pitbull rednose "" gevaarlijk ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Het moet je "type" zijn, denk ik. Zelfs als ze niet hond-agressief zijn (wat ze vaak wél zijn) vind ik ze te hard, te lomp, te ruw. Ik hou persoonlijk van voorzichtige, zachtzinnige, terughoudende hondjes. Mijn ene hond is hoogbejaard en heeft artrose, mijn andere hond is nog wat angstig, dus ik loop om voor Pitbulls/Staffords omdat ik bang ben dat ze té hard willen spelen (bodychecken en zo, haha). Dit geldt overigens ook voor onstuimige Labradors (die vind ik ook vaak zo lomp!) etc. dus het is niet per sé rasgebonden, maar deze lompheid i.c.m. de soms (vaak) onwetende eigenaar en het niet-confrontatie-vermijdende karakter van dit type hond laat mij toch maar omlopen!
Dus kun je zo'n hond als gewone gezinshond hebben? Uiteraard. Ga je reacties van anderen krijgen? Uiteraard. Gaat ie je kinderen of jouzelf opeten? Dat denk ik niet. Gaat hij het kleine hondje van de buren doodbijten? Als het goed is niet, maar je hoort steeds vaker dat dat wél gebeurd..

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Onstuimig zijn ze inderdaad ':-)

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik was laatst op dezelfde uitlaatplek als iemand hier van het forum (Claudia met Layka) en ik vond Layka echt een geweldig beest. Verbazend sociaal, was lekker haar eigen ding aan het doen, vind het erg fijn om zulke honden te ontmoeten omdat ze een beetje van mijn vooroordelen weghalen.
Maar helaas was ook Layka te druk/ruw voor mijn Podenco. Je kunt ook eigenlijk niet verwachten dat zoiets goed gaat, denk ik, want Stafford-types hebben een héél ander idee van spelen dan mijn Podenco. Podenco's willen hard rennen, Staffords willen "stoeien".

honden page profiel WhitneyWhitney

honden foto van Whitney

Mijn blue is heel terughoudend.. Hij wacht rustig af tot een hondje hem uitdaagt om te spelen.. Tenzij het een vriendje is waar die dagelijks mee speelt.. Dan is ie gelijk enthousiast :-) hij is zeer onderdanig en heel relaxed:-)

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Dit is een oud topic!
Whitney hoe oud is jouw hond?

honden page profiel WhitneyWhitney

honden foto van Whitney

Een jaar, midden in z'n puberteit:-) gecastreerd en houdt niet van stoeien oid:-) blaffende of grommende honden gaat ie ruimschoots uit de weg net als hard spelende honden.. Z'n speeltjes en eten mag iedereen pakken ! Hij is heel sociaal opgevoed en super lief en rustig

honden page profiel WhitneyWhitney

honden foto van Whitney

Ja m'n zusje kwam het tegen en vind het zo jammer dat mensen zo bang zijn voor zulke lieve dieren :-)

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

daar ontkom je niet aan...ik kan me ook niet voorstellen hoe mensen nu bang kunnen zijn voor mijn lieve draakje van 13 kilo die kwispelend iedereen begroet..

alles met een "pitbull kop" roept angst op bij een hoop mensen, je kunt hoog en laag springen maar dat verander je niet..

verder, jouw hond is heel sociaal zeg je, maar die is dan ook nog 1..een hoop mensen roepen dat, en komen erop terug zodra hun hond 2 of 3 jaar is.

overigens wil ik helemaal niet zeggen dat het niet kan, genoeg staffies en pitjes die wel sociaal zijn, loslopen en met honden kunnen.
maar ik bedoel alleen, dat ook jij dat nu nog niet echt kunt weten

honden page profiel ..

honden foto van .

" Ik was laatst op dezelfde uitlaatplek als iemand hier van het forum (Claudia met Layka) en ik vond Layka echt een geweldig beest. Verbazend sociaal, was lekker haar eigen ding aan het doen, vind het erg fijn om zulke honden te ontmoeten omdat ze een beetje van mijn vooroordelen weghalen.
Maar helaas was ook Layka te druk/ruw voor mijn Podenco. Je kunt ook eigenlijk niet verwachten dat zoiets goed gaat, denk ik, want Stafford-types hebben een héél ander idee van spelen dan mijn Podenco. Podenco's willen hard rennen, Staffords willen "stoeien". "
 
En toch is het ze ook te leren om op een andere manier te spelen, met af en toe een foutje daar gelaten ;-). hier lopen ook 2 onderdeurtjes en een staffie. 

lo is met spelen te druk, lomp en wild voor Dust en Gaay, ze vinden dr dan alles behalve leuk. 
maar op moment dat ze "tikkertje" doen dan is dat geweldig. Dus zijn we al een hele poos bezig met lola afleiden op moment dat ze wil gaan stoeien met ze, en juist uitbundig belonen als ze mee rent en achter elkaar aan rennen en  racen (noem het altijd maar tikkertje spelen O-)). Juist omdat mijn honden lola dan ineens wel leuk vinden en ze mee kan doen zie je ook juist lola genieten van de interactie tussen elkaar. het kost voor ons wel iets meer inspanning op de wandelingen maar het houdt wel de meeste rust in de roedel en het blijft er gezellig door. 

al zie je haar ook heel erg genieten op moment dat ze een speelmaatje op niveau tegen komt waar ze gewoon even hard tegen hard mee kan gaan.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

;-) :-)

het kost wat tijd en energie, opletten en afleiden maar inderdaad..kunnen ze wel wat onderscheid maken, met welke honden ze lomper kunnen zijn, en met welke honden ze wat minder lomp en lichamelijk contact moeten hebben

honden page profiel WhitneyWhitney

honden foto van Whitney

Mijne is ook niet zo van t stoeien hij is opgegroeid met mijn chihuahua die helaas overleden is aan hartfalen :( 2 reutjes bij elkaar maar echt geweldig hoe lief die samen speelde:-)

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Een jaar, midden in z'n puberteit:-) gecastreerd en houdt niet van stoeien oid:-) blaffende of grommende honden gaat ie ruimschoots uit de weg net als hard spelende honden.. Z'n speeltjes en eten mag iedereen pakken ! Hij is heel sociaal opgevoed en super lief en rustig "
Ik zeg niet dat het gaat gebeuren,maar de omslag komt rond de 2/3 jaar,bij het echte volwassen worden.
Houdt dat in je achterhoofd.

Mijn hond-is geen staf/pit- maar kon ook veel soepeler toen ze onder de 3 jaar was...daarna komt er echte volwassenheid en wordt het honden leven serieus,net als bij ons mensen zeg maar.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Neen, er is geen omslag. Als die hond bij volwassenheid niet met andere honden overweg kan zit dat er voor het volwassen worden al in. Het uit zich dan alleen anders.

honden page profiel WhitneyWhitney

honden foto van Whitney

Hij speelt dagelijks met verschillende honden en hou dit ook vol zodat hij zo sociaal blijft

honden page profiel WhitneyWhitney

honden foto van Whitney

Heb hem vroegtijdig laten castreren zodat hij geen 2e puberteit krijgt ;-) en je hebt een teefje weet niet of ze geholpen is maar teefjes worden in tegenstelling tot reutjes juist dominanter na de behandeling :-)

honden page profiel WhitneyWhitney

honden foto van Whitney

Ik wil net zeggen, blue z'n broertje is namelijk echt t tegenover gestelde van mijn sulletje

honden page profiel Ben en BryanBen en Bryan

honden foto van Ben en Bryan

Niet alle pitbulls slaan door.. Er is gewoon meer kans dan bij n gemiddeld ras dat hij/zij bij een volwassen leeftijd niet meer met geslachtsgenoten in 1 ruimte kunnen.

Ik ken iemand die een bull terrier, engelse stafford en een pitbull heeft, alle 3 teefjes. Dat gaat prima! Alleen als hij botten rondeeld moeten ze die apart in de bench krijgen, maar he, wil je lachen? Mijn jack russels moeten ook apart gezet worden bij botten.. Omdat ze elkaar anders opeten. Bench hoeft niet.. Hier is manden uit elkaar zetten voldoende.

Ik weet genoeg mensen en zelfs fokkers waar deze honden gewoon rondlopen tussen de kleine kinderen, katten.. E heb t zelfs al gezien met konijnen.

Ik zelf vind wel dat je een klein kind nooit alleen moet laten met n hond, ongeacht t ras. Een chihuahua kan ook bijten en een kind ziet gewoon n hond. Een hap kan trauma aanrichten.
Ben beet een keer per ongeluk tijdens t spelen in n neus van n jongetje van 3.. T duurde een paar weken voor dat kindje weer hondjes durfde te aaien terwijl er vrijwel geen verwonding was en Ben er overduidelijk zelf ook van schrok, hij probeerde rustig te spelen..

Nu als mijn hondjes met kinderen spelen mogen ze alleen n speeltje n de hand, niet spelen op schoot.. Alleen staand spelen. Trekt de hond te hard aan t speeltje? Drect loslaten. Blaft de hond? Drect weggooien. Maar dat vind ik dus bij iedere hond, want ook een malthezer die lief en pluizig lijkt heeft scherpe tanden en een hapje, of dat nou expres is of niet, kan gebeuren.

En kleine kinderen dus nooit alleen laten met n hond.. Nooit!

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Neen, er is geen omslag. Als die hond bij volwassenheid niet met andere honden overweg kan zit dat er voor het volwassen worden al in. Het uit zich dan alleen anders. "

Ja snap wat je bedoelt.

Het is dan toch een stukje karakter,aanleg,omgeving,omgang combinatie.
De onzekerheid die hoort bij het niet kunnen 'verdragen' van soortgenoten zal er uiteraard al ervoor inzitten,maar zullen veel mensen niet herkennen als onzekerheid.

Ik ken tig Stafjes(zonder stamboom,dus volle stafjes zijn het niet) in mijn park,die gelijk op elke hond afstormen en dat is niet om te spelen,ja er wordt na de veel te dreigende/ruwe ontmoeting  gerend...gestoeid.
Mensen noemen het willen spelen,ik noem het intimideren om sterker over te komen/bluffen ,zodat je alvast laat zien dat er met jou niet valt te spotten en zo je onzekerheid verbloemd en je er in het verleden al succes mee had.
Zekere honden letten vooral op zichzelf,gaan niet overal op af,zeker niet in 1 rechte lijn.Maken zich niet druk over een andere hond,ze zijn zeker van zichzelf,zijn kalme honden.

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

" Het is dan toch een stukje karakter,aanleg,omgeving,omgang combinatie.
De onzekerheid die hoort bij het niet kunnen 'verdragen' van soortgenoten zal er uiteraard al ervoor inzitten,maar zullen veel mensen niet herkennen als onzekerheid. "

Het kan veel redenen hebben. Onzekerheid is er een, maar uiteindelijk is het in mijn ogen vooral mentaliteit.

Het zijn geen vechthonden meer, maar ze hebben wel een vechtersmentaliteit. Elke uitdaging gaan ze aan en die uitdaging zien ze voornamelijk in andere honden. Niet elke AST of APBT heeft dit in dusdanige mate dat het tot onverdraagzaamheid naar andere honden leidt maar flinke aantallen wel.

Het bijzondere is dat ze het naar mensen vrijwel helemaal niet hebben. Het zijn ontzettende people pleasers.

En uiteindelijk maakt het allemaal niet veel uit. Je moet als eigenaar gewoon zorgen dat de hond niet in situaties komt waarin die zich niet weet te gedragen. Dat is universeel en dus ook met deze honden.

ravi (Gast)

Je hond moet j als j beste vriend vrzorgen  beste optie is dit

dirk (Gast)

een rednose pit. is absoluut geen mengsel van verschillende rassen.

deze honden werden al in het jaar 800 nCr.  gefokt in Ierland. tbv de jacht en bescherming van vrouwen en kinderen als de mannen van huis waren.

een gewone pit echter wel. deze bestaat uit minstens 5 verschillende rassen. waaronder een bullterrier en een Amerikaanse bulldog. vaak komt de rottweiler en een amstaf ook nog kijken in de bloedlijn.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

oud topic.

honden foto van Melissa, Dempsey, Taiko, Minos & *Nina*

Een pitbull is geen ras maar een benaming voor kruisingen van oa stafford, Bull Terriër, bulldoggen, dogo argentino,...
Mijn meisje was een Amerikaanse Stafford X Dogo Argentino...
Technisch gezien dus een Pitbull

De Amerikaanse pitbull terriër is erkend in Amerika...
Maar dan gaat het over zuivere kruisingen...
Ook daar dus nog geen echt ras, in mijn ogen, aangezien ze dus uit verschillende kruisingen kunnen bestaan

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

" Een pitbull is geen ras maar een benaming voor kruisingen van oa stafford, Bull Terriër, bulldoggen, dogo argentino,...
Mijn meisje was een Amerikaanse Stafford X Dogo Argentino...
Technisch gezien dus een Pitbull"

 Dit is gewoon onjuist. Men heeft ooit, in het teken van de RAD, de term Pitbull-achtige verzonnen waardoor dit fabeltje over "de pitbull is geen ras" is ontstaan. De American Pit Bull Terrier is gewoon een ras met die exceptie dat deze niet door de FCI erkend wordt (maar wel door verschillende andere grote rasorganisatie).

 

De Pitbull is dus wel degelijk een ras. De "Pitbull-achtige" is een hond met uiterlijke kenmerken gelijkend aan een hond uit de Bullterrier catagorie zoals de FCI die omschrijft.

 

Inderdaad, een wereld van verschil tussen Pitbull-achtige en Pitbull. Een die in nederland ten onrechte veel door elkaar gehaald wordt maar wel een terecht onderscheid die we juist om een forum als deze wel zouden moeten maken.

 

En het rednose en bluenose geneuzel is marketing. Een manier om meer geld te vragen voor honden want het bestaat niet. Hooguit de Old Family Red Nose (OFRN) strain wat niets onderscheidend is ten opzichte van "reguliere" APBTs.

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Pitbull rednose gevaarlijk ??? 

Wáár halen ze het toch ? 

honden page profiel MickMickgoedgekeurde fokker

honden foto van Mick

" een rednose pit. is absoluut geen mengsel van verschillende rassen.
deze honden werden al in het jaar 800 nCr.  gefokt in Ierland. tbv de jacht en bescherming van vrouwen en kinderen als de mannen van huis waren.
een gewone pit echter wel. deze bestaat uit minstens 5 verschillende rassen. waaronder een bullterrier en een Amerikaanse bulldog. vaak komt de rottweiler en een amstaf ook nog kijken in de bloedlijn. "

 

Proest

 

Weet niet waar je deze wijsheid vandaag heb gehaald, maar ik heb er hartelijk om kunnen lachen!

honden page profiel History 2.0History 2.0

honden foto van History 2.0

" een rednose pit. is absoluut geen mengsel van verschillende rassen.
deze honden werden al in het jaar 800 nCr.  gefokt in Ierland. tbv de jacht en bescherming van vrouwen en kinderen als de mannen van huis waren.
een gewone pit echter wel. deze bestaat uit minstens 5 verschillende rassen. waaronder een bullterrier en een Amerikaanse bulldog. vaak komt de rottweiler en een amstaf ook nog kijken in de bloedlijn. "

 Wat een educatieve opmerking zo op de vroege ochtend. Helaas is er niets waar van het hele verhaal. Wellicht nog even de boeken induiken anders even gewoon de hele adba website doorlezen en je bent een stuk wijzer.

honden page profiel MartineMartine

honden foto van Martine

Kan er niemand iets doen aan het feit dat die oude topics nog opduiken?  Lastig hoor!  Soms let ik even niet op de datum, zie ik dat het een topic is van vijf jaar terug of zo...

honden page profiel SYSY

honden foto van SY

Oh ik zie nu dat dit een oud-topic is.. woeps!

 

De American Pitbull terrier (APBT) en de Amerikaanse staffordshire terrier (AST) zijn twee verschillende rassen. De APBT is echter niet in Nederland erkend, de AST wel. Dit betekend dus dat je een AST met FCI stamboom kunt kopen en dus weet dat de hond 100% AST is, bij een APBT kan dit niet.

 

Deze honden zijn (over het algemeen) zeer sociaal naar mensen en kinderen. Wel kunnen zij, wanneer ze volwassen zijn intollerant zijn naar andere honden. Mensen die hier komen vertellen over bijtincidenten komt vaak hieruit voort. De APBT of AST wordt uitgedaagd door een andere hond en de APBT of AST reageert. Met deze intollerantie moet je dus wel altijd rekening houden, het is niet zeker dat je met je hond leuk in een druk losloop gebied kunt gaan lopen.

 

Correct me if i'm wrong; maar uit je verhaal maak ik op dat je aan het denken bent een APBT of AST aan te schaffen? Wanneer dit zo is zou ik je aanraden toch eerst meer informatie op te zoeken over de rassen etc.

honden page profiel Sheltieduo_Sheltieduo_

honden foto van Sheltieduo_

" Oh ik zie nu dat dit een oud-topic is.. woeps!
 
De American Pitbull terrier (APBT) en de Amerikaanse staffordshire terrier (AST) zijn twee verschillende rassen. De APBT is echter niet in Nederland erkend, de AST wel. Dit betekend dus dat je een AST met FCI stamboom kunt kopen en dus weet dat de hond 100% AST is, bij een APBT kan dit niet.
 
Deze honden zijn (over het algemeen) zeer sociaal naar mensen en kinderen. Wel kunnen zij, wanneer ze volwassen zijn intollerant zijn naar andere honden. Mensen die hier komen vertellen over bijtincidenten komt vaak hieruit voort. De APBT of AST wordt uitgedaagd door een andere hond en de APBT of AST reageert. Met deze intollerantie moet je dus wel altijd rekening houden, het is niet zeker dat je met je hond leuk in een druk losloop gebied kunt gaan lopen.
 
Correct me if i'm wrong; maar uit je verhaal maak ik op dat je aan het denken bent een APBT of AST aan te schaffen? Wanneer dit zo is zou ik je aanraden toch eerst meer informatie op te zoeken over de rassen etc. "

 Bij APbT kan je ook stamboom krijgen enkel geen fci. 

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Zoektocht naar pups uit Zundert
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^