onderdanig

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel TinyTiny

honden foto van Tiny

Onze Labrador Franca van bijna 5 jaar is de laatste tijd wel erg onderdanig naar andere honden.
Wat is hier aan te doen?

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Wat gebeurd er precies als Franca onderdanig doet?Wat laat ze zien aan lichaamstaal?

 

Aan echte onderdanigheid zou ik echt niks doen,het is juist heel goed,zij voorkomt met haar kalme en onderdanige houding dat ze in problemen komt met een andere hond.

 

Als je zegt 'de laatste tijd',dan komt ze misschien de laatste tijd meer intimiderende honden tegen,die erg strak naar haar kijken en heel recht en direct op haar aflopen.

honden page profiel TinyTiny

honden foto van Tiny

de keer dat het gebeurde kwamen er enkele vreemde honden voor haar op haar af. Zij ging op de grond liggen en ging er bij janken.
Ze gaat normaal wel liggen als er een andere hond aan komt maar nu reageerde ze wel erg onderdanig.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

" de keer dat het gebeurde kwamen er enkele vreemde honden voor haar op haar af. Zij ging op de grond liggen en ging er bij janken.
Ze gaat normaal wel liggen als er een andere hond aan komt maar nu reageerde ze wel erg onderdanig. "

 Ja dat was dan de aanleiding om extra onderdanig te gaan liggen en van stress ook nog wat te janken.Ineens een groepje vreemde honden die recht op je af komen is voor de gemiddelde hond best wel erg dreigend.

 

Om nog op je eerste vraag te reageren wat je er aan kan doen(nu je ook beter omschreven hebt wat er precies gebeurd) is te proberen haar een andere kant op te begeleiden zodra je meerdere honden ziet(in de verte),kies een andere weg.Het is voor jouw hond veel fijner om niet bang(ig)/gespannen te hoeven worden.Laat dit soort situaties zich niet elke dag voordoen,gebeurt het een keer,dan loopt het wel los,maar te vaak is een zware opgave voor een hond,er komt stress bij,alleen reageert zij er op door goed onderdanig op de vloer te gaan liggen(in de hoop dat ze niet aangevallen zal worden).Er zijn ook honden die niet onderdanig zijn,en onzeker worden en dit soort situaties beantwoorden met agressie,daarom is het goed hoe jouw hond reageert,het is alleen minder fijn als ze te vaak in dit soort situaties terecht komt.Ontzie haar voor opdringerige en te directe/harde honden.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

misschien kan je met een boogje om de andere hond heenlopen?

 

soraya heeft het al heel mooi verwoord

Volgende forumvraag: agressie tegen andere honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^