Pup wordt vervelend

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel DailylifeDailylife

honden foto van Dailylife

Ik heb een dwergkees van 12 Januari 2013. Hij is nog steeds niet zindelijk. Het ging al beter met overdag in de benz doen om circa 2 uurtjes een tukje te doen. Maar nu gaat het buiten proporties. Nu gaat het weer helemaal mis. We worden er beide zwaar geïrriteerd door, wat wel te begrijpen is. Vanaf dag 1 sliep hij al door 's nachts in de benz tot 10 uurtjes. Ook begint hij nog meer blafferig te worden naar andere honden en ook langslopende mensen. Verder doet hij alles super, hij kan wachten voer/snoepjes etc kunnen we afpakken van hem, hij gaat altijd als laatste de deur door en ander soort vormen van rangorde. We wonen overigens in een boven appartement zonder tuin, dat is lastiger om een pup zindelijk te krijgen maar dit is wel heel extreem. Mijn hond bij mijn ouders thuis was binnen een paar weken zindelijk. ( welsh corgi cardigan)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup wordt vervelend" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Elke hond is anders dat ten eerste.Ten tweede er zijn genoeg opties om een hond zonder tuin goed zindelijk te krijgen.
Elk uur naar buiten, goed belonen als je hond wat gedaan heeft.
Als je hond snachts plast zul je er snachts uit moeten.
Je pup is hartstikke jong nog en is net pas aan jullie gewent.
Blafferig is geen vreemd gedrag voor een dwergkees, hij is nu aan het ontdekken hoe of wat.
Ga hem afleiden, leer hem commando's aan waardoor het blaffen binnen de perken blijft.
Zit je op puppycursus?

honden page profiel ..

honden foto van .

Geduld Geduld Geduld O-)... je pupje is nog zo jong.

met twaalf weken mag je nog niet heel veel kwa zindelijkheid verwachten bedenk dat tot bijna een jaar de sluitspieren in ontwikkeling zijn dus ongelukjes kunnen gebeuren. ook is de ene gewoon veel sneller dan de ander. Hier was had Gaya zelfs met 6 maanden nog wel eens een ongelukje in huis. met 12 weken kon ik nog bijna iedere 3 uur met de dweil door t huis O-). in een boven appartement is het natuurlijk nog een stukje meer uitdaging. je zou eventueel een stukje gras in een schelp op het balkon kunnen zetten waar je als er echt hoge nood is snel naar toe kunt gaan. en zo toch gaan leren dat hij het netjes moet ophouden tot jullie buiten het flatgebouw zijn. Dat vergt gewoon nog wat meer geduld van jullie en wat oefening. 
Heb je getraind met de bench? zodat je pup leert dat de bench een leuke plek is en een veilig plekje? dit kun je doen door snoepjes, eten te geven in de bench. dit korte momenten op te bouwen. blaffen is volgens mij een echte kees trek. dit moet je direct vanaf pup begeleiden zoals Jacqueline al zegt. 



Leg vooral de lat wat lager en verwacht nog geen wonderen, je pupje is nog zo jong. Geniet ook van deze tijd want voor je t weet zijn ze 1,5 O-)

honden page profiel DailylifeDailylife

honden foto van Dailylife

Ik beloon hem altijd uitbundig als hij iets doet. Hij heeft 's nachts nooit geplast in de benz. Jij hebt het over commando's voor het blaffen ? Kan je mij concreet voorbeelden geven ? Uiteraard zit ik op puppycursus :-)

Wat betref de sluispieren, hij kan 10 uur in de benz 's nachts slapen zonder te plassen. Dit was vanaf zijn geboorte zijn veile plekje. Hij krijgt ook zijn eten etc. hier. Wij hebben geen balkon. Het is 1 huis waar een appartement van is gemaakt en en beneden een studio.

En wat ik al zei, commando's ? Waar moet ik aan denken :-)

honden page profiel ..

honden foto van .

vergeet niet dat als je pup komt alles spannend en nieuw is, pas na een paar weekjes dat hij zich thuis voelt kan het maar zo zijn dat er even een terugslag komt in de zindelijkheid. dat is vrij normaal. 
die sluitspieren van een pup ontwikkelen zich tot een maand of 7-9 tot die tijd gaat de tijd ook langer worden dat hij het op kan houden. Denk aan een jonge baby die pas als hij ouder wordt kan gaan voelen en aangeven dat hij moet plassen op het potje en dus ook kan ophouden tot hij bij het potje is. zo ook met je pupje dit heeft wat tijd nodig. 

kijk ook eens goed naar de signalen die je pup afgeeft, krabbelt hij aan de grond, deur, staart hij naar jou of naar de deur. dat kunnen allemaal signalen zijn die aangeven dat hij iets moet doen buiten. probeer daarop in te springen. Gaya kon al snel doorslapen snachts als pup maar als ze eenmaal wakker was moest ik ook snel zijn want dan had ze ook hele hoge nood. op de arm snel naar buiten om te plassen en poepen. Hoe groot is de bench? soms kan het namelijk ook zijn dat ze hun "nest" bevuilen omdat ze genoeg ruimte hebben  om droog te liggen. bench verkleinen kan dan ook helpen om dat te voorkomen. 

Hier ging ik ook altijd naar een vaste plek om te plassen. En als we een stukje hadden gewandeld ging ik voor we naar binnen gingen nog even terug naar dat plekje want doorgaans moest ze dan toch weer een plasje.

blaffen kun je aanleren op commando, weet zo even niet precies hoe maar misschien kunnen andere je daar nog tips voor geven. op moment dat je pupje blaft naar iets/iemand afleiden, beloon als hij zijn aandacht verlegt naar jou. koppel het commando "stil" om moment dat hij gestopt is met blaffen terwijl jij hem hebt afgeleid. Als je dat nu al goed gaat oefenen heb je er op latere leeftijd alleen maar profijt van ':-)

honden page profiel VeraVera

honden foto van Vera

Het geen controle hebben over zijn sluitspieren is niet aan de orde, denk ik, want dat heeft ie waarschijnlijk wel en je zegt het zelf al hij kan het prima 10 uur ophouden ;-). Denk hier eens over na: zodra de pup buiten zijn ontlasting doet word ie uitbundig beloond... misschien zit ie ook wel op een beloning te wachten wanneer ie het binnen doet? Het is vaak heel onduidelijk voor een pup over wat wij van hem eigenlijk verwachten, op het ene moment wordt de pup beloond voor poepen/plassen en op j het andere moment niet, dat moet ie dan maar raden of hij het toevallig een keertje goed doet en daar dan ook voor beloond wordt. Het draait bij honden meestal om duidelijkheid en consequentie waardoor ze snel leren.

honden page profiel ..

honden foto van .

tja ze kon het hier snachts ook prima volhouden omdat ze sliep... werd ze wakker moest ze ook wel echt heel erg nodig. maar overdags was toch een ander verhaal. daar had ze nog niet zoveel controle over, zeker niet met alle leuke dingen die ze meemaakte en ontdekte in huis en er omheen. logisch natuurlijk. De tijd dat ze het kon ophouden hebben we wel degelijk moeten trainen overdags dat was ook iets wat geleidelijk ging. 

Maar een ding wat ik persoonlijk niet snap is dat als ze buiten plast je dan niet moet belonen? of binnen ook? Was het niet zo dat gewenst gedrag beloont werd en ongewenst gedrag genegeerd? 
dat is naar mijn inziens aardig consequent en duidelijk toch? ;-).

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

Dat een pup snachts tien uur droog blijft maakt hem overdag niet zindelijk hoor.

Ten eerste drinkt hij niets in de bench (ga er vanuit dat hij geen bak water in de bench heeft) en moet daardoor minder plassen. Ten tweede slaapt hij snachts. Ten derde is er anachts geen afleiding, geen drukte en geen prikkels.

Overdag is dat natuurlijk een heel ander verhaal. Pup is actiever, drinkt meer, krijgt meer prikkels en kan dan makkelijk een ongelukje hebben.

Gewoon geduld hebben. Als jij de pup buiten beloond en binnen zonder iets te zeggen de plasjes opruimt kom je er echt wel. Als je hem betrapt op een plasje pak je hem op (de aanraking stopt het plassen) en zet hem buiten neer, wacht tot hij daar verder gaat met het plasje en ga uit je dak met belonen. Prijs hem helemaal de hemel in.

honden page profiel DailylifeDailylife

honden foto van Dailylife

Alles wat hier gezegd wordt, pas ik ook allemaal toe. Dus het maakt het wat frustrerend :P

honden page profiel SuzanneSuzanne

honden foto van Suzanne

" Alles wat hier gezegd wordt, pas ik ook allemaal toe. Dus het maakt het wat frustrerend :P "


Hoezo frustrerend? Je hondje is nog hartstikke jong. Zulke dingen nemen tijd in beslag, en bij de ene hond meer dan bij de andere. Ik denk dat je gewoon wat meer eduld moet hebben

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Uhm,wat is de precieze leeftijd van de pup??

Er staat in je begin post,ik heb een pup van 12 januari 2013.. is dat de geboortedatum of is dat de datum dat de pup bij je is komen wonen??

Zindelijk worden is afhankelijk van heel veel zaken,bijvoorbeeld van karakter,misschien ras EN waarde pup vandaan komt!!
De hond van je ouders,komt deze bij een goede fokker vandaan?
Zo ja,dan heeft de fokker al energie gestoken in de zindelijkheid!
:-)

Geduld,geduld,geduld!! ;-)

honden page profiel JoopJoop

honden foto van Joop

" Ik heb een dwergkees van 12 Januari 2013. Hij is nog steeds niet zindelijk. Het ging al beter met overdag in de benz doen om circa 2 uurtjes een tukje te doen. Maar nu gaat het buiten proporties. Nu gaat het weer helemaal mis. We worden er beide zwaar geïrriteerd door, wat wel te begrijpen is. Vanaf dag 1 sliep hij al door 's nachts in de benz tot 10 uurtjes. Ook begint hij nog meer blafferig te worden naar andere honden en ook langslopende mensen. Verder doet hij alles super, hij kan wachten voer/snoepjes etc kunnen we afpakken van hem, hij gaat altijd als laatste de deur door en ander soort vormen van rangorde. We wonen overigens in een boven appartement zonder tuin, dat is lastiger om een pup zindelijk te krijgen maar dit is wel heel extreem. Mijn hond bij mijn ouders thuis was binnen een paar weken zindelijk. ( welsh corgi cardigan) "

waarom heb je precies voor een dwergkees gekozen als ik vragen mag ?

want "veel blaffen" is een karaktereigenschap die nogal eens bij dit ras past

ook worden wat kleinere hondjes over het algemeen wat later zindelijk

al met al vind ik de "problemen" die je omschrijft nou niet direct verontrustende eigenschappen waarvan ik zou zeggen dat ze aanleiding geven tot irritatie of frustratie (of een "vervelende" pup zoals de titel omschrijft)

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik lees ook niets verontrustend hoor, het is nog steeds een pup en erg jong !!!! De ene hond is de andere niet, je mag ook niet beginnen vergelijken !

Geduld en nog eens geduld, dat heb je nu eenmaal nodig met een pupje in huis !!! Ik vind het triest dat je je pupje vervelend noemt en je zegt dat het jullie irriteert. Dat voelt hij ook aan hoor !!:'(

honden page profiel Lisanne & SiennaLisanne & Sienna

honden foto van Lisanne & Sienna

Ik snap dat stukje van de rangorde niet, hoe komt het dat je dat toepast? Dat is namelijk een hele oude methode die tegenwoordig niet blijkt te kloppen. Honden willen niet 'macht' overnemen of iets in die richting, dus alle dingen zoals als laatste eten, als laatste door de deur, is onnodig en je hondje zal het niet begrijpen. http://www.kangani.nl/Dominantietheorie-is-achterhaald/

honden page profiel Jana *FeLaNelKi*Jana *FeLaNelKi*

honden foto van Jana *FeLaNelKi*

De ene pup doet er langer over dan de andere om zindelijk te worden. Hier was ze zes maanden oud toen ze het concept snapte. We hebben dit in de hand gewerkt door steeds met haar naar buiten te gaan als ze aan de deur stond. In het begin waren we ook veel buiten met haar, zodat "ongelukjes" altijd per ongeluk buiten waren en ze dus lekker beloond werd :-)
Voor het blaffen: je hebt een keeshondje gekocht, wat had je verwacht? Het grootste kenmerk van de keeshond is blaffen en is moeilijk af te leren.

Anoniem (Gast)

Ik weet dat dwergkees bekend staat om het blafferig gedrag, als je erop tijd bij bent is er niks aan de hand. Vandaar de tips vraag, stil aanleren vind ik een hele goede. Die pas ik nu ook toe :-)

Verder over de rangorde, ieder voed zijn dier anders op. Meningen zijn hier sterk over verdeeld.

Geduld zal altijd het belangrijkste zijn. Hij is geboren op de betreffende datum. Hij komt bij een goede fokker. Vandaar dat hij meteen al zindelijk was in de benz :-)

honden foto van Maylo, Fudge en Ziko † en baasje Laura

De ene pup doet er langer over dan een andere pup, gewoon geduld hebben. De mijne was binnen 2 weken zindelijk, maar je moet ook echt een schema aanhouden en er op gaan letten wat je hondje voordat hij zijn behoeftes doet. Gaat hij/zij meer snuffelen? of juist rond dwarrelen op de zelfde plek, dan weet je bij voor baat ik moet naar buiten. Wees je hondje voor en beloon hem uitbundig als je hondje het buiten doet.

Nu is het wel soms dat kleine hondjes er langer over doen om zindelijk te worden, dan middelgrote en grote honden.

Denk er ook nu aan je pup wordt ouder en gaat kijken waar zijn grenzen liggen. Geef die grenzen aan, wat je hond wel en niet mag. Als je eenmaal iets toelaat zal je het niet snel afgeleerd krijgen, waaronder het blaffen.

Nu is blaffen een kenmerk van een keesje en heel erg moeilijk af te leren, probeer je keesje zo goed mogelijk te socialiseren met andere mensen/dieren. Negeer als je hondje aan het blaffen is en anders corrigeer hem verbaal met een 'Nee'. Tip, ga gewoon eens ergens staan waar veel mensen langs komen en beloon je hondje wanneer hij niet blaft en probeer de aandacht van je hondje op jouw te leggen.

Ga je met je pup naar een cursus? Zeer aan te raden! Hierdoor worden ze ook gesocialiseerd en daarbij leren ze ook nog simpele commando's.

Soms kan een pup frustrerend zijn, maar ja dan denk ik weer als je het echt zo vervelend vind en steeds vervelender vind worden. Waarom dan voor een pup kiezen? Als er heel veel honden ook in het asiel wachten op een baasje?

Nou heel veel succes met je pupsel

;-)

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Als je pup geboren is op de 12 januari,betekend dat,dat je pup nog maar 2 maandjes bij je is!
Ik denk dat tijd en geduld hier op zijn plaats is!
Het is een pupje,die eerst pup zou mogen zijn,zich mag ontwikkelen,met tegenslagen en al,waarna op een gegeven moment wat meer regelmaat komt in gedrag.
Pups komen door verschillende ontwikkelingsfasen,bij deze fasen hoort bepaald gedrag,wanneer eerst een pup zindelijk was,is dat in een volgende fase mogelijk weer anders,wanneer een pup eerst goed luisterd,kan dat in een volgende fase weer anders zijn!
Na de leeftijd van 1 jaar of 1,5 jaar komt er mogelijk meer rust en regelmaat,ook in gedrag en pas ongeveer bij 2,5 a 3 jaar is een hond uitgegroeid,lichamelijk en geestelijk,stabiel en volwassen.
Voor die tijd kunnen er zeker wisselende periodes zijn!

En wat de woonsitutie en de zindelijkheid van je pup betreft,dit wist je van te voren,neem ik aan,dat een pup zindelijk maken in een appartement,zonder balkon,behoorlijk lastig is..?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup wordt vervelend" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Blaffen naar bepaalde mensen.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^