puppy hulp bij gedrag. tips etc

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

dennis (Gast)

Hallo.   Ik heb hulp nodig bij iets. Ik heb een golden retriever tygo hy is 2 jaar, en heb besloten om er een 2de bij te pakken, dit heb ik na de carnaval gedaan. Ik geb hem uit een situatie gehaald waar hy altijd in de bench zat en werd geslagen, hy bleek een impulsieve aankoop te zijn geweest van die mensen. Ik heb besloten om.er een 2de by te pakken, hy was 4 a 5 maanden, niks was hem geleert. Maar qua gedrag waar ik bij ben heb ik ook nik aan te merken, hy is een pup en heb veel gedrag er nu uitgekregen. Waar ik mee zit is juist als ik niet thuis ben en dat is het volgende: hy sloopt me hele huis letterlyk. Ik ben niet vaak weg want ik zit zonder werk. Ik heb hem de vrijheid gegeven, werkte niet. Ik heb een gedeelte afgesloten, werkte ook niet. Ik heb nu alle deuren terug moeten zetten zodat ze in de gang zitten. Daar ben ik inmiddels alle plinten kwijt, riem doorgebeten, jassen van de kapstok kapotgebeten.  Kussen kapotgebeten, toen hy wat vrijheid had heeft en de keukendeur openstond zodat hy in de keuken kon komen, heeft hy myn koelkast leeggevreten, myn magnetron afgetrokken, alles wat hoog stond komt ie op 1 of andere manier toch aan... Bench ben ik geen fan van, heb het in het begin geprobeert, toen heeft uw hulp en moord geschreeuwd, was echt angst, heb al een kong gebruikt, heeft ie kapotgebeten, bal met snoepjes die hy loslaat is ie na paar min op uitgekeken. Ik vraag om hulp omdat mijn opties opraken.. Ze zijn niet gecastreerd. Gedrag is normaal als ik er bij ben, zijn vrolyk lief aanhankelyk. Geen vals gedrag etc. Een bench heb ik geen geld voor. Lessen ook niet. Ik vind het eeg voor tygo omdat hy soms ook denkt dat hy de dupe is, ik vind het nameltk niet kunnen als 1 in de gang zit en tygo vrij rond loopt.. Dat is 1 en al stress.. Dus alle hulp tip opties is welkom!! Ik probeer alles. Als er niks lukt zal ik hem weg moeten doen, ik heb namelyk ook epilepsie en hy bezorgt me veel stress daardoor. Ik hoop ook voor begrip. Ik reik al na vele dingen uit etc, wil geen vooroordelen en schelden. M.v.g dennis

honden page profiel LavinaLavina

honden foto van Lavina

Kan je misschien voor je weggaat lekker lamg wandelen veel laten spelen met andere honden enzo. Zodat hij echt echt moe is! Hij is nog jong, dus doet dan helaas wel snel teveel, als je hem echt moe wilt maken. Dat ks een nadeel maar je segt dat je niet vaak weg bent. En je hoeft het maar een keer te proberen voor je weet of het werkt.

vErder kan je een bench wel redelijk goedkoop van bv marktplaats halen. 

AnDers weet ik het helaas ook niet voor je, dus hoop ik op.meerdere reacties nog.

succes!

honden page profiel DirkDirk

honden foto van Dirk

Hoi

Dat is een vervelende situatie waar je in zit. Ik heb het met mijn hond ook gehad. Nu is het over.

Ik ben toch de bench gaan opbouwen.
eerst met het deurtje open en toen met de deur dicht.
En dan vanaf 1 minuut als ik gewoon thuis was.

Ben ook met hem trainingen gaan doen en dat heeft heel erg geholpen met de band tussen mij en Dirk.

Ik hoop dat je meer tips krijgt.

Succes

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

Mijn vraag is toch aan je hoe lang je van huis bent als ik lees wat hij in die tijd allemaal kan slopen....

 

Een bench staan er op markt plaat veel voor een klein prijsje.

 

Volgens mij heeft je hond verlatingsangst en gaat hij daar door slopen..

 

 

honden page profiel DirkDirk

honden foto van Dirk

Mijn hond sloopte niks, maar hij poepte in huis van pure angst.

Als je die bench op een juiste manier opbouwd helpt het echt en ziet je hond dat als veilige plek.

Dirk kan nu max 3 uur alleen zijn

Nogmaals succes

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Allereerst is het prijzenswaardig dat je de hond uit een benarde situatie hebt gehaald. Juist in de belangrijke inprentingsfase is er veel verknald bij deze hond.

 

Ik hoop van harte, dat het je lukt om je 2e hond vertrouwen te geven; zodat hij weet dat je altijd terugkomt en hij niet de hele boel ondersteboven haalt, als je weg bent. Langzaam, zoals je bij een pup zou doen, de bench trainen. Geef je hond bijv. ook eten in de bench. De bench moet een fijne vertrouwde plek voor je hond worden en mag niet als strafplaats gebruikt worden. Zorg dat de bench niet te klein is en als je weggaat leg dan ook bijv. een door jou gedragen Tshirt in de bench.

 

In de encyclopedie op HP staan meerdere artikelen waar je wat van op kan steken; o.a. deze

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_137-verlatingsangst.php

 

Veel succes.

 

 

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Jonge, jonge, dat is geen makkelijke situatie waar jij nu in zit .....

Natuurlijk is het geweldig dat je die pup hebt gered uit een ellendige situatie.

Maar hij heeft er dus blijkbaar wel wat aan overgehouden.....

Het lijkt inderdaad verlatingsangst.

Dus er moet wel wat gebeuren want je kunt je huis niet laten slopen, maar je pup is ook doodongelukkig alleen.

Heb je al honden scholen gebeld met de vraag of je voor een klein prijsje wat lessen mag volgen? Probeer het eens, als je de situatie uitlegt kun je vast wel ergens terecht....

 

Verder zou ik heel veel gaat lopen met die 2 honden, lekker spelen ook onderweg. Goed moe maken!

En moet je ze toch alleen laten, dan moet je dat gaan aanleren bij die pup.

Net alsof hij pas net bij jou woont: opbouwen met eerst maar 3 minuten de kamer uit en terugkomen. Hooguit1xper dag oefenen.

Pas als dit goed gaat en je hond blijft rustig, dan blijf je 5 minuten weg. Enzovoort. Héél langzaam uitbreiden in tijd!

Ook helpt het als je bv de televisie met geluid aan laat staan, als afleiding.

 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Verlatings angst. Bouw het alleen zijn rustig op.

honden foto van King,Chase & Cheyenne

Wat wij deden met King in de bench was een oud tshirt van mij in de bench zodat je toch soort van bij hem bent en dan opbouwen inderdaad.

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi

honden foto van S met L&B, † Bifi

Even een upje voor je!

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Heb je al een kong met kaas erin geprobeerd?

Doet bij sommige honden wonderen, worden ze lekker moe van ...

 

2 schellen kaas in de kong, 15 tot 20 sec in de microwave (als die nog werkt ondertussen), goed draaien met het ding dat de kaas goed aan de binnenranden plakt, dan een kwartiertje de vriezer in en geef hem die maar als je even weg moet (in de gang best, daar heb je toch al niet veel meer wat niet stuk is)

 

Enne... heet de hond ook toevallig Marley???

 

Sorry, het is helemaal niet om mee te lachen, maar ooit ga je er het grappige van inzien. Onze nieuwe teaken tuintafel heeft sinds mijn Duitse dog, Blueke,  tanden wisselde, 4 afgeronde hoeken, we hebben geen enkele leunstoel waar de leuningen nog heel van zijn, de deurstijlen zijn tot op bepaalde hoogte gewoon weggevreten en een klein hoekje van de dure, nieuwe hoogglanskeuken is nou gewoon houtkleur en afgerond.

 

Ik wens je nog heel erg veel geduld. Geef hem de nodige beweging. Hou de gang toch misschien best nog even als optie, tot je het sloopgedrag weet om te buigen. Sloopgedrag kost jou uiteindelijk ook veel geld!!!

 

Succes! (Ik leef met je mee)

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

" Mijn vraag is toch aan je hoe lang je van huis bent als ik lees wat hij in die tijd allemaal kan slopen....
 
Een bench staan er op markt plaat veel voor een klein prijsje.
 
Volgens mij heeft je hond verlatingsangst en gaat hij daar door slopen..
 
  "

  Je zou verbaasd staan hoeveel een echte sloper kapot maakt als je een half uur weg bent! Ik stond vaak versteld, en ik stelde me vaak de vraag: hoe krijgt hij het voor mekaar???

 

Denk ook wel dat je gelijk hebt ivm verlatingsangst, hoor. Maar denk niet dat door de hoeveelheid sloopwerken, je er een tijd kan opplakken.

honden page profiel Eline, Gruul en ThaliaEline, Gruul en Thalia

honden foto van Eline, Gruul en Thalia

Ik denk ook dat het een goed plan is om het alleen zijn helemaal opnieuw aan te leren zoals al gezegd werd.
Ga 1 minuut naar boven en als hij rustig is geweest en lief beloon je hem nadat je weer beneden bent. Misschien is het voor jou het beste om de eerste zoveel minuten in huis te oefenen, want je hond heeft het flink te pakken. Neem kleine stapjes en zodra je in huis 10 minuten weg kan zijn, neem dan ook buiten mee. In huis 10 minuutje naar boven, buiten huis een halve minuut naar buiten. En dat steeds verder uitbreiden. Liever dat je er 2 weken langer over doet dan dat je 1x 1 minuut te lang bent weg geweest. 

Misschien is het ook een idee, zo lang je nog in de training zit, om een oppas te vragen. Er zijn genoeg mensen die het leuk vinden om op de hond te passen. Op die manier kun je het alleen zijn goed aanleren totdat hij zelf lang genoeg alleen kan zijn, en jij kan ook nog dingen doen zonder je zorgen te maken dat de hond het huis sloopt.

 

Edit: Wij moeten geen papier laten slingeren want dat gaat stuk. (om nog even wat luchtigs te plaatsen op een vervelend onderwerp)
https://www.facebook.com/eline.vermeulen.75/videos/vb.100001127951918/689873244393601/?type=3&theater

honden page profiel dennisdennis

Ik heb maar een profiel aangemaakt. Leek me misschien handiger :)

 

Om eventjes de vragen te beantwoorden, ik ben soms maar een paar uur weg omdat ik ga fitnessen, of naar familie ga etc. Mijn oudste hond bleef als het ooit te erg was MAX 5 uur alleen,van bv ik ben een dagje weg of een middag shoppen in een andere stad, als ik tegen de 5 uur aanging en het niet redde bel ik mijn pa op of hij hem kon uitlaten en dr effe bij bleef. komt zelden voor omdat het MIJN hond is en ik ook vind dat niemand anders ze hoeft uit te laten etc, maar over het algemeen gaan ze overal mee naartoe waar ik ook heenga.

Ze zijn overal welkom.

 

De kaastip zie ik als geen optie, omdat tygo een supergevoelige maag heeft ( zit op speciaal voer, heel drama geweest etc ) zodra hij ook maar iets verkeerds binnen krijgt, komt het of via boven terug of de achterkant, dus die kong is geen optie met kaas. De kong zelf heb ik geprobeerd met vlees waar ook tygo geen last van had, en die heeft ie letterlijk kapotgebeten!!

 

En inderdaad je verbaast je hoe snel en hoeveel ze kunnen slopen in een korte tijd! Ik was heel effe 4 minuten weg gister na de buurvrouw wat brengen, en alleen de riem hong nog aan de kapstop en die had ie al te pakken gekregen en kapotgebeten, dus ik kan een nieuwe weer kopen. Ik weet dat een hond geld kost, en ondanks mijn uitkering leef ik puur voor mezelf met een bepaald bedrag waar ik niet overheen ga zodat ik in de toekomst ook wat meer spullen kan aanschaffen, dus stel ze worden ziek ofzo, heb ik daar natuurlijk wel geld voor.

 

Ik vind het apart dat hij dit gedrag nu vertoont, want in het begin  heb ik dit namelijk wel met hem geoefend en dit ging allemaal prima. Omdat ik dit al eerder heb meegemaakt met mijn andere hond, weet ik dus dat ik moet oefenen met alleen laten. Ik snap alleen niet waarom hij niks doet als ik naar bed ga( woon gelijkvloers) dan staat de keukendeur ook open en hangen de jassen aan de kapstok en dan doet hij niks. Ik heb verlatingsangst gegoogled wat daar de symptomen van zijn, en ik lees bij vele sites: ze liggen bij je, ze liggen in de keuken als je kookt etc. Dit doet bobby juist niet, ik lees tips zoals belonen in de vorm van een koekje als ze blijven liggen op de plaats omdat de hond herkent als ik wegga doordat ik bepaalde dingen check. Ik laat ze altijd met hun 2e uitrazen op het veld om de hoek totdat ze hijgen zodat ik weet dat ze moe zijn. De tip van de bench staat mij gewoonweg niet aan, omdat ik dit in het begin gedaan heb, en hij gewoon pure angst schreeuwde jankte huilde etc, voor een nieuwe bench heb ik geen geld ik kan geen 50 euro of iets missen voor een bench die ik maar effe gebruik. Ik zie ook niet hoe dit helpt want 1 opsluiten in de bench terwijl de ander rondloopt zorgt voor stress en uitdagerij, de 1 in de bench in een andere ruimte en tygo in een andere ruimte werkt ook niet na mijn idee want ze horen elkaar dan wel maar zien elkaar niet, dan beginnen ze elkaar te zoeken en schreeuwen, wat zorgt voor meer stress.

 

ik vind het ook erg voor tygo, omdat hij ook vaak niet weet wat hij er mee aanmoet, als ik gedrag corrigeer reageer ik met een zware stem zoals FOEI BOBBY maar tygo duikt dan ook in elkaar en als ik bobby naar zijn mand stuur, dan loopt tygo ook en kijkt me dan aan van : maar ik heb toch niks fouts gedaan?? ik probeer zoveel mogelijk evenveel aandacht te geven want ik wil niemand achterstoten, alhoewel ik jaloezie zie in ze alle 2. ik weet ook niet zo goed hoe ik dat met tygo moet aanpakken, ik pak hem dan wel apart na de straf van bobby en zeg tegen tygo van ik bedoelde jou niet, jij bent braaf en geef hem een aai en negeer bobby dan. Ook om ze aandacht te geven pak ik ze weleens om de beurt apart voor een wandeling. zodat ik 1 op 1 gericht ben

 

ik heb ook het erge gevoel dat ik gewoon faal als baasje en ik huil er ook gewoon om, omdat ik twijfel en ik vind dat ik niet mag twijfelen als baasje, ik moet namelijk dit gewoon kunnen en het doet me pijn aan me mieter als die gedachte in me opkomt, maar tegelijk komt de gedachte in me hoofd dat ie wellicht beter af is in een gezin waar hij de volle aandacht krijgt ? en ik het misschien onderschat heb in mijn 1tje 2 honden op te voeden. tygo heb gekocht toen ik nog samen was met mijn partner, maar die heeft niet geleden toen mijn partner mij verliet. bobby heb ik aangeschaft omdat ik altijd al 2 honden wou hebben, dan is mijn gezinsplaatje compleet. En ik krijg gewoon van alle kanten te horen dat ik dit nooit had mogen doen etc.

 

de tv of radio staat altijd aan :)
en ik heb altijd een lampje branden zodat hij/ze niet in het donker zitten. ik vind het gewoon raar dat hij nu na 3 maanden nog niet doorheeft dat ik terugkom als baasje. ik praat ook echt tegen ze, stel ze gerust, geef ze een aai, leg ze een koekje neer dat ze mogen pakken als ik de deur uitga.

 

de oppas lijkt mij geen goed idee. ondanks dat mijn honden niks doen, ben ik een stuks trenger qua opvoeding dan de mensen om mij heen. Iedereen die ik ken heeft kleine hondjes en die worden anders behandeld dan grote golden retrievers als julie begrijpen wat ik bedoel. word echt vertroeteld en opgepakt mogen op de bank etc, en zeggen foei met een lief stemmetje.  :P

 

groetjes dennis

honden page profiel DirkDirk

honden foto van Dirk

Hoi Dennis

Na je reactie gelezen te hebben.

Heb ik 1 vraag.

WIL jij er wel wat aan doen?

dennis (Gast)

Ja, anders vraag ik niet om tips. Ik zeg bij bepaalde dingen dat ik het geen goed idee vind, wil niet zeggen dat ik er niet voor open sta, ik zeg juist mijn mening erbij zodat ik misschien via andere inzie omhet juist wel te doen. De kaaskong werkt gewoonweg niet omdat mijn 1ste hond van het geringste moet overgeven of aan de diarree komt vanwege zijn problemen als pup ivm ziekte.

 

De bench weerleg ik omdat ik niet weet hoe ik dat moet doen vanwege het feit dat er dan 1 inzit, maar ik wil ook niet dat de ander vergeten word, tygo kan namelyk ook gedrag aansporen als ik niet thuis ben.

Omdat ik vrijwel zeker ben dat rygo niks doet, maar hy gaat wel in het gedrag mee van bobby merk ik soms.

 

En het oppassen zeg ik gewoon omdat niemand hoeft op te passen op mijn honden, het is mijm verantwoordelykheid, als iets niet gaat blijf ik liever thuis, dan dat ik aan iemand moet vragen om op te passen. Ik sta juist voor vele dingen op, ik reik niet voor niks uit nu! Maar ik geef wel mijn kyk op bepaalde dingen. 

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Hier gingen de kleintjes wel in de Bench en de groten niet. Daar maakten ze hier nooit een probleem van. Nu ze ouder zijn is dat niet meer nodig. Toch slapen ze nog steeds in hun benchjes, gaan ze vanzelf in!

honden page profiel DirkDirk

honden foto van Dirk

Honden zijn niet jaloers.
Dat is een eigenschap van een mens.

Dus een hond die in een bench zit boeit het niet dat een andere hond in de kamer loopt

Op google kan je goede opbouw schema s vinden en anders wil ik het ook wel voor je opschrijven maar dan wel als ik op de computer ben hahaha want de telefoon is te veel gedoe

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Honden kunnen zeker weten jaloers zijn Dirk.

 

 

Opvoeden heeft niets met streng zijn te maken. Opvoeden betekend regels hebben, consequent en duidelijk zijn. Ik ben totaal niet streng, wordt zelden boos en heb 2 pubers, een hond en die doen het heel goed, al zeg ik het zelf.

Corrigeren, liever niet, liever gewensd gedrag belonen en ongewensd gedrag ombuigen. 

 

Waarvoor corrigeer je je hond wel eens? 

honden page profiel Daven Daven

honden foto van Daven

 

Ken het probleem ,bij mij valt er ondertussen niet meer te slopen .

Knaagt zelfs gaten in het beton , leef dus in een bully de Bouvrie huis

Had een tijdje gedacht om een buitenkennel in de logeerkamer te bouwen  Misschien een idee voor jou als je nog een extra kamer over hebt . Of stuk afzetten van je kamer zoals foto

dennis (Gast)

Ik corrigeer heb als hy buiten weleens achter de vogels aan wil of katten, dan zeg ik netjes nee bobby en dan stopt hij. de plantenbak is hij ook erg fan van, als het goed weer is zet ik het balkon open en heb daar planten staan, verhoogd en dan wilt hy nog weleens een poging doen om daar in te wroeten, dit corrigeer ik door te zeggen: bobby foei! En ik corrigeer hem maar ook tygo ( ze zijn gek op kinderen) als ze er met volle.vaart op afwillen, dit omdat niet elk kind honden leuk vind etc.

 

Helaas heb ik maar 1 kamer ;) wil graag na een huisje in maar dat zal wel ff duren. Ik heb inmiddels een bench geregeld die ik zo snel mogelyk kryg om te lenen en ga dit proberen. Ik zal me stinkende best doen!! Want ik wil hem niet zomaar opgeven. Heb ook tips en advies om me heen gevraagd wat ik beter zou kunnen aanpakken, en hoop op snel resultaat! Want mijn epilepsie aanvallen beginnen door stress toe te nemen en mijn lichaam trekt dit niet.

Als iemand nog tips heeft meer dan welkom!! :) 

honden foto van Coby & Wanda en Mathilde

Ja, ik geloof best dat je je uiterste best doet.

Maar je zit nu met 2 grote honden in n klein appartement( dit is géén verwijt hoor!) waarvan er 1 nog wel wat probleempjes heeft.

Ik denk echt dat je hulp er bij moet gaan toestaan; je doet niemand een plezier als je hier in je eentje mee blijft doormodderen.

 

Dus, ik stelde het al eerder voor: heb je al honden scholen in jouw buurt gebeld of je voor een ' vriendenprijsje' wat lessen mag komen volgen? Ik weet hier bv 1 school waar je voor maar 30 euro de hele cursus van 12 lessen kan doen.

En waarom ga je geen oppas toestaan. Dat is geen zwakte of falen , maar inzien dat jij je honden een groot plezier doet door ze te ondersteunen bij de training om allen te kunnen zijn.

Want het is niet reëel om te blijven zeggen: het zijn mijn honden, ik moet altijd voor ze er zijn. Ja, en wat als je boodschappen moet doen? Of echt weg moet een middag? Of zelfs naar het ziekenhuis moet?

Die bench is mooi, maar een oppas soms; of zelfs regelmatig, is nog beter. Ook voor je zelf, om zonder stress weg te kunnen en rustig terug te komen zon der dat er wat gesloopt is.

 

honden page profiel De DamesDe Dames

honden foto van De Dames

Over het opbouwen in tijd heb je nog niets geschreven, terwijl dit de meest gegeven tip is...

 

En volgens mij zit je in de ideale situatie om dat uit te proberen...in het tempo van de hond en zennnnnnnnnnnnn.....

 

Daarnaast om alles in balans te krijgen....ga meer met die honden doen!

Even dollen tot ze hijgen? Daar word een hond niet moe van, geestelijk al helemaal niet. Hoe vaak ga je wandelen of doe je iets anders?

 

Je andere hond mag bijna niets eten en Bobby krijgt daardoor ook niets, toch? 

Wat mag je andere hond wel?

 

Ook de honden scheiden kan je opbouwen in tijd.

Gewenning..that's all.

 

Heb volgens mij gemist hoe oud Bobby nu is?

dirk (Gast)

Sorry ben niet ingelogd.

 

Maar wat zonde dat je niks met de tips doet en Bobby op marktplaats zet... 

 

Ik hoop dat hij het juiste baasje vind

honden page profiel DirkDirk

honden foto van Dirk

Hierboven was ik

honden page profiel DirkDirk

honden foto van Dirk

Ik zou als ik jou was wel weglaten dat je hem gratis geeft.
Daar trek je niet de beste mensen mee aan

honden page profiel DirkDirk

honden foto van Dirk

http://www.marktplaats.nl/a/dieren-en-toebehoren/honden-retrievers-spaniels-en-waterhonden/m926650181-lieve-golden-retriever-pup.html?c=9b26ed2a557deff636f4f8b9c5b7a618

Dit is de link

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" http://www.marktplaats.nl/a/dieren-en-toebehoren/honden-retrievers-spaniels-en-waterhonden/m926650181-lieve-golden-retriever-pup.html?c=9b26ed2a557deff636f4f8b9c5b7a618

Dit is de link "

 Jeetje, jammer! Zo onverstandig een dier gratis weg te geven.

dennis (Gast)

bobby is 8 maanden ongeveer.

Ik kan niet verwachte van mensen dat ze op mijn honden Komen oppassen, en ik heb ook geen mensen in mijn omgeving die willen of kunnen oppassen, iedereen werkt. En vreemde mensen laat ik niet toe in mijn woning.

 

En ja ik hem op marktplaats gezet.

ik ben met hem bezig, heb een bench geregeld maar heb hem er voor de zekerheid toch op marktplaats gezet. Ik ga wel aan de gang met hem. De druk word mij teveel en ik heb alles netjes en eerlyk toegegeven op marktplaats. Ik weet wat voor een volk er op af KAN komen, en ik geef hem ook egt niet zomaar mee. Ik doe alles samen met een adoptiebureau, die vrienden van mij zijn, maar dit gebeurt dan buiten dat bureau om, maar zij hebben er meer kyk etc op.

Ik heb al 3 dagen achter elkaar aanvallen gekregen vanwege de stress. Ik kan zo ook niet trainen. Ik werk met hem zoveel ik kan. Maar mijn lichaam geeft aan dit is teveel. En ben ik gewoon uitgeput en moet een halve dag bijkomen. Ik kan er niets aan doen dat ik die ziekte heb. Ik doe wel wat met de tips. En gun hem het beste, en ik denk ondanks het trainen, dat hij nu beter af is bij iemand zonder honden etc.

Ik heb vrienden en familie gevraagd om hulp advies en hun mening.

Ik heb een bench geregeld. Wellicht gaat het straks een stuk beter en bedenk ik me. Het staat er gewoon voor de zekerheid op.

Sorry dat ik jullie teleurstel en misschien hiermee kwets.

 

 

dennis (Gast)

Overigens, wandel ik elke dag 4 x per dag minimaal een half uur met ze en ga naar het losloopgebied en laat ze daar ravotten. Als het mooi weer is dan neem ik ze mee naar het veld ( bobby nog aan de lijn, ik weet niet hoe hij reageert op koeien) en daar loop ik dan ook uren. ze zijn ook sportief ingesteld.

 

Opbouwen heb ik gedaan in de zin. Dat ik eerst 5 min weg was, erna 10 en zo verder ben gegaan, hy was ook niet zindelyk dus dat heb ik geoefend met hem waardoor hy nu het zelfde ritme heeft als mijn andere hond.

 

Mijn andere hond mag wel dingen zoals een bonzo koekje etc het is niet dat hij niks mag, maar ik moet wel uitkyken met wat ik geef, en ik geef ze soms een koekje, en ze krygen elke dag stukje appel of sinasappel, ze vinden fruit lkkr ik beloon bobby als hy braaf is met een brokje. En tygo ook zodat ik niemand achter stoot.

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^