Honden Forum van soraya

Welkom op het honden forum van de HondenPage. Je bekijkt nu de berichten van sorayaMijn reacties op het hondenforum

Reacties Datum Onderwerp
176
25 november om 13:56
medicijn bij vuurwerk
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Telize is de pil voor dieren,maar er zitten wat chemische stoffen aan toegevoegd.   L-theanine kun je geven ,dit is zonder chemische toevoegingen.Of zelfs LTO3,zitten ook geen chemische stoffen in,daarvan weet ik uit eigen ervaring dat je angsten minder worden

22
24 november om 20:04
Wat voor een tuig

http://www.allergie-bij-honden.nl/welk-tuig-kiezen-voor-je-hond-vergelijk-hondentuigen/   Laatst was er ook nieuw nieuws over tuigjes,zoals dat bijv een Hurrta of Julius K9 tuig ,de schouder belemmeren,ook de bewegingsvrijheid aan de borst(dacht ik,kan het nu even niet direct terug vinden).

131
24 november om 12:06
Summit komt; voorbereiding, vlucht, ontmoeting en eerste dagen!
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Leuk Marjolein,morgen al op reis!!!!!Spannend.Gelukkig is het niet zo lang vliegen.Voor jou én voor hem.   Nou tot over een paar daagjes dan met al je ervaringen en je mooie verhalen over je nieuwste beste vriend

157
22 november om 10:19
SuperFanny :-) :-)
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Wat een lief beestje,aandoenlijk,zit meteen in je hart,ik snap het haha.   Ze zal gelukkig worden/zijn bij jou en je mannen.Heel veel plezier samen!!

310
21 november om 14:57
Bravecto, wie heeft hier ervaringen mee?
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Had je deze link al gezien? Het is idd een insecticide ,niet best,gewoon gif dus. http://www.parasitesandvectors.com/content/7/1/87     In deze link staat ook duidelijk dat dit spul is getest op laboratorium honden,Beagles,en dat het allemaal heel goed is getest op de Beagles en na afloop dood zijn gemaakt en alle organen zijn nagekeken. Wat mij betreft dus weer en bak met B(ull)S(hit)!! Het is gif..dat hebben ze getest op honden(eens even kijken of ze er eventueel doodziek van worden) Blijkbaar niet acuut,maar dat wil niet zeggen dat je er op lange termijn niet doodziek van wordt.Als ik het zo vlot even lees in het Engels kan dit nooit een lang onderzoek zijn geweest,ze hebben alleen maar die pups zo vol mogelijk gestopt met dit spul om te zien waar het nog goed blijft gaan.Insecticide is gif,zeer slecht.     Methods Thirty-two (16 male and 16 female) healthy 8-week old Beagle dogs weighing 2.0 - 3.6 kg at first administration were included in the study. Fluralaner was administered on three occasions at 8-week intervals at doses of up to 56, 168, and 280 mg fluralaner/kg body weight, equivalent to 1, 3, and 5 times the highest recommended treatment dose of fluralaner; sham dosed dogs served as controls. During the study, all dogs were clinically observed, and their health was carefully monitored including body weight development, food consumption and measurement of hematology, coagulation, clinical chemistry (including measurement of levels of ACTH and C-reactive protein) and urinalysis. Following euthanasia of the dogs, complete gross post mortem examination, including organ weight determination, and histopathological examination of multiple tissues were conducted.   Heb je al eens iets geprobeerd op natuurlijke basis? Daar hebben ze veel van bij Eko-pets.

62
20 november om 15:58
even advies nodig, rust gevonden
 Pagina 1 | 2 | 3

Je mag haar wel meer gaan afleiden,haar drang naar puppies wat doorbreken,even een keer extra uitlaten.   Geef haar ook hersenwerkjes,iets anders dan haar laten focussen op puppies hebben en of zoeken/beschermen die ze niet heeft.

36
20 november om 14:15
zit er even helemaal doorheen..
 Pagina 1 | 2

Is het niet beter om met juist met hem een paar keer mee te lopen met een sociale wandeling.Ik denk dat het ontwijken niet veel zin heeft in de zin van ..dat jij en hij nu erg gespannen over straat lopen,zo komt je verhaal over in ieder geval. Het klinkt als 'angstvallig' willen ontwijken,maar dat brengt spanning met zich mee.   Ik denk dat het voor jullie beide goed zal zijn om met een sociale wandeling mee te gaan,honden aan de lijn,geen kennismaken,maar samen wandelen en vertrouwen krijgen in de situatie(het samenzijn met andere honden zonder dat er iets gebeurt)

28
18 november om 18:04
reu samen laten leven met andere reu

BAT kan een oplossing zijn.Je kan daar ook filmpjes van opzoeken op youtube,krijg je een idee wat je bedoeling van BAT is.   Belonen op het goede moment voor kalm gedrag en dat heel langzaam uitbreiden,maar dan ook echt langzaam=> op het tempo van de hond.

16
18 november om 14:57
Gedragstherapeut

  Lijstje van de betere hondenscholen en GT's: http://www.hondenlezingen.nl/341055437   Dit zijn ook hele goede GT's,staan alleen niet op het vorige lijstje: http://www.mijnbaasenik.nl/   http://www.esthershondenschool.nl/   https://www.facebook.com/Duplo-Hondengedragscentrum-303562773022824/

12
17 november om 15:13
Puppy heeft varken op!!

Volgens mij ligt het aan rauw varkensvlees of je hond er ziek van wordt.Ik zelf zou mij er niet druk om maken.   Hoewel ik een varkensoor nooit zal geven aan mijn hond.Die hebben de neiging vast te plakken in de maag en te gaan rotten...!

14
16 november om 10:56
Lady schiet uit naar fietser

Laat Lady dan aan de binnenkant lopen,dan loop jij tussen haar en een aankomende fiets in,dan vindt ze het hopelijk een stuk minder dreigend en wilt zij het niet meer aanvallen of weg jagen.    

15
15 november om 23:20
puppy bij druk klein kind plaatsen?

" Hallo ik zit met een klein dilemma..... wij zijn gastgezin van een nestje pups. We hebben nu alle gezinnen een keer op bezoek gehad die een pup willen kopen. Erg leuke mensen allemaal, maar..... Bij 1 gezin is een klein erg druk kind aanwezig ( 4 jr). Dat komt uiteraard wel vaker voor, maar bij dit kind kon je zien dat hij honden als speelgoed beschouwd en niet als levende kwetsbare wezentjes die ook pijn kunnen hebben.meteen bij binnenkomst kneep hij de moederhond al flink in de flanken en trok aan de oren. Het zware speelgoed wat ergens anders in de kamer stond van onze volwassen honden smeet hij keihard naar de pups. Daarin werd hij welliswaar direct in gecorrigeerd door de moeder, maar even later deed hij het weer. Ik zag gewoon ook geen liefde voor het dier. Nu heb ik bij de fokster aangegeven dat het idee alleen al dat daar een pup komt me vreselijk zwaar valt. Gewoon toch proberen??? De moeder van het gezin is telefonisch op de hoogte gebracht over mijn gevoel en was daar behoorlijk ontdaan over. Ze zou de pup nooit alleen laten met de jongste en er goed op letten. Het oudere broertje was wel erg lief voor de pups, een heel ander kind.   gr, Noah "  Het dik gedrukte vind ik al veel zeggend.Het kind had de kans al niet moeten zien/krijgen om de moederhond te knijpen en aan haar oren te trekken.Leuk dat hij door zijn moeder gecorrigeerd wordt..en ook goed,maar wat heeft een kleine pup daar aan?Als je pootje breekt omdat het stampende kind er 'per ongeluk' op springt.   Misschien kent de moeder haar kind niet zo goed ,wist ze niet hoe hij in de omgang is met dieren...dan weet ze het nu en moet ze zich afvragen of het wel verstandig is om een klein dier in huis te hebben als je je kind steeds moet corrigeren(ik zeg steeds om hij in het eerste moment al direct 2 dingen doet die gewoon 'not done' zijn bij een dier).   Verder bestaat het niet dat je een druk,lichtelijk kwaad willend kind(met je vier jaar ben je al aardig verstandig) 24 uur bij de pup vandaan kan houden of nooit samen alleen laat.Zeker niet met een kind dat het zélf op zoekt.

37
15 november om 12:23
Is dit wel betrouwbaar?
 Pagina 1 | 2

Ik vind het misplaatst om met iets serieus ,als een enting ,te gaan lopen schermen als een aanbieding.Nergens iets te vinden over titer bepalingen,wat ten alle tijden gunstig voor een hond uitpakt.   Er staat ook al een leugen tussen...de hond zou dan een jaarlijkse inenting komen halen en de dierenarts plaatst dan 1 enting.Ja een cocktail met 3 ziekten .. Ze reppen ook nergens over een 3 jaarlijkse inenting....waardoor een jaarlijkse cocktail overbodig is.En als je je hond laat titeren komt daar 9 van de 10 uit dat je hond de komende 3 tot 5 jaar niet hoeft te enten.

65
13 november om 23:23
karnemelk niet goed?
 Pagina 1 | 2 | 3

Mila krijgt elke dag een mok karnemelk en soms yoghurt. Lekker na de lange wandeling. Mila is een vrij allergisch aangelegde hond,maar karnemelk gaat helemaal lekker.

5
13 november om 21:12
binnen plassen

" Hij doet het trouwens alleen smorgens in de keuken soms verder nooit overdag ook niet zelfs niet als we uren weggaan  "  Het lijkt mij een goed idee om je wekkertje te zetten...1 a 2 uur voordat je normaal op staat en dan even en plas laten doen,in de tuin of direct voor je buitendeur   Jij gaat toch ook gewoon naar het toilet als je nodig moet plassen?(of wordt je dan vastgebonden aan je bed?)

7
12 november om 19:29
Hond plast in (andermans) huis.

En toch is dat aan de riem houden de beste oplossing. Ik zie het bij een ander plassen als iets wat komt uit onzekerheid,alles ruikt anders,onbekend,niks heeft zijn geur en zijn eigen geur is vertrouwd,dus een plasje voor de geruststelling kan er bij onzekere of zenuwachtige hondjes altijd wel vanaf.   Wellicht kan hij wel los in de toekomst.Ik zal dan trainen op het liggen op een eigen kleedje,en neem dan een eigen kleedje(van thuis) voor hem mee,met zijn eigen vertrouwde geur en neem een kluifje of gevulde Kong mee,zodat hij leert te relaxen in een vreemd huis. En zo ook leert wat er van hem wordt verwacht.

3
12 november om 18:35
KVV bestellen

Geus diervoeding http://geusdiervoeding.nl/ Je kan ook langs gaan http://geusdiervoeding.nl/bezoek-onze-opslag/   Mag je gewoon in kleine hoeveelheden bestellen.Dacht gratis vanaf 25,- maar als je wel verzendkosten moet betalen is het niet veel...ik zat van de zomer omhoog met barf vlees om koek van te drogen en had dat daaar even besteld,nu weet ik niet meer precies hoeveel het was en óf ik verzend kosten heb betaald,maar zat ruim onder die €25,- ......volgens mij heb ik niks betaald... Ook handige bezorgtijden,na 18:00.

33
12 november om 08:53
Eeuwige twijfelaar
 Pagina 1 | 2

Lees anders de site van www.voerwijzer.com eens door,dan kom je al een heel eind denk ik om voor jou de beste keuze te maken.

28
11 november om 23:37
Iemand een idee?

" O! Ik heb zoveel ideeën.... Maar hier zijn er 2:  Het gaat om het verbeteren van een bestaand concept: het tuigje van een hulphond. Of blindengeleidehond. Die hebben een tuig aan waarop staat: niet aaien. Toch heeft dat veel te weinig invloed en worden deze honden te vaak toch lastiggevallen tijdens hun werk. Dat moet dus duidelijker worden! Hoe? Ja, verzin eens wat geks, een vlaggetje wat rechtop op t tuig staat met koeienletters en in neonkleuren?? Ik verzin maar wat.   2e idee. Een soort veiligheidsvest voor kleine en/of angstige honden. Vaak zijn zij onbedoeld slachtoffer van n beet.... Met een vrolijk maar sterk harnas achtig tuig mét vooral een nek bescherming . Dan zijn ze beschermt alvast tegen een 1e beet of verkeerd lopende " ontmoeting". En heeft t baasje meer tijd om het hondje heelhuids uit die situatie te halen. Is dit wat? " Coby & Wanda  Je hebt halsbanden met énorme studs,lijken net steekwapens!Je bijt er in ieder geval niet makkelijk in.

28
11 november om 21:28
Mijn rottweiler

" Nee kspeel er per dag wel 5 6 uur mee ofzo is dat genoeg ?  "  Je doet goed je best hoor. Een pup is nog wel echt een baby en hoeft niet heel veel(als in 5 a 6 uur te spelen) Op zich ook niet gek dat hij dan veel wilt slapen in zijn ren.   Je kan het eigenlijk omkeren.....i.p.v 6 uur spelen kun je hem beter 6 keer uit laten(10 minuten in de buurt),om zo rustig te wennen aan het buiten zijn behoefte doen en rustig de prikkels van buitenaf binnen krijgen.En meer in huis halen als er toch mensen thuis zijn,een hond is een sociaal dier en wilt graag bij ons zijn. Je kan in huis ook denk spelletjes met hem doen,denk aan wat brokjes door het huis (of tuin) verstoppen,zodat hij dit kan gaan zoeken.Of een oude handdoek en daar wat kleine stukjes koek in rollen en hem het zelf uit laten 'pakken'. Google even op denkwerkjes voor de hond,of hersenwerk voor de hond.   Pups mogen ook niet te veel spelen,lang lopen dit is niet goed voor de nog in de groei zijnde kommen(gewrichten) en botten. Veel slapen en rusten is ook heel belangrijk,dan kunnen ze alle prikkels goed verwerken en zich opladen voor de volgende keer dat ze weer op pad gaan of spelletjes gaan doen met het baasje.Heb je ook foto's van je mooie Rottweiler ? Altijd leuk om te zien  

57
11 november om 16:48
uit de tram gezet
 Pagina 1 | 2

Ohhhh werkt dat zo...dus de volgende keer als er een stinkend mens(die zich vergeten is te wassen of de kleding...of uit het muiltje stinkt) in de tram zit dan kan ik die er uit laten zetten als ik ga klagen... Nou goed om te weten joh.   Ik snapt best dat 2 van die mega honden zullen stinken...naar natte hond idd...maar ja,je zal jezelf toch moeten vervoeren hè.Er zullen vast veel ergere dingen in de wereld zijn dan 2 van die uitgeleefde honden.     Ik zou mij persoonlijk kapot ergeren aan de deo in de tram!!!!!!Ik ga altijd heel erg hoesten als ik het in adem.

17
10 november om 07:36
Zelden / nooit uitlaten

" Ze zijn wel lief voor de hond en de hond is zelf ook lief dus hij heeft het vast goed, eten wordt regelmatig aan mijn deur bezorgd aangezien ze zelf altijd werken zijn. Royal Canin brokken dus verwaarloosd wordt hij niet. Alleen denk gewoon dat met zo'n levensstijl je geen hond kan nemen. Is een jong stel en dachten natuurlijk leuk een hond, maar goed ik mag niet oordelen. "  Misschien vindt jij het wel leuk om aan te bieden dat je de hond 1 of 2 keer per week opvangt/uit laat?

80
05 november om 21:17
Wat denken jullie?
 Pagina 1 | 2 | 3

Ik vind het een normale hond,die door dit meisje in posities wordt gebracht waar hij zich niet direct 100% prettig bij voelt.   Ik vind dit soort filmpjes of foto's van honden die verplicht worden aangelijnd om in een kort filmpje zo snel mogelijk te laten zien hoe goed ze aan de lijn zijn of hoe graag ze worden dood geknuffeld,of perse willen laten zien wat je allemaal met de hond kan(zoals bijvoorbeeld in dit filmpje,het overdadig knuffelen,over hem heem hangen,nog meer knuffelen,dan direct oppakken bij de voorpoten en dan wéér over hem heen hangen en knuffelen) altijd erg vervelend voor de honden.   Daarom vind ik het tot zover een normaal ogende hond,hij doorstaat een boel en houdt zich redelijk cool.Er zijn zóveel honden die niet op deze manier geknuffeld willen worden dat moet gerespecteerd worden.Nu vind ik ook dat deze hond de eerste aaitjes gewoon oke vond hoor,pas toen zij over hem heen ging hangen,overmatig op zijn kop ging aaien ,optillen,weer over hem heen hangen,zag je wat kalmerende signalen. Deze hond mag gewoon eerst een mens leren kennen,voordat hij op deze manier geknuffeld zou moeten worden(niet even je kennel uit,hup aanlijnen,mooi lopen voor het filmpje en even gauw laten zien,hoe makkelijk jij je op je kop laat zitten..en hoe makkelijk te adopteren jij bent).   Ik zou meer hebben aan een filmpje waar hij een paar minuten wordt uitgelaten aan een langere lijn,langs een wat drukkere weg of straat,gewoon normaal tussen de mensen,vreemde plek.    

30
05 november om 08:34
Sluipende herder

Het is idd niet cool om je sluipende herder los te laten lopen als ze dan op andere honden af gaat.Niet leuk voor de andere honden,want het is intimiderend bedoelt,waarschijnlijk omdat jouw hond ook wat onzeker is met de aankomst van de aankomende hond.   Mijn hond kan dit gedrag ook vertonen en ik ben haar gaan aanlijnen,want we gaan geen honden weg jagen uit onzekerheid,nee ik ben mij meer gaan verdiepen in de hondentaal.   Door haar aan gelijnd te hebben,neem ik al het roer over en laat ik haar niet in 'haar eigen sopje gaarkoken'.   Afhankelijk van je eigen hond ga je je hond afleiden,alsnog met iets lekker,iets héél lekkers ,denk aan stukjes kaas/worst/frikandel,vis koekjes in ieder geval iets wat extreem geurt en zij ontzettend lekker zal vinden en een moord voor zou doen,dat neem je mee.Jij gaat goed vooruit kijken en opletten of je een hond ziet. Als je er 1 ziet(in de verte) dan vraag je haar aandacht,(als het goed is kan ze dat wel,want dat hebben jullie vast al geoefend de afgelopen jaren,zo niet ,dan thuis flink gaan oefenen op het aanroepen/aandacht vragen en aandacht krijgen en dit goed belonen) en strooi je een koekje in het gras of op de grond.Net zo lang tot de andere hond voorbij is gelopen,als het nodig is en/of je de kans ziet dan kun je ook van te  voren meer afstand nemen,zodat je hond leert te ontspannen en aandacht te hebben voor de situatie die jij creëert.Je kan ook gaan belonen als ze normaal naar die andere hond kijkt in de verte,normaal in de zin van zachte blik,ontspannen lijf. Belonen voor het normaal kijken naar een andere hond is de BAT manier.Vanaf het 0-punt weer leren normaal te kijken naar een andere hond en leren dat het niks spannends is,omdat jij mens aan haar ook leert (weer aanwent) dat jij haar begrijpt en niet te snel over zal gaan op een kennismaking(die zij niet/nog niet goed aan kan)     Met mijn eigen hond heb vooral geleerd dat een andere hond zien,gelijk staat aan naar mij kijken en een beloning krijgen,i.p.v. er voor te kiezen de andere hond te willen bedreigen en zo weg te krijgen van haar.Ik heb ook begrip voor de ruimte die zij nodig heeft en dat zij zeker niet met allerlei honden kennis wilt maken. Sinds ik dat doe ,gaat ze ook heel ontspannen om met onverwachte ontmoetingen,ook al zit ze bijv aan de lijn.Sterker nog ze reageert kalmer aan de lijn dan wanneer ze los is en het gevoel heeft het zelf op te moeten lossen.Mijn hond loopt wel aan een los hangende lijn van 3 meter. Mocht de hond opdringerig zijn naar haar,dan roep ik haar bij mij(of ze wel of niet aangelijnd is) en stuur die andere hond weg of houdt deze tegen. Op deze manier heeft zij ook meer vertrouwen in mij gekregen,ik los het voor haar op en bescherm haar.

20
02 november om 10:18
muilkorf tegen poep eten?

"   oogt vriendelijker.. Maar is niet praktisch, zeker niet voor langere wandelingen/rennen etc. Hijgen kan amper op deze manier.. Maar bij de muilkorven als de baskerville gaat poep eten ook nog best redelijk naar mijn idee, omdat ze bijv. ook koekjes kunnen aanpakken met deze muilkorf. " Lady & De Vagebond  Eens!   Verder werken aan het probleem over het 'waarom'de hond poept eet. Poep eten tijdens de wandeling wijst op spanning.Hij zoekt,snuffelt,en eet poep op,zijn manier om zichzelf kalm te krijgen.(snuffelen en eten werkt voor een hond kalmerend)   Probeer het voor te zijn,door lekkers mee te nemen,kleine stukjes maken en in je zak doen. Waarschijnlijk bouwt hij spanning op,dat kan zijn leuke spanning of minder leuke spanning,maakt niet uit en daar moet iets mee doen.   Laat hem toch aan de lijn ,dat is ook absoluut niet zielig,je moet nu iets met hem trainen en dan kan het beste als hij aan de lijn is,en zal je ook nog jaren profijt van hebben.   Ga je met de auto naar een park/bos?Of duikt hij buiten voor de deur/op straat direct op elke drol?   Neem de lekkertjes en strooi die op het gras,laat hem lekker snuffelen en het opeten,op die manier kalmeert hij alvast en maakt hij die goede stoffen aan(endorfines). Doe dit een paar minuten,en je kan ook hurken en hem mee 'snuffelen' dat doe je door met je hand langs het gras te gaan,samen iets doen brengt ook rust.   Verder is het van belang om te kijken naar hoe gehaast je zelf bent?Ga je te snel naar buiten met hem-kom je uit je werk en haast je je naar buiten? Ben jij zelf een stresskipje? Ben je heel streng voor hem,druk in de weer met rangorde regels te hanteren? Vraag je veel van hem? Hoeveel uur is hij alleen thuis per dag?Hoe gedraagt hij zich als hij alleen thuis is? Druk huishouden?Met kinderen?Veel in/uitloop? Hebben de baasje vaak woorden met elkaar,of spanningen?(hoef je hier niks over te zeggen hoor,maar is iets om mee te nemen in het nadenken over het waarom eet hij zoveel poep) Hoe vindt hij het om naar buiten te gaan,is het een enthousiast open hondje of is hij vlot angstig/zenuwachtig?Schrikt hij snel en nog belangrijker ,hoe snel herstelt hij van de schrik?   Een balans tussen lichamelijke beweging,geestelijke uitdaging en rust is ook heel belangrijk. Makkelijk is 1 uur wakker-actief= 2 uren verplichte rust/slaap. Doe in huis ook met hem elke dag wat denkwerk,even googlen en je vindt héél veel voorbeelden.  

165
01 november om 14:00
Rauw vlees slecht voor hond en baas!???
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

" Gezeur over de bioindustrie altijd, met de huidige vraag naar dierlijke producten is niet te voldoen op een biologische manier.    De leek heeft geen flauw idee wat intensieve veehouderij in Nederland nu eigenlijk is. Maar door middel van zielige spotjes en schokkende foto's worden ze voor een karretje gespannen. Als de mensen de intensieve veehouderij in Nederland nou een niet zo dwars zou zitten maar juist zou steunen en producten uit landen waar er nog wel erg veel misstanden spelen links laten liggen, dan is er weer geld voor innovatie.    De sector zit niet stil, het antibiotica gebruik is al drastisch (en gelukkig maar) naar beneden geschroefd en het welzijn van dieren is hoog.    Maar de mensen blijven alle slechte dingen die er ooit speelden onthouden, en ze denken dat er geen andere weg is dan alle dieren naar buiten en dagelijks knuffelen. " DanielDz  Volgens mij was er van de week toch op het nieuws dat er straks varkensboeren failliet gaan ,omdat ze hun varkens niet meer kunnen slijten....HET ZIJN ER TE VEEL!!!   Denk daarom niet dat die overproductie ligt aan het zogenaamde 'vraag naar dierlijke producten' maar eerder aan het geld willen verdienen.   Dus jij vindt het normaal wat je dan ziet op in die zielige filmpjes en ziet op die schokkende foto's ?

33
27 oktober om 21:26
advies vraag
 Pagina 1 | 2

Heb je haar al eens volledig op vers vlees gehad?   Als mijn hond zoveel klachten had,dan zou k persoonlijk direct de stap maken naar vers vlees(heb ik in het echhie ook gedaan hoor) en dan met 1 diersoort beginnen die ze nog nooit heeft gehad(in haar brokken),dan kan ze er in ieder geval nog geen allergie voor hebben opgebouwd.   Beginnen met een KVV(is het makkelijkst voor de beginner),doe de eerste dagen een beetje heet water over het vlees,om haar lichaam rustig te laten wennen. In vers(rauw) vlees zitten een heleboel goede bacteriën,als je dit langdurig heeft dan heeft je hond ook een sterke zuurgraad in de maagsappen en doden zo snel foute bacteriën.Nu heeft je hond steeds zeg  dood gekookt voer gekregen en is de zuurtegraad wat slapjes,vandaar eerst even heet water over de kvv doen. Maar er zijn ook genoeg mensen die direct overstappen hoor,zonder er heet water over te doen.

10
22 oktober om 10:54
Smuldier Lamshart

Het kan verder geen kwaad om 1 maaltijd alleen orgaan te geven.(een paar keer in de week of zo)Het is alleen wel zo dat orgaan laxerend werkt,dus dat wordt lastig poep opruimen buiten ,plus dat harde poep beter is voor je hond,met goede harde drollen kunnen de anaalklieren goed worden leeg gedrukt.   Als je hond kip goed verdraagt,dan zou je de kip kunnen pakken,die bestaat uit spiervlees en bot en mist de organen(tenzij ze dat veranderd hebben,maar een jaar of 4 geleden was dit wel de samenstelling) meng je dit ,dan heb je weer een compleet prakje.

37
20 oktober om 10:37
Dalmatiër x Australian shepherd, doen?
 Pagina 1 | 2

Ik ben zeker weten niet voor vermeerderen van honden(rassen),omdat er al zoveel honden zijn....die nu ook een huisje zoeken,dus van mij hoeft er de komende 5 jaar helemaal niemand een nestje te fokken..net zo lang tot er niks meer in het asiel zit eerst eens 'opmaken' wat we al hebben zitten aan geweldige honden.Je zou eens moeten weten hoeveel honden er op de wereld worden afgemaakt omdat het er simpelweg te veel zijn!!Perfecte honden worden ingeslapen,floep weg.Brrr Gezien van die kant,vraag ik mij oprecht af waarom we überhaupt nog fokken. Ik vind een 100% pure rashond ook geen must,ik vind een hond een mooi dier,ongeacht in welk formaat of soort ze op de wereld zijn gekomen.   Ik vind dat er erg strenge reacties zijn over het willen kruisen van rassen,alle rassen die we nu hebben zijn toch ook niet zomaar op aarde geland,die zijn toch ook ontstaan uit het kruisen van rassen,passen en meten van bepaalde uiterlijke kenmerken,neuzen nóg platter,ruggen nóg krommer,ogen nóg meer uitpuilend, schedeltjes nóg kleiner en ga zo maar door.Als je het zo bekijkt kun je nog beter een buitenlandse straathond zoeken,die laten testen op gebreken en daar dan een 'passen en meten'-hond (een deftige rashond dus) opzetten om zo weer tot een 'schoner' ras te komen 1 zonder erfelijke aandoeningen(die nu in zóveel rassen zijn in gefokt) en uiteraard alleen fokken met honden met een stabiel karakter.   Verder heel goed verdiepen in welke kleuren je idd bij elkaar kan voegen,een doof of blind geboren hond kan ook niet de bedoeling zijn.Dat zie je ook weleens voorbij komen op Marktplaats bijv,dan hebben ze doodleuk 2 Merle honden op elkaar gezet zijn ze heel wit,blauwe ogen en stokdoof.Heel 'mooi' en wel heel doof!!!     Geniet van je hondje

11
15 oktober om 22:26
beginnen met speuren

Kijk eens..dit heb ik een paar jaar geleden gekregen van een hele goede Gedragstherapeut:   Lesplan Speurcursus     Veel van onze honden krijgen iedere dag meer dan genoeg beweging en ‘echte’ training. Maar deze activiteiten komen maar weinig overeen maar hun aangeboren vaardigheden. Een groot gedeelte van de hondentraining komt neer op tempo, spanning, precisie en controle, zelden wordt rust en concentratie gevraagd. Een hond die te opgewonden is door alle actie of een te hoog stressniveau heeft, kan dingen niet goed opnemen, dus niet goed leren.   Door samen te speuren met je hond, verbetert de samenwerking tussen jullie en het gedrag van de hond, dit kan op allerlei vlakken zijn.   Speuren vergt geduld van de trainer, inzicht in de hond, systematisch kunnen denken en gemotiveerd zijn! Bedenk ook dat de training niet alleen maar voorwaarts kan gaan, soms staat de training stil of moet je zelfs een stapje terug doen.   Honden leren door associaties / verbanden te leggen Het is zeer belangrijk dat een hond tijdens de training en zeker met speuren, alleen maar positieve associaties legt. Het gaat om het samenwerken. Dwang en straf gebruiken we dus absoluut niet, nooit! Een gemotiveerde hond wil altijd werken. De motivatie bereik je door de juiste beloning op het juiste moment in de juiste hoeveelheid te geven. Lekkers dient klein, vers en zacht te zijn. Met speuren is het niet verstandig om harde / krokante beloningen te gebruiken, kruimels zullen op de grond vallen en de hond zal deze ook willen hebben, terwijl jij verder wilt met de training. Steeds als de hond een oefening buitengewoon goed uitvoert, krijgt hij de jackpot. Dit kunnen meerdere koekjes zijn, een speeltje, ander voer van meer waarde of de hond laten doen wat hij heel graag doet bijv. los rennen, zwemmen etc. Maar let op, tijdens het speuren dus als de hond bezig is, belonen we niet! Je kunt immers nooit weten wat de hond op dat moment ruikt, misschien volgt hij wel een verkeerd spoor. Je kunt wel op het spoor wat lekkers leggen. Het speuren op zich is voor de hond een grotere beloning dan de beloning, het lekkers zelf. Geef de beloning daarom ook niet uit de hand, maar gooi het op de grond.   Een van de belangrijkste dingen in hondentraining, vooral tijdens het speuren, zijn pauzes inlassen. Doel van de pauze is ontspannen en het geleerde verwerken. Een pauze dient rustig te zijn, dus niet wild gaan spelen, maar rustig een kort rondje wandelen bijv. of samen in het gras zitten, in ieder geval geen commando’s opleggen aan je hond. Doel van pauzes: opnemen wat je geleerd hebt relaxen impressies verwerken drinken en / of eten comfort, bijv. opwarmen of drogen na speuren in de regen / kou   Er is een verschil tussen zoeken en onderzoeken. Enriched environment dient alle zintuigen te prikkelen, ben dus creatief in opdrachten verzinnen.        

15
15 oktober om 21:24
Speuren zelf aanleren?!

http://www.hondenpage.com/hondenforum/197903/beginnen-met-speuren?volgorde=0#div4383261   Zie mijn antwoorden in dit topic

23
13 oktober om 09:04
vochtige doekjes voor honden

" Waarom maak je niet een sopje van hondenshampoo en doe je hem met een washandje? Daarna met een washandje met alleen water " Stabij Gijs  Ook mijn gedachte,of met wat keukenrol.

63
07 oktober om 22:31
Gepakt door een Yorkshire Terriër..
 Pagina 1 | 2 | 3

" Elke keer als ik denk dat ik op de goede weg met Binky ben, wat betreft de omgang met andere honden, gebeurt er weer iets...   Onze ochtendwandeling begon prima. Andere honden werden zonder teveel moeite gepasseerd en er ontstonden geen problemen. Super trots op die kleine Bink!   Op terugweg had ik hem uiteraard weer aangelijnd, toen er een Yorkie aan kwam lopen. Loslopend dus. Iets wat ik niet tof vind en Binky al helemaal niet. De optie om hem los te laten, was er niet, want het was een drukke weg. Binky staat aan de lijn bekend als 'gele hond' www.gelehond.nl. De vrouw in kwestie gevraagd haar hondje bij haar te roepen en aan te lijnen, vanwege het feit dat het en geen losloopgebied is en Binky ruimte nodig heeft aan de lijn. Dat deed ze niet, want ze maakte zelf wel uit hoe ze haar hond uit liet..   Het werd Binky algauw teveel. Staart naar beneden, kop wegdraaien, tongelen.. Een grom.. En de vrouw zei: jouw hond is vals! Die moet een muilkorf dragen." Nog voor ik wat kon zeggen viel Binky uit, als in: gaf een snauw. Hondentaal dus en dat was de York niet duidelijk, die daarop Binky in z'n flank beet. Een grote gil van Binky en na bekeken te hebben hoe het eruit zag, staan er twee tandafdrukken als bloeduitstortingen in z'n flank.   inmiddels had de vrouw haar o zo lieve york opgepakt en begon tegen d'r te praten: " dat hondje is stout hoor dear, heel goed dat je zo van je afbeet, dat hondje is niet te vertrouwen "   Wat ik wil zeggen; ik ontwijk mensen met honden als ze aangelijnd zijn. Nu krijgt mijn hond de schuld dat hij hondentaal spreekt. Er staat op zijn sleeve aan de lijn: geef mij ruimte. Hoe kan ik dit volgende keer voorkomen? En hoe kan ik zulke mensen toch nog vriendelijk maar serieus wijzen op t feit dat ze m'n hond de ruimte geven? Nu was het een York en met die honden heb ik al niks, maar straks is het een herder oid... " Cindy, Binky  Je hebt het geluk dat je hondje klein is,optillen en rustig door lopen en dit soort mensen(die schijt hebben aan alles,maar zelf het IQ van een schoenveter hebben) negeren.   Het heeft geen nut om met dit soort mensen te praten of ze iets te vragen....nou ja,je had al gevraagd of ze hem aan wilde lijnen,vanaf dat moment had je Binky op kunnen pakken.     Jammer dat jullie dit moesten mee maken,dat onbegrip en hap in Binky.

874
07 oktober om 06:16
Faro bij Tannetje Koning
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30

Wat een toestand voor Faro,ik hoop dat het allemaal gaat helpen voor hem,voor jullie.Je voelt je zelf ook zo naar als je ziet dat je hond zich niet prettig voelt.     Ben wel heel benieuwd naar de Bietjes,de verse bollen kopen en koken,of is uit de vriezer ook goed..sowieso koken?

36
06 oktober om 09:26
Chronische oorontsteking hond zalf
 Pagina 1 | 2

Ik weet niet wat je hond al die tijd eet? Mochten het brokken zijn met granen,dan zou ik per direct daarmee stoppen,een goede brok zoeken zonder granen.Of zelfs direct overstappen op een kvv zonder granen.   Onderschat het eten van je hond niet,er kunnen een heleboel klachten van komen o.a. chronische oorontsteking.   Wil je meer weten over een betere brok of vers vlees (kvv) voor je hond,dan kun je op www.barfplaats.nl met al je vragen terecht.

3
05 oktober om 01:57
waar moet ik op letten qua ingredienten en samenstelling bij brokken

Om een dikkere hond te krijgen,moet je gewoon meer voeren.En dat kan erg variëren per brok of zelfs kvv.   Ik zou zelf gaan voor een brok met een heel hoog vlees percentage en 0% graan(allemaal extra ballast ,poepen ze allemaal weer uit en/of je krijgt allerlei last met huid,oren,darmen) en geen chemische toevoegingen(BHA ,BHT en Etoxyquine)   Orijen,of Taste of Wild en nog meer....je kan een testje doen op www.voerwijzer.com daar kun je invoeren 'zonder granen,welke diersoorten je er in wilt,geen chemische toevoegingen enz'.

6
04 oktober om 10:45
waar moet ik op letten qua ingredienten en samenstelling van brokken

Om een dikkere hond te krijgen,moet je gewoon meer voeren.En dat kan erg variëren per brok of zelfs kvv.   Ik zou zelf gaan voor een brok met een heel hoog vlees percentage en 0% graan(allemaal extra ballast ,poepen ze allemaal weer uit en/of je krijgt allerlei last met huid,oren,darmen) en geen chemische toevoegingen(BHA ,BHT en Etoxyquine)   Orijen,of Taste of Wild en nog meer....je kan een testje doen op www.voerwijzer.com daar kun je invoeren 'zonder granen,welke diersoorten je er in wilt,geen chemische toevoegingen enz'.

11
03 oktober om 22:04
Nek bijten

" Een speelmaatje hahaha da krijg ik hier ni meer verkocht! Ik zal er dus vanuit gaan dat het puberaal gedrag is en vanzelf weer over zal gaan! Thanx "  Ummm nee geen puberaal gedrag,ze is nog pup.Pubertijd kan vanaf de 6 maanden beginnen(hoeft niet),het gaat ook niet perse vanzelf over....als ze steeds in de oudere hond 'hangt' en die kanhet niet goed hebben,omdat ze gewoon te oud is dan moet jij het gedrag laten stoppen,roep haar,leidt haar af,speel zelf met haar,máár geef ook voldoende echte rust,in haar mand of bench,in een rustig hoekje.Je kan ongeveer aanhouden 1 uur wakker=2 uur verplicht rusten/slapen om zo de prikkels die zij heeft opgedaan te kunnen verwerken.     Met deze kruising kan ik mij zo voorstellen dat ze héél veel energie heeft,en dus ook heel veel zin om druk te doen,te spelen enz,je zal dan denk ik va(a)k(er) moeten ingrijpen om je oude hond te ontlasten van de rebelse pup   Geef haar ook veel denkspelletjes/hersenwerk te doen,daar worden moe en voldaan van.

10
02 oktober om 13:49
Bijten en grommen naar gezicht

" Maar hoort dit niet te kunnen bij honden? Of is het omdat ze een pup is? Bij de honden van mn vrienden kan je ze gewoon knuffen "  Nee dat hoeft niet perse te horen bij honden.Je hebt honden die bijna in je bips kruipen zo leuk vinden zij lichamelijk contact en ook dat jij ze steeds op zoekt.     En er zijn honden die niet zo van knuffelen houden,of wel van knuffelen houden ,maar liever dit contact zelf op zoeken en aangaan,dus zelf laten komen,niet oppakken,of het koppie pakken,niet van bovenaf komen.     Kijk wat je pup doet als mensen op haar niveau komen,liggend of zittend op de grond,of ze dan zelf komt of een aaitje(onder de kin,op de borst of flank)     Honden houden in ieder geval wel vaak van contact liggen,naast je/tegen je aan op de bank.

18
01 oktober om 20:59
al dat trekken...

Een hond is een neus dier,snuffelen is goed voor je hondje.Wordt ze lekker moe en voldaan van.Voor een hond is mogen snuffelen belangrijk omdat ze er allerlei -voor hen- boeiende informatie uithalen. Lekker laten snuffelen,ook al sta je een kwartier op 1 veld,dan is dat waar ze gelukkig van wordt op dat moment.Wat wel kan doen om haar uit te dagen om door te lopen - omdat jij het graag even wilt...ja een mens wilt ook wat haha - is wat lekkers laten ruiken en laten mee lopen en belonen voor het mee lopen,of je doet reuze blij en enthousiast en roept haar zo mee,met een vrolijke stem. En thuis vooral - in prikkelarme omgeving- oefenen op het aandacht krijgen als je er om vraagt,dan kun je dat buiten ook gaan toepassen,haar even roepen en zeggen 'ga je weer mee'.   http://www.moniquebladder.nl/blog/2015/08/28/snuffelen/

5
01 oktober om 18:59
Mag een mishandelaar zijn overige honden houden?

Kennen we dit leed nog uit 2012? http://www.omroepwest.nl/nieuws/2064303/Hond-Noelle-overleden Niet om nare herinneringen op te halen,maar ik hoop dat er mensen mee lezen,die op dit gebied werken en mij er desnoods anoniem iets over kunnen vertellen. In deze kwestie had de persoon die de moederhond voor dood achterliet nog een zwangere teef in huis op dat moment én nog een reu. Ik zou graag willen weten wat er nu gebeurd met die andere 2 honden?Voor of na een veroordeling.

14
29 september om 17:50
ik weet niet zeker of mijn hond wel een american bully is

Ik zou echt even een foto plaatsen van de 6 maanden oude american bully,al dan niet lijkend op een Stafford...voordat wij er überhaupt iets zinnigs over kunnen zeggen   En ook foto's van de ouderdieren.

389
29 september om 16:47
UPDATE !! is deze teef misschen drachtig GAAT HET NU BEGINNEN ?
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Wat spannend Loes,gelukkig is het eerste pupje er uit. Niet te zenuwachtig zijn hoor,geniet van dit wonder van de natuur,moet toch heel mooi zijn om mee te maken.   En wat een top mens is de fokker die je bij je hebt en jullie zo goed helpt!!En ook nog een flinke opsteker voor jullie dierenarts zeg!

22
29 september om 15:04
Wat zien jullie in Joy?

Een Australian Shepherd is natuurlijk wel een herder   Lief koppie,ik zou er idd ook snel een buitenlands hondje in kunnen zien.

2
27 september om 21:09
lola

  -de jack eerst fatsoenlijk uitlaten voordat je bij je vader op bezoek gaat,of als jullie in 1 huis wonen ook. -denkspelletjes doen met je hond(en) -voorkomen dat de Jack te druk in huis doet bij de Rottweiler,zodat deze niet hoeft in te grijpen om alles in huis rustig te houden.Daar zijn jullie mensen voor om alles rustig te houden.     Hoe bijt de Rottweiler?Vallen er gewonden of is het puur de onrust stoppen die jullie laten gebeuren tussen de hondjes?

14
26 september om 23:02
raar gedrag

Geen stress signalen...? grommen is een stress signaal.Die komt ook echt niet uit het niets,er gebeurd altijd heel veel vooraf aan hondentaal eer de hond gromt,maar je moet het maar net weten en kunnen herkennen/lezen.   Omdat het nu vanuit het niets lijkt en er op dat moment geaaid wordt,zou ik de vriendin adviseren de hond niet meer te aaien als hij naast haar op de bank ligt,blijkbaar vindt hij dat helemaal niet prettig. Geldt voor heel veel honden hoor..wij denken dat honden al dat geaai fijn vinden...sommige wel,maar velen ook niet. Het kan wel zijn dat de hond het zelf lijkt op te zoeken door naast haar te komen liggen,maar aangezien het gegrom..wilt de hond dus wel graag erbij liggen,contact-liggen heet dat,maar wilt liever niet de hele tijd aangeraakt worden...kan ik mij wat bij voorstellen...even geaaid worden kan lekker zijn,maar niet steeds op nieuw of te lang.   Grommen is vragen om meer ruimte en afstand.

5
26 september om 00:03
dominant

Waaruit moet dan blijken dat hij dominant is? Op een andere hond af rennen kan idd voor problemen gaan zorgen,want het is dreigende en onbeleefde hondentaal.Wil je geen ruzie dan benader je een andere hond niet door er juist recht op af te gaan.   Wat doet hij als hij bij de andere hond is aangekomen?Wat laat zijn lichaam zien?   Terwijl hij rent,gromt of blaft hij dan ook?   Verder wil ik opmerken dat het natuurlijk niet dom is van je hondje om op andere honden af te blijven rennen,jij bent immers verantwoordelijk voor hem en kán hem op tijd aan lijnen,aangelijnd laten ,je kan ook minder plekken op zoeken waar veel andere honden zijn en flink met hem gaan trainen zodat hij luistert,dan kun je hem bij je houden met aandacht van hem te vragen of als hij hij aanstalten maakt,hem roepen en aandacht vragen.   Als je nu al de overtuiging hebt dat het op een dag verkeerd gaat,is dan aangelijnd laten niet de meeste geschikte optie?!

161
24 september om 13:50
ik haat mijn hond
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

" Ik zal proberen mijn verhaal te doen.Wij hadden altijd een duitse herder gehad ( als pup ) maar die moesten wij op 12 jarige leeftijd laten in slapen. Wilde heel goed luisteren en had hem bijna nooit vast altijd los.Na ongeveer een half jaar later begint het toch weer te kriebelen om weer aan een hond te beginnen. Ik wilde erg graag weer een pup ( vind het leuk om naar cursus en hem alles te leren ) maar mijn man wilde graag een oudere hond. Om man heeft het gewonnen ( zo voelt het ) en hebben wij een duitse herder van twee jaar toen gekocht. Het is een hele lieve hond voor mijn kinderen en wil redelijk luisteren, maar voor mij voelt het niet als mijn hond omdat ik het begin heb gemist, heb geen band met hem, het is niet zijn schuld maar dat ligt aan mij. En nu gaat hij ook nog achter katten aan, maakt niet uit waar die kat heen gaat hij gaat mee. hij is nu 4 jaar.Maar hoe krijg ik het voor mekaar dat hij niet meer achter katten gaat. wat een verhaal, ik hoop dat het een beetje duidelijk is  "  Kwestie van aanlijnen lijkt mij.Als hij nog niet goed kan luisteren(omdat hij dat nog niet goed heeft geleerd...van jou) dan kan hij eigenlijk ook niet los..zeker niet op plekken waar katten te verwachten zijn.

30
20 september om 19:32
obsessief likken.

Eens met Eliane's verhaal.Het wordt een 'fijne' obsessie   Maar het eerste wat mij te binnen schiet is,dat hij jou geaai associeert met een lik gebaar. Jij 'likt' hem en hij likt jou.

4
20 september om 17:31
Hond blaft bij het naar buiten gaan

..maar als er dan een persoon of ander dier aankomt, begint hij weer van voren af aan. Hij gaat uiteindelijk wel snuffelen en heeft staart niet tussen de benen. Ik heb al geprobeerd met snoepjes en speeltje maar daar heeft hij het dan te druk voor, blaffen stopt eigenlijk pas als hij geroken heeft.   Ik zou er voor kiezen om niet op elke aankomende hond af te lopen,ik zou voorlopig even afstand nemen van andere honden,en als je wel kennis wilt laten maken,dan eerst met een bocht er om heen lopen,niet op de stoep er recht op af. Het geblaf en zijn houding zegt dat jij het spannend vindt om een andere hond tegen te komen,hij wilt wel even snuffelen,maar vindt het allereerst spannend.   Wij doen het ook zelf verkeerd,niet expres.Onze wereld strookt niet helemaal met hoe de hondentaal werkt.In de hondentaal is het recht op elkaar af lopen onbeleefd en geeft problemen,een goede en kalme ontmoeting tussen honden in normale hondentaal gaat met een bocht (met wat afgebogen lichaam) naar elkaar toe lopen,kalm.   Wij hebben hier allemaal stoepjes,in het park of bos krappe paden,waardoor je al heel snel je pup/hond aanleert dat hij rechtuit met je mee moet lopen.Dat zorgt voor onzekerheid bij(sommige/vele) honden en brengt ze in conflict met zichzelf kan ze zelfs angstig maken.Het blafffen wat jouw pup doet is (hoogstwaarschijnlijk) vertellen dat de hond op afstand moet blijven,omdat de taal (het rechtuit op elkaar aflopen) voor hem te dreigend over komt. Uiteindelijk loopt hij wel met jou mee(omdat je dat van hem 'vraagt') en dan is hij ineens al bij de hond....en merkt hij dat het meevalt...maar het is voor hem beter als hij kennis mag maken met de juiste manier van communiceren ,met een bocht dus.   Probeer even van de stoep of het pad af te gaan,even het fietspad oversteken,ga het grasveld op om zo meer ruimte creëren en je pup gerust te stellen.En dan daarna over te gaan op een ontmoeting(met een slappe ontspannen zijn,zodat je pup geen spanning mee krijgt tijdens de ontmoeting).En kijk wat hij zelf aangeeft,loopt er met een bocht toch nog zelf naar toe(oppassen voor aankomende fietsers),of loopt hij gewoon door en netjes met jou mee.

15
15 september om 10:58
Ik ben onzichtbaar :)

Hond met humor!!!Te grappig

4
14 september om 11:38
Tips bij het zoeken van eengoede GT

Alvast een goed begin om rekening mee te houden als men een GT zoekt. Wat ik ook vrij belangrijk vind,is de uitvoering van wat een goede GT je verteld en aanbied aan opties.Mensen voeren het huiswerk van de GT toch vaak niet goed uit(dat zie je bijv al op tv gebeuren...(voorop gesteld ik ben geen fan,maar kijk graag naar hoe het niet moet en hoe erg de honden er op reageren)...CM zegt correctie van opzij geven en de lijn direct ontspannen...wat doen de mensen,correctie omhoog en de lijn verder strak houden),hebben er geen 'feeling' voor.Wat uiteindelijk ook kan leiden tot geen resultaat..en van die hoge kosten als je het zelf steeds de adviezen niet goed opvolgt.   Een 2e belangrijk punt is dat mensen zich niet moeten vergissen in óf een gedrags 'probleem'wel voor de volle 100% kan worden verholpen,want dat is denk ik wat heel veel mensen voor ogen hebben.'We halen er een GT bij en dan lost het zich vanzelf geheel op'. Het ligt aan de combinatie hond,omgeving en de mens of dit idd voor 100% gaat lukken.Het is ook een stukje snappen en accepteren dat je hond nu eenmaal een bepaald soort karakter heeft...met misschien een slechte socialisatie(bijv) en dat je soms sterk ingesleten gedrag en er niet zo maar uit krijgt.Of dat het met ups en downs kan gaan en dat dat oke is.   Een voorbeeld van mijn eigen hond,die is nu 7,5 jaar en die kan heel bang zijn voor vuurwerk,de eerste 3 jaren heb ik echt gefrusteerd rond gelopen over hoe ik haar nu kon helpen met haar angsten(ze had er meer,maar werd natuurlijk ondragelijk rond de laatste 2 maanden van het jaar),daarna ben ik meer naar mezelf gaan kijken,een GT er bij gehaald,meer inzichten gekregen,haar karakter omtrent angsten geaccepteerd,daarin rust voor mezelf gevonden. Wandelingen aangepast,overdag langer,in de avond dan maar kort naar de overkant voor een plasje en poepje,zodat zij niet een lange angstige wandeling hoefde te maken,wat ik de eerste 3 jaar wel gewoon deed,want ik maakte mij dan zorgen over dat ze dan te weinig buiten was geweest voor beweging enz. Nadat ik een paar dingetjes had veranderd en geaccepteerd,gingen de jaren erna een stuk makkelijker rond die laatste 2 maanden van het jaar.Gelukkig voelt ze zich in huis prima veilig als er vuurwerk is.  

48
13 september om 15:07
Ruzie gehad
 Pagina 1 | 2

Dan baal je als een stekker zeg!   Wat er fout ging?Dat er een hond bij was die het hélemaal niet trekt om met andere reuen om te gaan,te veel prikkels en zelf dus niet stabiel.   Ik zou je beide honden een flinke week rust geven,alleen rustige wandelingen,zonder andere honden,zodat al die stresshormonen de kans krijgen om te zakken en af te breken in het bloed. Daarna weer lekker gaan wandelen zoals je gewend bent en goed op de houding van je eigen honden letten,hoe reageren ze dan als ze een hond in de verte zien?Gaan ze heel direct kijken,of doen ze hun eigen ding.Bij oplettend blijven kijken zou ik een andere weg kiezen,omdat ze nog niet vergeten zijn wat er gebeurd is.   Je omschrijft wel :kom op afgesproken plek en mijn vriendin is er nog niet. De anderen wel. Willem en Wammes rennen naar de honden om even te snuffelen enzo. Dat zou ik niet voor gekozen hebben,dat is natuurlijk niet de beste manier van vriendelijke communicatie.   Beterschap voor de mannen.

40
12 september om 22:57
Shaking head syndrome
 Pagina 1 | 2

Dat heb ik ook gelezen, ':) maar hoe krijgen ze die doorbloedingsstoornis, is het iets waar ze mee geboren zijn, krijgen ze zuurstof te kort of hebben ze iets anders te kort of krijgen ze dit door stress of verkeerde voeding. Dit topic al gevonden?Misschien kun je daar nog info uithalen. http://www.barfplaats.nl/forum/index.php?topic=110438.0

18
07 september om 11:20
epileptie door dentastick ?

Er zijn voor mensen en ook voor honden wel richtlijnen voor wat je beter wel of niet kan eten als je epilepsie hebt,dus het kan zeker wel voedingsgerelateerd werken. In een dentastick zitten gok ik wel een aantal conserveringsmiddelen en dat zijn 'ingrediënten' die een hond met epilepsie niet nodig heeft.   http://www.epilepsiebijhonden.nl/voeding.htm

2
07 september om 09:08
Mechelse herder pup speelt te hard met Tibetaanse spaniël.

Een Mechelse herder(pup) kunnen snel hyper worden/zijn/raken. Als wat je ziet je niet bevalt ,je vindt het te hard,je ziet je eigen hondje 'verdwijnen'in het spel(kopje onder gaan) dan is het geen gelijkwaardig spel.   Wat je nu doet is prima,uit elkaar halen,misschien kun je zelfs proberen hem nóg iets eerder uit zijn 'spel' zodat het niet zo ver komt dat hij helemaal hyper wordt en zelf niet meer weet hoe hij (rustig) moet spelen.   Leidt hem af,biedt hem meer denkspelletjes aan,daar worden ze moe en voldaan van(aangezien je nu voorlopig niet echt de mogelijkheid hebt om hem lichamelijk moe te maken,omdat hij daar nog veel te jong voor is).

14
06 september om 13:57
Slopen vanuit het niets....

Tussen de 16 en 20 maanden is de laatste angstfase,ze is nu 18 maanden,dus past precies. In dit artikel kun je er ook wat over lezen:http://www.hondenlezingen.nl/341055426

14
05 september om 18:17
gewicht pitbull xxl teefjes

Een teef zal dan ook rond die 70 kilo gaan wegen,vermoed ik. Wat je ook kunt doen is bij het nest gaan kijken,vaker,en dan met een week of 4/5 kiezen welk karakter jou het meeste trekt van het hele nestje.Dan hoef het ook niet meer uit te maken welk geslacht je moet kiezen.     Mocht je een goede ervaren fokker hebben gevonden,dan kan deze ook een pup voor je uitkiezen,naar wat jij zoekt in je hond qua karakter,een goede fokker kent zijn pups het beste.  

15
04 september om 10:39
puppy 4,5 maand rijdt op hond & mens

" Nee hoor, geen dominantie en geen jeuk. Het kan een soort moeheid zijn, bv zoals kinderen die dan maar doorgaan. Of even teveel prikkels, en dan een manier van afreageren / ontladen. Gewoon rustig wegzetten en misschien was de dag iets te vol? " s@nt@  Helemaal mee eens.   Een dag kan te vol zijn geweest,maar vergeet ook niet dat een week te vol kan zijn geweest. Je kan bijv gister naar cursus zijn geweest,of naar het bos waar ze veel hondjes heeft ontmoet,en vandaag was er bijv visite bij jullie thuis. Dat kan er al voor zorgen dat ze overprikkeld raakt.Een hond heeft gemiddeld zo'n 18 uur échte slaap en rust nodig.   Heb je het idee dat als ze 1 uur wakker/actief ,daar tegenover staat dat minimaal 2 uur slaapt/echt rust,in een kalme hoek van de kamer,een andere rustige kamer,een afgeschermde bench(veilig hol)?    

82
03 september om 13:20
Wie heeft er ook een kruising rottweiler/bordeauxdog
 Pagina 1 | 2 | 3

Vindt het wel frappant hoe erg  de laatste 'nieuwe' telg op die van de TS lijkt.Je zou denken dat deze combi uit een 'oeps nest 'komt ,maar het lijkt er op dat er iemand flink bezig met doorfokken.

62
31 augustus om 16:40
pitbull rednose "" gevaarlijk ?
 Pagina 1 | 2 | 3

Dit is een oud topic! Whitney hoe oud is jouw hond?

21
30 augustus om 23:49
reverse sneezing ?

Ik heb Mila geleerd om zelf te slikken als ze zo'n 'bui' heeft. Ze pikte het snel op om te leren dat ze dat moest doen als ze last kreeg van reverse sneezing.

3
26 augustus om 14:11
neurotisch snuffelen

Dat kan aan een paar dingen liggen: -Je overvraagt een toch al snel neurotisch wordende hond. -Het is een border collie(bij onder of overprikkeling wordt de hond neurotisch) -Te druk in huis,met meerdere honden.   Hoeveel en vaak doen jullie kunstjes oefenen?Welke manier van doen hanteer je hierbij,werk je met beloningen?Weet je wanneer je moet stoppen met oefenen?(een Border collie lijkt een oneindig energie level te hebben...maar wanneer ze zwaar neurotisch blijven rond snuffelen door het huis en daar niet mee kunnen stoppen....dan ben je voorbij het doodmoe zijn,meer rust in het koppie kweken is dan gewenst)   Wat ik zou proberen is: -rust terug in de hond -geen jaag/ren/aport spelletjes(even helemaal niks met snelheid) -1 uur wakker =2 uur laten rusten ...2 uur wakker=4 uur rusten. -laat je hond denkwerk doen,laat hem snuffelen(gericht hè..niet zoals het nu gaat)google op denkwerk voor de hond en je vindt van alles. -Ga 1 op 1 met hem op pad,loop met hem aan de lijn,werk samen,laat hem onderweg lekker zoeken naar wat lekkers in het gras(hele kleine stukjes koek) -Niks met straf of boosheid(weet niet of jullie hard en streng zijn, dat geeft een hond veel stress (waarmee stress hormonen vrijkomen die dagen nodig hebben om weer af te breken in het bloed)en daar krijg je ook neurotisch gedrag van)

113
19 augustus om 08:17
Voor en nadelen reu castreren
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

Misschien wel goed om te lezen,voor het optillen van de poot met het plassen en wat gegrom,zou voor mij niet de reden zijn om een pup te laten castreren. https://hondenbescherming.nl/nieuws/2014/01/10/castratie-van-de-reu-denk-er-over-na/ http://www.moniquebladder.nl/blog/2011/03/28/castratie-oplossing-voor-lastig-gedrag-van-een-reu/ Ik zou ook even dat samen touw trekken inkorten tot 1 minuutje...hoe meer ze vasthouden,hoe hoger de spanning oploopt,hoe meer stress er bij gaat komen,hoe minder lollig ze elkaar gaan vinden.Als je 2 honden samen in huis wilt houden,mag je zorgen voor rust en stabiliteit tussen de honden.

419
17 augustus om 05:38
de laatste update......het gevecht van luna. :'(:'(:' rust zacht luna 16-08-2014 .08:07 een jaar later 16-08-2015
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

  Heel veel sterkte Jamie! Je hebt haar gegeven wat je kon,zelfs haar rust,respect.

153
15 augustus om 00:14
We krijgen (misschien) een Husky!
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Anna ik ben blij om te lezen dat je uit jezelf zo wijs bent en aanvoelt dat je een hond in angst/paniek mag en zelfs moet helpen  Dat heb je super gedaan,je hoeft een angstige hond niet dood te knuffelen of met een troostend stemmetje toe te spreken,gewoon het lichamelijke contact,bij jou mogen schuilen geeft een gevoel van veiligheid en vertrouwen.Je mag je hond altijd steunen.   Echt leuk dat het allemaal zo goed gaat met jullie  Lijkt me een heerlijk hondje.

13
13 augustus om 08:13
Piepen om aandacht?

Eigenlijk is piepen natuurlijk geen negatief gedrag,hij staat je iets te vertellen,dat is alles.Ze willen iets duidelijk maken,en soms doen ze dat met piepen. Je kan er dan voor kiezen om er of gehoor aan te geven of er geen gehoor aan te geven. Gaat hij piepen omdat hij nog niet op de bank kan springen of piept hij als hij op de bank naast je zit? Als hij piept omdat hij zelf nog niet op de bank kan springen,dan zegt hij eigenlijk dat hij graag bij jou wil zitten(geborgenheid van zijn nieuwe moeder :D ) Verder wil je natuurlijk niet dat hij om alles gaat piepen,maar daar heb je zelf de hand in.Je maakt afwegingen of je daar nu zin in hebt of niet. Wil je hem even niet op de bank,dan loop je of even weg(maar nu hij nog zo klein is zou ik hem die aandacht wel geven,hij is tenslotte nog maar een baby,die aandacht en liefde nodig heeft,zelfstandigheid ga je voorzichtig aan over een paar weekjes mee beginnen) je kan hem ook met iets lekkers naar zijn eigen mandje lokken,hem daar in laten lopen ,eenmaal in het mandje,dan ook het lekkers geven. Ook piepen is dus communicatie,en daar moet je niet te snel overheen willen lopen of aan voorbij gaan. Ik zou (nog)niks met een nee of een foei gaan doen(zeker niet voordat hij heeft geleerd wat foei en nee betekenen.) Verder hoeft een 'nee' niet eens streng te klinken.Honden zouden (volgens de standaard ) beter luisteren naar korte -soms toch vrij strenge- commando's, maar mijn eigen hond luistert ook vooral goed naar de klank van mijn tekst,ik brabbel rustig een hele zin tegen haar en dan begrijpt ze ook wat ik zeg.

152
12 augustus om 16:39
wanneer is het opvoeding, wanneer is het mishandeling?
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Ik vind het MIS-handeling,wanneer je totaal voorbij gaat aan de taal van de hond,het is een dier en je hebt je er gewoon goed in te verdiepen.En dan idd niet blijven hangen in dat gemanipuleerde geneuzel van de moeder hond pakt de pups ook in de nek ..en dit dan interpreteren als dat de moeder straft..terwijl de moederhond een pup in veiligheid brengt.   Dus alles waarbij je hulpmiddelen of hardhandige acties moet ondernemen is voor mij mishandeling.Zodra je mishandeling gaat gebruiken als opvoeding ben je zelf de weg erg kwijt.   Neem je een hond, dan heb je uitsluitend je hersenen en liefde nodig.

81
11 augustus om 11:45
Advies gevraagd - Introduceren 2 volwassen honden
 Pagina 1 | 2 | 3

Volgens mij ben je al helemaal op de goede weg    Ik zou zelf ook de 'constructie'kiezen van lange lijnen,aangelijnd en gewandeld hebben met beide honden apart. Ik zou dan als de honden elkaar gaan zien/ontmoeten dan ook nog de eerste 10 minuten ze niet direct bij elkaar laten.Echt heel veel honden ervaren spanning bij het zomaar ontmoeten van een nieuwe hond die ze niet kennen,er is nog geen vertrouwen. Om echt 100% er zeker van te zijn dat er niemand spanning ervaart,zou ik nog even samen oplopen zonder dat ze direct lichamelijk contact maken.Zo loop je het beetje spanning er van af.   Ik had het laatst ook..ik heb zelf een teef en we kwamen een nieuw(in het park) stafford teefje tegen.Beide honden lieten dezelfde gespannen houding zien(strak kijken,direct naar elkaar toe willen lopen met gespannen lijn..en kwam zelfs al een grauw/grom van de andere teef). Na een minuut of 8 praten met de eigenaar (op een afstandje) raakte onze honden ontspannen,de honden keken al niet meer naar elkaar en snuffelde wat aan het gras,er was geen interesse meer en geen spanning op de lijn,toen troffen ze elkaar op een hele kalme manier en was er niks aan de hand.   Weet zeker dat het bij jullie goed komt,de combi teef en reu kan bijna niet mis,ook zeker als je het goed begeleid zoals jullie van plan zijn.   Succes en nog veel sterkte met het verlies.

79
09 augustus om 13:57
Mijn hond blijft mechel genoemd terwijl ze duitse herder is
 Pagina 1 | 2 | 3

Zo te zien ben je al aardig op weg om je antwoorden te krijgen. Maar ik weet wel ,zoals het mooie plaatje van Marinda laat zien,dat er veel soorten Duitse Herders zijn,en sommige die idd meer lijken op een herder richting de Mechelse Herder.   Leuk dat je de fokker hebt gevonden.   Prachtige meid trouwens die Laan 

128
06 augustus om 09:45
Hond aan lijn niet snuffelen
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5

" Hoe gaan jullie om met hondenbezitters die niet je wens respecteren? "  In de loop der jaren leer je situaties en hondenbaasjes die overal schijt aan hebben te herkennen.   Ik zorg er dan gewoon voor dat ik goed vooruit kijk,zie ik een hond die totaal niet gaat matchen met mijn hond dan steek ik over of ga zo ver mogelijk opzij het gras in,strooi lekkers in de bosjes,zodat mijn hond en de aankomende hond geen frontale interactie hebben(dat scheelt vaak al meer dan de helft hoor).   Vroeger vond ik het ontmoeten aan de lijn ook geen goed plan,totdat ik door kreeg dat het voor mijn hond beter werkt dat zij honden ontmoet als ze aan de lijn is...ze weet zich in een losse situatie vaak niet echt een houding aan te geven..en raakt snel overprikkeld wat overslaat in oversprong gedrag ,ineens als een dolle gaan rennen wat juist opjaag gedrag uitlokt bij de andere hond,zo komt ze dan toch inde problemen..of ze stormt dan maar dwars door de andere hond heen in die overprikkeling..wat haar uiteraard ook in problemen brengt.   Sinds ik haar gewoon aangelijnd houdt,juist als er vreemde honden aan komen(neem ik natuurlijk gepaste afstand en maatregelen om het goed te laten verlopen,zo min mogelijk de stress op laten lopen) en dan kan ze gewoon snuffelen met een andere hond,die los is of ook aan de lijn. Ik heb dan wel altijd een slappe lijn,is ze te strak vooruit met haar hele lijf waardoor ze een strakke lijn heeft,dan loop ik weer door met haar,ik wil liever geen ontmoetingen onder (hoog) spanning voor haar.   En soms idd dan vraag je of iemand zijn hond wil aanlijnen en werkt dan niet mee,dan blijf ik dat net zo lang herhalen tot ze de hond wel aanlijnen,of als de hond er al is ,dan pak ik die kalm bij de halsband en vraag ze de hond te komen halen...omdat mijn hond geen kennis wil maken op dat moment.(niet de juiste hond,bijv een andere  volwassen teef,die recht op haar af komt lopen)   Probeer je er niet te druk om te maken wat een ander doet en zoek naar oplossingen wat je zelf kan doen om de situatie te veranderen/verbeteren voor je eigen hond. Ik heb ook geleerd dat ik nooit op een ander moet rekenen...het gros snapt er toch niks van.  

19
28 juli om 12:27
Puppy & grommen

Je bent aardig op weg om de band met je pup te verslechteren.   Stop met bestraffend toe te spreken en de nekvel te grijpen.   Bedreig haar niet met je stem, houding en je handen.   Begin haar liefdevol te begeleiden en verdiep je in het echte hond zijn,leef je in op hoe haar puppy-honden wereld eruit ziet hoe zij haar instinctieve leven beleeft.En besef je goed dat veel van haar hondse gewoonte en instincten compleet haaks staan op onze menselijke gewoontes en instincten. Een dode muis bijvoorbeeld,wij ruiken stank,nemen afstand,vinden dat vies.Zij ruikt stank,maar dat trekt haar juist,zij ruikt een prooidiertje of een beginnend rottingsproces ,wat honden ook weer verschrikkelijk heerlijk vinden.Waar wij afkeer van kunnen hebben,kan voor een hond zeer plezierig zijn!!   Leer over haar HOND-zijn.Het blijft een dier.Gelukkig kun je een hond héél veel leren met ouderlijke liefde en begeleiding.   Wil je iets uit haar bek,ruil het dan altijd af voor iets anders leuks of lekkers,gebruikt je vrolijke lieve stem,maak jezelf aantrekkelijk en fijn om naar te WILLEN luisteren.Duik er niet direct bovenop,daarmee geef je haar (in haar taal) een signaal dat je ruzie met haar zoekt,haar onderdrukten bedreigd,daarom gromt ze ook naar je,ze vraagt je daarmee naar meer ruimte en rust.Weet zij veel dat trap lopen niet goed voor haar is,of dat ze geen muizen mag pakken van jou. Oefen veel met haar met het omruilen,thuis in huis,zodat ze dát een normale reactie gaat vinden van jou,zij heeft iets lekkers of iets in haar mond wat jij wilt hebben,dan is de volgende logische gewoonte voor haar dat jij haar iets nog beters geeft. Ook zodat ..mocht je een keer echt acuut iets levensbedreigend uit haar mond moeten pakken,dan zal ze dat toelaten,omdat ze niet meer heeft aangeleerd gekregen(van jou) dat jij altijd maar alles van haar af wilt pakken. Verder ook nadenken over wat je kunt voorkomen(beter dan 'genezen'..door gemopper of een nekvel greep).Bij de trap plaats je een tap hekje.Gooi je een dode muis mis ,naast het hek en alsnog in de tuin,dan zoek je alsnog zelf die muis in de bosjes,of je laat de hond niet meer bij die bosjes door er iets voor te plaatsen(maar alles is opgelost door de muis gewoon zelf op te ruimen,lijkt mij het makkelijkst).Kluifjes uit haar bek krijgen,is een klein lekker koekje er bij halen,haar dat laten ruiken(blaas tegen het koekje in je hand richting haar gezicht),ze zal geïnteresseerd zijn,en al vlot dat stukje kluif los laten,dan zeg je er ook direct het commando'tje 'LOS' bij,zodat ze meteen daadwerkelijk iets los laten ook kan koppelen aan de actie die ze net deed.Kun je dat in het vervolg ook nog gebruiken in dreigende situaties,kun je gewoon zeggen 'laat maar LOS'.Laatste tip,ga héél veel lezen over positief opvoeden.Kijk op de site van Monique Bladder,zij heeft heel veel artikelen geschreven. Lees over Kalmerende Signalen,even googelen en je komt veel tegen wat je kan lezen.

43
27 juli om 21:28
Zelf vlees drogen?
 Pagina 1 | 2

Ik heb ook een Bomann,doet het al 1,5 jaar (bij sommige mensen zou deze vlot stuk gaan??),hier doet deze het hartstikke goed. Droog er vooral hertenvlees/hart in(mila is natuurlijk allergisch,dus houdt het bij de smaak waarvan ik zeker weet dat ze er niet op reageert).Er gaat 2 kilo vlees in. Het gaat allemaal wel meuren...ik heb het in de keuken staan,raam open,en de (binnen) keukendeur dicht,dan heb je er geen last van.

22
27 juli om 19:29
hondvriendelijke vliegmaatschappij

Heb alleen ervaring met de KLM,ging goed. Ik zie bij jou situatie trouwens helemaal geen probleem je hondje mag zelfs bij je blijven!! Hoe makkelijk kun je reizen? :-)

8
27 juli om 13:20
bijwerking van inenting

Ja dat kan zeker weten..helaas.Een hond kan doodziek worden van een enting.    

66
25 juli om 14:59
De dierentolk in gesprek met mijn ventjes./update
 Pagina 1 | 2 | 3

Mooi dat je er een dierentolk bij hebt gehaald en dingen herkent...ik vind het toch altijd wat moeilijk met een dierentolk..omdat de dieren je nóóit zullen bijpraten over wat wel en niet waar is in zo'n verhaal. Ben zelf ook wel een beetje benieuwd hoe mijn hond haar eerste 5 maanden heeft beleefd in Spanje en toen ze hier kwam. Trouwens heeft de oppas dan een hek voor haar huis..kun jij je er wat bij voorstellen ?

229
21 juli om 17:45
Pitbull opvoeding,
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

ik vind dat nou niet echt tw vergelijken... dit word een stafford x am bulldog.. bovendien als de ene staf x bull lief is betekend het natuurlijk niet dat al die kruisingen zo zijn.. . en Libby is ook nog maar net 1 jaar,als er een verandering optreed dan is dat op de grens van het volwassen worden...dus zo alles bij elkaar genomen zegt het nog niks als je hond nu (nog) heel lief is (geworden) @ baasje van de 3 pluizenbollen .

102
12 juli om 14:49
Metalen halsband met pennen...
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

De laatste jaren zijn deze halsbanden weer een hype geworden dankzij Ceasar Milan.Die gebruik ze veelvuldig en heel graag in zijn 'quick fix' uitzendingen  En de simpele zielen denken dan dat dit helpt voor hun happende/uitvallende hond.   De pijnprikkel moet zogenaamd een diep en onderliggend probleem in je hond gaan verhelpen.....emoties veranderen..en gedrag wat daar uit voort komt. Dat gebeurt helaas niet,de hond koppelt vooral de pijnprikkel aan wat erop dat moment gebeurt,bijv het zien van een hond.

12
10 juli om 18:55
mijn teef is 18 maand en is agressief mens

Een gedragstherapeut kan idd. voor veel opheldering zorgen en ter plekke zien wat er nu verkeerd gaat.   Wat ik er alvast uit weet te halen is dit zinnetje:als ze bijvoorbeeld haar van me weg willen duwen, dan gromt ze en toont ze haar tanden of snapt ze zelfs.   Iemand duwt haar dus weg en ik denk dat dit op een (voor haar) zeer dreigende manier gaat.Lees de onderstaande link goed door en laat het ook aan je man/familieleden zien.Een hond bijt altijd met een reden.En 9 van de 10 keer zijn wij zelf de oorzaak.Ook in jou geval..want ze wordt eerst geduwd voor de bijt.Een hond kun je ook weg roepen,in plaats van fysiek weg halen. Het roepen mag ook zelfs vriendelijk.Mensen zijn snel geneigd harde en korte commando's uit te spreken.Persoonlijk zie ik honden beter reageren op gewone op een normale toon iets te zeggen.Je kan kiezen uit 2 manieren:hard en bozig(en dus dreigend overkomend) of zacht en duidelijk(maar kalm en dus neutraal overkomend). Je kan zeggen(bazig):'Weg wezen hier!'(incl rechtop staande en dreigende houding met wijzende vinger) Of je kan zeggen(vriendelijk/neutraal): 'Hé -naam- kom eens even hier'(met weg gedraaid lichaam en een uitnodigende lichaamshouding..zodat de hond eerder het gevoel heeft dat je hem iets wilt laten zien of delen)   En je hebt gelijk hoor,je hoeft een hond inderdaad niet je slaan of hard aan te pakken om ze te laten luisteren.Daardoor krijgen honden angst en vertrouwen ze je niet meer...en krijg je ook onvoorspelbare honden van.   Ook belangrijk is op 1 lijn zitten met het hele gezin. http://www.diergedragstherapeuten.org/verminder-hondenbeten-met-70-of-meer/

2
09 juli om 23:47
Bang voor de waterblazer

Heel langzaam laten wennen.Even flink geduld hebben om het goed aan te leren,echt stapje voor stapje.En op tijd stoppen,niet als hij al bang is,maar een goede ervaring creëren en dan stoppen,want je wilt successen behalen voor hem,zelfvertrouwen opbouwen. Ik vind zelf dat je écht de tijd moet nemen om het goed vertrouwd te krijgen,dus ik denk eerder in weken dan in dagen.(ik bereid je alvast voor haha)   Eerst het apparaat vertrouwd en leuk maken,leg het op de grond en strooi er lekkers omheen.Dat zou ik bijv 2 keer op een dag doen,3 minuutjes.Speel wat met hem,zoals hij gewend is met jou te spelen. Reageert hij hier goed op en vol zelfvertrouwen,dan aan zetten en ook weer laten liggen op de grond en weer een paar dagen,2 keer op een dag, 3 minuutjes lekkers er omheen strooien.En samen wat spelen.   Gaat dit ook goed dan de volgende dag verder gaan(zodat de eventuele spanning die hij toch wat op kan bouwen de tijd heeft om te zakken)en de volgende dag hetzelfde doen als je al dagen/weken deed en proberen spelenderwijs de wind tegen zijn pootjes te laten blazen.Lekkers strooien,wat spelen,weer even die slang los laten,strooien,wat spelen,weer wat blazen enz. Zo ga je steeds iets hoger met de blazer,stapje voor stapje per volgende dag.(want hij moet echt de tijd krijgen om eventuele spanning te laten zakken) Ik zou dit ook allemaal in een zittende houding doen en op de grond,zodat als hij het toch te spannend vindt zelf de keuze mag maken om even afstand te nemen...en zich ook weer laat uitnodigen om terug te komen omdat jij hem roept en/of weer wat lekkers strooit.   Succes 

135
09 juli om 13:25
Vaarwel Ashley *update urn pagina 5*
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Heel veel sterkte Witchita.Zo jong nog. Bedenk wel,alle jaren dat ze bij jou is geweest,fántastische jaren waren(samen)!

351
08 juli om 14:31
Mijn lieve kleine Max is er niet meer :( update verzekering
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12

Meisje toch  dat is wel heel verschrikkelijk om mee te maken. Je hoopt zoiets nooit mee te maken...   Heel veel kracht en sterkte.  

36
07 juli om 17:48
ouderwets baasje, help!
 Pagina 1 | 2

Ik zou de boel eens gaan filmen,zonder dat je vriend dat weet,ik vertrouw de situatie zoals jij omschrijft voor geen meter en het zal niet de eerste 'vriend' zijn die de hond mishandelt als de vriendin van huis is.   Het feit dat je hond weg kruipt in een hoekje,plast en hapt van angst zegt echt niet veel goeds.

177
03 juli om 14:02
Is deze teef misschien drachtig ??
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Das ook niet echt netjes van die onmensen!   Laat je goed informeren Loes,door je dierenarts en stel hier zoveel mogelijk vragen,er zitten hier veel goede fokkers met veel ervaring.   Ik kan alleen zeggen bereid je heel goed voor,lees je goed in. En toch,ondanks hoe dit je wordt 'gepresenteerd' en in je schoot wordt geworpen door de vorige eigenaren,geniet ervan,want het lijkt mij zeer bijzonder om het mee te mogen maken. Ondersteun je lieve nieuwe hond,want het gaat een boel in korte tijd voor haar veranderen,naar nieuwe mensen,nieuw huis..en ook nog moeder worden.   Good luck Loes       Voor de fokkers een vraag,hoe doen jullie het als het nest is geboren,die 8 wkn en met jullie werk?Laat je pups na een aantal weken ook weleens een uurtje alleen om boodschappen te doen bijvoorbeeld of regel je ten alle tijden dat er altijd iemand in huis is?      

177
30 juni om 20:59
nestplanning , loops. drachtig, BEVALLEN
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

(nog) Gefeliciteerd Anja en Naika    Hoe gaat het nu met de pups? Nieuwe foto's zijn welkom haha   

16
29 juni om 15:43
socialiseren op vliegen met een vliegtuig

Als jij een mogelijkheid ziet om je hond te laten wennen aan het harde geluid van de vliegmotoren ,dan zou dat fijn zijn.   Wat vooral goed is om aan te wennen is het in een reiskenneltje zitten.Dat moet thuis al aangewend worden als veilige plek en holletje,zodat hij er makkelijk in wil op het vliegveld en zich ook veilig voelt.Geef hem vaak iets lekkers erin,wen eerst aan met het deurtje open,vindt hij het een normaal plekje om in te gaan,dan kun je ook het deurtje dicht gaan doen.Zet de reiskennel ook gewoon in huis,gebruik het ook als eigen plekje voor hem in huis,zo wordt de reiskennel zó normaal dat hij er graag in zal willen bij het vliegveld. Geef ook zijn eten er regelmatig in.   Er zijn elke dag tig honden die worden geadopteerd en overgevlogen..deze honden zijn nooit gewend geraakt aan een reiskennel of vliegtuig geluiden,afhankelijk van hoe angstig de hond van nature is komen ze er 'oke,beduust of normaal' weer uit.      Over een pension heb ik geen tips..ik lees vaak genoeg dat honden volledig gestrest raken van het alleen gelaten worden...zij hebben immers geen idee van het feit dat ze weer worden opgehaald...dus zitten zo erg in de stress dat ze niet kunnen eten(de eerste week)..of na 2 dagen het mee gegeven pyjama shirt van het baasje opvreten(juist meegeven om de hond gerust te stellen).   Dus als je je hond ergens achter wilt laten,zoek dan auj iemand die honden in huis opvangt en niet een plek waar ze met meerdere honden op een veld worden los gelaten en de rest van de dag in een kaal kennel zitten en het grootste deel van de dag geen mens zien.

16
27 juni om 23:00
Grommen bijten bij omdoen riem

Lokken onder de tafel vandaan,of zorgen dat hij niet onder de tafel kan kruipen door de tafel op zijn kant te zetten of te blokkeren met andere dingen(maar is vrij onhandig,want dat moet je wéken volhouden wil het 'weg kruip gedrag'weer er uit slijten)   Hoogstwaarschijnlijk vindt hij het idd niet prettig om in de ochtend benaderd te worden ..zoals hij nu benaderd wordt. Honden vinden haastig gedrag van ons,op hem af lopen,wellicht geïrriteerd raken,over hen heen buigen om de riem aan te doen,armen uitsteken als dreigend ervaren. Het grommen en bijten is een stress signaal wat je verteld: 'Tot hier en niet verder,ik wil graag meer ruimte tussen ons,ik voel mij hier niet prettig bij'.   Probeer hem echt naar je toe te lokken,ga even zitten op de grond of op een krukje,pak het aller lekkerste wat je kan bedenken(iets wat hij nooit krijgt of weinig krijgt,denk aan rodi worst,frikandel,gedroogd vlees/vis snacks,kaas) en roep hem vrolijk bij je.Jezelf kleiner maken door te gaan zitten of hurken kan een hond helpen om zich veiliger te voelen om te komen. Het kan hem extra motiveren om te komen als hij nog niet heeft gegeten(weet niet of je hem al eten hebt gegeven op het moment dat je naar buiten gaat). Verder is een hond een gewoonte dier en herkent wanneer het tijd is om naar buiten te gaan.Hij herkent dat jij uit je bed bent,een douche hebt genomen,je aankleed,iets eet,je boterhammen smeert enz enz,jou ochtend routine. Is er een moment dat hij bij jou komt kijken in de ochtend?Dan kun je hem 'verrassen' door dan de halsband al bij de hand te hebben en om te doen.

15
26 juni om 07:39
agressief

Als je hondje los is,kán hij idd overal op al vliegen,aanlijnen zou alvast mijn eerste keus hebben,wat betreft mijn hondje te beschermen tegen zichzelf.   Op het strand komen mensen en honden van álle kanten,niet vreemd dat je hondje compleet doordraait in zo'n situatie.Om mijn hondje te beschermen had ik gekozen om of flink tegen de duinen aan te gaan zitten op het strand,of dichtbij zee(als je liever daar zit) met een windscherm/tentje,zodat je hondje daar in kan zitten een beetje verdekt opgesteld achter jullie,zo biedt je bescherming en rust.   Dus of je nu loopt of stil zit,bescherm je hondje door aangelijnd te zijn.   Verder is BAT natuurlijk een goed iets om je hondje iets fijns aan te leren.

125
23 juni om 16:00
Dierenarts leugens?
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Ik blijf zeker enten! De dieren die niet ge-ent worden leunen op de dieren die dat nog wel worden. Zodra meer mensen niet gaan enten komen er weer allerlei vreselijke ziektes in Nederland die nu bijna niet meer voorkomen. Dit soort artikelen vind ik dus vreselijk en enkel vanuit 1 oogpunt bekeken. Als je titert,dan weet je of je hond wel elk jaar een enting nodig heeft,er blijken genoeg bevindingen te zijn door verschillende holistische Da's,waar in naar voren komt dat een geënte hond(eerste entingen,pup tijd) nog voor 3/5 en zelfs tot 7 jaar na de enting nog voldoende anti stoffen heeft...nou ik zou goed zuur zijn als ik er dan achter kom dat mijn hond elk jaar al die gifstoffen binnen krijgt,terwijl dat helemaal niet nodig is.

108
22 juni om 17:49
Ben ik nu aso?
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

" Ik snap wat je bedoelt, en ik zie ook wat de anderen bedoelen. Maar als het in onderling overleg gaat en die andere baas loopt een rondje van 20 minuten en komt daarna terug bij de omheining en je zou hem dan wéér weg sturen, dan zou ik je pas aso vinden.   Je kunt het veld niet claimen, maar wel in goed onderling overleg met andere bazen bespreken wie er op een zeker moment even gebruik van maakt. En ik denk ook zeker dat als jij er al 30 minuten op had gestaan je die man het veld had gegund. Maar de timing was nu even niet lekker, dat kan.   Juist áls je een hond-onvriendelijke hond hebt zou je gebruik moeten/mogen maken van zo'n veldje. Al die andere kunnen namelijk van ieder willekeurig hondenveldje gebruik maken, en jij schermt de jouwe juist af met een hek om ellende te voorkomen. " Wilma en Dobby  Helemaal mee eens.Overleg en een beetje begrip voor elkaar hebben zou niet moeilijk moeten zijn en moeten kunnen toch  .   Ook met anderen eens,ook een happende hond moet ook even lekker kunnen spelen met zijn baasje.Ook bijtende honden zijn honden mét behoeftes.Dat hoeven geen ongewenste 'rot beesten' te zijn of zo,het blijven honden...zelfs lieve honden!Wat Sil al zegt...dat 'sprookje' over dat alle honden het maar leuk vinden om met andere honden te spelen/kennis te maken...ja dat is nu eenmaal niet altijd zo...heel vaak zelfs.   Uiteindelijk zijn het allemaal dieren met dezelfde behoefte,even lekker 'vrij' zijn en bewegen.Dat gun ik toch wel élke hond.

14
20 juni om 10:28
Morgen operatie

Idd dat warm houden na een narcose.Mijn hond is dan gesteriliseerd ,zo rond dezelfde tijden als jij aangeeft voor jouw hond...en mijn hond ging in de avond een beetje 'eng' doen,ze was normaal duf van de narcose,maar doordat ze het blijkbaar koud had ging ze een soort van schokkend 'op schieten',omhoog komen,maar nergens heen gaan,want ze was suffig.En ze bleef niet graag onder het dekentje liggen wat ik al over haar heen had gelegd.   Toen heb ik een matras op de grond gelegd en ben ik tegen haar aan gaan liggen samen onder het dekbed,daar werd ze al snel rustig en warm van. Heb ooit ook een ratje laten opereren aan een goedaardig gezwel,die liet hetzelfde gedrag zien als mijn hond en die deed het ook het beste op mijn/echte lichaamswarmte.   Succes en sterkte morgen.

11
19 juni om 00:26
Oudere hond bang na verhuizing - tips?

Doorgaan met proberen een positieve link te leggen met de ketel.   Neem iets wat extreem lekker is,niet zijn gebruikelijke snacks of beloningssnoepjes,maar gedroogd vlees,rodi worst,frikandel,gedroogde vis-snacks-koekjes dat soort dingen.   Dan zou ik op grotere afstand beginnen dat waar je het nu steeds probeert.Het is té dichtbij,de angst is te groot om nog iets aan te durven nemen,of te eten.Zoek de juiste afstand,dat is de afstand waarop hij niet reageert op het geluid en wel het lekkers op de vloer durft te pakken en zoeken. Gaat het goed,dan steeds een stapje dichterbij proberen en elke dag 2 keer 5 minuten oefenen...kort oefenen zodat de hond niet overvraagt raakt en zo een stapje terug doet in de ontwikkeling van de ketel accepteren. Hoe dan ook,kan dit wéken duren.   Wat Suzan zegt,de adaptil kan ook helpen en je hond gerust stellen door de feromonen die daaruit komen.Telizen kan ook goed helpen,maar heeft wel een inwerking van 3 tot 4 wkn.

15
18 juni om 09:55
Fietskar om uit te proberen? ? ?

Een fietskar dat is iets waar een hond te tijd voor moet krijgen om aan te kunnen wennen.In de meeste gevallen zal er gewend moeten worden,stap voor stap opgebouwd.Kar in huis,hond kalm en op eigen initiatief er in te laten lopen,dit zal ook weer voetje voor voetje gaan. Geef elke dag het eten in die kar,of als je hond daar al te angstig op reageert ,eerst het eten steeds naast de kar,na 1 week een stapje verder proberen.En zorgen dat de kar op iets stabiels leunt,zodat de kar niet onverwacht beweegt en ze schrikt. Dat is het minste wat je kan doen om het voor je hond zo prettig mogelijk te maken.Zo leer je je hond bijv ook wennen aan zo'n vliegkenneltje,als je met de hond op vakantie wilt,die moet eerst aan het kennel mogen wennen,in de woonkamer,er in ,eruit,eten er in. Vaak leidt de hond zomaar plotseling ergens in 'stoppen' tot angst bij de hond en zal het dan ook niet fijn vinden.   Ik zou een 2e handjes zoeken en daarmee gaan oefenen,is de prijs lager en niet zo erg als de hond er toch echt niet in wilt.Die dingen zijn volgens mij best wel gewild en ook zo weer verkocht.

24
17 juni om 18:05
Ervaring zylkene

Mijn hond heeft het nu 2 keer gekregen met de 2 laatste Oud en nieuws. Ik vond het wel helpen,maar gaf haar ook snuifflesjes van de klassieke homeopaat. Met die combinatie vond ik de laatste 2 oud en nieuws veel beter te doen :D

57
16 juni om 18:18
Beginnend Nierfalen
 Pagina 1 | 2

Ik zou hem direct op een kvv zetten of gaan barfen. Door die slechte brokken heeft hij waarschijnlijk beginnende nierfalen. Groetjes Soraya&Mila

9
16 juni om 10:58
Korstjes oren. Wie herkent dit?

Komt dit hondje uit het buitenland of zijn jullie weleens met haar op vakantie geweest?Spanje,Frankrijk?   Korstjes aan de oren kan wijzen op Leishmania,een nare ziekte die een hond kan krijgen na een beet van de zandvlieg(wat een mug is).   Wat zegt de DA van de korstjes?

14
16 juni om 08:28
mijn puppy durft niet plassen als ik er ben

" Bedankt voor alle reacties ! Eerst en vooral wil ik wel even zeggen dat ik ze al doodgraag zie, het is niet zo dat ik steeds boos op haar ben, integendeel ! Ik probeer ook vaak met haar te spelen en te knuffelen, wat ze geweldig vindt.Ik geef toe dat ik niet elke dag lange wandelingen met haar maak, dat is misschien fout van me. Ze heeft wel een grote plaats om te lopen en te spelen zoveel ze wil gedurende heel de dag. Ik ben bang dat dat ook een stuk fout is, ze ziet niet dat het "buitengaan" het idee heeft om haar behoefte te doen, omdat ze heel vaak buiten mag spelen en lopen (we hebben nog een hond, waarmee ze heel graag speelt) En dan komt ze binnen en doet ze haar plasje enzo... echt niet leuk. Ik geef inderdaad die ene plaats voorlopig op, dat was te ideaal en niet realistisch op dit moment, maar binnen zou moeten stoppen. Ik blijf mijn best doen, want het is een super lieve hond en ik heb haar het liefst heel vaak heel dicht bij me, en het liefst beloon ik haar met haar lievelingssnoepjes ! (Maar ik moet wel een reden hebben he " Nancy Mazzone  Dat hoeft ook niet hoor,ze is een pup en die mogen geen lange wandelingen maken.Wat wel goed is om vaak naar buiten te gaan,aan de lijn,na het eten,na het slapen,even naar buiten een paar minuten en weer naar huis,zo went ze aan het 'buiten',buiten haar eigen huis.   Misschien moet je haar niet meer alleen (bijna) de hele dag buiten in de tuin laten lopen,omdat ze zo verward raakt...met wat nu haar huis is...het lijkt er nu een beetje op dat ze denkt dat buiten haar binnen is (  snap je het nog).Haal haar naar binnen en ga elke 2 uur naar buiten met haar,zo leert ze dat ze buiten haar behoefte moet doen,en dat gaat vanzelf,gewoon geduld hebben.   Misschien begrijp ik het verkeerd maar ze is bijna de hele dag in de tuin...en je wilt liever niet dat ze daar plast/poept?Dan moet je haar niet zo vaak in de tuin laten,of pas wanneer je haar hebt uitgelaten en ze buiten huis haar behoeftes heeft gedaan.

4
16 juni om 01:11
Iemand ervaring met specifieke hondengedragstherapeute?

Geen persoonlijke ervaring.Ik vind haar kennis en CV wel positief en vooruitstrevend. Ik zou met deze GT wel aan de slag durven gaan om mij en mijn hond verder te helpen 

66
14 juni om 23:55
american stafford
 Pagina 1 | 2 | 3

Gezien je eigen reactie(die inhoudt dat je zelf erg weinig weet van de AS,en dat je erg beïnvloedbaar bent door anderen...als je die domme mensen vaak tegen gaat komen..krijg je straks ook allemaal harde adviezen omtrent de opvoeding van deze pup,wat niet nodig is) Ook heb je best een druk leventje,ik zou het houden bij de poezenbeestend(^_^)b

7
14 juni om 12:56
Hormonen reu ? Iemand ervaring?

Ik zou zelf wel een andere kant op lopen..als ik dacht te weten dat die teefjes daar steeds komen. Goed meenemen de andere kant op,aan de lijn,voordat hij straks ergens anders los loopt en er vandoor gaat,want ze ruiken al heel goed/ver en diep en die loopsheid ruikt ook sterk en zwengelt idd al die natuurlijke behoeftes aan    En bij thuiskomst afleiden met een denkspelletje en hopen dat dit helpt,deuren die leiden naar de voordeur allemaal sluiten,om hem zo min mogelijk de kans te geven om zich te concentreren op de voordeur..waar hij zo graag weer UIT wil haha.   Als je dan kiest voor een andere route,zal hij hopelijk de concentratie kunnen vinden om te gaan poepen.En als hij niet gepoept heeft en toch binnen gaat piepen,dan zou ik er wel op reageren en nog even aangelijnd naar buiten te gaan.   Ik denk dat als je er op die manier grenzen aan verbindt en je dit consequent volhoudt dat hij zich(hopelijk) overgeeft aan dat hij met jou gaat wandelen-de andere kant op- i.p.v. hoteldebotel over het grasveld te lebberen.   Succes     

7
12 juni om 12:56
Niet terug komen

Zelf beter opletten dat hij de deur niet uit kan glippen,is te voorkomen.Voorlopig is hij nog te jong om geleerd te hebben in huis te blijven als de deur open staat.Honden leren door gelegenheid,jullie zetten de deur open,letten niet goed op,hij rent naar buiten en het 'lang leven de lol' begint voor hem  Hoe vaker hij op deze manier naar buiten glipt ,hoe meer het gewoon zal worden...en het er nooit meer uitslijt.    Verder de komende maanden aangelijnd uitlaten,een hond kan eigenlijk alleen los lopen als hij ook daadwerkelijk kan/wil luisteren,en niet te vergeten jullie moeten zorgen dat je hét aller leukst bent om bij terug te komen. Ga in oefenen met het komen,zijn naam of ander woordje goed verknopen aan iets héél lekkers (kaas,worst,frikandel,gedroogd vlees) (geen droge brokken,of wat hij al dagelijks krijgt) Naam zeggen= lekker krijgen.Na een week van oefenen met naam zeggen=lekkers krijgen,laat je hem zitten en doet 2 stappen opzij,naar achter en roept zijn naam,dan komt hij,flink belonen!!! Zo ga je steeds meer stapjes verder weg en roep je hem en weer flink belonen.Dit strak oefenen zal je gaan helpen om er buiten voor te zorgen dat hij je ziet staan als je hem roept.Maar ik zou echt nog een maand of 2/3 aan de lange (slappe lijn,geen flexie,brengt alleen maar spanning op het lijf van je hond)blijven oefenen met het roepen en komen en belonen.Je zit/gaat nu ook naar de pubertijd.Dat is ook dé tijd om dingen goed en consequent vol te houden om succes te behalen.

22
09 juni om 19:34
hoe reageren op loslopende honden als wandelaar of fietser

" Hmmm, ze in de ogen kijken en ertegen roepen is het laatste wat ik zou doen. Je wilt denk ik dat de hond weggaat als die jou komt opzoeken? Om te voorkomen dat de hond je opzoekt kan je de hond het best volledig negeren, niet aankijken, niet lokken, en gewoon rustig doorlopen/fietsen.   Komt de hond op je af en oogt deze vriendelijk/nieuwsgierig, dan kan je hem best wegwijzen, maak je groot wijs richting de hond en zeg krachtig en duidelijk 'ga weg' 'terug' de meeste honden zullen meteen omdraaien (bij mij werkt dit tot nu toe altijd)   Ben je aan het fietsen en komt er een hond achter je aan? Dan kan je het beste even stoppen en wachten tot de hond aangelijnd is/weer bij de baas is, wederom gewoon negeren. Of wegwijzen. Bij sommige honden wordt het jacht/drijf instinct gestimuleerd als er fietsers voorbij komen en dit houdt natuurlijk pas op als het object stil staat. Een goede baas zou echter voorkomen dat een hond achter je aankomt dus dan mag je de baas best wel eens vertellen dat als de hond niet luistert hij ook niet los hoort te lopen.   Als een hond agressief oogt, dan weet ik het niet zo goed. Ik zou ervan uitgaan dat de meeste loslopende honden vriendelijk zijn (waarom lopen ze anders los). Maar bij agressieve honden helpt schreeuwen druk zwaaien wegrennen etc. in ieder geval averechts. Daarmee wordt de hond juist nog opgefokter. Dus wat dan wel? Lijkt me interessant om te weten inderdaad.   " cantouch     Eens met Cantouch. Ik zou alleen bij een vriendelijk/nieuwsgierige hond ook gewoon compleet negeren,ook niks zeggen of oogcontact maken,als je zelf echt geen contact wilt.   Dat is het hele ding met welke hond dan ook (blij,vriendelijk,boos,agressief),wil jij geen contact,dan moet je doen wat je al deed en daarmee door gaan,alsof de hond niet bestaat. Oogcontact is ten alle tijden het moment voor een hond dat hij in beeld is.Dus dat kan bij een (over) blije hond resulteren in opspringen(ook leuk als de hond zeiknat is).En bij een agressief over komende hond is oogcontact een dreiging en /of uitdaging.Wil je geen 'ruzie',dan zoek je geen oogcontact.   En dan heb je nog compleet oost Indisch dove honden,voor hun eigen hondentaal...en die zullen bijvoorbeeld net zo lang tegen je op springen tot je ze zelf van je af haalt!Ook deed je nog zo je best om ze te negeren.Dit zijn wel vriendelijke(lompe) honden,dus je kan ze gewoon bij de halsbandpakken,zodat het harde opspringen stopt....als het baasje er nog iet is en de hond zich ook niet laar corrigeren door de stem van het baasje(in de verte). Heb ik namelijk zelf ervaring mee gehad..een hond die nooit meer ophield met tegen mij op te springen(was ook nog een Airdale Terrier,dus geen kleintje)...ver vooruit rende als ze mij maar dacht te ruiken en het baasje geen moeite deed om er vlot bij te komen.    Jan,complimenten voor je goede wil en (denk ik ) liefde voor honden en zo mee wil denken met een aankomende(of aanstormende) hond.

10
08 juni om 05:18
hoe ver ruikt een.hond?

Wat Sylvia zegt heb ik ook meegekregen,en dan naar voorbeeld met een hamburger,daar zit een hamburger,sla,tomaat,mayo op bijv. dan kan een hond al die geuren apart van elkaar herkennen en ruiken.   Deze wijsheid heb ik ooit van Nelis Verhoeven (zeer goede en professionele gedragsdeskundige)meegekregen: een hond is in staat om één speciaal ruikende zandkorrel op te sporen op een strand van 50 meter breed, 500 meter lang en 50 centimeter diep.

124
01 juni om 20:12
Hulp gezocht! Een goede trainer/gedragstherapeut
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Voor nu zou ik al je angsten en frustraties los laten,accepteren dat hij niet met andere honden kan en zo spoedig mogelijk contact opnemen met Gerdine.Dan ga je tenminste de normale kant op en kun je je hond leren begrijpen,want de adviezen die je tot nu toe van je oude hondenschool/trainers hebt gehad is natuurlijk funest voor je hond en jullie vertrouwensband.Een hond op de zij/rug dwingen is niet hetzelfde als een hond die zichzelf overgeeft. De 'tip' van een roedelleider negeert altijd de vraag van een hond,doet gewoon pijn in mijn buik,wat zal je hond zich eenzaam voelen dan. Tuurlijk mag jij je hond een aai geven als hij daar om vraagt,hij zoekt contact(hetzelfde contact wat jij buiten ook zoekt bij hem,als hij zwaar fixerend over straat gaat en zich rot voelt,maar jij hem er niet uit krijgt).Je hoeft echt niet aan elke contact-vraag aandacht te besteden hoor,maar je begaat geen grote fout als je hem wel even een aai geeft als hij zijn koppie op jouw schoot legt.   Je omschrijft het trouwens goed..dat je nu in een rouwproces zit en in een ontkenningsfase. Het is idd een grote verandering voor je eigen koppie,het is flink aanpassen geblazen,als je het idee had dat je hond zijn hele leven met andere honden zou samen spelen..en je onzekere hond daar eigenlijk helemaal niet mee kan handelen met allerlei contacten met andere (vreemde)honden.   Een muilkorf is ook goed en relaxt aan te leren,er staan ook filmpje op youtube om dit goed aan te leren,anders weet Gerdine wel hoe..of de juiste link te geven hiervoor. Als je hond toch met een muilkorf loopt,dan zul jij ook alvast relaxter kunnen lopen met hem.(niet om te laten spelen..want dat kan hij ook niet zonder muilkorf,met muilkorf zou hij nog steeds honden omver beuken een maaien,wordt niemand vrolijk van). Dan voorkom je dat het mis kan gaan en jij weer excuses moet gaan maken en iemand anders ook getraumatiseerd is omdat het hondje zwaar gewond is geraakt..en daardoor zul je je al kalmer voelen.     http://www.mijnbaasenik.nl/

35
01 juni om 06:19
Ineens niet meer lief
 Pagina 1 | 2

Zoekt auj een een andere GT(werkend met kalmerende signalen,BAT),iets gooien om te laten schrikken omdat hij iets fout doet is gewoon niet te goede weg.Hij weet niet dat hij volgens jou iets verkeerd doet...hij weet nu alleen door het rammelen van die sleutels dat het vervelende moment van het schrikken er aan zit te komen...omdat hij dat gerammel hoort...dat trouwens meer stress oplevert,hij onderdrukt het nu omdat hij zich bedreigd voelt,maar het onplezierige gevoel van drukte en stress omdat mensen hem wellicht te dicht naderen is hij niet kwijt. Een hond die een mens wil aanvallen,te druk doet-dwangmatig of gedrag laat zien van stress die mag je gaan begeleiden met de zachte hand. Duidelijkheid bieden door dingen voor te zijn,je hond bij je te roepen zodra jij ziet dat hij een mindere dag heeft,en hij toch los loopt en er een mens aan komt,zodat je voorkomt dat hij aanvalt,de situatie niet aan kan. Honden in stress moet je niet strenger of harder aanpakken,maar juist zachter.Dingen vragen/eisen (afdwingen) is je hond overvragen,dit is in goede gemoedstoestand al zwaar voor een hond,maar met stress is het eigenlijk wil-brekend.   Dit is een goede link over stress: http://www.hondenlezingen.nl/341055424?b=78776BA83E27EE48B21159AD98F8768AFAEA753E

50
30 mei om 22:22
mensen die koekjes geven
 Pagina 1 | 2

Wel of geen gebitsproblemen op lange of korte termijn,mensen hebben jou keuzes te respecteren!   Ik hoorde een paar jaar geleden trouwens ook een héle goede reden waarom andere mensen haar niks hoeven te geven,waarom naar mij luisteren en direct komen...als andere wild vreemde mensen ook koek bij zich hebben en ook nog uitdelen..dan ren je daar toch ook nog even achteraan.(vooral in de jonge jaren,juist de belangrijkste tijd om zelf dat goede fundament te leggen rondom het goed luisteren aan te leren.)     Verder zou ik zeker niet kiezen voor een mensen koekje met suiker.      

24
26 mei om 11:57
Pup plast in huis om aandacht

Ik weet het niet,maar het is al weer dik 2 maanden LENTE(is 10 weken...pup is 14 weken,dus kon al lang en breed mee naar buiten),de winter is voorbij..als je de winter nog een winter kan noemen in NL. Maar ook dan kan een hondje gewoon naar buiten,bij zo'n hondje zonder ondervacht trek je een truitje aan en loop je lekker door,dan blijft hij warm en blijf je niet te lang buiten.   De tip is dan ook,lekker uitlaten dat hondje,ook een klein hondje is een ECHT hondje...geen poesje(zelfs die willen graag naar buiten). En de kattenbak weg doen 

315
26 mei om 10:40
Rescue Dogs Europe
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

" Fijn, deze reacties! Uhhh ik had al eerder aangegeven dingen vergeten te zijn door mijn frustraties....Het is een veel langer verhaal dan hierboven beschreven maar als ik van A tot Z moet beschrijven dan heb ik aan dit 'kleine' stukje niet genoeg. Wij hebben 1 hond van (bijna) de moeilijkste hondensoorten in huis (18 maanden JONG!) Cane Corso x Amerikaans buldog, ruim 45 kilo schoon aan de haak. Nou, als je met zo een soort hond weet om te gaan en haar weet op te voeden van pup af aan dan doe je het in mijn ogen goed. Ik hoef niet te schreeuwen tegen haar, ik doe fluisteren. Zit lekker in de pubertijd dus dan weet je het wel. Daarnaast hebben we nog een hond van 12, labrador retriever...ook al van pup af aan. Dus wat ik hiermee wil zeggen is dat wij geen honden in huis halen om ze vervolgens weer weg te doen! Jammer dat er hier zo over geoordeeld wordt. Wij hebben dit hondje in huis gehaald met de juiste bedoelingen en als er dan wordt gezegd dat ze blij zijn dat dit hondje weer terug is bij deze louche stichting dan weet je echt niet waar je over spreekt. Als ik jullie vertel dat mijn bul (zo noemen we haar) iedere dag een bak yoghurt krijgt na haar brokken en 1 x in de week 2 haringen ben ik dan slecht voor mijn hond? Als je ziet hoe mijn huis is ingericht.... mensen zeggen dat wij leven voor onze honden. Dus ga mij niet zitten veroordelen hier omdat wij de hond 'al' na 9 dagen hebben weggebracht. Je moet eens op de sites kijken van asielen hoeveel bullen daar wel niet zitten!   Nogmaals, heb waarschijnlijk een heleboel overgeslagen in het verhaal waardoor het lijkt dat wij honden gewoon in huis nemen om ze vervolgens te dumpen. Jammer dat er zulke kortzichtige mensen rondlopen die het allemaal zo verschrikkelijk goed doen (in hun ogen) Maar ik weet dat we er experts bij hebben gehaald om ook te oordelen. En ik weet dat we de juiste beslissing hebben gemaakt.   Je moet voor de gein eens googlen op RDE, hahaha, louche malafide bende. Mw S. Duin die 5 weken heeft vastgezeten samen met haar man de advocaat. Deze stichting bekommerd zich niet om het welzijn van dieren (van honden tot reptielen) maar ze bekommeren zich om hun eigen zak te spekken. Als zo een hondje 3 x wordt herplaatst levert zo een hondje 885 euro op, is nog meer dan een raszuivere hond MET stamboom. En dan wordt er gezegd; je wilt zeker een mooie goedkope hond (mag ik even lachen?) Als ik een goedkope mooie hond wil dan ga ik hier wel naar het asiel. Dan heb ik voor 140 euro een hond en bedenktijd...   Fijne dag verder!  "  Misschien ben je dan wel chronisch gefrustreerd...aangezien je verwacht van een pup van 8 wkn dat deze al zindelijk is...zoals is aangegeven. Heb je er weleens van gehoord dat een hond/pup daar op de plek waar hij gewend is hartstikke zindelijk is,maar op een nieuw adres wel in huis plast.Dat is echt iets héél normaals,een hond moet hoe dan ook minimaal 2 maanden wennen en van een pup ga je al helemaal niet verwachten dat het direct zindelijk is toch,dat weet toch ieder ervaren hondenmens/kenner/liefhebber.    

14
23 mei om 17:08
grrrrrr mensen!!

Oh als ik op de stoep loop in een wijk en zie iemand met een hond waarvan ik kan raden dat mijn hond er niet blij van gaat worden én die hond loopt aan een flexilijn dan loop ik van de stoep af,ga desnoods tussen de auto's staan of steek over, vaak ligt er naast de stoep een fietspad,die afstand pak ik sowieso altijd al mee,want ik vind het niet leuk voor mijn hond om met een andere hond frontaal op elkaar af te lopen..op een stoep van 2,5 meter breed.   In de loop der jaren heb ik geleerd dat ik álleen op mezelf kan rekenen,ik ga niet meer uit van iemand anders...dat die mensen hun verstand/IQ mee hebben of zo 

9
23 mei om 09:15
bijt gedrag bij honden

Wat doe je precies als je hem corrigeert?   Als hij iets doet dat jij niet wilt,dan mag je zijn aandacht op iets anders gaan verleggen.Bijv pakt hij je schoen,dat wil jij niet,dan pak je een flostouw en daag je hem uit om dit te komen pakken,hij laat je schoen los ,jij zegt 'goed zo',je kan je schoen pakken en opruimen....en begint alvast vooruit te denken wat je eigenlijk nog meer zou kunnen opruimen zodat je kan voorkomen dat hij in de verleiding komt om iets te doen of pakken wat jij niet wilt.   Een jonge hond is nu eenmaal een jonge hond,ze leren door te doen. Laat jij iets lekkers liggen op het aanrecht...en je hond ruikt dit,dan zal hij instinctief zijn neus volgen en rechtop gaan staan om te vinden wat hij ruikt en zoekt.Vindt hij iets...dan zal hij de volgende keren-bij het alleen thuis zijn- altijd even zoeken of er nog iets op het aanrecht ligt om op te eten    Daarom moeten wij als mens ervoor zorgen dat wij vooruit denken en zorgen dat een hond niet de kans krijgt om 'fout' gedrag aan te leren,door zoals het aanrecht voorbeeld NOOIT iets eetbaars op het aanrecht te laten staan.   Als het al een keer gebeurd is dat hij iets van het aanrecht heeft gepakt,dan zal hij idd de volgende keren ook gaan kijken...echter ligt er dan 15 keer niks...dan zal het gedrag uitdoven,want hij leert nu weer aan ..dat er nooit meer iets ligt en zal daar niet meer zoeken.

30
23 mei om 00:24
Agressieve/onzekere hond

Hoe hebben jullie vroeger gereageerd en gecorrigeerd toen hij begon met het wat heftiger reageren? Wat deed hij precies en wat deden jullie precies?   Lijstje van de betere hondenscholen en GT's: http://www.hondenlezingen.nl/341055437   Dit zijn ook hele goede GT's,staan alleen niet op het vorige lijstje: http://www.mijnbaasenik.nl/   http://www.esthershondenschool.nl/   http://www.hondengedragscentrum.nl/ (deze site is aan het vernieuwen zie ik,maar laat je daar niet door tegen houden,is een hele goede GT)

3
22 mei om 22:58
Reverse sneezing

Het zou geen kwaad kunnen,maar je zal er toch 2 uur in blijven...en er in niemand thuis om over je keel te wrijven...   Waar het om gaat om het te laten stoppen is het slikken.(dan 'schiet'de boel weer echt..wat 'scheef' is gaan zitten in de keel) Ik ben bij mijn hond het slikken gaan benoemen op het moment dat zij echt slikte.En dan ook direct een vrolijke 'goed zo' erachteraan.   Na een keer of 10 ging zij het snappen..en kwam ik niet meer aan haar keel en zei ik 'even slikken,goed slikken'. En dan doet ze dat  En als het nu gebeurd dan zie ik haar zelf die gedachtegang 'opborrelen' en zelf slikken,zonder sturing van mij. Ik zeg wel altijd nog de vrolijke 'goed zo...goed slikken' na het slikken.

293
20 mei om 14:45
kindje gebeten. gt is geweest pagina 5
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Misschien heb je nog teveel last van paniek door de schrik en zeg je daarom wat dingen door elkaar...bij jou is tenslotte nu ook bakken met stress hormonen aangemaakt,door dit voorval.   Je zegt haar te begrijpen,maar weet niet waarom ze bijt en in je opening schrijf je dat je vertrouwen in haar in gereduceerd tot 0.     Kalmeer,laat het even goed los en zet het samen (dinsdag) eens op een rijtje met de GT,over wat er nu gebeurt is en hoe zoiets zich eventueel heeft opgebouwd aan spanning bij Daisy.   Het vertrouwen in haar hoeft niet weg te zijn,wat zij deed is een verklaring voor.

2
19 mei om 21:26
Agressief naar andere honden

Artikel over reactieve honden,zoals jouw hond:http://www.moniquebladder.nl/blog/2013/06/17/uitvallen/   Ik zou je hond voortaan echt aangelijnd laten als hij op mensen en honden afvliegt.   Het nare is dat we dit gedrag zelf in de hand werken.Als pup,aan de lijn,lopen we op iedere hond af,in een rechte lijn.In de hondentaal is dit dreigend/onbeleefd/uitdagend gedrag.In de pup tijd zal je hond daar niet zoveel problemen van ondervinden ,omdat het een pup is,mét puppy vergunning,dus andere (meeste)volwassen honden reageren dan heel gemoedelijk op de pup.Na de 6 maanden heb je een puber/jonge hond,en is die puppy vergunning kwijt geraakt...maar ondertussen hebben wij onze hond aangeleerd dat het normaal is om recht op de andere hond af te lopen of zelfs rennen,want 'spelen is leuk'.... Vaak krijgt de hond dan een oplawaai(snauw/grom/knauw) van de andere hond,die voelt zich bedreigd.Is dat jouw hond al eens gebeurd?   Ga je hond weer zijn normale taal leren en dat hij niks hoeft met elke hond die jullie in de verte zien aan komen.Voorlopig(2 maanden) zou ik hem de tijd en rust geven om bij te trekken van alle stress (dat blijkt uit je tekst,dat hij er naar toe gaat,en begint te grommen en happen...(niet zonder reden zoals je zelf dacht,door wat hij aangeleerd heeft gekregen,brengt hij zichzelf ongewild in een situatie die hij helemaal niet aan kan,het grommen en happen is vragen om meer ruimte en rust...en dat terwijl hij het "zelf leek op te zoeken") van het ontmoeten van honden.Loop daarom steeds weg van een hond die je aan zien komen,lok hem mee een ander kant op met een vrolijke stem(belonen voor het meelopen en aandacht aan jou schenken),het vergt van jou extra energie,want je moet je ogen goed vooruit laten kijken,zodat je situaties voor bent en op tijd een andere 'afslag' kan nemen op straat of in het bos. Na die 2 maanden kun je er voor kiezen om te kijken hoe hij het doet met luisteren aan een lange losse lijn van 5 meter(die achter hem aan sleept,zodat als hij niet luistert je toch vlot op de lijn kan gaan staan)en loop je ook nog steeds weg van andere honden.Hij moet weer kunnen leren en voelen dat hij echt niks hoeft met andere honden.En hoe meer hij weer tot rust is gekomen en weer vertrouwd raakt met dat hij niks hoeft met die ander hij in het vervolg kalmer reageert als hij dan toch onverwachts een hond tegen komt.   Verder zou ik contact zoeken met mensen en hun honden die hij al vanaf pup tijd kent,daarmee zal hij vertrouwd zijn en zich prettig bij voelen en zo kan hij dan toch contact hebben met 'eigen'honden vrienden.   EDIT:nog meer linkjes    http://www.moniquebladder.nl/blog/2013/04/29/misverstand/   http://www.moniquebladder.nl/blog/2013/09/09/stress-bij-je-hond-het-korte-lontje/   http://kynoblog.com/artikelen/kalmerende-signalen-de-kunst-van-het-overleven   http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

31
18 mei om 18:32
Niet willen wandelen en hijgen?
 Pagina 1 | 2

" Ik stelde de vraag over de loopsheid omdat sommige honden dan sloom en hangerig worden. Bovendien als je hond pas loops was geweest, zou het misschien schijnzwangerschap kunnen zijn, daar kunnen honden ook beroerd van zijn.  Nog iets: sommige honden kunnen heftig reageren op bepaalde stoffen in anti teken- en vlooienpipetten en honden met een MDR1 gen defect kunnen daarvan doodziek worden. De Schotse herdershond valt ook onder de rassen waar dit defect vaak bij voorkomt.   http://www.gencouns.nl/mdr1-4.php   In verband hiermee de volgende vragen: Wat voor middel tegen teken en vlooien heb je gegeven? Hoeveel dagen is dat geleden?   " Loesje  Helemaal mee eens,dat belletje ging bij mij ook direct rinkelen(Collie en vlooienpipetten)

8
18 mei om 13:32
bc ineens iet meer waken

Ik zou mijn hond lekker laten zijn wie ze is.In dit geval een Border Collie,dat zijn drijvers en harde werkers.(maar onderschat niet dat een hond ook voldoende rust moet krijgen)   Wil je een geluid horen als er iemand je erf op stapt ,dan kun je vast ook een alarm systeem laten aanleggen.

4
17 mei om 16:14
Hooikoorts

Hoi Kim,   Heb je al gegoogled?Heb ik net gedaan en het is een pil tegen allergie,stopt de aanmaak van histamine (wat vrij komt als je op iets allergisch reageert(als ik het goed zeg).Werkt al na 1 a 2 uur en werkt 12 uur,maar dit was wel de mensen-bijsluiter.   Ik ben wel benieuwd wat Mo voor klachten heeft dat de DA op Hooikoorts komt,want ik heb het woordje Hooikoorts nog nooit voorbij horen komen.Mijn eigen hond is ook redelijk allergisch aangelegd,op voeding en omgeving,met name wanneer ik last krijg van mijn Hooikoorts dan krijgt zij ook last van een zwarte huid op de buik,meer jeuk,meer niezen.   Mila in nu al 7 jaar ,en in de loop der jaren(en na een hoop uitsluiten) geef ik haar KVV en zorg dat ik de juiste smaken geef,ze reageert al op rund/kip/lam/zalm/eend/kalkoen..en natuurlijk alles met graan. Yoghurt kan ook niet meer,want ze heeft ook Chronische Bronchitis en gaat dan ook meer hoesten,ging ze vroeger ook van granen hoor. Dus dat is wat ik een beetje heb gedaan wat betreft de natuurlijke kant.En ik houd haar zo 'zuiver' mogelijk,geen inentingen, vlooienpipetten of ontwormingspillen.We hebben een paar jaar geleden ook nog de vroegere entingen door een homeopaat laten 'ontstoren'.

9
13 mei om 18:10
hondenschool

Hier een mooi rijtje van de betere hondenschool  http://www.hondenlezingen.nl/341055437

39
12 mei om 20:22
gebruikers van lotgering
 Pagina 1 | 2

" Klopt helemaal monique, maar ik ben met zo'n allergische hond zo ontzettend voorzichtig geworden. Mijn verkooppunt heeft het nu ook dus misschien dat ik het er een keer op waag. " s@nt@  Hier -zoals je misschien nog wel weet- een allergische Mila. Wegens het niet kunnen krijgen van Shaweca(konijn/paard) moest ik toch bij de dierenwinkel gaan kijken en om te proberen de Wild mix gekocht(eend,fazant,lama,hert,konijn en haas dacht ik zo uit mijn hoofd) en dat gaat eigenlijk goed  Soms kan er iets meer bot bij voor Mila dan.  

34
12 mei om 19:23
geplaatste franse bulldog is dominant naar mijn kind
 Pagina 1 | 2

"  Ik neem zijn eten niet zomaar weg maar ik observeer wat hij doet als ik bij zijn eten kom als hij aan het eten is.-Laat hem rustig zijn eten opeten,zonder 'kijkers'zonder druk,in die paar minuutjes dat een hond eet,hoeft er niemand in de buurt te staan,het is normaal dat een dier rustig mag eten,er bij staan geeft juist spanning. Ik heb wel het gevoel dat hij wat stress heeft en ons nog niet begrijpt. - ik gok dat jij/jullie hem ook niet heel goed begrijpen,lees de tips hier boven en lees de linkje goed door,daar staat heel veel goede info in. Hij is wat wantrouwig en opzoek. Hij loopt ook niet graag alleen buiten en met ons in de tuin ook erg kort. Hij wil snel weer naar binnen. Hij volgt ons overal. - Dat is normaal voor een hond die er net 3 dagen is,dit kan net zo lang duren als dat de hond zich thuis en op zijn gemak voelt,hij moet zijn nieuwe omgeving leren kennen, rust in vinden en kunnen aarden in zijn nieuwe huis,een hond moet dat voelen ,het vertrouwen dat hij hier mag blijven moet echt groeien.Om hem meer te leren jullie niet constant te achtervolgen kun je hem een kluif geven of een gevulde Kong,dan is hij bezig met eten(kluiven en langzaam eten maken ze goede en rustgevende hormonen aan) als hij bezig is ga jij even op de gang staan,of in een andere kamer,je loopt weer terug de kamer in waar hij ook is,gaat zitten,staat weer op,even naar de keuken,weer naar de kamer,even zitten,de kamer weer uit,deur 3 sec dicht enz enz ,zo ga je steeds wat meer tijd uitbreiden dat je niet in zijn buurt bent en hij went dat hij ook even zonder jullie kan. Ik ben gewoon wat ongerust voor het obsessief rijden van mijn dochter. Ze kan nl niet meer rondstappen of gaan zitten zonder dat hij haar vastgrijpt. Zij duwt hem wel weg en zegt nee. Natuurlijk een kinder neetje. Dat helpt niks. Integendeel hij wordt wat wilder en kwader. Goed dat ik nu weet dat ze hem niet mag wegduwen. Wat doen we het best om de tonen dat we het gedrag niet willen maar dat hij ons mag vertrouwen en wij hem.-Door al het nieuwe raak hij overprikkeld,heb je een bench voor hem?Dan mag je aanhouden 1 uur wakker = 2 uur rustig aan doen,rusten in de bench,anders geldt dit ook als je een mandje hebt,dan kun je hem ook aanlijnen zodat hij snapt dat het nu rusttijd is en in zijn mandje zijn rust moet gaan vinden.Is wel moeilijk hoor voor een hond die zijn nieuwe leven in stapt,dus het kan goed zijn dat je hem daar wel in gerust moet stellen..in de vorm van gaan zitten naast de bench/mand,niks zeggen/niet kijken of aanraken,maar lichamelijk aanwezig zijn.Geef hem ook een kluif/kong op die rust momenten om het kalm aan te leren en om de bench/mand een positieve lading mee te geven,het moet zijn veilige plekje worden.Als je hem dus meer rust gaat geven,zal hij minder overprikkeld raken en willen rijden,het is geen dominant gedrag,hij is moe ,er gebeurd veel voor hem.Let ook op je dochter dat zij niet heel druk of hyper in het rond beweegt..of dat jullie in het algemeen wat hyper zijn omdat er opeens echt een hondje in huis is,daar wordt een hond ook druk en onrustig van.Ook van te veel straf/boze praatjes/onduidelijkheid kan een hond overprikkeld raken. Ik wil nu goed handelen naar het grommen en het ons verwittigen door een ev een kleine verre knap. Hij heeft nog niet gebeten meer wil dit niet in de hand werken.- Als hij gromt dat zegt dat iets,hij is niet gevaarlijk bezig,maar verteld jullie dat hij meer ruimte nodig heeft,van jullie of van jullie dochter,laat haar niet te veel naar hem kijken/aaien/roepen/naar hem toe gaan.Gaat hij haar zelf opzoeken,dan even meelokken met wat lekkers de andere kant op,of even aanlijnen en rustig meenemen en kijken of het misschien tijd is voor een rustmoment in de mand/bench.Luister naar zijn gegrom,het is zijn taal om jullie aan te spreken. Wanneer ons kind is gaan slapen is hij erg rustig en lief.-De drukte is weg dus kan hij ook kalmeren.Dit zegt echt een hoop..dat hij op de een of andere manier heel erg wordt getriggerd door je dochter(of hij wordt snel druk van kinderen of je dochter is een tikkie druk) Sommige zeggen dat hij de roedel wil bepalen en daarom dominant is naar haar.-Hij wil niet de baas spelen,wil niet dominant zijn over haar ,maar is wel op zoek naar begrenzing en hulp. Hij wil wel duidelijkheid.Geef hem zijn grenzen,op een kalme manier,zonder boosheid of straf en denk aan wat ik hierboven schreef,zorg voor voldoende rust,zodat hij niet overprikkeld raakt en zijn spanning begint weg te rijden op je dochter. hoe moet ik het hem dan afleren zonder hem weg te duwen. Hij luistert op dat moment niet naar onze stem.Hij is dan te druk. -Precies hij is te moe en overprikkeld om te kunnen luisteren of iets te leren,begeleid hem naar zijn eigen rust plekkie. "  

12
10 mei om 23:06
Stout naar andere honden

" (stout is misschien niet het juiste woord, maar kan momenteel geen beter woord vinden haha)   Als onze hond andere honden ziet begint hij al te grommen. Komen ze dichter dan toont hij zijn tanden. -Je hond is aan de lijn en kan geen kant op,hoogstwaarschijnlijk loop jij met jouw hond gewoon op de stoep of op een pad en lopen dan recht op de andere hond af,zo ook de andere aankomende hond.In de hondentaal is recht op elkaar aflopen zeer dreigend,als een hond zich nog vrij voelt om zijn eigen instinct te mogen/kunnen volgen dan kiezen ze er voor om een andere aankomende hond in een bocht te benaderen,niet recht er op af,want dat lokt ruzie uit.Wat jij kan doen als je een hond ziet aankomen ,is of even het fietspad op te lopen,of in het park/bos even het gras op,gewoon jouw hond meer de ruimte geven,waardoor hij geen stress signalen en afstand vergrotende communicatie hoeft te laten zien(grommen,ontblote tanden). Blaffen doet hij niet als hij honden ziet. Wel als hij ze hoort blaffen, maar niet ziet.   Op de markt vorige keer was hij ook niet lief naar andere honden toe. -De markt vind ik een drukke plek waar voor mij een hond niet thuis hoort,het is er druk,iedereen loopt weer kaarsrecht op elkaar af.Je moet wel een heel flexibele en stabiele hond hebben,wil een hond het 'leuk'vinden om daar rond te lopen.Je doet je hond meer plezier met een rustige wandeling,in je buurt,bos of park,lekker alles af mogen snuffelen.   Vorige keer als we gingen wandelen kwam er een puppy afgelopen en daar gromde hij ook tegen. -Niet raar,die vindt hij blijkbaar ook al eng of te spannend/dreigend.En wil hij geen contact mee.   Onze buurman had een hond en daar hapte hij naar en beet hij in de draad.Nu waar we wonen zijn ook twee honden en daar gromt hij naar en laat hij zijn tanden zien. -Ook weer afstand vergrotende communicatie wat voort komt uit stress.  Soms negeert hij honden. Mijn vriendin kwam met haar hond, was hij niet stout tegen maar hij negeerde hem totaal en kwam naar mij om te spelen. Waarom doet hij dit? -Dit hondje vindt hij blijkbaar niet eng of dreigend overkomen.Kent hij dit hondje langer?Of al vaker ontmoet?Dan ontstaat er een vertrouwensband.Het willen spelen met jou,kan in dit geval ook oversprong gedrag zijn...hij wil niks (spelen) met het hondje en weet even niet hoe hij zich moet gedragen of wat hij moet doen.Wat deed hij precies toen hij kwam spelen met jou?   Ik zou het fijn vinden als hij eens goed kan ravotten met andere honden, met mij speelt hij super graag, dan is hij terug een puppy'tje, maar waarom niet met andere honden? -Hij vertrouwd jou,kent jou en weet hoe jij met hem speelt.Wij denken altijd dat het héél leuk is voor onze hond om met andere honden te spelen,maar spelen is ook kracht meten...kracht meten met een vreemde hond waarvan je niks weet en geen band mee hebt kan voor een onzekere hond helemaal niet leuk zijn en zelfs dreigend.   Hij is tot zijn 3 jaar in contact geweest met twee honden (jack en chihuahua). Hij is nu 4,5 jaar. Eerst wil ik weten waarom honden dit doen en vooral of ik hem terug sociaal kan maken naar andere honden toe? -Er zijn hondenscholen en gedragstherapeuten die ook Sociale wandelingen organiseren,zo ga je met een groep honden samen wandelen,aan de lijn en leren de honden dat er niks gebeurd,iedereen blijft aan de lijn,er blijft voldoende afstand tussen en zo krijgen de honden weer hun rust terug,de spanning zakt en komt er ruimte in dat koppie om er weer wat vertrouwen te gaan krijgen in andere honden.Wat je verder niet moet en hoeft te willen is dat je hond ,iedere hond maar leuk moet vinden.Wel is te trainen in het negeren van andere honden.Leer hem de woordjes 'kijk eens' aan,zeg ik steeds met een hoge stem en krijg je oogcontact dan beloon je met het áller lekkerste snackje wat je hebt(kaas,worst,frikandel,gedroogd vlees),heeft hij dat goed onder de knie,dan kun je de volgende keer zodra hij in de verte een hond ziet de 'kijk eens'zeggen en zo zijn aandacht vragen en flink belonen met het lekkers,zo kun je je hond gaan afleiden en begeleiden,een andere kant op of als er wat voldoende ruimte is tussen hem en de andere hond,kun je wat lekkers op het gras strooien en hem laten snuffelen naar het lekkers,zoeken-snuffelen-en kauwen kalmeert een hond in zijn hoofd.En zal ook de situatie rondom een 'andere hond' ook kalmer maken voor hem.Als ze dit een tijdje met hem hebt geoefend en beloond,dan krijg je op een gegeven moment een hond die direct naar jou kijkt zodra hij een hond spot.   Hij loopt vaak los in de velden/bossen, maar ja daar komen natuurlijk ook andere honden met hun baasjes. Dan loopt hij naar de honden, maar als ik zeg 'stop', dan stopt hij en komt hij terug naar mij. -Heel goed,hij luistert wel naar je,dat is heel belangrijk.   Zijn er honden die gewoon niet om kunnen met andere honden? -Ja genoeg,ze hebben het vertrouwen wat verloren in andere honden door vroeger te hard benaderd te zijn door andere honden,of ze zijn onzeker en/of angstig. Maar ik snap dat niet want vroeger speelde hij super veel met de Jack en chihuahua (hij ziet ze nu niet meer). -Met deze hondjes had hij een band opgebouwd.Dus wist wat hij aan ze had.     Merciekes!  " marie  

16
09 mei om 21:10
Hond reageert fel!

Lees ook de link in dit verhaal over angst. http://www.moniquebladder.nl/blog/2013/06/17/uitvallen/

24
09 mei om 18:15
aangevallen?

3e Keer deze week... Ik zou gaan aanlijnen voorlopig,aan een lange lijn,en gaan oefenen met terug roepen. Hij is 8 maanden ,dus het puppy zijn is er wel vanaf,en is het gewoon zeer onbeleefd en dreigend om recht op een andere hond af te lopen/rennen/denderen,gemiddelde hond zal er zo (happend/snauwend) op reageren,omdat het in de hondentaal als dreigend/onbeleefd wordt gelezen.Dit soort gedrag ontstaat trouwens veelal doordat wij ze dat zo aanleren v.a. het pup zijn,overal recht op aflopen,aan de lijn,geen andere kant op kunnen-> dan maar (altijd)er recht op af,en dat pakt later vaak minder goed uit,zeker als je gaat puberen en volwassen gaat worden.     Ik ben ook van mening honden dingen niet te laten 'uitvechten'.De honden komen vanzelf in een cirkel van stress terecht,die eigenlijk een soort van oneindig wordt... * van pup af aan verkeerde taal aangeleerd gekregen van de mens-recht op andere honden af gaan-later dit gedrag blijven herhalen,terwijl het niet geaccepteerd wordt omdat honden onderling het als dreigend ervaren-andere honden raken gestrest door deze manier van communiceren en knauwen/snauwen van zich af-de ge'knauwde'hond ervaart hierdoor ook weer stress-de volgende ontmoeting met weer een vreemde hond zal ook weer meer spanning opleveren-zal ook gehapt gaan worden enz enz enz enz*   Veel mensen vinden het misschien overdreven,maar ik houd mijn hond liever kalm en relaxt.Ik zie iedere keer als mijn hond moet grommen of snauwen dus een moment van stress en geen prettige ervaring voor haar.Kijk...2 keer in een week is te verdragen,maar het gebeurd ook dat mensen elke dag naar hetzelfde veld gaan en een hond gemiddeld élke dag minimaal 6 verschillende honden ontmoet,alles moet aftasten(is best zwaar,denk aan jezelf..je zal toch met 6 vreemde mensen een heel gesprekje moeten voeren en ook nog moeten 'knuffelen' of enige vorm van lichamelijk contact hebben),waarvan de helft zich opdringerig zal opstellen..waardoor die hond dan élke dag in ieder geval 3 stress momenten/ervaringen heeft...keer 7 dagen....To much!     Je mag en moet je hond juist helpen,als je hem dit laat aanwennen(het op alle honden af rennen en dat hij steeds wordt gecorrigeerd )dan krijg je straks een hond die ook reactief gaat reageren op honden,dus verdedigend. Ga vanaf nu met hem aan de slag dat hij goed naar jouw luistert,(trainen,trainen en nog eens trainen op een positieve manier natuurlijk) en bij twijfel met afstanden lijn je hem op voorhand aan en loop je voorlopig een andere kant op,zodat hij weer kan leren dat hij niet iets hoeft/moet met élke hond.   Vergeet niet dat hij in de pubertijd zit en dat koppie niet altijd even goed mee zal werken. http://www.hondenlezingen.nl/341055426

24
08 mei om 21:43
DA wil allebei de honden opnieuw inenten DHP nadat 1 inenting half jaar over datum was

Een dierenarts die liever 2 keer een hond vol spuit met iets wat wel degelijk kwaad kan (zelfs al na 1 keer) en geen titer aanbied,zou ik direct rechtsomkeer maken meid.   Heb je weleens gelezen wat er daadwerkelijk in een inenting zit?Of wat je hond daar alleen al van kan krijgen?Of dat bij sommige honden entingen niet eens aanslaan(dus altijd voor jan doedel geënt worden,als je niet /nooit titert)Of dat een hond met jaarlijkse en zelfs met een 3-jarige enting vaak al over geënt wordt.   Ik zou echt mijn honden laten titeren en er absoluut geen extra gifstoffen in laten spuiten!

21
07 mei om 13:10
Raad gevraagd: inenting DHP ruim half jaar over datum

" Net gebeld, het voorstel is zowel Gio en Kyra nogmaals in te enten, de fabrikant zegt dat het geen kwaad kan. Ik heb hier toch echt geen goed gevoel over. Graag advies!? " Conny, Gio en Kyra  Ik zou het niet doen,wat ik wel zou doen is ze laten titeren.

8
06 mei om 17:02
pedigree

Misschien dit filmpje laten zien:       Pedigree is tegenwoordig niet meer met chemische toevoegingen,dat is een plusje voor ze.Alleen dan houdt nog steeds (in het geval van de brokken) 92%!! aan graan over.Op bijv de zak brokken staat Kip&Rijst..kijk je dan in de ingrediënten lijst dan gaat het om 4% kip en 4% rijst...   Of het blikvoer-zal verbeterd zijn,vroeger was dat ook 4% namelijk-want er zit nu maar liefst 59% vlees in(zie filmpje om te zien wat voor 'vlees'),alleen staat er dan lamsvlees op en op de ingrediëntenlijst staat 59% waarvan 4%!! 'Lamsvlees'.   Ik vind het al met al te veel 'slag om te arm hebben' om te vertrouwen op wat er wordt vermeld op de verpakking ook daadwerkelijk te geloven...samen met het filmpje.

16
06 mei om 16:29
pup huilt overdag in bench

Hoe de situatie ook is en wat je zelf ook wilt,een hond/pup mag nooit in paniek/piepend/huilend enz in de bench blijven zitten,dan hebben ze een hele slechte ervaring op gedaan in de bench...en dat moest nu net als een veilig hol gaan dienen,wat op een hele kalme manier opgebouwd moet worden...je kan niet zomaar een pup er in stoppen en de deur dicht doen en dan wachten tot het huilen stopt.     Het is in ieder geval een héle slechte start die je hebt gemaakt met de pup.   Het laten piepen/huilen van een pup omdat deze maar of nog moet wennen is geen goede manier van iets positief laten aanwennen. Als de eerste paar ervaringen vervelend zijn geweest voor een pup...dan is hij daar aan gewend geraakt...dat het een rot plekje is. Laat het deurtje voorlopig open,ik vind het nog heel positief dat hij er nog zelf in loopt en gaat liggen(na zijn opgedane negatieve ervaringen).

4
06 mei om 15:32
onderdanig

Wat gebeurd er precies als Franca onderdanig doet?Wat laat ze zien aan lichaamstaal?   Aan echte onderdanigheid zou ik echt niks doen,het is juist heel goed,zij voorkomt met haar kalme en onderdanige houding dat ze in problemen komt met een andere hond.   Als je zegt 'de laatste tijd',dan komt ze misschien de laatste tijd meer intimiderende honden tegen,die erg strak naar haar kijken en heel recht en direct op haar aflopen.

9
06 mei om 13:39
Betrouwbaarheid www.kathond.nl ?

Hallo allemaal :-D Ik wil iets bestellen bij www.kathond.nl maar weet niet of het een betrouwbare site is. Heeft hier iemand weleens iets besteld daar en alles goed ontvangen? Er zijn via google wel allerlei goede reviews,maar die kun je ook zelf invullen..mocht je de boel willen oplichten..als oplichter zijnde. Zie ook geen waarborglogo op de site,daarom zoek ik persoonlijke ervaringen. Bedankt :-D

^