Honden Forum van soraya

Welkom op het honden forum van de HondenPage. Je bekijkt nu de berichten van sorayaMijn reacties op het hondenforum

Reacties Datum Onderwerp
143
27 maart om 00:57
ongewenst gedrag....... negeren of corrigeren?? ( discussie topic met poll )
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Voor mij begint de 'discussie 'alleen al bij de woordjes 'ongewenst gedrag'...wat is dat?   Wat ik er van zie is dat honden doodgewoon honden gedrag en honden een taal vertonen...wat wij niet willen zien,of mee om kunnen gaan....dus wie vertoond er nu precies ongewenst gedrag (grrr)   Wie heeft nu wie in huis genomen?Als ik een hond wil,dan heb ik mij te verdiepen in honden gedrag..en als ik bepaalde keuzes maak dat dat ook gevolgen heeft. Het zijn en blijven dieren,geen redenerende mensen...dat waren wij al,zo jammer dat het nog vaak voorkomt dat mensen maar stug blijven hangen in het 'ik ben de BAAS en daarmee uit'.

100
26 maart om 13:34
Gedrag
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

"   Helaas heb ik wel ervaring met hem en ik zou hem dan ook nooit aanbevelen voor gedragstraining. Moet mezelf iedere keer inhouden als ik zie iemand hem aanbeveelt. Ik durf zelfs te beweren dat het gedrag van mijn hond verergerd is door één training bij hem. Het enige goede dat ik er aan over heb gehouden is dit forum en de ontzettend lieve/leuke mensen waarmee ik nu train.   Overigens kan je met Jeroen wel een open gesprek voeren over zijn trainingsmethode en of je er wel of niet achter staat. Over zijn visie, het aanleren is op positieve manier dus heb je een zorgen vrije hond dan kan je prima een cursusje bij hem volgen. Het corrigeren (blaffen, ruk aan de riem en laten zitten. uitvallen, hond bij zijn nekvel op z'n rug leggen (lees gooien)en ertegen schreeuwen).   Ik kon wel bij hem blijven trainen en dat ik hem dan zelf zou corrigeren (op de manier die hij me geleerd had) maar hij moest een voorbeeld geven aan de rest van de groep (baasjes? honden?) dat zulk gedrag niet geaccepteerd werd en als ik het zelf niet corrigeerde zou hij het doen. Dit alles is besproken in een open en eerlijk gesprek dus als persoon vindt ik hem wel sympathiek maar als trainer mag hij ver van mijn hond vandaan blijven. " cantouch  Nou mooi om te weten ,dan hoeft deze 'trainer' eigenlijk nooit meer geadviseerd te worden op HP.   Valt gewoon onder de categorie hondenschool die wel gesloten kan worden.      

4
26 maart om 11:37
grommen

I.p.v. een hond te 'pushen' en in een bench te stoppen,kun je eens kijken wat het resultaat zal zijn ,als je een kluifje pakt,hem dit laat ruiken en hem op die manier naar de bench begeleid en zélf de bench laat in lopen.   De enige reden dat hij nu begint te grommen is omdat jullie er te veel hardheid en druk hebben opgelegd op het moment dat hij de bench in moet.De bench behoort een veilig holletje te zijn,hij moet zich er juist fijn bij voelen,anders heeft hij er alleen een negatief gevoel bij.

8
25 maart om 16:57
Wat is een goede brok?

Voerwijzer is een goede tip    Bij een goede brok denk ik aan een zo hoog mogelijk vlees percentage,zo min mogelijk-tot geen granen en geen chemische toevoegingen(zoals BHA BHT en Etoxyquine)    

87
25 maart om 14:26
Bravecto, wie heeft hier ervaringen mee?
 Pagina 1 | 2 | 3

Had je deze link al gezien? Het is idd een insecticide ,niet best,gewoon gif dus. http://www.parasitesandvectors.com/content/7/1/87     In deze link staat ook duidelijk dat dit spul is getest op laboratorium honden,Beagles,en dat het allemaal heel goed is getest op de Beagles en na afloop dood zijn gemaakt en alle organen zijn nagekeken. Wat mij betreft dus weer en bak met B(ull)S(hit)!! Het is gif..dat hebben ze getest op honden(eens even kijken of ze er eventueel doodziek van worden) Blijkbaar niet acuut,maar dat wil niet zeggen dat je er op lange termijn niet doodziek van wordt.Als ik het zo vlot even lees in het Engels kan dit nooit een lang onderzoek zijn geweest,ze hebben alleen maar die pups zo vol mogelijk gestopt met dit spul om te zien waar het nog goed blijft gaan.Insecticide is gif,zeer slecht.     Methods Thirty-two (16 male and 16 female) healthy 8-week old Beagle dogs weighing 2.0 - 3.6 kg at first administration were included in the study. Fluralaner was administered on three occasions at 8-week intervals at doses of up to 56, 168, and 280 mg fluralaner/kg body weight, equivalent to 1, 3, and 5 times the highest recommended treatment dose of fluralaner; sham dosed dogs served as controls. During the study, all dogs were clinically observed, and their health was carefully monitored including body weight development, food consumption and measurement of hematology, coagulation, clinical chemistry (including measurement of levels of ACTH and C-reactive protein) and urinalysis. Following euthanasia of the dogs, complete gross post mortem examination, including organ weight determination, and histopathological examination of multiple tissues were conducted.   Heb je al eens iets geprobeerd op natuurlijke basis? Daar hebben ze veel van bij Eko-pets.

240
25 maart om 10:42
Mijn lieve kleine Max is er niet meer :(
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Meisje toch  dat is wel heel verschrikkelijk om mee te maken. Je hoopt zoiets nooit mee te maken...   Heel veel kracht en sterkte.  

129
24 maart om 19:45
121
24 maart om 11:52
Hulp gezocht! Een goede trainer/gedragstherapeut
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Voor nu zou ik al je angsten en frustraties los laten,accepteren dat hij niet met andere honden kan en zo spoedig mogelijk contact opnemen met Gerdine.Dan ga je tenminste de normale kant op en kun je je hond leren begrijpen,want de adviezen die je tot nu toe van je oude hondenschool/trainers hebt gehad is natuurlijk funest voor je hond en jullie vertrouwensband.Een hond op de zij/rug dwingen is niet hetzelfde als een hond die zichzelf overgeeft. De 'tip' van een roedelleider negeert altijd de vraag van een hond,doet gewoon pijn in mijn buik,wat zal je hond zich eenzaam voelen dan. Tuurlijk mag jij je hond een aai geven als hij daar om vraagt,hij zoekt contact(hetzelfde contact wat jij buiten ook zoekt bij hem,als hij zwaar fixerend over straat gaat en zich rot voelt,maar jij hem er niet uit krijgt).Je hoeft echt niet aan elke contact-vraag aandacht te besteden hoor,maar je begaat geen grote fout als je hem wel even een aai geeft als hij zijn koppie op jouw schoot legt.   Je omschrijft het trouwens goed..dat je nu in een rouwproces zit en in een ontkenningsfase. Het is idd een grote verandering voor je eigen koppie,het is flink aanpassen geblazen,als je het idee had dat je hond zijn hele leven met andere honden zou samen spelen..en je onzekere hond daar eigenlijk helemaal niet mee kan handelen met allerlei contacten met andere (vreemde)honden.   Een muilkorf is ook goed en relaxt aan te leren,er staan ook filmpje op youtube om dit goed aan te leren,anders weet Gerdine wel hoe..of de juiste link te geven hiervoor. Als je hond toch met een muilkorf loopt,dan zul jij ook alvast relaxter kunnen lopen met hem.(niet om te laten spelen..want dat kan hij ook niet zonder muilkorf,met muilkorf zou hij nog steeds honden omver beuken een maaien,wordt niemand vrolijk van). Dan voorkom je dat het mis kan gaan en jij weer excuses moet gaan maken en iemand anders ook getraumatiseerd is omdat het hondje zwaar gewond is geraakt..en daardoor zul je je al kalmer voelen.     http://www.mijnbaasenik.nl/

31
24 maart om 09:31
pup word enorm kwaad als ik iets verbied!
 Pagina 1 | 2

" Hallo allemaal,    Mijn schattige pup heeft een heel vervelend probleem.. als ik hem iets verbied.. bv. Een slof pakken (ik ruil met een speeltje -afruilen is goed,werkt het niet met een speeltje,probeer dan altijd ergens in de woonkamer een doosjes met kleine snoepjes te hebben staan zodat je daar mee kan afruilen. of duw hem weg en zeg "nee" ) dan word hij echt enorm boos.. -door het weg duwen daag  je hem juist uit,je vraagt hem juist om lekker hard samen te spelen,honden spiegelen,geef jij rust ,dan ziet hij rust,geef jij onrust,dan ziet hij onrust en doet dat na. juist dan wil hij het nog meer hebben tot aan het valse toe lijkt het wel.. hij word dan helemaal hysterisch en gaat dan bijten/grommen/blaffen.. het komt vooral s'avonds voor als hij zijn gekke minuten heeft..-Biedt hem 3 keer een alternatief,een speeltje/kluifje/zoekspelletjes met lekkers door het huis en het afruilen met iets leuks en lekkers blijven doen,gaat het door en raakt hij 'hysterisch'dan is het tijd voor een tukkie,en lok je hem met wat lekker de bench of mand in.   Wie oh wie kan mij helpen! " Christel  

31
21 maart om 10:14
geplaatste franse bulldog is dominant naar mijn kind
 Pagina 1 | 2

"  Ik neem zijn eten niet zomaar weg maar ik observeer wat hij doet als ik bij zijn eten kom als hij aan het eten is.-Laat hem rustig zijn eten opeten,zonder 'kijkers'zonder druk,in die paar minuutjes dat een hond eet,hoeft er niemand in de buurt te staan,het is normaal dat een dier rustig mag eten,er bij staan geeft juist spanning. Ik heb wel het gevoel dat hij wat stress heeft en ons nog niet begrijpt. - ik gok dat jij/jullie hem ook niet heel goed begrijpen,lees de tips hier boven en lees de linkje goed door,daar staat heel veel goede info in. Hij is wat wantrouwig en opzoek. Hij loopt ook niet graag alleen buiten en met ons in de tuin ook erg kort. Hij wil snel weer naar binnen. Hij volgt ons overal. - Dat is normaal voor een hond die er net 3 dagen is,dit kan net zo lang duren als dat de hond zich thuis en op zijn gemak voelt,hij moet zijn nieuwe omgeving leren kennen, rust in vinden en kunnen aarden in zijn nieuwe huis,een hond moet dat voelen ,het vertrouwen dat hij hier mag blijven moet echt groeien.Om hem meer te leren jullie niet constant te achtervolgen kun je hem een kluif geven of een gevulde Kong,dan is hij bezig met eten(kluiven en langzaam eten maken ze goede en rustgevende hormonen aan) als hij bezig is ga jij even op de gang staan,of in een andere kamer,je loopt weer terug de kamer in waar hij ook is,gaat zitten,staat weer op,even naar de keuken,weer naar de kamer,even zitten,de kamer weer uit,deur 3 sec dicht enz enz ,zo ga je steeds wat meer tijd uitbreiden dat je niet in zijn buurt bent en hij went dat hij ook even zonder jullie kan. Ik ben gewoon wat ongerust voor het obsessief rijden van mijn dochter. Ze kan nl niet meer rondstappen of gaan zitten zonder dat hij haar vastgrijpt. Zij duwt hem wel weg en zegt nee. Natuurlijk een kinder neetje. Dat helpt niks. Integendeel hij wordt wat wilder en kwader. Goed dat ik nu weet dat ze hem niet mag wegduwen. Wat doen we het best om de tonen dat we het gedrag niet willen maar dat hij ons mag vertrouwen en wij hem.-Door al het nieuwe raak hij overprikkeld,heb je een bench voor hem?Dan mag je aanhouden 1 uur wakker = 2 uur rustig aan doen,rusten in de bench,anders geldt dit ook als je een mandje hebt,dan kun je hem ook aanlijnen zodat hij snapt dat het nu rusttijd is en in zijn mandje zijn rust moet gaan vinden.Is wel moeilijk hoor voor een hond die zijn nieuwe leven in stapt,dus het kan goed zijn dat je hem daar wel in gerust moet stellen..in de vorm van gaan zitten naast de bench/mand,niks zeggen/niet kijken of aanraken,maar lichamelijk aanwezig zijn.Geef hem ook een kluif/kong op die rust momenten om het kalm aan te leren en om de bench/mand een positieve lading mee te geven,het moet zijn veilige plekje worden.Als je hem dus meer rust gaat geven,zal hij minder overprikkeld raken en willen rijden,het is geen dominant gedrag,hij is moe ,er gebeurd veel voor hem.Let ook op je dochter dat zij niet heel druk of hyper in het rond beweegt..of dat jullie in het algemeen wat hyper zijn omdat er opeens echt een hondje in huis is,daar wordt een hond ook druk en onrustig van.Ook van te veel straf/boze praatjes/onduidelijkheid kan een hond overprikkeld raken. Ik wil nu goed handelen naar het grommen en het ons verwittigen door een ev een kleine verre knap. Hij heeft nog niet gebeten meer wil dit niet in de hand werken.- Als hij gromt dat zegt dat iets,hij is niet gevaarlijk bezig,maar verteld jullie dat hij meer ruimte nodig heeft,van jullie of van jullie dochter,laat haar niet te veel naar hem kijken/aaien/roepen/naar hem toe gaan.Gaat hij haar zelf opzoeken,dan even meelokken met wat lekkers de andere kant op,of even aanlijnen en rustig meenemen en kijken of het misschien tijd is voor een rustmoment in de mand/bench.Luister naar zijn gegrom,het is zijn taal om jullie aan te spreken. Wanneer ons kind is gaan slapen is hij erg rustig en lief.-De drukte is weg dus kan hij ook kalmeren.Dit zegt echt een hoop..dat hij op de een of andere manier heel erg wordt getriggerd door je dochter(of hij wordt snel druk van kinderen of je dochter is een tikkie druk) Sommige zeggen dat hij de roedel wil bepalen en daarom dominant is naar haar.-Hij wil niet de baas spelen,wil niet dominant zijn over haar ,maar is wel op zoek naar begrenzing en hulp. Hij wil wel duidelijkheid.Geef hem zijn grenzen,op een kalme manier,zonder boosheid of straf en denk aan wat ik hierboven schreef,zorg voor voldoende rust,zodat hij niet overprikkeld raakt en zijn spanning begint weg te rijden op je dochter. hoe moet ik het hem dan afleren zonder hem weg te duwen. Hij luistert op dat moment niet naar onze stem.Hij is dan te druk. -Precies hij is te moe en overprikkeld om te kunnen luisteren of iets te leren,begeleid hem naar zijn eigen rust plekkie. "  

19
21 maart om 03:18
losss

" Dat je altijd moet winnen is grootste onzin, een spelletje nooit winnen is voor de hond niet leuk, als ik altijd zou verliezen zou ik ook niet loslaten. Los leer je aan door eerst te spelen heeft de hond het goed vast, hou je een snoepje onder de neus, zeg je los, zodra de hond los laat krijg hij het snoepje. Gewoon een aantal keer doen, leert de hond het vanzelf " Floor, Bouncer & Tank  Helemaal GEWELDIG antwoord ,incl het prachtige plaatje als voorbeeld van Foul Mouthed Fido 

9
20 maart om 11:41
Nieuwe angstfase of gevolgen castratie? (+fotospam)

Ja rond de 12/13 maanden is er een angstfase. Maar een castratie is ook niet niks.Hoe dan ook is hij erg jong,wat rond die leeftijd samen kan hangen met instabiel zijn,het leven is nog steeds een ontdekking met de hormonen die erbij komen,dan nog een paar angstfases.(de eerste 2 jaar is een hond zoet met stabiel en volwassen worden)   Nu met de castratie,nemen de hormonen die net flink aan het groeien waren weer af..een narcose..de leeftijd....een angstfase. Het kan je hond idd erg van het pad af laten raken.   Goed dat je al zo mee denkt met je hond wat betreft hem niet te willen overvragen.   Probeer kalm en positief met hem bezig te blijven,en hem met zachte stem te begeleiden en ook af te leiden,zoals je eigenlijk al doet. Blijf zelf dé stabiel factor in zijn leven,dan komt het goed.   En die sociale wandelingen zijn ook heel goed voor hem.Hoe gaan jullie sociale wandelingen,hoe gaat het in zijn werk?Hele wandeling aangelijnd of na een tijd ook sommige (die het aan kunnen)honden los?

37
17 maart om 09:01
Shaking head syndrome
 Pagina 1 | 2

Dat heb ik ook gelezen, ':) maar hoe krijgen ze die doorbloedingsstoornis, is het iets waar ze mee geboren zijn, krijgen ze zuurstof te kort of hebben ze iets anders te kort of krijgen ze dit door stress of verkeerde voeding. Dit topic al gevonden?Misschien kun je daar nog info uithalen. http://www.barfplaats.nl/forum/index.php?topic=110438.0

81
13 maart om 19:41
Wie heeft er ook een kruising rottweiler/bordeauxdog
 Pagina 1 | 2 | 3

Vindt het wel frappant hoe erg  de laatste 'nieuwe' telg op die van de TS lijkt.Je zou denken dat deze combi uit een 'oeps nest 'komt ,maar het lijkt er op dat er iemand flink bezig met doorfokken.

47
13 maart om 19:30
Blaffen, om gek van te worden
 Pagina 1 | 2

" Ja dat geloof ik ook graag hoor dat er inmiddels allerlei manieren zijn. Maar onze hond hoeft niet meer opgevoed te worden. Dat was 9,5 jaar geleden. En het is niet uit angst dat ie blaft. Is echt puur dominant gedrag en voor aandacht.  " Shinouk  Je bent nooit te oud om te leren en bent ook nooit uitgeleerd als mens. Ik denk dat er nog een hoop te behalen valt voor jou als hondeneigenaar qua hondentaal en gedrag,zodat je je hond beter leert begrijpen en er echt iets mee kan gaan doen.(ook goed mocht je in de toekomst ooit een andere hond willen,na deze hond,dan kun je een goede start maken...zonder slipketting en foute info)   Slipketting op aanraden van mensen die er 9,5 jaar geleden 'verstand 'van hadden ...hoeft vandaag de dag niet verstandig te zijn.(was het toen al niet...maar dat wisten ze nog niet helemaal waarschijnlijk,nu zijn er zat info te vinden over het niet gebruiken van een slipketting)   Ik zou een goede gedragstherapeut zoeken(in de richting van www.calmingsigns.nl)die JOU vooral kan leren wat je ziet gebeuren als je hond zogenaamd uit 'dominantie' blaft of voor aandacht.Jou leert wat je kan doen,hoe het beste te reageren enz.   Hoeveel beweging/rust en geestelijke uitdaging krijgt hij op een dag aangeboden? (dit is echt een hond die volgens mij fit blijft tot op het eind gezien de combinatie van hondenrassen) Hoe reageer jij (al 9,5 jaar?) op zijn geblaf,buiten met een ruk aan de slipketting(foutje),en binnen?   Lees de teksten van mijn voorgangers nog eens door,staat echt veel goede info in.

101
06 maart om 12:35
Je hond loslopen laten zonder boete te krijgen:
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

Ik ken wel iemand die loopt bij mij in het park mét stroomband,die NIET gebruikt wordt,maar puur dient om zijn hond los te laten lopen. Verantwoordelijke baas,mét Stafford,die zijn hond echt bij zich houdt,hond gaat niet op andere honden af en houdt echt voldoende afstand als hij andere honden ziet(los of aangelijnd)...en geniet dus al jaren van zijn vrijheid.Gunstig voor dit beestje en het is hem gegund. Maar ik word wel al draaierig bij de gedachte dat iedereen dit zou gaan doen..(die ook maar denkt dat zijn/haar hond goed luistert)   Helaas voor het baasje,heeft hij nu wel een bonnetje of 17 liggen(de laatste keer dat ik het vroeg) en hij laat het 'oplopen' zodat het voor de rechter komt en hij een eerdere uitspraak van een rechter kan weerleggen..dat elektronisch aangelijnd zijn,ook als echt aangelijnd geldt.   Voorlopig zijn ze toch echt bezig die verschrikkelijke apparaten te verbieden...https://hondenbescherming.nl/nieuws/2015/03/01/verbod-op-stroom-eindelijk-een-stroomversnelling/ Ik las ook al ergens dat de handhavers niet kunnen controleren of zo'n stroomband wel echt werkt(want als je er 1 om hangt ,dan moet het ook echt kunnen werken),je gaat niet onnodig op een knoppie drukken...(lijkt mij vrij simpel..je hangt hem om iemands nek-handhaver-of het baasje zelf en drukt vervolgens op het knopje...wat je dan niet bewezen krijgt is of de hond dan ook daadwerkelijk gaat luisteren met een pijn prikkel)Dus het kan nooit lang duren voordat dingen met pijnprikkel verboden gaan worden.   Dit soort ideeën moet je eigenlijk voor jezelf houden,als je er profijt van wilt kunnen hebben,want als iedereen zijn hond los laat lopen mét stroomband,moet je eens kijken hoe vlot het dan is afgelopen. Geniet in stilte            

41
05 maart om 23:18
Echt gemeen bijten
 Pagina 1 | 2

Herders zijn gevoelig en snel geprikkeld.Dat kan zich uiten in veelvuldig gehap.   Ik zou voor buiten een apportje,knuffeltje of een flosstouw meenemen,dan kun je haar dat geven,dan heeft ze iets om te dragen(een taak worden ze rustig van) en het geeft meteen iets om in te happen.     Edit,je neemt al iets mee,heel goed,en blijven aanbieden.   Verder ook goed laten uitrusten van alle prikkels,1 uur wakker=2uur slapen/rusten in de bench(kluif/gevulde Kong er bij)

25
05 maart om 22:25
Hotspots!,,kom er niet van af

Heb je ook goed het onderste stuk gelezen? Dat je ook iets met de voeding kan doen,en de kant op gaan van klassieke homeopathie?

49
05 maart om 17:35
Diesel vergiftigd door gebakken spons
 Pagina 1 | 2

Wat erg weer,vieze mensen :'( Was dit in Den haag??

15
28 februari om 23:40
socialiseren op vliegen met een vliegtuig

Als jij een mogelijkheid ziet om je hond te laten wennen aan het harde geluid van de vliegmotoren ,dan zou dat fijn zijn.   Wat vooral goed is om aan te wennen is het in een reiskenneltje zitten.Dat moet thuis al aangewend worden als veilige plek en holletje,zodat hij er makkelijk in wil op het vliegveld en zich ook veilig voelt.Geef hem vaak iets lekkers erin,wen eerst aan met het deurtje open,vindt hij het een normaal plekje om in te gaan,dan kun je ook het deurtje dicht gaan doen.Zet de reiskennel ook gewoon in huis,gebruik het ook als eigen plekje voor hem in huis,zo wordt de reiskennel zó normaal dat hij er graag in zal willen bij het vliegveld. Geef ook zijn eten er regelmatig in.   Er zijn elke dag tig honden die worden geadopteerd en overgevlogen..deze honden zijn nooit gewend geraakt aan een reiskennel of vliegtuig geluiden,afhankelijk van hoe angstig de hond van nature is komen ze er 'oke,beduust of normaal' weer uit.      Over een pension heb ik geen tips..ik lees vaak genoeg dat honden volledig gestrest raken van het alleen gelaten worden...zij hebben immers geen idee van het feit dat ze weer worden opgehaald...dus zitten zo erg in de stress dat ze niet kunnen eten(de eerste week)..of na 2 dagen het mee gegeven pyjama shirt van het baasje opvreten(juist meegeven om de hond gerust te stellen).   Dus als je je hond ergens achter wilt laten,zoek dan auj iemand die honden in huis opvangt en niet een plek waar ze met meerdere honden op een veld worden los gelaten en de rest van de dag in een kaal kennel zitten en het grootste deel van de dag geen mens zien.

29
26 februari om 22:54
Hond (husky) is altijd 'vervelend' na het eten

Hier ook een hond die blij/vrolijk/huppelig wordt van haar eten.   Ze is nu 7 jaar en doet dit nog steeds.Wat zij altijd doet is direct richting haar piepbeest lopen,paar keer op die Piep drukken,en dan liefdesbeetjes geven. En soms gaan we samen spelen,uitdagen om elkaar te pakken.

25
24 februari om 11:57
pupaat zich niet wegsturen

Als hij net 3 uur heeft geslapen...en hij bijt..dan is het logisch dat hij niet wéér die bench in wilt.Hij wilt spelen/pup zijn/aandacht krijgen/uit gelaten worden/uitgelaten zijn.   Geef hem een alternatief om in te mogen bijten/knagen.Een kluif,een flostouw,speel met hem.Verstop hele kleine stukjes lekkers door de woonkamer,doe lekkers in een oude handdoek-rol dit op en laat het hem zelf uitpakken.(denkspellen)  

11
23 februari om 23:35
wat is dit voor gedrag van hond naar baby?

Klinkt wel heel angstig.   Hoe hebben jou vrienden gereageerd in het verleden als de hond interesse toonde in een volle luier,de geur van poep trekt een hond heel erg,en ze lusten het zelfs graag  ....de vraag is of zij misschien de hond hebben afstraft of heel boos hebben gedaan toen de hond een luier heeft gepakt met poep???   De hond lijkt poep geluiden en geuren en de interactie rond het verschonen nu dood eng te vinden...dat moet toch ergens vandaan komen..

66
23 februari om 10:48
ik wordt er zo moe van en zelfs chagrijnig!
 Pagina 1 | 2 | 3

Moe en chagrijnig worden van andermans woorden is niet goed voor je ziel.Let op jezelf niet op een ander.

15
23 februari om 10:18
Hulp bij Bonny

 Maar komen er kinderen die of heel jong zijn, of geen ervaring hebben met honden (en dus wellicht enige angst of zwakte uitstralen).... Dan is het ineens een heel moeilijke hond.... Dan is ze even heel leuk, maar dat zwaait ineens over in grommen, tanden laten zien.   Wat gebeurt er dan precies,waardoor zij deze stress signalen laat zien? Rennen de kinderen door het huis?Proberen die kleinere kinderen toch contact met haar te maken? Gaat zij ze/het zelf opzoeken..om vervolgens in een (stressvolle)situatie terecht te komen die zij niet goed aan kan en dan stress signalen-afstand vergrotende communicatie laat zien? Vind het trouwens heel goed om haar rust te geven in een andere kamer als je kleine kinderen op bezoek hebt.Je zegt...'daar leert ze niks meer van'..dat vind ik niet.Doordat jij haar op tijd een veilige plek en rust plekje aanbied,zal ze kalmer zijn en zich ook voelen.Jij geeft haar dan de rust en ruimte om zich niet druk hoeven te maken over iets waar ze toch al zo slecht mee kan omgaan.     Nu met het meisje van 14 jaar,zou ik dat meisje héél goed instrueren,wat te doen als Bonny toch in haar buurt komt(want even komen neuzen is op zich goed,maar ik denk dat Bonny wel een hond is die absoluut niet zit te wachten op aandacht van vreemden.Dat is een meid van 14 jaar natuurlijk goed uit te leggen.En geef Bonny toch op tijd haar eigen rust plekkie. En is Bonny ietwat 'bemoeierig' van karakter,begeleid haar dan(eerder,zodat ze niet in situaties komt waar ze zich niet goed uit weet te redden..en stress signalen zal laten zien)   Jij kent Bonny zelf het beste,maar wat ook vaak gebeurd als je zelf zo'n 'moeilijke' hond hebt ,je ook wat meegroeit in het gedrag van je hond en je zelf ook iets onzeker kan worden. Wordt niet onzeker,volgens mij weet jij heel goed hoe Bonny 'werkt' en wat jij moet doen,en doe je dat -van wat ik hier lees -prima. Dus de muilkorf heb ik geen tips of mening over,dat moet jij zelf inschatten.Wordt jij zekerder als zij met muilkorf rond loopt? Of kan je het ook wel handelen zonder muilkorf en met de goede uitleg aan de 14-jarige en Bonny (op tijd)te begeleiden en helpen naar haar rust plekje.

6
23 februari om 10:17
boomer

Als je persé een Boomer wilt,dan even goed inlezen(googlen) over waar je op moet letten om te voorkomen dat je een pup  haalt bij een broodfokker.     Aller aller belangrijkst is dat de moederhond aanwezig is,met opgezette tepels(want ze willen ook nog weleens een teef in huis hebben...die helemaal niet de moeder is van de pups)   Stel veel vragen, -hoe oud de moederhond is(moet minimaal -liever- 2 jaar zijn,dus volwassen eer ze pups kreeg) -hoeveel nestjes heeft de moederhond al gehad?(er moet-is natuurlijk beter en vriendelijker voor de moederhond,als haar lichaam mag herstellen van een zwangerschap-een loopsheid tussen dit nest en het vorige nest zitten) -wat doen deze mensen voor socialisatie voor de pups? -hebben ze de ouderhonden nog op erfelijke aandoeningen laten testen(kleine hondjes hebben een grote kans op Patella luxatie=erfelijk,er is ook kans op oogziektes enz) -zitten de pups wel in huis(ook een stukje socialisatie)

7
20 februari om 16:50
Lieve, leuke, jonge Jack Russel Terrier

Haha,mijn vraag was al beantwoord en gevraagd 

26
20 februari om 09:40
4 jaar oude hond, zindelijk totdat.... poept en plast zodra we maar even van huis zijn!

Heb jij weleens hele erge plotselinge angst/stress gehad? Moet je eigenlijk eens meegemaakt hebben,dan weet je waar al dat plas en poep vandaan komt. Als je lichaam in pure stress/angst verkeert zorgt dat er juist voor..dat wat er normaal voor zorgt om de 'sluizen' dicht te houden..nu juist 'ontspant' en zo moet je ineens heel veel plassen/poepen in bijvoorbeeld een half uurtje.   Dat is waar jouw hond ook last van heeft. Hoe lang wonen jullie in het nieuwe huis?Het wennen aan een nieuwe omgeving kan een tijd duren.   Een hele nieuwe omgeving kan een hond heel erg van slag maken,en normaal bleef ze in huis op jullie wachten..en dat ging wel goed? En nu moet ze buiten wachten. Ze heeft gewoon nog niet genoeg vertrouwen in haar nieuwe omgeving en/of de situatie dat ze nu buiten moet blijven als jullie weg gaan.   Misschien kun je haar beter binnen houden als jullie weg gaan,misschien handelt ze dat beter.    

132
19 februari om 19:13
wanneer is training positief en wanneer negatief
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5

" Misschien denk ik er veel te simpel over, maar voor mij blijft het: - Positief: Gewenst gedrag levert een beloning op, ongewenst gedrag wordt genegeerd.- Negatief: Ongewenst gedrag levert een fysieke correctie op.   Heel eerlijk? Ik gebruik voor Winter beiden. Ik zal hem nooit een tik verkopen, of een hakje, maar ik voel me soms wel gedwongen (en misschien is dat sociale druk) om hem bij zijn halsband te pakken en fysiek uit een situatie te begeleiden. Dan 'duld' ik ook geen tegenspraak; meekomen, nu, en ophouden met die onzin - bijvoorbeeld als hij onze katten in een hoek drijft, of wanneer hij buiten onwijs uit zijn plaat gaat aan de lijn.   Volgens sommige mensen valt dat niet meer onder positief opvoeden, en daar kan ik mee leven. Maar stel ik begeleid hem uit een situatie en hij begint zich weer te ontspannen, zoekt weer contact met mij... dan wordt hij beloond. Maar soms kom je 'gewoon' (vaak door onmacht, loslopende honden midden in aanlijngebied met de baas méters verderop) in een situatie terecht waar je niet kunt gaan staan negeren.         " Hannah + Ginny & Winter  Huh? Dat is toch geen fysieke correctie..?! Je haalt hem uit een situatie,gewoon het contact dichter op zoeken,maakt dat hij zich beter weet te laten leiden door jou. (welke malloot zegt jou dat je dan met fysiek straffen bezig bent..of zeg je dat zelf haha  )   ..En dat het "ongewenst" gedrag is(ze doen niet zo hysterisch voor hun eigen lol)..ja daar is ook wat voor te zeggen,je zoekt het zelf al niet op,dus als het gebeurt en jij weet dat je zo wél contact met hem kan maken,dan is dat toch heel normaal. Vind het juist positief (tenzij je hem natuurlijk aan zijn halsband door de lucht zwiept,maar mijn gevoel zegt dat jij niet zo met je honden wilt omgaan)

297
18 februari om 15:20
Pitbull red kleine meid van Labrador
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Gewoon weer het zoveelste verhaal van stomme mensen die niet op hun hond letten of op hun kind.   Het kind fietst..en gaat een hond aaien...hoe gaat dat dan vraag ik mij af.Zit hij achter een hek,verdedigd zijn terrein?Liep hij los op straat,want hoe kan hij een kind zo stevig bijten vanachter een hek? Reed het kind net even over een pootje van de hond,terwijl ze recht op hem afreed om te gaan aaien?En heeft ze wel geaaid..of geknepen(je weet het niet)   En nu het mooiste...als je even verder googled,zie je dat de hond niet eens een Labrador is...misschien zit er iets van een Lab in.. De Pitbull wordt als held afgeschilderd...fijn altijd onze menselijke 'romantiek' op een groot honden drama te projecteren... De moeder van de dochter reageert met: 'ja dit was nooit gebeurd als hij zijn hond had gehouden waar hij hoort..in huis...of vast gebonden....'Ja en waarom kon jouw hond dan over de schutting springen en de hond doden...misschien omdat deze toevallig ook alleen buiten was Kind van 5 alleen buiten?Gaat ongevraagd een hond aaien....die alleen achter is gelaten in de tuin om 'te waken'?   Tjonge jonge,wat een verhaal weer ...    

79
17 februari om 22:46
bijten ,bespringen en weigert om in zijn hok te gaan.
 Pagina 1 | 2 | 3

" Ik dank u voor uw advies en beloof mijn best te gaan doen om mijn hondje meer aandacht te geven en vaker over dag uit zijn kennel te halen.Ik denk dat ik een vriendinnetje voor hem erbij zal halen .Met heel veel dank aan een ieder, en zal zeker terug komen om te vertellen hoe het verder met mijn hondje is gegaan .   Grtjes Cijnthia "  Laat ze je dan ook steriliseren?   Ik zou de pup niet aan een ketting leggen,zoals sommige adviseren(ik weet hoe kort te kettingen zijn in Suriname).   Dat hij een hok heeft van 15 vierkante meter is al heel wat voor Surinaamse begrippen.En heeft hij al 'mazzel'...ik heb ze krapper gezien.   Als je een echt het hond soort hebt wat je omschrijft,is het niet slim om hem te hebben voor de bewaking. Het risico dat hij uiteindelijk ,door slechte socialisatie(wat bij jullie normaal is) met mensen,mensen begint aan te vallen en niet meer los laat...wat wel gebeurd met andere rassen/asbakkenrassen. Weet wat je wilt /doet voordat je een pitbull als waakhond gaat houden in Suriname.   Probeer wat mensen er bij te halen die nog een beetje gek zijn op honden,en hem daar goede ervaringen mee op te laten doen.En vergeet ook zelf niet met hem dingen te doen,samen wandelen,lekkers geven(en ook gewoon eten),aaien,kroelen.Allemaal heel belangrijk om later te voorkomen dat zijn tanden uit zijn mond geslagen worden als hij iemand flink bijt..en/of niet meer los laat. Ik weet of je er voor open staat,maar neem hem af toe ook in huis...of laat hem de vrije keus om achter je aan te mogen lopen,ook door je huis.   Het bevuilen van zijn kennel is normaal..voor een hond van zijn leeftijd..maar ook omdat het een kennel is,en hij daar 12 uur achtereen in zit.Hij moet een keer zijn behoefte doen.Dat hij het in zijn bench (eigen slaapplaats) niet doet is ook heel goed en normaal. Als je hem vaker uit zijn kennel laat dan zal hij zijn behoefte juist op het terrein gaan doen..hoef je zijn kennel niet schoon te maken.

25
17 februari om 22:22
Help, onze lieve Bobby heeft het rijen uitgevonden.

Alles gedaan.....behalve rust geven/aanbieden,in de vorm van een kluif en je mand/bench in.(op een kalme en rustige manier,niet als straf,maar meer zoals je een moe kind lekker naar bed brengt  )     Je kan aanhouden 1 uur wakker= 2 uur verplichte rust.

145
17 februari om 16:12
goed huis gezocht voor Mojo, Engelse stafford. Update Inmiddels gevonden
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5

" Even een update, en ook nog eens een leuke: Gisteren is er een stel op bezoek geweest om kennis te maken met Mojo. Het klikte erg goed! Mojo ging gelijk bij ze zitten en werd heerlijk geknuffeld. Een stuk gewandeld, zodat ze ook zien hoe Mojo buiten is. Ze zagen het helemaal zitten met haar. Ze hebben maar mijn mening ook aardig wat kennis van honden gedrag en willen graag met haar aan de slag. Ze hebben het verslag van de GT gelezen en ook gezien hoe heftig ze kan reageren. Aankomende zaterdag gaan wij met Mojo daarheen,ze blijft daar eerst op proef. Maar als alles goed gaat hebben we, zoals het er nu naar uit ziet, leuke baasjes voor haar gevonden! " Mojo Jojo  Meid ik word er nu al emo van.Je neemt geen hond met het idee dat je een hond ook weer weg doet. Die volgende stap lijkt er nu bijna echt aan te komen dan hè.   Hoe 'eng' je je hond of de situatie ook vind met Mojo en je kindje in huis,je hond daadwerkelijk met anderen mensen mee geven zal niet makkelijk zijn.   Ik leef tótaal met je mee,en hoop echt dat deze mensen dé mensen zijn voor Mojo,zodat ze toch ook het hondenleven zal hebben die ze hoort te hebben(in de zin van,mensen die zelf niet bang zijn aangelegd en haar angsten voeden of overnemen...zoals jij misschien doet)wat rustiger,zonder kindjes.   Duimen dat dit het helemaal wordt voor Mojo. Sterkte meis!(wordt al met al een moeilijke week..als ik het zo inschat)

15
14 februari om 13:13
Wat zijn normale prijzen voor volwassen stamboommechelaars

Nu wordt ie weer mooi hoor...ze doet niet precies wat jij wilt,en dan mag ze weg...nog even een nestje gekregen..   Je houdt zo'n hond toch gewoon zelf,of heb jij een hond alleen als statussymbool?     Om te voorkomen dat ze als fokteef gebruikt wordt kun je haar zelf houden of steriliseren en dan pas weg doen,wat misschien beter is want het klinkt niet echt als 'liefde hebben 'voor de hond.

41
13 februari om 20:52
Pittige rottweilerpup
 Pagina 1 | 2

Ik zeg doorgaan zoals je het doet,in ieder geval de intentie om te willen belonen voor het goede en je oplettende inzichten.   Ik zou ook zeggen,dat hij nog te moe is om te kunnen snappen en goed te reageren op wat jij hem aanbiedt,dus het alternatief om in te knagen. Als je hem 3 keer iets anders aanbiedt en hij gaat dan verder 'klieren'dan is het idd tukkie-tijd    Wat je anders kan doen,om ook te voorkomen dat hij het toch iets dreigend vindt dat je hem oppakt om in de bench te leggen.Het oppakken is net even te veel. Laat hem er zelf heen lopen.Neem een kluif,of gevulde Kong,of wat kleine lekkers snoepjes en lok hem de bench in,het lekkers voor zijn neus houden en hij loopt zo mee de bench in.Als je kleine snoepjes hebt strooi je die in de bench,zodat hij deze ook nog een beetje moet 'zoeken'. Na het kluiven of de Kong zal hij echt moe en gekalmeerd zijn en in slaap vallen. Mocht hij nog onrustig zijn,dan kun je met je rug tegen de bench gaan zitten.(kijk tv,lees een boekje,of kijk op het internet..doe je eigen ding) Kijk niet naar hem,zeg niks en raak hem niet aan. Op deze manier geef je hem een veilig en rustig gevoel door er even voor hem te zijn,fysiek,dat heeft hij dan even nodig om in slaap te vallen.Samen met dat  je hem totaal geen aandacht geeft,en geen prikkels kalmeert hij snel.

88
12 februari om 13:14
Hoe pak ik dit nu aan?
 Pagina 1 | 2 | 3

Misschien dit topic aan hem mailen,weet hij hoe jij er tegenaan kijkt,en hoe rot jij je voelt door zijn gedrag en hoe andere mensen daar ook tegen aankijken -NOT DONE-   Ik begrijp helemaal hoe je je voelt,en dat je de tranen van woede voelt prikken. Ik zou dezelfde gevoelens hebben..en juist omdat het familie is en dat persoon dan goed ken,zou ik er dírect bovenop springen,hoe jong ook en hoe aardig ik een persoon ook zou vinden,bij mij duikel je direct diep onder het nul punt van respect hebben voor iemand,en had ik zo iemand wel een kledder gegeven,hoe dan ook vanuit een (blinde)woede en shock-impuls.Zó boos zou ik hierom worden. (ik heb de man van mijn oma ,op mijn 10e al woedend toegesproken,of hij helemaal goed was geworden,omdat hij ons volwassen keeshondje 'even' aan haar nekvel op tilde(ze gilde het uit!!),want dat doet een moeder hond ook.....ja bij een pup!Hij bedoelde het niet eens vanuit een straffend oogpunt,maar gewoon omdat het kan...Als ik er op terug denk,vind ik mezelf erg brutaal om als 10 jarig kind zo te reageren naar een volwassene,maar dat is wat er gebeurd als mensen voor mijn neus rare dingen doen met dieren)   Maar begrijp dat je het niet doet,want iedereen is anders. Ga je hond beschermen,naar buiten of lekker in je kamer,samen op bed ,tv kijken. Houdt je hond en oom vooral vér van elkaar vandaan.(zolang hij het niet begrijpt en geen respect kan tonen voor jullie en Kahlúa)  

13
11 februari om 22:07
Pup 14 weken jaagt telkens zijn staart achterna!

" Absoluut dit gedrag afkappen. Niet door streng op te treden, maar afleiden. Echt heel belangrijk. Bij de Bull Terriër komt dit gedrag heel vaak voor met hele nare gevolgen.    http://dieren.todio.nl/honden/waarom-rent-hond-zijn-staart-achterna-7033.html   " Bulleke  Helemaal mee eens,iets ander te doen geven en afleiden.   Volgens mij is/kan het ook een DH tikje zijn,want ik heb het wel vaker gezien bij jonge DH's. Maar dan ook voornamelijk als ze een baasje hadden die opeen bankje ging zitten en de hond het verder zelf moest uitzoeken...oftewel,volgens mij raakt een DH vrij snel verveeld in zijn koppie en wordt daardoor zeer onrustig van binnen,waardoor ze achter hun staart aan gaan jagen.   Dan bedoel ik echt niet dat je veel en druk met hem hoeft te gaan doen,maar denk aan denkspellen,zijn hersentjes moe maken.Door die denkspellen te doen maken ze ook goede hormonen aan,waardoor ze kalm en voldaan raken.   Google even op denkspelletjes voor de hond en hersenwerk voor de hond.   Belangrijk is om een balans te vinden tussen lichamelijke beweging,geestelijke uitdaging en rust. Las voldoende rust in,1 uur wakker = 2 uur bench/mand rust.  

45
10 februari om 13:15
Niet goed opgevoed.
 Pagina 1 | 2

Kinderen van 8 jaar hebben nog geen compleet geweten..dus doen idd wat ze geleerd krijgen van de ouders....in dit geval op elke hond af vliegen    Ik zou zelf er voor kiezen -in het geval van het hebben van een ietwat onzekere,snel hoog in energie zittende hond-om goed vooruit te blijven kijken en het zekere voor het onzekere te nemen voor een volgende keer. Als een hond een kind bijt..maakt het geloof ik niet echt uit hoe en wat er gebeurde...een hond krijgt een spuitje.(voor mij zou het wel uit maken,maar de instanties denken daar iets minder genuanceerd over)   Leer hiervan.Je kan bij volwassenen er al nooit vanuit gaan dat ze met je meewerken,laat staan met kinderen. En hang ook niet te sterk in 'regels'...'Kahlúa liep los (toegestaan)'...het blijft jouw verantwoording dat je hond niet in problemen raakt,hoe l*llig de situatie ook.(een rood stoplicht zegt automobilisten te moeten stoppen en wachten,toch rijden er mensen door rood..dus kijk je ook nog om je heen als je als voetganger groen licht krijgt..'regels' geven geen veiligheid)

14
09 februari om 09:42
Gedragstherapeut & BAT

Je kan ook even kijken op youtube,staan veel filmpjes,kun je mooi zien hoe en wat ze doen en hoe goed de honden reageren op deze methode.

27
08 februari om 21:31
Hoe leer je blaffen af?

Hoe leer je blaffen af?   Door de stilte te belonen.

23
07 februari om 23:45
sorry noah... !

Een angstige hond is moeilijk over te halen... Het beste wat je kunt doen is overdag proberen langer te lopen en in de avond korter lopen en dan toch die kant op lopen waar hij zich nog wel prettig bij voelt. En ik zou er Telizen bij gaan geven,dat is serieus goed voor angsten,je kan ook alleen de werkzame stof kopen bij de tuinen L-theanine,werkt net zo goed,goedkoper en zonder chemische stofjes als toevoeging.   En als je dat al 3/4 weken geeft (het moet inwerken) dan zou ik ook eens niet door lopen in zijn angsten,of dan toch maar weer die betere kant op lopen,maar hem weer vertrouwen gaan geven op de plekken die hij nu eng vindt.Dat kun je doen met héle lekkere dingen, frikandel/rodiworst/viskoekjes/gedroogd vlees -en ook echt op een lege maag,angstige honden willen vaak niks te eten,maar met een lege maag heb je meer kans om toch nog een succesje te behalen-Noah is toch ook een ballenfreak  dan neem je die ook mee.   Loop eerst met hem de goede kant op en maak een wandeling,dan als je bijna thuis bent ,loop je even door die 'enge'kant op. En daar ga je met hem spelen,met de bal,en/of strooien met het lekkers op de grond,steeds een beetje verder. Overvraag hem niet,maar stop ook niet te snel,moet je zelf even aftasten,jij kent Noah het beste.  

10
07 februari om 22:49
beginnen met speuren

Kijk eens..dit heb ik een paar jaar geleden gekregen van een hele goede Gedragstherapeut:   Lesplan Speurcursus     Veel van onze honden krijgen iedere dag meer dan genoeg beweging en ‘echte’ training. Maar deze activiteiten komen maar weinig overeen maar hun aangeboren vaardigheden. Een groot gedeelte van de hondentraining komt neer op tempo, spanning, precisie en controle, zelden wordt rust en concentratie gevraagd. Een hond die te opgewonden is door alle actie of een te hoog stressniveau heeft, kan dingen niet goed opnemen, dus niet goed leren.   Door samen te speuren met je hond, verbetert de samenwerking tussen jullie en het gedrag van de hond, dit kan op allerlei vlakken zijn.   Speuren vergt geduld van de trainer, inzicht in de hond, systematisch kunnen denken en gemotiveerd zijn! Bedenk ook dat de training niet alleen maar voorwaarts kan gaan, soms staat de training stil of moet je zelfs een stapje terug doen.   Honden leren door associaties / verbanden te leggen Het is zeer belangrijk dat een hond tijdens de training en zeker met speuren, alleen maar positieve associaties legt. Het gaat om het samenwerken. Dwang en straf gebruiken we dus absoluut niet, nooit! Een gemotiveerde hond wil altijd werken. De motivatie bereik je door de juiste beloning op het juiste moment in de juiste hoeveelheid te geven. Lekkers dient klein, vers en zacht te zijn. Met speuren is het niet verstandig om harde / krokante beloningen te gebruiken, kruimels zullen op de grond vallen en de hond zal deze ook willen hebben, terwijl jij verder wilt met de training. Steeds als de hond een oefening buitengewoon goed uitvoert, krijgt hij de jackpot. Dit kunnen meerdere koekjes zijn, een speeltje, ander voer van meer waarde of de hond laten doen wat hij heel graag doet bijv. los rennen, zwemmen etc. Maar let op, tijdens het speuren dus als de hond bezig is, belonen we niet! Je kunt immers nooit weten wat de hond op dat moment ruikt, misschien volgt hij wel een verkeerd spoor. Je kunt wel op het spoor wat lekkers leggen. Het speuren op zich is voor de hond een grotere beloning dan de beloning, het lekkers zelf. Geef de beloning daarom ook niet uit de hand, maar gooi het op de grond.   Een van de belangrijkste dingen in hondentraining, vooral tijdens het speuren, zijn pauzes inlassen. Doel van de pauze is ontspannen en het geleerde verwerken. Een pauze dient rustig te zijn, dus niet wild gaan spelen, maar rustig een kort rondje wandelen bijv. of samen in het gras zitten, in ieder geval geen commando’s opleggen aan je hond. Doel van pauzes: opnemen wat je geleerd hebt relaxen impressies verwerken drinken en / of eten comfort, bijv. opwarmen of drogen na speuren in de regen / kou   Er is een verschil tussen zoeken en onderzoeken. Enriched environment dient alle zintuigen te prikkelen, ben dus creatief in opdrachten verzinnen.        

15
06 februari om 19:02
Niet luisteren en de baas spelen

Ga auj op zoek naar een goede gedragstherapeut die NIET werkt met straffen!   Ik denk dat de opvoeding meer voor jullie nodig is.Jullie hebben goede positieve handvatten nodig. Straffen is NOOIT goed,dat doe je idd als je zelf niks weet of snapt van hondentaal en gedrag..dan ga je uit onkunde een dier straffen,voor waarschijnlijk normaal dieren gedrag.(heb je daar wel rekening mee gehouden,dat een dier een dier is en geen menselijke trekken heeft?(godzijdank).   Dit zinnetje vind ik niet zo'n mooie :Want er komen spanningen en conflicten binnen het gezin en zo heeft Yella niet langer een goede invloed op ons.    Mijn vraag is dan,hebben jullie wel de (juiste)positieve invloed op haar?Een hond geeft je terug wat je er zelf in stopt-een spiegel-.

61
04 februari om 19:56
onzindelijk gedrag
 Pagina 1 | 2 | 3

Waar je de fout in gaat is bij het denken dat ze na 3 dagen al volledig gewend is aan haar nieuwe situatie..nieuw huis,nieuwe geuren,alles is niet vertrouwd en onwennig,haar oude baasje mist ze,kortom,ze heeft stress.Ze was zelf op haar vorige adres geboren en kent niet anders in haar leven van 3 jaar.   Een hondje heeft gewoon tijd nodig om te mogen wennen. Zodra ze zich veilig en geboren voelt in jou huis,stopt het in huis plassen/poepen.   Doe rustig aan,maak je niet druk,dat is niet nodig.Het komt echt goed,geduld en rust is nu belangrijk,vriendschap en vertrouwen kweken.   Verder is het goed om het kleed tijdelijk(een maand) op te bergen. En stap even elke uur met haar naar buiten(of in de tuin,wat lekkers in de tuin strooien,zodat ze ook gaat snuffelen in de tuin),niet voor een héle wandeling,maar puur om het geplas/poep binnen voor te kunnen zijn. En gebeurt het toch binnen,niet boos worden(lees wel dat je nog niet boos bent geworden,maar wil het wel benadrukken het ook niet te gaan doen),niet NEEE roepen,maar opruimen in rust.  

118
31 januari om 21:27
Nieuw baasje gezocht voor Rico - Mechelaar - 8 jaar - Update pagina 4
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

" ik weet niet wat ik daarvan moet denken, en ga er ook maar niet teveel op in, echt goed nieuws vind ik het niet omdat Rico toch al jaren niet op zijn plaats is bij je broer. Om dan te spreken over de hond een tweede kans geven gaat mij wel te ver.    Maar goed je hebt je best gedaan, Rico leeft nog en laten we hopen dat hij geen medische problemen vanwege geen goed voer of andere reden krijgt en weer weg moet.   ik zou als het mijn broer was hem wel heel erg stimuleren om wat meer over hondentaal te leren zodat hij inlevingsvermogen kan tonen in de hond. Een goede gt (absoluut geen herderdriller die geen hondentaal maar mensentaal spreekt) kan Rico, en je broer misschien bijstaan?    " Dobry  superantwoord

112
30 januari om 23:51
Mijn pitbull
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

Je kan op zijn minst proberen (als je dat zelf wilt uiteraard) B.A.T. training te gaan doen. Hoe dan ook zit er intolerantie in jouw hond(enras),maar dat wil niet zeggen dat het niet te trainen is om relaxt(er) te gaan reageren bij het alleen zien van een andere hond.Hij hoeft echt geen vrienden te worden,maar ik weet zeker dat je er nog 90% een positieve draai aan kan geven als je B.A.T. training zou gaan doen.   http://www.moniquebladder.nl/blog/2013/06/17/uitvallen/   Filmpje met hond die ook reactief is op andere honden:       Filmpje met reactieve hond op 'enge' vreemde mensen:          

10
30 januari om 11:23
hoe leer ik dat mijn pup niet achter mijn katten mag rennen?

Ik zou niet weten wat het goed doet voor een pup of voor een kat om zó gestrest te raken dat een kat knoerthard moet uithalen....Kat flink over de zeik en hond gewond...   Een pup kun je ook aanlijnen. Verder is het goed om je pup voldoende rust te geven-verplichte rust. Dat kan in de bench,kluifje in de bench leggen en pup er zelf in laten lopen.(verder alle maaltijden in de bench geven,zodat het een veilige plek wordt en geen strafhok.Kan pup nog niet alleen in de bench,met een gesloten deurtje(paniek moet ten alle tijden voorkomen worden,de bench moet een leuke ervaring blijven)dan met je rug tegen de opening gaan zitten en negeren ,tot hij rustig gaan kluiven/slapen.Dan kun je proberen op te staan. Rusten kan ook in een mandje,probeer de mand af te schermen in een hoekje,zodat er zo min mogelijk prikkels binnen komen,zodat de pup het idee heeft dat hij echt zijn rust kan pakken. Ook daar kun je bij blijven zitten,wil hij er uit,dan pak je iets lekkers en leid je hem met het lekkers zo -hup- terug het mandje in.Sowieso is het goed om in het mandje een kluifje te geven.   Het is belangrijk om een hond in balans te hebben,krijgt je pup te veel prikkels en te weinig kans om de prikkels te verwerken,door goed en voldoende te rusten,dan kan het gebeuren dat ze niet meer goed luisteren of goed reageren als je ze probeert af te leiden.Ze zijn te moe en dan 'pakt' er niks meer in dat koppie. Voor een goede rust en prikkelverwerking kun je aanhouden: 1 uur wakker= 2 uur rusten.   Is alles al geprobeerd en zijn alle slaapjes en spelletjes al gedaan en lukt het niet om hem niet achter de kat te laten aan jagen,dan gewoon aanlijnen.Er komt echt een moment/dag dat hij het gaat snappen. Nu hoeft hij niet een hele dag in huis aan de lijn,maar het leert hem kalmer te blijven en hij kan niet weg,maar is toch nog vrij en wakker en in de buurt van jou.

26
30 januari om 08:59
haat aan bellende mensen!

Het was moeilijk en zwaar...om te realiseren dat ik niet hoef te rekenen op medewerking van eventuele intelligente en meedenkende-voelende mensen.   Realiseer en accepteer dat en kies er zelf voor om niet op paden te lopen waar je geen kant meer op kan.   En leun vooral op jezelf,denk niet aan die andere honden,denk niet aan die bellende ongeïnteresseerde man...denk aan jouw eigen hondjes en hoe JIJ die wel kan helpen. Concentreer je daar op.Ga je je concentreren op wat andere fout doen,of volgens jou beter hadden moeten doen,dan kom je dood ongelukkig uit je wandeling vandaan. Let op jezelf en werk aan je concentratie niet te laten afglijden naar iets wat er niet toe doet.

969
29 januari om 22:58
Krijg ik nou eindelijk een snoepjúúúúúúúúúh???? > Deel 2
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33

Hebben jullie weleens dat er een soort van wit poederig stippen laag op de zelf gedroogde snacks komt?? Ik dacht eerst aan schimmel(na een paar dagen),maar van de week gebeurde het na een paar minuten... wat gebeurd er??Van te warm naar koud?of zo..

16
29 januari om 08:23
Welkom VINO

Wat een schattige Teckel!   Nou de eerste en mooiste tip vind ik zelf,zeker nu je het precies op tijd vraagt  Laat de pup in een mandje/doosje/bench naast je bed slapen.   Ook al wil je hem niet laten wennen op je slaap kamer,is het toch goed om te doen als de eerste basis om vertrouwen te krijgen in zijn nieuwe leven(huisje,mensen,geuren,geen mama/broertjes/zusjes).   Het is namelijk best stress voor een pup,alles ineens nieuw.   Niet laten huilen/piepen in zijn eentje in een hele andere kamer. Vertrouwen geven.   Succes  slaap lekker allemaal.

2
28 januari om 19:49
Ik zoek even iemand die mij kan helpen!

Het staat wél in het openbaar    EDIT: Oh wacht..je bedoelt de totale vraag en link van MP natuurlijk haha   

11
27 januari om 11:09
kennismaking

Jouw hond is wat onzeker en richting angstig met andere honden,wat zich begint te uiten met agressie-stress signalen.   Ook al is deze kennismaking bedoelt om de honden kennis te laten maken,de kunst is meer om het in eerste instantie niet de druk daarop te leggen. Houdt de honden aan de lijn,honden aan de buitenkant laten lopen(opstelling: hond-baasje-baasje-hond).En wandel zo een kwartiertje,je zal zien de eerste druk en spanning is dan gezakt. Jouw hond heeft kunnen ervaren dat alles kalm is en de druk niet ligt op dat hij 'iets moét' met de andere grote en onbekende hond.   Dat is ook een fout die wij mensen maken,ik vroeger ook hoor...we denken het zijn allemaal honden,dus dat komt wel goed,maar in werkelijkheid hebben honden -net als ons - tijd nodig om aan elkaar te wennen en vertrouwen krijgen in elkaar,een band moet groeien,ook bij honden.   ...Na het kwartiertje samen lopen,en jullie zelf een praatje maken elkaar en de honden niet het idee hebben gegeven direct iets met elkaar te moeten,kun je nu een hond wisselen en kijken hoe dat gaat,zonder iets te zeggen of nadruk te leggen(opstelling wordt dan: hond-baasje-hond-baasje.) Gaat dit ook goed,en wil jouw hond niet snel op die ander af,is zijn houding rustig en eigenlijk ongeïnteresseerd(  ) in de Herder dan moet het goed komen. Is hij toch nog érg gericht op het persé NU 'iets moeten' met de herder,dan nog verder uitwandelen aan de lijn en volgende week weer hetzelfde doen.

31
27 januari om 08:41
Hond heeft roedellid gebeten
 Pagina 1 | 2

Een mens is geen roedellid...   Als een hond echt bijt,dan ben je hoe dan ook flink over de grenzen gegaan van wat de hond nog prettig vond of zich veilig bij voelde.   Schets eens de gehele situatie en niet alleen het 'eind resultaat'. Waar was de hond,lag deze te slapen,lag deze op de bank,ging het familielid naar de hond toe of liep de hond naar haar toe en beet? Heeft de hond in het verleden al eens gegromd?Is de hond in het verleden al eens weg gelopen bij een aanraking,of draaide deze zijn/haar hoofd weg.Werd er getongeld door de hond..?Er zijn echt tig vragen te stellen..

21
26 januari om 23:38
Puppy opeens poep eten!!!!!!!

" en heb je nog tips om dat af te leren "  Jawel hoor...   -vaker uitlaten -over gaan op vers vlees,dan heeft je hond de helft minder aan  ontlasting,omdat er in vers vlees geen granen zitten -poep opruimen voordat ze het op eet -hond niet (te lang)in een kennel laten zitten. -zelf opletten/nadenken of je hond misschien moet poepen en nu  uitgelaten moet worden(veel honden poepen op dezelfde tijd) -NOOIT straffen of boos worden als er een ongelukje in huis  gebeurd..of in haar kennel,want dan gaan ze het zelf opvreten zodat  ze niet op hun koppie krijgen.

17
26 januari om 23:32
plassen tegen andere hond

" Dank je wel voor jullie reacties. Het plassen tegen andere honden gebeurt pas sinds enkele weken, maakt niet uit wat voor hond, groot, klein reu of teef. Dat met lange lijn is goed idee, ga ik proberen. "  In wat voor context gebeurd het?   Lopen jullie samen door het bos/park te wandelen en begint dan tegen voorbij wandelende honden aan te plassen?   Of sta je juist stil op 1 plek,waar meerdere honden zijn..die ook nog druk met elkaar spelen?   In de laatste situatie zal je hond te veel spanning voelen en van zich af gaan plassen.Je lucht laten ruiken is ook kalmerend bedoelt. Je ziet het héél vaak,strak gespannen honden,die staan te wachten tot die -oh zo andere spannende- hond er is...dan huppelen ze even snel opzij,richting een rots,berg zand of lange grasspriet,piesen er tegen aan,zodat die andere hond daar ook direct -goed- op reageert en daar aan gaat snuffelen. Weet iedereen weer waar hij/zij aan toe is    Dus tegen een andere hond aan plassen is voor mij een teken van "belanden in een te drukke situatie".  

20
26 januari om 23:26
Hondengedragsprobleem

" Beste mensen! mijn hondje was toen hij ongeveer 10 maanden oud was gebeten door een hond op het strand. Er was geen bloed of dergelijken. Het was wel even schrikken! Over het knie probleem zijn we naar de dierenarts geweest. Omdat het niet erg vaak gebeurt vond de dierenarts het niet nodig om een operatie aan te brengen omdat het natuurlijk een dure maar ook riskante opdracht is. Je snijdt natuurlijk in zijn beenderen. De hond lijkt er ook niet zoveel problemen door te hebben. Denken jullie dan dat ik hem gewoon los kan maken en dat het dan beter gaat met honden dan aan de lijn? Nog bedankt voor alle reacties! Jullie zijn top! mvg Sibren " sibren  Als hij andere honden aanvalt/aanvliegt,dan eerst voorlopig aan de lijn houden en gaan oefenen met het negeren van andere honden,en de aandacht bij jou te krijgen.   Met brokjes werkt dat niet,mee iets mee wat zó lekker is ,dat het niet te weerstaan is.Denk aan piepkleine stukjes rodi worst,of frikandel,gedroogd vlees.   Ga thuis flink oefenen-elke dag 2 keer een minuutje of 2)met zijn aandacht vragen.Kies daarvoor een woordje,zijn naam of geluidje wat je gaat koppelen aan het lekkers.Je zegt zijn naam/woordje/geluidje en geeft hem het lekkers om op te eten.Dit herhaal je 2 minuten.Doe dit 2 keer per dag.(waarom 2 keer 2 minuten,omdat het kort moet,als je een hond te lang bevraagd kan het zijn dat een hond zijn aandacht verliest) Na een dag of 2 ga je een stapje verder.Je laat hem zitten en zegt hem te wachten,je zet 1 stap op zij,en roept zijn naam/het woordje/maakt het geluidje,dan komt hij bij je,je beloont weer met het áller lekkerste wat je hebt voor hem(of wat zijn duidelijke voorkeur heeft om direct te wíllen luisteren) Dit ga je ook 2 keer per dag 2 minuten doen. Na 2 weken weet hij echt wel wat je bedoelt en kun je ook op straat zijn aandacht vragen als je/hij een hond ziet aankomen die hij te spannend gaat vinden.   Je kunt 2 dingen doen: -met afstand om de andere hond heen lopen,dus meters er tussen maken,zo krijgt je hond meer vertrouwen in jou,honden krijgen namelijk mot met elkaar als er simpelweg te weinig ruimte is om hun normale hondentaal uit te kunnen spreken..en dat kan niet met al die smalle stoepjes in Den haag.Laat hem jou volgen,vraag zijn aandacht,laat hem met jou mee lopen.Beloon hem met het lekkerste wat je hebt.   -neem gepaste afstand,meters en sta stil met je hond en vraag zijn aandacht,beloon hem met het lekkers als zijn aandacht naar jou gaat.Vindt hij het nog moeilijk,dan kan het zijn dat je nog te dichtbij bij de andere hond bent en neem je de volgende meer nog wat meer afstand en ruimte voor je eigen hond.Houdt rekening met mensen en een hond aan de flexilijn...die dingen kunnen van 3 tot 8 meter uitrekken...dus als iemand dan alsnog de hond zo bij jou hond kan laten komen heeft het geen nut,echt voldoende ruimte houden en rekening houden met flexilijnen.   Proberen mensen toch dichterbij te komen,attendeer hen er op dat ze afstand moeten houden,omdat je met jouw hond aan het trainen bent.   Alles is een proces -kost tijd- en een hond voedt je een leven lang op.Soms verwateren aangeleerde dingen,dan pak je dat gewoon weer op.   Wat betreft het contact hebben met andere honden,zorg voor een aantal wandel vriendjes.Misschien heeft hij al 1 of meerdere honden waar hij altijd goed op reageert,dan is het goed voor hem om daar mee te wandelen,daar heeft hij al vertrouwen in.   Je kan ook mee gaan lopen met sociale wandelingen,daar houden ze juist rekening met honden die het moeilijk vinden om met andere honden om te gaan.In die wandelingen krijgen honden de kans om in een rustige situatie samen te wandelen,aan de lijn,of later los omdat ze vertrouwen in elkaar hebben gekregen.   Ik zou ook afstappen van de roedelregels..het maakt niet uit wie er eerst eet of voorop loopt,bouw een vertrouwensband op,geen militaire orde..denk aan ouderlijke liefde,met regels en grenzen,gebracht op een kalme manier.

10
26 januari om 22:24
Raar Obi gedrag

Als jullie dan met z'n 3en wandelen,hebben jullie dan ook weleens geprobeerd van lijn de wisselen? Of hij bij de ene kalmer kan lopen dan degene die hem daarvoor vast had?Als jij hem nu steeds vast hebt,en hij zo graag 'rondom'je vriend is(lijkt te zijn op die momenten) ,misschien wordt hij rustiger als je vriend hem dan vast houdt?   Verder lijkt het mij hele erge (blije) opwinding,en opwinding moet je gewoon 'uitzitten'op straat dan haha. Echt wachten tot hij weer kalmer is en dan weer lopen.   Maar als jullie nu een uur wandelen,houdt hij het dan echt 1 uur vol,of doet hij het de eerste 10/15 minuten?  

39
26 januari om 18:28
Dominant gedrag.
 Pagina 1 | 2

Ben je ingelezen over de ras specifieke kenmerken van dit ras?Dat er een omslag in komt,en dat ze uiteindelijk niet met andere honden kunnen,er zijn uitzonderingen,maar ik gok(weet het wel zeker)dat jouw goed gesocialiseerde-en overal op af rennende,geen begrenzing of zelf beheersing aangeleerd- hond straks niet meer met andere honden kan. Ik zou strak gaan werken aan het leren negeren van andere-vreemde honden- en om blijven gaan met de honden die hij goed kent(door en door) en daar samen mee wandelen(aangelijnd,zolang hij niet goed luistert kun je het risico niet nemen om per ongeluk een pup tegen te komen,en deze een (klein)trauma te bezorgen).Spelen is kracht meten,zeker als het een hele drukke hond met veel energie is,samen met het ras heb je een 'power' hondje.     Met of zonder stamboom?(met stamboom weet je 100%zeker dat je in ieder geval echt dát ras hebt,zonder stamboom kan er van alles in gemengd zitten)

41
26 januari om 12:32
pissebedden is de gedroogde pensstaafjes
 Pagina 1 | 2

Ja ook gehad!! Ook via Lupa,maar dat was vorig jaar zomer al.Op de paardenpezen. Ik had toen 3 kilo,via via besteld....en na een maand of zo,liep er 1 door die slaapkamer,waar het kastje staat met 'koek'erin. Ik heb er toen niet over geklaagd(ben af en toe wat suffig,en wil niet al te vlot klagen) ,heb toen al die stukken afgeveegd,de resten verzameld van die beestjes en weg gegooid,daarna niks meer gezien van die beestjes.

10
26 januari om 06:47
Geadopteerde hond 6 maand, wil niet zindelijk worden

Dat komt vanzelf goed hoor.Ik heb mijn hond uit Spanje geadopteerd met 5 maanden oud.Zij heeft 4 weken lang álles op het balkon gedaan,daarna durfde zij het ook buiten op straat.Ze moest wennen aan alles.

158
25 januari om 10:29
Flexilijn-irritatie! meningen gevraagd
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Nou laat ik zeggen door alle ervaringen met mensen en flexilijnen..(wat gelijk lijkt te staan aan;'Who cares..ik laat mijn hond uit én ik ben alleen op de wereld') ...ik met GROTE bochten en zelfs oversteek als ik weer een exemplaar zie lopen met een flexilijn,want idd wat Toki al aangeeft,ze hebben geen idee dat er een rem op zit..en gebruiken het ook niet.

46
24 januari om 19:49
gescheurde kruisband.
 Pagina 1 | 2

Ik niet,beterschap voor je hondje. Heb wel even gezocht... http://www.hondenpage.com/hondenforum/zoeken/gescheurde-kruisband.php

61
21 januari om 23:13
ten einde raad
 Pagina 1 | 2 | 3

Ook al lijkt een aanvallende hond zulke situaties zelf op te zoeken,ze doen het absoluut niet uit plezier,er is iets aan de hand.Als je de medische kant hebt uitgesloten,dan hou je de omgeving over en de balans tussen rust,lichamelijke beweging en geestelijke uitdaging.   Om te beginnen met RUST;hoeveel rust en echte slaap krijgt de kleine bull?Om je een mooie indicatie te geven om je pup/jonge hond stabiel en uitgerust te houden is het goed om 1 uur wakker,2 uur rust aan te houden. Een hond die zwaar overprikkeld is kan zich behoorlijk gaan misdragen...puur omdat hij doodmoe is,niet meer weet wat hij moet,niet meer goed kán nadenken(om de goede kant te kiezen of rust te kiezen en op te zoeken) schiet snel in de verdediging.Sommige honden moet/mag je helpen met de rust te vinden,door de hond met regelmaat te begeleiden naar zijn eigen slaapplek,zorg voor een eigen slaapplek die alleen voor die ene hond is bedoelt,zodat de hond dan ook echt de keuze kan maken voor échte rust(waar geen andere honden in komen liggen/of klieren),zorg dat de slaapplek op een hele rustige plek is/staat,neem een hoek in een kamer waar je eigenlijk amper langs moet lopen mocht je naar de keuken willen of je gewoon door het huis willen verplaatsen,door die rustigste plek te kiezen voor hem ,zal hij minder prikkels binnen krijgen en beter slapen(en zo prikkels kunnen verwerken..en zo dus opgeladen raken om in de toekomst dingen beter te kunnen filteren en rustig te zijn en goede keuzes te maken omdat hij weet dat er een andere keuze is,door de ruimte in zijn koppie) of als je een bench gebruikt kun je daar ook gedeeltelijk een dekentje overheen leggen,zodat alleen de voorkant nog open blijft,het wat donkerder wordt in de bench en als een veilig hol kan voelen.(bench mag nooit als strafhok gebruikt worden,wel als rustplek,dus ook als hij uitvalt neem je hem mee daar naar toe,strooi wat lekkers in de bench,laat hem er zelf in lopen,deurtje dicht en hij zal gaan tukken..en dit is een andere manier van doen,dan wanneer je een hond een bench in duwt met boosheid en het als strafhok gaat dienen) Waar je ook naar kan kijken is wat is jullie gezinssamenstelling,zijn jullie drukke mensen,hebben jullie vaak ruzie/gekibbel,komt er veel/vaak visite,veel verloop in huis.Hoe veel zijn de honden alleen thuis?     Lichamelijk beweging:Hoe vaak gaat hij uit per dag,hoe lang zijn die wandelingen,gaan alle 3 de honden altijd samen tegelijk naar buiten?Hoe vaak zoeken jullie per week buiten plekken op waar veel andere honden zijn en hij veel mee moet spelen..of iets mee moet,omdat er nu eenmaal veel honden zijn?Gaan jullie weleens 1 op 1 met hem op pad?Samen buiten keutelen,struinen door blubber,snuffelen door het bos,samenwerking.   Geestelijke uitdaging:Zoek op google naar denkwerk voor honden en er gaat een wereld voor je open.Je hoeft er niks voor te kopen,behalve wat lekkere dingen.Als je wat oude handdoeken-kleedjes-washandjes-handschoenen,doosjes,keukenrollen,wc rollen in huis hebt dan kom je al een heel eind om je hond wat denken zoek werk te laten doen,daar worden ze namelijk rustig en voldaan van,en maakt juist goede hormonen aan bij de hond.Ze zeggen ook een kwartier denk-zoekwerk staat gelijk aan 45 minuten wandelen qua moe worden.Een voorbeeldje,neem een handdoek en neem hele kleine stukjes koek/kaas/worst/gedroogd vlees en rol de handdoek op en verdeel de stukjes er in terwijl je de boel oprolt.Dan zal de hond de koekjes uit de handdoek gaan pielen/peuteren/graven/duwen.   Verder is het belangrijk dat jullie de honden kalm uit elkaar halen en niet mee gaan of voelen in de hysterie van het moment...en naar de bench begeleiden...voor nu,want als je de dingen gaat doen die ik hierboven omschrijf krijg je een andere hond,met meer rust in zijn lijf en koppie. En als je het ziet gebeuren/aankomen,dan áltijd direct reageren,wat Billie Jean al zei,opsplitsen,en nog vlotter een halsband aan laten en die even rustig beet pakken en zeggen 'kom maar' en weg begeleiden.

56
20 januari om 11:35
Ziwipeak Of iets anders.... Zucht...
 Pagina 1 | 2

Ik bestel ook bij degomeat,alleen hert en kangoeroe. En koop Shaweca,de Paard/Konijn variant.Voor jouw hond kun je ook de variant Lam/Zalm kopen. Shaweca is wel goed te vinden in dierenwinkels.

8
17 januari om 22:37
Betrouwbaarheid www.kathond.nl ?

Hallo allemaal :-D Ik wil iets bestellen bij www.kathond.nl maar weet niet of het een betrouwbare site is. Heeft hier iemand weleens iets besteld daar en alles goed ontvangen? Er zijn via google wel allerlei goede reviews,maar die kun je ook zelf invullen..mocht je de boel willen oplichten..als oplichter zijnde. Zie ook geen waarborglogo op de site,daarom zoek ik persoonlijke ervaringen. Bedankt :-D

49
17 januari om 22:07
Nestgenootjes ook kans op leishmaniose??
 Pagina 1 | 2

Hoeveel de kans is....als ik kijk naar het nest van mijn hond,en haar moeder erbij gerekend ,dan gaat het om 7 honden in totaal waarvan er 3 wel Leishmania hebben gekregen,en de andere 4 niet.   Mijn hond is nu 6,5 jaar en geen van de symptomen die bij Leishmania horen.Een broer kreeg het al in zijn 2e levensjaar,haar moeder na een jaar of 3 en haar zus na een jaar of 4.   En als ik kijk naar de adoptie tijd...zijn de honden die nu geen Leishmania hebben (gekregen) allemaal vóór Juli geadopteerd,de honden die wel Leishmania hebben gekregen,zijn allen na Juli geadopteerd...denk dat dit bij mijn/onze groep honden ook mee speelt,hoe actief de muggen/zandvliegen waren.

398
16 januari om 16:28
de laatste update......het gevecht van luna. :'(:'(:' Vous resterez toujours dans mon coeur. rust zacht luna 16-08-2014 08:07
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

  Heel veel sterkte Jamie! Je hebt haar gegeven wat je kon,zelfs haar rust,respect.

20
16 januari om 05:51
Pus uit vagina Tess

Is het echt wat dikkere (roze) pus,of is het meer een wittig/troebel druppie en nattig?   En als je er een doekje langs haalt,blijft er dan een -dikke- druppel liggen op het doekje of neemt het doekje direct de druppel op?

123
15 januari om 22:37
Intens verdrietig met het onverwachte overlijden van onze Joy (13maanden)
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Ahh wat erg  Je lieve hondenkind Joy.   Sterkte hoor,dikke knuffel

100
14 januari om 22:29
Racistiche hond
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

Mijn vriend is donkerbruin,en moet de eerste 'racistische' hond nog tegen komen hoor. Mijn vriend is niet bang voor honden,vindt ze leuk,en laat honden naar hem toe komen i.p.v. dat hij zelf contact gaat maken.Maakt gebruik van zijn lichaam op een manier dat honden hem niet eng of dreigend vinden over komen.En is ook niet irritant luidruchtig of druk.   Mila reageert zo'n beetje hetzelfde als jouw hond op mannen.Wat ik vooral zie is dat ze op(voor haar enge) mannen wit of bruin hetzelfde reageert. Ze houdt van zachte,rustige mensen,niet van luidruchtige /druk gebarende mensen.Mila reageert ook op lange ,grijze,oude mensen...maar dat is dan dezelfde reactie als bij andere mensen,hoe een mens doet,zich gedraagt en reageert is waar zij op anticipeert. Wat bij donker bruine mensen wel erg opvalt zijn de bewegende ogen,of vergrote (angstige )ogen.Dat zien honden denk ik heel goed in het donkere gezicht,en dan met name angstige mensen gaan ook juist ontzettend staren naar een hond(dom).     Mila gingen we samen op halen,ze was 5 maanden oud en was -toen we in het drukke Den haag aankwamen- voor álles bang.Maar bij het ophalen was ze niet bang voor mij of mijn donker bruine vriend,ze kwam gewoon.

64
14 januari om 07:53
Modderspetters tegen de muur
 Pagina 1 | 2 | 3

Ik heb een honden handdoekje in de hal liggen,dan poets ik haar weer blinkend schoon voor ze naar binnen gaat,heb nooit modder/blubber spetters in huis 

40
13 januari om 13:23
Zelf vlees drogen?
 Pagina 1 | 2

Ik heb ook een Bomann,doet het al 1,5 jaar (bij sommige mensen zou deze vlot stuk gaan??),hier doet deze het hartstikke goed. Droog er vooral hertenvlees/hart in(mila is natuurlijk allergisch,dus houdt het bij de smaak waarvan ik zeker weet dat ze er niet op reageert).Er gaat 2 kilo vlees in. Het gaat allemaal wel meuren...ik heb het in de keuken staan,raam open,en de (binnen) keukendeur dicht,dan heb je er geen last van.

18
12 januari om 10:25
Wat Voor Kruising is mijn Dino?

Zonder stamboom kan er van alles in je hond zitten.   De vader lijkt wel meer iets met Bull in te zitten..wel een erg dik hoofd(gaat haast naar Engelse Bulldog..zo rond). En de moeder oogt hoog op haar pootjes...zo hoog zijn Amerikaanse Staffords niet.   Maar Dino is wel een pracht exemplaar 

3
08 januari om 17:55
Verhelpen poep eten

http://www.hondenpage.com/hondenforum/193635/muilkorf-tegen-poep-eten?.php   Lees dit topic even door.

14
07 januari om 23:20
muilkorf tegen poep eten?

"   oogt vriendelijker.. Maar is niet praktisch, zeker niet voor langere wandelingen/rennen etc. Hijgen kan amper op deze manier.. Maar bij de muilkorven als de baskerville gaat poep eten ook nog best redelijk naar mijn idee, omdat ze bijv. ook koekjes kunnen aanpakken met deze muilkorf. " Lady & De Vagebond  Eens!   Verder werken aan het probleem over het 'waarom'de hond poept eet. Poep eten tijdens de wandeling wijst op spanning.Hij zoekt,snuffelt,en eet poep op,zijn manier om zichzelf kalm te krijgen.(snuffelen en eten werkt voor een hond kalmerend)   Probeer het voor te zijn,door lekkers mee te nemen,kleine stukjes maken en in je zak doen. Waarschijnlijk bouwt hij spanning op,dat kan zijn leuke spanning of minder leuke spanning,maakt niet uit en daar moet iets mee doen.   Laat hem toch aan de lijn ,dat is ook absoluut niet zielig,je moet nu iets met hem trainen en dan kan het beste als hij aan de lijn is,en zal je ook nog jaren profijt van hebben.   Ga je met de auto naar een park/bos?Of duikt hij buiten voor de deur/op straat direct op elke drol?   Neem de lekkertjes en strooi die op het gras,laat hem lekker snuffelen en het opeten,op die manier kalmeert hij alvast en maakt hij die goede stoffen aan(endorfines). Doe dit een paar minuten,en je kan ook hurken en hem mee 'snuffelen' dat doe je door met je hand langs het gras te gaan,samen iets doen brengt ook rust.   Verder is het van belang om te kijken naar hoe gehaast je zelf bent?Ga je te snel naar buiten met hem-kom je uit je werk en haast je je naar buiten? Ben jij zelf een stresskipje? Ben je heel streng voor hem,druk in de weer met rangorde regels te hanteren? Vraag je veel van hem? Hoeveel uur is hij alleen thuis per dag?Hoe gedraagt hij zich als hij alleen thuis is? Druk huishouden?Met kinderen?Veel in/uitloop? Hebben de baasje vaak woorden met elkaar,of spanningen?(hoef je hier niks over te zeggen hoor,maar is iets om mee te nemen in het nadenken over het waarom eet hij zoveel poep) Hoe vindt hij het om naar buiten te gaan,is het een enthousiast open hondje of is hij vlot angstig/zenuwachtig?Schrikt hij snel en nog belangrijker ,hoe snel herstelt hij van de schrik?   Een balans tussen lichamelijke beweging,geestelijke uitdaging en rust is ook heel belangrijk. Makkelijk is 1 uur wakker-actief= 2 uren verplichte rust/slaap. Doe in huis ook met hem elke dag wat denkwerk,even googlen en je vindt héél veel voorbeelden.  

11
07 januari om 22:47
Citronella spray??

Tis natuurlijk een vorm van mishandeling.   Stel jij (als mens)doet iets wat eigenlijk normaal is (maar wat sommige mensen raar of niet gewoon vinden),of je wordt in een situatie gebracht door een ander..die je niet aan kan,maar je wel genoodzaakt voelt om dan maar te gaan handelen...en je krijgt dan peper in je neus en ogen... Ja dan stop je wel waarmee je bezig wilde gaan...maar of dat nu oplost dat je een -in het geval van een hond- een heel dom baasje hebt..die jou steeds in situaties brengt die je niet aan kan en niet normaal met jou aan het werk gaat.   Een hond ruikt heel sterk en goed,hoe rot en flinke bestraffing zal het dan zijn als je een zeer sterk ruikend goedje in je gezicht krijgt.Komt bij dat het een tijd op het gezicht blijft zitten en ruiken...dus het komende half uur zal de hond ook worden gestraft voor -ook weer- normaal gedrag.   Bedenk ook dat het bij de hond een paniek reactie kan geven.Op het moment dat een hond thuis blaft omdat hij alleen thuis is,dan ervaart deze al stress.Op het moment dat een hond in het park kiest om een situatie-die hij niet aan kan- 'op te lossen'met agressie ervaart een hond ook al heel veel stress.Komt daar bovenop een penetrante lucht die je maar niet kwijt raakt...dat zou bij mij grote paniek gaan geven..als mens..en ik kan nog redeneren dat kan een hond niet...dus die wil die lucht kwijt ,maar dat lukt niet...bergen met stress stapelen zich op.   Nu zie ik ook dat ze geurloze(en zogenaamd zonder risico) spray hebben...hoe dan ook,een hond met bepaald gedrag daar moet je iets mee doen,goed mee aan de gang gaan,afstraffen/laten schrikken is niet de manier om een hond zijn angst gevoelens kwijt te laten raken.

289
07 januari om 08:50
Beoordelingen uitgeschakeld
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Dus voortaan hebben we dan hele pagina's vol met antwoorden als : mee eens,oneens,super antwoord en off topic?   Als ik iets geweldig vind of totaal 'ruk' en ik wil daar een super antwoord of oneens aan geven...dan is dat ook het enige wat ik erover kwijt wil,ook omdat alles soms al is gezegd.   Nou..ik ben benieuwd hoe lang we het met z'n allen leuk gaan vinden om constant in topic van die 1/2-woords antwoorden mét quote te zien voorbij komen     

8
28 december om 23:53
Tips gevraagt

Oh..dat gedrag kun je zijn hele leven nog terug blijven zien hoor,dat is niet raar.   Ik weet niet hoe oud hij nu is..en hoelang hij zo is mishandelt?Je kan er hoe dan ook vanuit gaan,dat je dubbel zoveel tijd kwijt bent aan het gedrag kwijt te raken,als hoelang het heeft geduurd dat hij de mishandeling gewend was..en dit gedrag is gaan vertonen.   Wat je kunt doen is jezelf een lage houding geven en je lichaam een beetje schuin afwenden(dit is de minst dreigende houding voor een hond),als je contact met hem wilt.En heel belangrijk is dat een hond bij jou komt..i.p.v. dat je op een hond af loopt en ook nog voorover gaat hangen om te aaien.Dat is allemaal best dreigende 'taal' voor een -toch al- bange hond. Aaien kun je het best doen onder de kind,langs de wangen,langs de flanken,je handen altijd onderhands aanbieden en ook in die stand houden. Pas als je hond echt,écht vertrouwen in jou handen heeft gekregen,dan kun je ook over het koppie gaan kriebelen...maar dan nog zou ik onderhands beginnen, mezelf wat kleiner maken en lichaam schuin afwenden.

20
28 december om 23:17
Verwarrend...

" Inderdaad ben jij zelf op onbekend terrein ook sneller beleefd. Honden zijn net hetzelfde.   Het kan ook zijn dat je lieve schat gewoon zo moe was dat die letterlijk liep te kwallen. Op dat moment moet je hem dan niet los laten, maar een korte wandeling geven zodat die kan plassen/poepen zodat die daarna lekker kan slapen in zijn mand/bench. De volgende dag heb je vaak weer je bekende hond terug qua energie. " Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.   Eens,hij zat gewoon aan zijn max. wat betreft prikkels binnen krijgen.Dan trekt hij het 'ineens 'niet meer om goed te kunnen handelen in een vrij normale situatie,en luisteren is ook niet meer het sterkste punt als honden doodmoe zijn.   Niet boos of teleurgesteld zijn,morgen is een nieuwe dag,en doe die dag ook iets rustiger aan met hem.Neem wandelingen die jullie samen maken,zonder gespeel met andere honden,en thuis lekker veel neus/denkwerk spelletjes laten doen.

13
28 december om 21:47
Mijn hond valt uit

" Ik ben het voor het grootste gedeelte eens met Sanne. Alleen zou ik de beide honden niet los doen.   Ik ben van mening dat je bij dit soort problemen de hond mag leren steunen op goede momenten en het probleem komt nu ook voor aan de lijn.   Die rustige hond kan je zeer zeker helpen. Ik zou beginnen aan de lijn en dat jij als baas, gaat belonen wat je graag wil zien van je hond. Ik adviseer altijd eerst je hond te laten kijken naar andere honden. Dus op afstand kijkt je hond ontspannen naar andere honden dan zeg jij je beloningswoord en dan komt hij de beloning bij jou halen. Dit is stap 1 in het proces. Gaat het goed kan je de afstand verkleinen. Je hond mag leren dat wanneer jij het vertrouwd dat het oké is.   Mocht je dit echt goed willen trainen dan kan ik BAT adviseren. In welke provincie woon je? Misschien kan ik je doorsturen.     " Esther  Superrrrrr Antwoord 

72
28 december om 00:17
Bijten?
 Pagina 1 | 2 | 3

Balen dat je hond zo 'verknalt' kan worden door andermans fouten    Wat ik zou doen,is op het moment dat je een andere hond aan ziet komen,direct stoppen met het balspel en een geheel andere kant op lopen ,dan waar de andere hond is. Ik kan niet helemaal uitje verhaal op maken of je ook echt was gestopt met de bal te gooien toen die andere hond bleef uitdagen en alles als een spelletje zag. Bal spelletjes ten alle tijden stoppen als er andere honden bij komen,want daar komt een keer flink ruzie van. En het weg lopen is om aan de andere hond aan te geven dat jullie niet geïnteresseerd zijn,en ook aan de baas van de hond een signaal dat jullie geen contact willen-wat zeker niet voor iedereen duidelijk is,dus even roepen of de andere de hond terug wil roepen,omdat die van jouw bezitterig kan reageren op zijn balletje-. En als je zoals in dit geval een hond hebt die denk dat alles een spelletje is dan lijn je je hond aan,en laat hem hem even zitten,en op jou concentreren(kun je thuis extra oefenen),zitten is voor die andere hond ook een teken van rust-niemand is geïnteresseerd. (maar houdt er rekening mee dat er ook honden zijn die 'doof'zijn geworden voor normale hondentaal..en dat ook baasjes signalen niet goed oppikken,dus even vragen de hond terug te roepen is niet raar.)

8
24 december om 13:29
help ik weet het niet

Behulpzaam beessie     Krijgt hij niks van...tenzij je kleinkind net een paar boterhammen met chocolade pasta op heeft..of gewoon chocolade....of druiven...of iets anders wat voor een hond giftig is.

5
23 december om 19:51
gedroogde snacks

Alles behalve de varkenssnacks,daar kan je hond ziek van worden.   Je kan ook zelf snacks drogen,met een droogmachine.

22
22 december om 16:53
Welk ras is een goede familiehond?

Hoe sta(an) je/jullie er zelf in als familie? Hoeveel weten jullie van honden gedrag/taal? Het begint idd bij een goede fokker en een stabiele moederhond. Hoe gaan jullie daar naar op zoek?   Welke rassen heb je al over na gedacht?    

39
19 december om 10:53
is ze nu zindelijk of niet ?!?!
 Pagina 1 | 2

Misschien in huis proberen een kleinere ruimte te creëren in je woonkamer. Als ik de camionette zo bekijk is dat een kleine ruimte,en dat voelt veilig voor haar.   Als je haar ruimte kleiner maakt in huis,dan zal ze zich meer geborgen voelen en minder angstig.   Ben jij weleens boos op haar geworden als zij binnen heeft gepoept? Het (half)opeten van haar hoopje kan 2 dingen vertellen,of ze probeert het 'op te ruimen'omdat ze eerder op haar kop heeft gekregen ...of haar moeder heeft in het nest te lang het poep zelf moeten opruimen(een fokker moet een moederhond helpen en de werpkist goed/vaak verschonen,als dit te lang doorgaat-het poep opruimen dan gaan de pups het overnemen van de moeder-als normaal)

15
19 december om 10:27
los lopen en aangevallen

Ik begrijp niet helemaal waarom die man zijn hond laat spelen..of waarom je Moos laat spelen met de vers gebeten hond.   Gebeten worden/gevochten hebben,maakt een hele bak met stress hormonen aan. Spelen wat honden doen is toch kracht meten..dat kan dan nog een schepje stress er bovenop gooien,zeker in dit geval.Het maakt in dit geval niet meer uit of deze aangevallen hond normaal gesproken een hele leuke stabiele sociale hond is,hij is net aangevallen en flink ook dus de wereld ziet er dan de komende week stukken dreigender uit.     Ik weet niet of jij een keer (vroeger op school)flink gepest bent,of een keer (half) in elkaar geslagen bent..of op het punt stond iemand anders een mep te geven,daar komen echt heel veel stress hormonen bij kijken,en zo werkt het ook bij honden.    

30
18 december om 12:10
Pup bijt, verschil van mening

Eens met mijn voorgangers,wat betreft 'gegeven=gegeven,wat je hebt mag je houden'.   Je kan een hond zelfs leren om het lekkers wat ze hebben zelf te komen brengen/afgeven     Het afruilen voor iets anders is hier onderdeel van,en als je dat dan doet(de hond laat merken/ruiken dat jij nóg iets heel lekkers te hebben),dan kun je i.p.v een kort commando er ook een lieve/uitnodigende zin aan koppelen ,zoals: 'Ohhhhh wat heb jij daar voor leeeekkers,laat eens kijkennnnn' Als je dit ook nog doet terwijl je bijv op de grond zit,dan zal je hondje ook al gaan reageren op het hele leuke geluid dat je produceert en bij je komen,of alleen of met het lekkers in zijn mond,dan kun je het lekkers geven wat je in je hand hebt,zo heb je afgeruild. En als je dit heel vaak oefent,dan kun je een keer buiten..mocht hij eens iets pakken wat hij niet moet pakken,dan helpt zelfs dat 'ohhhhh wat heb jij daaaarrr,laat eens kijkennnn'.   Bijkomend voordeel is,dat mocht je nu wel iets een keer vlot uit de mond moeten trekken/halen,dat je hondje daar dan niet heftig op zal reageren,puur omdat hij niet gewend is dat het snel uit zijn mond wordt getrokken,en zal relaxter reageren,maar dat plotseling iets uit de mond moeten halen gebeurd met name in de puppy tijd,en wat helpt is zelf héél goed opletten buiten.

21
17 december om 16:44
Dominant

Een hond met zoveel spanning in zijn lijf,zou ik echt bij mij houden,niet op andere honden laten aflopen/rennen/sluipen! Dat is geen gedrag waar je vrienden mee maakt. En als een hond dit soort gedrag vertoond,zegt dat iets over dat hij deze situatie waar hij zich in bevindt niet goed aankan,en stukken van zijn goede hondentaal gaandeweg is kwijt geraakt.   Google op Kalmerende Signalen en lees dat soort artikelen,staan hele wijze dingen in.   Verder is een GT die werkt met Kalmerende Signalen en/of BAT training een aanrader.

9
16 december om 22:51
Shaweca Kvv - bot percentage vraagje i.v.m brok

Wat Roosje zegt...HB en Shaweca horen bij elkaar.   En als je al HB gaf en dat goed gaat,dan is Shaweca ook geen probleem wat betreft de combi brokken en de stukjes bot die in HB en Shaweca zitten.

8
16 december om 22:33
als andere honden heel erg grommen doet zij het ook.. Waarom?

Grommen is vragen om meer afstand en ruimte.Het is ook een stress signaal,en kan ook dreigend overkomen..waardoor een andere hond ook terug gaat grommen.   Wat kan doen is zoveel mogelijk afstand te houden van honden als jullie aan de lijn lopen.En haar oogcontact met jou laten maken,en belonen met iets héél lekkers.

10
16 december om 22:04
help! luna heeft allergie een alleen welke?

Probeer een brok of kvv te geven zonder granen,kip of rund.En geen chemische toevoegingen(BHA BHT Etoxyquine) Dat zijn vaak de boosdoeners bij een voedsel allergie.  

58
15 december om 20:22
nieuwe hond stopt niet met huilen
 Pagina 1 | 2

*oke...Soraya gaat zichzelf even vermanen nog iets aardigs te zeggen,omdat ik om deze tekst echt héél boos word en verdrietig*   Beste Tomhusk,   Je zegt het zelf al,ze heeft al die tijd met veel andere honden gezeten,dus dat is wel wat ze was gewend...dat is 1.   Het 2e punt is,dat je een hond die 8 jaar lang samen met honden heeft gezeten én net op een nieuw adres is gekomen niet buiten laat zitten!!!Dat is ook mishandeling.   Kun je vertellen waarom ze persé buiten MOET blijven? Als dit altijd zo zal zijn dan kun je beter een goed huisje voor haar zoeken,want dit is niet fijn voor haar...en dan druk ik het nog zacht uit. Waarom denk jij dat ze huilt?Hoe gek ook,ze mist haar vorige 'thuis',ook al is iets heel rot om in te leven,het feit dat je het gewend bent maakt het soms gek genoeg ook veilig(terwijl als ik je tekst lees dat het alles behalve veilig was),ze roept de andere honden,ze wil ze laten weten dat ze 'hier'is! En buiten dat is een hond een sociaal dier..en nu zit ze alleen buiten...   Houdt ook rekening met dat een hond moet kunnen wennen aan een nieuwe omgeving,een hond moet wennen aan de mensen,de geuren,omgeving,dat geeft stress hoor.   Als je het goed wilt doen,haal je haar per direct naar binnen!En geef je haar aandacht en stel je haar gerust,ze voelt zich alleen.   ...en je broer zou ik een stomp op zijn neus geven...(maar dat zou ik doen als ik zo'n broer had hoor,hoef je niet op te volgen)

80
13 december om 22:14
Hondenfluisteraar
 Pagina 1 | 2 | 3

Zonder enige vorm van opleiding en of ervaring...zou ik op deze leeftijd geen geld gaan vragen. 'Ongewenst'gedrag is vaak iets wat vooral mensen irritant vinden,maar in werkelijkheid is het vooral hondentaal en heel normaal gedrag.Bepaald ongewenst gedrag ombuigen is niet iets waar je lichtzinnig over kan doen,en denken makkelijk een centje mee bij te verdienen.   Wat zijn volgens jou slechte manieren?En hoe zou je dat af willen leren?

19
11 december om 23:06
Podenco gromt

Grommen is een afstand vergrotende communicatie.   Hij verteld hetgeen waar hij onzeker/angstig van wordt op afstand te blijven en/of hem (veel) meer ruimte geven.   Stoppen met rukjes geven,want je hond is op het moment van grommen aan het praten,en daar mag jij naar luisteren en handelen op een goede manier.Bijv zoals Ruby 88 omschrijft,strooi wat lekkers rond een paal. Ga bij de paal hurken,zeg iets neutraals(geen hoge stem,geen lage stem,geen vrolijke stem,maar denk aan een neutrale zin'ik ga even boodschappen doen'...en dat neutrale 'gevoel'wat je daarmee voelt/denkt gebruik je dan om tegen je hond te praten. 'Zie je valt best mee'.Door met een neutrale stem te praten ,leert je hond dat het niet kei bijzonder is wat er gebeurd,dus niet iets super leuks of doodengs. Je hoeft er ook niet constant aandacht aan te schenken,aan het gegrom en of de voorwerpen/mensen waarnaar hij gromt.Je kan ook gewoon doorlopen en neutraal zeggen ,'kom maar,dan lopen we door'.   Met rukjes geven aan zijn lijn zal je een negatieve nadruk gaan leggen op paaltjes en mensen.   Als je nu mensen op straat tegen komt en hij gromt ,loop je lekker door,accepteer voor nu dat hij (nog) geen hond is die alle mensen maar vertrouwd en door iedereen geaaid hoeft te worden of van allerlei mensen aandacht moet krijgen.Het gaat om de hond,dat hij zich veilig leert te voelen en zich ook begrepen voelt. Als jij hiervoor de tijd gaat nemen,en hem meer ruimte gaat geven,dus weg lopen van mensen dan krijgt hij meer vertrouwen in de situatie(het samen met jou over straat lopen). Neem daar echt de tijd voor(paar maanden).   Verder is hij nog heel jong en moet hoe dan ook door angstfases heen(een stuk of 5 tot het 2e levensjaar) en vertrouwen krijgen in het/zijn leven.Begeleid hem als dat je een kind zou begeleiden die jou hulp en steun zoekt bij onzekerheden.   Om hem wel een goede band op te laten bouwen met mensen en te socialiseren is het het beste,als hij los loopt en je dan iemand vraagt te hurken,de hond vrolijk te roepen en de hond zélf te laten komen kijken,en ook zelf een keuze te laten maken(durf ik het aan of durf ik het niet aan,dat zal ook per persoon anders zijn). Laat de mensen hem iets lekkers geven,in hurk stand,met open hand en laat ze niet aaien.   Mocht je dit nu steeds met eenzelfde persoon doen,dan zul je zien dat je hond na een aantal keren het persoon gaat herkennen en zelfs blij zal reageren. Met dit hondje bereik je het meest met veel geduld en respect voor zijn eigenheid.

15
10 december om 13:31
plots soms in huis poepen?!

Rond die leeftijd gaan ze ook door een hormoon verandering,dit kan voor wat angst zorgen,beetje zenuwachtig.   Wat jullie vriend het beste kan doen is de hond door de angst fase heen helpen,door of een weekje beneden te gaan slapen of de hond een weekje mee richting de slaapkamer te nemen.Zo geef je de hond veiligheid en komt hij goed door die angstfase heen.  

4
10 december om 08:25
puppy piept bij de keukendeur

Het kan ook gewoon dat hij even om iets anders piept,is normaal.Hij zal zich op die momenten even nerveus/ongemakkelijk of 'druk' voelen.Probeer aan te houden 1 uur wakker =2 uur echte rust/slapen.   Neem hem bij je,als hij op de bank mag ,even samen kroelen op de bank.Anders even bij je roepen,en rust geven,neem een klein kluifje,begeleid hem naar zijn slaapplekje en geef hem het kluifje,dan wordt hij rustig en valt hoogstwaarschijnlijk in slaap.

22
09 december om 20:03
vuurwerk

Angst is een onderdeel van ons natuurlijk systeem. Gevoelens van angst beschermen ons tegen gevaar. Voor honden is dit precies zo. Op zich zelf is angst dus geen probleem. Belangrijk is hoe je ermee omgaat, de mate vanangst en de mate van herstel. •Angst kent verschillende gradaties: onzekerheid – angst – fobie.•Angst kent tal van oorzaken en er zijn vele soorten van angst.•Om te weten wat angst is, moet je je eerst afvragen wat normaal is.•Angst en stress zijn nauw met elkaar verbonden: angst veroorzaakt stress; stress maakt gevoeliger voor angst.•Angst bij honden kun je herkennen aan de lichaamstaal: bijv. oren in de nek, grote pupillen, rode gloedin de ogen, klein maken, staart tegen de buik, beven, bevriezen, schuim om de bek etc. Het lichaam wordt ‘gesloten’ om jezelf te beschermen. Bij angst voor vuurwerk zie je als directe reacties meestal blaffen, vluchten, plassen en poepen, hijgen, niet kunnen luisteren, geen contact maken, niet eten. Het komt ook voor dat honden in paniek helemaal doordraaien en apathisch worden en / of zich verbergen onder banken of in andere ‘holen’.•Angstgedrag (met name het angstblaffen) van honden wordt door mensen vaak hard bestraft, met als gevolg dat de hond nog angstiger wordt. Ik heb meegemaakt dat de politie zelfs anti-blafbanden (stroombanden) aanraadt bij honden die blaffen als ze alleen thuis zijn, met desastreuze gevolgen.•Angst neemt toe als controle en voorspelbaarheid afnemen; dit speelt bij vuurwerk een grote rol.•Een honden leven kent eenaantal angstgevoelige periodes: 8 weken (duurt een paar dagen), het weghalen bij de moederhond is dan een slecht moment en nog te vroeg; 4-5maanden (duurt ong. een week); 9-10maanden, adolescentie (duurt ong. 2 weken); 13-14 maanden, hormoonwisseling; 17-18 maanden.•Één slechte ervaring kandan een grote impact hebben voor het hele leven. Het kan iets zijn dat voor ons onbetekenend lijkt. Heb begrip, vermijd moeilijke situaties, voorkom / reduceer stress.Een hond die bang is voorvuurwerk, kan ook bang zijn voor de lichtflitsen, voor sissende en gillende geluiden of voor de geur van het vuurwerk.Ongeacht de oorzaak bestaat het gevaar dat de angst generaliseert naar vergelijkbare prikkels en situaties: een hond die eerst alleen bang is voor knallen, kan ook bang worden voor andere geluiden, zoals het dichtslaan van autodeuren. Voor veel honden betekent december een langeperiode van angst en stress veroorzaakt door het vuurwerk. Medicatie Vaak begint de periode van harde knallen al halverwege november. Het wandelen wordt dan voor veel honden een drama: ze zijnvaak zo bang dat ze alleen maar proberen om zo snel mogelijk naar huis tekomen. Het spreekt voor zich dat december voor deze bange dieren allerminst een feestmaand is en dat zij gedurende deze periode eigenlijk geen leven hebben. Veel mensen gaan net voor de jaarwisseling naar de dierenarts voor een pilletje voor de hond. Een goede oplossing denken veel mensen. Maar is dat ook zo? Medicatie kan een goede optie zijn. Maar het is belangrijk de juiste medicatie te gebruiken. Sommige medicijnen die bij vuurwerkangst worden gebruikt, brengen de hond weliswaar in een toestand van verdoving, maar kunnen tegelijkertijd ook de gevoeligheid voor geluid vergroten (Vetranquil). De hond is dus wel suf maar hoort beter! Vuurwerkgeluiden komen dus veel indringender binnen, alleen kan de hond als gevolg van de verdoving geen uiting meer geven aan zijn angst. Het gevolg hiervan is dat de angst voorvuurwerk alleen maar zal toenemen. Medicijnen met genoemde nare en ongewenste bijwerkingen zijn vaak ook in een dierenwinkel te verkrijgen, waar eenieder ze zonder deskundig advies kan kopen. Om te voorkomen dat u ongewild de angst vanuw hond versterkt door verkeerde medicatie is het dus van het grootste belang dat u altijd met uw dierenarts overlegt welke medicatie u het beste kunt gebruiken. Sinds kort zijn er ook natuurlijke kalmeringsmiddelen voor hondenverkrijgbaar bij dierenartsen (o.a. Telizen). Minimaal twee weken vóór Oud en Nieuw moet de hond hiermee beginnen. Ga dus op tijd naar uw dierenarts.Medicatie zorgt er niet voor dat de angst van de hond voor vuurwerkgeluiden zal verdwijnen. Wat kunt u doen voor een angstige hond in december? Ban alle vormen van straf uit Een bange hond mag je nooit straffen. Hij wordt dan alleen maar angstiger. Stel u bent bang voor spinnen. Op het moment dat er een spin in uw buurt komt, begint u te schreeuwen en te zweten van angst. Als u dan vermanend wordt toegesproken of erger nog, een tik krijgt, zal dit er niet toeleiden dat u een volgende keer niet meer bang bent voor die spin. Hooguit durft u uw angst minder te uiten, maar de angst op zich zal er zeker niet minder door zijn geworden. Bij honden werkt dit niet anders. Bovendien schaadt straf het vertrouwen van de hond in de eigenaar. Hij zal er dan eerder voor kiezen om te vluchten in plaats van een veilig heenkomen bij u te zoeken. Als je afhankelijk van iemand bent die je niet vertrouwt, neemt angst toe. Bied bescherming Een hardnekkig en wijd verbreid misverstand is dat wij onze hond moeten negeren als deze bang is. Een kind dat bang is in het donker zal, als het wordt genegeerd door de ouders, alleen nog maar banger worden. Voor honden die worden genegeerd als ze angstig zijn, is dit niet anders. Als je afhankelijk van iemand bent die je niet beschermt, neemt angst toe. Kijk niet toe, maar help uw hond door bijvoorbeeld samen afstand te nemen van datgene waar hij bang voor is, door zo snel mogelijk naar een veilige plek te gaan en /of hem dicht tegen u aan te laten zitten / liggen. Dit betekent dat u de verantwoordelijkheid op u neemt en hem beschermt. Bevrijd uw hond uit een beangstigende situatie, wacht niet af en denk niet dat het zich vanzelf wel oplost. Hoe langer u uw hond in zo’n situatie laat, hoe gemakkelijker hij hier een zware shock aan over kan houden. Een hond die weet dat hij bij u veilig is, zal in beangstigende situaties eerder naar u toekomen dan de hond wiens angst genegeerd wordt, en de behoefte om te vluchten zal afnemen.Zorg er dus in iedergeval voor dat uw hond niet alleen is. De ene hond zal het liefst in een inpandig vertrek gaan liggen, bijv. de badkamer of wc. Een andere kan het beste met de angst omgaan als hij naast u op de bank mag liggen of op schoot. Over het geven van troost / aandacht aan een angstige hond bestaat geen overeenstemming. Sommigen menen dat je met het geven van aandacht de angst beloont en daardoor versterkt. Anderen daarentegen stellen dat het nog maar zeer de vraag is of en in hoeverre angst beloond wordt door het bieden van troost. Een hond in hevige angst of paniek is namelijk, net als de mens, niet meer in staat om te leren. Angst zou dan ook niet beloond kunnen worden.Mijn ervaring is dat bij een angstige hond die zacht wordt toegesproken en wordt aangehaald of stevig vastgehouden, dus getroost wordt, de angst meestal sneller afneemt dan wanneer die steun niet wordt gegeven. Ook heb ik niet waargenomen dat de hond in een volgende beangstigende situatie sneller en heviger bang wordt. In geval van angst voor vuurwerk zie ik bij mijn hond juist het tegendeel: in plaats van naar huis te vluchten zoekt zij nu eerder mij op en herstelt zij sneller. Belangrijk is om te kijken waar úw hond het beste op reageert.Een hond die angstig is, heeft dus bescherming nodig. Het bieden van bescherming en mogelijk ook van troost heeft dus een positief effect op het welzijn van uw hond èn op de relatie met uw hond. Stress reductie Ten gevolge van de oplopende stress tijdens de vuurwerkperiode kunnen andere gedrags problemen ontstaan of bestaande verergeren. Ook vergroot stress de gevoeligheid voor geluid. Daarom is het van groot belang overige stress te reduceren. Angst hangt samen met genetische gevoeligheid, opvoeding, omgevingsfactoren, gezondheid (een gezonde hond is beter bestand tegen stress en angst), toestand van de eigenaar, etc. Het is van belang dat een hond de energie heeft om ‘om te gaan’ met zijn angst (stress en angst vreten energie). Ook dit betekent dat overige stress verminderd moet worden: •Ban alle vormen van straf uit•Gebruik dus ook geen hulpmiddelen die pijn of schrik veroorzaken: zoals halti, anti-trek tuig, prikband, citronella band, en als toppunt van wreedheid: de stroomband. Geef geen ruk(jes) aan de lijn.•Geef zo min mogelijk commando’s•Laat de hond lekker z’n gang gaan•Geen grote inspanningen en opwinding•Veel rust en slaap•Veilige plek bieden•Een hond die ziek is en / of pijn heeft is gevoeliger voor angst. Let op signalen van pijn, bijv. t.g.v. artrose en ga hiermee tijdig naar uw dierenarts•Geef gezelschap•Gevulde kong geven (bijv. met Rodi worst of gestoomd vlees van Nature Diet vullen) of een lekker bot•Zorg voor structuur en voorspelbaarheid•Vergeet ‘dominantiehandelingen’•Juiste voeding; in periodes van stress evt. 3 x daags voeren•Kennis van de kalmerende signalen en de stress signalen (informatie hierover in Kalmerende Signalen van Turid Rugaas)•Voorkom zoveel mogelijk situaties die de hond niet aankanWat u nog meer kunt doen •Plaats een D.A.P. verdamper in uw huis voor de aanvang van het vuurwerkseizoen tot het einde ervan (of gebruik een D.A.P. halsband ofgebruik beide). Het Dog Appeasing Pheromone is een analoog van het natuurlijke hondenferomoon, een stof die door de moeder wordt uitgescheiden. Deze stofheeft een geruststellende werking en helpt bij stress, angst en onrust.•Zorg ervoor dat uw hond tijdens de vuurwerkperiode zo min mogelijk alleen hoeft te zijn. Neem hem indien mogelijk mee.•Laat uw hond niet alleen in de auto en nooit alleen buiten bij bijv. een winkel (dat laatste ook niet buiten de vuurwerkperiode).•Zorg voor een mand, kussen of open bench / kist met geluiddempend materiaal op een plek waar de hond zich terug kan trekken en zich veilig voelt. Veel honden geven zelf aan welke plek dat is. Vaak is dit een krappe ruimte zonder ramen zoals de ruimte onder de trap, het toilet, of de badkamer.•Als de hond een bench gewend is en deze graag opzoekt, kunt u hier een lap (bijv. dikke paardendeken) overheen hangen zodat uw hond zich nog veiliger voelt (sluit een hond niet op, dus geen deur erin).•Sommige honden zijn ook op oudejaarsavond af te leiden met een gevulde kong.•Laat uw hond tijdens de vuurwerkperiode alleen aangelijnd uit. Laat uw hond alleen in die gebieden los lopen waarvan u zekerbent dat het er vuurwerkveilig is.•Verminder het risico van blootstelling door de frequentie en de duur van de wandelingen te verminderen en ga zo mogelijk naar rustiger plekken.•Probeer geen reactie te geven als u een knal hoort (‘oh, nee ' ).•Laat uw hond tijdens de jaarwisseling nooit alleen, dus ook niet na middernacht.•Laat uw hond op oudejaarsavond op een tijdstip uit dat het nog rustig is (evt. in de tuin laten plassen).•Houdt de gordijnen op oudejaarsavond gesloten zodat er zo min mogelijk prikkels van buitenaf op uw hond kunnen inwerken.•Zorg er tijdens de vuurwerkperiode altijd voor dat de radio of televisie aanstaat, en dat deze op een redelijk volume staat. Zodoende kunt u tenminste een deel van het vuurwerkgeluid overstemmen.•Druk bezoek is voor de meeste honden stressvol.•Dus: minimaliseer het risico van blootstelling, bied bescherming en zorg voor een relaxte sfeer.Is er in uw buurt sprake van extreem vuurwerkgeweld, dan is uit logeren gaan op een rustiger plek wellicht een optie. N.b. Een hond die niet bang is voor vuurwerk, kan er op ieder moment in zijn leven angstig voor worden. Daar is maar één slechte ervaring voor nodig. Bron: Clara ten Oever 

24
09 december om 11:33
hond dikker maken hoe?

Een Kangal is een grote hond,daar moet ook veel eten in,als je haar te dun vindt dan 'moet' ze meer eten.Geef eten wat ze lust en wat vet is. Lam en Geit zijn vette diersoorten.   Ik begrijp uit je verhaal dat er geen ruimte is voor ladingen vers vlees.Wat je kan doen is 2 keer in de week een paar kilo halen(ik neem aan dat ze minstens 1,5 kilo vlees zal eten per dag..en dat gok ik) en dan kun je haar bijvoorbeeld 2 dagen achter elkaar dat vlees voeren,ontdooit en in de koelkast blijft het zeker 2/3 dagen goed. Dus stel ze eet 1,5 kilo per dag aan vlees,dan haal je 6 kilo vlees (opgesplitst in 2 keer i.v.m. geen ruimte in een vriezer),dan zou ze toch 4 dagen in de week een vet diersoort krijgen en aan kunnen komen.

14
05 december om 20:01
sluipen naar andere honden

Ik vind sluipen niet iets positiefs.Bij mijn hond komt het vooral voort uit dat ze onzeker is over de naderende hond.En omdat we nu eenmaal een rechttoe-rechtaan-stoepjes-land zijn,heb je al gauw dat je toch(ook al zitten er méters tussen(ik steek héél vaak over hoor,neem meer afstand,maar vaak hou je dan toch die rechte lijn aan..die voor honden zoveel onbeleefdheid en uitdaging uitbeelden)recht loopt.   Als mijn hond bijvoorbeeld een bekende hond ziet,waar ze vertrouwen in heeft,die ze goed kent,dan laat ze héle andere dingen zien. Ziet ze een kleine hond,dan doet ze het ook niet,want dat vindt ze niet eng.Ziet ze een hond even groot als haar of groter,en is de looproute frontaal,dan sluipt ze...maar ondertussen weet ik wat ze doet en waarom ze het doet en wanneer ze het doet,dus dan op het moment dat ze begint met fixeren,vraag ik haar aandacht,die krijg ,zij krijgt daar voor een 'goed zo' en wat lekkers.En op een gegeven moment gaat een hond dan automatisch bij het zien van een andere hond-nadenken- ze ziet een hond,kijkt,en draait haar koppie naar mij,met een lik aan haar mond 'nu komt er iets lekkers toch'.   Je kan zien aan het sluipen dat het iets is om te intimideren of aan te vallen(afhankelijk van hoe gestrest een hond raakt van andere vreemde honden),omdat de hond op het moment van sluipen alleen maar vooruit loopt,fixeert,niet weg kijkt. Dat is ook met gaan liggen wachten tot een andere hond dichterbij komt.Daar kun je ook een verschil bemerken. Het gaan liggen kun je wel zien als iets kalmerends, maar een hond die het eigenlijk dood spannend vindt om een andere vreemde hond te gaan ontmoeten,gaat wel liggen en kan dan 2 dingen doen: 1:strak aanblijven kijken,om die ander te blijven intimideren,omdat de hond het eigenlijk te eng vindt.En hoopt de hond zo weg te krijgen.Komt de hond dan toch dichterbij dan is er vaak een aanval of volgt er een hard 'spel'.(honden met dit soort gedrag zou je een groot plezier doen om juist de hond meer kans te geven om meer ruimte te krijgen en te geven op het moment dat er een nieuwe vreemde hond aan komt,door een andere weg te kiezen of over te steken) 2:blijven liggen,en steeds weg kijken om te vertellen aan de aankomende ; ik vind het heel spannend en zoek geen ruzie.

14
05 december om 12:25
Wat te doen met Lizzy?

Zorg dat ze 1 of 2 vrienden krijgt.Dit doe je door met 1 hondje tegelijk af te spreken en dan samen aan de lijn te wandelen,laat de honden aan de 'buitenkant' lopen en jullie mensen aan de binnenkant,zo kun je de boel opsplitsen,dat is in hondentaal geruststellend.Laat ze nog niet bij elkaar,en loop zo een half uur,en babbel lekker samen met het andere hondenbaasje. Als de honden beide rustig zijn,en eigenlijk nog weinig interesse/agressie voor elkaar tonen dan kun je van plek ruilen met het andere baasje,waardoor je de opstelling hond-baasje-hond-baasje krijgt.Dan splits je nog steeds op,maar is er nog steeds een veilige afstand.Zo kijk je verder hoe de hondjes dan op elkaar reageren,is het kalm dan kun je ze dichterbij elkaar laten lopen.Gaat dat goed,dan is er wat vertrouwen gegroeid en kunnen jullie in de toekomst vaker afspreken en dan ook na een keer of 10 de hondjes los laten spelen.   Voor een hond die angstig is en agressief reageert is het belangrijk dat ze de tijd en kans krijgen om aan een ander te wennen,en te leren kennen op eigen tempo.

25
04 december om 22:20
Afschrijven :(

Ik zou ver weg blijven van dit groepje niet zo intelligente wezens!

54
03 december om 15:22
Rottweiler gromt
 Pagina 1 | 2

Ook eens met Dobry. En wat ik ook lees is dat  hij ineens van een heel leven buiten wonen,naar binnen is gegaan. Binnen is de ruimte áltijd kleiner en kan voor zo'n hond beklemmend gaan werken. Je zegt zelf dat hij samen met de hond en kat knus lag(te slapen/rusten). Zorg dat je hond lekker op zijn eigen plekje mag slapen en dat niemand hem daar lastig valt,en mag hij ook ergens anders liggen slapen/rusten,leer de kinderen dan echt om de hond met rust te laten,dat is echt het beste. Grommen is trouwens alleen vragen om meer ruimte. Hoe is jouw kleinste dochter in haar normale doen met bewegen,spelen(ik bedoel gewoon als kind,niet met de hond of zo)Is zij misschien drukker in haar doen dan als de oudste?  En hoe ouder kinderen worden hoe rustiger ze vaak ook worden,kunnen dingen steeds meer met 'beleid'uit voeren. Jongere kinderen zijn nog wat groffer in hun bewegingen enz.

35
03 december om 13:31
waar slapen?
 Pagina 1 | 2

Das best een slecht excuus...nieuw huis,dus dan mag hij niet meer bij jullie in de buurt slapen.   Misschien je vriend goed uitleggen,dat dat voor een hond echt iets zal zijn om totaal uit zijn comfortzone te halen.Het zal ook geen succes hebben hoor,je kan een hond die zoiets al 4,5 jaar gewend is( en dus ook gewend is dat hij een onderdeel van de familie is)niet ineens wijs maken dat het nu niet meer mag...dat gaat een dier voelen(afwijzing). Daarbij is een hond een sociaal dier. Nu niet meer bij jullie mogen slapen is hetzelfde als jaren lang op de bank mogen liggen...en bij een nieuwe bank mag het ineens niet meer...alsof een hond daar iets van gaat snappen.

16
02 december om 21:30
hond bijt naar gezinsleden en vreemden

" Onze hond komt een een asiel, ze komt uit Roemenie en was sinds 2 weken in Nederland. Bij mijn man en mij was ze direct vertrouwd en niet erg bang. Tot dat mijn kinderen thuis komen en haar willen aanhalen, ze hapte direct van zich af. Kind en hond hebben totaal geen vertrouwen in elkaar en zijn ook bang voor elkaar. De hond voelt dit aan en wil geen contact, alleen een beetje snuffelen en klaar. Mijn kinderen ( geen kleine kinderen ) willen graag het contact verbeteren maar weten niet hoe. Moet je juist afhouden of stimuleren, wie weet wat we er mee aan moeten? "  Dit is het antwoord op je vraag,de hond geeft het zelf aan.   Als je haar de kans geeft om te mogen wennen aan haar nieuwe omgeving(wat per hond verschilt..kan 2 weken zijn of zelfs een heel jaar,afhankelijk van hoe diep de angst in een hond zit),dan moet het goed komen.   Wisselen van omgeving brengt voor een hond veel stress mee,zeker als ze een beetje onzeker zijn en (waarschijnlijk) slecht gesocialiseerd zijn.Ze zat eerst in het asiel,dat geeft stress,toen naar opvangadres,dat geeft stress en nu sinds 2 weken bij jullie thuis,weer een wisseling wat weer stress geeft.   Een hond bouwt ook stress(hormonen) op.Die zitten dus echt in je bloed en moeten er letterlijk uit slijten/afgebroken worden.Voor 1 simpel stress moment(laten we zeggen,stel je hond krijgt wat ruzie met een andere hond) komen er genoeg stress hormonen vrij om het lichaam dus dagen(+/- 5 ) te 'ontregelen'.Als je dus een helemaal stress momenten achter elkaar hebt,dan heeft een lichaam ook veel meer tijd nodig om weer tot zichzelf te komen en die stress hormonen af te breken.   Hoe maak je het dit hondje het makkelijkst en zorg je dat ze zich veilig voelt? Een paar tips: -korte rondjes naar buiten in de buurt,loop voorlopig dezelfde route, 5 keer een kwartier naar buiten per dag is voorlopig wel voldoende.Alle nieuwe prikkels moeten verwerkt kunnen worden door voldoende te rusten.Alles moet nog vertrouwd worden. -Beperk ontmoeten met andere honden,want ook dat kan voor een hond stress geven,maar lees haar lichaamstaal goed,staart tussen de benen is haar snel uit de situatie halen.Als zij speelt met een andere hond,zorg dan voor een hondje van hetzelfde formaat,of kleiner. -laat haar vrij in haar eigen keuze qua contact zoeken,doe de dingen op haar tempo,des te sneller ze vertrouwen krijgt(deze mensen begrijpen mij) -Google op hersenwerk/denkwerk voor honden.Daarmee maakt een hond juist de goede hormonen aan,maakt ze kalm en voldaan. -Laat de kinderen haar veel lekkers geven,als ze wel op die momenten dichterbij wil komen,maar voorlopig niet aaien.   Als de tijd er is gekomen dat ze wel geaaid wil worden(wat een menselijk inzicht is,want honden aaien elkaar nooit..die willen wel graag contact liggen,warmte zoeken van de ander,tegen je aan liggen...maar verbaas je niet als het dit nooit gebeurd,want zo een hond heb ik) ,aai dan onderhands,onder de kin,over de borst,langs de flanken,niet over de kop(voorover buigend ,met een hand die het zicht afdekt),en maak jezelf kleiner,verlaag je wat tot het niveau van de hond.

3
02 december om 17:02
Te koop: Halsband (leer)

Ik heb in de aanbieding,wegens overcompleet : Sierlijke leren halsband,bruin/grijs van kleur,met parels,nooit gedragen,voor Mila net te klein gekocht. Grootste maat 38cm,kleinste maat 31 cm. Prijs: €10,- Past in een envelop/door de brievenbus,dus de verzendkosten zullen niet hoger dan €2,56 zijn.

12
01 december om 01:11
hond met voedselallergie toch graag iets anders willen geven

Hmmm als een hond een allergie ontwikkeld dan is vooral door kip/graan/rund.   Dat is dan ook wat ik totaal uit haar menu zou laten.   Ik weet niet of jullie open staan voor vers vlees (kvv-kant en klaar vers vlees),dan kun je namelijk gauw genoeg testen waar ze allergisch voor zou zijn.Je moet dan 6 weken 1 diersoort geven,bijvoorbeeld Lam.Na die 6 wkn ga je bijv alleen kip erbij geven,binnen een week moet je dan wel een reactie zien als ze daar op reageert(denk behalve aan jeuk en/of kale plekken ook aan jeukerige oren/scheve kop/veel schudden met het hoofd,vieze ogen,snotneus,pukkels op de buik) Als ze goed reageert op de kip,dan kun je rund gaan proberen.   Een allergie is iets wat je opbouwt,dus je begint met een vleessoort die zij nog nooit heeft gehad,en daarbij zoek je ook de snacks uit( ga je uit van de Lam,dan kun je googlen op : lams oren,lams chewsticks,lams kophuid.)

60
28 november om 12:01
Vervelende opmerkingen!!!!
 Pagina 1 | 2 | 3

Oh Karin wat een boel vervelende opmerkingen van de buren.   Je doet het goed hoor en je pup ook zo te horen.Het idee wat de buren schetsen is nogal ouderwets,met veel straffen en laten merken wie de baas is met geweld,zorg je er juist voor dat je hondje veel stress ervaart,angstig wordt en leert dat jij als mens niet te vertrouwen bent.   Dus laat je vooral niet van de wijs brengen.

23
26 november om 23:17
Husky loopt hele nacht heen en weer in huis.

Ergens tussen de 12 en 14 maanden hebben ze weer een angstfase.   Wat helpt is een week in de (woon) kamer slapen waar hij ook normaal slaapt.Daarmee kun je hem gerust stellen en hem ook bij je roepen om te gaan liggen in zijn mandje/op zijn kleedje. Als dit doet geef je hem zijn vertrouwde gevoel weer terug en is hij kalm door zijn angstfase heen gekomen/geloodst door jou,ook goed voor de vertrouwensband.

27
26 november om 11:19
Puppy hapt naar te enthousiaste honden

Je titel omschrijft 'enthousiaste honden',maar je tekst omschrijving gaat over opdringerige en lompe honden.   Niet heel gek hoor dat ze zo reageert,dat soort honden gaat bij haar flink over haar grenzen en zorgen voor angst en/of frustratie. Het beste wat je kunt doen is haar snel uit die situatie halen,dat kan door door te lopen en/of de andere hond even bij de halsband te nemen en het baasje te verzoeken de wildebras te komen halen of roepen,want leuk is het zeker weten niet voor jouw hondje.   Ik snap heel goed wat mensen bedoelen met zelf laten oplossen,maar we moeten niet voorbij gaan aan dat het grommen/snauwen/afhappen wijzen op stress reacties.En dat zou helemaal niet hoeven als men een onbehouwen hond bij zich houdt en niet overal op af laat denderen.(daarom is het gewoon normaal om te vragen om de hond terug te roepen of even zelf te pakken bij de halsband als  de hond doordraaft)  Het zelf iets op kunnen lossen moet ook een gelijkwaardige situatie zijn,een kleine hond kan meer moeite hebben iets op te lossen met een grotere hond dan met een hondje van eigen formaat. Ook is het karakter zeer belangrijk,een ietwat onzekere hond zelf alles laten oplossen is geen goed plan,want dan laat je je hond verzuipen wat later resulteert in dat je hondje denkt alles zelf te moeten oplossen..op die stressende manier,en uiteindelijk ook honden bij voorbaat al happend weg gaat jagen!   Dat is misschien ook(afgezien van de karakter eigenschappen van alle genoemde rassen) de reden dat het verschilt met je vroegere Bouvier,dat is een grote hond,en daar reageren andere( te drukke en onbeleefde) honden toch anders op,door het formaat. 

64
26 november om 11:15
Wat vind je erg vervelend..
 Pagina 1 | 2 | 3

Afhankelijk van hoe mijn pet staat op een dag erger ik mij aan ALLES of niets 

5
24 november om 17:14
vrouw verdrinkt kat omdat ze haar pizza opat

Ik zeg :'Wat een vrolijk-honden-verhaal' 

19
24 november om 07:09
Wel of niet? Iemand tips?

Vaak is het het beste om niet de hond te willen aanpassen,maar te accepteren dat een hond anders kan zijn,zoals deze met zijn onzekerheden en angsten en deze zo goed mogelijk te ondersteunen in het gedrag(dan na die onzekere 2 onstuimige jaren die honden doormaken,zal er meer rust komen,dan komt eruit wat je erin hebt gestopt)   Ben wel benieuwd wat je zus en familie de hond niet (zouden moeten)kunnen bieden wat zij nu wel zouden verwachten/vragen van een nieuw gezin?

38
23 november om 22:12
border collie hijgt veel in rust
 Pagina 1 | 2

Hijgen in rust ,is pijn en/of stress.   Is de hond de hele dag rustig?Stil liggend? Of overdag gewoon druk en neurotisch?   Is ze suf,of kijkt ze helder uit haar ogen?Heeft ze koorts(kun je zelf opmeten,even de thermometer in haar bips,vanaf 39 graden begint bij honden de koorts).Eet en drinkt ze wel nog steeds elke dag goed?Ontlasting goed-regelmatig?  

57
21 november om 22:31
Rode vlekken
 Pagina 1 | 2

Ik zou zeker even een topic openen op www.barfplaats.nl ,daar kun je echt al je vragen rondom vers vlees kwijt en ook met de klachten die jij nu omschrijft (die komen door zijn voeding).   Ook met ED is het goed om vers vlees te geven,en kun je altijd supplementen erbij geven.   Even gegoogled voor je,en vond meteen een topic op barfplaats over ED en voedingssupplementen: http://www.barfplaats.nl/forum/index.php?topic=110236.0

44
21 november om 15:44
Denzel en.............?
 Pagina 1 | 2

Owhhh wat leuk Greetje!!! Wat een ontzettend lief snoetje heeft ze.   Veel plezier met kleine Diva,en cool voor de honden dat het samen klikt.    

11
20 november om 16:20
Vergroeid schedel

Geen idee of het hetzelfde zal zijn,maar mijn buurhond kreeg op een gegeven moment ook een deuk in zijn hoofd,en had een tumor in zijn koppie.

28
20 november om 14:37
hoe leer ik in de hand aangeven?

En als je hurkt,misschien nodigt dat meer uit om dichterbij te komen. Je beloont wel met iets heel lekkers?   Vroeger toen Mila het nog 'moest' leren,dan accepteerde ik niks minder dan IN mijn hand...anders deed ik gewoon 3 stappen achteruit,bukken en weer vragen om te geven. Zij deed dat echt snel.   Ik merk bij haar dat als zij iets weigert(klinkt zo zwaar haha) dan loop ik altijd hup weg! Dan kom ik 10 sec later weer tevoorschijn en probeer ik het nog eens,en dan doet ze het gewoon. Alles is wel met beloningen aangeleerd.      

13
19 november om 22:40
hond bijt en blaft aan de riem

Ik denk dat je een stapje terug mag gaan doen in je verwachtingen van haar.   Tot nu toe heb je haar denk ik erg 'onder de duim' gehouden? (ook omdat ik zie staan 'haar op de grond leggen'...doet mij vermoeden dat je haar op haar zij legt/dwingt te gaan liggen)   Misschien lees/voel ik het verkeerd,maar ik denk dat ze te veel heeft gemoeten de afgelopen tijd(maar ik kan het helemaal verkeerd lezen hoor),waardoor het naar buiten gaan bij voorbaat al veel spanning geeft die ze kwijt moet.   De reden dat ze het doet maakt op zich geen verschil in wat ze voelt,ze voelt zich even gespannen/druk in haar hoofd en probeert die spanning kwijt te raken door in de riem te gaan hangen/bijten. Dit is niet verkeerd hoor,maar hoe hard ze het nu doet ,mag wel iets meer gedoseerd...     Het moment van naar buiten gaan..is ze dan misschien net wat uren alleen thuis geweest? Wat hierbij zou kunnen helpen is bij thuiskomst ,niet direct naar buiten gaan,wel begroeten,zelfs even gaan zitten,de hond met rust laten (doe even een klein afwasje of doe -alsof- je een boek gaat lezen) dan kalmeert zij en kun je na 5 of 10 minuten naar buiten gaan met haar,en zal haar drukte van dat jij thuis bent gekomen zijn gezakt.   Verder kun je op dit soort moment anders ook een flostouw meenemen,en die aanbieden.Ook kun je hurken,en stilstaan met haar,even tegen haar babbelen op een hele rustige/kalme toon 'ben je een beetje druk meis,zullen we even wachten en rustig worden'.    

25
19 november om 17:51
6 honden?

Tuurlijk kan dat,maar je zult ze wel 1 voor 1 'moeten'(niks moet,maar is wel het verstandigst) nemen,en allemaal eerst goed opvoeden tot een jaar of 2 en dan de volgende nemen.     En niet geheel onbelangrijk is dat deze honden wel allemaal echt hun eigen ras specifieke kenmerken hebben.Goed inlezen dus!!    

11
19 november om 12:18
Herkenning en tips???

Als ik het dan goed lees ..krijg jij hem uiteindelijk dan toch mee naar huis...en aangelijnd?Maar duurt het lang? Ik lees over zijn 'verliefdheid' voor zijn balletje,dan is dát hetgeen wat je altijd bij je moet hebben!Niet omdat je dan elke dag met de bal moet spelen,maar puur om iets te hebben waarmee je hem echt kan belonen voor het komen.   Wat ik ook zou doen is hurken als je hem roept.Hij is angstig en wat schuw,dus je houding is heel belangrijk bij hem,hij is al heel gevoelig.Als je hem rechtop en rechtstreeks roept,komt dat waarschijnlijk op hem dreigend over.Als je je kleiner maakt,en je lichaam wat schuin afwenden hem niet te direct aan te kijken ,dan geef je in hondentaal aan dat je geen kwaad in zin hebt,dan heb je een meer uitnodigend houding. Heb je weleens boos gereageerd,hem op zijn kop gegeven als hij dan uiteindelijk toch kwam en je hem kon aanlijnen? Bij jou komen moet altijd een feestje zijn.   Bij de oppas voortaan gewoon altijd aangelijnd houden,hij heeft met de oppas dan toch een andere 'band'dan met jou...aangezien jij hem uiteindelijk wel bij je krijgt en hij nu bij de oppas is weg gelopen..hoe heeft de oppas dat eigenlijk voor elkaar gekregen?Hoe heeft hij/zij gehandeld? Hardere stem gebruikt,achter de hond aangelopen?Te dreigende houding.Wat is de visie van de oppas omtrent honden trainen en in de omgang in het algemeen?   En wat is jou visie,ben jij van de harde hand,of positief trainen?Zitten jij en de oppas wel op dezelfde lijn qua handelen naar Ziggy toe?

2
18 november om 23:47
Mijn lieve Bobby

Tis een denkbeeldig hondje geworden?  

12
18 november om 22:59
Bijten en opspringen tijdens het spelen

Klinkt mij in de oren dat je hond best wel totaal opgefokt raakt van de drukke bal spelletjes en dan zelfs jou grenzen niet meer oppikt(zo overprikkelt als hij is)   Ik zou eens een tijd (weken) niks(in de vorm van druk spel) met een bal doen,maar lekker samen gaan wandelen,keutelen,lekkere dingen verstoppen tussen bladeren,in het gras,tussen boomschors,lopen over bankjes,laten springen op rotsen of afgezaagde boomstam enz enz.Gewoon meer rust in je hond brengen.   De bal kun je ook gebruiken om te verstoppen en dan laten brengen in je hand,dus niet dat jij het van de grond moet rapen.Als je vraagt om de bal in je hand even hurken ,dat nodigt je hond meer uit.Dan goed belonen met wat lekkers en een lieve-blije stem.    

21
18 november om 21:21
Optillen

En hoe kijkt jullie moeder er tegenaan?   Zou je broer wel naar je moeder luisteren als zij zou zeggen dat zíj niet meer wilt dat hij dat doet?

8
14 november om 17:53
Commando voet leren (of andere)

Met iets héél lekkers voor zijn neus,je hand laten volgen en hem zo leiden tot jij vindt dat hij perfect naast je staat,dan trek je je koekje/hand iets omhoog waardoor hij in zit zal 'vallen' en dan zeg je 'voet',dit ga je veel herhalen en veel oefenen,niet overvragen,dus ik zou dit elke dag een keer of 20 doen/herhalen achtereen en na een week eens kijken of het al resultaat geeft.

16
11 november om 20:12
Te rustige pup?

Heb je gevraagd aan de fokker hoe hij daar was in het nest?De rustigste van het nest? Je kan voor de zekerheid naar de DA gaan,op de een of andere manier..als er hier op HP een verhaal op duikt met de pup/jonge hond is zo rustig(te) dan was er vaak ook echt iets aan de hand. Dus om er helemaal zeker van te zijn.. Aan de andere kant is het dood normaal dat hij zoveel slaapt hoor.Alle prikkels ,al het nieuws moet verwerkt worden en dat kan alleen door veel te slapen. Dan zou ik het zo zien..je hebt misschien een gevoelige pup of juist een die heel goed aanvoelt wat hij nodig heeft,en zo stabiel is om zijn rust zelf goed te pakken. Hoe zijn jullie zelf?Hele rustige /kalme mensen,of best drukke mensen?

8
10 november om 12:27
Moeder verlegd constant de pups

Heeft de moederhond ook al lang voor de bevalling in de werpkist geslapen,zodat het gewoon/normaal kon worden voor haar?   Dat kan nu heel goed de moeite zijn die zij heeft,als zij er niet aan gewend is geraakt van te voren,ziet ze het (nog) niet als haar eigen veilige plekje. Probeer haar eigen kleedje/mandje/kussen in de werpkist te leggen.   Of rondom haar eigen kleedje/mandje/kussen een afsluiting te maken,zodat ze daar blijft met haar pups. Een moederhond wil haar pups kwijt op een voor haar zelf veilig voelende plek,maar probeer haar wel te helpen in een beslissing maken,misschien is ze wat onzeker in hoe zij het moet doen...en speelt er dan ook mee dat ze die werpkist niet ziet als haar eigen veilige plek.   Een andere optie is misschien dat ze de lamp te warm vindt.

38
08 november om 19:57
Ik (en Winter!) vind(en) dit niet leuk meer... wie heeft er tips?
 Pagina 1 | 2

Ontzettend balen voor jou én Winter!   Je doet eigenlijk alles al wat je kan doen voor hem.   Het enige wat ik zou gaan proberen is hem te laten focussen op jou.   Als je een hond los ziet lopen,dan proberen echt totaal kalm te blijven en niet te denken aan of het mis kan gaan,draai dan een slag om met Winter,laat hem zitten en/of buk zelf en ga met je handen door het gras,zo laat jij zien dat jij 'snuffelt'met je handen door het gras.Winter gaat jou dan na doen,waardoor je dus zijn hele houding zal veranderen waardoor hij hoogstwaarschijnlijk/hopelijk niet meer zo 'interessant'is om te komen aanvallen..omdat hij dan ook niks 'uitlokt'met zijn onzekere houding. Afhankelijk van hoe jij het allemaal inschat ,kun je ook lekkers in het gras/op de grond leggen,dat nodigt Winter nog meer uit om te gaan snuffelen.   Doorlopen met Winter kan voor die andere hond(samen met wat hij zelf uitstraalt) juist zeggen-kom mij maar achterna-,stilstaan is kalmeren,afwenden is kalmeren,snuffelen is kalmeren. En als ik het zo lees heb je er niks op te verliezen om dit te gaan proberen.   Ga dit ook thuis vast oefenen,het zoeken/'snuffelen' met je hand(in een grof neer gelegd deken) en hem mee laten doen.Koppel er ook direct het woordje 'snuffelen' aan vast.   Hoe erg fixeert hij als hij een andere hond ziet? Wat laat hij zien,kijkt hij juist weg,draait hij zich om,of gaat hij juist voorwaarts.   Verder zou ik met hem proberen een BAT training te gaan doen,of zoeken naar sociale wandelingen van een hondenschool die werkt met kalmerende signalen.

446
08 november om 19:24
Vervelende opmerkingen.
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15

Nee nog niet meegemaakt dat ik een vervelende opmerking krijg over mijn hond. Krijg altijd het 'compliment' dat ze zo een mooi oog heeft....of oh ze heeft een blauw oogje wat mooi...of oh kijk ze heeft 2 oogjes (dan raken de mensen verward in hun eigen gedachtes..zien 1 blauw oog en bedenken zich dat het raar is om alleen dat blauwe oog te benoemen/complimenteren en stamelen dan iets over 'ooohhh 2 oogjes' ja joh!!) daar erger ik me dus groen en geel aan. Ik kan begrijpen dat andere mensen het bijzonder vinden om voor het eerst een hond te zien met 1 blauw oog,maar ik loop al jaren met mijn hond en weet nu wel dat ze 1 blauw oog heeft. Ik erger me er echt aan, het voor mij klinkt alsof ze verder niet mooi of lief is(of andere kwaliteiten heeft)...alleen dat blauwe oog is bijzonder...Nou zal ik je vertellen...zonder de hele hond er aan vast incl. haar andere bruine oog,stelt dat ene blauwe oog ook niks voor.... Blijf het raar vinden dat er nu nooit eens iemand zegt ; 'Jeetje wat heeft ze een mooi BRUIN oogje.'

52
06 november om 20:11
Beginnend Nierfalen
 Pagina 1 | 2

Ik zou hem direct op een kvv zetten of gaan barfen. Door die slechte brokken heeft hij waarschijnlijk beginnende nierfalen. Groetjes Soraya&Mila

54
04 november om 20:57
Wat HAAT jou hond?
 Pagina 1 | 2

Haten.... Mila houdt niet van drukke en veel te opdringerige honden die geen grenzen accepteren en door willen gaan tot er 1 van de 2 een hartstilstand krijgt,haten weet ik niet,maar ze gaat er zéker niet blij van kijken.

^