Blaffen uit angst naar andere honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Kimberley (Gast)

Goedenavond allemaal,   ik heb een anderhalf jaar oud vuilnisbakje die meerdere keren aangevallen is door andere honden. zowel aan de lijn als los. Nu is hij angstig voor vreemde honden en gaat helemaal uit zijn naadje zodra hij maar een vreemde hond ziet. Ik ben al een jaar met veel geduld en training bezig, zowel afleiden, uitbundig belonen als hij stil blijft en ga zo maar verder... maar verbeteren wilt het niet :( Heeft hier misschien iemand tips?

Anoniem (Gast)

Veel tips heb ik niet voor je.

Ik weet wel hoe vervelend het is.

Onze spaniel heeft er ook last van door dezelfde reden.

 

Wat ik doe,als het lukt,grote honden proberen te vermijden.

De lijn hou ik korter dat ze naast mn benen loopt,ik heb het idee ze loopt dichter bij me dat geeft haar steun.

Op rustige plekken laat ik de riem zo lang hoe hij is.

 

Dit doe ik al een paar jaar en bij haar helpt het.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Bat.

http://www.moniquebladder.nl/bat-lezingen/

Je kan zelf op youtube en google zoeken op grisha steward BAT 

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Dat van die spaniel ben ik...was niet ingelogd.

honden page profiel haarlemsehaarlemse

honden foto van haarlemse

probeer in een groepje van sociale honden samen een uurtje te wandelen, vraag anders of je met een uitlaatdienst mag mee lopen, als je bij mij in de buurt woont mag je iedere dag meelopen hoor!

Dat geeft je hond zelf vertrouwen en is het probleem snel opgelost.

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Het  allerbelangrijkste is zoveel mogelijk voorkomen dat het weer mis gaat.

 

Als het niet verbetert ,zal je op grotere afstand moeten trainen.

Je hond vind het nog te spannend.

Ken je kalmerende signalen van turid rugaas?

Das een heel fijn boekje, waar je veel van leert ook over andere honden.

Het is aan jou om te voorkomen dat de hond meer foute ervaringen krijgt..en onzekerheid kan dat triggeren

Dus ,al moet je elke wandeling de  paraplu mee bv,en die openen om je hond af te schermen ...dan is dat even zo ;-)

Kan je hem preventief optillen als je onraad ruikt..nog beter

zolang de hond maar weet dat jij alles doet, om hem te beschermen en veilig is

 

verder inderdaad veel positieve ervaringen opbouwen ,dus

wandelen met honden waar het niet mee mis kan gaan.

Succes hoor

 

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Ik ga niet helemaal mee met Roos in dezen... Onze hond heeft dit ook, maar wij zijn juist heel veel naar losloopgebieden gegaan, veel honden ontmoeten, etc. Dus niet angstvallig foute ervaringen vermijden, maar er gewoon iets gewoons van maken. Er zijn zo heel af en toe wel eens enge ervaringen, maar wij merken dus dat ze na twee jaar zó veel relaxter is geworden met andere honden. Wij doen of het gewoon is, andere honden doen of het gewoon is, en zij heeft zoiets van, ehh ok het is dus gewoon. Pedagogisch correct? Geen idee, maar ze is dus echt enorm verbeterd dus het werkt wel...

 

Oh en wat ook goed helpt is samen met een hond die wél heel sociaal is oplopen. Die reageert dan normaal op de andere honden, en dat geeft het goede voorbeeld. Bij ons wel los, dan; aan de lijn neemt de sociale hond haar geblaf soms over :p

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

" Ik ga niet helemaal mee met Roos in dezen... Onze hond heeft dit ook, maar wij zijn juist heel veel naar losloopgebieden gegaan, veel honden ontmoeten, etc. Dus niet angstvallig foute ervaringen vermijden, maar er gewoon iets gewoons van maken. Er zijn zo heel af en toe wel eens enge ervaringen, maar wij merken dus dat ze na twee jaar zó veel relaxter is geworden met andere honden. Wij doen of het gewoon is, andere honden doen of het gewoon is, en zij heeft zoiets van, ehh ok het is dus gewoon. Pedagogisch correct? Geen idee, maar ze is dus echt enorm verbeterd dus het werkt wel...
 
Oh en wat ook goed helpt is samen met een hond die wél heel sociaal is oplopen. Die reageert dan normaal op de andere honden, en dat geeft het goede voorbeeld. Bij ons wel los, dan; aan de lijn neemt de sociale hond haar geblaf soms over :p "

 Ik vermijd geen honden hoor..maar ben wel op mijn hoede

 

 je moet voorkomen dat de hond weer een foute ervaring heeft.

Als ik een drukke stuiterbal zie aankomen ...roep ik mijn angsthaas bij me en til hem desnoods op

als ik dat niet doe ..loop ik risico's dat hij weer een kanaalbloeding heeft door een volledige koprol ivm over de kop gerend...en een kneuzing in zijn zelfvertrouwen..ahum (kennel syndroom ..maar hij geniet wel van zijn momenten ..al is de basis broos)

Loslopen of aangelijnd..Het is aan mijn om te zorgen dat mijn smurfjes veilig van a naar b gaan

Ik heb geen problemen met specifiek ras of maat hond

 je kan veel onrust en ellende zien aankomen en preventief ingrijpen

.

Zo deal jij er ook mee toch?

Vermijden in amsterdam is niet mogelijk.

Ik kies wel qua dag en tijd de meest redelijke optie

 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Bat.
http://www.moniquebladder.nl/bat-lezingen/
Je kan zelf op youtube en google zoeken op grisha steward BAT  "

 Dat zou ook mijn tip zijn.

 

Zoek ook een hondenschool die aan sociale wandelingen doet.Dan ga je met een groepje honden aangelijnd wandelen samen met een GT,en wordt iedereen goed begeleid.

 

De kans is groot dat als je je aanmeld bij een hondenschool/GT die werkt met BAT dat er ook sociale wandelingen zijn.

Kimberley (Gast)

Super bedankt voor alle tips!

 

De bat cursus heb ik 2 maanden geleden afgesloten maar echt verbetering zit er niet in... misschien ben ik dan toch te ongeduldig... 

 

Het wandelen met stabiele honden vind ik ook wel een hele goede, ik zal eens informeren bij mij in de buurt of er mogelijkheden hiertoe zijn. 

Gelukkig mag ik op de hondenschool waar ik met hem train ook iedere avond komen lopen zodat hij kan zien dat het allemaal niet eng is.

 

Ik ga er gewoon weer vol goede moed mee aan de slag!

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

"  Ik vermijd geen honden hoor..maar ben wel op mijn hoede
 
 je moet voorkomen dat de hond weer een foute ervaring heeft.
Als ik een drukke stuiterbal zie aankomen ...roep ik mijn angsthaas bij me en til hem desnoods op
als ik dat niet doe ..loop ik risico's dat hij weer een kanaalbloeding heeft door een volledige koprol ivm over de kop gerend...en een kneuzing in zijn zelfvertrouwen..ahum (kennel syndroom ..maar hij geniet wel van zijn momenten ..al is de basis broos)
Loslopen of aangelijnd..Het is aan mijn om te zorgen dat mijn smurfjes veilig van a naar b gaan
Ik heb geen problemen met specifiek ras of maat hond
 je kan veel onrust en ellende zien aankomen en preventief ingrijpen
.
Zo deal jij er ook mee toch?
Vermijden in amsterdam is niet mogelijk.
Ik kies wel qua dag en tijd de meest redelijke optie
  "

 Preventief ingrijpen doe ik wel als ik verwacht dat een andere hond echt agressief zou worden, maar dat heb ik eerlijk gezegd nog nooit meegemaakt. Dus in het losloopgebied "moet ze het zelf uitzoeken". Ze kan zelf haar afstand bepalen van de andere hond, dus er met een boog omheen of juist gaan snuffelen. En die vrijheid geeft haar meer rust dan wanneer wij ons er mee bemoeien. 

 

Ik grijp wel eens in als een andere hond vervelend is, maar dat is eerlijk gezegd ook zelden. Ze laat duidelijk weten dat ze niet van aandacht gediend is en vrijwel alle honden laten haar dan met rust. Laatst was er een jonge poedel die haar steeds weer lastig viel (zij gaf ook niet duidelijk aan dat ze niet gediend was ervan omdat ze gefocust was op de stok), die hond heb ik weggestuurd en de baas had hem teruggehaald. 

 

Aan de lijn voorkom ik wel waar mogelijk fysiek contact. Maar een hond aan de overkant van de weg die ook aan de lijn is, die gaan we niet vermijden, daar moet ze maar gewoon leren dat dat gebeurt. 

 

Maar idd, risico op heftige angst of fysieke verwondingen zou ik mijn hond ook niet laten lopen hoOr! Zo erg is het bij onze gelukkig niet. Een beetje angst mag ze van mij wel voelen als daarna een "gewone" ontmoeting volgt. 

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

ik ben er zelf mee bezig, Jenna is echt bang, als er een hond te dicht bij haar komt, ondanks haar geblaf, (had ik laatst met een labrador in het bos) dan lijkt het wel of ze bijna huilt en blaft tegelijk. Ik vermoed dat ze een paar slechte ervaringen had met andere honden. (een hapje uit haar oor zou hier ook op kunnen duiden)

 

Ik zorg voor veel goede ervaringen, we gaan andere honden uit de weg, we blijven op flinke afstand en dan gaat het goed. Ze heeft nu ook eindelijk door dat we geen onnodige confrontaties aangaan wat haar rustiger maakt, en als het eens mis gaat hou ik haar kort aangelijnd naast me tussen de andere hond en haar in, en herstelt ze ook sneller.

 

Wij hebben veel gehad aan Turid Rugaas haar boekje Help mijn hond trekt (en valt uit) en ook aan haar Kalmerende Signalen.

We doen ons eigen BAT ding, wat ik denk dat goed is op dat moment, in de praktijk valt het niet altijd mee om in te schatten welke afstand op dat moment nog kan of wat al te dichtbij is voor haar.

 

Ik denk dat Jenna over een tijdje ook wel sociale wandelingen aan zal kunnen (als zoiets hier al bestaat)

 

Uitvallen naar andere honden heeft denk ik te maken, met zich niet zeker of veilig voelen, nog niet helemaal het vertrouwen in zichzelf en in het baasje hebben. Vandaaruit gedacht denk ik dat een vertrouwensband scheppen, elkaar door en door leren kennen heel belangrijk is en speelt het een belangrijke rol in hoe je verder ook met de hond omgaat.

 

Volgende forumvraag: Teletac
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^