"NIET Aaien!"

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Angela KastelijnAngela Kastelijn 3 doggies

Ik ben altijd blij als mijn oudste zoon een hond wil aaien (is bang voor drukke honden) dus als hij het aan mij vraagt of hij die hond mag aaien. Zal ik hem niet tegen houden om dit aan de eigenaar te vragen. (Heb ooit 10 min gewacht op eigenaar, hond zat buiten vast gebonden bij de supermarkt)Maar hij zal eerst aan de eigenaar moeten vragen of het mag en dan rustig met een hand in de hals aaien niet de kop. En tot nu toe heeft er maar een gezegd dat het niet mocht. En bij ons is nee NEE.
Geen discussie over mogelijk. Hij zij zo lief "dat is jammer hij lijk me een lieve hond.

IK heb altijd een hekel aan eigenaars die zeggen 'Natuurlijk dat hoef je toch niet te vragen!!
Net of ik zijn hond ken of zo.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ik liep net met Max door "een enge straat" (vindt hij). En een meisje vroeg of ze Max mocht aaien, waarop mijn antwoord "nee doe maar niet, daar is hij nog te wild voor". Haar antwoord "oke".
Ineens komt er blaffend achter ons een Golden aan. Even oud als Max denk ik en ineens begint heel de straat te blaffen (nooit geweten dat er zoveel honden woonden) Max dus helemaal in paniek en dat meisje vraagt: "Max ik hem wel een kusje geven?" Ik: "Nee sorry, dat vindt hij niet leuk".
Ondertussen staat die andere Golden nog op de weg, loopt dat meisje er naar toe en die Golden begint keihard te blaffen en sjeest weer naar binnen. Komt de eigenaresse naar buiten, super boos op dat meisje dat ze hem probeerde te aaien, hoe gevaarlijk het wel niet was....
En ik zei: Maar mevr, uw hond zo laten loslopen zonder toezicht is heel gevaarlijk.... Volgende keer wordt hij wel geschept door een auto.........
Meisje huilen en wat doet ze?! Ze rent op Max af, raakt zn oor aan en rent weg......... En ja ik? Ik liep met een hond die in paniek was en ELK kind ontweek....... Hmpf, en ik maar denken dat Max nooit luisterde.

honden page profiel Hilde & TwinkoHilde & Twinko

honden foto van Hilde & Twinko

Jeetje wat een chaos zeg Rebecca. Soms word je zowat gedwongen om je als baasje ook als een hork te gaan gedragen!

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

" Jeetje wat een chaos zeg Rebecca. Soms word je zowat gedwongen om je als baasje ook als een hork te gaan gedragen! "


Ja verschrikkelijk.....
En inderdaad, soms lijkt het alsof je niet eens een keus hebt.....

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Maar dat geeft toch niet? Je bent niet per definitie een hork omdat je een statement maakt.

Gewoon:

honden page profiel SilkeSilke 3 doggies

honden foto van Silke

Pff zeer lomp van die man. Had hij stoppen in ze oren of zo. Arm kind voor hetzelfde geld had ze een knap vast :(

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Dom en eigenwijs...je vergat respectloos nog!
Naar jou,naar Twinko en naar zijn dochter!

honden page profiel HontjeHontje 3 doggies

Speciaal voor dit verhaal een profiel aangemaakt. Ik herken dit zo! Ik ken werkelijk nergens heen zonder dat mijn hond EN ik lastig worden gevallen door zeer opdringerige mensen, zeker de volwassenen, kinderen zijn regelmatig nog beleeft en vragen het eerst. Nu komt mijn hond uit het buitenland en in de winter heeft hij een truitje aan als het vriest, maar soms wil ik truitje niet aantrekken want jemig zeg, ze vliegen allemaal op mijn hondje af. Dubbel zoveel mensen die mijn hondje dan nog veel leuker vinden, dan als hij geen truitje aanheeft. Pas een dagje naar de grotten geweest, het begon als in de trein, je wilt dan gewoon rustig uit het raam kijken, even geen zin in gesprekjes maar mensen gaan de hele tijd vragen stellen over over mijn hondje en proberen hem te aaien. In grotten wil je verhaal van de gids horen, want tja daar kom je voor, maar mensen lees volwassenen de hele tijd vragen stellen hondje voor hondje achter. Helemaal beu wordt ik ervan. Ben uiteindelijk ver bij die mensen vandaan gebleven en reageerde ook niet meer op hun vragenvuurtje, want ik wilde graag het verhaal van de gids horen, zucht.

Iemand uit mijn buurt is niet zo van het douchen maar als hij mijn hondje ziet, gaat hij hem optillen en uitgebreid zitten kussen. Ik was zo verbaast en heb er toen niets van gezegd. Later kwam de boosheid en sorry ik heb mijn hondje direct gewassen, want die vent is zo smerig.

Je wilt niet boos worden maar uiteindelijk moet je dat wel want mensen komen constant in jouw ruimte en die van de hond. Ontspannen in het openbaar vervoer zitten of even weggaan kan niet, en dat is van de zotte!
Misschien had je dat kind eens moeten aaien en ook doorgaan als hij zegt dat je moet stoppen. En mensen moeten niet zeggen dat dat niet te vergelijken ben is want dat is het wel! Mijn honden zijn mijn honden, ze zijn mijn kinderen. Dus oprotte met de handjes en geloof mij, die blik helpt!

Tip; kijk streng uit je ogen, zo van ik wil niet dat je in mijn buurt kom. Dat werkt bij mij heel vaak en ja lullig voor hun maar ik zit niet te wachten of belagers, het is mijn hond en ik bepaal wie hem aait en wie niet. Jouw eigen uitstraling maakt echt heel veel uit. Kijk nors en denk je in dat je even geen zin heb in mensen in je buurt en je zult zien dat het werkt!

Heel veel succes, ik herken dit zo!!!!!!!!!!;-)

honden page profiel silkesilke

dom en eigenwijs je gaat toch luisteren voor dat je de hond aait en je dwingt zeker je kind niet om hem te aaien onverantwoordelijk

honden page profiel Cheeky BoomerCheeky Boomer

honden foto van Cheeky Boomer

Respect voor jou dat je je zo rustig en beleefd hebt gehouden...
Ik geloof dat ik toch iets anders had gereageerd O-) 


Maar oh wat is het toch irritant dat mensen je hond altijd maar willen aaien... Hier zelfs al meerdere keren de vraag of z een foto van Boomer mogen maken ;-)
Als wij ergens staan te wachten gaat Boomer altijd tussen m'n benen staan of zitten en zoekt met een schuine blik omhoog contact met me. Dit zijn momenten dat er altijd wel een aantal mensen op ons afkomen en hem proberen te aaien. 
Boomer houd helemaal niet van vreemde mensen en al helemaal niet van kinderen! 
Je krijgt ook de meest vreemde blikken en reacties als je zegt dat je liever niet hebt dat ze je hond aaien... En zelf mensen die een hele discussie met je aangaan ;-)

Wanneer mensen netjes vragen of ze Boomer mogen aaien, is het natuurlijk afhankelijk van ons humeur, maar vaak krijgen ze dan d reactie dat ze het mogen proberen... Vind Boomer het prima mogen ze hem aaien, zo niet gaan we weer verder. En 9 van de 10 lopen we verder omdat hij het helemaal niks vind.

honden page profiel Dirk en JoppeDirk en Joppe

honden foto van Dirk en Joppe

Er zijn  lompe mensen, en dan heb je nog zulke mensen. Het ergste is, wanneer dan het kind toch gebeten wordt, de wereld te klein is, en je nog veel problemen krijgt met die man. Politie erbij en dergelijke. Eigenlijk zou je de winkel bij elkaar moeten brullen met de vraag of hij echt zo stom is. Dan druipt hij misschien stilletjes af.

honden foto van Het Teckelventje.--Lobke Lodewijk en de rest.

ooit toen ik nog fietste,en daar bij tweeteckels in een krat achterop de fiets had en mijn boxer er naast liep ,waren er ook steeds mensen die dan hun hand uit staken .heb toen aan bijde kanten een bordje gehangen .let op wij bujten dus handen thuis op de bordjes een foto van mijn broers hand met de littekens van een honden beet.werkte perfect ze lieten de teckels met rust mijn boxer lieten ze toch al met rust want dat was jaren 80 en iedereen vond het een gevaarlijke hond,als ik zei dat is een boxer wou niemand mij geloven want zij had een langestaart en boxers hadden dus geen staart, gelukkig nooit een bijt incident gehad, ja soms zou je die mensen wel eens hun vet willen geven .maar ja zo ben ik niet opgevoed, groeten.Hein.

pagina 4 van 4 12 3 4
^