Uitlaten

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Ik heb 2 Jack Russels..
Ben die binnenkort 6 word en Bryan van 9 maanden.

Nu word Ben echt heel erg dik. Hij is gewoon rond! En Bryan is ook vrij mollig.

Nu woon ik sinds woensdag vlakbij een bos, nog geen 5 minuten lopen.
Daar ga ik sinds donderdag 3 keer per dag heen. Rond 10 uur smorgens, half 4 smiddags en half 7 savonds.

Nu wil ik omdat mijn honden gewoon dik zijn en ik zelf ook wel een tikkie dunner mag smorgens even met ze gaan hardlopen / joggen in het bos. Gewoon een half uur tot een uur (eerst opbouwen, ik heb zelf ook totaal geen conditie)

Hoe bouw ik dat voor de honden het lekkerst op? Ik heb hun voeding al een klein beetje aangepast zodat ze straks wat minder rond worden.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Uitlaten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Misschien kan je een start-to-run programma volgen? Even op google zoeken en dan vind je wel een schema. Start-to-run begint heel rustig met veel wandelen en bouwt zo op zodat je binnen 10 weken geloof ik 5 km kan lopen. Dat lijkt me fijn voor zowel jou als je hond?

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

voor de honden opbouwen... je zegt dat je zelf geen conditie hebt, dus opbouwen, net zoals je bij jezelf doet. beginnen bij zelf drie keer per dag 30min-60min wandelen. na verloop van tijd om de andere dag een beetje joggen, minuutje per minuutje.

Een bos naast je deur! geniet ervan!!

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Is Bryan niet nog te jong om binnen 10 weken op 5 km te gaan? Hij is van 3/7/12. Qua energie kan hij het hebben, hij beweegt graag. Maar ik denk dat 5 km nog wel veel voor hem is omdat hij nog zo jong is.

Ben is gewoon volwassen dus die kan wel normaal opbouwen lijkt me

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ja dat zou best kunnen, ik weet niet precies hoe het zit... Ik heb wel al vaker gelezen om voorzichtig te zijn met jonge honden... Misschien kan je eerst met Ben gaan joggen en wachten tot Bryan wat ouder is? :-)
Het is trouwens ook een idee om de honden hun eten in een voerbal of kong te stoppen, zo moeten ze meer moeite doen om het op te eten en zullen ze ook actiever bezig zijn :-)

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Bos naast de deur is ideaal. De honden vinden het geweldig dat ze er nu 3 keer per dag heen mogen. Als het van de zomer langer licht is kunnen ze rond 21:30 ook nog een keertje extra!

Want ik ben n mietje en ga echt in t donker t bos niet in O-)

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

" Ja dat zou best kunnen, ik weet niet precies hoe het zit... Ik heb wel al vaker gelezen om voorzichtig te zijn met jonge honden... Misschien kan je eerst met Ben gaan joggen en wachten tot Bryan wat ouder is? :-)
Het is trouwens ook een idee om de honden hun eten in een voerbal of kong te stoppen, zo moeten ze meer moeite doen om het op te eten en zullen ze ook actiever bezig zijn :-) "


Ben en Bryan zijn een echte roedel met zn tweetjes. Als ik Bryan alleen meeneem gaat Ben heel hard janken en anderssom ook. Ze moeten dus samen mee.

Ik heb ergens gelezen dat Jack Russels met 9 maanden volwassen zijn, maar dit weet ik niet zeker.

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Hier staat wel wat interessants in wat betreft de beweging bij jonge honden. Misschien heb je er iets aan? :-)

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

"Vanaf 9 maanden kan u langere wandelingen gaan doen en het tempo beginnen opdrijven. Een uur wandelen mag nu geen probleem meer gaan geven.
Fietsen mag vanaf nu ook."

Bryan kan dus wel mee gok ik! :-)

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Let er zeker wel op dat je de hond op eigen tempo laat lopen. Los zou bv handig zijn dan kunnen ze zelf het tempo wat bepalen? En bij fietsen alleen laten draven en heel rustig opbouwen. Ook zou ik zelf niet gaan fietsten bij een temp. boven 15°C. Moest je willen gaan fietsen natuurlijk ;-) En ik zou het joggen ook heel rustig opbouwen, desnoods doe je er wat langer over hé ;-)

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Ik heb een goed startschema voor vanaf niks vaar die 5 km te gaan :-)

Ik ga die een beetje aanpassen zodat het wat meer eigen word en ook voor de honden comfortabeler is! Voor Bryan probeer ik wel het tempo niet te hoog te maken en hem na het lopen goed de tijd te geven om te rusten.

honden page profiel Yasmine, Perdie & OrgaYasmine, Perdie & Orga

honden foto van Yasmine, Perdie & Orga

Ik denk dat je dan wel goed zit :-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ook voor ons geld, als we te dik zijn, dan is joggen even geen optie, houdt het bij powerwandelen, ook voor jezelf, dik zijn betekend dat als je gaat joggen het gewicht op je gewrichten komt. eerst wat afslanken zodat het gewicht netjes is en dan gaan joggen, rustig met minuutjes opbouwen, en dat geld ook voor de honden, tonnetje rond beschrijf je, dan eerst goed afslanken voor je echt gaat joggen met ze.

flink doorstappen dan lopen je hondjes ook al in draf.

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Even off-topic, is Buster er niet meer? Heb ik iets gemist?

honden page profiel ..

honden foto van .

direct gaan joggen met de hondjes zou ik inderdaad niet zo snel doen. Toen Dusty een aantal kilo's moest afvallen heb ik zijn voer met een kwart geminderd en even geen snackjes meer tussen door. de wandelingen heb ik allemaal wat langer gemaakt en wat hoger in intensiteit. dus flink doorstappen op de rondes. pas toen hij een paar kilo'tjes kwijt was zijn we gaan fietsen voor het overige gewicht. probeer het afvallen niet te snel te laten gaan maar heel kalm aan vooral bij kleine honden. Dus eerst even iets gewicht minderen en dan rustig aan het joggen opbouwen.
En een bos naast de deur? O wat zijn wij hier jaloers O-) Genieten zeg

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

De tip van Yasmine vind ik erg goed,een Kong of voerbal gaan gebruiken.
Ik weet niet wat ze te eten krijgen en hoeveel maar misschien ook daar naar kijken en op het oog gaan voeren..
Wat onderneem je verder met de hondjes?
Er zijn ook genoeg andere leuke activiteiten dan lopen,waarbij de hond actief is! :-)

Je zegt dat de honden niet apart kunnen zijn..
2 of meerdere honden kan leuk en gezellig zijn maar is dubbel zoveel werk!
Iedere hond is anders,de 1 heeft weer andere behoefte dan de ander,elke hond heeft behoefte aan individuele aandacht en verzorging maar ook apart trainen en bij een ruim leeftijdsverschil,is er andere behoefte aan beweging,wandelen,activiteit en rust.
Het is dus erg van belang om tijd te maken voor iedere hond apart,ook dus om te voorkomen dat honden zo aan elkaar hangen!
Een hond moet ook wel wat afhankelijk kunnen zijn om zo zichzelf te kunnen ontwikkelen en niet het gedrag van de ander gewoon overneemt!

Ik denk dat het dus zeker goed,gezond zal zijn dat je daar mee wat aan de slag gaat,apart dingetjes doen!

Succes! ;-)

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

@Willemijn - Ik ben zelf al 20 kilo kwijt hoor.. Het is de vorm die wel een beetje bijgewerkt mag worden, gewicht is prima!

@Simone - Buster moest door omstandigheden verhuizen. Hij viel buiten al een tijdje uit naar vreemde reuen en begon binnen steeds vaker te vechten met Ben en Bryan. Omdat Buster veel groter was vormde hij daarmee een direct gevaar voor Ben en Bryan. Buster heeft een tijdje 's nachts en wanneer ik weg was in een lege slaapkamer gezeten waar enkel een mand en waterbak stond. Dit was voor hem een hell, maar voor de buren ook. Ben en Bryan missen hem wel, ik mag bijvoorbeeld de mand van Buster niet weghalen want dan gaan ze zoeken en wanneer ze alleen in de woonkamer zijn gaan ze dan zelfs janken. Maar dit kon niet langer door. Ik zal binnenkort een wat uitgebreider topic openen in de koffiehoek, als ik weer een internet signaal van Ziggo heb in dit huis.

@baasje van Dusty en Gaya - Ik heb t vanmiddag op een klein stukje bospad geprobeert en ze deden niet anders dan normaal in het bos. Ze lette alleen wat beter op mij waar ik uit hing.

@Isha - Ben en Bryan kunnen inderdaad niet los van elkaar. Als er een hond komt logeren kan Bryan wel weer alleen met die hond. Ben kan niet zonder Bryan of zonder mensen. Het zijn kleine hondjes dus ik vind dat geen probleem. Ben is te dom voor een voerbal.. Voor Bryan kan ik er altijd een keer naar gaan kijken.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

"
@Isha - Ben en Bryan kunnen inderdaad niet los van elkaar. Als er een hond komt logeren kan Bryan wel weer alleen met die hond. Ben kan niet zonder Bryan of zonder mensen. Het zijn kleine hondjes dus ik vind dat geen probleem. Ben is te dom voor een voerbal.. Voor Bryan kan ik er altijd een keer naar gaan kijken. "


Geen enkele hond is dom!
Alle honden zijn intelligente wezens,alleen moeten sommigen even wat geholpen worden.
Met een kong of wat voor spel dan ook,is het ook handig om de hond in het begin te helpen,soort van uitleggen wat hij moet doen.
Met zo'n activiteit is de hond lekker bezig met zn koppie,worden honden rustiger van en voldaan! :-)
Daarnaast is een ander doel van dit soort activiteiten dat je samen iets doet,samen bezig bent,de hond aannmoedigd iets te gaan doen,de hond zelf iets laten doen/uitzoeken en belonen als het lukt!

Omdat het maar kleine hondjes zijn,is het niet erg dat ze niet alleen kunnen zijn,zonder elkaar en zonder mensen..?
Dat snap ik niet zo..
Elke hond heeft eigen behoeften,wanneer de leeftijd verschilt,is dit alleen maar meer het geval.
En wat nou als 1 van beide er niet meer is.. hoe ga je dat oplossen..?

Maar goed,ik kan alleen maar meedenken en je wat tips geven,jij bent die bepaald!


honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

@Isha Ben kan luisteren als de beste.. Maar bij puzzeltjes is hij niet zon doorzetter.

Ben en Bryan kunnen niet zonder elkaar maar wel zonder mensen. Ik heb dusdanig met ze geoefend dat ik wanneer het nodig is wel 8 uur weg kan blijven.
Als alles gaat zoals het hoort zal Bryan inderdaad langer leven dan Ben. Ben is natuurlijk wel 5 jaar ouder! Ik denk dat als dat gebeurd dat ik dan samen met Bryan langs 't asiel ga om een hondje te zoeken die op dat moment dan de zelfde leeftijd heeft als Bryan of slechts iets jonger is.
Ook is t zo dat als Ben een goeie Jack Russel is en zo gezond blijft als nu hij over 8 jaar ook nog wel leeft. Wellicht heb ik dan al iets gevonden waardoor ze wel apart alleen kunnen.

Ik vind t belangrijk dat een hond altijd een soortgenoot om hem heen heeft. Dus als 1 van de 2 dood zal gaan zal ik uiteraard erg verdrietig zijn, maar zal ik wel kijken of ik zo snel mogelijk de hond die over blijft kan voorzien van een nieuw vriendje, mits het op dat moment bij zijn karakter past.

Ben en Bryan zijn beide gezond. En ik denk dat ik optijd heb gezien dat ze dik worden. Ben weegt een halve kilo zwaarder dan hij hoort te wegen en Bryan valt qua dikheid nog mee, die moet alleen niet dikker worden dan hij is. Dat Ben 5 jaar ouder is dan Bryan blijft zo, maar een Jack Russel die 6 is.. Dat is helemaal niet oud voor een jack russel! Hij kan alles nog!
Alleen nieuwe dingen leren vind hij niet zo leuk meer. Hij heeft dan liever dat ik gewoon een bal pak en met hem ga spelen.

De Jack Russel die ik hiervoor had is een hele mooie 15.5 jaar oud geworden. Die hond was net als Ben eigenlijk nog nooit bij een dierenarts geweest. Pas in zijn laatste maanden merkte je dat hij al oud was. Ongeveer 2 maanden voor hij doodging werd hij ineens doof, blind en wilde hij niet echt meer uitgelaten worden. We wisten al dat het niet lang meer ging duren en de dierenarts had al gezegd dat we moesten gaan overwegen om hem in te laten slapen. Maar toen enkele dagen later lag hij dood in zijn mandje.

Ik heb Ben later van mijn ouders gekregen omdat ik het miste om met Goofy uit te gaan. Ben heeft een minder goeie start gehad waardoor hij niet helemaal alleen kan zijn.

honden page profiel IshaIsha

honden foto van Isha

Een hondenpuzzel is niet het enige dat je kan doen met een hond! ;-)
Er bestaan genoeg andere leuke avtiviteiten die je samen kunt doen,ander denkwerk of speurwerk,een Jack heeft een goede speurneus! :-D
Speuren kan in huis,in detuin maar wat ook leuk is om dat tijdens de wandeling in het bos oid te gaan doen! :-)

Dat ze 8 uur samen kunnen zijn zonder mensen is weer het uiterste.
Natuurlijk kan het goed zijn om soortgenoten bij elkaar te hebben maar meestal is het ook goed om ieder apart te nemen en dan dingen te gaan doen,zodat de hond zichzelf kan ontwikkelen!
Dat is wat ik eigenlijk wil zeggen!

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Ben en Bryan doen alles samen.. Voorheen had Ben altijd moeite met vreemde honden enzo.. Nu kan Ben (mede door de socialiteit van Bryan) zelfs mee in een groep op de uitlaatservice! Buiten is Ben nu ook minder fel..

Als ik met Bryan oefen op de basiscommandos (die hij inmiddels allemaal kent) betrek ik Ben daar altijd bij. Ben heeft de basiscommandos nooit geleerd.. Daarom vind Ben het niet saai. Ben kan nu zelfs al "Zit" haha.

Toen Buster er nog was nam ik Bryan 1x per week apart.. Maar nu kan dat gewoon niet.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Uitlaten" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^