wie heeft er wel eens twee pups tegelijk gehad

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel mariska & leska,chicka,roykemariska & leska,chicka,royke

honden foto van mariska & leska,chicka,royke

was even een vraagje niet dat ik dat wil maar wil wel een kijken wie dat heeft en of dat gelukt is met twee pups tegelijk

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wie heeft er wel eens twee pups tegelijk gehad" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Habbelbabbel

Geen pups die even oud zijn maar wel tweemaal pups ge had met vier maanden verschil.
Veel werk, ging best heel goed en leuk door al het spelen samen. Ze worden samen oud, er zitten steeds ongeveer in dezelfde fase.
Het kost alleen echt veel tojd, veel dingen los van elkaar doen etc. Maar ja, dat wist ik en heb er nooit spijt van gehad.

honden page profiel mariska & leska,chicka,roykemariska & leska,chicka,royke

honden foto van mariska & leska,chicka,royke

oke dus is wel goed gegaan want de meesten zeggen dat het fout gaat op latere leeftijd

honden page profiel Landseer ectLandseer ect 3 doggies

honden foto van Landseer ect

Ik zou het dus echt nooooooit meer doen als ik het van dichtbij heb meegemaakt.
Wat een hel.
En de eigenaresse stond enkel "ach gossiepossie, wat spelen ze leuk samen, wat zijn ze lief zo samen"
Tot een jaar , en beide beestjes hebben volgensmij nog nooit ook maar iets van aandacht voor het baasje gehad.
Enkel voor elkaar.
Maargoed ,wat wil je.
Als jou baasje je niet begrijpt, gedraagt zich niet honds...
Naar wie trek je dan het meest.
Naar je broertje zusje die jou wel snapt, of concentreer je je volledig op je nieuwe baasje.
Ik denk het eerste.

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

Het kan goed gaan maar het lijkt mij niet verstandig om meerdere redenen!

Een band opbouwen met een pup,een pup grootbrengen,dingen leren,zijn allemaal intensieve dingen en daar ben je niet in een paar weekjes mee klaar!
Een pup/jonge hond kan tot 1 jaar,1.5 erg wisselend zijn in gedrag etc,is dan nog niet echt goed volwassen,uitgegroeid en stabiel,dus is meestal tussen de 2 en 3 jaar,uitzonderingen daargelaten.
Maar in die periode gaat er veel tijd en energie in zitten en om dan nog een pup/hond te hebben van dezelfde leeftijd,dat lijkt me bijna onmogelijk!
Ook omdat beide pups individuele tijd en aandacht nodig hebben,dus moet je je tijd en energie opsplintsen,heb je dus dubbel zoveel werk!
Wat ook mogelijk is,is wanneer 1 van de pups/honden bepaald gedrag vertoond wat niet echt positief is,de ander dit kan overnemen,dan moet je dus iets 2 x afleren/ombuigen!

Verstandiger is,wanneer hond 1 goed volwassen,sociaal en stabiel is,om DAN een pup erbij te nemen,want dan kan de pup heel veel hebben aan de volwassen hond,kan daar dan veel van leren!

honden page profiel staffordstafford 3 doggies

honden foto van stafford

Ik had een chihuahua van 1 jaar.en kocht een chihuahua pup erbij.naar twee weken kocht ik weer een chiguahua pup.kwam zo op mijn pad.ze schelen een paar dagen.en bij mij is het heel goed gegaan.en nu nog steeds ze zijn nu ongeveer 5 maanden en zindelijk.ze kunnen allebij al netjes zitten.en luisteten redelijk goed.is neem ze om ste beurd op schoot voor de extra aandacht.en speel met ze een op een.of met alle drie tegelijk.eentje Beet op veel dingen in huis zoals de bank.dank zei de raad hier doet ze het niet meer.ik geniet echt van mijn schatjes en zou heel graag een vierde willen.

honden page profiel SuzeSuze 3 doggies

honden foto van Suze

Vrienden van mij hebben een heel nest gehouden van 6 pups ghehe en dat ging top en zijn allemaal lieve sociale honden naar mensen toe.

Slapende husky heeft ook 2 pups gehouden en dat gaat ook prima.

Jackie was 7 maanden toen Nukka kwam dus niet echt meer pup maar ook dat was geen probleem.

Ik denk dat t vooral uitmaakt hoe je ermee omgaat.

honden page profiel staffordstafford 3 doggies

honden foto van stafford

Puk de zwarte is wel een geval appart ze heeft het niet op vreemde blaf dan en komt iemand te dichtbij dan bijt ze.dit wad al de eerste dag dat ze bij ons wad.dus ligt er niet aan dat ik twee pups tegelijk had.nu geven vreemde haar geen aandacht meer ze blaft dan wel maar dat is snel over.als ze aangehaald wil worden komt ze vanzelf wel

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

Waka was 8 maanden toen Robi kwam, dus daar zit een half jaar verschil tussen.

En uit Waka's laatste nest hebben we 2 teefjes gehouden, Abby en Joy en dat gaat tot nu toe eigenlijk ook prima.

Wel is het zo dat we veel individueel trainen met de pups zodat ze goed luisteren en ook aandacht hebben voor ons. en we hebben verdeeld dat 1 pup van mijn vriend is, en 1 van mij. uiteraard laten we ze vaak allebei uit als de ander niet thuis is, maar zo weten we allebei voor welke pup we de extra aandacht verzorgen, en wie met welke pup de hondencursus doet. we zitten ook allebei op een andere tijd op cursus, zodat de puppen echt hun eigen groep hebben.

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :) 3 doggies

honden foto van Jeanine :)

Luna is van 30 aug. en Nanook van 13 nov ( kwam ietwat onverwachts op ons pad ) zit dus een 2 en halve maand tussen. 

Je bent drukker door idd dingen apart met ze te doen maar vind het toch ook weer heel leuk om het mee te maken hoe pups met elkaar omgaan en ook met oudere hond. 

Scheelt mss dat ik niet werk en dus hele dag thuis ben en er de tijd voor had / heb om met ze bezig te zijn. Ik vond het wel prettig dat er ietwat tijd tussen zat zodat de ene pup al de nodige basis commando's kende enzo. Echt 2 tegelijk .... dat lijkt me dan toch weer een heel ander verhaal.

honden page profiel Charlotte, Marcel, James, Arthur & GraceCharlotte, Marcel, James, Arthur & Grace 3 doggies

honden foto van Charlotte, Marcel, James, Arthur & Grace

Ik denk dat het allemaal heel erg van de situatie afhangt.Het kan goed gaan natuurlijk, als je weet wat je doet en als je op voorhand al weet dat het meer dan dubbel het werk is van 1 pup.
Maar ik denk dat het goed kan gaan als je genoeg tijd neemt voor de twee pups apart en samen. En nog duidelijker je grenzen aangeeft.

Wij hebben ook 2 pups tegelijk gehad. Marcel is van eind februari en Charlie is van eind april.
2 maanden ertussen dus.
Dit is niet goed gegaan, Marcel is een stabiele volwassen hond geworden. Hij is zelfzeker en sociaal en alles wat je van een kleine schoothond kan verlangen.
Charlie is altijd het problemenkindje geweest en eigenlijk had hij vanaf het begin heel veel one one tijd nodig en zijn opvoeding zou veel intensiever hebben gemoeten.
Omdat ik mijn handen volhad met Marcel is Charlie een beetje aan z'n lot over gelaten. (Hij is wel opgevoed maar lang niet zo intensief als goed zou zijn geweest) Met als resultaat dat hij nog steeds erg onaangepast is. Hij heeft geen idee wat hondentaal is (ondanks dat er nog 3 andere honden in huis wonen) en ziet alles al bedreiging. 

Wij hebben dus niet gehad dat de 2 pups erg naar mekaar trokken. Maar ze zijn ook een deel apart opgevoed.
De opvoeding van Marcel was net iets intensiever...

Dus het kan goed gaan, maar bezint eer ge begint!

honden page profiel samsam 3 doggies

Mijn eerste honden waren twee broertjes. Ze hadden elkaar, ze hadden ons als baasjes helemaal niet nodig. Toen de honden 8 maanden oud waren zijn mijn partner en ik uit elkaar gegaan. In goed overleg met elkaar en de fokker hebben we elk een hond genomen. Pas toen ontwikkelde mijn hond (de deemoedigste) zijn eigen karakter. Ik ben nu fokker en zal nooit twee pupjes tegelijk naar dezelfde eigenaar laten gaan. Sterker nog, als er al een hond in huis is die nog niet 1 jaar oud is krijgen ze van mij ook geen pup.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Witte Draak

Mijn moeder heeft twee nestzusjes opgevoed van pup af aan. Ze zijn nu 3 en het gaat nog steeds prima. Ze zijn sociaal en zijn erg mensgericht. Ook had mijn moeder niet eerder honden opgevoed, wel al eerder volwassen honden gehad. 

Er zijn hierboven al redenen genoeg genoemd waarom het wel fout kan gaan, en niet zonder reden. Ik zou het ook niet aanraden. Maar het is niet alleen maar kommer en kwel met nestgenootjes samen opvoeden. Het kan wel goed gaan, ik geloof niet dat mijn moeder de enige is die het is gelukt.

honden page profiel mariska & leska,chicka,roykemariska & leska,chicka,royke

honden foto van mariska & leska,chicka,royke

wat leuk dat iedereen gereageerd heeft en zijn eigen mening heeft

honden page profiel Eurasier jongenEurasier jongen 3 doggies

honden foto van Eurasier jongen

2 pups tegelijk? Als in even oud en geen volwassen honden erbij om me te helpen.
Ik moet er niet aan denken.Was nu al genegen om kaartjes te sturen met de tekst hoera een pup,baasjes en pup rusten tussen 14.00 en 16.00 uur.
Want ik was versleten.:-D

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Wij hebben twee nestbroertjes, nu ruim anderhalf jaar oud. Toen de pups kwamen hadden we ook nog een oudere volwassen hond (Janouk was toen tien, overleed helaas toen de pups 6 maanden oud waren). Het was leuk en zwaar tegelijk. Ik had mij op een paar dingen ingesteld; zindelijk maken kost langer, als de ene bij de deur staat en jij bezig bent je schoenen aan te doen, staat de andere achter je te plassen...
Je moet spel sturen, want twee pups die overmoe zijn.. tja, dat gaat niet goed.. Ik stond er niet alleen voor, Spot was van mij en Shadow van mijn man, ieder van ons een hond met puppy cursus (aparte groepen) regelmatig alleen met 1 hond wandelen, ieder een pup op schoot etc. Ze hebben ook heeeel veel samen gespeeld (en nog) en apart meenemen waarbij er 1 thuis blijft kan wel maar er komen wel hele rare geluiden dan uit Spot :-). Verder zijn ze erg aan ons gehecht, ik heb met Janouk en Chenak niet zo'n hechte band gehad als met deze twee. 
Zou ik het weer doen? Alleen als er nog een stabiele volwassen hond in huis is. Dat heeft wel heel veel verschil gemaakt. Shad en Spot hebben maar zelden gevochten (ook daar was ik wel heel alert op, ik wilde geen 'sibling rivalry' in mijn huis) maar toen Janouk net een paar weken dood was, was het een keer echt raak. Mijn man kreeg ze alleen door te meppen met een bezemsteel uit elkaar. Ik denk wel dat daar een risico zit; als je twee pubers hebt zonder zelfbeheersing die gaan knokken om de rangorde, heb je wel een probleem. Mijn mannen hebben in dat eerste half jaar van Janouk wel meegekregen dat ze zich moesten beheersen en dat het not done was zomaar teveel herrie te gaan lopen maken. Ze hadden een keer mot om een speeltje en dan liep 'nouk er op af en pakte het af. Einden ruzie :-) en hoewel je dat wel enigzins kan als mens, kun je dat toch niet zo goed als een andere hond. 
Liefste beeld; in het begin sliepen ze altijd samen, bovenop elkaar. Kruislingse puppies ;-) . En ja, dat mocht van mij, toen ze ouder waren zochten ze vanzelf hun eigen plek.
Lastigste: socialiseren met andere honden in de puberteit...

honden page profiel De rode HuskyDe rode Husky 3 doggies

honden foto van De rode Husky

ik heb er twee genomen . jongste is nu net een jaar oud. oudste anderhalf.  het is echt heeeeeel veeeeel werk . en mijn vriend werkt er niet zo intensief aan als ik doe. eigenlijk doet ie helemaal geen fluit. soms in de ochtend uitlaten en daar blijft het bij . hij is nog nooit in zijn eentje naar het bos geweest met ze . nooit naar het losloop veldje.heeft nooit geprobeerd om een van de twee zelf echt iets aan te leren . ik doe al het werk . en soms. soms had ik echt wel gewild dat ik eens wat hulp kreeg van m want het is echt ontiegelijk zwaar naast mn school . twee pubers te hebben .

honden page profiel Yin, Yang & ikYin, Yang & ik

honden foto van Yin, Yang & ik

Ik heb niet echt 2 pups tegelijk gehad. Wel met 6 maanden verschil ertussen. Ten was net 8 maanden toen Loco er met 8 weekjes oud bij kwam. Het was zeer intens maar wat heb ik genoten ervan!!! (Nu nog uiteraard!)

Zoals al hierboven vermeld is het heel veel dingen dubbel doen en zorgen dat ieder ook echt zijn prive tijd met je krijgt. Ten mocht eindelijk redelijke wandelingen maken en Loco nog niet. Ten kreeg 2 maal daags te eten en Loco nog 4 maal, Loco had nog veel slaap nodig en Ten kon al met minder etc. Soms was het behoorlijk passen en meten en om 10 uur 's avonds was ik kapot terwijl ik toch altijd een echte nachtbraker ben geweest.

Nu moet ik zeggen dat het allemaal heel soepel verlopen is. Ten liet zich alles welgevallen en was ongelooflijk tolerant en geduldig naar Loco toe. Ik verwachtte dat hij zich met een pup in huis misschien een stuk drukker zou gaan gedragen als puber zijnde, wat dus helemaal het geval niet was. Het zijn 2 dikke vrienden maar de band tussen hun is in mijn ogen niet sterker tussen elkaar als dat hij tussen ons en ieder afzonderlijk is. We doen nog altijd veel met ieder apart en het (b)lijkt dat elk van ons daar ook dik tevreden mee is. Zo gaan ze nog steeds elke dag minimaal 1 keer apart mee wandelen.

Ik zou het zo weer overdoen in ieder geval!...........Of ik dat ook zou kunnen  en willen met 2 van gelijke leeftijd/uit hetzelfde nest, dat weet ik niet zo zeker hoor.;-)

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Haha we hebben hier nu een pup van 8 weekjes. Ik zou er niet aan moeten denken! Helemaal niet zonder volwassen hond erbij. En gelukkig hebben wij nog een volwassen hond. Onze pup is nu al zo snel en speels dat het niet meevalt om hem soms rustig te krijgen of even te corrigeren. Als je er twee hebt... dan kom je écht handen en ogen te kort.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Maar er is ook minder te corrigeren; die twee van mij leerden zo snel hun bijtinhibitie en ze hingen echt nooit in mijn handen of broekspijpen. Ze hingen hooguit in elkaar :-) en ze maakten elkaar ook moe. Zo schetig in het begin; spelen, moe, beetje snibben, uit elkaar halen apart in een bench, alles bij elkaar huilen, samen in de bench, diepe rust.. Slapen bovenop elkaar! Ach, je moet even leren wat werkt ....

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Dat is inderdaad wel een groot voordeel. Onze oudere hond tolereert geen enkele vorm van bijten/stoeien of wat dan ook dat wil ze gewoon niet dan corrigeert ze hem meteen. Maar de pup ziet het allemaal al spel.. Dus echt stoeien is er niet bij voor onze pup, tenminste niet met haar. Pups onder elkaar doen allemaal hetzelfde en merken misschien ook eerder hoe het is om zo toegetakeld te worden haha.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Hier zat er 2 maanden tussen de beide dames.Ik vond het heerlijk maar doe het nooit weer.
Was Jackie zindelijk, toen Joy kwam was dat opeens anders.
Hond een verdenken van iets terwijl hond twee het doet.
Minder tijd voor de honden alleen toen ze pup waren want je moet je tijd verdelen.
Ze kopieren elkaar continue, dus de een blaft hup de ander doet mee etc.
Af en toe mot in huis maar dat is snel weer over.
Die 2 van mij kunnen niet zonder elkaar alhoewel ze soms even een meningsverschil hebben ;-)
Jackie vind het erg prettig om Joy te laten weten dat ze rustig is maar alsnog de oudste en dus de baas haha.

cinneke (Gast)

ik heb yoni en chloe broer en zus tegelijkertijd in huis gehaald alles prima verlopen

honden page profiel Jeanine :)Jeanine :)

honden foto van Jeanine :)

Wij hadden altijd al een nieuwe pup met een oudere hond dus wist hoeveel ze van die konden leren. Vooral met Luna gezien hoeveel profijt ik van Mc had als leermeester. 

En wat Mireille zegt met het bijten .... nanook had die neiging nog wel met Luna eigenlijk helemaal niet gehad maar was snel gedaan Mc was eigenlijk de pineut die had / heeft nog al eens 2 meiden in zijn nek hangen en moet ik hem even ' redden ' . 

Ik zou het zo weer doen. 2 pups met wel een aantal maanden ertussen maar alleen mits er een volwassen hond erbij is om mee te helpen met de opvoeding. Want ik vind het echt een genot om te zien hoe ze met elkaar omgaan, maar ook het verschil van de dames de een zo sierlijk, ander zo lomp echt dag en nacht. 

En ik heb de mzzl dat wanneer het te warm voor de een is, is het juist goed om met de ander te sporten en andersom en zo kan ik toch voldoen aan hun behoefte. ik heb wat hulp van hier maar eigenlijk komt de opvoeding ed op mij neer.

honden page profiel Wakkere huskyWakkere husky

honden foto van Wakkere husky

Samen spelen ;

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "wie heeft er wel eens twee pups tegelijk gehad" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Dwergkees/pomeranian fokkers
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^