Hoelang duurt de pubertijd?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm

Ben erg nieuwsgierig tot wanneer jullie honden hebben gepuberd!
Storm is nu 8 maanden oud, en het word alleen maar erger en erger, hihi.

Ook zit hij in een angstfase op dit moment, vooral als het donker is buiten schrikt hij weer van de meest normale dingen!

Hij heeft ook weer iets nieuws uitgevonden, liggen als er een andere hond aankomt. Is dit een teken van onderdanigheid? Want tot nu toe is hij altijd vrij dominant geweest naar andere honden toe...
Moet ik dit afleren? En zo ja, hoe?

Bedankt voor jullie antwoorden alvast!

honden page profiel Nouri Nouri 3 doggies

honden foto van Nouri

Naar mijn idee is hij zich gewoon aan het ontwikkelen, daar horen fases bij. Af en toe probeert hij uit, wat het beste werkt voor hem of bij hem past. Volgens mij duren die fases tot een jaar of 3, maar ik kan me beter voorstellen dat een hond zn hele leven 'fases' heeft, hoe ouder hij word hoe wijzer. Net als de mens eigenlijk, wij zijn ook nooit uit ontwikkeld!

Ik maak me daar persoonlijk niet zo druk om, Nouri heeft t ook (is nu 15 maanden) en ik laat hem zelf ontdekken (binnen wat ik acceptabel vind natuurlijk)  

als jij maar gewoon doet zoals je altijd doet en consequent blijft, komt het vast wel goed hoor!

honden page profiel AmstaffAmstaff 3 doggies

honden foto van Amstaff

Volgens mij is stil liggen een teken van onderdanigheid. Let er op dat hij niet gaat sluipen. Dat is dan niet goed.

honden page profiel N & dogs N & dogs 3 doggies

honden foto van N & dogs

Bayley was vrij snel al "volwassen", ze is nog geen 3 (wordt ze in december). Maar inderdaad wat Storm doet, dat liggen als er een andere hond aan komt doet zij ook wel eens, niet bij alle honden trouwens.
Hunter is nog steeds een puber, hij is pas 2 geworden maar gedraagt zich af en toe nog net als een pup. Dus bereid je maar voor..O-) Ares is nu 1 jaar en 8 maanden en is ook nog steeds een puber. Wij hebben dus 2 reuen in huis die aan het puberen zijn. Je merkt wel dat ze ouder worden want de streken worden steeds minder maar ik heb het idee dat we er nog lang niet van af zijn haha. En als ze bij elkaar zijn versterken ze het ook nog eens;-).. maar goed wij vinden het niet erg. Het hoort er bij.

Zoals hierboven al gezegd wordt het zijn de verschillende fases van het leven van je hond. Dat bange gedrag zou ik gewoon negeren, ga hem vooral niet geruststellen. Hunter is ook bang in het donker maar omdat we dat gedrag negeren en hij ziet dat de andere 2 niet bang zijn wordt het steeds minder.

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

Dat verschild enorm,sommige honden worden net als sommige mensen nooit volwassen Mijn boxer ging vrij laat puberen was zo,n 18maanden toen ze dwars ging doen en dat heeft meer dan een jaar geduurd.Lobke heeft eigenlijk nooit gepubert.dieluisterde altijd en nog Hein.

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm

" Zoals hierboven al gezegd wordt het zijn de verschillende fases van het leven van je hond. Dat bange gedrag zou ik gewoon negeren, ga hem vooral niet geruststellen. Hunter is ook bang in het donker maar omdat we dat gedrag negeren en hij ziet dat de andere 2 niet bang zijn wordt het steeds minder. "


Nee ik loop stug door! Geen aandacht aan geven en dan doet ie vanzelf weer normaal ;-)

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky 3 doggies

honden foto van Wakkere husky

Eindeloos :-) 2 jaar en het pubert nog steeds ..... Althans, dat hoop ik, anders blijft het zo (zucht) ;-) ;-)

Shadow doet dat gaan liggen ook maar da's geen onderdanigheid. Ik vind het ook niet goed

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm

Nouja Storm gaat dus liggen, en dan springt ie er ineens op af om te spelen. OF... hij blijft liggen en wil niet meer wandelen, dan moet ik echt met mijn hele gewicht gaan tegenhangen om hem overeind te krijgen en mee te laten lopen. Want hij gaat dan wel staan, maar wel staan staren...

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

" Volgens mij is stil liggen een teken van onderdanigheid. Let er op dat hij niet gaat sluipen. Dat is dan niet goed. "


Waarom niet?

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm

Dat vraag ik me ook af!

honden page profiel AmstaffAmstaff 3 doggies

honden foto van Amstaff

Ja hier ook hoor..bij zowel stil als sluipen gaat hij spelen.maar de trainers vertelden mij dat sluipen prooi gedrag is. En dat dit niet mag. Zodra ik het zie geef het commando nee en trek hem verder. Hoop dat hij het zo afleert.

honden page profiel AmstaffAmstaff 3 doggies

honden foto van Amstaff

Dus andere hond aanzien voor prooi.

honden page profiel kk 3 doggies

honden foto van k

Gaan liggen is eerder respectvol naar de andere hond toe, of omdat je hond ontdekt heeft dat hij op deze manier jou kan laten stoppen met doorlopen. Voor de hond in ieder geval win-win.
Onderdanigheid is iets heel anders. Dan zou hij op zijn zij/ rug rollen en zijn buik tonen.

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Ik heb een hond die dit regelmatig doet, en ik heb begrepen dat het een kalmerend signaal is.
Dat zijn nogal verschillende dingen, waar je ook anders mee om moet gaan.
Zou je het verkeerd interpreteren, dan kun je je hond ook total verkeerd begeleiden, waardoor je zijn gedrag misschien nadelig beinvloed of bekrachtigt.
Wat mijn hond betreft ben ik 100% zeker dat het voorkomt uit zijn onzekerheid.

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm

Op die manier... Storm sluipt eigenlijk niet echt op zo'n monent...

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm

" Gaan liggen is eerder respectvol naar de andere hond toe, of omdat je hond ontdekt heeft dat hij op deze manier jou kan laten stoppen met doorlopen. Voor de hond in ieder geval win-win.
Onderdanigheid is iets heel anders. Dan zou hij op zijn zij/ rug rollen en zijn buik tonen. "


Ik denk dat hij in de gaten begint te krijgen dat oudere honden misschien meer respect verdienen? Want echt spelen wil hij op zo'n moment niet. Meestal ff snuffelen en verder...

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Max is begonnen met 5 maanden, en is nu nog wel eens bezig. Maar het word steeds minder. Hij is nu bijna 1,5jaar.... :")

honden page profiel Koning Obi Koning Obi 3 doggies

honden foto van Koning Obi

Lobbes, onze golden deed dat ook... liggen en niet sluipen. Hoewel hij vaak wel blij omhoog sprong (voornamelijk bij mensen) als ze dicht bij genoeg waren. Ik heb altijd gehoord dat dit een teken van beleefdheid is in de honden wereld. Krijg je er ook niet zomaar uit denk ik, tenminste Lobbes bleef het doen. Maar gek genoeg deed Obi het ook toen we laatst een buurhondje tegenkwamen, maar heel kort toen stond hij weer op en liep hij door. Alsof hij er nog niet helemaal uit is of dat is wat werkt voor hem..

Beide van mijn hondjes waren/zijn nou niet bepaald de dapperste viervoeters ooit. Obi is een zachtgekookt ei, maar Lobbes kon ook wel eens een tikkeltje onzeker zijn. Misschien dat dat er ook mee te maken heeft vind het wel apart dat ze het beide doen. Misschien dat het bij trekt als Storm ouder is?

honden page profiel Dirk en JoppeDirk en Joppe 3 doggies

honden foto van Dirk en Joppe

" Nouja Storm gaat dus liggen, en dan springt ie er ineens op af om te spelen. OF... hij blijft liggen en wil niet meer wandelen, dan moet ik echt met mijn hele gewicht gaan tegenhangen om hem overeind te krijgen en mee te laten lopen. Want hij gaat dan wel staan, maar wel staan staren...

"


.Bij Joppe is het juist hetzelfde.Bij het zicht van een andere hond gaat hij gewoon liggen. Tot de hond tot op een meter of twee genaderd is. Dan springt hij recht om te spelen. Ik krijg hem eerde niet weg, moet hem echt optillen en dan laat hij zich gewoon hangen. Ik verwittig altijd de eigenaars van de andere hond dat Joppe gaat recht springen als ze dichterbij komen. Anders schrikken die zich een hoedje, en kunnen ze zich voorbereiden.

honden page profiel AmstaffAmstaff 3 doggies

honden foto van Amstaff

Ja eerlijk gezegd zie ik er voor nu ook geen kwaad in. Stil liggen is ook geen probleem het ging over sluipend gedrag. Elke hond is natuurlijk anders.

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm

Gelukkig meer hier met een liggende hond, hihi.
Dus eigenlijk kan het geen kwaad? Dus niet iets wat ik eruit moet trainen?
Misschien gaat het ook wel vanzelf over, wie weet...

honden page profiel AmstaffAmstaff 3 doggies

honden foto van Amstaff

Stil liggen geen probleem. Alleen sluipen afleren. Maar wat natuurlijk ook zo is dat het nog jonge hondjes zijn die nog allerlei dingentjes ontdekken/uitproberen. ;-)

Gijs Danny (Gast)

Ik heb nu mijn tweede stafford. Dat liggen deed mijn eerste ook maar niet bij het passeren van iedere hond. Je moet dan vooral goed opletten hoe zijn gedrag is. Oren staart en vacht in de nek. Bij mij was het alleen als hij een andere dominante reu tegen kwam. Dit gedrag is meestal een aanvalshouding. Indien een andere hond afkomt zal hij altijd van onder naar boven toeslaan. Mijn tweede heeft dit niet maar is veel energieker in het begroeten van andere honden. Socialiseren van jongs af aan is de boodschap.

honden page profiel *patchy**patchy* 3 doggies

honden foto van *patchy*

Patch is nu 4 jaar.. en een ambul is laat volwassen. Ik begin nu pas te hopen dat hij uit zijn puber gedrag komt ;-) maar hij blijft een clown met pretbuien.  Liggen als een andere hond aankomt doet hij nog steeds (niet bij kleine hondjes) en springt dan op als ze dichtbij zijn en bied dan ruimte om de ander te laten snuffelen aan hem.. Willen ze dat niet??... loopt hij *waardig* door zo van  niet?? nou dan zie ik jou ook niet ;-)  en gunt ze geen blik meer ..

honden page profiel stippelteamstippelteamgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van stippelteam

Haha Lola zit met fases in de pubertijd, het ene moment luisterd ze kei goed is lief en rustig, week later heeft ze bananen gevonden en in der oren geduwd haha, op de cursus merkte ze dat ook,

honden page profiel aussie en neroaussie en nero 3 doggies

honden foto van aussie en nero

" Ben erg nieuwsgierig tot wanneer jullie honden hebben gepuberd!
Storm is nu 8 maanden oud, en het word alleen maar erger en erger, hihi.

Ook zit hij in een angstfase op dit moment, vooral als het donker is buiten schrikt hij weer van de meest normale dingen!

Hij heeft ook weer iets nieuws uitgevonden, liggen als er een andere hond aankomt. Is dit een teken van onderdanigheid? Want tot nu toe is hij altijd vrij dominant geweest naar andere honden toe...
Moet ik dit afleren? En zo ja, hoe?

Bedankt voor jullie antwoorden alvast! "


.Aussie heeft niet heel lang gepubert, Nero daar in tegen is begonnen met 13 a 14 weken.
Gaat ook liggen voor andere honden ( niet altijd en vooral bij Aussie) en dan 'valt' hij aan.
Ik heb zo iets van, als hij niet gemeen aanvalt zou het mij niet interesseren. Maar je weet nooit wat de andere hond er mee doet. En ja, moet je het afleren. Ik zou het je wel aanraden als je er gewoon mee aan de riem loopt. Als hij los loopt en die andere hond wat je dan tegen komt ook niet. Aan de riem moet hij gewoon luisteren. Vind ik

Succes ermee

honden page profiel Femke & StormFemke & Storm

honden foto van Femke & Storm

Het liggen is nu een maand later zitten geworden ;-)

honden page profiel aussie en neroaussie en nero 3 doggies

honden foto van aussie en nero

proberen de hond op jouw te laten letten. gewoon 'meetrekken', mee lijden.
of gewoon als je een andere hond ziet, meteen focussen op je hond en je hond op jouw laten letten.
het voorval voor zijn

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Ik denk het een gevolg is van de puppytijd...dat je dan toch al gauw/vaker even laat kennis maken met een andere hond,los of aan de lijn.
Dan kun je krijgen,als je hond toch wat onzekerheid/gevoeligheid  in zijn karakter heeft en of bepaalde ervaringen(met situaties en honden).
In de puppytijd is het allemaal nog leuk en niks is (vaak)te gek,lekker gek doen,uitdagen,spelen er wordt een boel gedoogd(dat is normaal).Na een maand of 5/6 dan gaan honden een pup ook corrigeren als ze te ver gaan,het kan dan gebeuren dat dit te heftig gebeurd.
Het steeds en vaak ontmoeten van honden,en ook vaak naar honden toe gaan,juist om kennis te maken(want we moeten socialiseren,soms doen we dat te veel ) ,kan later dus ook voor wat onzekerheid gaan zorgen.
Ook lopen wij vaak doodnormaal op de stoep,langs elkaar,wij mensen kunnen dat,voor honden is dat 9 van de 10 keer gewoon echt te veel en te weinig ruimte om beleefd langs elkaar te kunnen lopen en ook nog ontspannen te blijven.In de hondentaal is recht op elkaar aflopen een dreiging of uitdaging.
De reden dat jouw hond gaat liggen bij het zien aankomen van een hond,is voor mij omdat hij denkt er iets mee te moéten.Hij vindt het spannend,en liggen is een kalmerend signaal... maar een hond die gaat liggen doet dat  omdat hij iets aan de situatie spannend vindt..de andere hond laat iets zien waardoor jouw hond denkt; oh ik moet kalmeren. 

Nu is de vraag wat doet jouw hond? Ligt hij en blijft hij strak kijken/staren,dan kun je beter ten alle tijden dit gaan voorkomen,want hij doet dit uit onzekerheid en overziet het niet meer goed,te spannend en kan dan uit gaan vallen.
Of ligt hij en kijkt hij steeds weg , dan vindt hij de situatie ook spannend,maar weet hoe hij zich het beste kan gedragen om alles kalm te houden en deze situatie met een ontspannende ontmoeting te laten verlopen. 
Het beste wat je kunt doen is ,goed vooruit gaan kijken,zie je een hond in de verte aankomen,ga hem dan alvast afleiden,neem lekkers mee,of zijn favoriete speeltje,vraag zijn aandacht(ruim op tijd) en laat hem met jou mee lopen.Zorg ook altijd dat je niet recht op een hond af loopt als hij aangelijnd is,zorg áltijd voor voldoende ruimte(kies een anders stoepje,loop op het gras of fietspad,geef je hond ruimte)Jij kent jouw hond het beste,jij weet ongeveer op welke afstand hij steeds gaat liggen als er een hond aan komt.
Jouw hond heeft het idee dat hij iets moét met de aankomende honden.
Misschien heb jij het niet zo gedaan hoor,maar dit is in ieder geval mijn idee/gevoel erbij als een hond/puber ineens gaat beginnen met platliggen zodra hij een hond ziet.

Sluipen doen honden ook uit onzekerheid,sluipen op een prooi doe je op een prooi..niet op een soortgenoot(m.a.w. ik zie sluipen niet als jagen ,zoals een hond jaagt op een prooi),ze weten heus wel wie/wat ze voor zich hebben,mochten ze het niet zien,dan zouden ze het nog ruiken.

Sluipend op een hond aflopen,laat een strak kijkende/fixerende hond zien,lopen ergens recht op af,is een bedreiging.
De hond die dit gedrag laat zien,voelt zich zelf bedreigd en niet veilig in de ontstane situatie en gaat voor de intimidatie,vaak ook tegen een hond die hetzelfde gedrag vertoond,ze zijn beide onzeker...en zijn de normale kalmerende taal een beetje kwijt geraakt.(om wat voor reden dan ook)

honden page profiel diane en tankdiane en tank 3 doggies

honden foto van diane en tank

Heerlijk de pubertijd, bananen in de oren en lekker doen waar je zelf zin in hebt. Ben blij dat het voorbij was en de 2e is nog erger.engelengeduld en trainen totdat je om valt.
Het platliggen doet tank nog steeds,vooral bij zijn vriendinnen totdat ze dichterbij zijn en dan spelen haha
Heb wat gelopen met snackjes en speeltjes om hem af te leiden en mn volg oefeningen gedaan, met resultaat.
Nu is het het commando naast geworden.

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Vraag berner sennen pup 12 weken
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^