puppybrokken mechelse herder

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JoelleJoelle

honden foto van Joelle

Hellow...

ik heb een mechelse herder puo van 3 maanden... ik vroeg mij af wat voor brokken jullie aanraden en waar die te verkrijgen zijn en wat ze koste...
Ze krijgt nu een huismerk brok waar ze opzich goed op gaat maar wil het beste voor mijn mechelse meisje dus meer info is nooit verkeerd...

honden page profiel NoortjeNoortje

honden foto van Noortje

Op voerwijzer.nl staat heel veel informatie over verschillende soorten brokken (inhoud), maar de beste brok bestaat niet, het is waar jouw hond het het beste op doet.

Heb je er al eens over nagedacht om vers te gaan voeren?

honden page profiel JoelleJoelle

honden foto van Joelle

Ik werk in een pension waar ze vers vlees voeren... opzich wel maar voer liever brok ook omdat ik nog bij me ouders woon

honden page profiel RenéeRenée

honden foto van Renée

wat dacht je van Casa Fera of Carocroc
dat krijgen onze hondjes, doen ze het heel goed op
40,- voor 15 kg ong
casa fera 60,- 15 kg

honden page profiel Baasje van 2 verwende damesBaasje van 2 verwende dames

honden foto van Baasje van 2 verwende dames

Hier deden de honden het erg goed op tast of the wild. Ik bestelde altijd bij zooplus, 13,5kg voor €55 . Lijkt duurder maar je hoeft er minder van te voeren. Orijen en Anaca ook gevoerd, deden ze het iets minder goed op als TOTW. Persoonlijk zou ik kijken naar brokken met veel vlees en weinig graan.

honden page profiel Linda Linda

honden foto van Linda

Caorcroc gebruikt vleesbeendermeel als dierlijke eiwitbron, niet direct de beste eiwitbron ;-)

Ik heb goede ervaring met Yarrah, maar ook met Dog Lovers Gold. Ik voer een combinatie van vers (Rodi Exclusive, Smuldier, Carnibest) en brok. Binnenkort ga ik de Smolke graanvrije brok proberen omdat deze ook goed in de DSZ bij mij in de buur te krijgen is, de rest moet ik altijd online bestellen.

Als je twijfelt over brok of vers zou ik beginnen met een goede brok en 1 of 2 dagen vers vlees. Als het bevalt kan je altijd uitbouwen, en als je het zo prettig vindt dan heb je in ieder geval het goede van beide.

honden page profiel Kyra *Shadow* AngelKyra *Shadow* Angel

honden foto van Kyra *Shadow* Angel

Ik heb zelf ook twee Mechelse herders en nog 1 die is overleden, allemaal aten en eten ze vlees. Alle drie zijn gekocht met dat ze op brokvoeding stonden, gelijk een dag erna op vlees gezet behalve bij de oudste dan toen wist ik niet beter dan brok. En allemaal zie ik alleen maar verbeteringen bij vlees ipv. met brok. Dat ging erg goed. Ik heb de eerste op brok gehad ook omdat ik niet beter wist, maar brok komt er bij mij niet zo snel meer in. Tenzij een hond niet tegen vlees kan. Er zijn wel kwalitatief betere brokken als Caro croc, Cavon, FarmFood enz.
Bovenste drie heb ik ook gevoerd, en dat is naar mijn mening troep. Meer granen als vlees terwijl een hond toch echt een vleeseter is. Als je echt wilt blijven op brok zou ik overstappen op kwalitatief gezien betere brokken zonder granen. Dogloversgold Passion, Taste of Wild, Applaws, Wolfsblut, Acana etc. Deze brokken zijn prijzig maar bevatten veel meer vlees en ze zijn er vaak zonder granen. Ik ben uiteindelijk op vlees overgestapt en ik kan er niet meer dan positieve berichten over geven. Bovendien is het bij mij goedkoper als ik ze vlees voer dan een kwalitatieve duurdere brok. Als ik ze elke maand Dogloversgold Passion geeft of vlees scheelt me dat enorm veel. Maar dat moet je ook zelf weten natuurlijk. Maar mocht je op brok blijven de tip is om wel een kwalitatieve brok te kiezen, daar hangt wel een hoger prijskaartje aan maar je merkt het ook aan alles bij je hond. Ik heb hetzelfde met de oudste gehad die is ook tot haar 8e/0e maand groot gebracht met brok. Voordat ik met vlees begon voerde ik Doglovers gold Passion Sweetpotatoes en daarvoor Cavom, de zak van Cavom was 20 kg voor 35 euro en de zak van Doglovers gold 13 kg voor 45/50 euro. Met beide zakken heeft de oudste net zolang gedaan dus dan kun je wel zien dat duurdere merken kwalitatief veel beter voeden.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

hier is het pro plan. Nog geen betere brok tegen gekomen.

Meteen de volwassen trouwens.

honden page profiel HollandsMecheltje.HollandsMecheltje.

honden foto van HollandsMecheltje.

Hier heb ik in het begin toen hope nog pup was cavom gevoerd en meteen de volwassen versie :-)
nu geef ik haar al 2 jaar vers vlees

en dat krijgt mijn nieuwe pup ook gelijk;-)

mark (Gast)

Hallo ik heb jullie berichten gelezen en mijn meesten aandacht viel op angela van de 2 mechelse herders. Je had het over het voer cavon en doglovers waar kan ik dat kopen? Kom zelf uit den haag, weet niet of het hier te krijgen is ik heb nou Proplan met zalm voor extra spieren en minder verharen etc. Maar ik wil het beste voor mijn mechelaar ik denk zelf namelijk ook vlees maar mijn vrouw denkt dan dat het  een gevaarlijke hond gaat worden. Dat is ook gelijk een vraag aan iedereen is dat zo dat ze van vlees gevaarlijk worden? Hoop snel van jullie te horen mvg mark  

honden page profiel Lianne, Mara & MaybeLianne, Mara & Maybe

honden foto van Lianne, Mara & Maybe

" Hallo ik heb jullie berichten gelezen en mijn meesten aandacht viel op angela van de 2 mechelse herders.
Je had het over het voer cavon en doglovers waar kan ik dat kopen?
Kom zelf uit den haag, weet niet of het hier te krijgen is ik heb nou Proplan met zalm voor extra spieren en minder verharen etc.
Maar ik wil het beste voor mijn mechelaar ik denk zelf namelijk ook vlees maar mijn vrouw denkt dan dat het  een gevaarlijke hond gaat worden.
Dat is ook gelijk een vraag aan iedereen is dat zo dat ze van vlees gevaarlijk worden?
Hoop snel van jullie te horen mvg mark
  "
 
Dat ze van vlees gevaarlijk worden is complete onzin. Ik raad je aan om op voerwijzer.com te kijken. Hier staat een hoop in over brok en vlees. Ik zelf zou zeker voor vlees (kvv) kiezen als je het beste wil voeren. 
De brokken die je noemt zijn online te krijgen, bij zooplus bijvoorbeeld. Ook sommige dierenwinkels hebben het.

honden page profiel MaartMaart

honden foto van Maart

nee, daar worden ze niet gevaarlijk van.

1 van de mijne vandaag certificaat met LOF op zijn gedragstest ;)

honden foto van Angelique, Kleine Maybe en Tess <3

" Hallo ik heb jullie berichten gelezen en mijn meesten aandacht viel op angela van de 2 mechelse herders.
Je had het over het voer cavon en doglovers waar kan ik dat kopen?
Kom zelf uit den haag, weet niet of het hier te krijgen is ik heb nou Proplan met zalm voor extra spieren en minder verharen etc.
Maar ik wil het beste voor mijn mechelaar ik denk zelf namelijk ook vlees maar mijn vrouw denkt dan dat het  een gevaarlijke hond gaat worden.
Dat is ook gelijk een vraag aan iedereen is dat zo dat ze van vlees gevaarlijk worden?
Hoop snel van jullie te horen mvg mark
  "
 
Dan moet ik wel een hele gevaarlijke hond hebben net als menig andere hier :P

honden foto van Roos,Jeff † en Waldo † en Mootje †

nou het kan verkeren hoor op vers 

5 sec later...

 

 

 

 

honden page profiel SYGSYG

honden foto van SYG

Vroeger gaf ik Pro plan,op aanraden van onze verkoper ben ik Brit Care gaan uitproberen. Na enkele maanden zag ik een totaal verschil in de vacht en minder stoelgang. 8 van de 9 honden doen het goed hierop,terwijl het vroeger 6 van de 9 was. De andere krijgt/kregen kvv in de plaats.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Haha Roos, engerd zeg, die Jeff

 

Toen Mellow nog op vlees zat: 

En dat was dan alleen maar een speelgoedje... 

 

Zelf voer ik vooral Wolfsblut (en af en toe eens een dagje vlees of Renske), al ben ik nog wel een beetje zoekende.

Ze heeft 2 jaar op vlees gestaan, maar in ons geval is brok (zelfs vrij dure brok) goedkoper dan vlees. Ze doet het hier ook beter op, zit beter in haar vacht, ontlasting is veel stabieler en nog meer voordelen.

 

Wat voor huismerk geef je nu eigenlijk?

honden foto van Gerdine van der Linden

healthy dog!

Volgende forumvraag: Melk goed voor elk?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^