Welsh Corgi pup?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anja (Gast)

Hallo iedereen,
Wij denken al een lange tijd om een hond aan ons gezin toe te voegen. Nu hebben we allemaal verschillende rassen bekeken en de Welsh Corgi Cardigan en de Welsh Corgi Pempbroke zijn 2 rassen die ons erg aanspreken. Deze rassen lijken op elkaar maar zijn er veel verschillen behalve dat de Cardigan iets steviger gebouwd is? En aangezien de Corgi rassen herdershonden zijn hebben ze veel beweging en aandacht nodig maar wat is nou veel? Verder vroeg ik me af als deze honden een tijdje alleen zouden kunnen zijn? Als je ervaring hebt met deze 2 rassen zijn tips/verhalen enz. altijd welkom.
Alvast bedankt:-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welsh Corgi pup?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel HabbelbabbelHabbelbabbelgoedgekeurde fokker

honden foto van Habbelbabbel

Prachtige honden.
Misschien even de koningin van Engeland bellen? Grapje hoor, die heeft ze namelijk ook. Al jaren.
Misschien kun je bij de rasvereninging wat informatie verzamelen? Die weten er erg veel van af.

Anja (Gast)

Ja wij vinden ze ook prachtig:-DWe waren ook heel verbaasd dat de koning deze honden al jaren had.
We hebben ook al de rasvereniging afgezocht maar konden daar niet alle antwoorden vinden op onze vragen vandaar dat we het nu hier proberen :-)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Wat leuk dat jullie naar een Corgi kijken! Heb het altijd geweldige hondjes gevonden! Nooit eentje gehad maar het is héél lang een van mijn favoriete rassen geweest dus heb er het één en ander van opgezocht. Heb wel wat ervaring met Corgi's in het pension/asiel gehad, maar da's toch anders dan thuis. Dit is dus niet aan de hand van persoonlijke ervaring maar vanuit wat ik gelezen heb :-D

Allereerst is de kleur verschillend!
Brindle en blue merle komen alleen bij de Cardigan voor, de Pembroke is vaak rood met wit, sable met wit, of driekleur. De Cardigans zijn wat grover, hebben grotere, verder uit elkaar staande oren. De Pembroke werd vroeger gecoupeerd en had dus een korte staart. Ik geloof dat er tegenwoordig ook nog Pembroke's zijn met een natuurlijk korte staart, maar dus ook met lange staart.

Qua karakter is de Pembroke wat "serieuzer" en de Cardigan meer in voor een lolletje. Pembrokes zijn daardoor vaak wat meer baasgericht.

Qua beweging zijn het hondjes die volgens mij graag iets ondernemen. Maar sporten lijkt me lastig vanwege hun lange rug, ik heb begrepen dat je daar wat voorzichtig mee moet zijn (met Flyball en zo). 

Wat alleen zijn betreft.. ik ken een aantal Corgi's en geen van allen hebben extreme problemen met alleen zijn. Kwestie van goed aanleren, denk ik.

Succes met jullie keuze en zoektocht! ;-)

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Hoi Anja!

Ja hoor, hier woont ook een corgi!

Hartstikke leuk dat je je in dit ras verdiept!

Clooney is een cardigan. Cardigans zijn zoals Paulien hierboven al mooi beschreef inderdaad altijd wel in voor een lolletje, terwijl de pem's toch wel wat serieuzer zijn.
Daarnaast hebben ze een hele verschillende bouw. De Cardigans zijn wat langer en ronder gebouwd. De pem's wat korter en hoekiger.
Het zijn pittige honden met een groot gevoel voor humor, die zeker een consequente aanpak nodig hebben.
Het zijn daarnaast ook zeer actieve honden, die aan een blokje om per dag niet genoeg hebben. Ze hoeven ook geen uuuuren per dag te lopen hoor, zolang ze ook geestelijk maar bezig gehouden worden.
Corgi's zijn echte werkhonden en daarom is het volgen van een cursus of hondensport wel een echte aanrader. Over het algemeen genieten ze ook echt van het werken, maar zijn ze wel eigenwijs. Ze zijn baasgericht, maar zeker niet zo slaafs als wat je wel vaker ziet bij bijv. border collies.

Waar je wel rekening mee moet houden is hun lange rug. Flyball is i.v.m. de korte wendingen minder geschikt. Agility kan wel, maar daar moet je rekening houden met de hoogte van de sprongen. In Zweden is laatst nog een corgi Zweeds kampioen geworden, dus het kan zeker. Maar natuurlijk zoals bij alles, verantwoord en met beleid O-)

Ook hebben ze een flink drijf-instinct. Clooney wilde in het begin overal achter aan. Het is er zeker uit te trainen, maar je moet er rekening mee houden en er vroeg mee beginnen. Clooney heeft het nu nog altijd moeilijk met hardlopers en mountainbikers. Op straat laat hij gelukkig al alles met rust.

Wat ik je wel kan aanraden is om de hond aan te schaffen via een erkende fokker.
Dan weet je zeker dat ze getest zijn op erfelijke aandoeningen en is de kans op een gezonde hond toch een stuk groter!
Voor de Cardigans zijn 2 rasverenigingen; www.wccn.nl en www.welshcorgiclub.nl. Die laatste is ook voor de Pembroke.

Heel veel succes met je zoektocht en houd je ons op de hoogte? ;-)

Anja (Gast)

Ik vind het ook geweldige honden paulien:-)Kleur en bouw maakt ons niet heel veel uit, een clown zou geweldig zijn maar ik vind ze allebei geweldig. We willen ook iets met de hond gaan doen qua training en/of sport dus alleen even kijken wat de hond aankan. Ook fijn om te horen dat ze wel alleen kunnen zijn, dan kunnen we dat gewoon met hem/haar trainen! Lijkt me geweldig om te doen:-D 
Heel erg bedankt:-)

Anja (Gast)

Hoi nathalie!Ik zit al een tijdje op hondenpage om naar rassen te kijken en forums te lezen en heb jou en clooney daar al wel eens gezien,je hebt echt een prachtige hond:-)
Dat komt mooi uit aangezien we parken en bossen in de buurt hebben en heel veel plekken waar we de hond kunnen uitlaten enzovoort:-) 
Agility lijkt mij misschien wel interessant dus even kijken of dat zou kunnen.
Ik heb ook al bij een paar erkende fokkers op de site gekeken want we willen natuurlijk wel een gezond hondje. 
Heel erg bedankt en natuurlijk houd ik jullie op de hoogte!

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Bedankt :-D Ik ben ook super blij met hem! Ik vind het trouwens echt super dat je er zo bewust mee bezig bent! ;-)

Anja (Gast)

moet je ook zijn met zo'n prachtige hond!:-)
Hahaha, dankjewel! We hebben namelijk verschrikkelijke verhalen gelezen doordat mensen zomaar een hond nemen zonder er eerst veel over optezoeken enz.
Als we iets meer weten kun je dat hier lezen, geniet ondertussen verder van je hond:-)

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

Een vriendin heeft een cardigan. ze zeggen de kleinste van de herders en het is echt wel een herder. het is een eigenwijs baasje, maar wel met een gouden hart ;-)

Anja (Gast)

leuk!

We vinden het karakter zo leuk! En wel mooi meegenomen dat het de kleinste herder is aangezien we toch een voorkeur voor een niet al te grote hond hebben:-) Maar het karakter is natuurlijk hardstikke geweldig. Het voelt echt netalsof ik verliefd ben!

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

je moet inderdaad verliefd zijn op je ras. ben zo al eens bijna in de gracht gereden met de auto omdat ik een collie had gezien op straat ;-)

Anja (Gast)

Haha:-)

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Sinds een kleine twee jaar woont er een Corky Cardigan bij mij achter en is de grootste, kleine vriend van onze Tybor. het ras op zich ken ik niet goed maar wat ik meekrijg van ons buurhondje vind ik het geweldige honden met een vrolijke kijk op de wereld die ten alle tijde in zijn voor lolletjes. Dit zegt natuurlijk niets over het ras maar ik ben wel verliefd geworden op dit hondje.Als ik een wat kleinere hond zou willen komt dit ras zeker voor op mijn verlanglijstje.

Anja (Gast)

Inderdaad! Wij zijn er ook helemaal verliefd op!!

Wat mooi dat Tybor en de Cardigan zo goed met elkaar omgaan. Fijn te horen:-)

Anja (Gast)

Weet iemand misschien of er vaak Welsh Corgi Cardigan/Pempbroke nestjes in de winter(bijv. vlak voor of tijdens de kerstvakantie)? We willen namelijk graag een hond maar zouden tijdens en na de kerstvakantie veel meer tijd hebben voor de opvoeding, het trainen enzovoorts. Is dit niet het geval dan zouden we tot april/ mei moeten wachten wat ook fijn zou zijn:-) We willen ook liever de hond wat later zodat we ons nog in kunnen lezen en wat meer informatie over deze honden zouden kunnen zoeken en vinden.


We moeten ook nog kijken of de Cardigan of Pempbroke beter bij ons past, ik vind ze allebei geweldig:-) Wat de Cardigan zo leuk maakt is dat hij altijd in is voor een lolletje. De Pempbroke is wat serieuzer wat misschien ook wel interessant is. Bedoelen ze met serieus echt taakgericht of dat de hond wat zelfstandiger is?

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Anja, misschien wat kortdag, maar zaterdag is er een jonge hondendag vanuit de NWCC. Misschien leuk om te gaan kijken? Daar zijn zowel de Cardi's als de Pem's aanwezig en ook een aantal fokkers.

Anja (Gast)

Bedankt dat je het zegt!We zouden er zeker heen gaan maar dan zijn we op vakantie:( 
Gebeurd dit vaker want ik wil er echt heel graag naar toe.
Nu baal ik echt dat het zaterdag is:(

honden page profiel Nathalie, Harley & Mr. DeeksNathalie, Harley & Mr. Deeks

honden foto van Nathalie, Harley & Mr. Deeks

Jammer! 22 juni is de jonge hondendag van de andere rasvereniging nog en meestal is in het najaar nog een Kampioens Clubmatch. Die van de WCCN is op 27 oktober. Van de andere rasvereniging weet ik niet. Maar meestal hebben ze zulke evenementen ook op hun sites staan!

Geniet van de vakantie!! ;-)

Anja (Gast)

Heel erg bedankt Nathalie!Ik ben blij om te horen dat ik het wel andere keren mee kan maken:-)
Dankjewel!! Jullie ook!

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Hoi Anja,

wat leuk dat je hier komt voor info en het stellen van vragen! :-) ;-)

Ik ben ook helemaaln verliefd op het ras,voornamelijk de Cardigan! ;-)
Zo'n ongeveer 3 jaar geleden kwam ik hier op het forum,met dezelfde vragen die jij stelt,hihi!
Op Youtube was ik helemaal gek van de Pembroke "Goro"!
Een Corgi die allemaal trucjes kan,erg leuk om te zien!
Zo ben ik in aanraking gekomnen met de Corgi.
Later wist ik dat ook de Cardigan bestond en vond dat toch net een leukere hond dan de Pem.
Wat opener,meer gevoel voor humor en lichamelijke bouw val ik iets meer voor!
Pem kan wat terughoudender zijn,wat feller/pittiger en dus serieuzer,wat zelfstandiger.
Beide zijn overigens wel werkhonden en moeten wat te doen hebben,idd lichamelijk maar ook geestelijk!
Dus naast flink wandelen (wat ook fijn is voor een Corgi,ipv enkel een blokje om) zijn andere activiteiten voor de hond,ook samen dingen doen,ook belangrijk!
Corgi's zijn ook goed geschikt voor speuren maar je kunt ook Treibball gaan doen of echt veedrijven.
Daarnaast zijn er sports als Agility,Obedience etc ook erg leuk om te doen!

..Ben later verder gaan spitten op internet en kwam zo op een Cardigan forum terecht,een forum enkel en alleen over de Cardigan,helemaal geweldig natuurlijk!
Wat kennis gemaakt via internet en werd me verteld dat die zomer (2 jaar geleden nu) een plons en zwem dag werd georganiseerd vlak bij mij in de buurt,daar ben ik uiteraard heen gegaan!
Dat was mijn eerste kennismaking "live" met het ras,ik was helemaal in de wolken,heb de hele middag alleen maar gezeten en gekeken,heerlijk was het! :-)
Later ben ik nog vaker naar clubactiviteiten gegaan en blijf dat doen,wanneer dat voor mij mogelijk is!
Ook ben ik in contact met fokkers en we staan bij 2 op de wachtlijst,bij de 1 nu precies een jaar,bij de ander sinds nov vorig jaar! :-)

Helaas kunnen wij nu nog geen Cardi pup in huis halen omdat de omstigheden er nog niet naar zijn..spijtig genoeg.
Maar daarentegen geniet ik wel van de voorbereideingen,clubactiviteiten en fokkersbezoekjes/hondjes en pupjes knuffelen,hihi! :-D ;-)

Welkom hier op het forum,veel leesplezier en succes met de voorbereidingen!
:-) ;-)

Anoniem (Gast)

Hoi Isha,Hihi dankje:-)
Wij weten nog niet precies wat maar we zouden heel graag wat meer met de hond ondernemen dan alleen een blokje om.
Wat leuk! Dat lijkt me echt geweldig

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Corgi's zijn niet echt herdershonden maar veedrijvers. Een niet onbelangrijk verschil.

Anja (Gast)

Ik weet dat het veedrijvers zijn maar ze vallen ook onder de categorie herdershonden;-)

Anja (Gast)

Is het verplicht om lid te zijn van de rasvereniging als je bijvoorbeeld naar een jonge honden dag wilt? En wat wordt er allemaal gedaan? Kun je gewoon even kijken of ook met corgi-eigenaren praten?

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Anja naar elke show of wat voor evenement dan ook kan je als toeschouwer naar toe. Op grote shows is het leuk rond kijken, bijv. op de winner die in november gehouden wordt in de Rai.Daar staan stands waar verschillende rassen zijn vertegenwoordigd.Maar wil je echt meer weten over het ras neem dan contact op met de rasvereniging en vraag op welke evenementen ze vertegenwoordigd zijn dit komende jaar.Die weten ook wanneer en waar er nestjes geboren gaan worden.

En.... je hoeft geen lid te zijn van een rasvereniging om te gaan kijken of informatie te willen.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Je hoeft niet gelijk lid te zijn van de rasvereniging om bij een activiteit te gaan kijken.
Ik was eerst ook geen lid,maar op een gegeven moment kwam ik regelmatig bijclubactiviteiten en vond het zelf toen logisch om wel lid te worden.
Ik weet niet waar je woont maar deze zomer,in augustus waarschijnlijk,is er een clubdag in Lauwersoog (groningen) en in oktober de Clubmatch in Heteren,de 26e de Pems en de 27e de Cardigans trouwens.
Op zo'n dag kun je idd mensen gaan aanspreken en gaan kletsen over het ras,mogelijk met fokkers in contact komen etc.
Erg leuk! :-D ;-)

honden page profiel Jehnna en 'Willem'Jehnna en 'Willem'

honden foto van Jehnna en 'Willem'

Wat grappig dat jullie allemaal de cardi leuker vinden dan de pem! (:Ik ben zelf helemaal fan van de pembroke! Die heeft echt mijn hart gestolen. Ik ben ook al ruim 2 jaar bezig om me te verdiepen in het ras en zou eigenlijk over een paar weken een pup krijgen. Helaas was het teefje niet zwanger maar toen ik van dezelfde fokker een oproepje zag dat haar jongste hond (reutje van vandaag precies 8 maanden) weg zou moeten zijn wij thuis gaan nadenken of dit niet meer geschikt zou zijn. Ik ben zelf 16, mijn broertje 14 en dan mijn ouders. Ik heb alle voor en nadelen van een echte pup en dit reutje naast elkaar gezet zodat het geen impuls aankoop zou worden van 'ik krijg geen pup nu dus ik neem deze'. Absoluut niet (: 
Ik wacht al ruim een jaar op een pupje dus ik heb echt wel het geduld om langer te wachten maar dit reutje had gewoon meer voordelen en minder nadelen. 
We hebben hem zaterdag gekregen voor een weekje op proef en vrijdag wordt hij weer opgehaald. Echt, ik heb nog nooit zo'n geweldige tijd gehad! Ik vind het heerlijke hondjes! 
Ik kan je niet wijzer maken over de cardi, maar ik heb gehoord van mensen die een cardi hadden en een pem dat de cardi veel 'vervelender' was. Hij blafte de hele tijd, luisterde minder goed etc. Ik zei al, dit is niet mijn ervaring dus hier kan ik niet over oordelen.
De pem is echt een knuffelkont (ik ken er 7 haha). Spelen vinden ze ontzettend leuk, maar wat er ookal gezegt werd: ze zijn serieus en willen graag werken voor de baas. 
Dit reutje van 8 maanden kan al ontzettend goed alleen thuis zijn. Natuurlijk niet van 8 tot 5 maar wel gerust 2/3 uur. Hij ligt dan gewoon lekker rustig in de bench. 's nachts ligt hij van 22.00 - 07.00 ook in de bench zonder te piepen. 
ik lag me echt rot om de pem, ze zijn zo grappig!
Ik hoop dat je hier een beetje inzicht ook van krijgt voor de pem (:

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welsh Corgi pup?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Inenting???
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^