Hond heeft roedellid gebeten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel sibrensibren

Mijn hond had iemand van het gezin gebeten. Ze wilde hem aaien en toen ze hem aaiden beet hij haar. Wie weet wat ik moet doen. Ik wil hem het liefst niet weg doen hij is mijn alles!

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

Wat voor een hond heb je?
Hoe lang heb je de hond al?
Is de hond medisch na gekeken? Kan de hond pijn hebben?

Was de hond aan het eten of aan het slapen?
Hoe er was de beet, was het een waarschuwing of moest iemand naar het ziekenhuis voor hechtingen?

Was het een kind of een volwassenen?

Kan je iets meer context geven, anders is het voor ons erg lastig te achter halen wat er gebeurd is?

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Een hond bijt niet zomaar.

Wat is er precies gebeurt en wat is er allemaal aan vooraf gegaan.

Is er een kind gebeten, hou oud.

Hoe is de relatie tussen deze persoon en de hond.

Om wat voor hond gaat het.

Zijn er al eerder voorvallen geweest, denk bv aan grommen.

 

honden page profiel Roedel van het noorderlicht Roedel van het noorderlicht

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Ik ga mee met bovenstaande.
De info is wel iets te wijnig om er evt wat van te zeggen.

Wellicht zijn er waarschuwingen vooraf gegeven door de hond die niet zijn opgemerkt.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Dat ligt natuurlijk helemaal aan de situatie. Heeft je hond van te voren geen signalen gegeven dat hij/zij niet wilde wat er gebeurde? Was er iets in het spel wat van de hond is? 

 

Had je hond door dat hij/zij geaaid werd? Of is je hond geschrokken en haalde hij in z'n schrikreactie uit? In dat laatste geval vind ik het geen leuke, maar wel een begrijpelijke actie. Komt vooral vaker voor bij oudere honden omdat hun zintuigen slechter worden. Of honden die iets mankeren en zich niet lekker voelen en dus liever met rustgelaten worden. Of gewoon echt pijn hebben. Als je dat vermoedt, is het verstandig om een dierenarts te bezoeken. 

 

Ik zou een hond ook altijd naar jou toe laten komen, ipv naar de mand (= rustige plek, waar hond met rustgelaten wordt) te gaan en daar de hond wakker te maken (bijvoorbeeld). Je wilt zelf ook  niet elke keer wakker gemaakt worden. Ik zou eens proberen te bedenken wat er nou precies gebeurde... 

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

hond kan ook bijten omdat die een pijnlijke plek heeft.

 

kan je aub meer informatie verschaffen?

Anders morgen echt even naar de dierenarts gaan voor een medische controle.

En geen zorgen....honden bijten wel vaker per ongeluk een roedellid....mijn hond heeft me ook per ongeluk gebeten..het kan gebeuren....ook als je langs een dierenarst gaat voor controle word dit niet doorgegeven aan andere instantisch..je kan veilig naar de dierenarts gaan om te kijken of het geen medische reden is waarom je hond iemand gebeten heeft.

 

honden page profiel sibrensibren

Het is een kooikerhond die ik heb vanaf hij 9 weken was. Hij is nu anderhalf jaar. Hij stond gewoon stil toen ze(16 jaar) wilde aaien. Ze moest naar het ziekenhuis. Zoiets was al een keer eerder gebeurd toen de hond aan het slapen was. Ze moest toen ook naar het ziekenhuis. De relatie tussen de twee is niet zo goed.

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Een keer snauwen en even halfslachtig pakken is wat anders ook dan écht doorbijten. Dat laatste gebeurt toch zeer weinig lijkt mij. Heb het zelf nooit meegemaakt trouwens.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Een mens is geen roedellid...

 

Als een hond echt bijt,dan ben je hoe dan ook flink over de grenzen gegaan van wat de hond nog prettig vond of zich veilig bij voelde.

 

Schets eens de gehele situatie en niet alleen het 'eind resultaat'.

Waar was de hond,lag deze te slapen,lag deze op de bank,ging het familielid naar de hond toe of liep de hond naar haar toe en beet?

Heeft de hond in het verleden al eens gegromd?Is de hond in het verleden al eens weg gelopen bij een aanraking,of draaide deze zijn/haar hoofd weg.Werd er getongeld door de hond..?

Er zijn echt tig vragen te stellen..

honden foto van Roedel van het noorderlicht

Toen de hond aan het slapen was


Ik denk dat je hondje gewoon je erg geschrokken is deze keer.

honden page profiel Floor, Bouncer & TankFloor, Bouncer & Tank

honden foto van Floor, Bouncer & Tank

Ik zag in je andere post dat de hond iets aan zijn knie heeft. Ik zou hier nogmaals mee naar de dierenarts gaan, je woont in Den Haag zei je, ga naar het huisdierenziekenhuis, die hebben meerdere locaties in Den Haag en daar werken goede dierenartsen. 

 

 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Het is een kooikerhond die ik heb vanaf hij 9 weken was. Hij is nu anderhalf jaar. Hij stond gewoon stil toen ze(16 jaar) wilde aaien. Ze moest naar het ziekenhuis. Zoiets was al een keer eerder gebeurd toen de hond aan het slapen was. Ze moest toen ook naar het ziekenhuis. De relatie tussen de twee is niet zo goed. "

 

Oh goed,meer info 

Een hond moet je echt laten rusten op de plek waar deze slaapt.

 

Het is wel pittig dat hij zo doorbijt,maar ik zie dat als dat hij het contact en aanrakingen van haar erg dreigend vindt.Blijkbaar is er op andere signalen niet goed gereageerd door haar.

 

Je hoeft je hond niet weg te doen,je familielid doet er goed aan om veel te gaan lezen over hondentaal.Met name veel lezen over Kalmerende Signalen,even googlen.

honden page profiel sibrensibren

Als ze hem wil aaien dan loopt de hond wek meestal weg als je dat bedoeld? Ze was ook aan get. Bekken gad dat ergens mee te maken?

honden page profiel sibrensibren

Met get. bekken bedoel aan het bellen 

typ fout

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Als je hond wegloopt en aangeeft geen contact te willen. Niet betast te willen worden dan moet je hem/haar ook gewoon even met rust laten. Als de hond dan zelf komt dan kun je aandacht schenken. Sommige honden zijn knuffelkonten andere niet zo... 

 

Veel honden geven heel veel signalen af maar veel mensen missen ze. Laat de 16 jarige leuke dingen met de hond doen, commando's oefenen voor snoep ofzo

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

In je vorige topic schreef je dat je zou kijken om een gedragstherapeut in te schakelen. Heb je daar al een afspraak mee kunnen maken? Het zou goed zijn als je dochter van 16 ook bij de training van de GT betrokken wordt.

 

http://www.hondenpage.com/hondenforum/197282/hondengedragsprobleem.php

 

 

Ondanks meerdere vragen van mijn kant betreffende de fokker van je Kooikerhondje, heb ik helaas geen antwoord gekregen. Ik vraag me o.a. af of de vader en moeder van je hond voor de verplichte gedragstesten zijn geslaagd. Fokken op karakter is bij Kooikerhondjes van groot belang.

 

n.b. een slapende hond moet niet gestoord worden indien er geen dringende reden is; dus ook niet om te aaien.

honden page profiel sibrensibren

De ouders van mijn hond ware hele normale sociale honden. Hij komt van een best goede kooikerfokker genaamd achter winsen. 

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Oei... Lastige situatie..

Ik heb er hier ook eentje die het moeilijk heeft met mijn zoon (12 jaar). Wij hebben alleen het voordeel dat onze Bonny heel netjes aangeeft als ze zijn drukte even niet aankan... Dan gaat ze namelijk grommen.. En dat is voor mijn zoon het teken dat het klaar is...

Doet jou hond dat ook vooraf? Of hebben jullie jullie hond ooit per ongeluk afgeleerd om te grommen?

Als jullie hond vooraf geen voor jullie duidelijke signalen afgeeft dat het genoeg is, dan wil ik jou, en vooral ook je dochter, het boekje "kalmerende signalen" van Turid Rugaas aanbevelen.... Dan leren jullie allemaal de lichaamstaal van je hond te lezen zodat jullie tijdig kunnen reageren voordat het verkeerd gaat.

Heel veel sterkte ermee...



honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Als ze hem wil aaien dan loopt de hond wek meestal weg als je dat bedoeld? Ze was ook aan get. Bekken gad dat ergens mee te maken? "

 Ja dat bedoel ik idd.

 

Wat gastinnetje schrijft ben ik het mee eens.Een hond die weg loopt,verteld daarmee dat hij niet (meer) wilt.

 

Bellen hoeft niet een aanleiding te zijn..tenzij zij heel druk en hard praat.

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

" De ouders van mijn hond ware hele normale sociale honden. Hij komt van een best goede kooikerfokker genaamd achter winsen.  "

 

ik kan de fokker niet vinden op de lijst van rasvereniging

http://www.kooikerhondje.nl/aanschaf/fokkerslijst/

 

 

Vind het nogal wat, dat de door jou genoemde fokker met 3 rassen fokt; nl. ook Tollers en Bouviers.

 

Is de Kennel door de Raad van Beheer erkend?

 

Zie ook geen link naar de rasvereniging van het Nederlandse Kooikerhondje op de website van de fokker.

 

Het zou kunnen zijn dat zij buiten de rasvereniging om met Kooikerhondjes fokken. Zeker bij dit ras zou ik de expertise van vele deskundige fokkers niet uitsluiten, doch gebruik van maken. Er is o.a. een toetsingscommissie ,die de combinatie reu en teef in vele generaties op erfelijke aandoeningen en gedrag kunnen nagaan.

 

Misschien is het een goed idee om de rasvereniging naar een gedragsdeskundige te vragen, die veel ervaring heeft met Kooikerhondjes.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Ik las net in een ander topic van jou dat je hond mogelijk een patella probleem heeft.... Dat doet pijn, en pijn zal het tolerantie-niveau van je hond sterk verminderen..., zowel richting je dochter als richting andere honden.... Dat lijkt me een eerste probleem om op te lossen....

honden page profiel sibrensibren

Ze gingen ook stoppen met het fokken van bouviers. We werden geadviseerd door vrienden van ons. Ze hebben ook een kooiker en die is wel erg sociaal zowel naar mensen als honden. De fokkers winnen ook best veel prijzen met hun honden.

honden page profiel De mannenDe mannen

honden foto van De mannen

Sociale ouders, het winnen van prijzen op uiterlijk, niks is een garantie hoe je hondje uiteindelijk zal worden.

 

Opvoeding, respect voor elkaars ruimte is van het grootste belang om een sociale stabiele hond te krijgen.

Lees ook dat je hond last heeft met zijn knieschijven daar zou ik toch als eerste werk van gaan maken.

Desnoods eens via een andere dierenarts.

Want door pijn kunnen honden heel ander gedrag laten zien zeker als er signalen steeds genegeerd worden kunnen zij die overslaan en gelijk overgaan in bijten.

 

Eigenlijk zijn er dus 2 punten die je zou kunnen en wellicht zelfs zou moeten doen,

1- dierenarts om te zorgen dat je hond geen pijn heeft, neem van mij aan honden hebben een hele hoge pijngrens en zullen het vaak niet laten merken.

2- gedragtherapeut deze kan jullie helpen en meekijken wat er wellicht fout/goed gaat en jullie daarin begeleiden.

http://www.honden-gedragstherapie.nl/

 

Heel veel succes 

Blaise (Gast)

Je hoeft je hond ook echt niet weg te doen. Kan me voorstellen dat jullie erg geschrokken zijn maar hebben veel signalen gemist als die gebeten heeft. Als degene waar geen goed contact mee is (waarschijnlijk iets voorgevallen?) achteloos de hond wil aaien en de hond verwacht iets anders kan die uit angst gaan bijten. Belangrijk is dat de gebeten persoon de hond voorlopig met rust laat en de hond zich veilig gaat voelen. Ga wat meer dingen ermee doen om de band wat te versterken.

Beterschap met de gebetene en succes voor de toekomst.

 

 

honden page profiel SiaraSiara

honden foto van Siara

" De ouders van mijn hond ware hele normale sociale honden. Hij komt van een best goede kooikerfokker genaamd achter winsen.  "

 

Ik wil me niet te hard uitdrukken maar dit lijkt me toch geen 100% zuivere fokker. Ik ga hier niet verder op in maar raad je volgende keer toch aan om een fokker te zoeken die aangesloten is bij de rasvereniging en die bij voorkeur zich concentreerd op één bepaald ras.

 

Verder lijkt me uit je verhaal dat de hond soms niet graag geaaid wordt en ook reeds een medische achtergrond heeft. Het is dan niet verwonderlijk dat deze zijn geduld verliest als er iemand van 16 jaar hardnekkig volhoudt dat de hond geaaid moet worden.

 

Je laat kinderen best nooit alleen met een hond, maakt niet uit hoe veel vertrouwen je in je hond hebt. Wij kunnen normaal de meeste signalen van een hond correct interpreteren maar kinderen zijn daar minder goed in.

 

Probeer in ieder geval eerst de medische problemen van je hond aan te pakken. Van zodra die van de baan zijn of grondig worden behandeld kan je best gaan werken aan positieve benadrukking in de relatie tussen hond en kind.  

Blaise (Gast)

Bovenstaande (andere reacties) goede adviezen.

honden page profiel sibrensibren

Ja ik ga naar een dierenarts!

bedankt voor de tips!!!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Een roedel bestaat uit dieren van het zelfde soort. Wij mensen kunnen dus nooit onderdeel van een roedel zijn. Maar wij mensen hebben wel een band met onze honden.Ook binnen een roedel kan gebeten worden. Ook een gezinslid kan gebeten worden. Sterker nog, als je kijkt naar bijt incidenten met honden, vinden de meeste bijtincidenten plaats, in huis door de eigenhond naar een gezinslid.

 

Ik kan je het boekje: begrijp ik mijn hond van Sacha Gaus en Nikki Gootjes aanraden. Hierin wordt met foto's en een cd de lichaamstaal van honden uitgelegd.

 

Een hond is van nature conflikt vermijdend, ze zullen alles er aan doen om maar niet te hoeven bijten. Dus ze laten eerst allemaal signalen zien als ze zich in een bepaalde situatie niet orettig voelen: weg lopen, weg kijken, tongelen, pootje heffen, en nog veel meer signalen. Daarna komt, lip op trekken, grommen en als laatste, als ze alles uit e kast hebben getrokken dan wordt pas gebeten. 

 

Je schrijft dat je hond je dochter ontloopt, duidelijk signaal. Niet aaien dus.

 

De vraag is nu, waardoor ontloopt je hond je dochter? 

Hoe gaat ze met hem om? Hoe gaan jullie sowieso met je hond om? Wordt er fysiek gestraft of verbaal? 

Wat je dochter niet meer moet doen, is naar de hond gaan of hem aaien.

Wat ze wel kan doen, op afstandje gaan zitten en voertjes naar hem gooien.

Door eten zal hij zich prettig voelen. Als wij mensen eten, voelen we ons ook orettig. Op den duur, zal hij dit prettige gevoel aan de dochter gaan koppelen. 

 

Wat er met die 2 aan de hand is, is alleen te zien als iemand bij jullie is.

In ieder geval door het geven van voertjes en op afstand van hem blijven, (respect voor de ruimte die hij naar haar toe nodig heeft op dit moment) kan je hem laten zien, dat ze geen kwaad in de zin heeft naar hem. Zo kan hij vertrouwen naar haar gaan opbouwen.

 

Laat ze hem wel eens uit? Uit laten en leuke dingen doen met hem, zo kan hij zijn vertrouwen ook opbouwen in haar.

 

Hij heeft pijn, dit kan er ook heel goed mee te maken hebben, dat hun relatie verstoord is.

honden page profiel HeleenHeleengoedgekeurde fokker

honden foto van Heleen

"  
Ik wil me niet te hard uitdrukken maar dit lijkt me toch geen 100% zuivere fokker. Ik ga hier niet verder op in maar raad je volgende keer toch aan om een fokker te zoeken die aangesloten is bij de rasvereniging en die bij voorkeur zich concentreerd op één bepaald ras.
 

 

Even off topic ,maar misschien houdt deze fokker wel van meerdere rassen?

Ben je dan een slechte fokker als je twee rassen fokt en eens in de 3 jaar een nest bouviers ,?

Is dat niet een beetje vooroordeel sandy?

Om dan deze fokker gelijk te betichten van geen 100 % zuivere fokker lijkt mij toch iets te ver te gaan .

Verders kan ik mij geheel vinden in het stuk van Suzanne.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik ga ook mee met Suzanne en denk eigenlijk dat het toch ook aan je dochter ligt.  Wij hadden vroeger een Peek toen ik nog jong was en ik had me aan bepaalde dingen te houden. Mijn moeder spelde me de les wat kon en niet kon.

 

Ligt een hond te slapen, dan laat je die met rust. Beestje kan schrikken en dan bijten. Ook in de situatie die jij beschrijft is er volgens mij het één en andere misgegaan. Op 16 jarige leeftijd ben je oud genoeg om te leren wat kan en niet kan. Ook de hond heeft zijn grenzen en misschien plaagt ze hem wel af en toe, dat vergeet een hond niet en dan vertrouwt hij haar niet, waardoor hij sneller zal bijten. Het vertrouwen tussen de twee zit niet goed en daar zal zij aan moeten werken. Laat de hond tot rust komen en leer je dochter dat ze op een goede manier met je hond moet omgaan. Anders zou ik je dochter en de hond op cursus sturen. Niet zozeer om de hond dingen te leren, maar wel voor je dochter. Ik heb zelf les gevolg bij Dogpartner en kreeg daar theorie om inzicht te krijgen in hondengedrag. Zoals ze daar zegden "het zijn niet de honden die we moeten opvoeden, wel de baasjes". Klinkt raar, maar zo is het toch, we moeten elkaar leren begrijpen.

 

 

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: plassen tegen andere hond
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^