Trimster

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ZZ

Ten eerste wil ik duidelijk maken dat ik geen slechte commentaar wil. 

 

Zita is 15 mei 1 jaar, maar dat wist je al.  Toen ze jonger was had ze niet veel haar dus moest ik ook niet naar de trimster. Ik kam het zelf. Maar sinds 2 weken heeft ze echt super veel en dik haar. Ik heb een afspraak gemaakt bij de trimster..maar het is nog een maand  14 juni moet ik gaan. 

 

Ik begin nu al stress te hebben voor 14 juni.. Ik weet totaal niet hoe ze zal reageren als een ander haar kamt en wast? Hoe zal ze reageren? Kan ik iets doen van voorbereiding? Ja, ik kam ze al iedere dag..al vanaf ze pup was. Maar iets anders? Ik weet het niet hoor. Ik heb de trimster nog nooit gezien, maar men zegt dat het een goede trimster is. Dus mijn vraag naar jullie..kan ik iets doen van voorbereiding? En wat doen ze allemaal bij een trimster? Kammen, wassen en nog andere dingen? 

 

Grtjs Delphine

Pootje Zita

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Ja wat doet een goede trimster niet? Als je je hond brengt voor een volledige behandeling dan wordt hij/zij gewassen gedroogd ,oortjes geplukt indien nodig nagels geknipt tandplak als het niet te erg is verwijderd.En krijg je een super schoon en mooie hond mee naar huis.

Wees er gerust op dat de trimster weet waar ze mee bezig is, en jou hond geen kans krijgt haar te bijten of er vandoor te gaan.

Maar als jij goede dingen over haar hebt gehoord vertrouw daar dan op.

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

Hallo Delphine,

het is best voor te stellen hoor,dat wanneer je nog niet eerder bij een trimsalon bent geweest,dat je niet weet wat je moet verwachten en dat je wat zenuwen hebt! :-)
Wat je kan doen is tzt de trimster opbellen en vragen of je erbij mag blijven,zodat je weet wat er allemaal gedaan wordt en hoe het in zn werk gaat,ook kun je dan zeggen dat Zita nog niet eerder bij een trimster geweest is dus voor haar ook nieuw is.
De meeste trimsters houden er dan wel rekening mee hoor,hoe ze dan te werk gaan! :-)

honden page profiel mariska & leska,chicka,roykemariska & leska,chicka,royke 3 doggies

honden foto van mariska & leska,chicka,royke

Het is misschien stom, maar misschien breng je hond een keer naar familie en laat haar daar wassen en kammen door iemand van je familie en blijf je er zelf bij zodat ze went dat ook andere behalve jij aan haar zit.

honden page profiel Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura 3 doggies

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

Maylo gaat 19 Mei weer naar de trimster.

 

Toen ik voor het eerst belde, vroeg mijn trimster wat het precies voor hondjes was ect. ect.

We maakte een afspraak om eerst kennis te maken, dat is bij haar een beleid omdat ze gewoon eerst even kennis wilt maken met baas en hond.

 

Nou wij er naar toe gegaan, de trimster gekeken en kennis gemaakt met Maylo die toen 6 maanden was. ze vertelde me alles netjes wat ik kon verwachten en wat er ging gebeuren. We maakte een afspraak om hem daadwerkelijk te laten trimmen.

 

Nou op de dag van het trimmen was ik natuurlijk wel nerveus, zou hij het wel oké vinden? Zou hij niet gaan piepen, happen enz. wat een pup allemaal doet. Ik bracht hem, de trimster stond al klaar en vertelde me dat het wel lang kon gaan duren. Omdat het een pup was en de eerste keer wilde ze alles rustig doen, dus met pauzes.

 

De trimster heeft uiteindelijk hem helemaal geplukt (Maylo heeft een plukvacht), geknipt wat geknipt mocht worden (snor en pootjes), gewassen, gedroogd, oren uitgeplukt en schoongemaakt, nagels geknipt en anaal klieren schoongemaakt.

 

Kwa voorbereiding kan je weinig doen, laat je hond goed uit van te voren en probeer zelf niet te nerveus te zijn (je kan dit namelijk overbrengen op je hond). Ik verheug me al weer op Maylo's trimbeurt, dan ziet hij er weer netjes uit + hij is dol op onze trimster

honden page profiel ZZ

" Hallo Delphine,

het is best voor te stellen hoor,dat wanneer je nog niet eerder bij een trimsalon bent geweest,dat je niet weet wat je moet verwachten en dat je wat zenuwen hebt! :-)
Wat je kan doen is tzt de trimster opbellen en vragen of je erbij mag blijven,zodat je weet wat er allemaal gedaan wordt en hoe het in zn werk gaat,ook kun je dan zeggen dat Zita nog niet eerder bij een trimster geweest is dus voor haar ook nieuw is.
De meeste trimsters houden er dan wel rekening mee hoor,hoe ze dan te werk gaan! :-) "

 

Ik blijf er zeker bij. Het is een zaterdag, dus ik kan mee  Gelukkig maar want ik laat mijn schatje niet graag alleen 

honden page profiel RoosjeRoosje 3 doggies

honden foto van Roosje

Je kan eerst heen voor een kennismaking en je kunt bij het trimmen aanwezig zijn ;)

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

 Niet alle trimsters willen trouwens dat de baasjes er bij blijven. Die van mij wilt dit bijv. namelijk niet alleen bij echte uitzonderlijke gevallen. Dit heeft ze me ook uitgelegd waarom, sommige baasjes kunnen namelijk de honden zo nerveus maken met hun aanwezigheid dat ze niet te trimmen zijn.

 

Dus ik zo sowieso wel eerst goed informeren als je er überhaupt  bij mag blijven ;)

honden page profiel ZZ

Ik hoop toch dat ik erbij mag blijven   Zita is wel een zeer nerveuze hond..dit weet ik wel. Maar zal ze niet nerveuzer zijn als ik haar alleen laat?

honden page profiel delubodelubo 3 doggies

honden foto van delubo

Als ze heel nerveus is, is het misschien beter om er niet bij te blijven. Daar worden ze vaak alleen maar nerveuzer van. Io merk dat als ze bazen weg zijn ze veel ontspannender zijn. Ze het meer over zich heen laten komen. Mocht je er toch bij blijven probeer om niks tegen je hond te zeggen, hem niet te aaien en geen aandacht te geven. Mocht hij lastig gaan doen op tafel dan zou ik de keuze nemen om uit het Zicht te gaan. Geen afscheid nemen dat is het makkelijkste voor de hond. Vaak maken trimsters zichzelf onwijs leuk als de hond komt.

Je hebt een border collie? (Correct me if im wrong;-)) dan wordt hij ontwold, pootjes netjes geknipt indien nodig, broek, buiklijn en bevederingen en staart netjes bij geknipt, gewassen en gedroogd, tandjes en nagels indien nodig.

honden page profiel ZZ

Ja, een border collie. Dank voor de uitleg.
Als het beteris dat ik niet meega..ga ik niet mee.
Maar ik moet van vader,hij begrijpt dat niet.
Ik zal het hem morgen eens goed uitleggen!

honden page profiel delubodelubo 3 doggies

honden foto van delubo

Ik zou het gewoon even aankijken. Is ook net wat je trimster fijn vind, je kan daar altijd beslissen of je blijft of gaat.

En je niet te ze uwachtig maken hoor:-) is nergens voor nodig. Een goede trimster weet wat ze doet en hoe ze met honden om moet gaan. Zeker omdat het een eerste keer is voor hem is het heel erg spannend. Een hoop indrukken, geluiden, geuren en gefriemel. Maar ook een hoop aandacht. Daarna zijn ze meestal gesloopt en zullen ze lekker willen slapen haha;-) doe gewoon alsof het een normale dag is en alsof het het normaalste van de wereld is. Ze merken het aan je als jij zenuwachtig bent wordt de hond alleen maar nerveuzer;-) lekker van genieten;-)

honden page profiel ZZ

Ik kan niet meer wachten  Wel jammer dat het nog zo lang is..hebben ze altijd zo'n drukke agenda? 

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Je kunt in ieder geval zorgen dat je hond klitvrij is, Hoe het gaat ligt ook heel erg aan de trimster.

 

Masha (mijn maltezer) is niet gek op vreemden, maar toen ze jong was is ze naar de trimster geweest en die heeft gewoon een hele middag voor haar uitgetrokken terwijl er eigenlijk toen nog maar weinig hoefde te gebeuren... Heel veel knuffels, lekkers.. en naar huis kreeg ze ook nog een speeltje mee.. Daarna kan het niet meer stuk.. Masha ziet het al als we de weg op rijden.. dat is ze niet meer te houden, ze rent dan keihard naar de trimster toe, die helemaal ondergelikt wordt en staat dan kwispelend op tafel terwijl de trimster bezig is.. Af en toe moet ze oppassen voor een likaanval van masha, haha..

 

 

Caroline en Lady (Gast)

Even een upje voor jou!   

honden page profiel AnnelinnAnnelinn 3 doggies

honden foto van Annelinn

Ik denk dat je je hondje op deze manier het beste voorbereid als je kan.

Ik heb sinds woensdag een nieuw hondje, een langharige jack van 9 maanden en die is net naar de trimster geweest voordat ik hem kreeg. Ze zeiden dat hij braaf was. Maar ik ben ook wel heel benieuwd hoe en wat tegen de tijd dat ik hem hier in de buurt naar de trimster moet brengen en waar je op moet letten enzo als je een trimster kiest.... We willen toch allemaal het beste voor onze kameraad!

honden page profiel GerardGerard 3 doggies

honden foto van Gerard

Doe niets... Breng de hond naar de trimmer en laat de hond daar alleen achter. Dan gaat de hond namelijk niet zeuren om haar baas en kan de trimmer gewoon haar werk doen. Het is een professional dus je mag er vanuit gaan dat ze weet wat ze doet en hoe ze met verschillende honden moet omgaan. 

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Er zijn best wat honden die de trimster (in het begin) niet zo leuk vinden. Zij weet vast heel goed hoe ze daar mee om moet gaan, dus maak je geen zorgen! En als je hond je door jou goed laat borstelen/verzorgen, is de kans groot dat ze dat bij een ander ook goed toe laat (tenzij ze zeer eenkennig is).

 

Gewoon rustig blijven, want hoe gestrester jij bent, hoe gestrester zij zal zijn! Ze voelt ook wel dat er iets gaat gebeuren, maar jij moet haar d.m.v. je houding en lichaamstaal duidelijk maken dat het niets spannends is, juist heel normaal.

 

Mijn trimster heeft trouwens ook liever niet dat de baasjes erbij blijven, omdat ze de ervaring heeft dat veel honden dan naar hun baasjes toe willen of aandacht gaan vragen, terwijl ze het zonder baas in zicht wel heel goed doen. Inmiddels heeft ze trouwens een mobiele trimsalon die ze voor het huis parkeert, dus nu kan ik gewoon door de ramen meegluren  (Best grappig om te zien.)

 

Toen Kobus voor het eerst (bij mij) naar de trimsalon ging, was ik ook heel benieuwd hoe dat hij het ging doen. Hij is wat grommerig van aard (bijnaam is niet voor niets mopperkont), dus ik was een beetje bang dat hij bij haar veel zou gaan grommen of zelfs happen. Dit heb ik ook tegen haar gezegd en zij verzekerde mij ervan dat ze wel meer van dat soort honden heeft, zelfs ergere exemplaren die echt bijten, en dat ze weet hoe ze daar mee om moet gaan. Dat stelde mij wel gerust. En wat blijkt? Hij vindt het best spannend (oortjes naar achteren, veel laag kwispelen) en uit onzekerheid likt hij het liefst de hele tijd in haar gezicht haha! Maar hij ondergaat het goed en vindt de trimster zelfs hartstikke lief  Dus geen zorgen! Hoe je hond ook reageert, uiteindelijk is het fijner voor haar en de trimster weet toch wel hoe ze daarmee om moet gaan.

 

 

honden page profiel ZZ

Morgen is het zover! Met m'n schat naar de trimster 

Ojeée..wat heb ik stress! En ik zit ook nog met een probleem..

 

Mijn vader moet onverwachts morgen weg naar een huwelijk. Dat betekent dus dat ik alleen moet met Zita  Ik heb al zo'n stress en nu dat nog eens erbovenop. Ik ben zo bang, maar ik moet voor Zita. Het is 2 km wandelen..dit is doenbaar toch? 

 

Nou ja, ik ben blij dat ze getrimd zal worden 

Maar niet blij dat ik alleen moet gaan 

 

Toch zal ik gaan en niet kijken naar mijn 'angst'! Ik zal dan een fotootje zetten op HP als ze getrimd is

 

Ik ben benieuuwwwd hoe ze zal zijn qua gedrag en qua uiterlijk..

honden page profiel Mariska & LunaMariska & Luna 3 doggies

honden foto van Mariska & Luna

Als jij ook rustig blijft doet zita dat ook. Wil je ook een foto maken van voor de trimset dan kunnen we vergelijken of ze mooie is geworden haha.

honden page profiel ZZ

" Als jij ook rustig blijft doet zita dat ook. Wil je ook een foto maken van voor de trimset dan kunnen we vergelijken of ze mooie is geworden haha. "

 

Zal ik zeker doen 

Volgende forumvraag: Haqihana tuigje waar te koop ?!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^