sluipen naar andere honden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

x

honden page profiel Cindy & CoCindy & Co

honden foto van Cindy & Co

Mijn Dobermann deed dat ook! Maar zij sloop tot op een bepaalde afstand en dan begon ze wild in de lucht te springen en wou ze spelen! Ze deed dat trouwens ook naar mij toe.

Ik heb er nooit iets van gezegd, vooral omdat ik wist dat er een spelletje volgde.

Misschien eens kijken wat je hond doet als je hem laat doen?

Misschien is het wat anders, kan jouw hond natuurlijk niet inschatten, maar bij ons was het spelgedrag!

Grts,

Cin

Om het af te leren ben je idd goed bezig, denk ik.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

x

honden page profiel Marijke - Aila, Dinja & EviMarijke - Aila, Dinja & Evigoedgekeurde fokker

honden foto van Marijke - Aila, Dinja & Evi

Aila gaat ook vaak liggen, en sluipt dan een beetje... vind het een beetje 'border collie' achtig om te zien haha.

Ik interpreteer dat ze het spannend vind in de eerste instantie, maar zodra de hond dichterbij komt is het speeltijd! 

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Dat is beleefdheid onder honden. Niet direct benaderen maar kalm en vooral onderdanig. Lobbes deed het en Obi ook... Zowel los als aan de lijn. Naja het is bij hen meer liggen als er een hond (of persoon) aankomt. Echt sluipen doet Obi ook niet. Meestal komt hij na een poosje overeind en begroet ze dan. Obi is ook ontzettend onderdanig. Ook naar kleine hondjes.

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

x

 

 

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik denk dat je het nu al goed aanpakt.

 

Het sluipen kan meerdere betekenissen hebben. Het kan onschuldig zijn, een manier van contact maken, aangeven dat ze het spannend vinden. Maar het kan ook onaangenaam worden bedoeld en een voorgang op aanvallen. Sommige collies gaan daarna ook drijven en wordt de ander als 'prooi' gezien..zij maken er dan een soort 'spel' van die de ander vaak helemaal niet leuk vindt. 

 

In de meeste gevallen gaat het sluipen naarmate ze dichtbij de ander komen over in spelen (bij sociale honden). Maar het sluipen wordt door de ander ook niet altijd gewaardeerd. Zeker onzekere honden weten vaak niet wat te doen en worden daardoor nog onzekerder. De ander kan daardoor in zichzelf kruipen (wat ik overigens ook niet wil, andere hoeven niet bang te zijn voor mijn honden) of juist door onzekerheid in de aanval gaan.  
Mijn honden mogen het daarom niet doen. Onze puber wilt het heel soms nog wel eens doen, maar dan gaat hij gewoon vast. Ik vind het namelijk ongewenst gedrag. En dat weet hij, want daarna is het heel snel over! haha. 

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

" Dat is beleefdheid onder honden. Niet direct benaderen maar kalm en vooral onderdanig. Lobbes deed het en Obi ook... Zowel los als aan de lijn. Naja het is bij hen meer liggen als er een hond (of persoon) aankomt. Echt sluipen doet Obi ook niet. Meestal komt hij na een poosje overeind en begroet ze dan. Obi is ook ontzettend onderdanig. Ook naar kleine hondjes. "

 

uhmm nouuuuwww...het is echt niet altijd goed bedoeld, althans, het wordt hier lang niet altijd goed ontvangen.

 

mijn hond is er van sommige ook echt niet van gediend

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

x

 

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

ja, ik vind dat sluipen vaak wel verwarrend hoor. opzich kan je dat gaan liggen zien als kalmerend signaal, en goed bedoeld.

dat is..

 

maar vaak wordt dit toch gevolgd door een uitbarsting, of van goedbedoeld wild spelen, of drijven, of snauwen...

en daar gaat het hier dan wel mis, wordt korte metten mee gemaakt.

 

lola wil ook wel eens gaan liggen en dan wachten op een hond, sta ik ook niet toe.

 

ik vind het zo'n gevalltje, gaat vaak goed, maar kan makkelijk zat mislopen. dus breek ik het gewoon af...

honden page profiel Anne-Wil (baasje van Juno)Anne-Wil (baasje van Juno)

honden foto van Anne-Wil (baasje van Juno)

Je hebt sluipen en je hebt sluipen. Het kan inderdaad een voorzichtige nadering zijn die vrij keurig is. Het kan ook een soort overgebleven stukje jacht zijn en dan maakt de hond zich klaar om te racen. Als jouw hond vanuit het sluipen netjes contact maakt zou ik me er niet teveel zorgen over maken. Als hij sluipt om er vervolgens keihard op af te gaan dan is het minder netjes en moet je het idd voorkomen.

Misschien sowieso een goed idee om je hond te gaan leren afbuigen. Hij wordt waarschijnlijk soms wat nerveus omdat je recht op de andere hond afloopt. In de honden wereld zeer onbeleefd. Probeer volgende keer is in een boog op een andere hond af te lopen. Misschien gaat hij dan wel helemaal niet sluipen.

honden page profiel Monique van LopikMonique van Lopik

honden foto van Monique van Lopik

Maxim gaat eerst liggen als er een hond aankomt,ik denk dat ze eerst de kat uit de boom kijkt.

 

Om daarna even te snuffelen,om vervolgens helemaal los te gaan met spelen,rare hond haha

honden page profiel Stabij GijsStabij Gijs

honden foto van Stabij Gijs

x

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Je ziet het verschil toch wel duidelijk? Onderdanig sluipen is heel puppyachtig. Drijven/opjagen/sluipen is zoals je een schaap of een ree benadert.

 

onze hond doet alleen het laatste, de bitch :p wordt niet vaak gewaardeerd nee, alleen andere collies lijken er een beetje mee om te kunnen gaan.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik vind sluipen niet iets positiefs.Bij mijn hond komt het vooral voort uit dat ze onzeker is over de naderende hond.En omdat we nu eenmaal een rechttoe-rechtaan-stoepjes-land zijn,heb je al gauw dat je toch(ook al zitten er méters tussen(ik steek héél vaak over hoor,neem meer afstand,maar vaak hou je dan toch die rechte lijn aan..die voor honden zoveel onbeleefdheid en uitdaging uitbeelden)recht loopt.

 

Als mijn hond bijvoorbeeld een bekende hond ziet,waar ze vertrouwen in heeft,die ze goed kent,dan laat ze héle andere dingen zien.

Ziet ze een kleine hond,dan doet ze het ook niet,want dat vindt ze niet eng.Ziet ze een hond even groot als haar of groter,en is de looproute frontaal,dan sluipt ze...maar ondertussen weet ik wat ze doet en waarom ze het doet en wanneer ze het doet,dus dan op het moment dat ze begint met fixeren,vraag ik haar aandacht,die krijg ,zij krijgt daar voor een 'goed zo' en wat lekkers.En op een gegeven moment gaat een hond dan automatisch bij het zien van een andere hond-nadenken- ze ziet een hond,kijkt,en draait haar koppie naar mij,met een lik aan haar mond 'nu komt er iets lekkers toch'.

 

Je kan zien aan het sluipen dat het iets is om te intimideren of aan te vallen(afhankelijk van hoe gestrest een hond raakt van andere vreemde honden),omdat de hond op het moment van sluipen alleen maar vooruit loopt,fixeert,niet weg kijkt.

Dat is ook met gaan liggen wachten tot een andere hond dichterbij komt.Daar kun je ook een verschil bemerken.

Het gaan liggen kun je wel zien als iets kalmerends, maar een hond die het eigenlijk dood spannend vindt om een andere vreemde hond te gaan ontmoeten,gaat wel liggen en kan dan 2 dingen doen:

1:strak aanblijven kijken,om die ander te blijven intimideren,omdat de hond het eigenlijk te eng vindt.En hoopt de hond zo weg te krijgen.Komt de hond dan toch dichterbij dan is er vaak een aanval of volgt er een hard 'spel'.(honden met dit soort gedrag zou je een groot plezier doen om juist de hond meer kans te geven om meer ruimte te krijgen en te geven op het moment dat er een nieuwe vreemde hond aan komt,door een andere weg te kiezen of over te steken)

2:blijven liggen,en steeds weg kijken om te vertellen aan de aankomende ; ik vind het heel spannend en zoek geen ruzie.

Volgende forumvraag: zindelijkheid
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^