Rijden van teef op reu

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

Hoi hoi,

Mijn teefje van bijna 1 rijd sinds korte tijd op bepaalde momenten op mijn reu. Het is duidelijkecht rijden en niet klimmen. Als je niet zou weten dat het een teef was dan zou je denken her is een rijdende reu die gericht mikt.

Ze doet dit alleen binnen in huis, als ze zijn mand wil overnemen, speeltje / botje wil hebben, maar ook als hij gewoon in huis zit of drinkt.

Nu vraag ik me af , waarom ( ik denk uitproberen/ plaats willen overneme ?) en wat moet ik er mee en moet ik er überhaupt iets mee.

Mijn reu vind alles goed en friemelt zich er zelfs doorheen zolang hij maar door kan met zijn bezigheden ( eten , drinken etc.)

Mijn reu id trouwens 3.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Rijden van teef op reu" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel NoortjeNoortje

honden foto van Noortje

Het is een vorm van dominantieuiting. Ik zou er zelf wel iets van zeggen, jij bent de baas en zegt wat er gebeurt in mijn ogen. Misschien hebben ze geen duidelijke rangorde of wil je teef hoger in rang komen?

honden page profiel HummeltjeHummeltje

honden foto van Hummeltje

Moet ze soms loops worden? Mijn teef vertoonde dit gedrag altijd voor, tijdens en na haar loopsheid.

Ik geloof eigenlijk niet in dominantie. De dominantie theorie is gebaseerd op observatie van in gevangenschap gehouden en onnatuurlijke samengestelde wolven roedels. Onderzoek naar natuurlijke wolvenroedels lieten heel ander gedrag zien. En onderzoek bij hondengroepen waar weinig tot geen invloed van de mens was liet weer heel ander gedrag zien dan natuurlijke wolvenroedels.

Rijgedrag zal haar onwaarschijnlijk direct opleveren wat ze wil hebben. Bij claimgedrag zou agressie logischer zijn.
Het is wel mogelijk dat de prikkels in bepaalde situaties haar te veel worden in bepaalde situaties dit uit zich vaak in rijgedrag.

honden page profiel VeraVera

honden foto van Vera

" Ik geloof eigenlijk niet in dominantie. De dominantie theorie is gebaseerd op observatie van in gevangenschap gehouden en onnatuurlijke samengestelde wolven roedels. Onderzoek naar natuurlijke wolvenroedels lieten heel ander gedrag zien. En onderzoek bij hondengroepen waar weinig tot geen invloed van de mens was liet weer heel ander gedrag zien dan natuurlijke wolvenroedels. "
En ook in de natuurlijke roedels heerst een duidelijke pikorde, trouwens bij alle groepsdieren(ook bij mensen dus). Het verschil zit m in de vorm van rangorde/dominantie, in elke sociale structuur word gebruik gemaakt van elkaars talenten, de één is goed in het leiden van de jacht, en is dus op dat moment eventjes de ranghoogste, terwijl de ander beter is in het beschermen van de teven/pups die thuis blijven enz. Dominantie/rangorde is niet weg te denken in een gezonde sociale structuur.

De hond van TS vertoond mogelijk dominante handelingen, juist om te leren hoe ie zich moet gedragen ten opzichte van de andere honden, hoe moet zo'n jonge hond het anders leren? En hierin is de energie die de teef uitstraalt juist belangrijk, het kan namelijk wel zo zijn dat een andere hond dit op sommige momenten gelijk af straft en op sommige momenten gewoon laat gaan, en net doet of gebeurt er niets. Ik laat dit meestal de honden zelf uitzoeken, die weten het immers veel beter, behalve als het mij te ruig gaat dan stop ik het.

honden page profiel Lady & de (ex-)Vagebond Lady & de (ex-)Vagebond

honden foto van Lady & de (ex-)Vagebond

Ik weet niet of dit valt onder dominante handelingen.. Eerder misschien een soort frustratie of meer een soort 'slechte manieren'/opdringerigheid..

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Dikke eens met Hummeltje.
En wanneer doet ze het? Na een wandeling?Hoe lang is ze al wakker als het gebeurd(is ze wel goed uitgerust)
Heb je visite gehad?Of cursus?(heb jij met je vriend ruzie gehad of andere spanningen,of je hier niet te vertellen,maar neem het wel mee in een onderdeel van het overprikkeld raken)

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

ze wil duidelijk de baas zijn over hem :-)

Sky doet het hier als ze overprikkelt is, of als SKippa erg moe is.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Je hoort ook wel eens dat het na het eten gebeurd,zijn honden verzadigd,hebben energie,zijn hieperdepiep en gaan dat dan doen!
..

Geloof ook niet dat het dominantie is!

Doninantie heeft nl niet zoveel te maken met overheersen!

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Hier gebeurd dit ook, maar alleen als ze loops worden en zijn.
Ik weet niet of jou teefje snel loops moet worden en of het gedrag pas sinds kort is of al langer speelt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Rijden van teef op reu" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Ruzie met man over mijn hondjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^