Hoe pak ik dit nu aan?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Nou.. Zoals sommige weten is Kahlúa nogal een hand-happer. Ze is erg zacht in de mond, en bedoeld het lief. Dit schijnt ook Hollandse-herder eigen te zijn, haar 7 broers en zussen doen dit ook. 

 

Nu heb ik dus een oom die 1, erg jaloers is op Kahlúa, heeft zelf honden die niet luisteren en niet ontzettend aanhankelijk zijn, en dus reageert hij dit werkelijk altijd af op Kahlúa. Hij kwam net even binnen lopen en zegt ons en de honden gedag, Kahlúa blij natuurlijk, sprint niet maar houdt even zijn hand in haar mond. nog geen 1 seconden. Hij gaat op de grond zitten en begint het kleintje te aaien, Kahlúa wilde natuurlijk ook aandacht en likt in zijn gezicht, vervolgens pakt ze weer even zijn hand. Op dat moment krijgt ze een flinke tik van hem. Kahlúa is dit niet gewent en gooit zichzelf op de grond. Hij lacht en zegt: Zo moet het, meteen op de grond gaan. Nou.. Ik kookte. Mijn moeder zij ook al dat hij dit van haar weet dus gewoon niet op de grond moet zitten. 
Heel stom maar de tranen stonden echt in mijn ogen, gewoon van boosheid. Dit is niet de eerste keer dat dit gebeurd maar eigenlijk krijgt ze altijd wel een tik van m. Laatst ging de deurbel omdat mijn moeder jarig was, de hond loopt naar de deur toe, dit mag van ons. Mijn oom pakt haar bij de nekvel en geeft een tik in haar gezicht. Ze moet leren ruimte te maken zegt hij. 

 

verder ALTIJD negatieve dingen, iedereen moet altijd weten wat Kahlúa doet, op de verjaardag wilde hij dat iedereen stil was om vervolgens te zeggen: Pascale, ik dacht dat je je hond zo goed had opgevoed, ze zit al de hele tijd naar de toast te staren. 'dit weet ik, ze kijkt, maar zal NOOIT iets pakken'.  Ik heb het er al met mijn moeder over gehad en het valt haar ook op, ze heeft het tegen haar zus gezegd in de hoop dat zij iets tegen haar man zegt. Ik weet niet goed hoe ik er mee om moet gaan. Ik heb al vaker een flinke ruzie met hem gehad en wil dit eigenlijk voorkomen, maar ik voel dat binnenkort de bom echt gaat barsten. 

Sorry voor het lange verhaal maar wilde het even kwijt. 

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Ik zou de eerstvolgende keer dat hij er weer is toch even zeggen dat je niet toestaat dat hij jouw hond een tik geeft noch dat hij in welke vorm dan ook commentaar geeft of zich met kalua bemoeit.
Denk dat bij zo eentje alleen heel duidelijk zijn helpt.
Kan hij zich hier niet aan houden, dan zou ik de hond bij me nemen of weggaan.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Zegt jouw moeder er niks van?

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Hij zorgt er wel voor dat mijn moeder het niet ziet. Toen mijn hond bij hem was deed hij het ook, mijn moeder is toen erg boos geworden en we hebben Kahlúa meteen naar huis gebracht. Maar hij blijft het doen. 
Ik vind het heel erg omdat ik echt een hele goede band met hem heb. Maar zodra het over honden gaat, en dan vooral Kahlúa is het mis. Mijn moeder is er net ook tegen in gegaan van het bijten en zei dat als hij de hond niet leuk vind, hij niet onverwachts binnen moet komen. Maar hij blijft het gewoon doen. Niet hard hoor, maar wel gewoon een tik. Daar wordt ik zo verdrietig om omdat ik degene ben die dat bijten niet goed heb afgeleerd. Ik heb het nu geaccepteerd en ze stopt zodra je nee zegt, maar ik weet dat Kahlúa het echt lief bedoeld. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Wat onbeschoft van je oom.

Hoe komt hij erbij om de hond van een ander zo te slaan en in het nekvel te pakken.

Dat kan echt niet, hoor!

 

Ja, misschien inderdaad met je moeder overleggen.

Misschien kan zij hem ervan overtuigen dat hij dat echt nooit meer moet doen.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Iemand die mijn hond slaat zou mijn band toch wat minder worden.
Het is toch niet normaal?
Ik ging hem uit de weg, als hij het bleef doen.
Jammer dan.
Je zou hem ook nog een klap terug kunnen verkopen.....

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Ik zal me inhouden om opmte schrijven wat ik van hem vind, het is niet positief!

Snap dat je hier heel verdrietig door wordt. Het is ook een hele slechte leer ervaring voor Kahlúa
Als hij weer komt, zou ik haar aanlijnen en bij je houden. Zorg dat hij haar niets meer kan doen.
Ga buiten lekker lang met haar wandelen of op je kamer zitten.

Bescherm haar voor die nare vent! Ik ken wel meer honden die een hand vastpakken, hiermee zeggen ze: ik vind je lief! Mooi toch!

honden page profiel SammySammy

honden foto van Sammy

Ik weet niet hoe oud je bent maar je zou heel rustig en volwassen kunnen zeggen: ik zou het erg waarderen als je onze hond niet meer corrigeert. Wij hebben onze eigen methode gekozen en willen dat dit ook gerespecteerd wordt. Mocht je hier moeite mee hebben dan houden wij onze hond bij je weg.
Ik vind het niet kunnen. En zou er inderdaad ruzie over maken.
Even een kleine positieve noot naar jou toe: Kalhua zal echt wel de link leggen tussen je oom en zijn gedrag en hem vanzelf wel gaan negeren of misschien zelfs een keer gaan aangrommen. Kalhua weet echt wel dat jullie wel te vertouwen zijn. Dus ik denk niet dat die band in gevaar is.
Hoe dan ook: die oom verdient het zelf om even op zijn plaats gewezen te worden.

honden foto van Ciska en Spanjaardje Moh (Bambi r.i.p.)


 Laatst ging de deurbel omdat mijn moeder jarig was, de hond loopt naar de deur toe, dit mag van ons. Mijn oom pakt haar bij de nekvel en geeft een tik in haar gezicht. Ze moet leren ruimte te maken zegt hij. 
 

 Een volgende keer geef je je oom een tik in zijn gezicht. "Hij moet leren dat de hond niet geslagen wordt in dit huis"

 

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik zeg altijd; communicatie is de sleutel tot succes. Mocht je het moeilijk vinden hem er direct op aan te spreken, dan kun je ook een mailje of een (uitgebreide) sms sturen. Wellicht dat alles een stuk moeilijker is omdat het om familie gaat, maar ik zou zulk gedrag echt niet pikken. Niemand die het in zijn hoofd haalt mijn hond tikken te gaan lopen verkopen, zeker niet als diegene mij daar nog bij onderuit probeert te halen. No way. Persoonlijk zou ik ook direct in de bitchenrol duiken en hem ontlopen of volledig negeren. Steeds als die binnenkomt, de hond pakken en gaan wandelen of iets dergelijks, onder een duidelijke "kom maar, wij zijn weg hier". Neem in ieder geval de hond in bescherming, die verdient het niet als anti-stressbal gebruikt te worden.

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Ik heb het vaak geprobeerd met praten. Maar ik kan dat niet zonder uit te barsten, ik probeer het echt wel. Maar als het om mijn hond gaat wordt ik daar erg boos om. 
Ik heb al eens aangegeven: Zou je de hond niet kunnen slaan? Hij geeft dan aan dat ze dit in een 'roedel'ook doen, ze moet tenslotte weten wat haar plek is. 
Het gekke is dat Kahlúa elke keer weer door het dolle heen is als hij komt, hij kan ook heel leuk zijn hoor, neemt botten mee voor ze, knuffelt ermee. Maar als hem iets niet zint slaat hij.
Ik heb al eens tegen hem gezegd dat als hij nooit iets positiefs over mijn hond kan zeggen hij ook zijn gezicht niet meer hoeft laten zien hier. Hier lachte hij maar een beetje om. Mijn tante echter merkt echt dat ik het vervelend vind als hij zo over haar praat en spreekt hem er ook altijd op aan, maar het tikken vind ik gewoon niet kunnen. Dit doe ik niet, en hoeft hij al helemaal niet te doen. 

Ik ben trouwens 19. 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Dat stoort me inderdaad nog het meeste. Dat Kahlúa het echt lief bedoeld. Dit zie ik aan heel haar houding en daarom kan ik er niet tegen als ze een tik tegen haar bek krijgt. Een 'nee' is al genoeg bij haar en dit heb ik al vaak gezegd. 
Ik woon thuis met mijn moeder en zusje, en is totaal geen boze mannenstem gewent, als hij tegen haar schreeuwt zie je haar gewoon zo verward en bang kijken. 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Een nare man is het trouwens niet, tenzij hij de hond slaat. Hij doet erg veel voor ons omdat mijn moeder alleen is. Helpt klussen, schildert ons huis, hondenmanden etc. Is een leuke vader voor zijn kinderen en je kan echt met hem lachen. Dat is ook de reden dat ik het zo moeilijk vind om er echt tegen in te gaan, was het een ander iemand, had ik natuurlijk allang van me laten horen, nu ook, maar minder. Ik ga er wel op letten de eerst volgende keer dat hij binnenkomt. Ik wil niet dat kahlúa bang van hem wordt of dat ze denkt dat ze iets verkeerds doet. Ik heb het tenslotte toegelaten en vind het niet erg. Het is alleen zó verschrikkelijk vermoeiend om altijd te horen: oh kijk eens, ze bijt weer, oh jeetje wat een druktemaker, wat is ze weer aan het bedelen, komt ze weer met het flostouw. Mijn moeder zegt ook altijd: Dat weten we nu wel, dit hoef je niet elke keer te zeggen, Maar hij blijft door gaan. Ik wordt daar echt heel erg verdrietig van omdat ze het zo lief bedoeld. 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Ja, dat maakt het wel lastig.

Weet je oom wel dat je het zo erg vindt?

Misschien als je probeert hem rustig uit te leggen hoe je je precies voelt als hij zo doet.

Dat heb je waarschijnlijk wel gedaan maar misschien niet goed genoeg en is het niet overgekomen of zo?

Zoals je hem beschrijft is het een aardige man, dan zou hij jou toch niet bewust willen kwetsen?

 

 

honden foto van Pascale met Kahlúa, Willow en Onyx

Daarom, dit zou hij ook niet willen. Het is ook wel iemand die echt totaal niet doorheeft wat andere vinden, denkt eigenlijk alleen aan zichzelf. Ik zeg de volgende keer dat ik er niet van gediend ben dat hij kahlúa niet mag tikken. Dit bedenkt ik me al vaker, maar als het moment daar is dan zeg ik, of niks, of ik wordt heel boos en maak dan een rot opmerking: Kahlúa, kom maar even hier, wordt je tenminste niet geslagen. Maar hier reageert mijn oom ook niet op. Ik denk dat ik het echt direct in zijn gezicht moet zeggen wil het doorkomen. 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Misschien dit topic aan hem mailen,weet hij hoe jij er tegenaan kijkt,en hoe rot jij je voelt door zijn gedrag en hoe andere mensen daar ook tegen aankijken -NOT DONE-

 

Ik begrijp helemaal hoe je je voelt,en dat je de tranen van woede voelt prikken.

Ik zou dezelfde gevoelens hebben..en juist omdat het familie is en dat persoon dan goed ken,zou ik er dírect bovenop springen,hoe jong ook en hoe aardig ik een persoon ook zou vinden,bij mij duikel je direct diep onder het nul punt van respect hebben voor iemand,en had ik zo iemand wel een kledder gegeven,hoe dan ook vanuit een (blinde)woede en shock-impuls.Zó boos zou ik hierom worden.

(ik heb de man van mijn oma ,op mijn 10e al woedend toegesproken,of hij helemaal goed was geworden,omdat hij ons volwassen keeshondje 'even' aan haar nekvel op tilde(ze gilde het uit!!),want dat doet een moeder hond ook.....ja bij een pup!Hij bedoelde het niet eens vanuit een straffend oogpunt,maar gewoon omdat het kan...Als ik er op terug denk,vind ik mezelf erg brutaal om als 10 jarig kind zo te reageren naar een volwassene,maar dat is wat er gebeurd als mensen voor mijn neus rare dingen doen met dieren)

 

Maar begrijp dat je het niet doet,want iedereen is anders.

Ga je hond beschermen,naar buiten of lekker in je kamer,samen op bed ,tv kijken.

Houdt je hond en oom vooral vér van elkaar vandaan.(zolang hij het niet begrijpt en geen respect kan tonen voor jullie en Kahlúa)

 

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

Ja, snap de spanning.

 

Je wilt oom  je niet kwetsen, maar je kan dit ook overbrengen op een 'oom-lievende' manier.

Ga een praatje aan met hem, vraag wat en hoe hij over honden denkt, babbel wat en zeg dan dat je het niet fijn vindt dat hij 'tikken' uitdeelt, dat dat je hond uit balans brengt en dat je toch samen met  hem voor de lieve vrede gaat.

Alle honden moeten aandacht en liefde krijgen, en dienen te gehoorzamen naar een baas, een huis.

 

als je een gesprekje hebt, gewoon, gezellig, dan is het makkelijker om je grieven te uiten, zonder dat je hem bruskeert of tegen de borst stuit.

Verpak het leuk en opvoedkundig, niet aanvallend.

 

Blijft  je oom, en hij zal zeker mee zijn best doen voor jou en je hond als hij weet wat voor jou belangrijk is.

 

praten helpt!

honden page profiel KeesKees

honden foto van Kees

Ik denk niet dat praten met oom helpt. Praat met je moeder en je tante, en houdt je hond bij je oom weg.

 

 

 

 

honden page profiel michellemichelle

honden foto van michelle

Wat een nare situatie.
Overigens denk ik dat met dit soort mensen praten niet echt helpt, je moet consequenties stellen en die ook nakomen. Kijk je kunt best nog een keer een gesprek aan gaan maar er dan wel bij zeggen van: ik blijf bij mijn hond zolang jij er bent en geef je der een tik of heb je weet commentaar mag je vertrekken en hoef je de komende paar dagen niet terug te komen ook niet met botten enzo. Gewoon streng zijn meid want zo'n aardige man is het dus niet als die na een paar keer vragen zich niet aan jou wil aanpassen en nu moet het gewoon klaar zijn.
Net als bij je hond duidelijk zijn zolang hij dit doet zijn jullie geen vrienden.

honden foto van Pauline - Kiara, Hayzel, Finn, Yara & Luna

" Daarom, dit zou hij ook niet willen. Het is ook wel iemand die echt totaal niet doorheeft wat andere vinden, denkt eigenlijk alleen aan zichzelf. Ik zeg de volgende keer dat ik er niet van gediend ben dat hij kahlúa niet mag tikken. Dit bedenkt ik me al vaker, maar als het moment daar is dan zeg ik, of niks, of ik wordt heel boos en maak dan een rot opmerking: Kahlúa, kom maar even hier, wordt je tenminste niet geslagen. Maar hier reageert mijn oom ook niet op. Ik denk dat ik het echt direct in zijn gezicht moet zeggen wil het doorkomen.  "

 

Ik zou als ik jou was minder indirecte (voor hem) hints geven en heel duidelijk zijn. Mijn hond wordt niet geslagen/getikt. Doet hij dit wel, consequenties eraan. Heb het er ook over met je moeder wat je wil gaan ondernemen aan stappen (kan zij eventueel met haar zus praten). Voor mij zou het duidelijk zijn, als iemand mijn honden na waarschuwen nog aanraakt op een dergelijke manier zou deze niet meer welkom zijn.

 

Mocht dit alles niet mogelijk zijn, zorgen dat ze niet meer in aanraking komt met hem, dus evt op je kamer leggen als hij langskomt?

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Het is vanuit mijn positie misschien makkelijk gezegd, maar iemand die het dier van een ander slaat is in mijn ogen wel een nare man.
Hoeveel hij ook voor een ander doet met klusjes en dergelijke.
Wat als jou vroeger een tik had verkocht, had je moeder dat ok gevonden want ja, hij is verder zo'n leuke vent.
Het feit dat ie daarbij jouw manier van omgang met kahlua niet serieus neemt geeft aan dat hij totaal geen respect kan opbrengen voor jou als zelfdenkend mens.
Ik zou het hoogstens nog 1 keer kort en bondig uitleggen via mail oid en kahlua niet meer in contact met hem laten komen.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Wanneer zoiets gebeurt kun je ook altijd heel hard STOP roepen.
Dat werkt vaak wel en dan heb je de aandacht.

honden page profiel Lucia, Lizzy & ZivaLucia, Lizzy & Ziva

honden foto van Lucia, Lizzy & Ziva

Het is niet het antwoord wat je wilt, maar soms helpt ruzie. Iemand van mijn familie prikte Lizzy heel veel omdat er te enthousiast is en die persoon is van van sesar Milla. Ik heb Lizzy toen ook bij mij geroepen en tegen de man gezegt dat als Hij het zo leuk vind om een hond te prikken, hij zelf maar een hond moest kopen. Daarna werden werden nog wat dingen gezegt maar ben ik b vergeten dDoor boosheid. De man heeft zijn koffie laten staan en is weggegaan. We hebben hem een tijdje niet meer gezien. Toen hij wel weer kwam heeft hij het nooit meer gedaan eeenieder lizzy nu als ze te enthousiast is

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik heb hier de ervaring ook gehad..

 

Odi is al zo onzeker, en mijn oma kwam langs. Koekjes mee, zoals altijd. 

Odi blaft als er mensen binnen komen (waaks dat ie is), maar dat leverde hem al de eerste klap op. 

Ik wilde mijn oma waarschuwen, maar ja, hoe zeg je zoiets tegen je oma? 

Daarna kreeg hij een koekje, maar omdat hij iets te enthousiast was, kreeg hij weer een klap. 

Toen heb ik hem weggehaald, omdat hij anders zelf gehapt had. 

Duidelijk aan mijn oma verteld dat je dit niet met honden kunt doen. "Jaaa, maar zo deed ik dat ook bij mijn honden." Maar oma, dit is niet jouw hond, en ik moet er weer mee trainen als jij weg bent.

 

Ik heb het heel rustig uitgelegd, uitgelegd dat mijn hond het niet aan kan om zo behandeld te worden en dat niet iedere herder/hond hetzelfde is. 

 

Misschien is dat een optie? Onder het genot van een bakje koffie uitleggen dat Kahlua het niet waardeert etc etc?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" Ik heb het vaak geprobeerd met praten. Maar ik kan dat niet zonder uit te barsten, ik probeer het echt wel. Maar als het om mijn hond gaat wordt ik daar erg boos om. Ik heb al eens aangegeven: Zou je de hond niet kunnen slaan? Hij geeft dan aan dat ze dit in een 'roedel'ook doen, ze moet tenslotte weten wat haar plek is. Het gekke is dat Kahlúa elke keer weer door het dolle heen is als hij komt, hij kan ook heel leuk zijn hoor, neemt botten mee voor ze, knuffelt ermee. Maar als hem iets niet zint slaat hij.Ik heb al eens tegen hem gezegd dat als hij nooit iets positiefs over mijn hond kan zeggen hij ook zijn gezicht niet meer hoeft laten zien hier. Hier lachte hij maar een beetje om. Mijn tante echter merkt echt dat ik het vervelend vind als hij zo over haar praat en spreekt hem er ook altijd op aan, maar het tikken vind ik gewoon niet kunnen. Dit doe ik niet, en hoeft hij al helemaal niet te doen. Ik ben trouwens 19.  "

 Dat door de dolle kan ook spanning zijn.

 

Gewoon weg wezen als hij komt, met Khlúa lekker de hort op. Dit man begrijpt het niet en zal het ook nooit begrijpen. 

Mikey (Gast)

ik zou precies doen wat Sammy zegt, heel netjes en toch laten weten dat jij de baas bent over je hond en niet hij. jij bepaalt hoe je hem wilt opvoeden en niet je oom.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Waarom krijgt hij elke keer de kans? Als je je hond aanlijnt en uit de buurt houdt krijgt je oom geen kans om je hond een tik te verkopen. 

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

Ik ben het met Kees en michelle eens... ik denk niet dat oraten met je oom zin heeft

je hebt al een aantal keer er wat van gezegd maar blijkbaar komt de boodschap niet aan

 

ik zou je oom of harder aanpakken of je gaat met kahlua naar buiten oid als hij komt

 

weet niet meer wie het was, maar iemand hier hield gijs zn bek een keer dicht omdat hij aan het happen was, toen heb ik uit een reflex diegene hard bij mn arm gepakt.. had het misschien ook wel netjes kunnen zeggen maar ik had het al gedaan vokrdat ik het door had, heeft wel gewerkt want ik weet dus niet meer wie het was maar het is nooit meer gebeurd

 

iemand ging ook een keer gijs optillen aan zn voorpoten alleen, toen was hij nog heel klein

heb toen gezegd, ik wil NIET dat je hem zo oppakt

deed het daarna nog een keer, ben ik op ze afgestormd en heb gijs uit zn handen gegrist

 

soms moet je echt wat strenger en duidelijker zijn... 

 

wat doen mensen toch rare dingen met honden he!!

 

maar ik snap dat het een lastige situatie is, heel vervelend ook..

 

honden page profiel ~ Luna & Lèxi ~~ Luna & Lèxi ~

honden foto van ~ Luna & Lèxi ~

Jemig zeg waar haalt je oom het lef vandaan!Het is toch jouw hond, ik zou hem een keer héél duidelijk uitleggen dat je niet wilt dat hij jouw hond slaat en als hij het dan toch doet dan heb je echt wel het recht om boos te zijn hoor. Als dan ruzie komt, tsja.. misschien schrikt je oom dan eens een keer goed van je reactie en kapt ie ermee.. 

Is toch eigenlijk te gek voor woorden dat je je hond naar buiten of naar boven moet doen in je/haar eigen huis omdat er iemand langskomt die iedere keer (onterecht) tikken uitdeelt?

Als mijn oom m'n hond zou slaan dan zou ik het wel weten hoor..

edit: bedenk ik me net.. mijn vader heeft het vroeger ook wel eens gedaan als de hond blafte. Toen kreeg hij het hele huis over zich heen (geschreeuw, geduw etc. van mij en m'n zusjes) en hij doet het nu nóóit meer. Hij is geloof ik zelf ook van inzicht verandert dus bij hem heeft een flinke ruzie toch nog geholpen


honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Praten werkt niet bij dit soort mensen.

Laten voelen wel.

 

Hij geeft je hond een tik? Dan geef jij deze man een tip.

Het hoeft niet hart te zijn..maar gewoon dat hij het ook voelt.

Vaak vinden ze het niet leuk en dan is het de kunst om de droog-nuchter aan te kijken...en te zeggen ...maar jij vind het zo te zien wel leuk omdat je klappen uitdeelt..zo voelt het om ze te ontvangen...

 

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^