hoe leer ik dat mijn pup niet achter mijn katten mag rennen?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

* (Gast)

Hallo,   mijn engelse bulldog pupje van 3 maand wil altijd achter mijn katten rennen dan zeg ik nee of probeer ik ze af te leiden maar dat helpt niet is alleen gefocust op mijn katten iemand tips?

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Volgens mij had je er al een topic over geopend.
Ik heb mijn reactie daarin maar even gekopieerd naar deze.



Ik zou het niet toelaten. Ze moet leren dat dit ongewenst gedrag is.

Ik zou haar oppakken als ze dat doet en in haar mandje zetten met een 'neen' Ze leert dan vanzelf dat het niet mag.

Als je alleen hoeft te zeggen neen en ze stopt met achterna rennen dan belonen.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Als jouw bulldogje niet wilt luisteren, dan zal hij het op een pijnlijke manier leren.Misschien wel de meest effectieve. 

 

De katten zien in hem geen gevaar anders zou je wel wat meemaken , denk ik...weet ik . 

 

Toch maar goed opletten en hem voor zijn vóór hij ze fixeert en erop af schiet. 

 

En wees niet boos, het is een kleine pup hé. 

 

 

* (Gast)

dan gaat ze er direct trg uit en schiet ze weer naar de katten kan ze moeilijke elke keer in haar bench zetten he hmm

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Gast . Laat ze het dan zelf oplossen . En hou de Isobetadine bij de hand. 

 

honden foto van Sandra, Ozzie (overleden) Iris en Zoë

Ozzie had ik geleerd om goed met katten om te gaan. Dat was gelukt. Mijn oude huiskatje en Ozzie konden zeer goed met elkaar overweg. Waren we op een boerderij werd hij daar aangevallen door een kat. Hij reageerde te lief waardoor hij niet goed genoeg voor zichzelf opkwam. Ik ga nooit weer een van mijn honden leren om goed met katten om te gaan. ik realiseerde me zo dat ik dus beter het normale hondengedrag in stand had kunnen houden. In een huiselijke situatie passen de katten zich op den duur meestal wel aan en leren ze op den duur om niet weg te rennen, was hier tenminste zo.

honden page profiel PeterPeter

Met dit zou ik gewoon de natuur zijn werk laten doen. Wanneer de katten het zat zijn, dan reageren ze het wel. Geloof mij, een keer flink krabben en de pup doet het nooit meer.

 

 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik zou niet weten wat het goed doet voor een pup of voor een kat om zó gestrest te raken dat een kat knoerthard moet uithalen....Kat flink over de zeik en hond gewond...

 

Een pup kun je ook aanlijnen.

Verder is het goed om je pup voldoende rust te geven-verplichte rust.

Dat kan in de bench,kluifje in de bench leggen en pup er zelf in laten lopen.(verder alle maaltijden in de bench geven,zodat het een veilige plek wordt en geen strafhok.Kan pup nog niet alleen in de bench,met een gesloten deurtje(paniek moet ten alle tijden voorkomen worden,de bench moet een leuke ervaring blijven)dan met je rug tegen de opening gaan zitten en negeren ,tot hij rustig gaan kluiven/slapen.Dan kun je proberen op te staan.

Rusten kan ook in een mandje,probeer de mand af te schermen in een hoekje,zodat er zo min mogelijk prikkels binnen komen,zodat de pup het idee heeft dat hij echt zijn rust kan pakken.

Ook daar kun je bij blijven zitten,wil hij er uit,dan pak je iets lekkers en leid je hem met het lekkers zo -hup- terug het mandje in.Sowieso is het goed om in het mandje een kluifje te geven.

 

Het is belangrijk om een hond in balans te hebben,krijgt je pup te veel prikkels en te weinig kans om de prikkels te verwerken,door goed en voldoende te rusten,dan kan het gebeuren dat ze niet meer goed luisteren of goed reageren als je ze probeert af te leiden.Ze zijn te moe en dan 'pakt' er niks meer in dat koppie.

Voor een goede rust en prikkelverwerking kun je aanhouden:

1 uur wakker= 2 uur rusten.

 

Is alles al geprobeerd en zijn alle slaapjes en spelletjes al gedaan en lukt het niet om hem niet achter de kat te laten aan jagen,dan gewoon aanlijnen.Er komt echt een moment/dag dat hij het gaat snappen.

Nu hoeft hij niet een hele dag in huis aan de lijn,maar het leert hem kalmer te blijven en hij kan niet weg,maar is toch nog vrij en wakker en in de buurt van jou.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zou de katten niet hun gang laten gaan bij de pup, een oog eruit is zo gebeurd. niet doen .

hier ook een pup gehad, Bams, achter de katten aan, je zal het met beleid moeten afleren, dat gaat niet vanzelf, iedere keer als je pup er achteraan rent, verbieden en terug halen, de katten zoeken hun heil wel op een hoger niveau, je pup wordt ouder en ouder, op een gegeven moment zal je pup de katten met rust laten, het is ook het vluchtgedrag van de katten die je pup er toe leiden om er achteraan te gaan...

wees geduldig, pup zal moeten leren dat dat taboe is. hier is het ook gelukt, al gingen daar heel veel tijd in zitten, blijven verbieden, en terug halen van je pup, desnoods hou je hem bij je aan de lijn, zodat de katten rustig de kamer in kunnen komen. en af en toe apart zetten is ook een optie zodat de rust wederkeert.

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

Hebben je katten genoeg plekken om hoog te zitten en een plek waar de pup niet kan komen? 

 

Bij mij kunnen de katten hoog zitten en dan kan de hond vanaf de grond ruiken.

 

Zodra de pup aan de geur van de kat gewend is, roep je de kat en de hond bij je met een snoepje. Kat op de bank hond zitten op de grond rustig gedrag belonen. 

 

Elke keer als de kat en de hond rustig met elkaar omgaan belonen. 

 

Elke keer als ze erachteraan gaan, hond afleiden. 

 

Hier is mijn pup met 3 maanden met de kat:

 

 

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^