Hond wegdoen of een nieuwe bank?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Janneke-TannekeJanneke-Tanneke

honden foto van Janneke-Tanneke

Hoi hoi,

De titel is natuurlijk een geintje!!(Het grootste gedeelte van de tijd is Joep heeeeel lief:-D ) Maar we moeten wel een nieuwe bank kopen!!
Onze Joep heeft denk ik een kronkel in zijn koppie..

Ik snap het niet! Mijn man heeft storingsdienst, dus is smiddags vanaf 12 uur thuis.. Joep is dus 4 uur alleen thuis ipv 9 ... Afgelopen vrijdag is dit begonnentm donderdag is dit. en vrijdag is mijn man eerst met Joep gaan lopen, Joep heeft gegeten en zich smorgens perfect gedragen. Mijn man gaat 3 kwartier boodschappen doen, en vervolgens heeft Joep een rugkussen van de bank gehaald en kapot geknauwd...
Waarom? Woensdag is hij een hele dag bij zijn oppasoma geweest, donderdag dagje alleen en vrijdag alleen smorgens.. Lijkt me dus voor hem een hele grote verbetering! (qua alleen zijn)
Dit heeft hij al een x eerder gedaan maar dan op zaterdag; de hele dag bij Joep, alleen ff 2 uurtjes boodschappen gedaan en juist dan gaat hij mollen!

Wat doen we op zon moment verkeerd?

Groetjes Janneke & Joep!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond wegdoen of een nieuwe bank?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel AnnemiekeAnnemieke 3 doggies

honden foto van Annemieke

Hi Janneke! 

De rode lijn in dit verhaal lijkt een beetje alsof hij in actie komt zodra hij eerst lange tijd vertier heeft gehad en daarna alleen wordt gelaten. Mijn pup (en ik geloof de meeste honden) is bij andere mensen anders dan thuis, dus misschien dat Joep daarom op woensdag bij de oppasoma rustig is. Donderdag was hij al vanaf 's ochtends alleen, dus is hij die dag nog niet zo 'gewend' geraakt aan iemand om hem heen. Vrijdag was het echter weer gezellig met de baas, en opeens gaat diezelfde baas weer weg! Ja heee, dat vindt Joep niet zo leuk... Ik denk dus dat daar ergens het probleem is zit, wellicht dat Joep een beetje in de war is omdat zijn dagen niet hetzelfde zijn? 

 Uiteraard weet ik het niet zeker, maar zo klinkt het een beetje. Jullie hebben geen bench zo te horen he?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

zou met bench training gaan beginnen, een hond die dit doet verveelt zich.

slopers zijn er altijd, je zal zeker van te voren een eind gelopen hebben, en wat je niet had moeten doen, de hond in de woonkamer moeten laten, aparte ruimte waar er geen slopers gevaar kan heersen.

en even schrok ik hoor, wegdoen. hihi, gelukkig was en is het een grapje.

je kan ook even helemaal opnieuw gaan beginnen met alleen laten, begin met een kwartiertje, laat een muziekje achter, en wat ook een goed advies is, alleen laten als je zelf thuis bent, zodat tie weet dat je terug komt. nogmaals niet alleen in de woonkamer laten, in ruimte houden waar geen slopers gevaar heerst. een goed bot om te kluiven is ook een optie, wel een goed bot, bijvoorbeeld heel groot van farmfood de witte. en alleen als tie alleen is, anders niet.

honden page profiel kaykay 3 doggies

honden foto van kay

Zelf zie ik dit als overprikkeling.
Andor spookt ook meer als hij niet alleen is geweest.

Dit is bij hem puur een reactie uit overprikkeling, doordat hij de hele tijd bezig is geweest draait hij op volle toeren, en dan ligt hij opeens stil en hij moet het ergens kwijt. Dan gaat hij dus aan het spoken.

Zelf heb ik een kennel buiten staan waar hij in kan gaan liggen als hij even rust wil, dit werkt echt super goed, want hij kan nu zelf bijtijds de prikkels reduceren dat hij daarna niet meer zich hoeft te ontladen, wat hij hier dus altijd deed met folders (minder erg dan een bank, dat dan wel)

Zelf zou ik dus zeggen, ook als je thuis bent, meer rust geven, niet hele tijd bezig zijn en bij je hebben liggen. Hem ook zijn verplichte rust geven.

honden page profiel Janneke-TannekeJanneke-Tanneke

honden foto van Janneke-Tanneke

Hoi,

zeker is het een grapje!! Vinden het niet zo erg om straks een nieuwe bank te kopen.. Maar wel pas als Joep snapt dat een bank niet om op te eten is!

We hebben hem eerst in de bench in de hal gehad, daarna open bench in de hal, daarna met bench in de woonkamer en later los in de woonkamer (om het los alleen zijn op te bouwen). Dit ging allemaal prima. Joep raakt snel overprikkeld, en is het rustigst/gelukkigst(?) in de woonkamer los. Dit kan je duidelijk aan zijn gedrag zien. Sinds hij in de woonkamer ligt overdag hebben we een veel rustigere hond.

Ook van kluifwerk bv zijn kong raakt hij overprikkeld (obsessie/extra focus op speelgoed) en juist botten vind hij niet zo heel erg interessant.. Want die heeft hij meerdere en die liggen hier niks te doen...

Hij is op woensdag bij de oppasoma omdat hij op woensdag middag overprikkeld raakt van de buurmeisjes die op onze dam komen klieren als wij er niet zijn..

Ik geloof ook wel dat het een stukje verveling is en een stukje 'boos' zijn omdat zijn dagen veranderen... T stomme is, moeten we hem dan maar elke dag 9 uur alleen laten? Omdat hij daaraan dan went? We doen er zoveel mogelijk aan om juist het alleen zijn te verminderen... (werken fulltime)
Is ook geen optie.. Dusseh raad is welkom!

Bedankt voor jullie antwoord :-)

honden page profiel Janneke-TannekeJanneke-Tanneke

honden foto van Janneke-Tanneke

Andor, klinkt als ontzettend logisch!! Dat gaan we eens in de gaten houden.... Zeker omdat Joep gevoelig is voor teveel prikkels..!

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*† 3 doggies

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

Ik zou voorlopig toch maar een 2de handsbank aanschaffen en daar een deken ofzo overheen... En dan nog een stevige. Je kunt niet elke week een nieuwe bank halen he.

Hopelijk kun je het afleren... Maar als het enigszins kan, een veiligere plek voor die 4 uurtjes.

honden page profiel WendyWendy 3 doggies

honden foto van Wendy

Ik heb zelf de mazzel gehad dat mijn oppas de hond kon komen halen thuis. Dan kon hij een paar uur alleen zijn om het te oefenen, maar niet te lang.

honden page profiel lambajalambaja 3 doggies

honden foto van lambaja

het klinkt als verveling. maak je eerste een lange wandeling voor je weg gaat. hoe gedraagt de hond zich als hij door heeft dat je weg gaat. geeft hij zich over en gaat rustig liggen, of is hij nog druk, pieperig, zenuwachtig. wacht tot je hond rustig gaat liggen als je weg gaat. ik merk dat vaak als ze een diepe zucht maken en leggen hun kop neer. wanneer ik weg moet zeg ik altijd, vrouwtje moet gaan. en dan pas trek ik me schoenen en jas aan. ze gaan uit hun zelf al een pleje zoeken voor ik de deur uit ben. als ik onverwacht ff weg moet en ze denken dat ze mee gaan en ik maakk niet duidelijk dat ze niet mee mogen, dan vinden we hier soms ook wel eens een verscheurde krant of iets dergelijks haha. succes ermee en er zullen vast nog wel goede tips komen.

honden page profiel Janneke-TannekeJanneke-Tanneke

honden foto van Janneke-Tanneke

Hij kan met gemak in de hal, en hebben een bench voor hem.. Maar wij dachten, als hij rustiger is in de woonkamer = dat beter.... Maar toch in de hal zetten dan?

honden page profiel lambajalambaja 3 doggies

honden foto van lambaja

ojeeeee sorry mensen.zie mijn reactie wel erg vaak voorbij komen nu.help hoe krijg ik die weer weg! ;-)

honden page profiel Janneke-TannekeJanneke-Tanneke

honden foto van Janneke-Tanneke

Ik zie je reactie maar 1x hoor!

Maar als we weggaan geeft hij geen protest, daar is hij aan gewend. Zeker nu hij in de woonkamer zit. Heeft een eigen plekje, kruipt vast stiekem soms op de bank .. ;-) Maar geen zenuwachtig gedrag! Overigens, door alles in kleine stapjes te doen ook niet echt zenuwachtig gedrag meer als we hem uit gaan laten .. Als we binnen komen is hij ook best rustig, hier zijn we mee aan de slag gegaan. (Eerst zittten/rust voor we hem begroeten)

T zal vast verveling zijn.. Maar smorgens krijgt hij geen lange wandeling! Dat doen we 's middags.... En dat gaat ook echt niet nog vroeger opstaan...
En hij raakt overprikkeld als we hem zijn kong geven, dan is hij heel zenuwachtig als we thuis komen... Dus ja.. De rest van zijn speeltjes maakt hij kapot.

honden page profiel lambajalambaja 3 doggies

honden foto van lambaja

ok gelukkig.hij wilde maar niet laden de pagina en klikte ik een paar keer en ineens zag ik mijn reactie 5 x ofzo haha.

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van chris

Hoe oud is Joep?
Hoeveel kilometers maakt hij op een dag?
Heeft hij werk?
Heb je veel kauwspullen voor hem rond liggen?
Liggen die spullen er altijd?

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

De meeste honden hebben niet voldoende aan bv 3x per dag wandelen.
Vooral werkhonden moeten echt iets te doen hebben,werken voor de baas,dingen doen samen met de baas,energie kwijt kunnen,voldaan raken etc.
Voldaan raken en energie kwijt raken lukt meestal niet alleen via een wandeling in de wijk.
Wat je misschien zou kunnen proberen is bv s morgens eerder opstaan en lekker naar het bos of ander stukje natuur en Joep lekker laten snuffelen,hierbij zijn de hersenen actief bezig en worden honden rustig van.
Ook kun je voordat je weggaat of s avonds wat zoek/speurspelletjes doen in en om huis,overal lekkers verstoppen en samen gaan zoeken.
Of je kunt een cursus speuren gaan volgen of een andere sport/activiteit!

Wat ondernemen jullie nu met Joep?
Hoeveel is Joep alleen of elders omdat jullie moeten werken?
Misschien meer rust creeeren in het dagelijks ritme..?

honden page profiel PeterPeter 3 doggies

Hehe, ts is een provocerend persoontje :-)

Maar het is waarschijnlijk inderdaad overprikkeling.

honden page profiel pippa en ikpippa en ik 3 doggies

honden foto van pippa en ik

je benoemde het zelf als boos....ik denk dat dat onderbuik gevoel goed zit hoor.

Joep pakt echt een kauwding van jullie....dat roept iets spannends op.

Dan ga ik vaak richting overprikkeling denken.
Blijkbaar een manneke dat een cooling down nodig heeft.

Sommmige honden overzien zo'n heel huis gewoon niet. Kalmeren zichzelf met kauwen. Of pakken een kauwitem dat een bepaald soort ardrenaline kick geeft. Ik ken meer honden die zeg maar risicogedrag doen voor een soort rush...

Dan is op de gang houden voor henzelf veel prettiger.
Wel met veilige uitlaatklep.

O en persoonlijk ben ik er tegenwoordig van overtuigd dat het goed is je hond even te waarschuwen dat je "boodschappen doen bent" of gaat "werken", ik zie meer en meer hoe geruststellend dat werkt het aangeven dat je lang of kort weg bent en terug komt. Stuur hem denkbeeldig plaatjes over hoe zoet hij is als hij alleen is. En hoe blij beiden bij de zorgeloze hereniging. Het lijkt er soms op dat je je bezorgdheid over je meubelen of vechten met anderen ofzo rechtstreeks het doe-centrum van je hond instuurt.
Kleine alleen zijn ruimte...en het volste vertrouwen...

honden page profiel Janneke-TannekeJanneke-Tanneke

honden foto van Janneke-Tanneke

Ben ik een provocerend persoon ja? Leg uit! Ben benieuwd.. Is zo iig niet bedoeld hoor...

antwoord op de meeste vragen:

We volgens overigens een cursus bij de hondenschool. Als we klaar zijn met deze cursus (halverwge mei) wil ik behendigheid gaan doen of speuren.. speuren wil ik ook gaan doen, maar nog te weinig tijd om het hem aan te leren in huis..

We wonen in de polder, dus hij gaat elke dag met ons een uur los wandelen, of een km of 5 fietsen (niet met deze wind overigens, brr)
Joep is 6 jaar, heeft 4x per dag 5 - 15 min wandeling en 1x soms 2x half uur tot uur los wandelen/fietsen. In t weekend vaak meer..

Joep heeft geen werk. Hij heeft 2 botjes liggen van runderhuid en een stuk hertengewei. Dit ligt er altijd. Verdere speeltjes heeft hij niet;  reageert overprikkeld op zijn kong dus die krijgt hij alleen als wij er bij zijn en de rest maakt hij binnen 30 sec stuk!

Hij is nu 4 dagen alleen thuis en 1 dag bij mijn schoonouders. Weekenden en savonds altijd bij ons. ik heb 12 weken vakantie, mijn man daarnaast ook nog 10 weken storingsdienst (dus halve dagen werken en vanaf 12 u thuis) En dat wisselt dus een beetje af.

Ik zit wel een beetje met die kleine ruimte voor alleen zijn... In de hal jankte hij veel, was gestresst als we thuiskwamen en kauwde hij ook dingen kapot. In de woonkamer jankt hij niet meer en gedraagt zich meestal goed. De woonkamer is alleen niet een kleine ruimte te creeren voor hem.....
Dus ja.....

Iig bedankt voor jullie antwoorden!

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van chris

Maar enkele kauw dingen en altijd dezelfde, die er altijd liggen, is niet erg uitnodigend. Ik zou afwisselen en bepaalde dingen er alleen leggen als je weg gaat zodat ze nieuw blijven en dus ook interessant blijven.

Het feit dat je aangeeft dat hij gestoord wordt van de kong en deze kapot maakt, geeftaan dat hij dat wel nodig heeft om zijn energie en bijtlust in kwijt te kunnen.

Ik geloof niet in overprikkeling in deze setting, immers hij is vier dagen alleen thuis, grotere kans dus op onderprikkeling oftewel verveling.
Ik zou er wel voor kiezen om hem voor het alleen zijn, meer km te laten maken, langer uit te laten dan een half uur en meer kauwgerij te geven wees hier creatief in: een wortel, appel, houtblok, leeg plastic bloempotje enz.

Zou je er niet voor kunnen kiezen hem buiten te laten als je weg bent; heeft hij meer afleiding als binnen, of dat iemand hem nog extra komt uitlaten?

Kijk ook zijn gebit na, of hij hier geen problemen mee heeft, waardoor hij extra gaat kauwen.

honden page profiel Petra, baasje van GuinnessPetra, baasje van Guinness 3 doggies

honden foto van Petra, baasje van Guinness

Ik heb niet alle reacties gelezen, maar wij hebben gemerkt dat het werkt om altijd op dezelfde manier te gaan.
Wij zeggen 'welterusten' tegen Guinness (dan gaat ie zn bench in) en dan zeggen we 'tot strakjes' en doen we de deur dicht.
Hij weet dat ie dan alleen blijft.
Ook vertrekken we niet als Guinness heel opgewonden is. Als ik mijn schoenen en jas pak, dan wil hij ook wel ooit denken 'jippie ik mag weer mee' ... een simpel 'nee' van mijn kant is voor hem al genoeg. Vaak gaat hij dan vanzelf al naar zijn bench waar hij rustig in gaat liggen.

Zelf deden we in het begin de bench op slot. Daarna mocht hij alleen in de gang, daarna overal in huis als we weg waren.

Misschien heb je hier iets aan?

Succes!!

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

Eens met Chris! ;-)

honden page profiel ?? 3 doggies

Agossie wat vervelend.. Heb je geen bench of aparte kamer waar de schade beperkt blijft als je eventjes weg moet... Je bank dat is naar... Maar ook wel weer gezellig een nieuwe bank als ie er tenminste vanaf blijft....

honden page profiel Janneke-TannekeJanneke-Tanneke

honden foto van Janneke-Tanneke

Nou we zijn er indd mee bezig om vroeger op te staan om van te voren al te wandelen met hem.. Nu sta ik al om kwart over 6 op dus ik moet zeggen dat ik het nogal heftig vind.. (lig ook altijd om 9 u al in bed hierdoor.. dus nu 8 uur denk ik!) En de voorwaarde is toch wel dat het licht is, weet niet precies hoe het straks met de verzette klok zit.. Dit in ieder geval om verveling enigzins te voorkomen!

En verder krijgt hij zijn kong alleen als wij er niet zijn, die gaat overigens ook niet kapot, is het enige wat niet kapot gaat.. Hebben jullie tips wat ik hem veilig kan geven als we weggaan, behalve zijn kong?
Verder is buiten laten nog geen optie, we zijn bezig met de verkoop van ons huis om een huis te kunnen kopen met een aangrenzende tuin, zodat hij wel buiten kan.. Dat is echter een lange termijnoplossing, en niet voo rnu al geldend.

Bedankt voor jullie tips, ik leer er erg veel van!

honden page profiel AliceAlice 3 doggies

honden foto van Alice

Ik zou erg voorzichtig zijn met speeltjes en kluiven achter laten als je er zelf niet bij bent. Ze hebben met het alleen zijn al meer de neiging om meer uit stress te gaan eten, en dat kan dan verkeerd aflopen.

Ik las dat je in de toekomst ook echt met 'm wilt gaan trainen? Weet wel dat, als je hond een conditie heeft opgebouwd, deze ook bijgehouden moet worden. Je zal zijn energie dan nog meer moeten verdelen over de dagen dat je niet traint. Succes

honden page profiel J&JJ&J 3 doggies

honden foto van J&J

Hier ook een slopertje! Mevrouw Jaina heeft heel mn kussen van mn bank aan gort gevreten, dit deed zij in de nacht. En kleine Jasmine, die doet dat gezellig mee natuurlijk! Jaina gaat nu 'snachts in de bench en Jasmine die blijft gewoon los. En dat gaat goed. En beweging en uitdaging krijgen ze genoeg overdag, dus daar ligt het niet aan. Ik denk dat het een combinatie is van verveling en niet goed alleen kunnen zijn, bij Jaina dan..
Ik zou ook geen kluiven en knuffels neerleggen, i.v.m verstikkingsgevaar.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond wegdoen of een nieuwe bank?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Weer wat foto's
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^