Jara luistert niet meer

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MilenaMilena

Ondanks dat ik me echt schaam om dit probleem te bespreken, wil ik het toch doen om jullie advoes te krijgen. Onze Jara van 6,5 maand luistert op eens erg slecht. Eerst ging alles lekker, en ik denk dat zowel ik als mijn vriend wat foutjes hebben gemaakt. Maar ook al springen we op en neer en rennen we weg van Jara, ze komt niet meer naar ons toe. Ook naar andere commando's luisterd ze minder. 

Ik weet echt niet meer wat ik moet doen. Volhouden tot dat ze naar je toe komt? Desnoods een halfuur? Negeren? ...

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Pubertijd, terug naar basis. Rust en geduld. Dit is een van de puberfaces. ;-)

honden page profiel Mariska & LunaMariska & Luna

honden foto van Mariska & Luna

Misschien een stom antwoord, maar ik denk dat je hond in de puberteit gaat raken en dan krijg je dit soort dingen. Lekker naar een cursus gaan en lekker door gaan mee waar je nu mee bezig bent.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Hierkomen leuk maken. Afwisselent belonen met wat lekkers, stem, knuffel, spel. Hoe lang het ook duurt voor de pup komt altijd belonen en eventueel buitenhuis weer even oefenen met de lange lijn. Blijf het positieve benadrukken. En al duurt het 15 min voor de hond kont belonen voor het komen niet boos worden. Tijd geduld positiviteit zijn sleutelwoorden.

honden foto van Marion, Dick,Woola, en Brutus

Inderdaad de puberteit, alles wat ze geleerd hebben, zijn ze plotseling vergeten. Plotsklaps zijn ze stok doof hihihihihi. Geen zorgen deze fase gaat vanzelf over. Probeer er maar een beetje de humor van in te zien.

honden page profiel ALMALM

honden foto van ALM

Duidelijk een puber 

 

 

Ik heb er zelf ook 1.. Daar hoef je je echt niet voor te schamen hoor, de meeste honden krijgen er last van  de één erger dan de ander.

honden page profiel HelgeHelge

honden foto van Helge

" Ondanks dat ik me echt schaam om dit probleem te bespreken, wil ik het toch doen om jullie advoes te krijgen. Onze Jara van 6,5 maand luistert op eens erg slecht. Eerst ging alles lekker, en ik denk dat zowel ik als mijn vriend wat foutjes hebben gemaakt. Maar ook al springen we op en neer en rennen we weg van Jara, ze komt niet meer naar ons toe. Ook naar andere commando's luisterd ze minder. Ik weet echt niet meer wat ik moet doen. Volhouden tot dat ze naar je toe komt? Desnoods een halfuur? Negeren? ... "

 Ik ben blij dat je je over je schaamte heen gezet hebt, die overigens absoluut niet nodig is. Maar de puberteit betekent vaak weer een terugval en ook een testfase. Tot hoe ver zijn de grenzen rekbaar?

 

Gewoon doen wat je altijd deed, en niet boos worden. Stay cool.

 

Loops kan ze ook nog worden of tegen aan hangen. Daar heb ik geen ervaring mee, maar ik heb begrepen dat t dan net ongestelde meisjes zijn. ;)

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

*Pubertijd(hormonen gieren alle kanten op ,lichaam veranderd)

*Aangelijnd houden tot ze weer goed kan luisteren en weer weet wat er van haar verwacht wordt.

*Oefenen met komen aan een lange(slappe )lijn zodat je toch controle kan houden er geen gevaarlijke situaties ontstaan.

 

Een hond voor 1 a 2 maanden aan de lijn houden om goed te oefenen is geen straf voor een hond.Het geeft juist veiligheid en duidelijkheid..niet alleen op dat moment maar ook voor later...voor al die jaren die daarna nog komen,voor al die wandelingen die jullie samen zullen maken in (pakumbeet) 10 jaar tijd.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Klopt hoor, ik denk ook vaak,potverdikkie.

De mijne is 8 mnd.

Soms doe ik net of het een klein puppy is, op een goede manier zal ik toch mijn zin krijgen.

Dit bedoel ik natuurlijk met positieve dingen.

Toch denk ik,je kan dit allang, maar goed,dan maar weer opnieuw oefenen met hier komen enzo.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Dat kan heel goed. Schaam je niet, juist hier kan je advies krijgen!

 

je hond weet inmiddels heel goed wanneer hij aangelijnt wordt. Aanlijnen is naar huis en dat is niet fijn. Wat is er mooier dan lekker los lopen. Roepen heeft geen zin, dus in zo een geval niet roepen want je commando verliest zo zn waarde

Wat je kan proberen, ga iets in het gras zoeken. Honden zijn nieuwsgierig, reken maar dat ze komt. Je kan brokjes in het gras daar waar je zoekt strooien, die gaat ze zoeken. Als ze bij je is, loop je weg een stukje terug en doe daar het zelfde. Dan als ze bij je is, bied je haar een paar voertjes aan en pak de halsband van onderen vast. Of pak haar als ze van de grond voertjes eet. Ga nog een flink stuk wandelen. 

 

Je kan dit tijdens een wandeling van tijd tot tijd oefenen. Ook tijdens het wandelen haar roepen, brokje en weer verder laten lopen. De keer er na even aanlijnen stukje lopen en weer loslaten. Elke keer als ze los is en naar je kijkt, roep je goed zo Jara en als ze komt, brokje. 

Zo betekend aanlijnen niet gelijk naar huis.

 

Wat ik doe tijdens het wandelen, leuke dingen met Luca: samen rennen, samen over een tak springen, een rondje draaien, tussen mn benen, zit, op springen, op een bankje springen, er onder door, brokjes in het gras zoeken. Zo ben jij buiten als baas leuk om bij te zijn.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

waarom zou je je schamen hiervoor om advies te vragen ? omdat je hond niet altijd wilt luisteren ?

 

dat hebben wij allemaal wel eens, zeker als ze jong zijn, en dat komt allemaal weer op zijn pootjes terecht , wees geduldig met je hond, wat extra regeltjes inbouwen, zoals buiten met een lange lijn oefenen het hier komen.

 

binnen in huis, ook wat extra regeltjes inbouwen, op de bank en niet hier komen ? dan van de bank en er niet meer op laten, blijf vriendelijk met je hond, beloon voor goed gedrag, geef eens een extra knuffel zodat je hond weet als ik kom krijg ik alle aandacht.

 

spelen met je hond is een must, samen iets ondernemen, buiten en ook binnen. Je hond ziet je dan graag.

en wat nog leuker is, ga eens naar een cursus met je hond, ga eens kijken wat er bij je in de buurt is, ga er eens heen zonder hond , voel of je er een goede klik bij heb en dan met je hond er naar toe, samen iets ondernemen, bouwt de band met je hond dubbel op.

mo (Gast)

Oh lieve mensen heb er ook zo een is nu drie is herplaatser heb haar laten helpen, omdat haar heel lichaampje van slag was en uitgeput.Nu is ze veranderd in een stugkop.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Jep,weer een andere fase in het leven van een pup/jonge hond,jonge "opgroeiende" hond.

Om een volwassen,sociale,stabiele hond te worden die goed luistert,komt de pup door verschillende ontwikkelingsfasen en moet er veel gebeuren.
Inderdaad wanneer je verbaast denkt,jee,wow wat luistert onze pup al goed,slaat het ineens weer om..
Op zo'n moment komt de pup,heel duidelijk in een andere fase terecht,wat hem ook maar overkomt en niet expres doet om jullie te pesten oid.
Het is belangrijk om dit te onthouden en rekening te houden met die nieuwe periode; Ok,goed,nieuwe fase,dan even terug naar de basis,weer strakke schema's en consequent zijn.(met consequent wordt NIET bedoeld,streng maar je gewoon altijd aan dezelfde wijze van aanpak houden,duidelijkheid dus)

Daarnaast is heel erg belangrijk om te werken aan een vertrouwensband met je pup,zodat alles makkelijker en leuker verloopt.
Wat doen jullie zoal samen?
Gaan jullie ook naar cursus?
Doen jullie spelletjes en oefeningen?

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Normale beloning voor Sadi is vaak gewoon haar eigen brok met name hier komen is altijd gedroogde vis of andere vis snack of runderlong. Doordat die beloning anders is als de andere blijft het voor haar interessanter vooral omdat ze een lekkerbek is. AL hebben we hier kom oefeningen door haar aandoening EIH al een tijdje niet kunnen doen, maar hoop dat het een koude winter word waarbij we ook de normale dingen weer extra aandacht kunnen geven.

 

Hier komen wordt hier in elk geval altijd beloont. En  altijd met iets anders dan waar ze tussendoor wel eens mee beloont wordt zeg maar. Ik moet er wel bij zeggen dat Sadi echt een honger nek is en eten altijd lekker vind, maar voor iets extra's heeft ze ook wat extra's over al is Sadi ook een puberende Berner die opzicht wel slim en ook eigenwijs is en haar slimheid alleen in eigen voordeel gebruikt. Voor Sadi zou stem beloning in het geval van hier komen niet volstaan. 

 

 

honden page profiel MilenaMilena

Sorry dat ik nu pas weer reageer.

 

Ik heb veel aan jullie reacties. Het geeft me wat moed en ik begrijp dat ik niet zo'n slechte baas ben als ik dacht. 

 

Ik beloon nu extra wanneer ze iets goed doet en soms gaat het moeizaam, maar soms ook weer wat beterder.

We zitten al op puppy cursus.
Wat ik wel heel lastig vind is dat het eerder zo goed ging, o.a. op puppycursus. Maar ze is zooo druk. Zeker met puppycursus krijg je haar niet rustig en langer dan 3 minuten aan het zitten. Dan is ze weer afgeleid en wil ze weer naar haar buurhond.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Een energieke pup.

Sadi was ook zo en een deel ervan nog steeds

 

Het is enorm zoeken naar wat wel werkt om die aandacht te pakken, naar wat wel werkt om wat rust terug te kunnen brengen. Daar is vaste manier voor want das bij elke hond anders.

honden page profiel Len@ en JazzLen@ en Jazz

honden foto van Len@ en Jazz

Weet je waar ik ineens aan moet denken,puppycursus.

Sta je bv naast een pup die vriendjes is met de jouwe?

Ga naast een pup staan waar Jara neutraal mee is,dan is de buurhond zoals je zegt minder belangrijk om naar toe te willen?

Misschien?

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Pups en jonge honden hebben nog geen filter, ze krijgen alle informatie gewoon in hun koppie. Een blaadje wat weg waait, iemand die langs loopt, een pup die iets doet,alles krijgen ze binnen. Heel logisch dat ze zich nog maar heel kort kunnen concentreren.

Toen Luca ongeveer 1.5 jaar was, merkte ik dat ik steeds beter en caker tot haar doordrong, haar hersenen kunnen ongeveer op die leeftijd informatie goed filteren.

 

Ale Jara naar je kijkt, gelijk belonen: jaaaa, goed zo, en brokje, doe maar heel blij. Zo leer je dat jij de moeite waard bent.

Als ze naar je buurhond wilt, geeft helemaal niet, hoort erbij, maar lopp de andere kant uit, zo geef je aan dat ze niet alles voor elkaar krijgt wat ze wilt. Niets zeggen en even afstand nemen.

Druk zijn, gelukkig wel, dat hoort er ook bij, lach er om en geniet er van. 

 

Honden leren ook context gebonden, wat ze op cursus leert, snapt ze daar heel goed, maar in het bos of ergens anders moet je alles opnieuw aan leren. Dit is heel belangrijk om te weten. Niet denken dat je hond niet luisterd, meestal snapt hij het gewoon nog niet op een andere plek.

Alle oefeningen goed overal aanleren.

 

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Jullie gaan dus al naar pupcursus?!
Wat voor school is het,in wat voor ruimte word de les gehouden, wat voor methode,hoe groot is de groep en hoe lang duurt een les?

Daarnaast aansluitend op Suzanne haar post,waar ik me helemaal in kan vinden dus;

Pups/jonge honden kunnen nog maar weinig aan en hebben nog heel veel rust nodig om alles te kunnen verwerken.
De eerste vraag,hoeveel rust krijgt je pup?
En hoe ziet de rest van de dag eruit wanneer je naar puppy cursus gaat?


honden page profiel Odette * BacchusOdette * Bacchus

honden foto van Odette * Bacchus

Hier net zo. In huis luistert bacchus (5,5 maanden oud ) verassend goed, maar buiten....alles is interessant behalve ik. Ieder blaadje, grassprietje of stoeptegel wordt uitgebreid bekeken en besnuffeld, maar naar mij kijkt hij niet .  

Volgende forumvraag: Pups net kleine kinderen ...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^