Hond reageert fel!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Daisy (Gast)

Mijn hond is echt superlief in huis, maar zodra we naar buiten gaan reageert hij heel fel zodra er een andere hond aankomt. Gaat blaffen en hapt naar alles wat langs ons heen komt. Heeft nog nooit iemand gebeten en ik verwacht dit ook niet. Wat kan ik gaan doen om dit gedrag te verbeteren?   gr. Daisy

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Tja, geen flauw idee.... een beetje weinig informatie om goed advies te kunnen geven.
Wat voor ras gaat het om, hoe oud is de hond, hoe lang heb je hem, wat doe je op een dag met de hond enz enz enz..... 

daisy (Gast)

Franse bulldog van 1,5 jaar. Ik heb hem al vanaf 8 weken.Ik loop 3x per dag een half uur en speel veel met hem met de bal.

honden page profiel GeaGeagoedgekeurde fokker

honden foto van Gea

Ik neem aan dat de hond dit als pup van 8 weken nog niet deed? Zou je kunnen aangeven op welk moment je denkt dat het gedrag is veranderd? Is de hond in de socialisatie periode in contact geweest met mensen en andere honden en heeft de hond tijdens deze periode ook negatieve ervaringen opgedaan? Denk je dat het blaffen komt uit angst of onzekerheid of eerder agressief? Doet de hond dit naar alle mensen en of honden of bij bepaalde mensen en of honden?

honden page profiel Nelis & NoaNelis & Noa

honden foto van Nelis & Noa

Oefenen oefenen oefenen. Beginnen op een makkelijk niveau en telkens 1 van de 3 moeilijkheden iets opschroeven. De 3 moeilijkheden zijnde: afstand, afleiding en tijd.

Op een grote afstand van een rustig fietspad of wandelpad etc. Beginnen en het gewe ste bedrag belonen met iets wat de hond helemaal te gek vind. Dit kan zijn een speeltje, een brokje, snoepje ofzo.

Langzaam dichter bij de weg gaan staan om de afstand te verkleinen. Gewrnst gedrag blijven belonen en de rest negeren, niet bang zijn om een stapje terug te doen.

Later kan je naar een iets drukkere straat doen en weer van ver af beginnen waar het sowieso goed gaat.

Lukt dit ook dan kan je proberen om alleen te belonen na een tijd lang gewenste gedragingen, zo bouw je de 3 moeilijkheden afzonderlijk uit.

Doe dit niet te lang achter elkaar en houdt het leuk. Probeer de komende weken stressvolle situaties te vermijden waar mogelijk enzorg dat de hond geen succes heeft met het wegjagen, dit heeft hoogstwaarschijnlijk voor hem het juiste effect gehad de afgelopen tijd: wanneer hij begon te grommen of wat dan ook liepen de mensen door en was het bedrag belonend. Nu moet je rustig blijven en eventueel naast je zitten belonend zien te krijgen. Dit is een traag en moeilijk proces, 2 stapjes vooruit 1 stapje achteruit. Veel succes met je lieve woefje!

honden foto van Seline & de bullenmannen!

Oei.. Das niet niks.. Ik ken jou en je bulletje natuurlijk niet, moeilijk om zo tips te geven aan de hand van deze info maar..

 

Is je bulletje goed gesocialiseerd (cursus/goede ervaringen) en wat doe je naast de 3x een halfuur lopen?

Hoe behandel je je bulletje, weet hij dat jij de "roedelleider" bent en dat jij niet zijn bezit bent?

 

Bulletjes kunnen aardig dominant zijn en hebben veel duidelijkheid+structuur nodig van hun baasje.

 

Als ik met mijn bullen 3x een halfuur per dag loop en met ze speel in huis, worden ze hier uiteindelijk echt strontvervelend..

Ze hebben echt dagelijks hun uitdaging nodig (dmv gehoorzaamheidsoefeningen/geestelijke uitdaging) en beweging.
Wij lopen ieder geval 4 keer per dag, waarvan 3x 20-30 minuten bij ons in de buurt en 1x 1-1,5 uur in een losloopgebied.
In het losloopgebied zijn we niet de hele tijd aan het lopen, dat kan ik zelf door lichamelijke problemen niet, maar spelen ze ook met andere honden onderweg en op veldjes waar we langskomen kunnen we even stoppen (en hun spelen).

 

 

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Lees ook de link in dit verhaal over angst.

http://www.moniquebladder.nl/blog/2013/06/17/uitvallen/

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Als je met hem buiten komt, zou ik de riem losjes houden en laag. Zodra er een hond aankomt en je zou de riem strak trekken, of oversteken, wakker je dit gedrag aan. Ik zou proberen gewoon met hem door te lopen en niet te gaan wandelen als hij onrustig is.  Eventueel kun je iets meenemen dat hem afleidt, dus iets lekkers. Je laat hem dit zien en vooral ruiken, maar geeft het niet. Als je dan buiten bent, is hij meer gericht op het lekkers, dan op wat er om hem heen gebeurt. Maar vooral niet met strakke riem lopen en nooit strak trekken als er een hond aankomt ! En natuurlijk zelf proberen heel relaxed te blijven !

honden page profiel W&WW&W

honden foto van W&W

Ik wil echt geen conclusies trekken maar is dit niet iets wat je ziet bij de honden die als pup/jonge hond te vaak opgetild zijn buiten als er een andere hond in de buurt kwam? (dit is dus van mij uit ook een vraag en geen beschuldiging) Zo ja, als het daardoor zou kunnen komen is dat dan nog weer af te leren?

 

De vraag stel ik omdat ik het hier zie met voornamelijk de kleinere honden. Hiervan weet ik dat ze veel opgetild werden door meestal de kinderen uit het gezin, omdat ze bang waren dat een grotere hond hun hondje zou bijten oid. Deze hondjes zijn nu ze ouder zijn nl ook heel fel en erg blafferig.

 

 

 

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

" Ik wil echt geen conclusies trekken maar is dit niet iets wat je ziet bij de honden die als pup/jonge hond te vaak opgetild zijn buiten als er een andere hond in de buurt kwam? (dit is dus van mij uit ook een vraag en geen beschuldiging) Zo ja, als het daardoor zou kunnen komen is dat dan nog weer af te leren?
 
De vraag stel ik omdat ik het hier zie met voornamelijk de kleinere honden. Hiervan weet ik dat ze veel opgetild werden door meestal de kinderen uit het gezin, omdat ze bang waren dat een grotere hond hun hondje zou bijten oid. Deze hondjes zijn nu ze ouder zijn nl ook heel fel en erg blafferig.
 
 
  "

 

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

(Quote ging niet goed). Mijn jongste, 16 maanden, heeft er de laatste tijd ook veel

last van en ik heb hem nog nooit opgetild Zelf heb ik het idee dat kleine hondjes toch sneller denken: Aanval is de beste verdediging... Ik vind het heeeel vermoeiend. Ik probeer nu zoveel mogelijk apart met hem te wandelen (anders gaan ze met z'n tweeen uit hun plaat, mijn oudere hond denkt: hee er is vast gevaar, laat ik naar meedoen!) Bij mij helpt idd met bogen rond andere honden heenlopen, belonen als hij de andere hond ziet en dan naar mij kijkt en vooral ook: zelf rustig blijven! Op cursus sta ik nu de eerste 10 minuten een aantal meter bij de groep vandaan en in de loop van de avond ga ik

dan steeds wat dichter bij staan. De laatste tijd lijkt er verbetering in zijn gedrag te zitten, hij lijkt het te gaan snappen, hoop ik

.

daisy (Gast)

Ik heb de hond toen die klein was niet vaak opgetild. Gewoon laten lopen. Hij is vooral gespannen als we gaan lopen. Ik kan me geen situatie voorstellen waardoor hij zo gespannen is. 

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Hoe zit je zelf in je vel?

Ben je zelf rustig als jullie gaan lopen?

Een hond kan ook heel sterk op een baasje reageren (zonder dit als verwijt te bedoelen)

 

Als je denkt dat de hond veel stress ervaart eens opletten of de hond als ie buiten is veel kalmerende signalen afgeeft (zichzelf probeert te kalmeren)

 

Je kan kijken of je tegen de stress ondersteuning kan kiezen middels een op ju hond afgestelde bach remedie bijvoorbeeld.

Is geen oplossing maar kan de stress wat verlagen waardoor je beter met je hond aan het werk kan om te leren dat het niet spannend is. 

 

Tips om buiten met je hond om te gaan staan al beschreven 

honden page profiel NicoleNicole

honden foto van Nicole

Oja, wat ik nog vergeten ben: ik doe hem niet meer aan de flexilijn, laat hem niet meer voor mij uit lopen, maar redelijk strak naast mij. En is hij argwanend, brommerig ('s avonds), dan houd ik

hem 'achter' mij. En laat hem zitten, totdat hij rustig is (hij heeft dan zo'n hyper ademhaling). Dit lijkt de laatste tijd ook te helpen.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Rust terug brengen is inderdaad heel erg belangrijk (al zullen er altijd momenten zijn waarop dat minder goed lukt) Betreft savonds brommeriger dat hoor je vaker hoor. Maar mensen zijn zelf ook vaak savonds meer op hun hoede een hond voelt dat ook 

Buddha (Gast)

hoi onze oeb pup van 10 maand

trekt enorm aan de riem wil op iedereen af speels

thuis is hij heel lief

hij zit op curcus werkt ook niet

weet iemand een oplossing 

heb alles hierboven geprobeerd niks werkt 

greetz Buddha 

honden page profiel sylviasylvia

honden foto van sylvia

" hoi onze oeb pup van 10 maand
trekt enorm aan de riem wil op iedereen af speels
thuis is hij heel lief
hij zit op curcus werkt ook niet
weet iemand een oplossing 
heb alles hierboven geprobeerd niks werkt 
greetz Buddha  "

 

Jezelf registreren en een eigen topic aanmaken.

Nu reageer je in een heel oud topic en dat werkt niet goed.

Volgende forumvraag: Gezocht: Stabiele honden
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^