waarom doen honden naar tegen mijn sociale teefje ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel toeskatoeska

hallo !

 

Ik vroeg me af of jullie met mij mee willen denken .Ik heb namelijk sinds ruim 3 maanden een teefje in huis.Ze is deze maand twee jaar geworden en ze is heel erg sociaal en lief.Ik heb haar nog nooit lelijk zien doen tegen een mens of een hond.

Ze is een kruising tussen een labrador en een pitbull , een labrabull/pitador noemen ze dat.

Ik maak graag lange wandelingen met haar en zie haar graag met andere honden spelen die ze enthousiast begroet en waar ze graag graag tikkertje mee speelt.

Helaas doen veel honden reu en teef lelijk tegen haar , ze is al een keer tot bloedens toe aangevallen door een loslopende herder terwijl ik haar aan de lijn had maar dat terzijde.Ook honden die normaal behoorlijk sociaal zijn in een groep keren zich tegen mijn lieve teefje.Niet alleen als ik haar aangelijnd heb maar ook als ze losloopt op de loslaatzone. Wat kan hier de reden van zijn?Ik vind het erg naar voor haar en ook voor mij omdat ik er angstig van wordt .Bedankt voor het meelezen alvast !

honden page profiel TheaThea

honden foto van Thea

Ik kan je geen advies geven dus een upje.

honden page profiel Sofie & SennaSofie & Senna

honden foto van Sofie & Senna

Misschien eens iemand meenemen die veel weet over hondentaal, die kan misschien zien of ze een bepaalde gedraging doet waarmee ze misschien toch naar gedrag uitlokt?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik denk dat we hier geen antwoord op kunnen geven.
De situatie zou echt gezien moeten worden of je moet het veel duidelijker beschrijven.
Honden taal is heel verfijnd en wordt door ons mensen vaak verkeerd geïnterpreteerd.

honden page profiel toeskatoeska

Ja er moet iets zijn in haar uiteraard.Misschien is ze iets TE enthousiast ?

Misschien kan het iets in haar geur zijn ?Is er mogelijk verwarring omdat ze een kruising is dat ze daar om een apart geurtje heeft ?Ze huilt soms van blijdschap als ze een andere hond aan de overkant van de straat ziet en zelfs dan grommen die honden  soms als antwoord.Met sommige honden speelt ze wel heel fijn trouwens.Ze is wat lomp in haar spel en door haar gedrongen uiterlijk heeft ze een grote draaicirkel.Ik ben wel heel erg blij met haar trouwens ze is ook erg mooi in een prachtige chocolade kleur.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat Toeska, je vertelt dat ze wel fijn en gezellig speelt met bepaalde honden, mooi toch dat dat dus wel gebeurt, en dan is er geen wrijving van deze voor jouw hond.

vreemde honden zijn niet altijd gediend van een over enthousiaste hond , willen niet met een drukke hond spelen, doe voorzichtig... kijk wat de vriendjes en vriendinnetjes van jouw hond zijn, en blijf daarbij.

wat je ook kan doen is , naar een hondenschool gaan en daar het voorleggen wat je zo bezwaart, wij hier kunnen niet zien hoe de hond zich gedraagt, maar je vertelt dat ze behoorlijk enthousiast en lomp is, misschien zou ze een leuke hond zijn voor mijn hond die is ook lomp en die kan zeker een sociale hond die lomp is wel waarderen, maar anderen misschien niet, misschien ligt daar de spanning van de anderen honden, en alsnog eens vragen op de hondenschool of ze het gedrag van je hond eens bekijken.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

"Tikkertje spelen" noem ik geen sociaal gedrag, maar opdringerig gedrag. Niet alle honden zitten daar op te wachten.
Mensen noemen dit "spelen", maar dat is het niet.
Hoe zou jij het vinden als een vreemde op je af stapt en je steeds duwtjes geeft en in je persoonlijke ruimte komt? Noem je dat dan ook spelen? Of "bijt" je dan van je af?
Sommige honden laten over zich heen lopen en accepteren maar wat jou hond doet.
De meeste honden die wat stabieler zijn reageren er wel op omdat ze dit niet prettig vinden.
Ook voor honden is er een persoonlijke ruimte

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

Ik denk dat ze onzeker is en die andere honden opdringerig zijn

Althans dat is mijn ervaring

Bescherm je hond hier tegen tot deze zekerder wordt in gedrag

honden page profiel Krin Krin

honden foto van Krin

" "Tikkertje spelen" noem ik geen sociaal gedrag, maar opdringerig gedrag. Niet alle honden zitten daar op te wachten.
Mensen noemen dit "spelen", maar dat is het niet.
Hoe zou jij het vinden als een vreemde op je af stapt en je steeds duwtjes geeft en in je persoonlijke ruimte komt? Noem je dat dan ook spelen? Of "bijt" je dan van je af?
Sommige honden laten over zich heen lopen en accepteren maar wat jou hond doet.

De meeste honden die wat stabieler zijn reageren er wel op omdat ze dit niet prettig vinden.
Ook voor honden is er een persoonlijke ruimte "

Ben het met Sem eens. Misschien respekteert je hond niet dat andere honden niet willen spelen en negeert hun hondentaal. Mijn hond wil ook niet spelen met elke hond. En vooral als meerdere honden dit gedrag bij jouw hond vertonen. Ik zou haar leren wat rustiger tegen andere honden te doen en wat Meer afstand te houden, rust momenten inbouwen.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Het kunnen zoveel verschillende dingen zijn, variërend van gewoon niet mogen, tot nare ervaringen hebben met een soort hond als de jouwe (de mijne haat donkere boxers na herhaaldelijk gepakt te zijn door Staffords, hij ziet het verschil niet ofzo?).

 

Het kan zijn dat zij zich op een bepaalde manier opstelt waardoor andere honden getriggerd worden. Mijn hond bijvoorbeeld is onzeker, maar treft hij een jonge hond, dan wil hij zich ineens bewijzen en gaat rijden. Daardoor zou een ander juist kunnen denken dat de mijn bazig is, maar dat is hij dus helemaal niet.

 

Het kan zelfs zijn dat ze zo vol energie heeft dat andere honden al meteen zoiets hebben van "oef, zo druk hoeft van mij niet".

 

Tikkertje spelen valt trouwens niet altijd onder spelen, maar kan ook jagen zijn. Het is pas spel als beide hond afwisselend elkaar achterna zitten, met rustpauzes ertussen. Mijn hond wil bijvoorbeeld nooit voorop, voor hem is het geen spel, maar jagen.

honden page profiel C.C.

honden foto van C.

Is het gedrag wat je ziet als speelsheid geen opdringerigheid? Want meestal is dat wel het geval. De 'hij-wilt-alleen-maar-spelen-honden' die zich aan de ''laat-me-met-rust-honden'' opdringen en doorgaan ondanks de andere hond ze afwijst komt namelijk erg veel voor. En ja, de afwijzende partij kan dan feller gaan reageren als de hond er geen gehoor aan geeft. Kijk eens goed hoe de andere honden reageren(lichaamstaal) en hoe jouw hond daarop reageert. Roep jouw hond terug als de andere hond afwijst maar jouw hond nog pogingen wilt blijven doen.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ze huilt soms van blijdschap als ze een andere hond aan de overkant van de straat ziet

 

Is dat echt blijschap of misschien iest anders, spanning, angst, onzekerheid?

 

Is het spel echt spel of toch iets anders, wat wij zien als spel kan voor een hond wel iets anders betekenen. Misschien is ze idd te enthousiast.

Moeilijk te zeggen van hieruit, je zou eens een filmpje moeten maken van hoe ze speelt.

 

Misschien een idee om eerst voordat je gaat wandelen even een spel te doen waar ze wat energie in kwijt kan zodat ze al wat rustiger op pad gaat. Tug of war of frisbee oid.

 

Ik zou dus goed letten op de taal die elke hond die aan het "spel" deelneemt en zie je dat een hond het spel niet leuk vindt, grijp dan tijdig in en roep haar bij je.

 

 

honden page profiel RVSRVS

honden foto van RVS

Er zijn diverse mogelijkheden genoemd. Het zou nog beter bespreekbaar zijn als je bijvoorbeeld ééns een kort filmpje zou kunnen laten zien van haar.

 

Is het zoiets als dit. De zwarte hond is heel onderdanig maar te opdringerig, dat zie je de witte hond op het laatst das ook even duidelijk gaan maken

 

 

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

Zo van een paar regeltjes op internet is het moeilijk zeggen, maar het klinkt inderdaad of je hond erg vervelend en opdringerig is naar andere honden. Jij noemt het sociaal. Maar een sociale hond is juist een hond die goed met andere honden om kan gaan, problemen goed op kan lossen of uit de weg gaat.
Geen hond die juist problemen veroorzaakt door zich op te dringen, lomp op elke hond af te gaan en tikkertje gaan spelen of de andere hond nou wil of niet. Zo'n hond is juist behoorlijk asociaal bezig.
Maar nogmaals, of dat met jouw hond het geval is, is zo niet te zeggen.

honden page profiel toeskatoeska

bedankt voor het meedenken allemaal !

Ze wil ook graag nagejaagd worden en druipt af als andere honden naar haar snauwen .Het is niet zo dat zij jaagt dan zou ik dat proberen te voor komen want dat is inderdaad geen leuk spel.Die herder die haar aanviel sprong van uit het niets grommend op haar terwijl daar niet eens een loslaat plaats is.Wij liepen daar gewoon voor bij richting huis en wisten niet eens dat die hond daar liep.Onverantwoord om zo n gevaarlijke hond los te laten dit heb ik ook gemeld bij de wijkagent.Je moet er niet aan denken dat daar net een kind loopt .Ongelofelijk dat mensen met zulke honden het gevaar niet inzien van zo n hond.

Het kan inderdaad dat ze wat snel aangerend komt maar de meeste honden zien dit als een uitnodiging tot een spel gelukkig .

Fijn duidelijk filmpje trouwens bedankt .

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

waarom die herder haar ineens zo aanviel is ook moeilijk te zeggen.

 

Ik had het ook eens met Lola die aan de lijn meewandelde, wij gingen nog afstand proberen te maken en wegdraaien, en ik probeerde hem nog te kalmeren maar het ging heel snel, Lola gooide zich meteen op haar rug en jankte het uit. De eigenaar en ik hadden alle moeite om de herder van haar af te krijgen.

 

Achteraf was het een jonge sterke reu, die de vrijheid van het loslopen niet aankon. Hij had waarschijnlijk elke hond die hij dacht aan te kunnen gepakt.

 

Misschien was het bij jullie ook zoiets.

 

 

honden page profiel toeskatoeska

Een herdershond is een verantwoordelijkheid die helaas niet iedereen aan kan.Helaas heb ik eerder nare ervaringen gehad met herdershonden .Jammer is dat .Ik vraag me af of een grote herdershond wel een geschikte huishond is voor in de stad.Ze hebben veel ruimte en beweging nodig en een goede training uiteraard.Soms is het net als of de meest ongeschikte mensen de grootste en sterkste honden nemen.Maar dat is mijn persoonlijke ervaring helaas.Zelf ben ik als jong meisje ook in mijn borst gebeten door een grote duitse herder .Ik was op visite bij mijn vriendin en zat op de bank te spelen.Ik stond op en daarom beet de hond in mijn borst want hij hapte naar mijn keel/gezicht.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wat ik denk is dat veel herders in de verkeerde handen komen. Herders zijn heel gevoelige honden, lekker aktief en eigenwijs en toch baasgericht. Je hoort toch nog altijd dat er mensen zijn die vinden dat herders met harde hand moeten worden opgevoed. Eeuwig zonde van de hond, die bang, onzeker, nerveus en agressief kan worden.

 

Ik had zelf een duitse herder, en zij werd positief opgevoed, kwam van een goede fokker ook en zij was juist een schat van een hond en zou nooit andere honden zomaar uit het niets aangevallen hebben.

 

Het is toch vaak de mens achter de hond die de ware schuldige is van het gedrag van de hond.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Een herdershond is een verantwoordelijkheid die helaas niet iedereen aan kan.Helaas heb ik eerder nare ervaringen gehad met herdershonden .Jammer is dat .Ik vraag me af of een grote herdershond wel een geschikte huishond is voor in de stad.Ze hebben veel ruimte en beweging nodig en een goede training uiteraard.Soms is het net als of de meest ongeschikte mensen de grootste en sterkste honden nemen.Maar dat is mijn persoonlijke ervaring helaas.Zelf ben ik als jong meisje ook in mijn borst gebeten door een grote duitse herder .Ik was op visite bij mijn vriendin en zat op de bank te spelen.Ik stond op en daarom beet de hond in mijn borst want hij hapte naar mijn keel/gezicht. "

 Jammer dat je zo over ze denkt, het zijn geweldige honden. Heel graag willen ze werken, baas gericht.

Veel ruimte? Nee, met ze aan het werk gaat, genoeg geestelijke en lichamelijke uitdaging geven en thuis zijn ze dan tevreden, hebben niet meer ruimte nodig dan een ander ras. 

Ze positief opvoeden met duidelijk regels. Dit laatste geld voor elke hond overigens.

Helaas was het een tijd een mode hond, net als de pitbull nu. Een hele agressieve gevaarlijke hond. Met een verkeerde baas, krijg je een verkeerde hond, maar dat ligt niet aan het ras.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ze huilt soms van blijdschap als ze een andere hond aan de overkant van de straat ziet en zelfs dan grommen die honden  soms als antwoord.

-Dat die andere honden dan naar haar grommen ,verteld dat die honden haar drukte/spanning meekrijgen en met het grommen alvast vertellen dat ze niet dichterbij hoeft te komen met die energie.
Grommen zegt: geef mij meer ruimte en houdt(meer) afstand,ik krijg stress.

 

Een hond die in een recht lijn rent of vlot op een andere hond afgaat is dreigend/onbeleefd bezig.

Honden houden eigenlijk van rustige ontmoetingen,veel van onze honden worden door ons mensen wat verpest,doordat wij altijd in rechte lijnen op elkaar aflopen en zo ook de hond laten ontmoeten aan de lijn.Ons land is ook compleet ingericht met smalle paadjes in het bos en strakke stoepjes in de straten...en dat is nu net wat in de hondentaal onbeleefd /dreigend gedrag is..het recht op elkaar af lopen.

In de hondentaal zelf(zonder te veel foute input van ons) proberen honden zoveel mogelijk conflict vermijdend te communiceren.Dit doen ze door juist langzaam te bewegen,in een bocht te lopen om zo een andere hond te ontmoeten,door te snuffelen aan de grond,door weg te kijken,soms zelfs even te gaan zitten/liggen om de andere hond gerust te stellen(overigens is het alleen kalmerend bedoelt als de zittende/liggende hond weg kijkt en niet de hele tijd strak blijft kijken in de ogen van de ander)

 

Dus als je zegt ,ik heb een hele sociale hond die eigenlijk met elke hond wel wilt spelen en rent er vrolijk op af,dan is ze vrij onbeleefd bezig.

En ze hoeft het niet eens kwaad te bedoelen,want zij kan het bij de vorige eigenaren totaal verkeerd aangeleerd hebben gekregen.Wij mensen denken ook vaak dat een hond maar met (bijna) elke hond die je tegen komt even moet spelen en kennis maken,maar dat is best veel voor vele honden,kost bakken met energie en steeds weer moeten ze aftasten of de ander het cool bedoelt...incl alle taal die veel honden fout zijn gaan 'uitspreken'(door de opvoeding van de mens).

Het vaak ontmoeten/kennis maken/spelen met een andere hond,is voor een hond net zo intensief als wanneer wij elke dag met 10 verschillende vreemde mensen even moeten knuffelen en een gesprekje voeren van minimaal 10 minuten per persoon.

 

Dat zij zelf zo piept/huilt bij het zien van een andere hond,wijst er voor mij op dat zij het heel spannend vindt...en ook vindt dat zij er iets mee MOET,wat dus aangeleerd gedrag is,want een beetje stabiele hond zit niet te wachten op allerlei ontmoetingen op een dag met verschillende onbekende honden.Een stabiele hond doet zijn eigen ding,snuffelt,en kijkt af toe eens om zich heen,maar schenkt verder geen aandacht aan andere honden.

 

Probeer meer zelf met haar te ondernemen,1 op 1.Honden leren negeren(voor zover dit nog lukt).

Meer rust te geven en het gevoel terug geven dat ze niks MOET met andere honden.

 

Wat jou kan helpen is even googlen op Kalmerende Signalen,gaat er een (honden)wereld voor je open 

honden page profiel Krin Krin

honden foto van Krin

" Ze huilt soms van blijdschap als ze een andere hond aan de overkant van de straat ziet en zelfs dan grommen die honden  soms als antwoord.
-Dat die andere honden dan naar haar grommen ,verteld dat die honden haar drukte/spanning meekrijgen en met het grommen alvast vertellen dat ze niet dichterbij hoeft te komen met die energie.Grommen zegt: geef mij meer ruimte en houdt(meer) afstand,ik krijg stress.
 
Een hond die in een recht lijn rent of vlot op een andere hond afgaat is dreigend/onbeleefd bezig.
Honden houden eigenlijk van rustige ontmoetingen,veel van onze honden worden door ons mensen wat verpest,doordat wij altijd in rechte lijnen op elkaar aflopen en zo ook de hond laten ontmoeten aan de lijn.Ons land is ook compleet ingericht met smalle paadjes in het bos en strakke stoepjes in de straten...en dat is nu net wat in de hondentaal onbeleefd /dreigend gedrag is..het recht op elkaar af lopen.
In de hondentaal zelf(zonder te veel foute input van ons) proberen honden zoveel mogelijk conflict vermijdend te communiceren.Dit doen ze door juist langzaam te bewegen,in een bocht te lopen om zo een andere hond te ontmoeten,door te snuffelen aan de grond,door weg te kijken,soms zelfs even te gaan zitten/liggen om de andere hond gerust te stellen(overigens is het alleen kalmerend bedoelt als de zittende/liggende hond weg kijkt en niet de hele tijd strak blijft kijken in de ogen van de ander)
 
Dus als je zegt ,ik heb een hele sociale hond die eigenlijk met elke hond wel wilt spelen en rent er vrolijk op af,dan is ze vrij onbeleefd bezig.
En ze hoeft het niet eens kwaad te bedoelen,want zij kan het bij de vorige eigenaren totaal verkeerd aangeleerd hebben gekregen.Wij mensen denken ook vaak dat een hond maar met (bijna) elke hond die je tegen komt even moet spelen en kennis maken,maar dat is best veel voor vele honden,kost bakken met energie en steeds weer moeten ze aftasten of de ander het cool bedoelt...incl alle taal die veel honden fout zijn gaan 'uitspreken'(door de opvoeding van de mens).
Het vaak ontmoeten/kennis maken/spelen met een andere hond,is voor een hond net zo intensief als wanneer wij elke dag met 10 verschillende vreemde mensen even moeten knuffelen en een gesprekje voeren van minimaal 10 minuten per persoon.
 
Dat zij zelf zo piept/huilt bij het zien van een andere hond,wijst er voor mij op dat zij het heel spannend vindt...en ook vindt dat zij er iets mee MOET,wat dus aangeleerd gedrag is,want een beetje stabiele hond zit niet te wachten op allerlei ontmoetingen op een dag met verschillende onbekende honden.Een stabiele hond doet zijn eigen ding,snuffelt,en kijkt af toe eens om zich heen,maar schenkt verder geen aandacht aan andere honden.
 
Probeer meer zelf met haar te ondernemen,1 op 1.Honden leren negeren(voor zover dit nog lukt).
Meer rust te geven en het gevoel terug geven dat ze niks MOET met andere honden.
 
Wat jou kan helpen is even googlen op Kalmerende Signalen,gaat er een (honden)wereld voor je open  "

 

Mooi uitgelegt soraya. 

honden page profiel MoniqueMonique

honden foto van Monique

Tosca mijn stafford liep altijd los bij bekende honden,zij is ook kort gedrongen,1 bonk. Toen ze ouder werd,speelde ze te wild,ze stormde ongeremd op vreemde honden af,sommige totaal ongediend van dat gedrag,de meeste honden willen op die manier niet benadert worden.

Ik heb voor het fout zou gaan,haar aangelijnd als er vreemde honden in de buurt waren want ik vond dat zij niet normaal kon spelen,ook als ze speelde werd ze dominant.

 

Maar tegen mijn honden wordt zelden lelijk gedaan door andere honden en hoe zelfverzekerder een hond is,hoe leuker dat ze zo'n hond vinden. Het zijn onzekere honden waar ze niet mee overweg kunnen.

 

Of je hond speelt vervelend of ze is onzeker zou ik denken,ze straalt dat uit en honden vinden niks aan haar.

 

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

" "Tikkertje spelen" noem ik geen sociaal gedrag, maar opdringerig gedrag. Niet alle honden zitten daar op te wachten.
Mensen noemen dit "spelen", maar dat is het niet.
Hoe zou jij het vinden als een vreemde op je af stapt en je steeds duwtjes geeft en in je persoonlijke ruimte komt? Noem je dat dan ook spelen? Of "bijt" je dan van je af?
Sommige honden laten over zich heen lopen en accepteren maar wat jou hond doet.
De meeste honden die wat stabieler zijn reageren er wel op omdat ze dit niet prettig vinden.
Ook voor honden is er een persoonlijke ruimte "

 

Precies dit. Speelt ze 'tikkertje' met mijn honden, dan is er gerommel dus gewoon niet toelaten.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Hier in de buurt loopt een x boxer labrador en als ik zie dat die in het park is neem ik de benen.
Die dendert op alle honden af, en loopt gewoon te beuken.
Ook tegen mensen trouwens.
Als de andere hond wegloopt blijft hij erachter aangaan.
De mijne is geen knokker maar gaat na een tijdje uit frustratie erop rijden.
Maar menig andere hond zal wel van zich af bijten.


Anoniem (Gast)

allereerst een fijne pasen gewenst !

 

fijn voor jullie reacties ik heb er veel aan .

Tuurlijk zijn er fijne herdershonden dat weet ik heus wel .

Ik heb nooit gehoord van kalmerende signalen maar het is inderdaad interessant !

Ze loopt inderdaad vaak in een run naar vreemde honden toe..soms zelfs huilend.Dat doet ze ook als ze mensen tegen komt maar het wordt al minder .

Ik denk dat ze veel in een bench/kennel gezeten heeft want ze had amper dijbeen/bilspieren .Nu ze een tijd bij mij is zijn die spieren zichtbaar gegroeid.Het is mogelijk dat ze zo overenthousiast is door de lange opsluiting .

Ik zal wat meer een op een met haar bezig zijn want ik besef nu dat veel honden ontmoeten ook vermoeiend en spannend voor haar kan zijn.

Volgens de fanclub in amerika zijn labrabulls /pitadors laatbloeiers die soms pas met hun tweede/derde jaar helemaal uitgegroeid zijn .Misschien moet ze nog wat omgangsvormen leren.

Er is een hond die wij ook uit de weg gaan omdat die mijn teefje zo hard tegen boomstammen aan smijt op de loslaatzone dat het gewoon niet leuk meer is.Niet iedere hond speelt op dezelfde manier .

Nog maals bedankt allemaal !

 

honden page profiel toeskatoeska

ik zag dat ik anoniem reageerde hopelijk ben ik nu wel ingelogd.

heerlijk weer is het vandaag !

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Als ik je een advies mag geven, bestel dan dit boek: Turid Rugaas

Bescherm je hond door haar niet af te laten stuiven op andere honden/mensen. Op termijn als je band sterker is geworden, kun je haar aanleren om op een andere meer volwaardige manier contact te laten zoeken, zodat alle partijen hier iets mee kunnen. 

honden page profiel toeskatoeska

ja leuk ga ik doen goeie tip bedankt !

Lieke (Gast)

Ik laat mijn honden eigenlijk zelden met vreemde honden spelen en dat bevalt super goed. Ze mogen van mij soweiso niet op andere honden afdenderen. Wat wij als leuk spelen zien is vaak helemaal niet leuk. ik denk dat je je ook moet beseffen dat je hond een kruising is tussen een ras dat heel lomp is en vaak slecht in het lezen van andere honden en een ras dat sowieso niet met andere honden gaat. Mijn tip is om hem alleen te laten spelen met honden met een zelfde lichaamsbouw en een zelfde energie. Zo laat ik mijn honden absoluut niet met kleine hondjes spelen (gaan ze op zitten drijven) en absoluut niet met over enthousiaste honden (zoals boxers) want dan gaan ze corrigeren. Maar er zijn ook honden waar ze super leuk mee spelen, maar zelfs dan houd ik het kort en loop snel door. 

 

 

 

honden page profiel toeskatoeska

ja lieke eigenlijk deed ik dat ook zo met mijn vorige hond (dobermann/stafford) maar ik dacht juist dat het leuk voor mijn teefje en haar socialisatie is om veel honden te ontmoeten.Misschien moet ik mijn mening herzien en weer gaan wandelen zo als ik met mijn vorige hond (reu) deed.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Op zijn plaats zetten
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^