Puppy bewust niet inenten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anoniem (Gast)

Ik heb me een beetje ingelezen en lees steeds meer over mensen die hun hond niet enten vanwege de gevaren. Nu heb ik altijd  gedacht dat het erg belangrijk was je pup/volwassen hond wel te enten. Wie heeft hier adviezen over?

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Ik zou een pup zeker wel enten, maar als je daarna zo min mogelijk wilt enten kun je ervoor kiezen om je hond te laten titteren. Hierbij wordt via het onderzoeken van wat bloed bekeken of een enting wel nodig is, of dat er nog genoeg antistoffen in het bloed aanwezig zijn.

 

Enkel de enting tegen de ziekte van weil is niet te titteren en zul je dus wel elk jaar moeten herhalen.

honden page profiel MarijkeMarijke

Ik heb mijn honden alleen als pup geënt. Sommige hebben 1 jaar later nog eens een herhaling gehad en daarna nooit meer.

Ze zijn nooit ziek geweest en ik kom overal. Ook bij honden die ook geen herhalingsentingen hebben gehad.

Als mens wordt je ook niet elk jaar opnieuw geënt.

Als je hond naar de hondenschool, pension, of mee naar het buitenland moet, zit je vast aan een verplichte jaarlijkse enting.

Ik ben gestopt met jaarlijks enten doordat 1 van mijn honden een post vaccinaal syndroom ontwikkelde. De reguliere geneeskunde kon hier niks mee, alleen symptoombestrijding was mogelijk. Via een holist ben ik een andere weg ingeslagen. En dat bevalt veel beter.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

" Ik heb mijn honden alleen als pup geënt. Sommige hebben 1 jaar later nog eens een herhaling gehad en daarna nooit meer.
Ze zijn nooit ziek geweest en ik kom overal. Ook bij honden die ook geen herhalingsentingen hebben gehad.
Als mens wordt je ook niet elk jaar opnieuw geënt.
Als je hond naar de hondenschool, pension, of mee naar het buitenland moet, zit je vast aan een verplichte jaarlijkse enting.
Ik ben gestopt met jaarlijks enten doordat 1 van mijn honden een post vaccinaal syndroom ontwikkelde. De reguliere geneeskunde kon hier niks mee, alleen symptoombestrijding was mogelijk. Via een holist ben ik een andere weg ingeslagen. En dat bevalt veel beter. "

 Dat is ook een hele andere soort enting. Dat zou ik in ieder geval niet met elkaar vergelijken.

 

Prima als je niet zo vaak wilt enten, maar ik vind dat je dan tenminste moet weten hoe ver je hond nog beschermd is. Zomaar niet meer enten kan gevaarlijk zijn.. en niet alleen voor jouw hond, maar ook voor andere honden en mensen.

Anoniem (Gast)

  Ik zal nog even iets meer info geven. Ik heb hier een pup van net 12 weken. Volgens de fokker had hij zijn 9 weken prik gehad, maar na zijn paspoort er nog eens goed op nagekeken te hebben lijkt hij alleen zijn 6 weken prik gehad te hebben. Nu moet ik dus een afspraak maken met de dierenarts om te kijken hoe dit het beste op te lossen, maar het is ook zo'n klein mannetje en ik hoor van die enge verhalen over enten. Jullie zeggen dus, in ieder geval wel de puppy cocktails?

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

"  
Ik zal nog even iets meer info geven. Ik heb hier een pup van net 12 weken. Volgens de fokker had hij zijn 9 weken prik gehad, maar na zijn paspoort er nog eens goed op nagekeken te hebben lijkt hij alleen zijn 6 weken prik gehad te hebben. Nu moet ik dus een afspraak maken met de dierenarts om te kijken hoe dit het beste op te lossen, maar het is ook zo'n klein mannetje en ik hoor van die enge verhalen over enten. Jullie zeggen dus, in ieder geval wel de puppy cocktails? "
 
Ja dat zou ik wel doen.. Waarschijnlijk moet je dan nog de cocktail en een herhaling daarvan. Dan zou je voor een jaar klaar ijn, mar dan zou je dus ook over een jaar een titterbepaling kunnen laten doen. Dat wordt niet bij elke dierenarts gedaan dus je zou daar even naar kunnen informeren.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

In de puppentijd is het juist belangrijk om te enten.
Ja vacinaties zijn niet zo gezond, maar in de puppetijd hebben ze het wel nodig.

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

De puppyentingen zijn noodzakelijk (alle drie) 

 

Het jaar erop kun je ervoor kiezen om je hond te laten titeren (hiermee kan bepaald worden of de hond nog voldoende stoffen van de enting bij zich draagt.

 

Het probleem rondom inenten dat zich verhaalt is met name dat entingen worden doorgegeven terwijl er niet wordt gecheckt of de hond nog entingsstoffen bij zich draagt (met risico op overdosis) de ene hond hoeft pas na 3 jaar weer, weer een ander na 6 jaar of enkel 1 van de delen die in een cocktail zitten.

 

Bij oude honden of zieke honden bijvoorbeeld met een immuun probleem wordt vaak geadviseerd niet te enten. Maar als je je pup niet ent loopt hij erg veel risico op parvo en andere zaken. En een pup met parvo wil je niet daar overlijden ze, maar al te vaak aan>na een lijdensweg.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

niet enten, denk niet dat dat vaak voorkomt, de pupentingen worden meestal gehaald, en ook de volwassen hond van 15 maanden , die nog geheel geent wordt, daarna is het ieders keuze en dat wordt wel steeds vaker gedaan, enten is vaak toch overbodig dan, bescherming heeft de pup/jonge hond dan toch gekregen.

honden page profiel DoberkikiDoberkiki

honden foto van Doberkiki

enten, sowieso.

 

je kunt wel rekenen op de vaccinaties van andere honden (pseudoveilig gevoel; je denkt dat er geen ziektes meer zijn), maar op een gegeven moment wordt jouw hond toch eens aan een banale ziekte blootgesteld waar je tegen had kunnen enten en die nu buiten proportie nefast is voor je hond...

 

eenmaal alle entingen in orde, kun je gaan voor titerbepaling.

 

 

Anoniem (Gast)

Bedankt voor het advies, je leest zoveel verschillends op internet. donderdag om 1 uur krijgt hij alsnog weer een enting, en daarna plan ik de volgende meteen. Denk dat het meer afzien wordt voor baasje dan voor hondje.

honden page profiel MarijkeMarijke

Wanneer je je hond (ook als het een pup is) laat enten vergeet niet goed na te gaan of je hondje ziek is geweest. D.w.z. in de dagen voorafgaande aan de enting overgegeven heeft, diarree had of andere symptomen had. Veel dierenartsen vergeten het nl. te vragen. Wanneer je hond al iets onder de leden heeft en dan geënt wordt kan hij ziek worden. Let er ook op dat de dierenarts je hond eerst onderzoekt en temperatuurt.

honden foto van Gerdine van der Linden

"  Dat is ook een hele andere soort enting. Dat zou ik in ieder geval niet met elkaar vergelijken.

 

Prima als je niet zo vaak wilt enten, maar ik vind dat je dan tenminste moet weten hoe ver je hond nog beschermd is. Zomaar niet meer enten kan gevaarlijk zijn.. en niet alleen voor jouw hond, maar ook voor andere honden en mensen. "

 



Het is wel een zelfde soort vaccinatie. Ze worden hetzelfde gemaakt. En dat is niet zo sjofel als je misschien denkt.
Levens gevaarlijk zefls


Ik ben ook van mening dat je alleen de puppy entingen nodig hebt. Helemaal niet voor honden durf ik niet te zeggen. Al vind ik dat mensen wel zonder vaccinaties kunnen

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

"  

Het is wel een zelfde soort vaccinatie. Ze worden hetzelfde gemaakt. En dat is niet zo sjofel als je misschien denkt.
Levens gevaarlijk zefls


Ik ben ook van mening dat je alleen de puppy entingen nodig hebt. Helemaal niet voor honden durf ik niet te zeggen. Al vind ik dat mensen wel zonder vaccinaties kunnen "

 Nou.. dat hebben we kunnen zien.. Doordat een aantal mensen niet gingen enten werd opeens iedereen ziek laatst. Ook degene die wel netjes enten.. En dit kan net zo goed met de honden gebeuren.

Dat je niet wilt enten, prima.. maar titer dan in ieder geval en waar nodig ent je bij. Anders maak je niet enkel een gevaar voor je eigen hond, maar ook voor andere honden

honden foto van Gerdine van der Linden

Ho ho Judith.. Mensen worden niet ziek door de mensen die niet gevaccineerd zijn. Dat is de grote illusie die de farmaceutische industrie ons wil laten geloven.

Kijk eens op www.nvkp.nl en stel je eens open.
Het is geen kwakzalverij maar echte wetenschap en echte resultaten. In plaats van leugens en de feiten verdraaien zodat het op waarheid lijkt.

En zoals met alles... Lees de bijsluiter!

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Gerdine: Ik denk nu even aan de mazelen die hier zo vreselijk hebben geheerst. Dit begon onder de mensen die zichzelf niet laten enten, maar doordat het dan zo snel verspreidt werden ook veel mensen zich die zich wel gewoon ge-ent hadden.

 

Dus wat ik vertelde klopt gewoon. En dat is inderdaad gewoon echte wetenschap!

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Ik ben echt tegen het onnodig enten ook bij mensen. Laatst was er nog een bericht in de media waar een flink aantal kinderen narcolepsie had ontwikkeld juist doordat ze met een bepaalde entstof geënt waren. Dat vind ik pas een enge gedachte.... Het lichaam is een perfect op elkaar afgestemde machine. Als je daaraan gaat lopen toevoegen van allerlei vreemde stofjes...dan kun je rare dingen krijgen. Elk lichaam heeft nog steeds een eigen afweermechanisme. Dat je ent bij een jonge hond vind ik niet meer dan normaal, of bij jonge kinderen voor de meest voorkomende dingen. Maar elke keer maar weer een spuit erin, nee sorry daar ben ik niet voor. Een lichaam heeft zelf ook een afweermechanisme dat veel beter en efficiënter is dan welke entstof mensen ook kunnen maken. 

 

Ik ga mijn hond laten titeren dit jaar..

honden page profiel Leander SwinkelsLeander Swinkels

Ik vind het juist wel belangrijk om te laten doen.

En volgens onze dierenarts is de kans het grootst op besmetting, hier in het westen

omdat hier gezien de meeste honden zijn.

 

Kiyara heeft er nu 3 gehad en gaat ook voor de 4e enting over 2 weken.

Maar dit komt ook omdat we regelmatig naar Belgie gaan, wil ik dat

alles in orde is.

 

honden foto van Gerdine van der Linden

dat is niet waar Judith.

maar goed ik vind dit geen discussie voor op een honden forum.
ik raad echt aan die site te bekijken.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

"  

Het is wel een zelfde soort vaccinatie. Ze worden hetzelfde gemaakt. En dat is niet zo sjofel als je misschien denkt.
Levens gevaarlijk zefls


Ik ben ook van mening dat je alleen de puppy entingen nodig hebt. Helemaal niet voor honden durf ik niet te zeggen. Al vind ik dat mensen wel zonder vaccinaties kunnen "

 Pas nog een meisje van 17 overleden, nooit geënt en ze overleed aan mazelen. Onnodige dood! 

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Een pup dient de gebruikelijke entingen te krijgen, om de antistoffen op te bouwen. Daarna is het mogelijk de pup te  laten titeren. Zo krijgt hij nooit een overdosis, dat door jaarlijkse entingen bij de dierenarts, wel mogelijk is. 

honden page profiel RoosjeRoosje

honden foto van Roosje

Pups zou ik zeker wel enten, maar ik zou van het begin af aan titteren. Zo kun je zien voor hoe lang de pup beschermt is en voorkom je dat je over ent. Over enten kan enorm schadelijk zijn.

 

Let op: Zieke pups NOOIT enten!!

honden page profiel LoesjeLoesje

honden foto van Loesje

Mijn hondje Casper is geënt op de leeftijd van 6, 9 en 12 weken.

 

Eén jaar na de laatste puppy enting heb ik hem door dierenarts Tannetje Koning laten titeren.  De uitslag was; genoeg antistoffen tegen Hondenziekte, Parvo en Hepatitits tot 2020. Dan opnieuw titeren.

 

http://www.youtube.com/watch?v=OUYfuEEzgK4

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

" Ho ho Judith.. Mensen worden niet ziek door de mensen die niet gevaccineerd zijn. Dat is de grote illusie die de farmaceutische industrie ons wil laten geloven.



Kijk eens op www.nvkp.nl en stel je eens open.

Het is geen kwakzalverij maar echte wetenschap en echte resultaten. In plaats van leugens en de feiten verdraaien zodat het op waarheid lijkt.



En zoals met alles... Lees de bijsluiter! "

 



Op het wetenschappelijk niveau van de nvkp is nogal wat aan te merken. En dan druk ik mij voorzichtig uit.

Wat Judith zegt is waar. Als je een bepaalde vaccinatie graad haalt, kan een virus niet meer circuleren. Zak je daaronder en komt het virus weer in omloop, kunnen ook gevaccineerden ziek worden. Bijvoorbeeld zij bij wie de vaccinatie niet aangeslagen is doordat ze een verminderde afweer hebben. Of zij die gewoon slechter op een vaccin reageren. Of doordat het virus minieme veranderingen heeft ondergaan en ahw aan het vaccin ontsnapt.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

" Ik ben echt tegen het onnodig enten ook bij mensen. Laatst was er nog een bericht in de media waar een flink aantal kinderen narcolepsie had ontwikkeld juist doordat ze met een bepaalde entstof geënt waren. Dat vind ik pas een enge gedachte.... Het lichaam is een perfect op elkaar afgestemde machine. Als je daaraan gaat lopen toevoegen van allerlei vreemde stofjes...dan kun je rare dingen krijgen. Elk lichaam heeft nog steeds een eigen afweermechanisme. Dat je ent bij een jonge hond vind ik niet meer dan normaal, of bij jonge kinderen voor de meest voorkomende dingen. Maar elke keer maar weer een spuit erin, nee sorry daar ben ik niet voor. Een lichaam heeft zelf ook een afweermechanisme dat veel beter en efficiënter is dan welke entstof mensen ook kunnen maken. 

 

Ik ga mijn hond laten titeren dit jaar.. "

 



Ik snap je angst. Toch even een kille benadering; wat als een vaccin 100 kinderen van de dood red en er 1 aan het vaccin bijwerkingen over houdt?
We vergeten vaak hoe erg de ziekte is waarvoor gevaccineerd wordt. Ooit difterie gezien bij een kind? Ik niet, weet alleen uit beschrijvingen wat een vreselijke ziekte het is

Daarnaast is het heel moeilijk om bv ook bij dat narcolepsie verhaal echt oorzaak en gevolg vast te stellen. Als het na elkaar gebeurt, wil het nog niet zeggen dat het oorzaak en gevolg is. (Mooi voorbeeld; AIDS kwam tegelijk op met het bezit van een CD speler. Toch krijg je geen aids van een CD speler :-) )

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Vroeger werden honden nooit ge-ent en aten gewoon met de pot mee. Dierenartsen adviseren altijd entingen, omdat ze eraan verdienen. Er wordt toch vergeten dat honden een overdosis kunnen krijgen en mijn Romeo zou een overdosis gehad hebben, als ik had gedaan wat de dierenarts adviseerde : de grote cocktail. Hij had totaal niets nodig, de eerste jaren niet en ik ben ervan overtuigd als ik hem nu weer laat titeren, dat hij weer niets nodig heeft. Er wordt vergeten dat honden ook ziek kunnen worden en zelfs sterven door entingen. Dat vertellen ze er niet bij. Dierenartsen enten de grote cocktail van 3 onderdelen, of de hond er 1, 2 of 3 nodig heeft, of helemaal geen, er wordt gewoon klakkeloos alles ge-ent. De dierenartsen laten zichzelf ook niet elk jaar bv. voor tetanus enten, want ze weten drommels goed, dat deze meer dan 10 jaar werkzaam blijft en ze laten hun kinderen ook niet elk jaar, levenslang enten, waarom honden dan wel ?

Tannetje Koning is ook dierenarts en zij gaat het land in en houdt titersessies, omdat haar collega-dierenartsen te veel enten. Romeo is sinds 2010 niet meer ge-ent, wel getiterd en ik ben blij toe. Dierenartsen zijn de laatste jaren overgestapt op 2 of 3 jaarlijks enten, terwijl ze toch maar jarenlang de honden elk jaar ge-ent hebben. De puppie-entingen moet de hond hebben, maar daarna kan hij getiterd worden. En het kan zomaar zijn, dat de hond levenslang beschermd is. Een zieke hond of een hond die elk jaar terug komt voor de entingen is een inkomstenbron. 

honden foto van Gerdine van der Linden

zoals ik zei ik ga de discussie niet aan.
ik hoop alleen dat iedereen wat beter gaat nadenken. geloof niet alles wat de media je zegt maar ga zelf op onderzoek uit.

alleen al.. lees de bijsluiter!

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

Ik wil verder eigenlijk niet meer verder gaan met de discussie, maar om nou te zeggen dat het vroeger allemaal zo goed was?!? Honden worden tegenwoordig veel ouder dan vroeger.. hebben het ook beter dan vroeger.. dus vind dat nogal een rare vergelijking. Misschien zelfs een vergelijking die meer voor het gebruik van vaccinatie is dan zonder.

honden page profiel gojagoja

honden foto van goja

Mijn hond was (door wat mij betreft laksheid van de vorige eigenaren) alleen ge-ent als pup.

Toen hij 5 jaar oud was had hij NIET genoeg waardes in zijn bloed !!

En moest hij zeer nodig opnieuw ge-ent worden, in ieder geval voor parvo.

 

Over vroeger.... onze buren fokten Duitse herders, die zijn 2 complete nesten verloren aan parvo, dat was nog eens een goede tijd . Ik heb er als kind wel wat van meegekregen, we liepen daar hele graag als er pups lagen en het mocht van de buuf, en wat een ellende was die parvo.......

 

En zo is een vriendin van mij haar hond verloren aan parvo, haar hond mocht niet ge-ent worden door een auto immuunziekte, iemand op de dijk bracht een pup mee uit belgie met parvo, pup dood, en haar hond ook.....

 

Als je nu helemaal niet ent, lift je wat mij betreft alleen maar mee op de lage infectie/virusdruk die er op dit moment in nederland is, niet omdat onze honden niet ziek kunnen worden.

 

Persoonlijk kies ik voor 1x per 3 jaar een cocktail, rabiës moet sowieso omdat het buitenland dat doodgewoon verplicht, en ik persoonlijk geloof niet dat als ik mijn hond 1x per 3 jaar ent, hij daar maar iets aan over houdt, het titeren met 5 jaar heeft mij toen wel even wakker geschud, je zal net zo'n idioot tegen het lijf lopen die een goedekope broodfok pup met parvo in het park heeft laten lopen......

 

onze dierenarts ent trouwens standaard maximaal 1x per 3 jaar, helaas zijn nog lang niet alle pensions/hondenscholen/shows op de hoogte van de bijsluiter, waarop doodgewoon staat dat de enting 3 jaar werkt (novibac volgens mij)

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ook na 2 of 3 jaar kan de hond een overdosis krijgen. De dierenartsen enten alle 3 de onderdelen, testen niet of er 1, 2 of 3 nodig zijn. Ze enten gewoon alledrie ! Een hond die elk jaar ge-ent wordt of nu na 2 of 3 jaar, kan resistent worden en juist de ziektes overbrengen. Ik vind het onzin een hond te enten, die nog meer dan genoeg antistoffen heeft. En die titerbepalingen staan gewoon in het paspoort, met stempels, omschrijvingen, stickers, handtekeningen en data. Hondenpensions ed. eisen ook entingen, dat heb ik zelf de laatste maanden ontdekt en weten vaak niet eens wat een titerbepaling is. Als alle baasjes hun honden zouden titeren, zouden ze allemaal overstag gaan. Ik heb toch 2 hondenpensions gevonden, die titerbepalingen accepteren. Het was wel even zoeken. Ik was bezig met een hondenpension en de twee dames wilden Romeo graag in sept. een paar dagen opnemen. Ze waren zelfs enthousiast. Totdat de dierenarts zich ermee bemoeide, toen werd Romeo geweigerd. Hij zou een risico vormen ! Terwijl hij helemaal gezond en getiterd is. Ze vergeten dat de honden die wel opgenomen worden, wel eens een groter risico kunnen vormen dan mijn getiterde ventje. 

De rasvereniging van de Jack Russell eiste in eerste instantie ook entingen als Romeo ingezet werd als dekreu. Nu accepteren ze gelukkig titerbepalingen. 

 

pagina 1 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: Stronghold 20,1 - 40 kg aangeboden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^