Grommen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Bubbles (Gast)

mijn hond Bubbles is een beagle die bij mijn ouders woont. Met 6 weken oud heb ik haar gekregen. Nu ben ik inmiddels verhuist en ze woont nog bij mijn ouders. Wanneer ik in het weekend bij mijn ouders thuis kom met mijn vriend begint Bubs ontzettende angst maar ook een vorm van jaloezië te vertonen. Als het Bubbles uitkomt mag hij haar aaien maar opeens slaat ze om. Staart tussen de benen, grommen, zelfs uithalen, al zal ze nooit bijten. We hebben een kledingstuk van mijn vriend bij haar in de mand gelegd. Maar dit helpt ook niet, het is ontzettend irritant dat ze hem niet lijkt te vertrouwen. Wat kan ik, kunnen wij hier aan doen ??? 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wat bedoel je met een ontzettende angst, is ze zo bang voor je vriend?

Hoe gaat je vriend om met Bubbles, wil hij haar aaien, aanhalen, bij zich lokken?

 

Misschien dat het helpt als je vriend Bubbles negeert, totdat ze zelf contact zoekt. Niks forceren dus.

 

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Lastig om op te reageren.

Draagt je vriend een spanning bij Zich?
Of een specifieke geur?

Wat maakt dat je aan jaloezie denkt?
Heeft de Beagle vaker en bij anderen jaloers gedrag vertoont? Of puur alleen maar bij hem?

Ik probeer nu puur 100% op verstand te reageren.

Maar op mijn gevoel zou hier wat anders staan.
Had mijn vorige Berner niet zelf mijn vriend gekozen (lang verhaal) had ik m nooit in mijn leven toegelaten.

Ik hoop dat het jaloezie is.


honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Waarom heb je haar met 6 weken al gekregen? Was ze toen al bij haar moeder weg?

 

Ik zou in ieder geval je vriend wat afstand laten houden tot het vertrouwen wat meer gegroeid is. En dat kledingstuk uit de mand halen. Komt je vriend al lang bij jullie thuis?

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Misschien iets gemist in de socialisatie periode?
Ik lees dat je je hond van 6 weken in huis had. Een pup mag officieel pas weg als hij 8 weken oud is, hooguit 7 weken maar 8 weken is beter.
Heb je de moeder hond gezien?
Ik wil niet gelijk oordelen dat je hem bij een broodfokker vandaan heb gehaald, maar ik denk er wel aan aangezien je hem al mee kreeg met 6 weken. Als je pup niet meer bij de moeder is geweest, kan het inderdaad voorkomen dat je hond angstig en bang is, en vanuit die emotie kan gaan grommen, omdat hij ook niet weet hoe hij met dingen om moet gaan, omdat hij dat niet geleerd heeft in de socialisatie periode.
Misschien zou je op cursus kunnen gaan met je hond?
Of kijken naar een gedragstherapeut

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Misschien even dit bekijken. Veel honden vinden aaien maar heel kort prettig of zelfs helemaal niet.

 https://m.youtube.com/watch?v=-cGDYI-s-cQ

 

Bubbles (Gast)

Heb bubs bij een boer gehaald en de moederbord gezien, moest haar meenemen omdat de boer ze echt niet meer wilden hebben. Heb 3 cursussen met haar gedaan en ze vertoont ook angst naar mijn broertje toe. Mijn vriend komt nu al een jaar over de vloer en wil ook heel graag dat Bubbles lief tegen haar zou doen. Misschien is het idd verstandig als hij even afstand houd. Voordat ik een specialist inschakel wilde ik eerst even afwachten. 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" mijn hond Bubbles is een beagle die bij mijn ouders woont. Met 6 weken oud heb ik haar gekregen.-Veel te vroeg het nest uit gehaald,dat helpt nooit mee aan een stabiele hond,ze missen veel 'kennis'vanuit het nest en van de moeder.
Nu ben ik inmiddels verhuist en ze woont nog bij mijn ouders. Wanneer ik in het weekend bij mijn ouders thuis kom met mijn vriend begint Bubs ontzettende angst maar ook een vorm van jaloezië te vertonen. -Het is geen jaloezie. 
Als het Bubbles uitkomt mag hij haar aaien maar opeens slaat ze om.-Ze slaat niet ineens om,het is haar INEENS TE VEEL,honden gedogen al het geaai van de mens vaak,honden aaien elkaar ook niet,dat is iets wat wij graag willen doen,heel vaak ook nog op een dreigende manier(staand of zittend over de hond heen hangend ,met de hand direct over de kop,dit is voor een hond zeer dreigend en vervelend,beter is om te zitten,lichaam wat af te wenden,hond zelf naar je toe laten komen,hand open geven om te snuffelen,komt de hond dichterbij dan kun je de hond voorzichtig op de borst aaien,onder de kin of langs te flank)
Staart tussen de benen, grommen, zelfs uithalen, al zal ze nooit bijten.-Staart tussen de benen = angst.Grommen=stress signaal,vragen om meer ruimte en afstand.Uithalen,zeer veel stress!!Nooit willen bijten=geen kwaad willen doen,maar wel meer ruimte/rust en respect. 
 
We hebben een kledingstuk van mijn vriend bij haar in de mand gelegd. Maar dit helpt ook niet, het is ontzettend irritant dat ze hem niet lijkt te vertrouwen.-Dat is niet irritant..hoogstens voor de hond zelf wel ja...die heeft op die momenten pure angst en stress.
 
Wat kan ik, kunnen wij hier aan doen ??? -Haar met rust laten en alles op haar eigen tempo laten doen en bepalen wat betreft geaaid willen worden of het contact hebben met mannelijke types.Mannen lekkers laten strooien voor haar,haar op die manier op een positieve manier in aanraking brengen met de man"

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^