uitdaging

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

hoi allemaal

ik heb nog even een vraag aan jullie. met onze pup van inmiddels 10 weken volgen we puppyjachttraining. dit vind hij maar ook wij super leuk.

na de training is storm de hele middag moe en slaapt veel en wil lkkr rustig bij je liggen. de dagen die daarop volgen is het een lief pupje die speelt slaapt en aanhankelijk is en natuurlijk wel eens zijn gekke half uurtje heeft.

vanaf ongeveer donderdag begint zijn gedrag anders te worden . hij kan dan erg happerig en bijterig zijn verder kan hij soms zijn rust niet vinden. bijt in de lijn met lopen, luisterd slechter en is moeilijker te trainen omdat hij minder goed de oefeningen doet door zijn energie.

nu heb ik zelf bedacht dat de oorzaak van zijn drukke gedrag is dat hij dan bijgekomen is van de training en de laatste dagen tot de nieuwe training uitdaging mist. hij lijkt wel uitgeslapen en heeft heel veel energie.

op de training zaterdag ochten doet hij super zijn best en vooral erg goed mee. waarna het weer opnieuw begint van super lief aanhankelijk moe en goed luisteren naar het einde van de week met veel happen en druk aanwezig zijn.

zou dit kunnen?

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Ik denk ook dat je in de andere dagen wat uitdaging voor je pupje moet zoeken. Ik kan me voorstellen dat hij de eerste dag na de training nog wat moe is, maar toch zou ik ook wat oefeningen thuis met hem gaan doen. Dit hoeft niet lang, 10x een oefening, als je merkt dat hij er zat van wordt, stoppen of wat anders (wel leuk eindigen).

 

Misschien is het ook leuk om je pupje in huis snoepjes te laten zoeken? Wij zetten onze hond op de mat in de bijkeuken, in de kamer en keuken verstoppen we wat snoepjes en hij moet op onderzoek uit. Als je net begint verstop je ze natuurlijk op makkelijke plekjes en als hij het snapt kun je het al wat moeilijker maken (onder een kussen bijvoorbeeld).

 

Of een snoepje in een fleecedeken stoppen, eerst makkelijk, daarna de fleecedeken iets oprollen, wat hij kan zien. Je zult zien dat hij daar ook heel druk mee kan zijn.  Er zijn ook van die anti- schrokbakken, een doolhof voor voertjes. Dit kun je ook gebruiken om hem even lekker bezig te houden. Of bekers waar je een voertje onder verstopt, dat hij de neus moet gebruiken. Als je zo'n muffin bakplaat hebt, daarin verschillende ballen (tennisballen, wat grotere en kleinere ballen) erop met voertjes eronder.

 

Hoop dat je hier wat aan hebt.

 

Ik denk dat er nog wel meer mensen zijn die leuke ideeën voor je hebben om je pup lekker bezig te houden .

honden page profiel RobertRobert

honden foto van Robert

Je kan ook overwegen tegen de tijd dat je pup weer energie heeft een lekkere wandeling te maken? Daar wordt iedere hond blij van en kan de energie kwijt

honden page profiel Mango &MonaMango &Mona

honden foto van Mango &Mona

Een wandeling is wel leuk,maar ga nog niet te ver met je pupje van 10 weken.Hierdoor raakt hij juist overprikkeld en wordt hierdoor alleen maar drukker.Dit zeg tenminste mijn trainer voor mona.Ik ging altijd naar het speelveld en nam de tennis bal en werpstok mee.Tig keer met die bal gooien en zij maar rennen.Heel vermoeiend.maar eenmaal thuis ,na dr dutje,was ze juist weer hyperactief.Hij zei juist dat ik teveel verlang van haar en zij nu stress heeft. 

honden page profiel TomTom

honden foto van Tom

Doe gewoon de oefeningen die je op training doet door de week ook eens. Of maak er variaties op ofzo. 

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Sinds wanneer is de pup bij jullie?
En vanaf wanneer doen jullie de training?
Hoe vaak per week is dit en hoe lang duurt dit?




honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

Op Facebook is er ook een groep met hersenwerk voor honden, daar staan allemaal tips op zoals een snuffelkleed etc. En heb je ook al een kong? Echt ideaal voor een simpel denkdingetje voor de hond :)

 

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

Hij is nu 3, weken Bij ons en heeft 2 trainingen gehad. Die trainingen zijn 1x per week De trainingen duren 3 uur. Waarvan het ook veel wachten is. 1 voor 1 moeten de puppen apporteren en de groep bestaat uit 8, puppy s. Bedankt alvast voor de tips. We trainen meerdere keren per week op de opdrachten die we meekrijgen van de cursus. Die trainingen zijn maar max half uur omdat ik zijn gewrichten niet wil overbelasten door teveel te laten rennen met het apporteren.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Jullie pup was dus met 7 weken al bij jullie.. trainingen zijn 1 x per week.. heeft al 2 trainingen gehad.. van 3 uren lang per x.. na 1 week bij jullie is de pup dus al begonnen met zo'n heftige training..

Persoonlijk lijkt me dit teveel van het goede,ook te bedenken dat je zoveel tussendoor met de pup traint,een half uur per x..

Trainen lijkt me max 15 min achter elkaar op zo'n jonge leeftijd voldoende,meer dan genoeg zelfs!!
En elke week een pupcursus van 3 uren lang achter elkaar.. sorry.. lijkt me echt teveel.. of zeg ik nu iets heel raars,
hp-ers..? ;-)

honden page profiel CharissaCharissa

honden foto van Charissa

Isha,

Mijn puppycursus is ook 2x per week(2 uur) vanaf 26mei.

Dit omdat volgens de vrouw 1uur per week niet voldoende is.

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

3 uur hoeft niet te veel te zijn hoor. Ik deed met mijn pup af en toe schapendrijven toen ze net bij mij was en dan deed te een paar keer 5 minuten mee lopen ofzo en dat werd langzaam aan steeds wat langer, maar voor de rest moeten ze blijven wachten en aan het einde nog even een ontspannen wandeling. Maar het grootste gedeelte wachtte ze dan bij mij :)

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Hier is Black met 4 maand oud op jachttraining gegaan.

Hij is nu 6 maand oud dus zo'n 2 maanden zijn we dus al bezig.

Ook jachtcursus  van zo'n 2.5 uur (waarvan ook veel wachten op elkaar).

De jachttraining hebben wij 's ochtends en als we thuiskomen is hij de rest van de dag lekker thuis.

Veel slapen, in de tuin rondscharrelen als hij dat wil.

De dag er na doen we weer gewoon het normale ritme (wandelen, oefenen, spelen)

En op donderdagavond hebben we ook nog de gewone gehoorzaamheidscursus.

 

honden page profiel Ilse Ilse

honden foto van Ilse

Ik kan me niet voorstellen dat die trainingen onverantwoord lang zouden zijn., het is namelijk een man die al jaren jacht, training geeft en pups en volwassen honden als vervolgop de pup training Zoals ik al schreef moeten ze ook veel wachten op elkaar en zijn dus niet heel de tijd actief. Die man traint zelfs de honden die meedoen om knjv diploma en wedstrijden van de nimrod winnen. Dis denk dat die man zijn verantwoording als trainer van pups wel kent. De dag van de training doen weverder niks als bijkomen en een rondje uit laten dat adviseerd de trainer ook.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Dat is wat er bij mij te binnen schiet,3 uren lang achter elkaar zo'n training.. en dan niet constant actief maar wel 3 uren lang prikkels opnemen..
Zou ik wat lang en veel vinden maar goed,dat is dan mijn idee. :-)

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

Het is niet te lang, maar dat kun je pas ondervinden als je zelf jachtcursus hebt gevolgd.

Dan merk je hoe het allemaal gaat.

Black heeft een doek mee waar hij op kan liggen als hij moet wachten.

Dat weet ie nu, en hij ligt er dan ontspannen bij.

En zo gaat het met alle honden, dat leren ze heel snel!

 

Laatste 2 x was er iemand bij met een pup van 9 weken.

Eerste keer 2.5 uur wakker tijdens de hele training en alles in zich opnemen.

Bij de 2e les was hij al veel rustiger en kon ook ontspannen liggen als hij moest wachten.

 

Van de 2.5 a 3 uur zijn ze misschien een half uur tot drie kwartier echt iets aan het doen.

De rest liggen ze op hun plek met een bakje water erbij.

Voor Black heb ik altijd een bot mee.

 

Volgende forumvraag: Opnieuw alleen leren zijn?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^