Kan ik hier iets mee? - UPDATE p. 2

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Vraagje..

Sinds enkele weken heeft een mede-flatbewoner een nieuwe hond. Hij heeft de hond gered, omdat hij eigenlijk ingeslapen zou worden wegens agressie naar andere honden. Leuk..

Onze eerste ontmoeting was niet geweldig. Ik kwam net van de markt waar ik lekkers gekocht had voor de hondjes. We liepen over de stoep en ineens hoorde ik een auto hard remmen. Er vloog een hond over straat, en voor ik het wist zat hij boven op mijn honden die zich helemaal te pletter schrokken. Ik wist niet wat ik moet doen en gooide een gedroogde runderluchtpijp tegen de hond aan, die hij vast pakte, en daardoor dus niet mijn honden.. De eigenaar kwam aangerend, bood zijn excuus niet aan, pakte zijn hond en liep weg.

Later kwam ik hem zonder hond tegen, en raakten we aan de praat. Toen vertelde hij mij dat de hond eigenlijk ingeslapen zou worden. Hij heeft nog nooit honden gehad, geen ervaring, en het is een beetje een apart.. type. Er hangt altijd een flinke wietlucht om hem heen, hij heeft behoorlijk enge vriendjes over de vloer.. Niet iemand die ik zomaar ga bekritiseren..

Maar net was het weer raak, ik geloof dat ik er weer een aantal grijze haren bij heb. Ik sta in de lift, met mijn hondjes aan de lijn, om naar buiten te gaan voor ons laatste rondje. Eenmaal beneden gaan de liftdeuren open en.. BAM. De hond van mijn mede-flatbewoner schiet de lift in en duikt weer bovenop mijn honden. Hij was niet aangelijnd, liep los beneden in de hal. Ik sloeg uit reflex met één van mijn flexlijnen tegen zijn kop, en toen kwam er een jongen (niet de eigenaar) de lift in die hem aan zijn tuig weg trok. Toen kwam de eigenaar ook aangelopen, met zijn fiets met een kratje bier achterop. Hij lachte dat ik geluk had dat ik teefjes heb die niet blaffen, anders "had ie erin gehangen". Twee uur geleden stond ik nog in diezelfde lift met het (blaffende) reutje van Pauline (van Hayzel). Ik moet er niet aan denken dat ik hem toen tegen gekomen was..

Al met al voel ik me niet echt veilig meer in de flat en hou ik mijn hart vast. Er wonen behoorlijk wat reutjes bij ons in de flat, ik ga volgende week een reutje opvangen, en ik maak me behoorlijk zorgen dat het een keer fout gaat. Uiteraard voor de hond die dan de sjaak is, maar ook voor zijn hond, die ongetwijfeld in beslag genomen wordt op het moment dat hij letsel toebrengt. Zelf durf ik niet zo goed met deze jongen te gaan praten omdat het me nogal een opgeschoten type lijkt.

Dus de vraag.. Kan ik hier iets mee? Kan ik een melding maken bij de politie of dierenbescherming terwijl er nog niets gebeurd is? Of moet ik wachten tot het fout gaat tot ik een melding kan maken? Of het misschien via de huismeester spelen? Wat zouden jullie doen?

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Ik zou dit zelfde bericht zo sturen naar de wijkagent!

 

Rare jongen,beetje laconiek doen 'goed dat het geen blaffende reutjes zijn,anders had hij er in gehangen'.

Persoonlijk was ik al per direct uit mijn slof geschoten en had ik denk direct de politie gebeld,klaar,je zit er toch niet te wachten  dat die kneus een hond die als op het lijstje 'inslapen' stond gewoon los laat lopen en maar op elke hond laat duiken.

 

Hij verdient zelf ook wel een pak voor zijn smoel met die flexilijn van jou 

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Je kan het ook gewoon eens aankaarten bij hem.. Op een rustige, vriendelijke toon, dat moet toch gewoon kunnen, al is hij een wat ehh.. Apart type?

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

" Je kan het ook gewoon eens aankaarten bij hem.. Op een rustige, vriendelijke toon, dat moet toch gewoon kunnen, al is hij een wat ehh.. Apart type? "

 



Ik weet het niet.. Ik moet zeggen dat ik hier niet zo assertief in ben.. Ik ben wel héél blij dat mijn dames zichzelf half onderschijten van angst in plaats van naar hem te blaffen.. *zucht*

honden page profiel gerda goudvisgerda goudvis 3 doggies

ik heb een getraumatiseerde hond, omdat iemand het ook zo nodig vond om zijn (agressieve) hond los te laten lopen. 

 

dus als ik jouw verhaal zo lees, gaan mijn nekharen al een klein beetje over eind staan. 

 

of het nu een apart typetje is of niet... ik zou hem netjes maar dwingend aanspreken. maak kenbaar dat je je er niet echt prettig bij voelt. reageert hij laconiek? 

vraag hoe zou hij het vinden als jij zijn eigendom beschadigd? ....

 

de baas is onverantwoord. zo'n loslopende hond kun je niet hebben in een flatgebouw. 

 maak een melding bij de huismeester en wijkagent. (iedere keer als je de hond loslopend tegen komt).... 

en houdt je hondjes goed in de gaten voor 't te laat is... 

 

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Melding maken bij de politie en ook bij de huisbaas (of de vereniging)

een asociale hond adopteren, ok, die asociale hond laten loslopen: niet ok.

dat lijkt me bottom line.

honden page profiel Silvia, Blackie & SaffiraSilvia, Blackie & Saffira 3 doggies

honden foto van Silvia, Blackie & Saffira

Reeds 2 aanvaringen gehad.. Zelfs als je nog nooit honden gehad hebt weet je na die eerste keer toch al dat je moet oppassen lijkt me. Ik snap dan niet dat hij de hond nog los laat rondlopen in de flat.
Ik zou eerst nog eens een gesprek met hem proberen hebben dat hij zijn hond steeds moet aanlijnen en moet vermijden dat hij bij jouw (of andere honden) kan komen. Jouw honden kunnen hier ook angstig van gaan worden. En hij moet dringend een gedragstherapeut zoeken, want ik denk niet dat hij in staat is om dit agressief gedrag te kunnen veranderen.

Als er nog een derde keer komt zou ik meteen de politie inlichten. Dan heeft die in mijn ogen kansen genoeg gehad..

honden page profiel MarletMarlet 3 doggies

honden foto van Marlet

Oei... Zo'n hond zou niet los mogen lopen. Ik kan het weten, onze hond was exact zoals de hond die he beschrijft. Gelukkig was zij naar mensen ontzettend lief, maar wij waren het 6e (!) gezin waar ze door het asiel is geplaatst. Anderen konden haar agressie niet aan. Bij ons mocht ze oud worden. Helaas hebben we 2 weken terug afscheid van haar moeten nemen... :-(
...Maar terug naar het verhaal. Dit is géén hond voor een beginner. De eigenaar brengt niet alleen jullie, maar ook andere honden en eigenaren in gevaar. Deze hond gaat voor 'de kill' (net als onze Hitam helaas) en daar ís mee om te gaan, maar wel héél voorzichtig. Zeker sowieso nooit los laten... Is de eigenaar aanspreekbaar? Hoop dat hij voor rede vatbaar is en zal inzien dat hij echt beter moet opletten en voorzichtiger moet zijn. Succes & sterkte!

honden page profiel ALMALM 3 doggies

honden foto van ALM

Ik snap dat je geschrokken bent!! Als ik in zo'n situatie zat zou ik deze man ook niet zomaar durven aanspreken hoor...

 

Moeilijk.. ik zou het indd bij de huisbaas melden en ik zou de andere bewoners van de flat waarschuwen als ik ze tegenkwam.. 

 

 

Ik hoop dat hier snel iets aan wordt gedaan zodat de hond geen honden zal verwonden of zelfs doden.. Gevaarlijk hoor.. 

honden page profiel Claudia en Tibetaantjes Sarah en ChenpoClaudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo 3 doggies

honden foto van Claudia en Tibetaantjes Sarah en Chenpo

Zou beginnen bij de huisbaas het verhaal vertellen en vragen dat die iets van aanlijn verplichting instelt op de openbare ruimtes in en op terrein van de flat voor die hond.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Ik denk dat als deze hond het gewild had, mijn dames al twee keer aan hun einde gekomen waren. Hij duikt grommend bovenop ze, maar tot nu toe hebben ze geen fysieke schade opgelopen. Ik denk niet dat het een héél verkeerde hond is, maar ik denk wel dat het een kwestie van tijd is tot het een keer wél fout gaat..

Ik zal morgen om te beginnen eens een briefje in de bus doen bij de huismeester. Ik heb mezelf al zo vaak voorgenomen deze jongen erover aan te spreken, ik denk dat ie echt wel het beste voor heeft met de hond en ook graag wil leren, maar hij is gewoon.. behoorlijk intimiderend. Je hoort zulke rare verhalen tegenwoordig. Straks laat hij zijn hond bewust los op de mijne als ik hem onbedoeld boos maak of zo.. *verzint allerlei horrorscenarios*

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Als je het niet aandurft om met de man te praten, moet je zeker op een andere manier iets doen (voor je eigen gemoedsrust, die van medebewoners en de honden)

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ik zou medebewoners met hond vragen of ze hem ook al zijn tegengekomen. Als er meerdere mensen zijn met reden tot klagen, is een klacht niet direct tot jou terug te leiden. Vraag of ze het ook willen melden bij de huismeester/woningbouwvereniging/wijkagent/gemeente. 

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

Als je weet wat voor ras het is kun je hem misschien subtiel door verwijzen naar een ras gericht forum voor hulp/info? 

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Een rasgericht forum lijkt me niet zo handig. Ik ben totaal niet bekend met zulke fora maar heb me laten vertellen dat de mogelijkheid er was dat hij dan in no time met een prikband om zal lopen of zo :(

Ik ben overigens niet de enige die er last van heeft, mijn onderbuurvrouw heeft twee reuen, die hebben ook al een aantal keer problemen gehad met deze hond, gelukkig tot op heden ook nog zonder fysieke schade. Misschien kan ik eens aan haar vragen wat zij er van vindt..

honden page profiel MBXMBX 3 doggies

honden foto van MBX

" Een rasgericht forum lijkt me niet zo handig. Ik ben totaal niet bekend met zulke fora maar heb me laten vertellen dat de mogelijkheid er was dat hij dan in no time met een prikband om zal lopen of zo :(

Ik ben overigens niet de enige die er last van heeft, mijn onderbuurvrouw heeft twee reuen, die hebben ook al een aantal keer problemen gehad met deze hond, gelukkig tot op heden ook nog zonder fysieke schade. Misschien kan ik eens aan haar vragen wat zij er van vindt.. "

 Hm das misschien ook niet handig nee. Denk dat dierenbescherming weinig zal doen aangezien er nog "niks" ergs is voorgevallen. 

Altijd lastig zulke situaties.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" Een rasgericht forum lijkt me niet zo handig. Ik ben totaal niet bekend met zulke fora maar heb me laten vertellen dat de mogelijkheid er was dat hij dan in no time met een prikband om zal lopen of zo :(


Ik ben overigens niet de enige die er last van heeft, mijn onderbuurvrouw heeft twee reuen, die hebben ook al een aantal keer problemen gehad met deze hond, gelukkig tot op heden ook nog zonder fysieke schade. Misschien kan ik eens aan haar vragen wat zij er van vindt.. "

 



Wellicht als zij beter durft samen eens aan kloppen bij die jongen en op rustige toon uitleggen hoe of wat? Gebruik bijvoorbeeld wat hij zei in de lift als aanknopingspunt. Dus iets van 'hee... Ik moest toevallig denken aan wat je laatst in de lift zei over die reuen, nou is het toevallig zo dat ik komende tijd een reu te logeren krijg en het eigenlijk niet zo een fijn idee vind dat je hond dan los loopt en ik hem met die reu zo tegen kan komen in de lift. En dan of hij even tijd heeft daarover te praten. En als hij dan voor rede vatbaar is hem ook wijzen op de gevaren van een bjjtincident voor zijn eigen hond (inbeslagname etc).. Misschien is dat een optie. Je kan ook een paar keer benoemen dat je t goed vind dat hij die hond heeft geadopteerd, etc, om het gesprek wat luchtig en ook een beetje positief te houden.. Grote kans dat hij dan toegankelijker is voor suggesties van jullie kant

honden page profiel -- 3 doggies

Absurd is het. Hier loopt ook vaak op mijn tijden een grote pitt los. Die komt zo over de weg terwijl er autos en alles rijden op mijn kleintje afgerend. Die zich dan gelukkig tot nu toe heeft stil gehouden. Laatste keer hing die hond vol in de nekvel van mijn hondje. En maar lachen, "hij doet niks hoor!" Je kan dr niks tegen doen. Hij woont ook niet bij ons in de flat maar kom m altijd tegen. Met een grote boog omheen. Al word dat voor jou lastig in een hoekje.

 

Ik zou toch de wijkagent bellen met je verhaal. Je kunt dat ook anoniem doen. Ze mogen geen namen noemen als je dat niet wilt.

honden page profiel  Ingrid Ingrid 3 doggies

honden foto van  Ingrid

handelen zou ik zeggen vooraleer er écht iets goed mis gaat ! Politie.

honden page profiel chaitanchaitan 3 doggies

honden foto van chaitan

Jammer dat je niet gewoon een gesprek met die gast aangaat.
Door de vooroordelen worden er allemaal senario's verzonnen die misschien wel helemaal niet van toepassing zijn.
Mijn ervaring is dat de meeste van die 'stoere' gasten een klein hartje hebben en open staan voor een gesprek en dat ze er juist een hekel aan hebben als er vanachter de rug om gehandeld wordt.
Als je een gesprek met hem aangaat heeft hij de kans om dingen te veranderen / verbeteren.
Door achter zijn rug om naar instanties te gaan wordt die mogelijkheid voor hem alleen maar kleiner.

Als mensen last hebben van jouw hondjes denk ik dat je het wel op prijs zou stellen als mensen eerst naar jouw toe komen ;-)

Mocht het gesprek nergens heen gaan kan je altijd nog andere acties ondernemen.

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Mijn onderbuurvrouw is niet bepaald subtiel, haha. Ik ben bang dat zij juist olie op het vuur zou gooien.

Ik twijfel. Een briefje bij de huismeester in de bus doen, maar zit hij te wachten op honden-drama? Volgens mij is ie sowieso niet blij dat er honden in de flat wonen. Of het maar weer aankijken? En dan bij het volgende incident (slik..) alsnog actie ondernemen?

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

" Jammer dat je niet gewoon een gesprek met die gast aangaat.

Door de vooroordelen worden er allemaal senario's verzonnen die misschien wel helemaal niet van toepassing zijn.

Mijn ervaring is dat de meeste van die 'stoere' gasten een klein hartje hebben en open staan voor een gesprek en dat ze er juist een hekel aan hebben als er vanachter de rug om gehandeld wordt.

Als je een gesprek met hem aangaat heeft hij de kans om dingen te veranderen / verbeteren.

Door achter zijn rug om naar instanties te gaan wordt die mogelijkheid voor hem alleen maar kleiner.


Als mensen last hebben van jouw hondjes denk ik dat je het wel op prijs zou stellen als mensen eerst naar jouw toe komen <img class=" />


Mocht het gesprek nergens heen gaan kan je altijd nog andere acties ondernemen. "

 



Vind ik ook jammer, zou het graag doen, maar heb daar echt de ballen niet voor. Ik ben nogal mensenschuw, zeker in zo'n situatie.

honden page profiel chaitanchaitan 3 doggies

honden foto van chaitan

Dan wordt het inderdaad wel lastig.
Toch denk ik dat als er ineens een instantie voor zijn deur staat dat de kans op escaleren een stuk groter wordt.

Veel succes in ieder geval en hopeljk valt het allemaal mee voor je ;-)

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Voor klachten over loslopende honden moet je in nederland bij de gemeente zijn. 

honden page profiel B met D&A†B met D&A† 3 doggies

honden foto van B met D&A†

Ik zou eens kijken of er meerdere bewoners met honden last van hem hebben.

Misschien dat er iemand in de flat is die wel een praatje met hem durft aan te gaan.

 

Hartstikke lief van hem dat ie de hond van de dood gered heeft maar hij heeft duidelijk geen idee waar ie mee bezig is.

Vandaag of morgen gaat het wel fout.

 

Zou er toch echt iets mee gaan doen.

Maar vindt wel dat hij er eerst op aangesproken moet worden voordat er allerlei instanties op de hoogte worden gebracht.

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3 3 doggies

honden foto van Anouk & Balou<3

Hoewel ik snap dat dit echt heel erg lastig is vind ik ook dat je beter eerst iemand hier op kunt aanspreken voordat je er allerlei instanties op af stuurt. Ik snap dat je dit niet alleen durft, dus misschien toch met je buurvrouw of iemand anders. Je vriend misschien?

 

Wachten tot het volgende incident krijg je misschien spijt van als dat incident anders uitpakt dan de voorgaande.

Erg lastig dit, die jongen bedoelde het goed maar op deze manier werkt het natuurlijk niet. Zo'n hond kun je niet los laten lopen!

 

honden page profiel Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

honden foto van Team Podenco (Wispa, Cosmic & Luuk)

Vandaag belde de huismeester me toevallig vanwege de defecte intercom. Ik vroeg of ik hem meteen iets voor mocht leggen, nu ik hem toch aan de telefoon had. Ik was eigenlijk pas halverwege mijn verhaal toen hij al duidelijk maakte dat hij wilde dat ik deze jongen zelf aansprak. We wonen met meer dan 100 huishoudens in deze flat en hij wil dat er gecommuniceerd wordt. Mocht dit niet lukken, dan kan ik bij hem aan de bel trekken.

 

De eerstvolgende keer dat ik hem tegen kom ga ik dus toch maar mijn stoute schoenen aantrekken en een praatje met hem maken..

honden page profiel Anouk & Balou<3Anouk & Balou<3 3 doggies

honden foto van Anouk & Balou<3

" Vandaag belde de huismeester me toevallig vanwege de defecte intercom. Ik vroeg of ik hem meteen iets voor mocht leggen, nu ik hem toch aan de telefoon had. Ik was eigenlijk pas halverwege mijn verhaal toen hij al duidelijk maakte dat hij wilde dat ik deze jongen zelf aansprak. We wonen met meer dan 100 huishoudens in deze flat en hij wil dat er gecommuniceerd wordt. Mocht dit niet lukken, dan kan ik bij hem aan de bel trekken.
 
De eerstvolgende keer dat ik hem tegen kom ga ik dus toch maar mijn stoute schoenen aantrekken en een praatje met hem maken.. "

 

 

Knap van je hoor, maar je kunt het vast!

Hopelijk gaat het iets uithalen :)

honden page profiel Linda & MayroLinda & Mayro 3 doggies

honden foto van Linda & Mayro

Ik zou dit ook melden bij de gemeente. Die hebben veelal beleid omtrent gevaarlijke honden. Muilkorf e.d. Als hij echt aanvalt moet je onmiddelijk aangifte doen!

honden page profiel  Kiki met Harley D. & Pampus Kiki met Harley D. & Pampus 3 doggies

honden foto van  Kiki met Harley D. & Pampus

Ja kan je zeker iets mee maar het is een langdurig project. Elke keer als er zoiets gebeurt is dit aangeven bij de politie.
Schrijf alles naar waarheid en met detail en data op.

Dit traject moet ik helaas ook ingaan.

De gevolgen zullen zijn dat de politie een paar keer langs komt en daarna (gaat zeker een lange tijd overheen) iemand langs stuurt die de hond en baas gaat beoordelen.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Help hondje met allergie.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^