Met 7weken uit het nest

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik 3 doggies

honden foto van Yin, Yang & ik

Toller en Judith ......ik typ errug langzaam (heb tussendoor wel even stokbrood in de oven gedaan)......liep dus achter de feiten aan want jullie hadden wat ik wilde zeggen ook al verwoord.

 

 

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik heb meerdere professionele trainers gehad die een pup het liefste met 7 weken hadden. Waarschijnlijk omdat ze zelf de kennis, vaardigheden en mogelijkheden hebben om de pup dan alsnog een goede basis te geven die helemaal op hun hand is. Maar het lijkt me voor de gemiddelde burger wat handig als de hond wat ouder is.

honden page profiel Liedeke, Pepper †, Helmer † & RoefLiedeke, Pepper †, Helmer † & Roef 3 doggies

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

Mij is verteld tijdens mijn opleiding dat een pup op 8 week precies in de eerste angstfase zit. Dus dat 7,5 of 9 week de voorkeur heeft.

Er werd ook gesuggereerd dat dat heftige piepen en gillen (als het pupje dat al doet) de eerste nacht minder zou kunnen zijn als het hondje vroeger of later dan 8 weken bij een nieuw gezin zou komen. Simpelweg omdat het hondje precies op die 8 weken erg onzeker kan zijn.

Dit heb ik overigens van één docente gehoord, weet niet hoe de rest er daar over denkt.

 

Ik heb er niets op tegen als een pupje met 7 of 7,5 weken naar een nieuw gezin gaat. Maar ik heb zelf wel de voorkeur voor iets ouder dan dat.

 

 

mira (Gast)

Een, nogal bekende, hondentherapeut uit België heeft me ooit verteld dat 7 weken ideaal is voor een pup.

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

" Iedereen spreekt steeds maar over socialisatie en liefst zo vroeg mogelijk weg om zo goed mogelijk aan je te binden.
 
Maar,
meer en meer wordt het belang van hondentaal over het hoofd gezien.Vele honden komen onderling niet meer overeen.Meer en meer hoor je over honden die vechten, honden die andere honden niet begrijpen.Honden die dus geen hondentaal kennen.
 
Daarom dat ik echt voorstander ben van de pups de kans te geven om van oudere honden, de andere honden bij een fokker dus, hondentaal te leren, en te leren hoe de omgang in een roedel er aan toe gaat.Geef ze toch de kans om dit te leren. "

 

De fokker kan dit juist niet bieden. De fokker heeft vaak de tijd gewoon niet om 4 a 8 pups voldoende prikkels op te laten doen. Juist daarom kiest men voor 8 weken. Dan zit de pup nog vol in de socialisatieperiode maar is het aan de eigenaars om de pups aan voldoende en de juiste prikkels bloot te stellen.

 

Jou betoog is in mijn ogen juist DE onderbouwing waarom een pup uiterlijk met 8 weken echt naar een nieuwe eigenaar moet. Wat jou betoog aantoont is dat mensen zich onvoldoende bewust zijn van de prikkels die een pup nodig heeft.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

met zeven weken kan je de pup mee nemen, zelf zou ik zeggen , onervaren ? laat de pup nog een weekje bij de mams, mits de fokker ook socialiseerd.

zelf heb ik pups vanaf zeven weken thuis opgevoed,de laatste Bamse was 7.5 week.

de beste band ? dat is niet in een weekje beslecht, daar gaan maanden mee overheen, de eerste drie maanden zijn zo belangrijk dat je wat met je hond doet, spelen socialiseren enz. of je hond nou met zeven weken mee naar huis neemt of iets ouder, de band is nu niet persee met zeven weken.

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

Mijn ene hond is met 7 weken met ons mee gegaan en de andere met 8 weken, ik merk echt geen verschil. Hunter (7 weken) is wat angstig buiten maar hij is dan voor die 7 weken ook nooit buiten geweest (wist ik niet toen ik hem ging halen) dus misschien maar goed dat ik hem al met 7 weken had. :-) Met beide honden heb ik een hele goede band. Ik denk dus niet dat het veel uitmaakt of je je hond met 7 of 8 weken krijgt.

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

Bij mij mogen ze vanaf 7 weken vertrekken, als ik zelf een pup ga halen, wil ik die ook vanaf 7 weken (mijn oudste was 11 weken bij ophalen en ooit 1 op 6 weken gehad ook, ideaal vind ik 7 weken)

 

In de praktijk vertrekken ze nooit allemaal exact op 7 weken omdat het praktisch ook gewoon mogelijk moet zijn.  Mijn laatste nest waren ze vb de woensdag 7 weken.  Dan vertrekken de meeste toch maar in het weekend omdat dat beter uitkomt voor de baasjes.

 

Voor 7 weken vertrekken laat ik absoluut niet toe.

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

In Nl mogen de pups officieel met 7 weken weg. Maar dit is wel afhankelijk van de tijd dat de pups geent worden. Er moet namelijk 7 dagen tussen de enting en overdracht zitten.

Dit is vastgesteld door de raad van beheer.

Als je de pups dus niet precies op 6 weken ent, moet je dus na de enting minimaal 7 dagen de pups in huis houden.

Bij mij gaan ze nooit voor 8 weken weg, liefst heb ik ze nog wat langer.
De 1e 2 honden kreeg ik met 10 weken in huis, hierbij merk ik dat ze de hondentaal goed onder de knie hebben en dit veel beter laten zien dan menig andere honden hier in de buurt.
De jongste was 8 weken toen we haar haalde, maar ze kwam in een huis waar al 2 honden waren, dus de communicatie met andere honden werd verder ontwikkeld.

Als een hond alleen in een huis komt wordt die communicatie onderling nooit zo ontwikkeld als met meerdere honden in 1 huis. Dit is mijn mening.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond 3 doggies

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

" Mij is verteld tijdens mijn opleiding dat een pup op 8 week precies in de eerste angstfase zit. Dus dat 7,5 of 9 week de voorkeur heeft.

Er werd ook gesuggereerd dat dat heftige piepen en gillen (als het pupje dat al doet) de eerste nacht minder zou kunnen zijn als het hondje vroeger of later dan 8 weken bij een nieuw gezin zou komen. Simpelweg omdat het hondje precies op die 8 weken erg onzeker kan zijn.

Dit heb ik overigens van één docente gehoord, weet niet hoe de rest er daar over denkt.

 

Ik heb er niets op tegen als een pupje met 7 of 7,5 weken naar een nieuw gezin gaat. Maar ik heb zelf wel de voorkeur voor iets ouder dan dat.

 

  "

 



Ja, dat heb ik dus ook gehoord, dat een pup rond de 8ste week een angstfase heeft en dat plaatsing dan juist niet ideaal is in veel situaties. Bij kleinere rassen als chihuahua's heb ik sowieso ook gehoord dat het beter is als ze langer bij de moeder blijven.
Verder vind ik het er ook wel aan liggen wat verstandig is wat de fokker zelf aan socialisatie doet met de pups.

honden page profiel Liedeke, Pepper †, Helmer † & RoefLiedeke, Pepper †, Helmer † & Roef 3 doggies

honden foto van Liedeke, Pepper †, Helmer † & Roef

"  
Verder vind ik het er ook wel aan liggen wat verstandig is wat de fokker zelf aan socialisatie doet met de pups. "

 Eens, dat speelt zeker een grote rol.

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

"  

Ja, dat heb ik dus ook gehoord, dat een pup rond de 8ste week een angstfase heeft  "

 

Het is niet zozeer een angstfase, het is een fase waarin de pup voldoende ontwikkeld is om angst te gaan ervaren, om prikkels bewust te ervaren. Daarom is juist dan een gedegen socialisatie en toegewijde eigenaar zo belangrijk.

 

Als je als fokker dan nog met volwassen honden zit en 4 tot 8 pups is het maar zien of je in voldoende mate kan voorzien in die socialisatie.

 

Een eigenaar kan zich veel meer met de enkele pup bezig houden. Daar zitten ook gewoon voordelen aan.

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nadine

hier worden ze allemaal per 2 gesocializeerd, elke dag 4 per 2 wandelen ieder om toer.

met 2 a 3 de bus op samen de auto in, samen naar de dierenarts, met zijn 10 gaan winkelen.

 

dat gaat allemaal, dat is voor mij juist de leukste periode dat ik eindelijk mag beginnen.

per 2 de markt op, leren wandelen, wie het nog niet goed doet, enkele uren later nog eens een stukje enz...

 

ze zijn 4 weken en half morgen rijden ze mee en gaan we een terasje doen, veel mensen maar nog niet met andere honden in contakt, pas als ze 6 weken zijn en hun entingen gehad hebben. dan gaan we aan de trein zitten en horen naar de treinen.

 

vorige nest 10 stuks, nu 2 maar ze worden evenveel gesocializeerd !

dus wie zegt dat de foker er niet voldoende tijd kan insteken heeft het mis

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nadine

er zijn veel baasjes die moeten werken en ze in het begin niet eens op een bus of naar de markt nemen of naar de treinen.

 

als ik het zelf doe ben ik zeker dat ze dit al meegekregen hebben van hieruit, en mijn honden voeden hun op en leren hun hondentaal

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance 3 doggies

honden foto van Anny en Lance

Nadine, wat klinkt dat allemaal geweldig daar bij jou. Zulk een inzet voor je puppies ! 

Moet wel een spektakel zijn , jullie en de puppies op een terrasje. Heb jij weer even geluk dat ik daar ook niet zit.

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nadine

hahaha, na al die weken thuis zijn is dit het leukste wat er is.

honden page profiel MarijkeMarijke 3 doggies

Ik heb altijd geleerd dat de moederhond vanaf 7 weken begint met de hondjes te leren hoe ze zich moeten onderwerpen/overgeven. Dat doet ze tot een bepaalde leeftijd (Ik dacht 12 weken, dan breekt weer een andere fase aan). Vandaar dat ik mijn pups altijd pas vanaf 8 a 9 weken ophaal. In die 1 a 2 weken krijgen ze die manieren van onderwerping nog geleerd.

honden page profiel XtineXtinegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Xtine

" er zijn veel baasjes die moeten werken en ze in het begin niet eens op een bus of naar de markt nemen of naar de treinen.
 
als ik het zelf doe ben ik zeker dat ze dit al meegekregen hebben van hieruit, en mijn honden voeden hun op en leren hun hondentaal "

 

Kan ik alleen maar beamen.

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

Zeker waar (:

honden page profiel Antje en de beestenbende Antje en de beestenbende 3 doggies

honden foto van Antje en de beestenbende

Nala is bij mij gekomen toen ze bijna 8 weken was.

Simba was net iets ouder dan 7 weken.

Dus ze zijn hier ook vroeg gekomen.

 

honden page profiel Toller MickeyToller Mickey 3 doggies

honden foto van Toller Mickey

" er zijn veel baasjes die moeten werken en ze in het begin niet eens op een bus of naar de markt nemen of naar de treinen.
 
als ik het zelf doe ben ik zeker dat ze dit al meegekregen hebben van hieruit, en mijn honden voeden hun op en leren hun hondentaal "

 
Maar is het dan niet zo dat als je dat van te voren weet (de toekomstige baasjes dus eerlijk zijn geweest) dat je die mensen wel een pup geeft die zoveel werken? De fokker waar wij ons pupje vandaan halen geeft geen pup aan mensen die allebei fulltime werken en "eisen" dat je minimaal tot 1 jaar cursus volgt. Als de 1 fulltime werkt en de ander gewoon 3 dagen is er genoeg tijd om te socialiseren. Als ze dan niet goed socialiseren komt het niet door het werk, maar er gewoon geen zin in hebben.
Zelf kan ik me niet voorstellen dat het veel verschil maakt of de pup met 7 weken en 2 dagen naar een nieuw thuis gaat of met 8 weken. Maar goed, dat is wat ik denk. Zeg niet dat het ook echt zo is want ben geen fokker of gedragsdeskundige. Maar kan het me dus gewoon niet voorstellen  

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nadine

een briard pup kan gerust een hele dag alleen maar niemand doet dat en neemt verlof om er van te genieten

 

ze zijn 4,5 weken en zo goed als zindelijk, heel de nacht slapen ze, savonds rond 00.30 a 1,30 uur gaan ze met de rest buiten een plasje doen en smorgens rond half 7 piepen ze, zet ik ze buiten en doen ze pipi, dan gaan ze terug slapen en rond 10,00 uur als het gras droog is mogen ze in hun puppy paradijs

 

als ze vertrekken zijn ze minstens krantzindelijk en zo goed als zindelijk, omdat ik merk dat de meeste baasjes niet zo lang opblijven

 

niet elk baasje denk eraan dat het niet enkel wandelen is wat ze moeten doen, maar ook, treinen, bussen op en naast de fiets,

ik wil dat ze alles meekrijgen, mensen wandelen knuffelen en spelen, en kruipen knuffelig voor tv met hun pup, int weekend nemen ze de pup al eens mee naar de markt, maar er is zoveel meer waar niet iedereen aan denkt

 

bij krijgen ze geen pup als ze buiten moeten slapen, niet voldoende tijd in de onderhoud en vacht steken en als het hun eerste hond is, alleen als ze een zware puber voor 2 jaar aankunnen, niet ermee naar school gaan, niet omdat ze werken wand een briard kost veel geld in onderhoud

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Eigenlijk is met 10 weken de beste tijd,omdat ze juist met 8 en 12 wkn door een angstfase gaan.

 

Zeven wkn is officieel de tijd dat weg mogen,maar goed is het niet.Pups leren juist héél veel in die laatste week(dus tot 8wkn) en tot de 10 weken leren ze nog veel meer 

honden page profiel Nadine Nadine goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Nadine

en bij ons ras is het van uiterste belang dat ze goed zijn gesocializeerd, anders heb je vroeg of laat een herplaatser !

honden page profiel LinseyLinsey 3 doggies

honden foto van Linsey

Kai, Dino en Wolfke zijn allemaal op 7,5 weken naar hier gekomen, leren doen ze wel genoeg hier en overal waar ze komen. ;-)

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Onze Landseer pup hadden we met 12,5 week.

(door omstandigheden konden we haar niet eerder ophalen)

En in die omgeving van de fokker, met haar teven, in dat roedel........ik had haar hier in huis nooit , maar dan ook nooit de omgeving kunnen bieden waarin ze daar zat.

 

Ik heb namelijk geen 5 teven lopen , en als die als schoolvoorbeeld dienen voor onze pup.

Dan kan ik het nooit beter doen dan bij de fokker.

 

(ik blijf er zowiezo bij dat ik een fokker wil waarmee ik een klik heb, die ik mijn pup toe vertrouw in die eerste weken.of dat dan 7 weken, of 14 weken is.

Al heeft hij de mooiste en gezondste honden van de wereld..geen klik, vertrouw ik hem ook die eerste weken onze pup niet toe)

 

Maar bv. eerste autorit...3 volwassen landseers erin die rustig gaan liggen tijdens het auto rijden.

Onze pup piept 2 keer,moeder likt eens over haar gezicht , en klaar.

Eerste wandeling tussen de mensen, moeders voorop, en onze pup er relaxt naast.

Eerste vreemde geluiden, vreemde situatie's....altijd een evenwichtig relaxt familielid in de omgeving om je gerust te stellen..

 

Wij waren, en zijn er ontzettend blij mee.

 

 

 

 

 

 

 

honden page profiel S met L&B, † BifiS met L&B, † Bifi 3 doggies

honden foto van S met L&B, † Bifi

" 7 Weken is een prima leeftijd. Hangt soms wat van het pupje af en bij kleinere rassen zullen pups langer bij de moeder blijven. Maar de meeste border collie fokkers houden ook 7 weken aan. In de praktijk is het haast nooit exact 7 weken, omdat pups vaak in het weekend worden opgehaald, dan ga je meestal al richting 7,5 week. 
 
  "

 Waarom kleine rassen dan langer? Wat zit daar voor verschil in?

bifi hebben wij met ruim 14 weken gehaald, en Lexie een dag voor ze 8 weken werd. Lexie is zoveel makkelijker. Minder angst, rustiger en veel leerzamer dan bifi was? Beide kleine rassen (coton de tulear en shih tzu), wel hele andere ervaringen tot nu toe, zit ook 14 jaar tussen hoor!

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

" Eigenlijk is met 10 weken de beste tijd,omdat ze juist met 8 en 12 wkn door een angstfase gaan.
 
Zeven wkn is officieel de tijd dat weg mogen,maar goed is het niet.Pups leren juist héél veel in die laatste week(dus tot 8wkn) en tot de 10 weken leren ze nog veel meer  "

 

ik vind dat ze veel meer leren tussen 6 en 7 weken dan tussen 7 en 8 weken.

Zal ook wel rasafhankelijk zijn.  Ik vind de mijne in groep echt niet meer plezant na 7 weken.  dan is het heus wel tijd dat ze op hun eigen poten staan en de baasjes ze meehebben.

honden page profiel FrankFrank 3 doggies

honden foto van Frank

" er zijn veel baasjes die moeten werken en ze in het begin niet eens op een bus of naar de markt nemen of naar de treinen.
 
als ik het zelf doe ben ik zeker dat ze dit al meegekregen hebben van hieruit, en mijn honden voeden hun op en leren hun hondentaal "

 

Dan ben je aan het corrigeren naar de fout toe. Omdat een baas het niet doet, doe ik het maar. Ik snap het wel, maar het is de wereld op z'n kop.

 

Ik zou dat juist allemaal graag zelf willen doen omdat het kansen zijn om aan de band met de hond te werken. Ik zou het zonde vinden als een fokker mij die kans zou ontnemen, sterker nog, dat is voor mij een reden om niet verder te gaan met een fokker.

 

(Bovenstaande is niet bedoeld als kritiek en ik hoop dat je het zo ook niet opvat. Ik leg slechts mijn persoonlijke beweegredenen uit)

 

honden page profiel SuzanneSuzanne 3 doggies

honden foto van Suzanne

"  Waarom kleine rassen dan langer? Wat zit daar voor verschil in?
bifi hebben wij met ruim 14 weken gehaald, en Lexie een dag voor ze 8 weken werd. Lexie is zoveel makkelijker. Minder angst, rustiger en veel leerzamer dan bifi was? Beide kleine rassen (coton de tulear en shih tzu), wel hele andere ervaringen tot nu toe, zit ook 14 jaar tussen hoor! "

 

Ik gok omdat kleinere hondjes kwetsbaarder zijn, met name bijv. de chihuahua's. Maar ik heb weinig verstand van de kleine rassen en ken geen fokkers van kleine hondjes. Maar over het algemeen hoor je toch vaak dat deze later worden opgehaald. 

pagina 2 van 3 123
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^