mensen die koekjes geven

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke

honden foto van Annemieke

Ik wil graag eens jullie mening horen..

Ik had zojuist een gesprek met familie, want ik heb ze gevraagd niet (mensen) koekjes en beschuit etc te voeren aan mijn volwassen hond. Ik legde uit dat honden hun tanden niet elke dag poetsen zoals kinderen en dat ik straks als hij ouder wordt dure gebitkosten zal krijgen omdat hij problemen met zijn kiezen, ontstekingen etc, kan krijgen. Dus liever wortel, komkommer (vind ze heerlijk) of een speciaal hondenkoekje.

Hun reactie was dat zij al hun honden altijd koekjes gaven in het verleden en nooit gebitskosten of problemen bij hun honden hadden. Dus dat "het allemaal wel zal meevallen".

Wat vinden jullie hiervan? Ik voelde me een beetje een zeurkous, en ben dus ook wel benieuwd wat mensen hier vinden.

Toen ik zei dat ik los van dit ook niet van "de bedelende hond" hou, dat begrepen ze dan wel weer beter. Ze bedelt overig alleen bij hen-zo slim die honden!

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Ik begrijp je helemaal. Ik hou er ook niet van als mijn honden 'mensen' eten krijgt. Helaas denkt mijn moeder hier heel anders over. Zelf poets ik geen tanden, naar mijn honden krijgen elke dag iets om te bijten en dat verzorgt voor mijn idee ook heel goed de tanden.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Wel of geen gebitsproblemen op lange of korte termijn,mensen hebben jou keuzes te respecteren!

 

Ik hoorde een paar jaar geleden trouwens ook een héle goede reden waarom andere mensen haar niks hoeven te geven,waarom naar mij luisteren en direct komen...als andere wild vreemde mensen ook koek bij zich hebben en ook nog uitdelen..dan ren je daar toch ook nog even achteraan.(vooral in de jonge jaren,juist de belangrijkste tijd om zelf dat goede fundament te leggen rondom het goed luisteren aan te leren.)

 

 

Verder zou ik zeker niet kiezen voor een mensen koekje met suiker.

 

 

 

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Los van je reden horen ze naar je te luisteren omdat het jouw hond is. Zo simpel is dat. Je bent geen zeurkous hoor, gewoon rustig blijven herhalen dat je het niet wil. En anders verzin je een reden waar ze niks over kunnen zeggen.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Zeg gewoon dat je hond anders flink aan de diarree raakt. Mensen die dat zo zeggen die zeggen later toch weer "ohh  maar het maakt toch  niet uit, kijk hem smikkelen!" 

 

Ik heb hier een hele familie zo...

honden page profiel Dobber †Dobber †

honden foto van Dobber †

Tsja, of ze nu wel of niet jouw mening delen, ze zullen ´m toch moeten respecteren. Het is jouw hond, en ook al gaven zij tonnen koekjes en hadden nooit gebitsproblemen, dan nog moeten ze jou respecteren. Geen koekjes geven dus ;). 

honden page profiel 3 muisjes3 muisjes

honden foto van 3 muisjes

Heel simpel maar grof, het is jouw hond, jouw verantwoordelijkheid, en om die reden ben jij ook degene die bepaald wat jouw hond wel en niet zou moeten eten. Dat hun een andere mening hierover hebben is hun probleem, niet die van jou 

honden page profiel BlaiseBlaise

Ik begrijp je familie wel. Als je die oogjes ziet die zien dat jij lekkers snoept en geeft niks lijkt zo hebberig tegenover je hond (voelt zielig). 

Ik begrijp je wel maar zou het niet kunnen. Ik los het op door zelf niks in de honds bijzijn te snoepen.

honden foto van Denise; Nova & Vancha

Mijn hond heeft allergieën. Maar als ik dingen heb die ik niet wil hebben, zoals bij mijn ouders die echt alles aan de hond geven, zeg ik gewoon 'oh niet doen hoor, ze is allergisch voor .... Ja blaast straks dr hele kop op en kan ik er mee naar de DA."

Opgelost.

honden page profiel Marion BrennekeMarion Brenneke

honden foto van Marion Brenneke

Zoals een paar mensen voor mij al zeiden: ik vind dat mensen (of het nu familie is of andere) je keuze moeten respecteren.
Als jij zegt geen koekje, is het geen koekje en dan speelt het geen rol welke reden je daarvoor hebt.

Ik wil ook niet dat mensen snoepjes aan mijn hond geven omdat die ook zonder die snoepjes ALLE mensen al het absolute einde vind. Ik werk er keihard aan, hem aan te leren, niet naar iedereen toe te lopen en al helemaal niet tegen de mensen op te springen.
Als iedereen mijn hond nu ook nog begint te voeren, krijg ik dat nooit afgeleerd EN: nog belangrijker  mijn hond wordt te dik 

honden foto van teckelventje Lobke Lodewijk en de rest.

Niet alleen familie leden die dit doen. wat dacht je van al die hondenbaasjes in het park die ongevraagd jou hond van alles en nog wat voeren.laats een mevrouw die zei ja mijn hond is te dik dus geef ik zijn lekkers maar aan andere hondjes. ik zei gelijk mogen die dan wel dik worden. en ik vind dat u ht eerst wel mag vragen of mijn honden een koekje mogen voor het zelfde geld zijn ze zwaar allergisch. nou ze schrok ervan en mijn honden kregen nooit meer een   koekje.Hein.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Jij doet het op jou manier en vraagt aan hun om in jou lijn te blijven. Met goed recht. Dat hebben ze simpelweg te respecteren. Dat ze hun honden wel bepaalde dingen geven is daarin tegen hun zaak. Maar als je niet wil dat ze dat aan jou hond geven, hebben ze dat te respecteren, zelfs al gaf je er geen reden voor. Je wil het gewoon niet "klaar".

Zo hebben wij eens een oom (toen woonde ik nog thuis) praktisch de deur gewezen die achter onze rug om pinda's (zout) aan de hond ging geven.

Heel duidelijk gemaakt geflik dat niet nog een keer. Want je vliegt er uit en komt er niet meer in. Gezien vooraf ook iedereen netjes was ingelicht wat voor mensen is >is niet voor de hond.

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Niemand mag ongevraagd je dieren voeden en als je het niet wilt moeten ze het laten.

 

Ik heb eens ruzie gehad met schoonmama,iedere keer ging zij mijn kat stiekem voeren met worst met het gevolg dat die ging kotsen s'nachts soms ook wel op het bed.

Op een gegeven moment was ik het zo beu toen ik haar betrapte,ben flink uit mijn slof geschoten en heb gezegd dat zij de kots mag komen opruimen.

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Jouw hond, jouw regels. 

 

Ik ben een keer heel boos geworden op een vrouw in het  bos die ook vrolijk koekjes stond uit te delen, dus ook aan Dexter. Ik zei dat ik het niet wilde hebben en ze bleef hem vervolgens koekjes geven met de opmerking dat ik mijn hond te streng opvoed.

 

ik was zo kwaad dat ik zei: Opvoeding...dat was bij u geen overbodige luxe geweest!

 

sindsdien negeert ze mij, en dus ook Dexter....probleem opgelost ;)

 

honden page profiel ElineEline

honden foto van Eline

Ik denk niet dat onze mening belangrijk is voor jou. Jij bepaald wat je hond eet en of ze je een zeur vinden moeten zij weten.

Ik heb eens op en terras gezeten met een pup.
Ik een banaan royal en een koekje voor de pup.
Opeens zetten een man een bak ijs voor de hond, in een reflex schopte ik de bak weg
Ik ben nog nooit zo uitgescholden, hoe ik het in mijn hoofd haalde om dat te doen. Hij vond dat de pup ijs mocht hebben.....ik niet....

honden foto van Manon en de meiden, Vera*, Lexi*, Pientje* en Mara

Ik wil absoluut niet dat andere mensen mijn honden 'menseneten' gaan voeren. A. Wil ik geen bedelende honden. B. Geef ik het ze niet, dus wil ik ook niet dat een ander dat doet

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

Bij 2 van de 3 wil ik het niet, die zitten dus ook niet bij bezoek of gewoon in huis.

De oudste, ach, die mag het wel. Al gebeurt dat niet zo veel, zij krijgt ook wel de resten vlees van het avondeten etc.

 

Bij pups wil ik van niemand niet dat ze die snoep geven, diegeen die het probeert trekt eigenlijk nog snel zijn hand terug, hihi.

Ik doe het zelf ook nooit, heb ook nooit snoep in mijn zakken zitten.

honden page profiel --

honden foto van -

Ik begrijp je helemaal, jouw honden, jouw regels. Als jij het liever niet hebt, dan niet. 

 

Rayosk is een ontzettende schooier en heeft al vaak succes gehad. Hij rent naar een persoon toe (al is dat 500 meter verderop)  zodra deze iets in zijn hand heeft en is dan oostindisch doof voor alles wat ik roep. Rayosk terugroepen werkt niet,  want 9/10 keer voeren ze hem toch wel. Ik ben dus maar naar die mensen gaan roepen dat jij een voedselallergie heeft . Misschien niet de beste oplossing,  maar het werkt. 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik heb het aardig geprobeerd in het park maar daar hebben de meeste mensen maling aan.
Dus ben ik al Santa zijn allergieën maar gaan opblazen tot extreme proporties.
Ik vind het echt stuitend dat mensen tegen een vriendelijk verzoek van een honden baasje in durven te gaan.

honden page profiel StippeltjeStippeltje

honden foto van Stippeltje

Moet je eens proberen om ieder kind dat je tegenkomt snoep te geven. Ik vrees dat je dan heel hard weg moet rennen. Zodra het een hond is heb je als eigenaar niets in te brengen. Dat is toch zot ? Wat jij niet wil, ongeacht de reden, moet gerespecteerd worden. 

 

Mensen denken ook helemaal niet na. Honden kunnen ziek, op dieet, allergisch zijn of verdragen bepaalde dingen niet. Ik ben ook gestopt met vriendelijk vragen of ze niets willen geven. Heel soms, als iemand Frolic uit staat te delen, wil ze daar nog wel eens naartoe rennen. Dan schreeuw ik dat ze niets mag. Ik schreeuw alleen bij gevaar dus staat ze 3 seconden later weer naast me. 

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

Mijn honden krijgen geen koekjes van andere mensen, niet voor het gebit maar omdat ik het niet wil.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Het is jou hond dus jij mag beslissen wat en of er iets gegeven wordt.

 

Hier mogen de honden ook niets.

Niet thuis van bezoekers.ook niet als de honden mee gaan op bezoek.

Ook niet buiten van andere hondenbazen.

 

Inderdaad niets is zo vervelend dan een bedelende hond,vind ik dan.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Je zou je familie ook een hondenkoekje bij de koffie kunnen geven, aangezien ze tóch de helft aan je hond voeren 


Mijn schoonmoeder probeerde het ook nog wel eens bij Max, maar dat mocht niet van mijn moeder. Deed ze uiteindelijk ook niet.

En Max maar zielig kijken, wist precíes bij wie hij moest zijn 

 

Mijn vader heeft er ook een handje van. Papa een koekje bij de thee, Fleur een koekje (maar geen thee). Papa nog een koekje, nou vooruit, Fleur ook nog een stukje.

Fleur is niet voor niks een beetje Rubensachtig...

 

Mijn vader weet dat ik het bij Mellow niet wil. Een gewoon koekje mag (Mellow weet dat mijn moeder altijd wel wat koekjes in haar jaszak heeft), maar geen mensen-voer.

 

Zelf geef ik Mellow nog wel eens wat lekkers. Ze mag altijd het deksel van de Boer'n Yoghurt aflikken, het deksel én de lege emmer van de Griekse yoghurt. Dan is ze zó gelukkig, vindt ze zó enorm lekker 

En ja, een stukje komkommer (wat ze niet altijd wil trouwens), stukje appel, stukje banaan. Maar geen koekjes die wij eten.

Ze bedelt overigens nooit, al kijkt ze wel vaak even naar mijn schaaltje yoghurt ('wát, niks voor mij?!' )

 

Nu poets ik haar tanden wel elke dag, maar ik wil gewoon niet dat ze teveel mensen-voer krijgt. Zeker niet met dat slechte gebit van haar.

 

Vreemden doen het niet, die krijgen daar écht de kans niet voor, weet je wel hoe eng vreemde mensen dichtbij zijn haha 

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Je bent geen zeur..... jij zelf bepaalt wat je hond mag eten. Hier krijgt de hond alleen wat van mij..... wil je niet dat je familie wat geeft , wees daar dan resoluut in, zodat ze weten wat jouw standpunt is. !!

Maggie (Gast)

Hai Annemieke, 

 

Helemaal eens! Je bent zeker geen zeurkous hoor. Mijn schoonmoeder voert mijn jack russel rustig een heel pak salami als ik niet oplet.. ze vindt mij dan een aansteller dat ik dat niet wil. Ik moet zeggen dat ze de enige is die het nog doet want die van mij gaat er vaak binnen een uur van kotsen of aan de diarree. Als dat bij de mensen die haar voeren thuis gebeurd, dan is het echt snel over hoor :-).

 

Ik zal niet zeggen dat ze nooit iets krijgt maar meestal echt alleen hondenvoer/koekje of een wortel ofzo. Daar is ze dol op. 

 

honden page profiel SaapSaap

honden foto van Saap

Gebitsproblemen is nog je minste probleem, de meeste honden worden vreselijk vervelend van het zomaar krijgen van eten. Als je ergens heen gaat gewoon zeggen dat hij niks mag, geen discussie met die mensen beginnen. Hij mag niks, punt uit.

 

Ik weet precies hoe je je voelt hoor. Ik vind het ook vreselijk vervelend als iemand mijn hond wat geeft. Heb zelfs al meerdere keren gehad dat ik hem 5min voor de supermarkt heb gezet en dat ik terug kom, dat iemand hem gewoon eten staat te geven (huismerk rotzooi, kruidnootjes enz). Nu durf ik hem niet meer voor de winkel te zetten, want hij wordt snel ziek van eten.

honden page profiel BlaiseBlaise

Dat is een goede oplossing Mellow! 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Mijn hond heeft allergieën en mijn ouders hadden daar ook lak aan, want dat zou "niet kunnen bij zo'n stoere, stevige Bouvier". Vervolgens gaven ze brood, mensen koek en granen honden koekjes. Het directe gevolg bij hun in huis was een stinkende wind hond. Dat zou aan mijn voer liggen.. uhu..
Vooral mijn pa wilde niet luisteren. Zelf snoepjes neer zetten werkte niet. Toen ik op een zondag met spoed bij de da belande omdat mijn hond echt volledig uitgeput was (ik dacht echt dat ze ernstig ziek was), bleek dat door haar allergie vs mijn pa te komen. Haar lijf was simpelweg bezig om die bende weer uit haar lijf te werken.
Ik heb haar toen voor een flinke tijd thuis gehouden omdat ik dit als enigste oplossing zag om tot mijn pa door te dringen (hij vond en vind het nog steeds onzin) en ze knapte 200% op.

Mijn motto: ik weet wat het beste is voor mijn hond. Ik ben als enigste verantwoordelijk voor mijn hond. Die snacks maken mijn hond ziek, dus moet ik zorgen dat zij ze niet binnen krijgt.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Haha volgens mij zijn het overgrote deel "ouders" die dit doen. "Ja maar wij zijn ouder, we hebben meer levenservaring wij weten dat toch beter. En vroeger deden we het bij fikkie ook en die werd wel 15 jaar oud!"

 

Obi is ook wel eens flink aan de schijterij geweest erdoor..

honden page profiel CindyCindy

honden foto van Cindy

Bij mijn ouders ben ik vanaf dag 1 heel duidelijk geweest: GEEN koekjes/beloningen geven die je niet eerst van mij gekregen hebt.

 

Mijn ouders zijn als de dood dat ze hem iets ongezonds geven omdat ze al zeker 25 jaar geen hond meer in huis hebben, dus ze vragen me nu zelfs of ik wat lekkers meeneem wat ze hem kunnen geven.  Mijn ouders wonen niet om de hoek, dus we zijn dan al snel een hele dag daar dus dan willen ze hem wel iets  geven. Dan neem ik een bakje mee met gedroogd vlees en dat mogen ze dan ook gewoon geven. 

 

Maar wat dat betreft zijn mijn ouders gelukkig heel makkelijk. Mijn hond, mijn regels. Hopelijk zijn ze in de toekomst ook zo makkelijk met eventuele kleinkinderen ;)

 

Ik heb meer last van onbekende mensen op straat/bos. Dexter ziet er heel toegankelijk uit, en dat is hij ook. Blijkbaar is dat een vrijbrief om hem vanalles te voeren. Ben al een aantal keer flink boos geworden.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^