Hoe leer ik mijn pup stoppen met speel bijten. ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Chloë (Gast)

Hallo ,


Mijn pup is nu 13 weken en hij bijt nogal veel en ik zou niet echt weten hoe ik dat moet oplossen ik heb hem al veel tikjes ervoor gegeeft maar dan bijt hij alleen maar nog harder in mijn hand en als ik s`morgens naar beneden kom en hem begroet komt hij op me af en likt hij me steeds maar naar een tijdje bijt hij in mijn blote voeten en in mijn hand en hoe kan ik hem dat afleren ?
Hebben jullie een oplossing voor mij ?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

geef hem/haar zijn speeltje in zijn bek, puppen bijten graag dat doet iedere pup. maar kan je afleren met beleid, door nee te zeggen, en dan een speeltje aan te bieden.

wees voorzichtig met een pup. je pup weet niet wat mag en wat wel mag, alles met beleid aanleren en ook bijtgedrag. nee niet in je handen benen billen laten bijten, maar met beleid afleren, zoals een speeltje aanbieden.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ik zou ook doorgaan als je me een tik gaf dus stop daarmee.
Geef je pup genoeg rust, geef hem iets anders om op te kauwen en negeer je hond als hij bijt.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

VERPLAATST naar de juiste rubriek

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Je hond is nog een baby, dus die ga je natuurlijk geen tikjes geven he, ook bij volwassen honden helpt zoiets niet integendeel zou ik eerder zeggen, de hond leert dan alleen maar dat jij onbetrouwbaar bent. Je hebt een Zwitserse Witte herder las ik, dat zijn heel gevoelige honden, hou daar dus rekening mee.

Jij bent 12 las ik ergens, dan moet je ook nog veel leren, en leren doe je niet als iemand je een tik geeft dat blokkeert eerder dan dat je wat leert, zeker als je in jouw ogen niets verkeerds doet.

Krijgt je pup voldoende rust, happen hoort bij pups, maar teveel happen kan betekenen dat de pup te weinig rust krijgt. Reken op 1 uur op en daarna 2 uur rust. De pup heeft zoveel rust nodig om alle nieuwe indrukken die hij opdoet te verwerken.

Ga er niet vanuit dat je pup ondeugend is, of dingen fout doet, hij wil gewoon de wereld verkennen en heeft nodig dat zijn mensen hem daarbij steunen, hem een veilig gevoel geven, en vooral dat er lekker van hem genoten wordt. ;-)

Misschien heb je ook iets aan deze link

http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

honden page profiel Jelena en Zi.Jelena en Zi.

honden foto van Jelena en Zi.

Wanneer hij bijt schreeuw je heel hard 'au' en loop je de kamer uit en geef je de hond zo'n 2/3 minuten geen aandacht. Want na een paar keer gaat hij zich realiseren dat elke keer als hij je bijt je niet meer wilt spelen en dat wil hij niet dus stopt hij.

honden page profiel ChennaChenna

honden foto van Chenna

Ik ben hier ook een topic over gestart! Misschien kan je daar ook het een en het ander lezen!
Ik blijf haar wel nee & foei leren omdat ik gewoon wil dat ze deze commando's gaat beheersen, maar ik zet haar nu dus soms apart en probeer haar te leren op een kauwstaafje/botje te bijten! En haar dus aanleren dat dit mag, elke keer zeg ik: hier mag je op bijten als je wilt bijten, en negeer haar dus als ze mij bijt!
Mijn zoontje ben ik nu aan het leren dat als pup in broekspijp hangt of wilt spelen met kleine jongen dat hij knuff voor haar pakt , das haar doek/knuffel! Dit pakt ze dan meestal wel aan, dus komt vast goed!

Alleen moet ik zeggen dat ze nog niet zo goed weet hoe ze met haar kauwstaafje moet opgaan? Zijn daar nog TIPS over?

honden page profiel cootjecootje

honden foto van cootje

je bedoeld van die harde kauwstaafjes......even de uiteinde in warm water laten weken word het zachter en heeft ze een beginnetje

wolkje (Gast)

mijn hond wolkje is nu 7maan en als ik buiten ben gromt en bijt hij naar mij aub geef me een goeie tip
O-)

honden page profiel Anny en LanceAnny en Lance

honden foto van Anny en Lance

Jonge honden willen spelen spelen spelen......dit gaat met grommen en bijten gepaard. Je moet dit begrijpen eerst en niet boos worden of bang. Dan moet je de aandacht proberen te verleggen. Loop, roep, gooi een balletje......ze hebben zoveel energie :-D Die moeten ze kwijt of jouw voeten en handen worden aangekouwd . Mijn  handen zaten vol rode plekjes toen Lance een puppy was, mijn kuiten schrammen van zijn nageltjes, mijn neus rood van t bijten  .  Zachtjes afleren met commandos Foei ! en iets anders geven.  Jouw broer zijn neus bv haha 
Later krijg je beslist ook een lief rustig hondje, dan denk je met weemoed terug aan die grappige puppytijd.

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

Je kunt dit niet stoppen voorlopig, hij zal dit blijven doen totdat zijn tandjes gewisseld zijn (plusminus). Je hebt nog ongeveer 2 maanden voor de boeg, aan jou de taak om iets vervangends zoals een touw/speeltje/botje aan hem te geven. Ook moet je hem geleidelijk aan leren dat je hier niet van gediend bent door hem NEE aan te leren. Hierdoor zal je pup alsmaar minder gaan bijten, niet elke pup is de PAGE pup van tv ;-). succes

edit: Laat je topic ook even aan je ouders lezen, kleine moeite lijkt mij

honden foto van Rita  Cosmo†, Duke†,  Digger, Bayco, Nanu en Dokyo

Hier ook een pupje van morgen 16 weekjes.
Hij is druk aan het wisselen en bijt overal in en op, ook in onze handen.
Het hoort erbij, zal afnemen na het wisselen.

Ik heb hem al geleerd dat foei betekent dat iets niet mag.
Na een foei stoppen betekent (hoe kort ook) een beloning, want dat is goed gedrag en het werkt prima, maar een pup vergeet nog snel, dus je blijft bezig.

Het zijn net kleine kindertjes, alles gaat in het bekkie als tandjes doorkomen ;-)

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

" mijn hond wolkje is nu 7maan en als ik buiten ben gromt en bijt hij naar mij aub geef me een goeie tip
O-)




Ik zou je graag willen adviseren om een eigen topic te starten met deze vraag en iets meer informatie te geven, wat voor hond je hebt, karakter e.d. Vanaf wanneer gromt en bijt hij naar je buiten. En hoe ga jij zelf met je hond om.  Heb je de hond pas kort of sinds pup wat voor opvoeding heeft de hond genoten (ga je uit van positieve /belonings beleid. Hoe is jullie band "

honden page profiel Spreken is zilver Zwijgen is Goud.Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

honden foto van Spreken is zilver Zwijgen is Goud.

Nee oefening gaan doen zodat je pup ook leert begrijpen wat nee betekent.
Heb een topic met een filmpje van de nee oefening in een iets verder stadium. 
Je start met in je rechterhand brokjes je laat zien dat je er 1 op je platte linkerhand legt (in de palm) zo gauw je pup hem wil pakken doe je je hand dicht en zegt nee. Zo gauw je pup niet meer probeert dat brokje uit je hand te halen en gaat zitten, contact met jou zoekt, beloon je hem door met de andere hand een brokje te geven.
(Vraag niet te veel in 1x maar bouw het rustig op en doe de oefening niet te lang het is nog een pup)

In een later stadium kun je de hand open houden en het moeilijker maken door af en toe een brokje bij te leggen in je linker handpalm, elk moment dat de pup laat zien het niet te willen pakken afstand houd, gaat zitten, jou aan kijkt beloon je.

In een vervolg stadium leg je een brokje op de grond en zegt nee, wil de pup het pakken leg je je hand erover, gaat de pup zitten of af neemt af stand of gaat jou aankijken, beloon je dat. Hand er weer vanaf gaat dit goed ook direct weer belonen, in een later stadium kun je dit weer uitbreiden door er wat bij te leggen. 

Beloning is heel erg belangrijk. en elke keer dat de pup zelf wil pakken zeg je nee sluit je je hand, en in de latere fase de hand op de grond over het brokje. 

deze laatste oefening op de grond zijn wij met Sadi mee bezig mede ook om haar behalve nee te leren ook te kijken of we deze oefening kunnen gebruiken zodat ze minder probeert van de grond te pakken. Aan het einde van de oefening krijgt ze dan ook niet de brokjes van de grond maar pakken we deze zelf of en geven het aan haar.

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" mijn hond wolkje is nu 7maan en als ik buiten ben gromt en bijt hij naar mij aub geef me een goeie tip
O-)


------------------------------------------------------------------------------------
Wat doe jij voordat hij naar je begint te grommen en bijten? "

honden page profiel TimTim

honden foto van Tim

Na het wisselen wordt het al een stuk minder. Verder moet je het blijven bestraffen, stem kan genoeg zijn, en verder is het een kwestie van geduld

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

" Na het wisselen wordt het al een stuk minder. Verder moet je het blijven bestraffen, stem kan genoeg zijn, en verder is het een kwestie van geduld "


Je moet helemaal niks bestraffen!!Wat is dat voor advies?

Verder is het ook goed om te vertellen wat je precies bedoelt met je advies om te blijven straffen?
(zegt mij op het eerste gezicht niet veel goeds voor je pup/hond-vertrouwensband..maar ik kan het natuurlijk helemaal mis hebben,laten we het hopen)

honden page profiel TimTim

honden foto van Tim

"

Je moet helemaal niks bestraffen!!Wat is dat voor advies?

Verder is het ook goed om te vertellen wat je precies bedoelt met je advies om te blijven straffen?
(zegt mij op het eerste gezicht niet veel goeds voor je pup/hond-vertrouwensband..maar ik kan het natuurlijk helemaal mis hebben,laten we het hopen) "


Oke als jij denkt dat je het beter weet als een kynologisch gedragstherapeut... I don't care. Ik geef haar het advies wat wij krijgen, Maarja jij zal het wel beter weten natuurlijk hahahahahahahahahaha

honden page profiel TimTim

honden foto van Tim

.ik vind t logisch dat je hond zo doet als je je hond niet straft, dan krijg je dat mijn hond volgt al bijna perfect, jou hond is daar. Hey maar dan ben je goed bezig met je opvoeding!????????????

@soraya

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker

honden foto van Claire & Tess & Bonny

Dit is een topic uit begin 2012 en gaat daarom op slot. 

@ Wolkje (gast): voel je vrij om een eigen topic over je eigen pup te openen
@ Tim: bestraffen slaat nergens op... er zijn meer dan genoeg hondvriendelijke alternatieven!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit onderwerp staat op slot, je kunt niet reageren op deze vraag !

^