tweede hond erbij, weinig contact

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel wendiawendia

honden foto van wendia

Hoi!! Ik ben opzoek naar ervaringen van anderen en eventueel en tips!

We hebben een australian shepperd, reu, van 3 jaar, deze hebben we als sinds pup. Een heerlijke hond! Omdat hij graag met andere honden speelt en ons het heel leuk leek wilden we een tweede hond erbij.
Sinds bijna 3 weken hebben we een tweede australian shepperd, reu, erbij. Een hond van 3,5 jaar oud. Eerdere baasjes wilden hem niet meer, reden is niet echt bekend. Hij zat wel helemaal onder de vlooien en had zijn staart en poten kapot gebeten.

We hebben ze op neutraal terrein laten kennismaken, ze snuffelde even maar dat was het dan ook. Nu na bijna 3 weken is het contact niet echt meer geworden. Onze eerste hond zoekt wel contact door aan hem te snuffelen en af en toe uitdagend voor hem te springen (om te spelen) maar de nieuwe hond reageert er niet op.
Dat vind ik erg jammer om te zien, omdat ik zo graag een speelmaatje wilde voor hem.

Daarnaast is de nieuwe hond erg onrustig tijdens wandelingen, op mensen, honden, fietsen etc reageert hij door een beetje te piepen, en gaat rondjes draaien dat maakt het wandelen soms lastig.
Hij is heel erg gericht op ons en wil constant geknuffeld worden, en omdat het erg opdringerig werd negeren we dit nu en gaan hier dus niet op in. Natuurlijk knuffelen we hem wel maar niet als hij dit zo opdringerig doet.

Ik begrijp dat de honden aan elkaar moeten wennen en ze vertrouwen in elkaar moeten krijgen. Ook weten we natuurlijk niet wat hij de afgelopen jaren heeft meegemaakt. Maar is het normaal dat het zo lang duurt voordat ze contact maken en gaan spelen/contact maken? Heeft iemand een soort van zelfde ervaring? Wat is handig om te doen en niet te doen. Wellicht ben ik wat ongeduldig en heeft het tijd nodig?

Ze leven nu echt langs elkaar.

Groetjes Wendia

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "tweede hond erbij, weinig contact" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Sommige honden hebben gewoon geen behoefte aan een speelmaatje in huis.
Heb vaker gehoord dat mensen een tweede hond nemen als speelmaatje voor de eerste, maar dat hond 1 buiten zo leuk speelt met andere honden zegt niet automatisch dat dat met een nieuwe huisgenoot ook zo is.
 
Want, eerlijk is eerlijk, de meeste tweede honden komen omdat de baasjes het zo leuk vinden voor de eerste hond ;-)

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Niet iedere hond houdt van spelen met andere honden, dat ten eerste. Je kunt dat niet forceren.
Daarnaast moet de hond inderdaad nog heel erg wennen en duurt het wel even voor hij zijn 'ware ik' laat zien.

honden page profiel DD

honden foto van D

Het probleem is  vaak dat wij mensen het graag in ons hoofd al zien gebeuren, een leuk speelkameraadje en dan gaan ze leuk spelen met elkaar. Rennen en vliegen en weet ik veel.
Maar in de realiteit is het vaak zo dat we vergeten dat honden ook een eigen wil hebben en een eigen identiteit hebben. Net zoals wij mensen dus. En hoe wij het dan in ons hoofd hebben, wil niet zeggen dat dit dan ook gebeurd!
Hun eigen willetje en identiteit zorgen ervoor dat ze ook de dingen wel of niet doen, die zij willen. En dat kunnen wij als mens, dus niet verplichten.
Het verwachtingspatroon is dus duidelijk te hoog geweest.

Wel is het zo dat ze nog maar kort bij elkaar zijn, dus het kan nog komen. Maar komt het niet, tja.....dan is het zo. Daar zul je je zelf bij neer moeten leggen.

Waarom wilde je een kameraadje? Dacht je dat je hond eenzaam was of wilde jij het zelf?

Niet elke hond houdt van spelen. Ik heb hier thuis het voorbeeld. Sophietje die er later bij kwam (wel een hondje met een enorme rugzak) wil absoluut niet spelen. Mijn honden vinden elkaar wel aardig en liggen ook weleens op 1 kussen, maar spelen is er gewoon niet bij. Maar goed, wij hebben Sophie dan ook niet als speelkameraadje genomen.

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Tijdens mijn wandelingen daagde Punk mij vaak uit om te spelen. Toen kreeg ik dus ook het idee om er een speelmaatje bij te nemen, Cosmic dus. Het leeftijdsverschil is enorm, Punk is bijna veertien en Cosmic is ongeveer twee. Cosmic daagt Punk regelmatig uit voor een spelletje, soms heeft Punk er zin in, soms niet. En héél af en toe daagt Punk zelfs Cosmic uit voor een spelletje.
Maar nu is Winnie erbij gekomen (tijdelijk) en die wil weer helemaal niet spelen. Die staat hier met grote ogen te kijken als Punk en Cosmic over de grond liggen te stoeien.

Het verschild een beetje per hond, denk ik.. Bovendien is altijd samen in huis leven natuurlijk héél anders dan buiten een andere hond tegenkomen. Je kunt het niet forceren, hopelijk komt het nog ;-)

honden page profiel Monique & de zwart-witjesMonique & de zwart-witjes

honden foto van Monique & de zwart-witjes

Jammer dat je niet weet wat er met jullie nieuwe hond is gebeurd, ook niet de reden dat hij weg moest. 3 Weken vind ik nog wel erg kort, de hond moet wennen aan zijn nieuwe plek, nieuwe baasjes, is best stressvol.
En verder is het idd zo dat niet alle honden het leuk vinden om te spelen.
Wij hebben 3 honden. De hond die wij het eerst hadden, speelt ook nauwelijks. Sinds een paar maanden hebben wij er een herplaatser bij, die speelt wel heel graag met onze 2e hond. En hoewel de herplaatser geen rugzakje heeft, duurde het toch weken voor ze hier helemaal vertrouwd werd, dus mss moet je nog wat geduld hebben O-)
Veel plezier in ieder geval!

honden page profiel wendiawendia

honden foto van wendia

Fijn jullie reacties

Inderdaad verwachte ik iets anders, en dat valt dan even tegen! ;-)
Kan me vinden in dat elke hond anders en zijn eigen identiteit heeft, als hij echt niet wil spelen respecteer ik dat ook zeker!!

Onze eerste hond is echt een speler, als er andere honden bij zijn speelt hij altijd. Dus dat was ook even nieuw voor ons dat dit keer niet het geval is. En natuurlijk leek het ons ook leuk een tweede hond!
De kennel/fokker waar we hem vandaan hebben gehaald, heeft en ruim een half jaar en daarvoor ook nog een jaar meegemaakt (in de tussentijd dus naar een ander baasje geweest die hem heeft teruggebracht). Zij herkent het gedrag niet van hem. Daar speelde hij wel met de andere honden.

Kan het dan zo zijn dat hij hier ineens heel anders gedrag vertoont, in de nieuwe situatie?
Onze andere hond is een stuk rustiger geworden, ook gek voor ons om te zien...

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Geen idee hoe anderen het zien maar is het grote leeftijdsverschil misschien het punt.
Ik kan me voorstellen dat een hond van 14 niet (altijd) de behoefte aan een jongere hond die meer energie heeft en wil spelen!

..

honden page profiel wendiawendia

honden foto van wendia

hoi Isha,

Ik denk dat je onze situatie verward met  een reactie van Pauline.

Onze honden schelen een half jaar (3 en 3,5) ;-)

Groetjes Wendy

honden page profiel DD

honden foto van D

Het zou zo maar kunnen zijn dat de 3 weken die de hond nu bij jullie is, voor hem nog te kort is om zijn ware aard te tonen.
let wel, eerst bij de fokker, toen naar een baasje, toen weer terug en nu weer een ander baasje. Dat kan een impact op een hond hebben en dus moet hij weer wennen aan een nieuwe situatie, met nieuwe regels en een nieuw kameraadje en nieuwe baasjes.

Ik zou zeggen, geef het de tijd. Wellicht doet de hond er maanden over.......en als dat zo is, dan zij het zo.
Ben wel blij te lezen dat je het zal respecteren als het zo zijn zijn dat ze niet samen spelen. Maarja, je kan er dan ook nies aan veranderen.

Veel succes en veel plezier van jullie honden!!

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Oh oepsie! ;-)
Sorry

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Ik denk dat de tweede hond niet geleerd is om te spelen en hij niet wet wat er mee aan te vangen.

Jammer, twee of meer honden kunnen een grot plezier zijn.
Helaas kan ik jou hierin geen advies geven, ik heb vijf honden, maar steeds als er een hond bij kwam, kwam deze van vanaf 8 weken bij ons en zijn dus gedeeltelijk door onze roedel mee opgevoed, zeker wat spelen betreft, verder zijn wij dan de baas ;-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ik heb ook een hond die geen behoefte heeft om een speelkamaraadje in huis erbij zou willen, heb wel eens vijf newfoundlanders hier te logeren, zij zoekt niemand op, gericht op een persoon en dat ben ik, voor haar dus geen tweede hond erbij.

je hebt twee reuen, zijn ze beiden nog intact ? dan is er grote kans dat ze aftasten in huis en bij elkaar. en wat is drie weken ? je hebt best kans dat er opeens geaccepteerd wordt, en dat het vriendjes worden. kan je ze beiden loslaten ? veilig ? kijk dan eens of ze elkaar opzoeken, waar de een loopt gaat de ander ? geef het nog wat tijd, drie weken is heel kort, de herplaatser moet ook nog wennen aan jullie en jullie en je huidige hond aan hem. succes . :-D

honden page profiel Patricia & de MusketiersPatricia & de Musketiers

honden foto van Patricia & de Musketiers

het klinkt meer alsof je hond veel stress heeft gehad bij zijn vorige eigenaren en wat nare dingen heeft mee gemaakt. Geef hem de tijd om te wennen. Mijn Sky had het ook, en nu speelt ze toch ook wel. Geef het nog echt de tijd. Die hond moet wennen aan een nieuwe omgeving, nieuwe mensen, nieuwe hond. En vast dingen die hij niet gehad heeft of mocht doen. Misschien kan hij niet spelen, of weet hij niet hoe hij moet spelen?

Gerrit (Gast)

hallo,


hier een erg speelse hond van goed 2, en een opvanger van zo'n 6 jaar, een ex straathond.
die is hier nu een halfjaar,  en erg veranderdt.
toen die net kwam, zocht die ook geen contact met mijn hond, wou gewoon rust, en echt die moest ook echt tot rust komen en wennen.
heeft echt wel een paar maand gebeurt, voordat ze wat begonnen te spelen, maar nu sinds zo'n 2 maand begint de opvanger zelf met uitdagen, en spelen en klieren, en voor een 6 jarige exstraathond is die erg speels zelfs.


dus geef het de tijd, hij moet wennen,   en gezien hij op zijn staart en poten heeft gebeten, heeft jou 2e hond denk ik erg veel stress gehad, dat is er niet met 3 weken uit, hij moet alles weer op nieuw leren, zoals vertrouwen ook in jullie krijgen, de omgeving leren kennen, met alles wat daar bij hoort.   beschouw em nu maar als een pup van dik 3 jaar oud, en ga er ook zo mee om, zodat hij zijn zelfvertrouwen terug krijgt,  met een paar maand wens je dat ze rustiger zijn.


en dat jou eerste hond rustiger wordt, nou goed teken, dat laat zien dat jou hond merkt dat de nieuwe rust nodig heeft, hij past zich dus aan.  erg sociaal van je eerste hond.  het mooie is ook dat die jou laat zien wat jou 2e hond nodig heeft, dus ik zou zeggen luister naar em.  echt met een paar maand is het anders, gewoon de rust er nu inhouden, consequent blijven, en steun em.

succes en het komt goed

honden foto van Danielle, Kyra*Kaylin*, Djaira en Djaidey

Mooie aussies.

Ik denk dat ze nog wat meer tijd nodig hebben voordat ze echt met elkaar gaan spelen, heb zelf een flatcoated retriever en een australian sheperd, zij spelen bijna nooit met elkaar, maar dat kan ook liggen aan het leeftijds verschil ( 8 jaar is best wel veel ), en mijn flatcoat heeft last van artrose, dus kan zij het ook niet zo lang volhouden als ze spelen

Als ik naar mijn werk ben, gaan mijn honden naar mijn ouders, zij hebben een flatcoated retriever van net 4 jaar, ook mijn 2 jarige aussie speelt niet met hun flatcoat, ondanks dat er maar 2 jaar leeftijds verschil tussen hun zit

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Persoonlijk vind ik 3 weken veel te kort om er al een oordeel over te hebben.

Een hond is in 3 weken echt niet volledig gewent en al helemaal zich zelf.

EEn hond van 3,5 jaar heeft al een aardige rugzak, laat hem eerst zich zelf ontdekken, voordat hij perse (want daar lijkt het nu op "hij is aangeschaft om te spelen met de andere hond") moet spelen.

Daarbij is het erg van belang dat hij eerst een band met jullie op bouwt, jullie leert vertrouwen daarna kan hij pas zich richten op andere zaken.

Leg er vooral geen druk op, maar laat beide honden aan elkaar wennen en zich zelf zijn ipv wat jij wil dat de hond is.

honden page profiel wendiawendia

honden foto van wendia

Nogmaals fijn dat jullie allemaal reageren, dankje! Dat doet goed en geeft mij weer rust! (en dat komt hier in huis dan ook weer ten goede!! ;-))

Gerrit, jij hebt het over een pup van 3,5jaar en zo moet ik het ook gaan beschouwen! Mooi wat je zegt ook over de tweede hond, ik ga zeker naar hem luisteren!
Ondertussen laten we hem rustig wennen aan de nieuwe situatie. En geven we onszelf ook de rust en de tijd om aan de nieuwe situatie te wennen. Het spelen heb ik al losgelaten, als het komt dan komt en zo niet dan niet.

groetjes!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "tweede hond erbij, weinig contact" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: vetmedin en cardisure
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^