Hondje erbij?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Inge, baasje van Bo & Jessy

Halloo...


Ik heb al meerdere topics gestart, over hoe moeizaam het alleen zijn van Bo gaat...Ik ben inmiddels al aardig wat eurootjes armer aan alle GT...de adviezen werken wel, maar moeizaam...zodra ik de deur uitstap staat hij met zn neus tegen de deur aan geplakt, blijft daar ook staan, todat ik weer terug ben...en dit moet niet langer dan 5 a tien minuten duren...

Nu speelt het volgende al een tijdje door mn hoofd..

Als ik hem met andere honden zet, is er niks aan de hand...Meneer kan zn geluk niet op, danst al spelend door het huis, kijkt me af en toe met een grijns aan, al zou ik weggaan, heeft hij dat niet eens door..
Zo ook buiten...al loop ik met hem door het park is hij gewoon rustig, komen we een ander tegen is hij uitzinnig van blijdschap..
toevallig is er net een ander topic geopend, over dat elk dier een maatje nodig heeft...daardoor is het nog meer gaan kriebelen..

Zou het helpen, als ik er een hondje bij nam? Zodat hij een maatje voor het leven kan hebben, buiten lekker kan ravotten in het park en ook binnen gezelschap heeft? Zodat ik ook even rustig boodschappen kan doen, zonder me rot te voelen voor de buren of wat dan ook?

Een vriendinnetje heeft 2 hondjes, ik vind het een zalig gezicht, om die samen te zien spelen...dat zou ik voor mijn bo ook willen...

Maar nu de brandende vraag..

Zou het kunnen zijn dat hij op een gegeven moment gewend aan het maatje is en dat hij dan weer gaat blaffen....en nog erger...dat ik straks 2 blaffende honden heb...

Wat denken jullie?

P.s het 2e hondje wordt dan wel een leuke stabiele lieverd uit het asiel...2 vliegen in 1 klap!

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Ik zou eerst naar mezelf kijken, wil je voor jezelf graag een 2e hond? Heb je tijd en zin om met 2 honden bezig te zijn.
Onderschat je het niet? Gaat het financieel?

Ik heb er zelf 3, mijn mama heeft er ook nog 2. Nooit alleen dus.
Maar toch, de laatste die er is bijgekomen "Arthur" heeft wat last van verlatingsangst. Niet in erge maten. Hij doet niets kapot. Maar hij gaat wel blaffen de eerste 10 minuten ongeveer. Daarna stopt hij. Maar langer dan een uur durf ik hem nog niet alleen te laten.
Terwijl hij toch in huis zit met 4 andere honden die wel gewoon alleen kunnen blijven. Hij zit samen met Marcel en James in de keuken en de 2 honden van mijn mama zitten in de woonkamer. (met z'n alle in 1 ruimte voor een lange tijd daar begin ik niet aan.)
Hiermee wil ik maar zeggen dat het niet persee allemaal goed moet gaan dan.
Want Arthur is ook helemaal gek met andere honden. Spelen, rennen joelen allemaal erg leuk. Maar alleen zijn is toch nog wat anders.

Je idee om voor een stabiele herplaatser te gaan is top, maar hou er rekening mee dat een herplaatser ook altijd een rugzakje heeft. Ze hebben al gewoontes en een bepaalde manier van iets te doen waar je misschien ook aan moet werken.

Het zou goed kunnen gaan, maar dat is op voorhand niet te voorspellen..

honden page profiel Suzanne & SennaSuzanne & Senna

honden foto van Suzanne & Senna

Ja, probeer eerst naar jezelf te kijken. Of je zelf ook echt wel twee hondjes wil, of je er de tijd voor hebt en het financieel kan. Geen hondje nemen, omdat dit de oplossing zou kunnen zijn voor Bo ;-). Het kan natuurlijk wel maar dat weet je niet van te voren. Als Bo wel gaat blaffen, kan je nieuwe hondje mee blaffen maar dat hoeft natuurlijk niet. Kan je het niet met een hondje van een vriendin eens uitproberen? Dagje erop passen of een paar daagjes.

Het kan dus de oplossing zijn, zeker! Maar ga na of je zelf ook voor jezelf echt een hondje erbij wilt.

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Bij mij het volgende:
- Cloë alleen gaat voor het raam staan blaffen
- Valentijn alleen huilt de hele buurt bij elkaar
- James alleen gaat soms goed en soms huilt hij als een wolf

De honden samen? Geweldig en ze zijn stil...  :-)

honden page profiel MarijkeMarijke

Probeer het eens met een logeerhond. Gewoon van iemand die een week of 3 met vakantie gaat. Zo kun je eens kijken of het bevalt.
Ik heb altijd mijn honden ook geleerd apart van de ander alleen te blijven. Ik neem ze ook apart mee uit. Zo zou het kunnen gebeuren dat waneer er 1 overlijdt de ander ook alleen kan blijven/ kan wandelen zonder zijn maatje.
Twee honden hebben heel veel aan elkaar.
Ik ken iemand die het inderdaad zo gedaan heeft. Een herplaatser erbij omdat haar hond niet alleen kon blijven en de hele buurt bij elkaar jankte. Het werkte. Maar onze buren hadden een brave labrador. Huilde nooit. Tot er een uit het asiel bij kwam... Toen hadden ze 2 jankende honden.
Kijk anders of je een (asiel)hond op proef kan mee krijgen. Stel dat het werkt, geweldig toch?

honden page profiel NikaNika

honden foto van Nika

Hier zijn ze ook triest zonder elkaar. Kan best zijn dat jouw hond gelukkiger wordt met een soortgenootje. Maar dan zou ik inderdaad gaan voor een volwassen en stabiele hond.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

je zegt dat de adviezen wel werken maar moeizaam, hoe bedoel je dit? het is namelijk niet iets wat van de een op andere dag is opgelost, en ook niet vanzelf gaat.

en ja ik vind ook dat honden samen leuker zijn dan alleen, maar je hebt best kans dat je een hond in huis haalt die altijd prima alleen heeft kunnen zijn en dat bij jou (of welk nieuw huis dan ook) dat niet kan.

mijn honden kunnen thuis prima alleen zijn, als het zou moeten zelfs wel 2 dagen, maar bij een ander, zelfs als die persoon thuis is blijft mijn meisje echt niet stil hoor. die gilt en krabt deuren stuk.

honden page profiel Gina HeuvelslandGina Heuvelsland

honden foto van Gina Heuvelsland

Ik had constant het gevoel dat Quincy eenzaam was, ondanks al de dingen die ik met hem deed, naar het strand, bos, park, markt enz. Als ik tijdens een wandeling geen ander hondje van zijn formaat tegen kwam met wie hij kon spelen was hij de rest van de dag bezig continu aandacht te vragen. Sinds vorig jaar oktober heb ik een shih-tzu pup (reutje) erbij genomen en Quincy is hiervan enorm opgeknapt. De pup is nu 4 maanden en ze zijn gek op elkaar, samen ravotten, samen eten, samen spelen en hondekwaad uithalen. Quincy heeft afgelopen nacht voor het eerst weer in de huiskamer geslapen, bij de pup en niet bij mij op bed. Bij mij heeft het dus goed uitgepakt en ja, je hebt natuurlijk meer werk vooral met een pup en het kost meer geld (vaccinaties, trimsalon, hondenbelasting), maar als ik mijn hondjes zo happy ziet met elkaar, heb ik dat er wel voor over. ;-)

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Hoi Inge,

je pup is nog heel jong,nog maar 7 maanden als ik het goed lees op je profiel!

Ik weet niet hoe lang dit probleem er al..
Hoe heb je het alleen zijn opgebouwd in het begin?
Een pup tot ongeveer de leeftijd van 1,5 komt door verschillende ontwikkelingsfasen en bij deze verschillende fasen horen weer andere en nieuwe ervaringen en daar reageert een pup op,het gedrag wordt dus ook wat wisselend.
Je pup zit nu in de puberteit,is aan het ontwikkelen,groter worden,hormonen spelen op en dat is verwarrend,het overkomt de pup ook allemaal maar!

Ik kan me voorstellen dat het nu erg moeilijk is maar ik zou toch even wachten met het nemen van een 2e hond!
Bo is nu gewoon niet in balans,hij is niet rustig en stabiel.
Eerst rust krijgen bij Bo,een 2e pup kan alleen meer onrust creeeren ben ik bang!

honden page profiel Erika & JettaErika & Jetta

honden foto van Erika & Jetta

"
Eerst rust krijgen bij Bo,een 2e pup kan alleen meer onrust creeeren ben ik bang!

"


Alleen maar meer onrust is wel heel negatief :-)
Een nieuwe hond kan evengoed voor meer stabiliteit en balans zorgen. Een pup zou ik er ook niet bij zetten maar een volwassen asielhond kan in mijn ogen perfect.
In dit geval denk ik zelfs dat het alleen maar een meerwaarde kan zijn. Als je ook echt een stabiele hond neemt en niet eentje die zelf verlatingsangst heeft ;-)

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

"

Alleen maar meer onrust is wel heel negatief :-)
Een nieuwe hond kan evengoed voor meer stabiliteit en balans zorgen. Een pup zou ik er ook niet bij zetten maar een volwassen asielhond kan in mijn ogen perfect.
In dit geval denk ik zelfs dat het alleen maar een meerwaarde kan zijn. Als je ook echt een stabiele hond neemt en niet eentje die zelf verlatingsangst heeft ;-) "


Een volwassen hond kan mogelijk helpen bij het probleem idd.
Maar ik denk alleen wanneer het een stabiele hond betreft zonder problemen,die rust kan creeeren.
Wanneer je een pup of jonge onstuimige hond doet,denk ik dat het niet perse het probleem oplost en misschien wel elkaars gedrag wordt overgenomen!

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bedenk heel goed waar je aan wilt beginnen, een hond nog zo jong die in het geheel nog niet stabiel is, allerlei fases nog moet doorgaan.

ook al zet je er een volwassen hond bij wil dat niet zeggen dat jouw bengel van 7 maanden opeens een stabiele hond wordt.

tuurlijk is het jouw keuze, het kan ook zijn dat als de volwassen hond er is dat tie geen bengel accepteerd die nog lang niet stabiel is, wegdoen dan weer ?

beter om je huidige hond eerst volwassen te laten worden, juist omdat je zelf schrijft dat er nog problemen zijn, een hond erbij zetten dat lost niet op.

Het wordt hier mooi beschreven, een hond erbij, dan zijn het maatjes en worden het maatjes, de hond die niet lang alleen kan zijn, kan dat dan wel, onthoud en begrijp dat een herplaatser uit het asiel, alle aandacht nodig heeft en dat dat niet in een week of twee voorbij is.

een herplaatser heeft zoveel aandacht nodig , de eerste tijd dat een jonge hond geen optie is, volwassen honden die stabiel zijn, okee, maar een jonge hond die nog problemen veroorzaakt en daar een herplaatser bij zet kan nog veel meer problemen veroorzaken, hoevaak lees je het niet op het forum ?

dus goed over nadenken, de keuze die je maakt tuurlijk is aan jou, maar bedenk dat een asiel hond er niet om vraagt om na twee weekjes weer weg te moeten.

honden foto van Inge, baasje van Bo & Jessy

Klopt, bo is nu 7 maanden....ik ben nu al zo'n 5 maanden bezig om hem alleen te kunnen laten zijn....Het kan nu 7 minuten ongeveer....het gaat zeer moeizaam!

Het is heel dubbel....aan de ene kant wil ik geen 2e hond, ivm extra zorg en financieen. Aan de andere kant zie ik hoe leuk hij het vind om met andere hondjes te spelen, zou ik zo graag een maatje voor hem willen.
Mn vriendje staat ook niet te springen om een 2e hondje te nemen...maar ook hij wilt graag dat het probleem voorbij is..

Bo krijgt vrijdag een chemische castratie, kijken wat voor effect dit op hem heeft...Ook zijn we nog steeds bezig met het alleen zijn opbouwen....als het over een tijd nog niet beter gaat, gaan we een hondje van een vriendinnetje lenen, kijken hoe dat gaat...

Ik wil gewoon heel graag dat het opgelost word en dat bootje eventjes alleen kan zijn, al is het alleen maar dat ik even boodschappen kan doen..

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ik denk dat het twee kanten op kan gaan eigenlijk. Zou zelf nooit aanraden om er een tweede hond bij te nemen als de eerste hond niet stabiel is (dus pas aan beginnen als de eerste hond zindelijk is, etc.). Straks heb je er een tweede hond bij en gaat het alsnog niet beter, wat doe je dan?

Je hebt al meerdere GTs over de vloer gehad, wat waren de adviezen en waar ging het mis?

honden foto van Inge, baasje van Bo & Jessy

bo is een topdier....zindelijk, luistert super ( behalve als hij iets heeeeeel leuks in het park tegen komt :P ) loopt netjes naast me met een slappe riem, ik knip met mn vingers en hij springt mn auto in...echt super, het is een slimmerd :-)

Alleen dat alleen zijn...

de GT viel het op dat hij erg onze aanwezigheid op zoekt...als vriendlief en ik in de keuken gaan roken, springt hij van de bank op, om mee te gaan...hij kan niet even rustig liggen, waar wij zijn, moet hij ook zijn....zij adviseerde ons, om hem aan te leren dat hij ook even alleen kan zijn, dat hij niet overal bij hoeft te zijn...
Als ik hem uitgeput heb ( door wandeling uiteraard ) en hij ligt even te tukken, dat ik even uit beeld ga....dus ga ik de deur uit en in de straat eventjes staan..en na een paar minuten weer terug....zijn gedrag film ik dan..
Zodra ik de voordeur dicht trek, springt hij van de bank en gaat hij voor de deur staan wachten, zachtjes piepend...hij zal niet lekker in zn mand blijven liggen...als ik te lang weg zou gaan, zal het piepen overgaan in blaffen..


Waar het mis is gegaan....tja, we hebben het in het begin verkeerd en te makkelijk opgebouwd...hier voel ik mij nogal rot over, hij voelt dat waarschijnlijk en reageert daarop...het blaffen is een soort van aangeleerd gedrag geworden en helaas is afleren moeilijker dan aanleren..

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Hoe ga je de deur uit? Praat je dan nog tegen hem, maak je er een afscheid van of pak je gewoon je spullen en ga je weg?

Ik denk dat het niet helpt dat je je rot voelt, je voelt je waarschijnlijk schuldig en dat kan jouw gedrag onzeker maken op het moment dat je weg wilt of gaat. Misschien is dat wel helemaal niet zo hoor maar dat is wat er in mij opkomt vanachter een beeldscherm;-)

Heb je hem wel eens wat te doen gegeven voordat je weggaat? Gevulde kong bijvoorbeeld?

honden foto van Inge, baasje van Bo & Jessy

Ik zorg dat ik hem tien minuten voordat ik wegga, geen aandacht heb gegeven....ik heb er een zinnetje aan gekoppeld "ik ben zo weer terug Bo" en ik ga. Zo relaxt mogelijk, als ik kan.

Ik heb hem wel eens een kong gegeven....heb laatst een grotere gekocht, zodat ie langer bezig was...op het filmpje zie je dan dat ie 10 min met de kong bezig is, ongeveer 5 a 7 minuutjes piepend door het huis trippeld en dan begint te blaffen en de wolvenhuil doet...
Ik ga ook bijna niet meer weg.

honden page profiel Ziva < 3Ziva < 3

honden foto van Ziva < 3

" bo is een topdier....zindelijk, luistert super ( behalve als hij iets heeeeeel leuks in het park tegen komt :P ) loopt netjes naast me met een slappe riem, ik knip met mn vingers en hij springt mn auto in...echt super, het is een slimmerd :-)

Alleen dat alleen zijn...

de GT viel het op dat hij erg onze aanwezigheid op zoekt...als vriendlief en ik in de keuken gaan roken, springt hij van de bank op, om mee te gaan...hij kan niet even rustig liggen, waar wij zijn, moet hij ook zijn....zij adviseerde ons, om hem aan te leren dat hij ook even alleen kan zijn, dat hij niet overal bij hoeft te zijn...
Als ik hem uitgeput heb ( door wandeling uiteraard ) en hij ligt even te tukken, dat ik even uit beeld ga....dus ga ik de deur uit en in de straat eventjes staan..en na een paar minuten weer terug....zijn gedrag film ik dan..
Zodra ik de voordeur dicht trek, springt hij van de bank en gaat hij voor de deur staan wachten, zachtjes piepend...hij zal niet lekker in zn mand blijven liggen...als ik te lang weg zou gaan, zal het piepen overgaan in blaffen..


Waar het mis is gegaan....tja, we hebben het in het begin verkeerd en te makkelijk opgebouwd...hier voel ik mij nogal rot over, hij voelt dat waarschijnlijk en reageert daarop...het blaffen is een soort van aangeleerd gedrag geworden en helaas is afleren moeilijker dan aanleren.. "


Ik weet niet of je een bench hebt, maar dat wilt ook weleens helpen als een veilige rustplaats. En zou het niet zo kunnen zijn dat als het verlatingsangst is, dat weggaan terwijl hij slaapt die angst juist groter word? 

En rot voelen hoeft toch niet ;-) de ene snapt het sneller dan de ander. Wij hebben ook een tijdje de tv of radio aangehad als we even kort weggingen. Maar bij ons heeft het ook enorm geholpen om de hond redelijk vaak in de bench te hebben om daaraan te wennen, zelfs als we thuis waren. Zodat ze het niet alleen zag als een teken dat we weggingen. Ziva heeft namelijk een paar maanden geblaft elke keer dat we weggingen (Bij ons hielp onze tweede hond trouwens niets).

Ik heb geleerd dat het vooral geduld hebben is :-)

honden foto van Inge, baasje van Bo & Jessy

Dat is het bijzondere....Als wij eten en slapen, ligt hij zonder probleem in de bench....als ik hem in de bench zou doen en weg zou gaan, brul ie zn longen uit zn lijf...
Als ik hem een kong geef in de bench, raakt hij deze niet aan...is er alleen maar paniek...
Als ik hem een kong geef en los in de kamer laat, gaat hij met de kong in de weer.. Daarom hebben we ervoor gekozen om hem los in de kamer te laten, als we weg gaan....een angstige hond eet niet, blijkbaar is hij in de bench te bang..

Die vraag heb ik ook aan de GT gesteld....ze remde me een beetje af, ze vond dat ik te veel analyseerde en het probleem zo alleen maar groter maakt....ben ik het wel mee eens, zo ben ik wel een beetje...
Maar ook al ligt hij te slapen, als ik van de bank opsta, is hij gewoon weer wakker en zit hij rechtop..
Ook de radio heb ik aangedaan, mn shirt in de bench, kleed over de bench....geloof me, heb alles al geprobeerd...
Daarom de extra hond, weet het anders echt niet meer...Ik wil bo AB-SO-LUUT niet weg doen, maar ik weet niet wat ik straks moet doen, als ik weer moet gaan werken...Ik maak me daar heel veel zorgen over.

Ik heb al 5 maanden heel veel geduld...daarom, ik begin een beetje radeloos te worden :-)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Wellicht een gekke vraag maar wat gebeurd er als je weg blijft? Niet uren maar zeg een half uurtje?

honden foto van Inge, baasje van Bo & Jessy

Dan loopt het op....even stil, piepen...meer piepen...blafjes, meer blaffen, wolvenhuil..

honden foto van Inge, baasje van Bo & Jessy

Het is niet zo, dat ie vanzelf stopt...hij kan uren doorgaan...

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Ik dacht altijd: uiteindelijk stoppen ze wel een keer. Maar Floortje (podenco die ik tijdelijk had) bleef doorgillen tot in 's avonds laat thuis kwam. Voor de buren was het echt heftig want ik kwam vaak pas rond middennacht thuis.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ja dat is inderdaad waar ik op doelde. Heb zelf de ervaring gehad dat het na even weg te zijn geweest ook kan stoppen. Als het nu zo zou zijn dat Bo na 5 minuten piepen/blaffen het opgeeft en weer zijn eigen gang gaat dan zou dat al weer een ander verhaal zijn;-)

Enige wat ik dan wel opvallend vind is dat ie wel eerst aan de slag gaat met de kong. Als er sprake was van verlatingsangst en een hoop stress/angst dan zou je eerder verwachten dat hij niet eens om zou kijken naar de kong maar direct in paniek zou raken. Hij gaat eerst aan de slag met de kong en pas als ie daarmee klaar is beseft hij zich dat je weg bent, zo begrijp ik het.

Hoe is hij als je er wel bent? Kan hij zichzelf goed vermaken?

honden foto van Inge, baasje van Bo & Jessy

Naja, het is niet echt verlatingsangst, het is meer aangeleerd gedrag, volgens de GT..
Als hij in de bench zit en ik zou het deurtje dicht doen en weggaan, dan raakt hij de kong niet aan...als hij los loopt in huis, gaat hij eerst met de kong in de weer.

Hij kan zich soms vermaken...het valt op dat hij erg gericht is op ons....als wij gaan roken in de keuken, moet hij mee...ben ik aan het douchen en doe ik de deur open, zit hij ervoor...we zijn hem nu meer naar zijn plek aan het sturen, zodat hij leert dat hij er niet altijd bij hoeft te zijn, dat we ook terug komen, als hij op de bank blijft liggen..Maar het gaat erg moeizaam!

honden page profiel PP

Spelen met een hondje is heel anders dan een hondje dat er altijd, 24/7 is. Zoals iemand hier boven ook al zei, zou ik het uitproberen met een logeerhond.

Cosmic heeft hetzelfde probleem. Ze jankt als ik weg ben. Hier gaat het nu 15/20 minuutjes goed, met rustgevende muziek en een kluif. Cosmic kon samen met Punk ongeveer vier uur alleen zijn, dan werd er heel af en toe geblaft. Met Winnie erbij ging het nog beter. Ik heb een paar weken terug een nachtje op mijn vaders hond gepast en toen ben ik ruim een half uur naar de supermarkt geweest. Zelfs zonder kluif bleef ze stil. 

Voor Cosmic denk ik dus dat het werkt, een tweede hond. Maar.. Dan moet die hond geen verlatingsangst hebben, uiteraard. Anders heb je dus wél twee honden die samen gaan zitten janken. Bovendien kan het ook zo zijn dat Bo tóch weer gaat zitten janken zodra hij ziet dat je weg bent, of zodra hij uitgespeeld is. Het is dus echt wel wijsheid om dit even uit te proberen :-)

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy

honden foto van nora jazzy en poppy

jazzy was als pup een superschat maar toch ontbrak er iets.op straat en in het park werd hij altijd blij van andere hondjes en thuis zag je gewoon dat hij treurig was,alsof hij iets miste.
nou moet ik ook zeggen dat jazz geen huilerd was als pup zijnde.
ik had het weggaan ook opgebouwd en ik moet zeggen dat jazz er nooit zoveel erg in had.maar goed toch zag je aan hem dat hij niet vrolijk was.toen hij 5 maanden was,kwam poppy erbij.jazz veranderde van een beetje een treurwilg tot een hele vrolijke hond.met 4 en een halve maand was jazz al zindelijk.dus dat maakte het voor mij met nog een pup erbij makkelijk.ik weet het niet het is voor iedereen natuurlijk anders en het moet natuurlijk ook klikken.

Volgende forumvraag: slechte eter
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^