Herplaatser/pup en geen vakantie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Hoi allemaal, ik vroeg me iets af! Als je zit uit te kijken naar een herplaatser (of wacht op een pup van een bepaalde combi), dan kun je niet bepaald de periode uitkiezen waarin de hond komt, omdat je niet weet wanneer precies de ideale hond voor jou voorbijkomt. Hoe doe je dat nu als je geen vakantie kunt opnemen op dat moment? Mijn man en ik zitten allebei vast aan de schoolvakanties vanwege werk, dus een hond zou idealiter aan het begin van de zomervakantie komen. Maar het moet maar net zo uitkomen dat er op dat moment een geschikte herplaatser aanwezig is, of dat wij net op dat moment een pup kunnen krijgen uit een nest wat we graag willen! Hoe pakken jullie dat aan?


(En jaha natuurlijk is deze vraag gestimuleerd door het feit dat ik nu echt een prachtige jonge witte herder te herplaatsen heb gevonden ;-)Het is denk ik sowieso te vroeg voor ons om te denken aan een tweede hond (hoewel, stel ze zou eerst komen in ons nieuwe huis, dan is zij de eerste hond, misschien is dat juist wel beter voor de band met onze border?) , maar ik ging wel opeens me afvragen hoe mensen dat nu eigenlijk aanpakken?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Herplaatser/pup en geen vakantie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Wij hadden het geluk dat Evy op drie juni is geboren en we haar dus drie augustus mochten ophalen. Wij hebben wel bewust gezocht naar een fokker met een nest die in de zomervakantie weg mocht, maar dat is met Goldens toch wat makkelijker dan met andere rassen.Ik heb een tijdje in het asiel gewerkt en daar was de regel dat de hond een - twee weken extra mocht blijven (afhankelijk van de situatie van de eigenaren) en dan moest er pension worden betaald. De hond stond dan op gereserveerd en zat in pension totdat de eigenaren vakantie hadden.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Dat is bij een asiel wel een goede optie dekn ik, maar bij een herplaatser die echt weg moet bij de huidige eigenaar om welke reden dan ook, daarbij wordt dat natuurlijk lastiger...

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Bij Jamie had ik ook geen vakantie maar alleen is ze de eerste tijd niet geweest. Ik was niet heel veel weg, de keren dat ze alleen zou zitten bracht ik haar naar de oppas. 
Maar als je beide full time werkt is dat niet echt een oplossing denk ik. 

Ik werk in een pension en daar komen ook pups van 8 weken voor dagopvang één of twee dagen per week.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

We werken niet fulltime, maar wel zo veel dat ik een hond niet meteen in die situatie wil zetten; ze moeten toch eerst kunnen wennen bij ons en in ons huis. Hij/zij zou 4 dagen per week ong. een halve dag alleen moeten zijn, wat na training bij veel honden geen probleem is, maar niet een situatie waar je zonder training meteen aan begint, lijkt mij. Een dagopvang lijkt me dan ook best wel onrustig nog? Of is dat geen probleem? (verschilt ook per hond natuurlijk).

Evt. zijn er ook wel buren/familieleden die tussendoor willen uitlaten, maar het ging mij vooral om het wennen en het alleen zijn trainen.

honden page profiel IneIne 3 doggies

honden foto van Ine

Met een herplaatser heb ik altijd zo snel mogelijk de normale gang van zaken opgepakt en dat is altijd goed gegaan.
Dit geldt niet voor alle herplaatsers. Die ik had konden vrij goed alleen zijn.

Voor een pup geldt dit niet, daar moet je echt vrij voor nemen en tijd insteken.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

En een herplaatser van 6 maanden die in haar huidige huis al wel een tijdje alleen kan zijn? O-)

honden page profiel SanneSanne 3 doggies

honden foto van Sanne

Je kunt er gewoon niet van uit gaan dat ze dat bij jou thuis dan ook kan. Nieuwe omgeving, nieuwe mensen e.d. Is toch allemaal even wennen.
Hoe de hond met een pension omgaat is inderdaad verschillend, er zijn pups die gewoon lekker gaan slapen in de kennel en heel relaxt zijn. Maar het kan ook anders gaan..

honden page profiel IneIne 3 doggies

honden foto van Ine

Ohhh, hahaha, ik had niet door dat de herplaatser een pup is :-).
Dat zul je moeten ontdekken!

honden page profiel Bugs      **Taz**Bugs **Taz** 3 doggies

honden foto van Bugs      **Taz**

Misschien is het juist wel zo dat de hond er sneller aan went, omdat de situatie meteen zo is, zoals hij straks ook is. Dus jullie zijn een paar uur per dag weg.

honden page profiel Het Gouden Kwartet & BaasjeHet Gouden Kwartet & Baasjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Het Gouden Kwartet & Baasje

Misschien een student in de omgeving die graag een zakcentje wil bijverdienen door een paar uurtjes op de hond te passen totdat ie lang genoeg alleen kan blijven? Als je in Zuid-Holland woont bied ik mezelf aan. O-) Hebben wij met Evy ook gedaan, omdat we wel eens zes uur per dag weg waren. Dan kwam er tussendoor iemand een uurtje langs en ging met haar wandelen.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Wij gingen op mijn eerste vakantiedag naar het asiel. Mijn vriend had 3 weken vrij, ik bijna 6 (onderwijs he ;-)
 
Bij een pup van een fokker is dat natuurlijk vrij lastig, zo niet onmogelijk. En in het onderwijs kun je ook niet zeggen dat je nu 'even' 6 weken vrij neemt...
Twee weken meivakantie is ook wel vrij kort denk ik (al heeft mijn collega haar pup-van-fokker aan het begin van de kerstvakantie gehaald, na 2 weken moest ie dus al 4 uur alleen zijn).

Kortom: ik kan je niet helpen ;-)

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Helaas, midden Nederland :-D maar ja, lastig. Ik proef bij jullie wel dat het meer om het alleen zijn/uitlaten gaat dan om het wennen, klopt dat? Want het zou misschien ook nog wel kunnen dat hij s ochtends op langere dagen naar familie kan. Balen dat het op mijn werk niet gewaardeerd wordt als ik de hond meeneem :p hoewel, op dagen dat ik veel adressen doe, zou de hond zelfs wel in de auto kunnen blijven...

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Vaak worden, zeker in het begin van de zomervakantie, er veel honden in het asiel gedumpt. Dan is de kans ook groter dat er wat tussen zit, dus ook in jouw voordeel.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" hoewel,  op dagen dat ik veel adressen doe, zou de hond zelfs wel in de auto kunnen blijven... "

Hoelang zou hij dan in de auto moeten blijven? Ben ik zelf persoonlijk nooit zo fan van, al laat ik haar ook wel eens even in de auto (na de boswandeling even vlug langs de super, max. een kwartiertje en dan ligt ze gewoon op de stoel of bank), maar liever niet. 
 
Als je geen voorkeur voor ras of leeftijd hebt is het natuurlijk wel een idee om op de eerste dag van de zomervakantie naar het asiel te gaan (of een of twee weken ervoor al, als je een hond ziet die je écht graag wilt adopteren willen ze 'm vast wel voor je vast houden).

honden page profiel IshaIsha 3 doggies

honden foto van Isha

Wanneer je ervoor kiest een pup,een nieuw familielid in huis te halen,kan dat bv via een fokker.
Je kan bv eerst wat heen en weer mailen met verschillende fokekrs, dan voor kennismaking naar een paar,zeg 2 a 3 fokkers,dan kijk je waar je je het meest prettig bij voelt,waar je achter staat en laat je dan op de wachtlijst zetten.
De fokplannen kun je dan in de gaten houden,ook de ouders die gekozen worden,waar je dan een gevoel bij hebt,kun je dat bv aangeven bij de fokker en hij zal dan zeggen of je wel of niet voor dat nest in aanmerking komt.
Wanneer de dekking heeft plaatsgevonden,de teef drachtig is,kun je bv vakantiedagen aanvragen,dan zijn er nog ongeveer 8 weken van dracht,na de geboorte nog 8 weken,dus dat kan optijd gneog geregeld worden!

Iedere thuissituatie is natuurlijk anders maar zelf vind ik wel dat je een hond niet neemt omdat het vakantie is,maar je haalt een hond in huis en maakt daar tijd voor vrij!
Maar goed,dat is dan ieder voor zich en hoe dat dan uitkomt! :-)

honden page profiel stipstip 3 doggies

honden foto van stip

dit is voor mij de grootste reden om niet voor een "ras"hond te kiezen maar kijken op internet na het aanbod in mijn gewenste periode.....

toen wij net na kerst billy in hebben laten slapen hadden we besloten om even te wachten met een nieuwe hond ....na een week vonden we het toch wel heel stil thuis....toen zijn we gaan kijken wat we wouden en wat er beschikbaar was.....en en paar dagen later hebben we stip op gehaald.....

honden page profiel Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/Lien, Luca† en Wifi /wi:fi:/speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Lien, Luca† en Wifi  /wi:fi:/

je regio uitbreiden waarin je zoekt... dat is de eenvoudigste manier. pin je niet vast op een straal van 30 km ofzo, maar zoek nu alvast naar asielen/herplaatsersverenigingen in binnen- en buitenland.genoeg honden die in juli een leuke baas zoeken :-D

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" Wanneer je ervoor kiest een pup,een nieuw familielid in huis te halen,kan dat bv via een fokker.
Je kan bv eerst wat heen en weer mailen met verschillende fokekrs, dan voor kennismaking naar een paar,zeg 2 a 3 fokkers,dan kijk je waar je je het meest prettig bij voelt,waar je achter staat en laat je dan op de wachtlijst zetten.
De fokplannen kun je dan in de gaten houden,ook de ouders die gekozen worden,waar je dan een gevoel bij hebt,kun je dat bv aangeven bij de fokker en hij zal dan zeggen of je wel of niet voor dat nest in aanmerking komt.
Wanneer de dekking heeft plaatsgevonden,de teef drachtig is,kun je bv vakantiedagen aanvragen,dan zijn er nog ongeveer 8 weken van dracht,na de geboorte nog 8 weken,dus dat kan optijd gneog geregeld worden!

Iedere thuissituatie is natuurlijk anders maar zelf vind ik wel dat je een hond niet neemt omdat het vakantie is,maar je haalt een hond in huis en maakt daar tijd voor vrij!
Maar goed,dat is dan ieder voor zich en hoe dat dan uitkomt! :-)

"


Dat gaat dus niet in het onderwijs :-)

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

"
Hoelang zou hij dan in de auto moeten blijven? Ben ik zelf persoonlijk nooit zo fan van, al laat ik haar ook wel eens even in de auto (na de boswandeling even vlug langs de super, max. een kwartiertje en dan ligt ze gewoon op de stoel of bank), maar liever niet. 
 
Als je geen voorkeur voor ras of leeftijd hebt is het natuurlijk wel een idee om op de eerste dag van de zomervakantie naar het asiel te gaan (of een of twee weken ervoor al, als je een hond ziet die je écht graag wilt adopteren willen ze 'm vast wel voor je vast houden). "


Maximaal een uur. Verschilt natuurlijk enorm per hond en wat voor weer het is! De border vindt dat prima (moet dus niet de zon op de auto staan). Maar goed, dit is geen serieus plan :-)

En we hebben natuurlijk wel bepaalde voorkeuren; naar die vind je ook wel in de asielen. Stiekem gaat het me vooral een beetje om deze herplaatser, dat lijkt in een hoop opzichten nu echt even de ideale hond voor ons. Die kan niet wachten tot de zomervakantie denk Ik.. en voor die tijd hebben wij allebei alleen de kortere schoolvakanties: pasen, Pinksteren, etc.

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

" je regio uitbreiden waarin je zoekt... dat is de eenvoudigste manier. pin je niet vast op een straal van 30 km ofzo, maar zoek nu alvast naar asielen/herplaatsersverenigingen in binnen- en buitenland.genoeg honden die in juli een leuke baas zoeken :-D "


Dat doen we ook zeker niet :-D

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Lola was een hond die je er geen plezier mee gedaan had om haar mee te nemen naar het werk bijv. ze was dan liever even alleen.
Lola heb ik uitgezocht op een foto. Daarna zijn er uiteraard gesprekken geweest en voor bereidingen van de kant van de stichting uit. De stichting gaat 1x per maand ongeveer 20 honden ophalen waarvoor ze een plekje gevonden hebben. Vanaf het eerste begin van contact tot de dag dat we haar op gingen halen bij de mensen van de stichting was ruim 2 maanden. En hebben wij in die tijd bedacht hoe we het de eerste tijd gaan doen want we wilden uiteraard op alles voorbereid zijn. Ik werkte toen maar vier uurtjes, en mijn vriend had indertijd geen vast werk maar moest af en toe wel tijdelijk werk doen, we hadden toen zijn zus gevraagd om er voor Lola te zijn als wij er niet konden zijn.

Achteraf bleek dat het haar nauwelijks intresseerde als wij heel even de deur uit waren, we hebben langzaam opgebouwd en dat is gelukkig allemaal prima gegaan. Ik kan me voorstellen dat het met sommige honden wel wat langer duurt om het alleen zijn op te bouwen.

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

" Lola was een hond die je er geen plezier mee gedaan had om haar mee te nemen naar het werk bijv. ze was dan liever even alleen.  "

Dat is ook zeker iets om rekening mee te houden. Mellow is wel eens met mij mee geweest (studiemiddag, dus praktisch lege school). Nou, ze vond er niks aan! Ging niet zitten, niet liggen, stond alleen maar te staan met haar staart tegen haar buik. Doe ik dus ook nooit meer, vond het gewoon zielig (en ben daarom extra vroeg weer weg gegaan ;-))

Mellow blijft dan ook gewoon liever thuis. Als ik wel eens even langs school ga, dan is het om wat op te halen ofzo, dan neem ik haar even mee naar binnen of laat haar in de auto wachten, maar is dan ook maar maximaal 10 minuten (in mijn vakantie ga ik gewoon liever niet naar school haha ;-))

Nu ben ik natuurlijk wel reuze benieuwd naar de hond die jullie op het oog hebben ;-)

honden page profiel AureliaAurelia

honden foto van Aurelia

Ze is al geplaatst... gelukkig voor haar, jammer voor ons. Maar misschien wel beter O-) We zijn allebei bang dat we met de border herplaatser geen tweede hond kunnen hebben, maar met name ik wil het wel heel graag. Dus het zou wel zuur zijn als de hond en ik een echte klik hadden gehad, maar zij niet met de border collie...
http://www.whiteswissshepherddog.net/zwitserse_witte_herder_buddyzoektbaas.htm Vaya, eindje naar beneden scrollen. ;-);-);-)

honden page profiel ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~ 3 doggies

honden foto van ~ ~ ~ Mellow ~ ~ ~

Ze is mooi zeg :-)

Ach, jouw tijd komt nog wel :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Herplaatser/pup en geen vakantie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^