Je hond loslopen laten zonder boete te krijgen:

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Noa&SjenkNoa&Sjenk

honden foto van Noa&Sjenk

Zo`n band is per 1 Januari 2015 verboden,



honden page profiel Noa&SjenkNoa&Sjenk

honden foto van Noa&Sjenk

" ik hoor veel mensen klagen over dat ze op sommige plekken hun hond niet los mogen hebben terwijl ze hun hun perfect onder controle hebben en dat veel van die mensen al een boete hebben gehad.Hoeft niet! Dit is wat je moet doen zodat je zonder zorgen je hond los kan laten:Je hoeft het ding niet te gebruiken, en je hoeft hem neit eens op te laden, Maar koop voor een paar centen de allergoedkoopste elektrische trainingshalsband.Schroef voor de zekerheid de pennetjes van hetr kastje van de halsband eraf, en doe de afstandbediening in je broekzak.Een elektrische trainingshalsband is namelijk een legaal alternatief voor een lijn.Bij mij heeft het me al een boete bespaard.ik weet niet of iedere agent hier van op de hoogte is, dus je zou het bewijs dat het legaal is kunnen uitprinten en meenemen.Dat bewijs vind je hierrrr: http://www.ad.nl/ad/nl/1014/Bizar/article/detail/1937812/2010/09/30/Hond-elektronisch-aanlijnen-mag-ook.dhtmlVeel plezier met het niet krijgen van een boete!Ps: lijn je hond wel even aan als je mensen tegenkomt en op de plaatsen warabij het echt niet kan.  "

 Mijn teefje is loops ik kom niet in losloop gebieden die vermijd ik, 
maar nu kom ik jou tegen bij mij in de straat, je hebt de batterijen uit de afstandbediening gehaald, je hond terug roepen gaat niet lukken als ie eenmaal de geur van loopsheid heeft geroken, wat doe je dan? 

er zijn ook zat honden die er niet van houden als een hond druk op hun afrent en ruimte nodig hebben , en uit angst bijten.

 

honden page profiel Heidi, Bobby & NoortjeHeidi, Bobby & Noortje

honden foto van Heidi, Bobby & Noortje

" Er werd hier gesproken over loslaten op parkeerplaatsen in de stad, daar lijkt mij dit altijd van de orde. Maar ook op afgelegen plekken kom je toch altijd wel mensen tegen? Of misschien zoek ik dan verkeerd <img class=" /> "

 

Ehm, ik heb even weer de eerste pagina teruggelezen en het ging om 'grasvelden waar honden prima los kunnen maar het zit officieel wel binnen de dorpsgrenzen' en verder wordt er een 'verlaten' parkeerterrein genoemd.
Verder wordt in de eerste post expliciet gezegd de hond aan te lijnen als er wel iemand aan zou komen, dat zou dus het probleem niet moeten zijn.

honden page profiel Noa&SjenkNoa&Sjenk

honden foto van Noa&Sjenk

https://hondenbescherming.nl/media/cms_page_media/67/Standpunt_HB_Elektronisch%20aanlijnen_1.pdf

honden page profiel Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & LunaPauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

beide plekken waar onverwachts dus mensen kunnen opduiken. En het aanlijnen klinkt leuk, mits ze niet onverwacht opduiken of snel naderen(of die ene keer dat ie niet luisterd). Toevallig schoot hier laatst nog een hond over de dijk en ik liep aan de andere kant met mijn hond die gespannen is aan de lijn. Hond kwam dan wel niet buurten maar stond wel even lekker hayzel aan te staren die bijna op flippen stond. Baas had natuurlijk niks door, die liep aan de andere kant van de dijk. Gelukkig uitgelopen op een goed leermoment ipv een slechte ervaring. Maargoed mensen moeten zelf weten, helaas draagt loslopen op plekken waar het officieel niet mag vaak niet positief bij aan hoe mensen over honden denken.

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

" Ik zou prima met 200km/h door de binnenstad kunnen scheuren zonder dat er iemand gewond raakt. En toch mag het niet......zo raar! En echt hoor niemand raakt gewond........Ondanks dat ik de beste remmen op mijn auto heb mag het toch niet. Ik snap soms helemaal niets van die regels. Ze willen me volgens mij alleen maar tegenwerken met die strenge regels. Ik weet zeker dat er veel meer mensen zijn die dat ook kunnen, behalve dan die asorijders. "

 

 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik ken wel iemand die loopt bij mij in het park mét stroomband,die NIET gebruikt wordt,maar puur dient om zijn hond los te laten lopen.

Verantwoordelijke baas,mét Stafford,die zijn hond echt bij zich houdt,hond gaat niet op andere honden af en houdt echt voldoende afstand als hij andere honden ziet(los of aangelijnd)...en geniet dus al jaren van zijn vrijheid.Gunstig voor dit beestje en het is hem gegund.

Maar ik word wel al draaierig bij de gedachte dat iedereen dit zou gaan doen..(die ook maar denkt dat zijn/haar hond goed luistert)

 

Helaas voor het baasje,heeft hij nu wel een bonnetje of 17 liggen(de laatste keer dat ik het vroeg) en hij laat het 'oplopen' zodat het voor de rechter komt en hij een eerdere uitspraak van een rechter kan weerleggen..dat elektronisch aangelijnd zijn,ook als echt aangelijnd geldt.

 

Voorlopig zijn ze toch echt bezig die verschrikkelijke apparaten te verbieden...https://hondenbescherming.nl/nieuws/2015/03/01/verbod-op-stroom-eindelijk-een-stroomversnelling/

Ik las ook al ergens dat de handhavers niet kunnen controleren of zo'n stroomband wel echt werkt(want als je er 1 om hangt ,dan moet het ook echt kunnen werken),je gaat niet onnodig op een knoppie drukken...(lijkt mij vrij simpel..je hangt hem om iemands nek-handhaver-of het baasje zelf en drukt vervolgens op het knopje...wat je dan niet bewezen krijgt is of de hond dan ook daadwerkelijk gaat luisteren met een pijn prikkel)Dus het kan nooit lang duren voordat dingen met pijnprikkel verboden gaan worden.

 

Dit soort ideeën moet je eigenlijk voor jezelf houden,als je er profijt van wilt kunnen hebben,want als iedereen zijn hond los laat lopen mét stroomband,moet je eens kijken hoe vlot het dan is afgelopen.

Geniet in stilte  

 

 

 

 

 

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

"  
Ja, best wel he 
 
Ik snap het gewoon écht niet.
 
Robbie, een oprechte vraag, ik hoop dat je de tijd neemt om het te lezen én te beantwoorden.
 
Wáárom moet je zo nodig je hond los laten lopen waar het niet mag? Oké, misschien is ie superbraaf, maar óók een superbrave hond heeft wel eens een trosje bananen in de oren en luistert dan eens even níet naar de baas, daar is het een hond voor tenslotte.
Stormt op een ander af, hond, volwassen persoon of kind. Die ander schrikt zich helemaal het apenzuur want heeft slechte ervaringen met honden of is er gewoon bang voor (zeker zo'n grote als jij hebt).
De belaagde hond gaat in paniek gillen óf denkt 'ho even!' en gaat gelijk in de aanval.
De volwassen persoon denkt 'ho even!' en brult je hond weg, die daar geen sjoege aan geeft en gebruikt vervolgens 'De Voet'.
Het kind raakt in paniek en rent weg, waardoor jouw hond denkt 'jaaa, leuk, speleeeen!' en rent achter een gillend kind aan.
 
Ik zeg niet dát het gebeurd, maar het kan altijd gebeuren. Hoe ga je daar dan mee om? Hoe reageer je? Of ben jij ook het type 'hij doet niks hoor!'
 
Er zijn mensen (zoals ik dus) die bewust gebieden met aanlijnplicht opzoeken. Ik wíl niet lastig gevallen worden door de hond van een ander. Mijn hond idem dito. Die heeft een aantal negatieve ervaringen met loslopende honden, waarvan 1 ook op een gevecht is uitgedraaid (terwijl ze pas 6 maanden oud was). En het wandelgenot in gebieden met aanlijnplicht is steeds minder. Ik moet ogen in mijn achterhoofd hebben, loop gespannen rond want misschien loopt er wel een grote, losse hond achter de bocht.
 
Dit is écht een gemeende vraag van mij: WÁÁROM? "

 

 

Helemaal mee eens. 

 

Laat de aanlijngebieden voor de honden die niet los kunnen (of waarvan de baasjes geen loslopende honden bij hun hond willen, om wat voor reden dan ook) en de losloopgebieden voor de honden die wel los kunnen. Simpel, toch? 

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

"  

 
Helemaal mee eens. 
 
Laat de aanlijngebieden voor de honden die niet los kunnen (of waarvan de baasjes geen loslopende honden bij hun hond willen, om wat voor reden dan ook) en de losloopgebieden voor de honden die wel los kunnen. Simpel, toch?  "

 

Niet zo heel simpel. Ik heb er namelijk twee die zo nu en dan los kunnen, en eentje die nooit los kan. Ik krijg wel eens zure blikken als Luuk en Cosmic loslopen in de duinen en Wispa aan de flex zit. Het helpt wel als ik haar "I'm blind" tuig om doe, maar mensen hebben toch al snel hun oordeel klaar. Het zou dus kiezen zijn, twee los in een aanlijn-gebied of één vast in een losloop-gebied. Nu scheelt het dat de duinen de enige plek is waar ze los kunnen, dus veel keus heb ik niet, haha.

Het idee waar dit topic mee begint vind ik overigs geen goed plan. Maar de waarom heb ik al meerdere keren voorbij zien komen, dus daar voeg ik niets mee toe aan de discussie. Overigens draagt Cosmic bij het loslopen een GPS tracker. Ik kom regelmatig boze mensen tegen die me veroordelen omdat mijn hond een stroomband om heeft. Uuuuhm.. nee..

 

Punk liep overal los. Maar Punk was ook nooit meer dan 10 meter uit mijn buurt. Mijn moeder heeft een aantal keer een waarschuwing gehad, ik zelf nooit. Ik riep haar altijd bij me wanneer dat nodig was en had altijd een riem bij voor het geval ik politie tegen kwam ;) Verder accepteerde ik het feit dat ik een boete kon krijgen. It's the price to pay.

honden page profiel Lynn & CharlieLynn & Charlie

honden foto van Lynn & Charlie

"  
Niet zo heel simpel. Ik heb er namelijk twee die zo nu en dan los kunnen, en eentje die nooit los kan. Ik krijg wel eens zure blikken als Luuk en Cosmic loslopen in de duinen en Wispa aan de flex zit. Het helpt wel als ik haar "I'm blind" tuig om doe, maar mensen hebben toch al snel hun oordeel klaar. Het zou dus kiezen zijn, twee los in een aanlijn-gebied of één vast in een losloop-gebied. Nu scheelt het dat de duinen de enige plek is waar ze los kunnen, dus veel keus heb ik niet, haha. "

 

Maar een losloopgebied is toch geen verplichting tot loslopen? Ik zou me dus niks aantrekken van de blikken van andere mensen. 

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

"  
Maar een losloopgebied is toch geen verplichting tot loslopen? Ik zou me dus niks aantrekken van de blikken van andere mensen.  "

 

Nee, maar mensen maken dan de opmerking "ga met je aangelijnde hond niet in een losloopgebied lopen".

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: karin
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^