte hij naar en beet hij in de draad.Nu waar we wonen zijn ook twee honden en daar gromt hij naar en laat hij zijn tanden zien. -Ook weer afstand vergrotende communicatie wat voort komt uit stress.
 

Soms negeert hij honden. Mijn vriendin kwam met haar hond, was hij niet stout tegen maar hij negeerde hem totaal en kwam naar mij om te spelen. 
Waarom doet hij dit? -Dit hondje vindt hij blijkbaar niet eng of dreigend overkomen.Kent hij dit hondje langer?Of al vaker ontmoet?Dan ontstaat er een vertrouwensband.Het willen spelen met jou,kan in dit geval ook oversprong gedrag zijn...hij wil niks (spelen) met het hondje en weet even niet hoe hij zich moet gedragen of wat hij moet doen.Wat deed hij precies toen hij kwam spelen met jou?
 
Ik zou het fijn vinden als hij eens goed kan ravotten met andere honden, met mij speelt hij super graag, dan is hij terug een puppy'tje, maar waarom niet met andere honden? -Hij vertrouwd jou,kent jou en weet hoe jij met hem speelt.Wij denken altijd dat het héél leuk is voor onze hond om met andere honden te spelen,maar spelen is ook kracht meten...kracht meten met een vreemde hond waarvan je niks weet en geen band mee hebt kan voor een onzekere hond helemaal niet leuk zijn en zelfs dreigend.
 
Hij is tot zijn 3 jaar in contact geweest met twee honden (jack en chihuahua). Hij is nu 4,5 jaar. Eerst wil ik weten waarom honden dit doen en vooral of ik hem terug sociaal kan maken naar andere honden toe? -Er zijn hondenscholen en gedragstherapeuten die ook Sociale wandelingen organiseren,zo ga je met een groep honden samen wandelen,aan de lijn en leren de honden dat er niks gebeurd,iedereen blijft aan de lijn,er blijft voldoende afstand tussen en zo krijgen de honden weer hun rust terug,de spanning zakt en komt er ruimte in dat koppie om er weer wat vertrouwen te gaan krijgen in andere honden.Wat je verder niet moet en hoeft te willen is dat je hond ,iedere hond maar leuk moet vinden.Wel is te trainen in het negeren van andere honden.Leer hem de woordjes 'kijk eens' aan,zeg ik steeds met een hoge stem en krijg je oogcontact dan beloon je met het áller lekkerste snackje wat je hebt(kaas,worst,frikandel,gedroogd vlees),heeft hij dat goed onder de knie,dan kun je de volgende keer zodra hij in de verte een hond ziet de 'kijk eens'zeggen en zo zijn aandacht vragen en flink belonen met het lekkers,zo kun je je hond gaan afleiden en begeleiden,een andere kant op of als er wat voldoende ruimte is tussen hem en de andere hond,kun je wat lekkers op het gras strooien en hem laten snuffelen naar het lekkers,zoeken-snuffelen-en kauwen kalmeert een hond in zijn hoofd.En zal ook de situatie rondom een 'andere hond' ook kalmer maken voor hem.Als ze dit een tijdje met hem hebt geoefend en beloond,dan krijg je op een gegeven moment een hond die direct naar jou kijkt zodra hij een hond spot.
 
Hij loopt vaak los in de velden/bossen, maar ja daar komen natuurlijk ook andere honden met hun baasjes. Dan loopt hij naar de honden, maar als ik zeg 'stop', dan stopt hij en komt hij terug naar mij. -Heel goed,hij luistert wel naar je,dat is heel belangrijk.
 
Zijn er honden die gewoon niet om kunnen met andere honden? -Ja genoeg,ze hebben het vertrouwen wat verloren in andere honden door vroeger te hard benaderd te zijn door andere honden,of ze zijn onzeker en/of angstig.

Maar ik snap dat niet want vroeger speelde hij super veel met de Jack en chihuahua (hij ziet ze nu niet meer). -Met deze hondjes had hij een band opgebouwd.Dus wist wat hij aan ze had.
 
 
Merciekes!  "

 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Ben ik niet met je eens. Natuurlijk is het verschrikkelijk wat er met de hond van je oom is gebeurd!
Maar mijn hond kan nu loslopen (je kunt immers altijd een andere hond tegenkomen) en luistert heel goed, komt naar mij als ik haar roep en als ze een andere hond ziet.
Ik kan en wil niet het risico lopen dat ze een andere hond verwond, met alle gevolgen van dien ... "

 

Whu? Waarom denk je dat hij zomaar zou gaan vechten dan? Hij laat heel duidelijk in hondentaal zien: tot hier en niet verder, ik ben niet van jouw sociaal contact gediend. Een grom, wat tandjes - dat betekent beslist niet dat er een groot risico is op gevechten hoor...

honden page profiel NacNac

honden foto van Nac

"  
Whu? Waarom denk je dat hij zomaar zou gaan vechten dan? Hij laat heel duidelijk in hondentaal zien: tot hier en niet verder, ik ben niet van jouw sociaal contact gediend. Een grom, wat tandjes - dat betekent beslist niet dat er een groot risico is op gevechten hoor... "

Ik kan alleen maar voor mijn hond spreken Aurelia en helaas heeft mijn hond wel een andere hond verwond, dus vandaar de muilkorf.

Volgende forumvraag: Met andere honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^