Te intelligent om in het asiel te werken (???)

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ..

honden foto van .

Weet niet onder welke categorie dit valt excuus.

Nou heb ik dus een nieuwe prive leraar of dergelijk (wil hier niet veel over vertellen). Maar goed, hij bleek ook een 'hondenmens' te zijn en we hebben dus over honden gepraat, hij is zelf de eigenaar van 3 honden. een Duitse staande, golden retriever en... nou ja, een beesie uit Kroatië (weet niet meer welk ras, of als het een vuilnisbakje is waar ik van uit ga)! We hebben dus even over zijn honden gepraat, over mijn hond, etc. en kwamen uit eindelijk op het onderwerp asiel terecht. Ik wil later heel graag iets met dieren doen, sowieso als ik er tijd voor heb wil ik graag vrijwilligerswerk in het asiel doen. En toen zei die me daar iets... ik keek hem gewoon schuin aan, net als Bandit soms doet ha. Hij vond mij veels te intelligent om in het asiel te werken/te intelligent voor mensen die in het asiel werken en zei ook letterlijk dat mensen die zorgboerderijen hebben, in asiels werken etc. vaak... nou ja, niet al te slim zijn, in andere woorden gewoonweg dom of erg simpele mensen of zoiets. Ik dacht echt van, ''wtf...!?''. Ik snap niet hoe ik te intelligent kan zijn om voor dieren te zorgen... daar gaat het juist om, ik wil iets met dieren doen - ik wil dieren helpen, en dan het liefste honden. Hij zou het wel snappen als ik m'n eigen dierenwinkel of asiel zou oprichten omdat daar allerlei mensen zoals advocaten bij komen kijken (?), en daar keek ik ook schuin van haha... Maar um, ik snap nog steeds niet hoe een mens te intelligent kan zijn om dieren te verzorgen etc.? :S 

Moest dit gewoon ergens plaatsen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Te intelligent om in het asiel te werken (???)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel s@nt@s@nt@ 3 doggies

honden foto van s@nt@

Zo te lezen komt hijzelf niet al te slim op mij over.;-)
Fijn, zo'n privé leraar die zulke oordelen heeft, en alles over 1 kam scheert.
Er zit nogal een verschil tussen een zorgboerderij hebben, of er werken.
Een zorgboerderij hebben is een eigen onderneming runnen, je cliënten begeleiden, administratie, afnemers, inkoop etc.
In een asiel werken idem.
Ik zou de vraag waarmee je je post eindigt eens aan hem voorleggen...

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

Vrijwilligerswerk,werken met dieren,bv kinderboerderij oid..zie het als bij bv een zorgboerderij.. daar werken mensen,veel mensen om een speciale reden.
Om werkloosheid,niet goed in de huidige maatschappij aan het werk te kunnen komen etc..
Misschien dat die leraar de link op die manier legt en het op deze manier onder woorden brengt..?

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

ik denk dat hij het een beetje ongelukkig uitdrukt, maar het is wel zo dat je mensen die bv havo / vwo hebben gedaan niet zo snel in een asiel zou zien werken. ten eerste is het bijna alleen maar vrijwilligerswerk, ten tweede hoef je niet echt een diploma ervoor te hebben.
Wanneer je een asiel of zorgboerderij runt heb je wel meer capaciteiten nodig, maar daarvoor hoef je niet slim te zijn.

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

" .
Om werkloosheid,niet goed in de huidige maatschappij aan het werk te kunnen komen etc..
"


Sorry hoor, maar hier moest ik toch wel heel hard om lachen. Mensen gaan met dieren werken, omdat er veel werkloosheid is in andere branches? Ze vliegen er hier ook met bosjes uit hoor, er is juist helemaal geen werk in de dierverzorging. Of begrijp ik je verkeerd?

honden page profiel Eline & VinoEline & Vino 3 doggies

honden foto van Eline & Vino

Dat vind ik echt belachelijk!
Je moet toch gewoon doen wat jou gelukkig maakt.
Ik ga al meer dan een jaar wandelen in een asiel, en wat ik heb geleerd is dat het werk is voor sterke, eerlijke mensen het heeft helemaal niets met inteligentie te maken.
Ik zou het liefst vanal willen werken in het asiel waar ik zaterdag altijd ga wandelen, maakt mij dat dom? Nee dat maakt mij een dierenliefhebber die wil doen wat haar gelukkig maakt.

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

Ja je begrijpt me verkeerd,ik heb het er ook niet duidelijk neergezet maar ik wilde niet oordelend overkomen! ;-)

Wat ik bedoel te zeggen is dat er veel vrijwilligers in het asiel zijn met een eigen verhaal,eigen manier van omgaan met dingen en daardoor bv niet een gewone baan hebben maar om wel wat te ondernemen,en iets goeds te doen,dan met dieren gaan werken.

honden page profiel DD 3 doggies

honden foto van D

Werken met dieren, hetzij in een asiel, hetzij op zorgboerderijen hetzij ergens anders, dat is een gave. Een roeping.
Net zoals dat vroeger mensen in de verpleging gingen omdat dat een roeping is, tegenwoordig gaan ze dat doen omdat er of niets anders te vinden is, of omdat ze iets moeten kiezen.
Maar ik weet er alles van, voor mij was het een roeping. Mensen verzorgen en later ook dieren.

Vertel dat maar tegen je prive leraar, al ben je nog zo intelligent, als het een roeping is dan maakt totaal niet uit.

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

Maar er zijn ook vrijwilligers in het asiel die wel een baan hebben maar gewoon graag iets goeds willen doen voor de dieren! :-D
Dus je hoeft niet mega intelligent te zijn maar mensen die daar werken zijn ook zeker niet dom!

honden page profiel Tamara - Abby, Anna & JamieTamara - Abby, Anna & Jamiegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Tamara - Abby, Anna & Jamie

Ik zit op het HBO, heb ook in een dierenasiel gewerkt en stage gelopen.Je niveau maakt je echt niet te goed voor een dierenasiel hoor!
Die privéleraar is vast niet zo van de dieren, anders had hij het wel gesnapt!

honden page profiel J&SJ&S 3 doggies

honden foto van J&S

Nou, die privé-leraar is overduidelijk wél een hoogvlieger... ;-)

honden page profiel judithjudith 3 doggies

honden foto van judith

Toch is het dan inderdaad vaak vrijwilligerswerk, dus geen betaald werk!! hartstikke mooi en knap voor erbij, maar niet als hoofdbaan lijkt mij

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

" En toen zei die me daar iets... ik keek hem gewoon schuin aan, net als Bandit soms doet ha. Hij vond mij veels te intelligent om in het asiel te werken/te intelligent voor mensen die in het asiel werken en zei ook letterlijk dat mensen die zorgboerderijen hebben, in asiels werken etc. vaak... nou ja, niet al te slim zijn, in andere woorden gewoonweg dom of erg simpele mensen of zoiets. Ik dacht echt van, ''wtf.. "

Ja, weet je..
Heel vroeger was er een tijd dat het heel erg belangrijk was om geld te verdienen..
Maar dan ook echt heel veel geld..
Om alle talenten die je in je had te benutten voor......financieel gewin..
Met die financiële middelen kon je dan weer dingen doen die ...tja, die je een goed / heerlijk / super gevoel gaven..
Je bonus gaf je bv weg aan ...een dierenopvang.
Kon je zelf weer nog harder aan je carrière werken, en van dat geld kon je andere weer helpen..
Veel van deze "oudere"  wijze mensen missen een bepaald stukje ontwikkeling , geeft verder niets...ze hebben dit ook totaal niet nodig gehad in het normale leven.
Maar dat dus niet alles bestaat uit geld,maar dat je als mens ook gewoon zelf tijd en aandacht aan zo iets kan besteden.?, dat kunnen ze zich niet voorstellen.
Tenminste .......niet op zo'n laag niveau.
En dat dat soms vele malen meer voldoening geeft dan bv elk jaar een paar duizend Euro storten .??

Misschien is het JUIST!! super dat er mensen met een hoog IQ bij zo'n organisatie willen werken..
Want dat er verschillen zijn qua intellect ?, absoluut..

Het advies van deze leraar bewijst dat maar weer eens naar mijn idee..

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Uhm.. Ik heb een bovengemiddeld IQ (net op de rand tussen bovengemiddeld en begaafd, volgens Wikipedia), heb VWO gedaan op school, heb daar ook Grieks en latijn gehad, en ik werk al 3,5 jaar in een dierenasiel. Vrijwillig, want vanwege mijn autistische stoornis vind ik het moeilijk om met de "druk" van een betaalde baan om te gaan. Maar ik geloof niet dat ik daarom onder de categorie "dom" val.. Sterker nog, ik voel me regelmatig een stuk "slimmer" dan anderen, en kan me enigszins irriteren aan "domme" mensen. Maar eigenlijk vind ik niet dat domme mensen bestaan. Iedereen heeft andere dingen waar hij of zij goed in is. 
Ik erger me enorm aan zulke uitspraken. Mijn moeder heeft er ook een handje van. Vanwege een rugblessure kan ik momenteel geen zwaar fysiek werk doen, dus kennels schrobben, met grote, sterke honden lopen en dergelijken gaat tijdelijk niet. Dus doe ik nu voornamelijk administratie, balie, etc. Mijn moeder zegt dan vaak: "Het is ook beter zo, want jij bent véél te intelligent om poep te scheppen! Juist bij de balie hebben ze iemand nodig met jouw IQ!".

Nou, ik vind het toevallig leuk om poep te scheppen. En kennels te schrobben. En honden uit te laten. En goed, je hoeft geen genie te zijn om dat te kunnen doen, maar om nou te zeggen dat je té intelligent ben om zoiets te doen.. Nee, niet mee eens!

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Nou ik ben blij dat de vrijwilligster van het asiel waar Lola zat zo slim was om hulp te vragen voor de asielhonden en wij daardoor nu een leuke hond hebben.

Ik ben dolblij dat Marie-Rose, Melissa, Jana, Eline en alle anderen die veel van hun vrije tijd in een asiel doorbrengen zo slim zijn om voor veel honden echt iets te betekenen, en zo slim zijn om te begrijpen dat ze daar van de honden ook ontzettend veel voor terugkrijgen.

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Pardon ??? Gewoon belachelijk wat hij daar zegt en opeens komt het zinnetje in me boven van "liever dat hij het zegt, dan iemand bij zijn volle verstand". Net alsof enkel domme mensen gaan voor dieren zorgen, te gek voor woorden zeg !! Neen, mensen met een hart zorgen voor dieren, dat heeft niets met een hoog of een laag IQ te maken !!

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik heb mijn openingspost iets veranderd, ik bedoelde niet dat ik later full-time ga werken in het asiel en ik weet dat het meestal vrijwilligerswerk is maar bedoelde het gewoon als een soort van bijbaantje ookal krijg ik er niet betaalt voor. Ik weet nog niet 100% zeker wat ik later wil doen, het liefste iets met dieren dat is wel duidelijk. Ik had het ook precies zo tegen hem gezegt, dat het asiel een voorbeeld was en dat ik niet 100% zeker weet wat ik precies wil, sowieso vrijwilligerswerk in het asiel als ik er oud genoeg voor ben en tijd voor heb. Excuus als ik voor verwarring gezorgt heb.
Ik heb hem ook herhaaldelijk gevraagt wat hij precies bedoelde met ''je bent te intelligent om in een asiel te werken'' maar kreeg hier niet echt antwoord op. Ik weet ook dat er een groot verschil zit tussen het runnen van een zorgboerderij/asiel/etc. en het werken daar. 

Maar ik blijf erbij dat ik het een hele rare, zelfs stomme, opmerking van hem vind. 
Als ik niet in de maatschappij pas, geen 'belangrijke' banen kan krijgen om het even zo te noemen, en niets bijzonders met dieren heb of zo zou ik écht niet bij een asiel of zorgboerderij gaan werken om een paar centjes te maken. Dan zou ik liever naar andere alternatieven zoeken, zoals weet ik veel, een krantenwijk?

Ik wil juist met dieren werken, omdat ik van dieren hou... ik weet nog lang niet bijzonder veel van bv de hondentaal, daar wil ik juist meer over leren en dat ben ik ook van plan om te doen. 

Als ik bv. intelligent genoeg ben om een advocate te worden of dergelijk betekent dat niet gelijk dat ik dat ga doen omdat ik er, ja, slim genoeg voor ben... tuurlijk, heerlijk al die centjes die je er mee verdient! En tuurlijk speelt geld ook een rol, ik moet natuurlijk wel de huur kunnen betalen en eten op tafel hebben, etc. etc. maar daar gaat het nu niet om en het is nog lang niet zo ver. Maar ik wil ook iets doen waar ik plezier aan beleef, wat ik leuk vind om te doen en wat mij een goed gevoel geeft. Nu weet ik niet precies hoe veel een trimster, een gedragstherapeut of dierenarts betaalt krijgt maar het klinken in mijn oren als vrij goed betaalde banen. Daarbij lijkt me ook dat je wél kennis nodig hebt om met dieren te kunnen werken, het lijkt mij dat het niet iets is wat iedereen kan doen. Je moet bv de hondentaal, kattentaal en dergelijk kennen of tenminste de 'basis' om het zo te noemen. En een baan als dierenarts lijkt mij zeker geen 'makkelijk' iets...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Te intelligent om in het asiel te werken (???)" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^