Honden Forum van soraya

Welkom op het honden forum van de HondenPage. Je bekijkt nu de berichten van sorayaMijn reacties op het hondenforum

Reacties Datum Onderwerp
25
01 mei om 13:07
Hond overleden na twee dagen Dexdomitor en Ketamine

Helemaal nul verstand van al die medicaties...en/of eventuele effecten.   Ik vraag mij alleen af of het verstandig was om een hondje van 17 jaar te opereren.   Sterkte met dit verlies.

113
01 mei om 11:13
Gevecht honden
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

"  Hai Kiki, dankjewel voor je advies. De wijkagent geeft mij geen gegevens omdat mevr rottweiler dit niet wilt. Mijn verzekering zegt dat zij dit toch nodig hebben om haar aansprakelijk te stellen. Ik heb aan wa aangegeven dat het niet uitmaakt wat zij zegt dat ik recht heb op haar gegevens en dat het toch vaststaat dat haar hond minne gebeten heeft en de rott mijn hus, daar moet ze mij dan aansprakelijk voor stellen en dan betaald mijn verzekeringen dat. Wat betreft de arm van de vrouw zal uit getuigen verklaringen kenbaar moeten worden of het de rott of de hus was.  Mevr draait het hele verhaal precies andersom en claimt nu zelfs ook getuigen hiervan te hebben. Dus ik ga deze zaak verder laten afhandelen door een ontzettend goede advocaat gespecialiseerd in civiel recht en heb dit ook net via mail naar wijkagent gestuurd. Met daarbij de mededeling voor de agent: misschien handig om van te voren dat je de tegenpartij getuigen hoort, te melden dat ik een zaak ga starten en zij dit onder eed ook mogen afleggen. Liegen onder eed staat 1 jaar gevangenis straf op. Vanavond even de camera beelden bekijken. Ben daar nog niet aan toegekomen, hoop dat hier wat opstaat. Ik bijt me erin vast. Als er iets is waar ik niet tegen kan is het onrecht. En mevr heeft aan mij een hele verkeerde. Heb mijn adv inmiddels ook gesproken vanmiddag.  Maar wat vinden jullie hiervan:  ik voel mij alles behalve veilig nog op straat en overweeg nu ook serieus om een zakmes ( wat volgends de wet met een bepaalde maat is toegestaan) op zak te hebben. Voor het geval ik die rott weer tegen kom er weer een aanval komt. Dit is toch te bizar voor woorden ?? Maar wat raden jullie mij anders aan ? Ik wil mijn angst ook niet gaan projecteren op mijn honden, maar ben de rott dit weekend al 2 keer tegengekomen. " laura  Staat het hele incident op beeld?Dat zou handig zijn!Nee ik zou geen mes meenemen om een hond dood te steken.Die hond kan er ook niks aan doen dat hij zo'n dom mens naast zich heeft.

66
30 april om 22:40
Scheermesje opgegeten
 Pagina 1 | 2 | 3

En nu maar hopen dat je gewone ontbijtkoek in huis had,want light ontbijtkoek bevat xylitol en dat is ook dodelijk voor je hond. https://www.dierenkliniekecht.nl/huisdieren/nieuws/xylitol-vergiftiging-bij-de-hond   Ik duim voor je hond dat ze of niks heeft binnen gekregen en dat ze hier onbeschadigd door komt.

69
30 april om 16:19
De dierentolk in gesprek met mijn ventjes.3 jaar verder nu...
 Pagina 1 | 2 | 3

Mooi dat je er een dierentolk bij hebt gehaald en dingen herkent...ik vind het toch altijd wat moeilijk met een dierentolk..omdat de dieren je nóóit zullen bijpraten over wat wel en niet waar is in zo'n verhaal. Ben zelf ook wel een beetje benieuwd hoe mijn hond haar eerste 5 maanden heeft beleefd in Spanje en toen ze hier kwam. Trouwens heeft de oppas dan een hek voor haar huis..kun jij je er wat bij voorstellen ?

44
30 april om 14:10
Shaking head syndrome
 Pagina 1 | 2

Dat heb ik ook gelezen, ':) maar hoe krijgen ze die doorbloedingsstoornis, is het iets waar ze mee geboren zijn, krijgen ze zuurstof te kort of hebben ze iets anders te kort of krijgen ze dit door stress of verkeerde voeding. Dit topic al gevonden?Misschien kun je daar nog info uithalen. http://www.barfplaats.nl/forum/index.php?topic=110438.0

25
30 april om 10:15
Grote hondenbrokken

Heb je de brokjes door het huis verstopt?Of in een voerbal gedaan? Of samen met wat smeerkaas in de Kong gedaan? Of een anti schrok bak gebruikt? Of de brokjes aangeboden in denkwerkjes/hersenwerkjes (in handdoeken,rolletjes wc papier/keukenrol/doosjes/washandjes/handschoenen/sokken enz enz)     Sorry dat ik niet met brokjes opties kom maar ik voer geen brok en dacht aan de manieren waarop je ook kan voeren.

28
30 april om 09:06
Opgepast: loslopend beertje in Frankrijk.

Die foto turend door de achterruit ...op weg naar avontuur   Hij heeft het naar zijn zin gehad stoer Beertje.

57
29 april om 22:51
tis niet best meer...
 Pagina 1 | 2

Ik ben er voor dat men op zijn minst iets zal moeten leren over honden etiquette,houdt je je daaraan,dan voorkom je al een heleboel ellende. En in die les kan dan ook iets over hondenrassen en de taken die bij rassen horen.   Dus goed dat er voor dit soort rassen lessen zouden komen,maar de gemiddelde hondeneigenaar met welke hond dan ook,kan wat mij betreft wel wat honden-info gebruiken!   Maar ja hoe zou het dan moeten als het alleen voor bepaalde rassen geldt.Dan moet je eerst huis/tuin en keuken 'staffords, pitbulls  en soorten' gaan verbieden.Alleen nog fokken vanuit opgegeven kennel,waar je dan eerst een berg info zal krijgen eer je zo'n type hond mee mag krijgen..of in aanmerking zal komen.   Op zich wordt het toch wel vervelend dat men denkt dat deze honden heus wel met iedere hond kan en dat hun hond niet soortgenoot intolerant zal worden...het bewijs staat nu ook weer vers in het Staffords en Pitbull topic.Gewoon vermoeiend om te lezen dat mensen zich niet goed verdiepen in wat ze hebben. En dat geldt voor veel rassen,die onwetendheid,maar met rassen die ooit gefokt zijn om te vechten kan het vaak gewoon totaal niet leuk aflopen voor de aangevallen hond en ook niet voor de aanvallende hond(die komt op een dag in de opslag,maanden eenzame opsluiting,domme testen met een spuitje als gevolg) Ik denk dat een liefhebber van deze rassen dit niet moet willen.

29
29 april om 21:56
Hollandse herder langhaar

Ik heb er tot nu toe maar 1 mogen ontmoeten en die kwam ik vaak tegen in een bos,zij ging mee met de honden uitlaatservice,dit was een rustige en zachte hond. Ligt denk ik toch veel aan karakter,want als een hond ergens hyper  van kan worden,dan is het wel met een hele groep (drukke) honden op pad gaan.  

5
29 april om 17:48
Waar een herplaatsen aanbieden?

https://www.hhin.nl/ FB hhin

6
27 april om 19:38
28
27 april om 12:37
Gaat autorijden met Toby ooit nog goedkomen?

Wat is zijn leeftijd?   Ik zou hoe dan ook door blijven oefenen(maar ik heb geen oog op hoe ernstig jouw hond in zijn angst is),want met de auto weg gaan of weg kunnen heeft natuurlijk tal van voordelen.   Tenzij jij zegt/vindt dat het niet echt nodig is,omdat je direct naast een heerlijk stuk groen woont... Hoe is hij met het openbaar vervoer? Ik rijd zelf bijv. geen auto en loop al jaren naar 2 parken bij mij in de buurt,maar dat mijn vriend wel auto rijdt en onze hond er zonder moeite in mee gaat is wel een groot voordeel vind ik,voor de afwisseling en als ze naar de dierenarts moet.   Je zal zelf een afweging moeten maken.  

17
27 april om 12:05
Achter alle joggers, fietsers, auto's etc aanjagen.

" Vraagje over de beloningen geven om je hond af te leiden. Mijn hond heeft hetzelfde met katten. Als ik hem bij het zien van een kat, naar me toe roep met iets lekkers, gaat hij dit dan niet associëren met: aha, jagen is goed. Ik word er voor beloond! ???? "  Je beloond wat hij als laatst doet en wat jij hebt gevraagd.

27
26 april om 21:46
middeleeuws uiterlijk?

Dat wordt lastig..of niet. Onze rashonden zijn in 100 jaar tijd al verschrikkelijk veranderd.   De Middeleeuwen zijn nog een poepie langer geleden  

411
26 april om 16:07
Bravecto, wie heeft hier ervaringen mee?
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

Had je deze link al gezien? Het is idd een insecticide ,niet best,gewoon gif dus. http://www.parasitesandvectors.com/content/7/1/87     In deze link staat ook duidelijk dat dit spul is getest op laboratorium honden,Beagles,en dat het allemaal heel goed is getest op de Beagles en na afloop dood zijn gemaakt en alle organen zijn nagekeken. Wat mij betreft dus weer en bak met B(ull)S(hit)!! Het is gif..dat hebben ze getest op honden(eens even kijken of ze er eventueel doodziek van worden) Blijkbaar niet acuut,maar dat wil niet zeggen dat je er op lange termijn niet doodziek van wordt.Als ik het zo vlot even lees in het Engels kan dit nooit een lang onderzoek zijn geweest,ze hebben alleen maar die pups zo vol mogelijk gestopt met dit spul om te zien waar het nog goed blijft gaan.Insecticide is gif,zeer slecht.     Methods Thirty-two (16 male and 16 female) healthy 8-week old Beagle dogs weighing 2.0 - 3.6 kg at first administration were included in the study. Fluralaner was administered on three occasions at 8-week intervals at doses of up to 56, 168, and 280 mg fluralaner/kg body weight, equivalent to 1, 3, and 5 times the highest recommended treatment dose of fluralaner; sham dosed dogs served as controls. During the study, all dogs were clinically observed, and their health was carefully monitored including body weight development, food consumption and measurement of hematology, coagulation, clinical chemistry (including measurement of levels of ACTH and C-reactive protein) and urinalysis. Following euthanasia of the dogs, complete gross post mortem examination, including organ weight determination, and histopathological examination of multiple tissues were conducted.   Heb je al eens iets geprobeerd op natuurlijke basis? Daar hebben ze veel van bij Eko-pets.

23
26 april om 15:21
Verlatingsangst bij herplaatser

" Wij hebben een week geleden Zorro, een Tibetaanse terriër geadopteerd. Hij is 8 jaar oud en had altijd bij een oud koppel geleefd. Wegens ernstige gezondheidsklachten (jarenlange bedlegerigheid) konden ze niet meer voor hem zorgen. Hij is toen 4 maanden naar een opvanggezin verhuisd in afwachting van een nieuwe thuis. Men verzekerde ons daar dat hij alleen kon blijven omdat de mevrouw overdag moest werken. Nu hebben we daar ernstige twijfels bij want Zorro verandert van de liefste hond ter wereld in een hyperactieve hond die de hele buurt bijeen blaft en de deur van de woonkamer sloopt zodra ik nog even naar toilet moet gaan. Een douche nemen, naar de bakker gaan, slapen in mijn eigen bed, ... is ronduit onmogelijk. Zelfs als ie ons ziet achter glas wordt ie gek. Ik heb al eens geprobeerd om hem aan de tafelpoot vast te leggen maar hij beet zijn koord binnen de kortste keren gewoon door. Hij krijgt veel beweging maar toch vindt ie nog de energie om uit zijn dak te gaan als we daarna voorzichtige pogingen doen zoals jas aan/uit, deur open/dicht, ... We negeren hem bij het binnenkomen en verlaten van de kamer. Hij volgt ons op de voet en we hebben geen idee hoe we aan zijn verstand moeten brengen dat ie op een meter of twee moet liggen en idealiter een kamer verder om rust te leren vinden. We oefenen nu op de commando's zit en lig. Blijf verstaat ie wel maar houdt ie niet langer dan een paar seconden vol. We willen niet dat ie boven bij ons in de slaapkamer slaapt wegens hygiënische redenen maar ik zie me ook niet de rest van mijn leven op de bank beneden slapen     " annemie  Even kort...je moet hem niet negeren,maar juist vertellen ,vooral leren,wat je wél van hem verwacht. Je hebt hem pas een week,dus geduld en een tijdelijke oppas in huis nemen is wel geboden.   Hoe moet hij nu weten wat er van hem wordt verwacht?Hij is nu in korte tijd bij een 2e nieuwe omgeving,hij is even de weg kwijt.

68
26 april om 14:27
Ernstige verlatings angst
 Pagina 1 | 2 | 3

Hoe laat je hem nu achter?Staat de hond al achter je hielen bij de voordeur? Leer de hond rust te vinden in huis.Leer hem dat het oke is om op zijn plekje te blijven liggen,als jij opstaat. Je zal veel geduld moeten hebben.Het houdt in dat als jij 40 keer opstaat en hij dit ook doet,jij hem met kalmte en rust terug begeleid naar dat plekje waar hij al lag. Doe dit zonder boosheid of frustratie,ook al ben je bij keer 35 Gebruik een neutrale en lieve stem. Het kost een hoop energie,maar er komt een moment dat hij jouw aanwijzingen gaat snappen en dat het oke is. Doe het terug wijzen met een afgewend lichaam en uitnodigende hand.(niet een rechte houding en streng wijzende vinger,want dat kan te hard over komen,denk aan hoe 'Leontien de letters liet zien' )   Hij mag met deze leeftijd al zeker 45 min. lopen,dat zou ik doen voor ik weg zou gaan. Niet persé kilometers maken ,maar in de buurt álles laten afsnuffelen,zodat hij doodmoe naar huis gaat van alles prikkels en info die hij heeft opgedaan. Honden raken moe en voldaan van geurtjes opnemen,hun neus mogen gebruiken.   Doen jullie weleens hersenwerk/denkwerk,ook erg fijn en vermoeiend voor een hond.   Hoe gaat het nu als jij weg gaat? Wat heb je allemaal gedaan voor je weg gaat?   EDIT: Heb  je de hond weleens gefilmd tijdens het langer alleen thuis verblijven? Zodat je kon zien hoe erg hij bang was en hoeveel 'lawaai' hij nu echt maakt..zodat je weet of de buren overdrijven of niet.  

113
26 april om 09:57
adoptiehonden worden gedumpt, onbegrijpelijk!
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

" Bij de buitenlandertjes zie je bij sommige mensen heel erg het Reddende Engel syndroom meespelen: "Zie mij eens goed zijn!" Het gaat hen niet zozeer om de hond als individu, maar om het verhaal waarvan zij het middelpunt worden. Ze genieten dan van de 'ooooh's' en 'aaah's die hun te beurt vallen, tot de aandacht geluwd is en er alleen nog die hond zelf overblijft. Daar halen ze dan geen voldoening meer uit, integendeel, het dier is een last geworden, en dus moet ie weer weg.    " Alaska's Finest!  Dat vind ik zo grappig,dat heb ik weleens met Mila,die moet aan mensen wennen,dus kan ze 'schuw' reageren als het zoveelste mens direct met hand op haar kop denkt te duiken,dan springt ze weg. En dan weten ze ondertussen dat ze uit Spanje komt,dan zeggen ze direct 'oh die zal wel wat mee gemaakt hebben,of die is vast mishandelt'.   Dan moet ik altijd zeggen,'nee hoor die is niet mishandelt,die is gewoon geboren bij de opvang uit een bange moeder en lichtelijk slechte socialisatie'   Alsof je ook mishandelt moet zijn geweest om direct door vreemde geaaid te worden niet fijn te vinden

1
25 april om 22:38
ontvlooien

http://www.meatandbones.nl/c-3404965/vlooien-en-tekenpipet-ecospot-hond-kat/   http://www.hondenoutlet.nl/product/ecostyle-vlovrij-spray-500-ml   http://www.ozzlesdogfood.com/menforsan-vlooien-en-tekenband-voor-katten.html     Ik heb zelf geen katten en heb deze dingen niet zelf uit kunnen proberen,maar als je googled kom je vast een ent met ervaringen vinden. Alle 3 de producten zijn op natuurlijke basis,geen chemische spulletjes er in.  

53
24 april om 21:21
Pup met last van startkreupelheid
 Pagina 1 | 2

Voor veel goede info over BARF of KVV kun je naar de site www.barfplaats.nl gaan,daar kunnen ze je écht goed adviseren,over hoe en wat en al je speciale vragen.

13
24 april om 00:27
Bijten/grommen pup

http://www.puppyopvoeden.nl/puppy-bijt-in-kledinghandenmeubulair-etc/

44
23 april om 23:02
Wat een domper!
 Pagina 1 | 2

Zó stom! Dan bel je toch even...of jullie de hond echt (nog) willen en onderweg zijn,omdat er iemand is gekomen die hem nu mee wilt nemen.Zeker als je al hebt afgesproken en jullie verwacht worden. Heel l*llig voor jullie.   EDIT: even off topic..nou ja.. half dan haha.Ben je bekend met deze site?Staan altijd wel leuke honden op met mooie lange en duidelijke verhalen en ze bemiddelen ook goed tussen de oude en nieuwe baasjes.https://www.hhin.nl/

373
23 april om 22:31
Bink
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Heel veel sterkte Robert,je hebt gedaan wat je moest doen voor je vriend.

3
23 april om 19:50
Hond Ander gedrag

Niet willen zitten kan duiden op een koudwaterstaart.   Heeft ze gezwommen? Hangt haar staart vooral op half 7?

26
23 april om 15:47
Dominante Reu

" Waar het aan ligt blijft gisteren ,hormonen spelen hier vaak een grote rol ,Dus als je je hond wilt laten helpen zou ik je willen adviseren  om te teef te laten helpen (deze worden vaak prikkelbaar onder invloed  hormonen )   " dogmaster  Waarom zou je de teef laten steriliseren als de reu juist de teef aanvalt? Zij begint nu 'gewoon' terug te vechten/verdedigen,omdat hij haar steeds aanvalt.    

24
23 april om 15:16
Informatie kvv

"  We hebben al van alles geprobeerd. We laten de bak nu ook al staan maar dan nog. Hij ruikt er wel aan maar eten ho maar. Als we niks doen eet hij rustig dagen helemaal niet. (drinken gelukkig wel) dus vandaar dat we er best wel een beetje mee aan zijn.  Snoepjes en kauwbotjes eet die dan weer wel, die geven we al niet teveel in de hoop dat hij dan honger heeft en gewoon zijn brokken eet, maar helaas ook dat werkt niet. Het is gewoon zielig om te zien en hij wordt steeds magerder. afgelopen maandag bij de DA geweest voor zijn enting was toen 5,3 kg dus we houden het in de gaten dat het niet te weinig wordt.  DA had ook al gezegd dat hij best een beetje meer mag eten, en dat willen wij dus ook heel graag haha " Anne  Hoeveel dagen heeft hij dat echt vol gehouden dan (of jullie zelf ) ?

14
23 april om 11:19
Inschattingsfout gemaakt.....

Iemand op 10 meter passeren is niet heel raar hoor,zelfs nog (heel) ruim,als ik zie hoe weinig ruimte de gemiddelde hondeneigenaar de (eigen) hond (of die van een ander) geeft. Ik geef mijn hond en die andere hond ook altijd liever meer ruimte,ik ben dan ook 9,5 van de 10 het persoon die het fietspad oversteekt en op het kleine stukje stoep gaat lopen,naast de geparkeerde auto's. Terwijl andere mensen gewoon op een stoep van 3 meter de honden recht op elkaar laten aflopen en als ze dan moeten blaffen of uitvallen krijgen ze ook nog op hun kop.   Ik snap wel dat je achteraf denkt 'was ik maar overgestoken'.   En jouw schuld is het ook al niet,want de honden waren allemaal aangelijnd,dat andere hondje schoot los en viel aan. Dat hondje zocht jouw honden op en uiteindelijk heeft jouw hond schade.En al mocht de andere hond ook diezelfde lichte schade hebben,dan is het gewoon gelijk.   Ik zou persoonlijk niet eens een briefje in de bus gaan gooien,want dan lijkt het net alsof het jou schuld is en dat is het niet.

38
22 april om 16:36
angst buiten
 Pagina 1 | 2

Heb je al geprobeerd om vanuit de deuropening lekker rosbief in de tuin te gooien,eerst dichtbij,dan steeds een klein stukje verder.   Ik zou de andere hondjes even op een ander plekje 'vast zetten',zodat er rust is op het moment van oefenen.   Ze zit wel in de leeftijd die past bij een angstfase,goed aangepakt zou dit maar 1 tot 2 wkn moeten duren.

81
21 april om 23:10
Tuig of halsband?
 Pagina 1 | 2 | 3

http://www.allergie-bij-honden.nl/is-een-halsband-schadelijk-voor-je-hond/   Lees deze link en kijk wat je zelf beter vindt.

52
21 april om 22:55
INVAL malafide puppyhandel Hapert
 Pagina 1 | 2

Ik hoor net bij hart van NL,dat er ook wapens zijn gevonden in de panden,maar er is niemand aangehouden...       Heerlijk die slome Nederlandse acties...   Net zoals ze van de week een pup vinden die toch al zichtbaar verzwakt,in eigen urine,zonder eten en drinken,zat te janken IN EEN KOFFERBAK. (als hij niet had gejankt dan was hij waarschijnlijk gewoon gestorven in die kofferbak) Het beestje wordt er uit gehaald...de eigenaar is zich van geen kwaad bewust,krijgt een boete en krijgt de pup weer terug. Sinds wanneer is het in vredesnaam dood normaal dat je en pup in de kofferbak propt??!!!!En dat je die pup van weer met de duivelse meneer mee geeft...Waar zitten wij met onze hersenen (oh ja ik weet het wel,de economie en hoge salarissen voor mensen die al ruim voldoende geld bezitten)    

33
21 april om 17:50
Rijden op deken
 Pagina 1 | 2

" Overprikkeling lijkt het me niet te zijn. Hij doet het echt pas sinds de laatste dagen. Dan had hij het al veel eerder moeten doen want we zijn de dingen niet anders gaan doen.   Geuroverdracht zou het kunnen zijn. Dekbedhoes word wekelijk verwisselt, maar heb vorige week wel mijn dekbed zelf ook uitgewassen. In het dekbed zelf zal vast ook wel geur zitten die wij mensen niet ruiken maar honden wel. Die is door het uitwassen weg.   Maar er zijn ook loopse teven in de buurt waar hij op begint te reageren. Ik merk aan zijn gedrag als er net met een loopse teef is gelopen. Maar als we dan weer ergens lopen waar die teef niet heeft gelopen gedraagt hij zich weer normaal.   Zal een plekje voor hem maken naast het bed. Wil inderdaad niet dat het een gewoonte ga worden dat hij op mijn deken ga rijden. Of dat hij het lekker ga vinden (kan dat bij honden?) en het de rest van zijn leven blijf doen. "  Je kan van meer dingen dan 'te veel' gedaan hebben op een dag overprikkeld raken. Die nieuwe geur ,wellicht te sterke nieuwe geur kan hem op dat moment ook overprikkelen. Overprikkeling kan ook binnen 1 minuut ontstaan,hoef je nog geen drol te hebben gedaan op een dag.Het kan zich ook opbouwen,een hond kan de hele week bijv. mee op pad naar allerlei plekken en dat je dan niks ziet aan je hond...en dan op de 8e dag kan de hond gaan rijden.Dan lijkt het emmertje 'opeens' vol te zijn.   Nu met zijn 8 maanden oud staat hij ook bol van de hormonen,dus zijn ze hoe dan ook veel prikkelbaarder,nerveuzer,sneller van hun stuk.   Hier 2 artikels: Pubertijd   Rijden    

74
20 april om 21:05
Jouw hond als cartoon!
 Pagina 1 | 2 | 3

" Hoe leuk is dit!! " Hannah & Bink† en Beertje  Deze is echt mooi!(vooral die van Bink bedoelde ik)

16
19 april om 14:40
hond heeft alemaal rode bultjes

" je zou haar kunnen inwrijven met gekneusde hondsdraf of weegbree, meestal staat dat in de buurt van brandnetels.   Appelazijn zou je ook kunnen proberen   Aloe Vera sap als je het in huis hebt " Dobry  Lichtelijk off topic...ik weet dat pas sinds vorig jaar!En toevallig ging ik ook tegen een kleine Brandnetel aanzitten..en zoals 'beloofd' stond er inderdaad een Hondsdraf naast de Brandnetel én het werkte

29
18 april om 23:15
2e keer patella links hoe kan dat en wat nu

Linkje over artrose en vitamine te kort: http://www.diamondfauna.nl/index.php/alles-over-ziektes/128-artrose-door-vitamine-te-kort

42
18 april om 18:58
Mijn hond gaat achter het wild aan in het bos
 Pagina 1 | 2

ik heb een collie,normaal geen jachtinstinct maar deze hij is anderhalf jaar oud en luistert heel goed tot hij een ree ruikt dan kan ik biefstuk of noem het maar op meenemen,een balletje is hij normaal ook gek op maar dan is hij helemaal intrans en vergeet de rest van de wereld.hij komt op een gegeven moment wel terug,laatst is hij een uur weggeweest en hij weet me altijd te vinden. in het begin riep ik of klickerde ik des te harder begon hij te lopen terwijl hij normaal daar perfect op luistert. er zijn geen kant en klare oplossingen voor alle honden ze zijn immers ook verschillend. ik heb nog geen methode kunnen ontdekken waar ik mijn hond dit mee kan afleren en ben zelf hondentrainer. Heel oud topic,maar wiltoch even reageren... Waarom ga je clickeren als je hond al weg rent en jaagt??Dan zeg je toch GOED ZO met je clicker??!!! Dan vind ik het ook niet zo heel raar dat het je nog niet is gelukt om een goede methode te vinden...

106
18 april om 15:07
Hond urineert op nieuwe bank
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

" Tja... ze weet dondersgoed wat wel en niet mag natuurlijk. Dat weet ze niet!En al was dat het geval,het heeft in deze context niks te maken met iets dondersgoed weten. De nieuwe geur is onbekend,haar eigen plas/geur is vertrouwd,de bank 'stonk'naar iets vreemds,een logische hondse reactie is dan om je geur er op achter te laten.Leuk is het niet,maar het is gebeurd en kán gebeuren. Heb haar wel gestraft (de hele dag in de garage en geen voer vanavond), dus denk dat ze het de volgende keer wel uit haar hoofd zal laten. Straffen voor natuurlijk gedrag is best wel raar.Je weet niet eens zeker wat haar 'motivatie' was voor het plassen en tóch lijkt het je logisch haar voor iets te straffen waarvan je niet weet wat het met haar deed ,hij zij zich voelde toen zij op de vreemde geur plaste. Je hond maakt geen connectie met een hele dag geen vreten krijgen en in de garage gekwakt te worden...dus als het al met voorbedachte raden heeft gedaan(wat niet zo is!!!) dan zal het het zeker weten niet koppelen aan dat zij op de bank heeft geplast.Een hond willen straffen voor iets,moet op gebeuren op een tijdsbestek van nog minder dan 1 seconde.Nu heb je haar alleen duidelijk gemaakt dat jij een onbetrouwbare vent bent,waar ze geen vertrouwen in hoeft te hebben.   Bedankt voor de antwoorden betreft het schoonmaken - inmiddels is het redelijk schoon, al blijft er wel een heerlijk uitgebeten aandenken over. "  

20
17 april om 11:39
Rottweiler of mechelse herder

Wat wil je verder doen met deze honden?Behalve 'meestal buiten zijn'?   Honden houden er hoe dan ook van om bij ons te zijn,tuurlijk is een tuin geweldig,vooral omdat heel veel honden van zonnen houden.   Mocht je vasthouden aan het idee dat een hond 'meestal buiten' zal moeten verblijven,dan zou ik de pup uit het nest kiezen die totaal geen aandacht voor jou heeft,als je op bezoek komt om kennis te maken met het nestje en de moeder.

22
16 april om 21:35
Waarom kijkt mijn hond zo vaak achterom?,

"  Als ze los is doet ze het niet zo vaak, zoveel dingen te besnuffelen, achter wildsporen aan ed. Ik ga altijd vroeg om half 5 haar los rondje doen van bijna 1 uur. Ik ben nog steeds aan het oefenen op het commando hier en durf het nog niet zo goed aan om dit tijdens een drukkere tijd te doen maar het gaat steeds beter, vandaag kwam ze van de 10 keer vragen 9 x dus super trots. Wel wacht ze altijd op me en als ze wat te ver gaat fluit ik en dan komt ze ook altijd terug.Vroeger tikte ze vaak met haar neus tegen mijn benen aan is dat hetzelfde? " Danny en laika  Is ook om contact te maken.

28
16 april om 16:07
Naar het strand

Mooie meid! Die zal het naar haar zin hebben gehad

45
15 april om 12:40
dogs of the dutch
 Pagina 1 | 2

Een beetje normale fokker heeft de moeder en het nest in huis....zaten al deze nesten en vaders en moeder in huis?(dat is namelijk ook een stuk socialisatie wat een pup niet mag missen)     Ik lees in een bericht hier boven al iets over schuren....riekt naar dikke broodfok.Weliswaar zeer goed voorbereide broodfok.

31
15 april om 10:15
hond aan laten komen
 Pagina 1 | 2

Zo'n Jumbone is denk ik zachter dan zijn brokken..niet?   Hij zal idd meer moeten eten om aan te kunnen komen.Koop van dat zachte voer van Renske(veel beter dan blikvoer,want dat bestaat uit veel water en granen) en Renske is ook gezonder,gestoomd vlees. https://www.petsplace.nl/renske-hondenvoer   Ik gok dat hij nu ook nog pijn in zijn mond heeft en niet graag die harde brokken in zijn mond heeft.   Naast Renske is er ook nog vers vlees.KVV van Smuldier bijvoorbeeld,dat ligt in de vriezer van je lokale supermarkt.Laten ontdooien en op kamer temperatuur laten komen en smullen maar,zacht en gezond voer.

20
15 april om 08:26
Onzekere hond wordt steeds aangevallen

Ergens zul je toch zelf je hond moeten beschermen,door de aanval voor te zijn.Na 15 keer,weet je toch ongeveer waar je de ellende kan verwachten? Til je hond op,kijk of je een andere weg kan lopen,bel de politie eens om te informeren of zij met de betreffende eigenaren kunnen gaan praten over hoe ZIJ het gaan oplossen dat hun hond steeds uit de tuin breekt.    

11
13 april om 14:41
Piept snachts in de bench

Dan zet je de bench toch gewoon naast je bed,of ga jij een weekje in de woonkamer slapen naast de bench. Op zichzelf is het best wel onnatuurlijk om een pup/hond op te willen sluiten,het janken wat ze doet is dan ook niet om irritatie op te wekken of jou slapeloze nachten te bezorgen,maar dit zijn roepjes om hulp.Niet om te drammen,maar puur het nodig hebben om bij je te mogen zijn.   Bij een pup(of eigenlijk de eerste 2 levensjaren van een hond) gaan op en af met dingen leren. Je hond gaat die 2 jaren door meerdere angstfases.Begeleid je die angsten niet goed,dan is de kans groot dat je hond alleen maar banger wordt. Begeleid je het goed,biedt hulp,biedt je contact/rust,dan help je je pup door zo'n moeilijke tijd heen. Daarom zeg ik ook,op de slaapkamer toe laten en weer afbouwen of naast haar slapen in de woonkamer en dan weer steeds verder weg gaan slapen.Ja klinkt een beetje maf allemaal,je kan het ook niet doen en soms klinkt het ver gezocht,maar het is de beste manier om je hond een vertrouwd gevoel te geven,dat ze hulp krijgt als ze dat nodig heeft,daar krijg je een zelfverzekerde hond van,niet van 2,5 uur laten piepen/huilen.

23
13 april om 09:47
snijden vers vlees

Je mag een bevroren rol een paar uur laten ontdooien in de koelkast,zo'n 4/5 uur later is de rol nog steeds bevroren,maar wel te snijden in plakken.   De rest kan weer terug in de vriezer.

8
12 april om 20:00
Blixem en haar energie...

Als je hond behoefte heeft om meer te bewegen,dan hoef je haar alleen maar los te laten lopen in een los loop gebied,dan zie je vanzelf of je hond meer wilt rennen. Ik zie het vaak gebeuren,jonge honden die zelf beginnen te rennen/hupsen in hun eentje.(de normale rustige ren,niet de overprikkelde fiddle about ren) Mijn eigen hond was geen in-het-rond-ren-hond.   Ik denk dat je moet waken voor wat jij/wij als mensen denken dat een hond aan bewegingsbehoefte nodig heeft.Naast de fiets heeft een hond al gauw geen controle meer over wat hij/zij wel/of niet meer zou willen. Ik heb dan ook geen tips voor je om haar 'meer uit te dagen'. Een hond vindt het fijn om zich vrij te mogen bewegen,lekker snuffelen,rollen,gek doen met het baasje,koekjes zoeken,omgevallen bomen beklimmen,zwemmen(als je hond van zwemmen houdt)   Ik heb ook met mijn hond gefietst,nu ook nog heel soms,maar dat is hooguit 8 minuten om bij het park te komen,zodat ze lekker los kan lopen en bewegen hoe zij het wilt. Ik zou er zelf nooit voor kiezen om mijn hond een half uur naast de fiets (verplicht) te laten mee lopen.

20
12 april om 09:55
Herdermix met drijfinstinct? wat te doen?

"we hadden trouwens al meer dan 1 uur wandeling erop zitten en ze had al een potje bal apporteren gedaan voordat ze achter de koeien aan ging....)  " Claudia & Desny  Wist je dat een hond door achter een bal aan te jagen,veel adrenaline aanmaakt en ook hyper(der) wordt(kan worden)? Apporteren is niks meer dan achter een bal aanjagen..en de prooi terug brengen. Ze had nu al genoeg 'pit' opgebouwd door het apporteren. Ik zeg niet nooit meer te apporteren,maar houdt er rekening mee dat je iets in gang zet in een hond.Wellicht  erna sowieso aanlijnen,weer kalm worden zou goed zijn.     Ik zou haar ook de komende tijd gaan begeleiden met een lange lijn,meer hersenwerk laten doen,dat ontspant een hond ook.Laten snuffelen.

104
11 april om 20:06
Wie heeft er ook een kruising rottweiler/bordeauxdog
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

Vindt het wel frappant hoe erg  de laatste 'nieuwe' telg op die van de TS lijkt.Je zou denken dat deze combi uit een 'oeps nest 'komt ,maar het lijkt er op dat er iemand flink bezig met doorfokken.

12
11 april om 18:12
Waarom wordt mijn hond steeds aangevallen?

Er bestaat zoiets als een sociale hondenwandeling.Dat is vanuit een hondenschool en/of gedragstherapeut.   Dan ga je gecontroleerd met een groep wandelen,honden aan de lijn en goed kijken wat er gebeurt en wat je kunt doen om je hond te begeleiden in een groep.In jouw geval wellicht een idee om hem weer wat vertrouwen terug te gaan geven,omdat het goed begeleid wordt.   En jij zal er vast ook een boel van opsteken,omdat een GT goed kan zien waar,hoe en of het 'mis' gaat.

59
11 april om 16:36
Leishmania
 Pagina 1 | 2

" Erny, ik ben heel erg blij met je reactie, klinkt logisch, dat helpt. Zazou krijgt tegen de Leish Allupurinol. Ik geloof dat dat zo'n beetje het standaardmiddel is. Daarnaast krijgt hij Onsior tegen de pijn en primperid tegen de misselijkheid. Ik denk dat vitamine en de cranberrietabletten sowieso iets is om mee te beginnen want ik herken heel erg die verminderde weerstand waardoor hij eigenlijk ook alles tegelijk lijkt te hebben. Zazou komt uit de Languedoc in Zuid-Frankrijk. Niet als asielhond maar van een boerderij met schaapskudde waar we al jaren op vakantie gingen. We kenden dus beide ouders. het is de vraag of hij het in zijn puptijd al heeft opgelopen (geboren in juni 2011) of op onze vakantie in juli dit jaar (waarbij hij natuurlijk uitgebreid op familiebezoek is geweest...). Ik ga in ieder geval ook op het forum van de buitenlandse honden kijken. Hoe lang is jouw al ziek? en hoe lang duurde het totdat ie begon op te knappen? " Zazou  Volgens mij is die mug meer actief vanaf of na Juni/Juli. Mijn hond komt uit Spanje,ik heb haar sinds 21 Juni in NL,haar zusje werd eind Juli geadopteerd en haar moeder in Augustus.Mijn hond en haar broers,zus die voor Juli zijn geadopteerd hebben geen Leish,en haar moeder ,zus en broer (is al overleden) hebben het wel.Dus jouw pup/hond zat precies in een actieve tijd voor die rot muggen.

22
06 april om 14:18
mijn hondje is depressief

Is je hondje loops geweest,ergens in de afgelopen 2 maanden?

65
05 april om 18:18
Wat te doen in een situatie........hulp en inzicht graag
 Pagina 1 | 2 | 3

" Wat doe jij als jou hond aan de lijn loopt en de ander los.Iemand nadert met 2 honden lijnt 1 hond aan en de ander blijft ook los? Ervaring van vandaag in het blog....... http://dieselensky.jouwweb.nl/bat-training-diesel " De mannen  Als ik geen kant meer op kan,dan ga ik aandacht vragen van Mila,neem het uiterste randje van de plek waar ik ben en ga lekkers gooien ,zodat Mila dat kan gaan zoeken en zij niet (ook) in een frontale (fixeer) stand belandt,dat scheelt hoe dan ook een hele hoop,dat er niet 2 honden recht naar elkaar kijken en te snel en te frontaal op elkaar af gaan.   Als de hond er is,gaat het vaak wel goed met Mila,er wordt gesnuffeld,met slappe lijn,is de andere hond opdringerig dan haal ik Mila bij mij en duw die ander weg of pak het bij de halsband om opgehaald te moeten worden.

13
05 april om 08:58
Blaffen/janken

" Ze is 8 weken en slaapt in een benche in de keuken. Ze zou volgende week 8 uur alleen moeten thuisblijven  "  Ja dat kan dus niet,echt niet doen,krijgt je pup grote verlatingsangst problemen van. Het is ,wat al genoemd is,een baby,behandel haar ook zo. Zoek een tijdelijke oppas voor 2 maandjes,zodat je het alleen leren blijven rustig kan uitbouwen en niet dat de pup (baby) maar in het diepe wordt gegooid en dat het dan maar goed moet gaan.   Bedenk je dat ze echt een baby is,niks gaat vanzelf,dingen moet je in rust aanleren en dat  (ik houd niet van moeten,maar in dit geval) moét je echt doen.   Ze komt net uit het nest bij haar moeder en broertjes en zusjes,alles is nieuw (en wellicht ook eng of spannend voor zo'n kleintje),zorg dat ze zich veilig voelt in haar nieuwe leven,geef haar warmte en liefde. Verwacht niet van een baby dat ze direct alles op zichzelf kan gaan doen. Neem haar bij je,in de slaapkamer,laat haar niet alleen in haar sopje gaar koken in een bench in de keuken.   Alles wat je een hond in rust en goed aanleert,valt niks af te leren en zal een gelukkige hond zijn en worden.

6
03 april om 22:14
Hondenpuzzel zelf maken

https://www.facebook.com/oliviercomyn/videos/10206107617195110/ Ideetje    

20
03 april om 21:34
Nieuwe lange lijn kopen, maar hoe breed?

Ik heb net zo'n soort lijn die Yara aanbeveelt,alleen is die van Yara veel goedkoper Ik heb ervaring met de maar 3 meter,maar zo'n lijn is ligt qua gewicht,valt stukken lichter dan een gewone dikke nylon lijn van 20mm.   Dus deze zou ik ook zo aanbevelen.De lijn heeft geen kans om snel weg te glijden/schieten,dus ook geen brand-in-je-hand .

272
03 april om 18:55
SuperFanny :-) :-)
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Wat een lief beestje,aandoenlijk,zit meteen in je hart,ik snap het haha.   Ze zal gelukkig worden/zijn bij jou en je mannen.Heel veel plezier samen!!

342
03 april om 17:56
American bully xxl ontwikkeling
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Groeien ze op in een kelder of garage?

15
03 april om 17:01
Idiopathic Head Tremors?

Wat naar om te zien bij je hond en voor je hond vast ook niet heel prettig.   Hier een oud topic van iemand die een hond had met Shaking head syndrome,misschien kun je er nog info uithalen:http://www.hondenpage.com/hondenforum/72651/shaking-head-syndrome.php

167
03 april om 14:19
Iemand ervaring met Smuldier?
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Van Smuldier kun je gewoon alle smaakjes geven,hoeft niet persé alleen de complete te zijn. Je wilt het voor er bij,dus het maakt niet uit welk smaakje je pakt.   Verder is het bij de Smuldier zo,dat er in de complete varianten meer orgaan zit,en in de kip weer geen orgaan én echt bot,mocht je dus alleen Smuldier voeren dan is het juíst goed om alle smaken te geven,zodat je wel compleet voert.

83
02 april om 18:12
In afwachting van een nieuwe huisgenoot --> update p3
 Pagina 1 | 2 | 3

Niet knapper geworden,mag toch hopen dat ze dat van jou dat  vroeger ook niet hebben gezegd toen je klein was en in je 'ugly fase' kwam hahaha.   Ik weet van mijn hond,ook uit Spanje dat ze ook rond die leeftijd haar 'ugly fase' had.   Mijn hond was met 5 maanden oud 15,5 kilo.En is volgroeid tot een hond van 25 kilo. Dus jouw hondje zal kleiner uitvallen dan mijn hond in ieder geval. Ik vind sowieso dat foto's heel erg kunnen vertekenen qua hoe groot of klein een hondje is,of hoeveel ze ondertussen is gegroeid.   Maar foto's laten wel goed zien hoe mooi,lief en prachtig ze is!

54
01 april om 15:45
Duitse herder
 Pagina 1 | 2

http://www.allergie-bij-honden.nl/is-een-halsband-schadelijk-voor-je-hond/        

14
01 april om 09:00
Ze luister thuis wel, maar op het uitlaatveld niet....

" hoi allemaal,   mijn herder is 10 maanden. Thuis lukt het commando HIER al lang heel goed, maar zodra ze los loopt op het uitlaatveldje luistert ze niet meer. Daagt ze uit en gaat ze rond rennen.   Weet iemand wat dit gedrag veroorzaakt? Want ik snap er niks van en wordt er, eerlijk gezegd, moedeloos van dat ze niet wilt luisteren zodra we op t veldje zijn... "  De pubertijd   Hier een mooi artikel over pubertijd. http://www.hondenlezingen.nl/341055426

35
31 maart om 19:03
Gentle leader
 Pagina 1 | 2

Als ik honden zie lopen met een halti of GL,dan vind ik ze er altijd wat triestig bij lopen.Ik vind het zelf ook een vernedering voor de hond om met iets klemmends over zijn snuit te moeten lopen,klemmend in de zin van 'als ik te ver een bepaalde kant op loop,word ik op mijn gevoelige neusbrug gedrukt ,zwikt mijn kop naar beneden en stop ik met trekken'. Ik bedenk mij dan altijd hoe gevangen ik mij zal voelen om er zo bij te lopen..en elke beweging van mij word afgeremd,brrrr.   En als klap op de vuurpijl lopen er echt veel te  veel mensen te rukken aan dat onding ...en dan heb je nog volk dat dit combineert met een flexilijn pro versus anti-trek.   Het geldt ook als hulpmiddel,niet als permanent iets,dat zie ik ook te vaak,honden die al een jaar of zo (zo niet langer) met zoiets rond lopen.

14
31 maart om 10:21
Heeft mijn pup de hik?

Doordat een pup vol in de groei is,worden er ook dingen geprikkeld. Vooral in de eerste maanden kan dit regelmatig voor komen. http://www.puppiesopvoeden.nl/puppies-met-de-hik/

8
30 maart om 10:01
Hulp!!!

Link martkplaats? Naam kennel?

149
29 maart om 11:24
Labrador bijt en is erg dominant
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5

" Ik geloof eigenlijk wel dat dit klopt... Ze zei dat het met de pubertijd te maken heeft en dat de hond je uittest om te zien hoe ver hij kan gaan en steeds hoger en hoger probeert te raken.  We moeten haar inderdaad in de bench zetten als straf, maar moesten de bench ook leuk houden door tussendoor soms snoepjes erin te verstoppen en haar eten hier te geven. ik ga het alvast proberen en ik zie wel wat het geeft  " Laurine  En 'dit' gaat toch over het happen en opspringen..? Wat Alaska's Finest al zei,ze staat je iets te vertellen.Wat volgens mij ook al een paar keer is verteld door meerdere mensen hier en wat verder is uitgelegd.   Zonde dat je net een GT treft die denkt een hond te moeten straffen voor normaal gedrag,weliswaar gedrag wat JIJ niet begrijpt,niet fijn vindt en iets mee wilt. Ik zou vooral gaan voor kalmte.Sta jij rechtop tv te kijken en is ze net wakker,dan hoeft ze idd  niet overprikkeld te zijn,maar zij kan jou manier van staan ook interpreteren als een uitnodiging tot spel en uitdaging Het zou goed kunnen dat jouw houding wat stijf was en lijkend op een uitdagend-staar-pak-mij-spelletje.En dat ze daarom tegen je op sprong.   Weet je, een hond is de eerste 2 jaar bezig met zich te vormen,ondergaat meerdere angstfases in zijn leven,de pubertijd die je ook zenuwachtig/onrustig en anders laat voelen en dan is er ook gewoon nog dat het een jonge hond is,die willen druk en gek doen,spelen,kunnen vreselijk lomp zijn.De hond moet de kans krijgen om zich te vormen en zichzelf te zijn.   Alles wat jij niet wilt,beantwoord je altijd met kalmte. Zou mijn hond uit het niets tegen mij op springen met die leeftijd,dan ga ik of in op het spel (lomp of niet) en rag lekker met haar mee,of als ik geen zin heb,dan ga IK er NIET op in.Dan kun je gaan zitten,of je loopt even de kamer uit.Een 3e mogelijkheid is-als zij een halsband om heeft- te hurken ,de halsband even vast nemen,zonder druk/dwang of boze intenties en even te wachten tot ze kalmeert en dan weer los laten. Vergeet auj niet dat een hond jouw voorbeeld volgt. Ik hoorde ooit eens iemand aan mij vertellen; 'als IK met de hond begin te spelen (trekken/duwen/raggen) dan gaat hij ook grommen en wil niet stoppen...terwijl ik het laatste 'woord' wil hebben.Ik vind dat HIJ moet stoppen..' Wat hij vergat is dat HIJ zelf de aanstichter was,hij begon en hij ging door,waardoor de hond ook door ging en het eigenlijk zelfs al wat dreigend vond worden,want een grom is vragen om meer ruimte en afstand. Als jij iets niet wilt,dan doe JIJ NIET mee.   Dat je jonge en puberende hond nu niet persé altijd doet wat jij uitbeeld dat kan prima,geen paniek hier om auj.Het kan meerdere redenen hebben,ze wilt spelen,ze voelt zich te druk(vanwege overprikkeling),of ze voelt zich druk(vanwege onder prikkeling..en raakt dus overprikkeld). Blijf gewoon altijd kalm en neem de tijd om je hond te leren kennen in die eerste 2 levensjaren.Een mensenkind is pas volledig volwassen in zijn hoofd met 25 jaar.Dus die 2 jaar rijping voor een hondenbrein is te overzien denk ik.   Niet buitenspel zetten,omdat zij gedrag vertoond wat jij niet begrijpt,maar kalme ouderlijke begeleiding gebruiken.Dingen doen met liefde en niet reageren vanuit een stukje onbegrip en onwetendheid.    

13
29 maart om 10:58
Ervaringen Versvleesvoorjehond.nl (waar bestellen jullie?)

Dit adres staat op de verkooppunten lijst van Carnibest: Kattenhotel Dotje Oudewater RuigeWeide 25 3421 TH Oudewater Tel. 0348-564035 Mob: 06-23820600 Fax: 0348-563024  

40
28 maart om 16:07
Animalinneed-Asiel van La Linea
 Pagina 1 | 2

Ik hoor er goede dingen over. ==De man waar Helma het over heeft zit ook op het Buitenlandsehonden forum,en is altijd erg betrokken met de honden. Honden uit Spanje kunnen Leishmania oppikken via de zandvlieg(een mug),mensen zijn vaak wel op de hoogte dat het kan gebeuren,maar als het dan optreed(kan na jaren zich pas openbaren)dan is deze man altijd bereid te helpen en weet ook zeer veel,kundige antwoorden over uitslagen bijvoorbeeld waar je zelf niks van snapt.== Het baasje van Mila's zus heeft ook een hond bij hem geadopteerd,ook tevreden over alles. Ook opmerkelijk is dat Mila en haar zus geboren zijn in een opvang(ander organisatie dan waar jij nu naar vraagt)-weliswaar uit een bange moeder-maar onze honden zijn bang en slecht gesocialiseerd. En de 2e hond die werd geadopteerd via La linea,kwam van straat was al 1 jaar oud en hartstikke sociaal en niet bangig!! Ik vond het een bijzonder verschil! ============================================== Wijziging!!!!De man van het buitenlandse honden forum is niet hetzelfde persoon,als waar je een hond kan adopteren via La Linea. Maar wel een goede tip als je eens vastloopt met je buitenlandse hondje :-)

4
27 maart om 16:38
beste voeding voor huskys

Vers vlees zou ik mee beginnen.Dit kun je kopen in winkels,op website's en zelfs in de supermarkt.Je kan om te proberen gaan kijken in de vriezer bij de Jumbo of Albert Heijn,daar liggen Smuldier en Rodi(bij de albert) Neem eerst de compleet versies om te beginnen.   Het gaat hier om echt vlees (niet voor menselijke consumptie) waar bot,spiervlees en orgaan is verwerkt.Je hond zou hier mooie harde poepjes van moeten draaien.Er zit geen graan in (waar veel honden op reageren,diarree van krijgen) en geen chemische toevoegingen. Het kan zijn dat jouw hond wat allergisch is aangelegd en kan ook reageren op kip en/of rund,maar dat merk je gauw genoeg,eerst maar eens voeding gewoon proberen waarvoor ze gemaakt is.   We noemen het KVV (kant en klaar vers vlees) en je geeft dit rauw,en voor de beginner kun je er wat heet water overheen doen,zodat de geur uit goed uitspringt ,want voor veel honden die brokken of blikvoer met veel smaakstoffen gewend zijn ,kan het even wennen zijn om dit normaal te vinden.Er zijn ook honden die hier dus dírect heel gelukkig van worden.   Als je hond nu schapen aanvalt of wil aanvallen,dan zou ik hem nooit los laten in de buurt van schapen,een husky heeft gewoon een flink jacht en kil instinct.  

7
27 maart om 15:31
Herken de foute fokker. Sticky

Goed om te weten als je op zoek bent naar een pup. http://www.licg.nl/foutefokker  

14
25 maart om 14:06
Ineens grommen

Een hond gaat toch het 2e levensjaar door meerdere angstfases. Rond deze leeftijd heb je er volgens mij ook 1.   Jullie zijn niet van de harde hand,dus daar kan het niet aan liggen dan.   Geef hem zijn rust en eigen ruimte.Verplaats zijn rustplek naar een hoek waar je niet gauw langsloopt en niet bij een voordeur of raam in de buurt is,dit om extra prikkels te weren.Een hond kan ergens overlopen van prikkels en te weinig rust krijgen,als dit gebeurt kan een hond ook veel minder verdragen.   Ik zou om hem gerust te stellen ook niet naar hem (vreemd) kijken,omdat je het misschien zielig vindt.   Kijk het aan,zo lang hij wel eet,drinkt verder normaal functioneert,moet hij denk ik even door een moeilijke angstfase heen,kan 1 a 2 weken duren.

27
25 maart om 12:29
Hoe stress ( bijten en likken tussen tenen) opgelost krijgen?

Mijn hond is ook allergisch aangelegd en krijgt weleens (door iets te eten wat ze niet moet eten of door atopie) de neiging om dan in de nacht langdurig te likken (in ieder geval als ik niet kijk,omdat ze weet dat ik er iets van zeg...en dat ze moet stoppen)   Voor dat soort nachten,gebruik ik Honingzalf om de huid/wond te herstellen en gebruik een sok om die voet.Wat ik aan de bovenkant aan ruimte over heb (waardoor een sok snel kan afzakken) draai ik een elastiekje om heen...dus niet om haar been,maar echt om het over gebleven stukje stof aan de bovenkant en even voelen of er nog wel voldoende rek in zit,zodat het niet haar bloedtoevoer afsluit.    

240
24 maart om 18:22
22
24 maart om 18:06
Twinko op het Strand, The Movie

Zoet en mooi filmpje Hilde.De hoofdrol die Twinko heeft past hem precies!

31
24 maart om 15:54
Grommen als ze een snoepje/botje heeft
 Pagina 1 | 2

Uhhmmm,jullie gaan dus al weken overspannen om met haar eten en lekkers (afnemen zonder te ruilen,handen door voedsel)...en het resultaat is nu dat zij daar ook wat gespannen van is geworden.   Je hebt nu té vaak gepakt en niks gegeven.En vraagt ze om véél meer ruimte en afstand door te grommen. Niks raars,ze wilt gewoon haar lekkers houden en zelf ontspannen op kunnen eten.   Stop met roeren in haar eten,laat haar rustig en alleen eten,zonder ogen,zonder praatjes,gewoon ontspannen. Mocht je toch persé iets met je handjes willen doen,neem dan de bak(niet geven),ga op de grond zitten pak de brokjes of vlees en geef haar het eten uit je hand.Dán leert ze dat die hand positief is,iets lekker brengt en niet alleen maar afneemt.   Zelfde met kluifjes,neem een heel lekker andere beloning(kaas,rodi worst,vis koekje),een klein stukje maar,zorg dat de hond ruikt dat iets anders hebt(blaas op je hand richting haar gezicht),grote kans dat ze de kluif laat en het lekkers uit je hand komt halen,zo kun jij de kluif opruimen.   Voor de buiten situatie moet je geduld hebben wat betreft het aanleren van het afruilen,en hoe irritant ook accepteren dat er weleens iets verdwijnt in de hond wat jij niet wilde. Panieken over foute dingen eten schiet je niks mee op(als het gebeurt dan gebeurt het)Goed opletten,aangelijnd houden en heel lang(als in maanden,een minuutje of 2 per dag/om de dag..en ook in de levensloop blijven herhalen,zodat het wel actief blijft hangen) en goed trainen op het los laten en/of komen brengen wat ze in haar mond heeft.(ja echt kun je gewoon leren,oefen dit thuis al,je hurkt(minder dreigende houding) en roept met een lieve hoge en vragende stem 'wat heb jij daar voor moois/lekkers/leuks...laat eens kijken' en je steekt je open hand uit. Hoe vaker je dit oefent hoe leuker de hond het vindt om 'zooi' en kluifjes zelf bij je te komen brengen en inleveren.Ik geef mijn hond voor dit soort dingen nog steeds een beloning,zij is nu 8 jaar. Zij kan aan botjes op straat ruiken,ze mag ze van mij zelfs in haar mond nemen Zodra ze denkt te kauwen,vraag ik 'los' of ik vraag 'geef maar'.En krijgt ze iets lekkers van mij.

21
24 maart om 08:50
Artrose Metacam doet zn werk niet meer ?

Weleens gehoord van een vitamine D tekort bij (veel) honden met artrose?   Schijnt zo te zijn, door Vitamine D in combinatie met Omega 3 vetten,kon deze hond weer optimaal rennen! https://www.facebook.com/huls.gerard/videos/10204976945398595/?pnref=story

56
22 maart om 18:13
Malamutes... die train je zo! :-)
 Pagina 1 | 2

Leuk filmpje van je mooie meiden!   Zijn jullie weleens gevallen met de step?Ze gaan loeihard hè

161
21 maart om 23:27
Loki's reis!
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Leuk Marjolein,morgen al op reis!!!!!Spannend.Gelukkig is het niet zo lang vliegen.Voor jou én voor hem.   Nou tot over een paar daagjes dan met al je ervaringen en je mooie verhalen over je nieuwste beste vriend

63
20 maart om 21:50
Hond poept vaak in Bench
 Pagina 1 | 2 | 3

" Hallo, kheb van iemand een hond overgekocht (hij is 9 jaar, duitse pinscher) In het begin toen ik elke morgend opstond had hij zowel binnen geplast en als gepoept in men keuken, bij de vorige eigenaar had hij een bench, dus ik een bench gekocht, als ik thuis ben sta de bench open (ben veel thuis), als ik buiten ga dan ga ik altijd eerst met hem wandelen zodat hij zen behoeften kan doen, daarna ben ik zelf weg, soms maar voor een half uurtje en als ik dan thuiskom heeft hij WEER in de bench gepoept, gebeurd echt regelmatig :( ik ben het echt zo ontzettend beu, ook blaft en jankt hij als ik weg ben, en gromt naar mijn kinderen zonder dat zun iets doen, 1 keer heeft hij bijna men zoon van 3 jaar gebeten... Ben echt ten einde raad. Normaal zeggen ze altijd dat een beest niet in zen eigen vuil wil zitten, wel hij dus wel  " Nathalie  Ik heb nog even niet de andere antwoorden gelezen...maar je beseft je toch hopelijk wel dat de hond niet expres in de bench poept,maar eerder zóveel angst en stress ervaart dat het lichaam daar een NATUURLIJKE reactie op geeft en dat is dat je spontaan moet plassen of poepen van angst/stress!Dit is geen grapje!!!   Als je dit alles beu bent,zoek auj een ander baasje,want ik persoonlijk vind je erg onaardig en onbegripvol klinken,lijkt mij geen fijn onderkomen voor dit hondje.

47
20 maart om 10:36
Op zoek naar de perfecte hond!
 Pagina 1 | 2

Wat een eisen,wat hebben jullie zelf te bieden ,behalve te weinig wandelingen per week en te lange uren alleen thuis zijn?   Voor mij is de zin 'hij moet vrij zelfstandig zijn' en 'we willen een gezellige hond die veel affectie geeft' een tikkie verwarrend.

23
18 maart om 21:58
voel me zoooo schuldig

" vandaag was ik bij mijn hond, we zaten leuk te spelen in de tuin en ineens loopt hij weg springt hij over de haag. (dit doet hij nooit dus ik was in paniek) ik ben hem snel terug gaan hallen op weg naar de tuin had ik geen lijband dus ik moest hem wel bij de halsband vasthouden hij beet steeds in mijn hand (en hard ook) dus ik werd boos en gaf hem een schop in zijn zij en legde hem terug. nu voel ik me schuldig. weet iemand wat ik kan doen ?  mijn rottweiler is 7 maanden  "  Eerst denken(wat kun je doen om dit te voorkomen,wat kun je doen om hem beter te leren luisteren,want kun je doen voordat je je hond een rot schop geeft), dan doen,niet boos worden en vooral je voeten bij je houden.   EDIT:Het zal wel een Belgische manier van praten zijn...tenminste dat hoop ik dan als je zegt dat je hem terug legde, nadat je hem had geschopt...of stond hij gewoon niet meer op na die schop...

27
13 maart om 10:47
Nierfalen york 14 jaar :(

Mocht het nog niet duidelijk zijn of willen landen...ze lijdt.   Heel veel sterkte.

12
11 maart om 17:04
Ervaring met hondenschool Blije Hond in Den Haag?

" Dank! Wat is in jouw ogen een no-nonsense aanpak? Wat voor soort correcties leren ze je? Ik ben namelijk echt op zoek naar een hondenschool die zo min mogelijk werkt met straffen/dominantie/jij-bent-de-leider-ideeën.   " Sarah  Dan zit je goed bij de blije hond

47
11 maart om 16:13
Waarom juist dat ras?
 Pagina 1 | 2

Ik heb geen ras gekozen,ik wilde een hond wat er ook voor eigenschappen in zouden zitten,daar zou ik mij op aanpassen.   En dat is allemaal gelukt,ik heb een hond en heb mij aangepast

7
11 maart om 08:44
Kippenbeentjes nu gevaarlijk of niet?

Krijgt de hond rauwe of gekookte kippen botjes? Rauwe botten zijn 'zacht' ,gekookte botten worden hard en veranderen van structuur en die kunnen gaan splinteren.   Echter kan het toch ook echt gebeuren dat een hond jaar in jaar uit gekookte kippen botjes krijgt en er niet aan dood gaat of geperforeerd raakt...zoals de vroegere erf hond van mijn schoonmoeder in Suriname.

22
08 maart om 21:30
te dominant naar andere honden

" beste mensen, ik heb een vraag, ik vind aiko te dominant naar honden die hij niet kent. Ik zelf probeer geen situaties te creëren waardoor hij agressief gedrag kan tonen. Ik laat Aiko altijd naar een hond gaan als hij dat wil en laat hem altijd ruiken, maar vaak als ik hem roep komt hij wel maar dan trekt het baasje van die andere hond de hond natuurlijk mee en dan begint aiko uit te vallen. Ik zelf heb veel dingen geprobeerd zoals: naast de voet lopen ( gaat goed tot hij een hond ziet) afleiden met snoepjes, heel dominant naar hem zijn ( altijd ik eerst door de deur dan hij en nooit trekken aan de riem en anders niet lang lopen aan de riem (flexieriem). Maar al deze dingen helpen niet.. iedereen verteld me ook om hem te laten castreren alleen ik ben bang dat het geen zin heeft.. want hij heeft dit gedrag aangeleerd en is moeilijk af te leren. zou iemand wat tips hebben?   " shirin  Je creëert eigenlijk wel zelf die situatie,door hem naar iets toe te laten gaan,in een situatie te laten komen die hij niet goed aan kan. Het lijkt alsof hij naar andere honden toe wilt en dat wilt hij misschien zelfs ook echt,maar als hij dan voor een hond staat begint hij ineens om meer ruimte te vragen door uit te vallen en duidelijk stress signalen te vertonen.   Doet hij dit zowel als hij los loopt en aan de lijn loopt?   Aan de lijn kennis laten maken is vaak geen goed plan,niemand kan zijn goede hondentaal uitspreken,lijnen trekken op een gegeven moment toch strak en 1 van de honden uitvallen.    

14
08 maart om 18:33
Piepen om aandacht?

Eigenlijk is piepen natuurlijk geen negatief gedrag,hij staat je iets te vertellen,dat is alles.Ze willen iets duidelijk maken,en soms doen ze dat met piepen. Je kan er dan voor kiezen om er of gehoor aan te geven of er geen gehoor aan te geven. Gaat hij piepen omdat hij nog niet op de bank kan springen of piept hij als hij op de bank naast je zit? Als hij piept omdat hij zelf nog niet op de bank kan springen,dan zegt hij eigenlijk dat hij graag bij jou wil zitten(geborgenheid van zijn nieuwe moeder :D ) Verder wil je natuurlijk niet dat hij om alles gaat piepen,maar daar heb je zelf de hand in.Je maakt afwegingen of je daar nu zin in hebt of niet. Wil je hem even niet op de bank,dan loop je of even weg(maar nu hij nog zo klein is zou ik hem die aandacht wel geven,hij is tenslotte nog maar een baby,die aandacht en liefde nodig heeft,zelfstandigheid ga je voorzichtig aan over een paar weekjes mee beginnen) je kan hem ook met iets lekkers naar zijn eigen mandje lokken,hem daar in laten lopen ,eenmaal in het mandje,dan ook het lekkers geven. Ook piepen is dus communicatie,en daar moet je niet te snel overheen willen lopen of aan voorbij gaan. Ik zou (nog)niks met een nee of een foei gaan doen(zeker niet voordat hij heeft geleerd wat foei en nee betekenen.) Verder hoeft een 'nee' niet eens streng te klinken.Honden zouden (volgens de standaard ) beter luisteren naar korte -soms toch vrij strenge- commando's, maar mijn eigen hond luistert ook vooral goed naar de klank van mijn tekst,ik brabbel rustig een hele zin tegen haar en dan begrijpt ze ook wat ik zeg.

100
04 maart om 13:04
Bij voorbaat gebrandmerkt
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

Mooie vent   Gelukkig komen ze bij jou goed terecht in ieder geval Ik denk een zegen voor dit hondje dat hij 10 keer eerder is geweigerd bij die andere hondenscholen.

33
02 maart om 21:36
Mollenklemmen in losloopgebied
 Pagina 1 | 2

Oh ik zou de eerste zijn om dat soort dingen op te pakken en in een vuilnisbak te gooien of nog beter in de sloot,op een lekker diep stuk..geen idee hoe groot die klemmen zijn,maar dat is het eerste wat er in mij opkomt,weg met die zooi.

23
02 maart om 10:51
Mijn hond heeft nierfalen en wil al 5 dagen niet eten

" " Mijn hond heeft ernstig nierfalen  dit weten we pas en nu wil ze al 5 dagen echt niet eten. Ook drinkt ze minimaal en geeft regelmatig gal en slijm over   Wat moet ik doen "  Da weet ervan die heeft gezegd afwachten en anders van de week in laten slapen. Maar vind het zo moeilijk. Egoïstisch van me "  Weet de dierenarts dat ze vandaag al 5 dagen niet heeft gegeten,minimaal drinkt (en kans op uitdroging) en dat ze gal en slijm spuugt.   Samen met het ernstig nierfalen klinkt het als een doodzieke hond,je mag niet egoïstisch zijn,maak de dierenarts goed duidelijk dat van de week inslapen niet eens gaat lukken als dit nog een paar dagen voort moet slepen....

24
29 februari om 18:40
leren spelen

"  Het apporteren van een stuk speelgoed is vaak onderdeel van een cursus gehoorzaamheid; in België dan toch. We hebben dus weinig keus. Ze moeten het niet graag doen, maar het zou wel leuk zijn als ze het gewoon een keertje tonen op hun examen  Vanaf de puppyklas moedigen ze de honden aan om te spelen met dat stuk speelgoed dat ze later moeten apporteren. In het begin is dat gewoon samen trekken en op commando loslaten. Interesse opwekken dus. En van daaruit werken ze verder.  Sommige honden hebben jammer genoeg geen interesse in speelgoed. Ook Loes en Polly interesseert het geen fluit. Al brengen ze thuis hun speelgoed wel netjes terug. Ik volg hier dus even. " Gies  Voor wie zou dat dan leuk zijn?

50
29 februari om 12:05
Bange asielhond
 Pagina 1 | 2

Nee je kunt geen half jaar vrij nemen,maar je kunt ook niet verwachten dat een hond die net 3 dagen uit het asiel is al 1 minuut zonder jullie kan.   Je zal een oppas moeten zoeken,omdat je het alleen thuis blijven echt moet opbouwen,hij moet eerst vertrouwd raken met jullie,zijn nieuwe omgeving,hij weet nog echt niet wat hij aan jullie heeft of aan zijn nieuwe omgeving. Dat is dat stukje vertrouwen en het gewend zijn aan zijn thuis. Hij moet zich thuis voelen en daar gaat nu eenmaal een paar maanden overheen voordat een hond daar vertrouwen in heeft en dat het gewoon in geworden in zijn leven en dat hij weet war hij thuis hoort en dat het alleen blijven niet meer eng is en dat jullie altijd terug komen...kost allemaal tijd,veel tijd.

20
27 februari om 13:49
Zeer bange hond springt tegen eigenaar op

Nee negeren is best wel zielig,zeker voor deze hond.   Jezelf klein maken is heel goed,maar wees wel voorzichtig,deze hond klinkt zó blij als zijn mens binnen komt dat hij misschien best lomp kan zijn,dus let wel op om je handen iets uit te steken zodat hij eerst tegen zijn handen 'botst' i.p.v. tegen zijn voortanden Mocht het hurken niet direct werken,dan ook je handen vooruit steken,hond rustig bij de flanken kalm aanraken,en terwijl je zijn lichaam wat tegenhoudt breng je jezelf omlaag.

9
27 februari om 09:09
overlast!!!

Een blafband is zeker weten geen oplossing..tenzij je honden ten onder wilt zien gaan..?http://hondenlot.nl/artikelen/schokkendewaarheid.html   Je zegt ik heb ze mee genomen,nieuwe woning? Dan is de kans héél groot dat ze erg moeten wennen aan al het nieuwe.En dat zou ik aan mijn buren zeggen,dat ze geduld mogen hebben en dat je er mee aan de slag gaat,en of ze je een half jaar de tijd willen geven,dat je al een oppas hebt voor de nachten en dat je zoveel mogelijk bezig bent met oplossingen zoeken.   Ik weet niet of je een beetje ruim zit met geld,dan zou je ook een dagopvang kunnen regelen,om de tijd te overbruggen van het alleen thuis leren zijn weer aan te wennen.   Zoek ook een goede professionele gedragstherapeut/gedragsdeskundige.   Nog een artikel over verlatingsangst:http://hondenlot.nl/gedragstherapie/verlatingsangst.html

19
25 februari om 22:46
Help mijn pup heeft wormen.

Ja wormen kan een hond altijd krijgen,ook 1 dag na een wormentablet.   Ik zou zelf geen ontworming geven van de dierenwinkel..tenzij deze dierenwinkel Milbemax verkoopt(dat zag ik laatst ook ineens bij mijn lokale dierenwinkel,normaal verkoopt de dierenarts deze ontwormingspil).

11
25 februari om 17:28
Verlatingsangst

Artikel over verlatingsangst: http://www.hondenlot.nl/gedragstherapie/verlatingsangst.html   Artikel over schokbanden:http://hondenlot.nl/artikelen/schokkendewaarheid.html

87
24 februari om 07:28
Dat ene huis ...
 Pagina 1 | 2 | 3

Ik moet echt lachen dat er zoveel mensen je koelbloedig richting de deurbel kletsen omdat ze het idee hebben dat er iets niet pluis is   Mocht er iets niet pluis zijn,dan gaan die mensen dat heus niet vertellen en zullen het zéker niet op prijs stellen als je zomaar hun tuin in loopt en begint te bemoeien .En ze komt vragen waarom mijn hond steeds begint te piepen whahahaha,ik zie het al voor me (heeft u misschien verborgen lijken op uw erfje? 'ja dat kan wel kloppen..komt u binnen')   Nee die fret klinkt vrij logisch,die hebben idd een sterke lucht!!Je wilt ook niet weten hoe hun anaalkliervocht ruikt,je sterft zo wat als je het op je krijgt.

6
22 februari om 22:22
Hon van 1 jaar vertoont soms raar gedrag

Achter dit soort gedrag zit altijd véél meer dan je denkt,kan 'uitbeelden' met teksten of ook advies op gegeven kan worden.   Mijn tip is zoek een goede GT,niet Anniek winters,want die doet alles volgens de CM manier en daar krijg je nu net onderdrukte gespannen honden van...en dat komt er vroeg of laat echt een keertje uit. Als je  niet direct met een GT aan de slag wilt,googlen dan eens op Kalmerende Signalen,dan gaat het sowieso een wereld voor je open.   Heb jij je hond ook opgevoed ala Anniek Winters?Gehandeld volgens de 'normen en waarden' van de Dominantie theorie?     Mijn hond kon dit gedrag vroeger ook vertonen,ook rond die leeftijd.Hormonen maken je hond druk en nerveus van binnen,ze moeten groeien in hun lijf en koppie dat vraagt veel energie,daarom kunnen ze ook minder hebben dan normaal of doen juist dingen die je normaal (nog) niet deden.   Wat bij mijn hond ook het geval was,is dat ik dacht dat het leuk voor haar was om naar 'elke' hond toe te gaan,lekker spelen enz. Het kwam er bij haar op neer dat ze dat eigenlijk helemaal niet zo leuk vond,maar omdat het er in is gesleten dat wij naar elke hond gingen,dacht zij dat ze ook met elke hond die ze zag iets moest. Ze werd er onzeker van en ging ook uitvallen aan de lijn en ook net als jouw hond,honden opzoeken om weg te jagen en soms ook neer te pinnen. Bij haar pure frustratie van 'ik moet er iets mee,maar dat is eigenlijk niet voor mij weg gelegd,ik word er onzeker van'. Vanaf toen zijn wij niet meer naar honden gegaan,ik heb lange tijd met haar aan de lijn gewandeld,geoefend op het honden negeren,of naar mij kijken,wat lekkers strooien in het gras,zodat ze niet hoefde te fixeren naar de andere hond.Met bochten naar honden toe gelopen,als we een keer een hondje troffen waarvan ik wist dat ze dat wel aan kon. En vanaf toen ging het ook weer goed,maar ik moest op blijven letten,want alle stress die je er in hebt gestopt en hebt in laten slijten ,duurt nog best een hele poos voordat zij er weer vertrouwen in kreeg dat ik haar wel begreep en niet meer liet verdrinken in situaties met honden.   Ik zou jouw hond  ook voorlopig,paar maanden aangelijnd houden en los laten waar geen honden zijn,gaan oefenen op het concentreren op jou en aandacht voor jou,samen spelen,samen graven,samen door de aarde baggeren,lekkers zoeken in het gras,lekkers zoeken tussen bladeren/dikke boomstam/op rotsen enz.  

44
22 februari om 18:28
Zelf vlees drogen?
 Pagina 1 | 2

Ik heb ook een Bomann,doet het al 1,5 jaar (bij sommige mensen zou deze vlot stuk gaan??),hier doet deze het hartstikke goed. Droog er vooral hertenvlees/hart in(mila is natuurlijk allergisch,dus houdt het bij de smaak waarvan ik zeker weet dat ze er niet op reageert).Er gaat 2 kilo vlees in. Het gaat allemaal wel meuren...ik heb het in de keuken staan,raam open,en de (binnen) keukendeur dicht,dan heb je er geen last van.

50
22 februari om 16:22
Pup trekt lip op en gromt naar andere honden
 Pagina 1 | 2

Wil je niet dat hij gromt(een afstand vergrotende communicatie wat ook een stress signaal is),dan moet je hem niet in situaties brengen die hij niet aan kan,niet fijn vindt,bedreigd voelt,angstig van wordt. Je weet dat nu,dus kun je er rekening mee houden.

63
21 februari om 14:46
Hondje van een half jaar als dekreu!
 Pagina 1 | 2 | 3

Nee dan deze....http://www.marktplaats.nl/a/dieren-en-toebehoren/honden-dekreuen/m1023249555-gezocht-dekreu-voor-onze-teefje.html?c=efb2ef4dc323389c4f92ed10afa33e3a&previousPage=lr   Die zoekt een dekreu voor haar teefje,omdat ze zo graag 1 nestje met haar willen....en onder de advertentie staat dan haar ander hond die WEG moet

101
20 februari om 22:34
Bruce(boxer) is onverwacht overleden...
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

Jeetje wat verdrietig om zo mee te maken,je hond te zien lijden.   Heel veel sterkte en kracht voor jullie.  

19
20 februari om 13:57
pup bijt naar andere hond

" Hoe ik tot die beslissing kom? Ik vind dat een pup niet zijn lip hoort op te trekken en hoort te grommen. Bang zijn mag, kan een hond ook op andere manieren uiten. En tja opvoeden doen we allemaal op onze eigen manier. Maar ik hoor graag hoe jij het zou oplossen. Want laten gebeuren kan volgens mij echt niet. Maar ik hoor graag je advies, ik ben ook geen alleswetende he. En zoveel mensen zoveel meningen natuurlijk. Ik zal er eens een post aan wijden. Dan zie ik je graag terug. " Miranda  Bang zijn mag...maar jij bepaald helemaal niet hoe een hond zich van binnen voelt qua emoties...dat is niet iets wat je op dat moment moet of kan corrigeren.   Lip optrekken is communicatie,als jij er nu voor zorgt dat hij niet in situaties komt die hij niet aan kan,dan hoeft hij ook geen stress signalen/agressie te tonen.

38
19 februari om 20:01
Geschrokken - Even mijn ei kwijt
 Pagina 1 | 2

" Dit soort verhalen hebben jullie al zo vaak langs zien komen hier... Ik heb ze in ieder geval vaak gelezen en mij bedacht wat ik in zo'n situatie zou doen. Nou zojuist heb ik die gedachten in praktijk kunnen brengen pff.  Ik en Aila waren lekker aan het wandelen in het bos samen met een Australian Sheperd vriendje. Niks aan de hand. Komt er ineens vanachter uit het niets een stafford achtige hond aangerend. De hond zei ons even gedag... helemaal blij... prima  Maar baasje nergens te bekennen.  Ik wil verder lopen, uit het niets grijpt ze Aila in de nek. Happen!! Wat een herrie. Gelukkig is ze niet ver gekomen want binnen 2 seconden lag ik er boven op, languit in de modder. Arm om de nek van de hond geklemd. Volgens mij schrok de hond zo van mij dat die best snel losliet. Gelukkig heeft ze alleen vacht te pakken gehad en geen vel. Mijn eerste gedachte was, keel dicht knijpen, heb vaker gelezen dat ze onder geen beding meer loslaten. Dus vandaar deze reactie van mij. Ondertussen hoor ik de eigenaresse in de verte schreeuwen. Kwamen haar andere 2 vechthonden aangerend. 1tje ging ze eerst super snel aanlijnen (hoor achteraf dat die niet eens los mag, ze is al vaker met de politie in aanraking geweest). Die tweede was wat onzeker dus die zag ik niet als bedreiging. Ik heb Aila super snel opgetild en ben doorgelopen (is ze eigenlijk te groot voor maar zette haar echt niet neer voordat die honden uit beeld waren). Haar uitleg was dat haar hond de mijne niet kent, en daarom aanviel.... van meerdere mensen onderweg gehoord dat haar honden al zo vaak bijtincidenten heeft veroorzaakt, zelfs bij puppies. Ik snap het niet... Als je hond aanvalt uit het niets... dan doe je hem toch niet los?  Ik heb in ieder geval een melding gedaan bij de wijkagent, hopelijk wordt er wat mee gedaan en moet haar andere hond voortaan ook vast. Maarja... sommige mensen zijn helaas hardleers. Ik baal er van, ook dat het 'weer' een vecht hond is. Terwijl ik er zoveel in de wijk ken die prima opgevoed zijn. Spelen met andere honden mogen ze niet maar ze staan perfect onder appel. Zo hoort het, helemaal als je een lastige hond hebt (ongeacht het ras). Het baasje verpest de hond  Met Aila gaat het goed, ik ben meteen naar een vriendin gegaan met een hele lieve hond, dus daar kon ze mooi even mee spelen. Sowieso heb ik het gevoel dat ze snel hersteld want ze is ook eens gegrepen door een paar herders tegelijk met meerdere bijtgaten in haar bips tot gevolg... gelukkig nooit verandering in haar gedrag gezien. Ik ben trots op mijn meissie, en ik ben blij dat het met een sisser afgelopen is    " Marijke (en Aila)  En ik ben trots op jou! Je beschermd je hond geweldig.   Nu hopen dat er meer agenten door dat bos gaan fietsen!

24
19 februari om 14:52
Nieuw op hondenpage

Prachtig ventje die Guus Welkom

22
18 februari om 08:49
Stress in de auto of misselijk?

Toen Mila 10 maanden oud was begon ze ook ineens heel erg te kwijlen in de auto.Daarvoor nooit gedaan en 2 weken later ook nooit meer gedaan,bij haar was het een angstfase waardoor ze begon te kwijlen.   Zij was in ieder geval niet misselijk,want ze deed het al terwijl de auto nog stil stond.   Ik denk dat zoveel kwijl aanmaken eerder wijst op stress,omdat je al weet dat als hij misselijk wordt hij gaat spugen,de situatie werkte toen op zijn maag.Idd heeft hij nu wellicht die nare associatie onthouden en werkt het bij voorbaat stress in de hand. Vaak helpt het voor honden wel als ze uit het raam kunnen kijken.

129
17 februari om 20:58
Dirk en kinderen.... Opzoek naar GT... goed opweg
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5

" Als Dirk los is gaat het prima, dan doet hij zijn ding. " Dirk  Het gaat hem dus puur om de situaties waar hij niet kan kiezen uit de situatie te lopen?Aan de lijn of thuis in de mand/bench.(en dus ligt te rusten)   Is het weleens gebeurt dat kinderen op hem aflopen op het strand?Dan loopt hij gewoon een andere kant uit?Negeert kinderen die op korte afstand langs hem lopen?

31
17 februari om 08:07
dominant gedrag reu
 Pagina 1 | 2

" Hij is niet gecastreerd en was zijn slaapmand na het plassen uit op 60 gr maar na 3 a 4 dg doet hij t weer heb morgen weer een afspraak bij de dierenarts "  Goed dat je naar de dierenarts gaat,het 'zo maar' gaan plassen in de mand als hij dat normaal al jaren niet doet,zegt dat er iets aan de hand is.   Hij kan best  blaasstenen hebben.   Heb je wel het idee dat hij buiten echt een normaal plasje kan maken?Of zie je veel beweging/aanstalten om te willen plassen ,maar komt er niks of heel weinig?

216
16 februari om 07:02
Terug van weggeweest: extreme herder, ik weet het even niet meer
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

"     Ahhh, dit gaat al wat beter met de nieuwe lay-out! Net even foto's gemaakt, om te laten zien hoe lief en relax ze zo in huis is! Eerst lag ze heerlijk bij mij bij de bank, en daarna met Pippa in de mand! " Annika (Cookie&Tess)  Owhh Mooie Tesje,ze ligt gelukkig nu ook relaxt,dat is al gelukt,lijkt mij een hele flinke stap vooruit.Ze zal zich zeker weten rustig voelen..als ze zelf haar rust kan vinden en pakken.   Dat grijze mondje

29
15 februari om 21:44
Hoe leer je blaffen af?

Hoe leer je blaffen af?   Door de stilte te belonen.

19
14 februari om 22:13
hypoallergeen hondenvoer.

http://www.diamondfauna.nl/index.php/alles-over-ziektes/119-jeuk-en-huidaandoeningen-hoe-komt-dat-nou-eigenlijk

51
14 februari om 13:54
Een vraag voor de mensen die geen bench gebruiken
 Pagina 1 | 2

" Wat anderen hier zeggen, slopen uit verlatingsangst, dat deed mijn Vera toen ze hier nog alleen was. Panisch als ik weg ging. Toen Lexi erbij kwam was alles over. Vera, Lexi, Mara en Pientje hebben toen ze met zijn vieren waren nooit gesloopt, geen benches hier. Lexi, Mara en Pien zijn nu nog over, slopen ook niet.Maar ik lees dat Bertus ook sloopt als jullie thuis zijn. Dan lijkt me verlatingsangst niet de oorzaak. Mijn vriendin heeft een bullterrier, die sloopt juist weer alleen als zij thuis zijn, om aandacht te trekken. Als ze weg zijn, slaapt de draak als een roosje, ligt nog op dezelfde plek als toen ze weg gingen. " Manon & *Vera's* Gipsy's: Lexi, Mara & Pientje  Ik lees er nog een niet tussen in haar  verhaal (door de 'ook' lees je er sneller overheen denk ik)

16
13 februari om 11:49
Hulp nodig met 6 maanden pup!

Lees dit even door,ik denk dat je er wel veel info uit kan halen.   De Puppy en de Jonge Hond - Over Opgroeien Puppies, opgevoed door hun eigen soort, worden perfecte honden. Wolven die wolvenpuppies opvoeden, leveren perfecte wolven af, voorbereid op een bestaan als ‘overlevers’. Wanneer mensen puppies opvoeden, raken ze in de problemen. Waarom? Ten eerste gunnen wij de puppies geen natuurlijke opvoeding die ze wel zouden en moeten krijgen als ze waren grootgebracht door andere honden. Ten tweede verwachten wij van de hond dat hij onze mensenregels respecteert, regels die vaak voor de hond geen enkele betekenis hebben. Wij houden geen rekening met de leeftijd van de hond, noch met zijn ontwikkelingsfasen en mogelijkheden. Het resultaat is dat de hond er niet in slaagt te voldoen aan onze te hoge verwachtingen. Puppies die opgroeien temidden van hun soortgenoten leren geleidelijk aan zelfcontrole te krijgen, iets dat ze nodig zullen hebben als volwassen honden. En ze leren dit heel goed! Als volwassen hond hebben zij alle zelfcontrole verworven die nodig is om te overleven. Wij moeten leren puppies op een dergelijk manier op te voeden, op een natuurlijke wijze, zoals zij zouden zijn opgevoed door andere honden vanaf de geboorte tot aan de volwassenheid. Puppy vergunning De eerste en belangrijkste fout die wij als puppy eigenaren maken, is ons verwachtingspatroon en onze eisen naar de pup toe zo hoog te stellen dat de pup daaraan met geen mogelijkheid kan voldoen. In de natuur en daar waar honden op een natuurlijke wijze mogen opgroeien in een roedel, leren ze geleidelijk zichzelf te beheersen. Tot ze ongeveer 16-20 weken oud zijn, hebben zij een zogenaamde ‘puppy vergunning’. Zij dartelen met hun ‘puppy vergunning’ rond en zeggen: ‘Na-na-nanana, ik luister lekker toch niet, want ik heb een ‘puppy vergunning’. We zien vaak dat puppies misbruik maken van deze ‘puppy vergunning’. Ze pesten de volwassen honden en het is bijna alsof ze een boosaardige flonkering in hun ogen hebben. Gedurende deze periode laten de volwassen honden met ongelofelijk veel geduld de puppies hun gang gaan . Wanneer de pups 16-20 weken oud zijn, loopt de vergunning zo ongeveer af. Nu moeten de pups geleidelijk aan leren zichzelf beter te beheersen en zich respectvoller te gedragen. De vele fouten en vergissingen worden hen nog steeds vergeven, want ze zijn per slot van rekening nog niet volwassen. De volwassenheid zal met de tijd en met de nodige ervaring op een natuurlijke wijze tot stand komen. Het mag verwarrend lijken dat een pup slechts binnen enkele dagen van de ene ontwikkelingsfase naar de andere gaat, maar we moeten onthouden dat ze in minder dan twee jaar van een puppy opgroeien tot een volwassen hond. In vergelijk, mensen hebben 20 jaar nodig voor we onszelf volwassenen kunnen noemen en velen hebben zelfs meer tijd nodig. De jonge hond Wanneer de puppy tijd eenmaal voorbij is, rond de 4 tot 4,5 maand, begint de periode van de puberteit. Deze bestaat uit verschillende fasen en duurt tot ongeveer het tweede levensjaar. Soms duurt het langer, soms korter. Jonge honden zijn zoals jonge mensen: Ze houden van actie en snelheid. Ze zijn snel verveeld wanneer er niets gebeurt. Ze hebben totaal geen zelfcontrole. Ze kunnen zichzelf niet beheersen wanneer er iets opwindends gebeurt. Zoals kinderen die een brandweerwagen zien of honden die een konijn ruiken. Hun vaardigheid om zich gedurende een langere tijd te concentreren is niet groot. Terwijl kinderen ‘vergeten’ onmiddellijk na school naar huis te komen, vergeet een jonge hond wat je hem 10 seconden eerder hebt gevraagd te doen. Ze zijn het liefst met andere honden van dezelfde leeftijd of dezelfde interesses. Ze spelen liever dan dat ze andere dingen doen. Ze vinden drillen vervelend en het ontneemt ze de lust tot leren. Jongen honden moeten getraind worden, maar wel in korte en leuke sessies, zodat ze geconcentreerd kunnen blijven en er niet genoeg van krijgen. Aan hun behoeften tot activiteiten kan voldaan worden door korte en gemakkelijke trainingssessies op een eenvoudig behendigheidsparcours, een herhalingstraining of tijdens wandelingen in het bos, neuswerk, het samenzijn met andere honden, het onaangelijnd spelen etc. Ze moeten geleidelijk aan leren zichzelf te beheersen, maar beetje voor beetje. Daarom doen we de dingen stap voor stap. Bijvoorbeeld door van de hond te verwachten dat hij geleidelijk aan een oefening langer kan doen, zoals de ‘zit-blijf’ oefening: 2 seconden, 5 seconden, 10 seconden etc. Wees begripvol wanneer de hond zijn concentratie verliest, las een pauze in zodat hij zijn aandacht weer op de oefening kan richten, help hem om de training voort te zetten. Laat de opgroeiende hond omgaan met andere honden, dit is erg belangrijk! Vermijd lange trainingssessies, het eindeloos herhalen van dezelfde oefening, straf, etc., zodat de hond niet moe wordt en genoeg krijgt van de training. Socialisatie: sociale training met mensen en dieren is belangrijk. Leer de hond om te gaan met allerlei situaties in een wisselende omgeving. Stel de hond geleidelijk bloot aan nieuwe dingen, en laat schoolpleinen en winkelstraten liever achterwege. Train door middel van leuke activiteiten zoals het leren van kunstjes, apporteren, zoeken, een spoor volgen etc. We moeten in gedachten houden dat honden sociale wezens zijn die moeten leren wat communicatie, correct gedrag en zelfcontrole inhoudt. En ze leren, beetje bij beetje, precies zoals mensen gedurende de kindertijd en de puberteit. Wie heeft er ooit een kind van vier of zes jaar gezien met zelfbeheersing? Wanneer een kind van die leeftijd buiten zinnen raakt, heeft het geen enkele zin met hem of haar op redelijke wijze te praten. Om te proberen hen iets te leren terwijl ze over hun toeren zijn, is hopeloos. We moeten hen eerst kalmeren, voordat we proberen ze iets te leren. Wanneer hondeneigenaren naar een cursus komen met een jonge hond, ‘een zesjarige’, zal de hond gemakkelijk te opgewonden raken. Dit wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van nieuwe honden, mensen, een nieuwe plek, een nieuwe situatie etc. Tegelijkertijd verlangt de cursus dat de hond en de eigenaar een nauwgezet oefenprogramma volgen. Daarbij komt dat het programma veel te lang duurt voor een jonge hond. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de ‘zesjarige’ opgewonden wordt en zelfs over de toeren raakt. Vele hondeneigenaren stoppen met deze cursussen omdat hun honden impulsief en opgewonden zijn tijdens de cursus. Ze zijn niet ‘onhandelbaar’ zoals misschien tegen de eigenaren wordt gezegd, maar hun stress niveau is maximaal en het niveau van zelfcontrole minimaal. Natuurlijk! Ze zijn nog veel te jong om met dit soort situaties te kunnen omgaan. Het is gedoemd te mislukken. Het gebruik van geweld of dwang om de hond te laten luisteren in zo’n situatie zal de boel niet verbeteren. Integendeel, als de hond al niet over zijn toeren is, dan wordt hij het wel wanneer we dwang gebruiken en onvriendelijk zijn. Het is niet onze taak om de eisen aan de jonge hond zo moeilijk te maken. Wanneer de hond een situatie niet aan kan, dan kan hij deze gewoon niet aan, punt uit. We kunnen voorkomen dat de hond over zijn toeren raakt door te leren hem en zijn emotionele stemmingen te observeren. We moeten leren te onderkennen dat de spanning aan het oplopen is; dit is het moment om te stoppen waarmee we bezig waren. We moeten dit doen vóór de hond het niveau van stress en opgewondenheid heeft bereikt waarin hij niet meer in staat is om te communiceren en te leren. Voorkomen Voorkomen is het sleutelbegrip. Voorkom dat de hond gestrest raakt door: De training tijdig te stoppen. Niet bedreigend te handelen. De lijn slap te houden, zo slap dat de lijn naar beneden hangt, anders zal de hond de druk van de riem voelen. Denk eraan dat een strakke lijn de snelste manier is om het niveau van agressie te laten stijgen. Ga het gevecht met de hond niet aan. Blijf kalm en beheerst. Hoe zou de hond moeten leren zichzelf te beheersen, wanneer u zelf niet het goede voorbeeld geeft? Wanneer de hond ‘met deuren smijt’ De jonge hond is in een overgangsfase, er moet veel ontdekt en uitgeprobeerd worden. Laat de hond het allemaal ontdekken. Laat hem aan het leven ruiken, laat hem ontdekken hoe de dingen in elkaar steken. Het is helemaal onschuldig. We moeten grenzen stellen, maar zorg ervoor dat ze zo gesteld worden dat de hond geen gevangene is, zonder de vrijheid om actief te zijn en de dingen zelf uit te zoeken. Zou hij moeilijk, zogenaamd koppig of vervelend worden, dan komt dat niet omdat hij van plan was het leiderschap over te nemen, maar om te ontdekken en uit te zoeken hoe de dingen werken. De jonge hond probeert niet ‘de baas over ons te worden’, hij denkt er zelfs niet eens over na. Maar hij moet dingen uitzoeken om te zien welke soort reacties hij krijgt. Reageer beheerst! Het is voldoende dat u uw rug naar de hond toekeert en hem negeert, dit zegt meer dan duizend woorden. De rug toekeren en de opgroeiende hond negeren, is precies wat een volwassen hond zou doen. Onder geen enkel beding mag u gewelddadig worden tegen de hond, vermijd agressief gedrag zoals het schudden aan het nekvel, het bij de kop pakken terwijl u hem in de ogen kijkt of andere wrede en angstaanjagende strafmethodes. Let op hoe zelfverzekerde, volwassen honden het doen en kopieer hun gedrag. Volwassen honden laten de jonge hond het weten, zonder gewelddadig te worden, ze keren hem de rug toe en lopen weg. Ze kunnen blaffen en een grom geven, maar nooit meer dan dat. Gromt uw hond? Geweldig! Dit betekent dat hij hiervoor niet is gestraft en hij niet murw is gemaakt. De hond heeft een natuurlijk deel van zijn manier van communiceren behouden. Grommen is niet gevaarlijk, het is gewoon een manier om anderen te laten weten dat hij zich niet op zijn gemak voelt. Het is een afstandsvergrotend signaal, een waarschuwing, waar je naar moet luisteren. Wanneer de hond gromt, grauwt of hapt Was het iets dat u deed waardoor de hond geprovoceerd werd? Als dat zo is, houd op met provoceren. Provocaties kunnen o.a. bestaan uit: aan de riem rukken, schreeuwen, schelden, de hond bij zijn nekvel pakken, de hond opzij duwen, de hond knijpen, voedsel wegnemen van de hond, de hond storen in zijn slaap of wanneer hij aan het rusten is, commando’s geven met een boze stem, teveel van de hond eisen, de hond kort houden, aan de riem trekken, de hond pesten, over hem heen buigen en recht op een hond aflopen die aangelijnd is. Was de hond ergens bang voor? Vermijd dan dat hij weer bang wordt, anders zal zijn verdedigingsreactie alleen maar sterker en sterker worden. Doet hij het alleen maar om te ontdekken wat uw reactie zal zijn? Draai uw rug naar hem toe! Hij zal het onmiddellijk opgeven. In een situatie zoals deze moet minstens een van uw beiden rustig blijven. Bovendien is het een gegeven dat de meeste conflicten tussen honden en hun eigenaren voortkomen uit een poging de hond te domineren en niet andersom. Om zelfcontrole te leren, zal de jonge hond een leerproces moeten doorlopen. We kunnen hem helpen door enkele eisen aan onszelf te stellen: Afhankelijk van de situatie is het adrenaline gehalte in zijn lijf hoog en tegelijkertijd maakt dit de hond ongemakkelijk, omdat hij niet weet wat hoe hij hiermee moet omgaan. We kunnen de hond duidelijk maken hoe hij controle kan krijgen over de situatie. Beweeg langzaam. Gebruik kalme en langzame lichaamsbewegingen. Spreek kalm en zachtjes. Uw lichaamstaal en houding zullen de hond overtuigen. Verwar zelfcontrole niet met lijfelijke dwang. Zelfcontrole is vrijwillig terwijl lijfelijke dwang dat niet is. De reactie op lijfelijke straf zal enkel een verhoogd stress niveau zijn. Oefen zelfcontrole in allerlei situaties. Oefen in het begin op plekken waar geen afleiding is, oefen in korte sessies en met een losse lijn. Zorg dat de hond plezier heeft in wat hij doet. Laat de hond niet teveel zitten, de spieren zullen moe worden en pijn gaan doen van het te lang zitten. We hebben ook nog andere hulpmiddelen, bijvoorbeeld de kalmerende signalen en het belonen van de hond voor goed gedrag, om er maar een paar te noemen. Op een dag zult u een volwassen hond hebben die weet hoe hij zich moet gedragen, die zelfcontrole heeft en die gewillig is samen te werken. Die dag zal komen wanneer u uw hond opvoedt met het stellen van geleidelijk hogere eisen die hij aankan. Houd er rekening mee dat uw hond tijd nodig heeft om op te groeien, precies zoals wij.   Bron: http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

126
09 februari om 19:43
Hond neergestoken
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5

We hebben 1 feit,een dood gestoken hond.Verder zijn er al verschillende verhaallijnen... link 1 zegt,de man riep 'duw mijn hond maar weg als hij opdringerig is:http://nos.nl/artikel/2084279-mechelse-herder-tijdens-het-uitlaten-doodgestoken.html   link 2 zegt; Daar viel zijn herdershond een klein wit hondje aan. Alle honden liepen los.Hond werd bij nekvel gepakt en meegesleurd.Het baasje van de herdershond riep nog naar de eigenaren van het witte hondje dat zij zijn hond maar weg moesten sturen.Dat deden ze niet. http://www.omroepbrabant.nl/?news/243724812/Mechelse+herder+doodgestoken+in+uitlaatgebied+De+Put+bij+Wagenberg.aspx   link 3 zegt,Onderweg kwam hij twee mensen tegen met een klein wit hondje. Zijn herder stoof op het kleine beestje af. ‘Stuur hem maar weg hoor’, riep hij nog naar het duo, maar zij grepen zijn herder direct bij zijn nekvel en sleurde hem een paar meter mee naar de zijkant van het pad. Daar staken ze hem dood.http://www.telegraaf.nl/binnenland/25120093/__Hond_zomaar_doodgestoken__.html    

26
09 februari om 18:18
reactieve bange hond en toch leuk wanelen

" Aah wat een geweldige tips. Ik zal er zeker mee aan de slag gaan. Ik ben hard aan het trainen maar momenteel zitten wij weer even in een dipje. We doen het daarom lekker rustig aan , maar goed in de eerste instantie nam ik een hond vanwege het wandelen haha een maatje voor het bos kwam ik even mooi bedrogen uit achja "  Train je via de BAT methode? Mocht je dat niet doen,google daar even op,dat is speciaal voor honden die veel moeite hebben met andere honden of mensen en zich daar niet bij op hun gemak voelen.   Je kan ook op youtube filmpjes bekijken van BAT trainingen,heb je alvast een inzicht.

35
07 februari om 10:31
De hond heeft recht op...
 Pagina 1 | 2

Dat dieren in een dierentuin zitten ,een heel leven lang (ik zie het een gemiddeld mens niet na doen..oh ja als ze een straf moeten uitzitten ja...maar wat voor verschrikkelijks hebben de dierentuin dieren gedaan dat maakt dat ze straf verdienen). Ik blijf het ook onacceptabel vinden.Dat ze er NU in zitten is idd een feit en is het ook beter voor die beestjes als ze iets te doen krijgen,beter dan als een zombie voor je uit staren in een veel te kleine ruimte.   Toch hoop ik dat in plaats van de dieren in de dierentuin hersenwerk te geven om iets te stimuleren,dat we nu eens onze eigen hersenen laten werken en tot de conclusie komen dat het onbeschaafd is om dieren op te sluiten voor ons plezier..zodat wij iets hebben om een dagje uit aan te besteden.Ik kan ook niet begrijpen waar het plezier vandaan kan komen als je die dieren daar ziet zitten in kleine onderkomens.Vele dieren leven normaal op meerdere hectares,ik geloof dat een dierentuin niet eens bestaat uit een paar hectare.

14
06 februari om 00:49
Gedragstherapeut regio Den Haag?

Deze hondenschool zit in Delft ik heb er geen persoonlijke ervaring mee,maar de manier waarop ze zeggen te werken spreekt mij erg aan en zou ik naar toe durven te gaan. http://www.hondenschool.biz/over_ons.html   Gerdine die al wordt aangeraden,zou ik ook meteen naar gaan zonder twijfel..mits ik zelf auto zou rijden.   Zelf heb ik toen gewoon Nelis Verhoeven gevraagd om naar Den Haag te komen en dat deed hij Geweldige ervaring.   Al deze Gedrag Therapeuten,Gedrag Deskundigen werken met Kalmerende signalen en kijken naar de hond en naar de mens.

19
03 februari om 17:48
Bank springen als visite komt

Probeer het eens andersom...éérst in de bench, visite binnen en na een uur of wat uit de bench laten.   Dat springen en druk doen is omdat ze zelf dus héél druk en enthousiast wordt van nieuwe mensen/prikkels in huis. Als je haar eerst in de bench doet( voor de mensen binnen zijn) met een lekker kluif of een gevulde Kong.En verder nog even met rust laat,dan heeft zij de tijd om haar drukke gevoel te laten zakken en wordt het ondertussen normaal dat de visite binnen is. En zal ze hoogstwaarschijnlijk wel kalmer reageren.

31
01 februari om 10:00
Wat te doen tegen rijdende reuen??
 Pagina 1 | 2

Ik zou dat 1 keer 'aankijken',hond er af trekken,komt hij dan weer terug,dan de halsband pakken,vasthouden en baasje roepen de hond te komen halen en zeggen bij zich te houden,omdat jouw honden er NIET van gediend zijn en jij ook niet.   Herhaalt het zich,dan zou ik ook doorgaan met hond aan de halsband er af halen en het baasje blijven roepen om terug te halen...wellicht ook met de tip dat een hond die zó slecht luistert niet los moet lopen om andere honden lastig te kunnen vallen.

11
30 januari om 07:50
Mensentaal

Honden verstaan heel veel van onze taal,zodra ze snappen wat jij er mee bedoelt(het gekoppeld hebben aan iets)   Een hond zit ook op het niveau van een 3 jarig kind,hebben emoties. Het is absoluut geen leeg omhulsel,wat we denk ik vroeger(en soms nu nog) wel dachten.   http://www.nrc.nl/nieuws/2010/12/23/hond-kent-evenveel-woorden-als-een-driejarig-kind    

23
29 januari om 15:38
Verlatings angst gedrag keert terug

" Het is misschien wat hard maar dit kan echt niet meer! Ik zou een blaf band gebruiken voor een tijdje. Vervelend maar dit kan echt niet! Wanneer ze door heeft dat ze door de band een schokje krijgt zal ze niet meer blaffen. " thebarkingstars  Ben jij niet helemaal lekker?!   Ze zal misschien niet blaffen...van de angst om pijn te voelen!!En dat dus bovenop de verlatingsangst die ze al heeft.   Waardeloos advies!

545
27 januari om 10:28
Agressie in pitbull-achtigen en jouw mening hierover
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19

"  Wacht even.Ik loop met mijn hond in een losloopgebied We komen een niet aangelijnde AST tegen. Mijn hond, die totaal geen agressie toont benaderd die hond op een speelse manier om hem uit te nodigen met haar te spelen. Mijn hond word zonder waarschuwing, zonder voortekenen gebeten. En nu ben ik het probleem???? " Richard, Google, Chessie en Macho  Het wordt al vaker tegen je gezegd of je niet goed leest.En dat blijkt dan ook weer uit dit zinnetje.   De mensen die hier reageren met Pitjes lopen niet in los loop gebieden,dat hebben ze al vaker herhaalt.   Het is flink balen als jij wel zo'n type tegen komt,die denkt dat hij wel een sociale hond heeft en met andere honden kan. Heb je een omschrijving van wat jij noemt een 'op een speelse manier uitnodigt om te spelen'?    

28
25 januari om 23:50
pfff weer vlooien

Ik adviseer helemaal geen middelen met gif in ieder geval.Ook een serestoband zitten 2 pesticiden.   Zoek iets natuurlijks,kam hem goed uit en was al zijn spullen elke week boven de 60 graden.

62
22 januari om 20:56
S'avonds alleen de hond uitlaten
 Pagina 1 | 2 | 3

Als je het later op de avond eng vindt om een hele wandeling te maken,dan kun je ook de hond om 19:00/20:00 een wandeling laten maken en voor het naar bed gaan een plasje laten doen voor de deur.

64
20 januari om 16:33
Is schapendrijven zielig?
 Pagina 1 | 2 | 3

"  jij was er niet bij... als een ander roofdier jouw huisdieren voor 3 uur lang opjaagt (en dat is vanaf we het door hadden) en ze allemaal weet te verwonden... waarvan 2 zo ernstig dat we ze moesten laten inslapen...  en de politie en erbij: ja sorry we kunnen niets doen want de eigenaar is niet bekend... en is op eigen terrein... dus we mogen niets doen... ook niet toen me papa echt toestemming gaf om iets te doen... nee sorry we moesten maar kijken hoe we het zelf oplosten... honden waren ook van niemand...  dus mijn vader kon het niet meer aan zien.. is naar binnen gegaan jacht geweer gepakt 2 keer geschoten en het was klaar... chips hadden ze niet en niemand er voor gekomen... ja je zult maar 2 nieuwe alpaca's moeten vergoeden... of je verantwoordelijkheid nemen voor je eigen honden... nee we hebben pogingen genoeg gedaan om ze vriendelijk te vangen. met vang stokken (met de mensen van de dieren ambulance) ze op te drijven in de schuur... maar nee die honden waren dol...en wouden gewoon graag een hapje alpaca... ja waarom ook je hond aangelijnd houden toch? want niemand weet dat husky's een jacht instinkt hebben... en me vader heeft het er nog steeds moeilijk mee. als grote honden vriend (2 rottweilers herplaatsers en 2 bullmastifs ook 2e hands en een "sh&t zooi" van me moeder... ook al niet nieuw)  maar als je eigen dieren worden afgeslacht voor je neus... tja benieuwd wat jij zou doen..     " team border lolly  Ik weet niet hoe lang dit geleden is,maar er zijn nog steeds 2 Husky's kwijt....met wat langer haar en 1 met gewoon haar.....       Verder ben ik het eens met je Hilde en snap ik het schapen drijven ook niet goed en dan met name als schapen drijven betekend dat er uren achtereen verschillende onervaren happende honden achter de schapen aan rennen.   Van origine is de functie,schapen bij elkaar houden terwijl er grote plekken worden begraasd,het had een functie,de schapen hadden een functie en de BC had een functie.   Deze dagen worden er meer dan voldoende Border Collies gefokt....maar er is bijna geen herder meer met trekkende schapen.   EDIT:Ik ben benieuwd of het deze Husky's waren?http://www.regio8.nl/husky-s-vermist-in-s-heerenberg/content/item?206890   https://www.facebook.com/Shadow-en-Hachi-393544124172540/

2
19 januari om 07:04
Nieuw lid

Welkom op Hondenpage   Je pup is goed op gewicht als je net zijn ribben niet ziet,een puppy mag een beetje meer vet hebben,ribben kun je daardoor net wel/net niet zien.Zie je zijn ribben te duidelijk dan meer voeren,voel je zijn ribben niet meer dan minderen met het voer.   Ik begrijp alleen niet goed waarom hij van de Dierenarts medicatie krijgt en Royal Canine als er verder niks aan de hand was..    

144
18 januari om 16:27
Schoeisel, ik wordt er gek van
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5

In deze tijd loop ik vooral op mijn regenlaarzen,ik loop ook veel door plassen en blubber,nat gras,dat is idd niet voor de normale schoen te doen     Regenlaarzen zijn ideaal herfst,winter (dubbele sokken aan of dikkere regenlaarzen aanschaffen)

20
18 januari om 13:35
Raad onze kruisingen

De bruine: Lab met Teckel dan,dan komt het snuitje wat meer overeen,alleen dan zijn zijn pootjes weer te lang...

28
16 januari om 19:57
Welk tuig zou jij kiezen & waarom?

" Welk tuig zou jij kiezen & waarom?   Onze Jack draagt al enkele jaren een tuig van ROGZ. Een tuig bevalt bij hem erg goed.   Alleen dit tuig krijgt mijn man moeilijker bij Jack om... daarom wil ik eens verder kijken naar tuigen die gemakkelijker aan te krijgen zijn. Ik heb 2 foto's bijgevoegd, zodat jullie kunnen zien welk tuig Jack nu draagt.   Denken jullie met mij mee?   " Liesbeth... Jack - Max †  Ik zou juist de tuigjes kiezen die Jack al heeft,dat zijn namelijk de beste tuigjes,belangrijk voor een hond met tuig is dat de schouders vrij kunnen bewegen,dat is bij de tuigjes die bijv. makkelijk om te doen zijn (even over de kop en dan in 1 klik vast maken onder de buik door) vaak niet het geval,denk aan de wat zwaardere gevallen zoals een K9 tuig.   Je man zal gewoon iets handiger moeten worden

9
15 januari om 08:10
Jaloerse,dominante Engelse cocker

Wat ik lees aan gedrag van de hond heb je een hond die druk en nerveus wordt van al het 'nieuws' in huis.Blijf zelf echt rustig en betrek de hond erbij.Niet boos worden,maar alternatieve bieden zodat je de hond kalmeert en ook al het nieuwe in huis weer tot iets positiefs brengt.Laat de hond denkwerkjes doen,om voor nu kalmer te worden,als je ziet dat hij te druk en nerveus wordt.   En zo snel mogelijk een goede GT zoeken,want zo via het internet blijft het toch heel moeilijk om goed in te schatten wat jullie zelf doen om dit gedrag te verergeren en hoe de hond precies tot deze 'drukte' komt.   Goede GT's: http://www.hondenlezingen.nl/341055437

326
15 januari om 07:51
Een Bullenbaby voor ons!
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Hé wat leuk Hannah Gefeliciteerd met je (jullie) pup!!!

^