Honden Forum van soraya

Welkom op het honden forum van de HondenPage. Je bekijkt nu de berichten van soraya



Mijn reacties op het hondenforum

Reacties Datum Onderwerp
100
04 maart om 13:04
Bij voorbaat gebrandmerkt
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

Mooie vent   Gelukkig komen ze bij jou goed terecht in ieder geval Ik denk een zegen voor dit hondje dat hij 10 keer eerder is geweigerd bij die andere hondenscholen.

33
02 maart om 21:36
Mollenklemmen in losloopgebied
 Pagina 1 | 2

Oh ik zou de eerste zijn om dat soort dingen op te pakken en in een vuilnisbak te gooien of nog beter in de sloot,op een lekker diep stuk..geen idee hoe groot die klemmen zijn,maar dat is het eerste wat er in mij opkomt,weg met die zooi.

23
02 maart om 10:51
Mijn hond heeft nierfalen en wil al 5 dagen niet eten

" " Mijn hond heeft ernstig nierfalen  dit weten we pas en nu wil ze al 5 dagen echt niet eten. Ook drinkt ze minimaal en geeft regelmatig gal en slijm over   Wat moet ik doen "  Da weet ervan die heeft gezegd afwachten en anders van de week in laten slapen. Maar vind het zo moeilijk. Egoïstisch van me "  Weet de dierenarts dat ze vandaag al 5 dagen niet heeft gegeten,minimaal drinkt (en kans op uitdroging) en dat ze gal en slijm spuugt.   Samen met het ernstig nierfalen klinkt het als een doodzieke hond,je mag niet egoïstisch zijn,maak de dierenarts goed duidelijk dat van de week inslapen niet eens gaat lukken als dit nog een paar dagen voort moet slepen....

24
29 februari om 18:40
leren spelen

"  Het apporteren van een stuk speelgoed is vaak onderdeel van een cursus gehoorzaamheid; in België dan toch. We hebben dus weinig keus. Ze moeten het niet graag doen, maar het zou wel leuk zijn als ze het gewoon een keertje tonen op hun examen  Vanaf de puppyklas moedigen ze de honden aan om te spelen met dat stuk speelgoed dat ze later moeten apporteren. In het begin is dat gewoon samen trekken en op commando loslaten. Interesse opwekken dus. En van daaruit werken ze verder.  Sommige honden hebben jammer genoeg geen interesse in speelgoed. Ook Loes en Polly interesseert het geen fluit. Al brengen ze thuis hun speelgoed wel netjes terug. Ik volg hier dus even. " Gies  Voor wie zou dat dan leuk zijn?

50
29 februari om 12:05
Bange asielhond
 Pagina 1 | 2

Nee je kunt geen half jaar vrij nemen,maar je kunt ook niet verwachten dat een hond die net 3 dagen uit het asiel is al 1 minuut zonder jullie kan.   Je zal een oppas moeten zoeken,omdat je het alleen thuis blijven echt moet opbouwen,hij moet eerst vertrouwd raken met jullie,zijn nieuwe omgeving,hij weet nog echt niet wat hij aan jullie heeft of aan zijn nieuwe omgeving. Dat is dat stukje vertrouwen en het gewend zijn aan zijn thuis. Hij moet zich thuis voelen en daar gaat nu eenmaal een paar maanden overheen voordat een hond daar vertrouwen in heeft en dat het gewoon in geworden in zijn leven en dat hij weet war hij thuis hoort en dat het alleen blijven niet meer eng is en dat jullie altijd terug komen...kost allemaal tijd,veel tijd.

20
27 februari om 13:49
Zeer bange hond springt tegen eigenaar op

Nee negeren is best wel zielig,zeker voor deze hond.   Jezelf klein maken is heel goed,maar wees wel voorzichtig,deze hond klinkt zó blij als zijn mens binnen komt dat hij misschien best lomp kan zijn,dus let wel op om je handen iets uit te steken zodat hij eerst tegen zijn handen 'botst' i.p.v. tegen zijn voortanden Mocht het hurken niet direct werken,dan ook je handen vooruit steken,hond rustig bij de flanken kalm aanraken,en terwijl je zijn lichaam wat tegenhoudt breng je jezelf omlaag.

9
27 februari om 09:09
overlast!!!

Een blafband is zeker weten geen oplossing..tenzij je honden ten onder wilt zien gaan..?http://hondenlot.nl/artikelen/schokkendewaarheid.html   Je zegt ik heb ze mee genomen,nieuwe woning? Dan is de kans héél groot dat ze erg moeten wennen aan al het nieuwe.En dat zou ik aan mijn buren zeggen,dat ze geduld mogen hebben en dat je er mee aan de slag gaat,en of ze je een half jaar de tijd willen geven,dat je al een oppas hebt voor de nachten en dat je zoveel mogelijk bezig bent met oplossingen zoeken.   Ik weet niet of je een beetje ruim zit met geld,dan zou je ook een dagopvang kunnen regelen,om de tijd te overbruggen van het alleen thuis leren zijn weer aan te wennen.   Zoek ook een goede professionele gedragstherapeut/gedragsdeskundige.   Nog een artikel over verlatingsangst:http://hondenlot.nl/gedragstherapie/verlatingsangst.html

19
25 februari om 22:46
Help mijn pup heeft wormen.

Ja wormen kan een hond altijd krijgen,ook 1 dag na een wormentablet.   Ik zou zelf geen ontworming geven van de dierenwinkel..tenzij deze dierenwinkel Milbemax verkoopt(dat zag ik laatst ook ineens bij mijn lokale dierenwinkel,normaal verkoopt de dierenarts deze ontwormingspil).

11
25 februari om 17:28
Verlatingsangst

Artikel over verlatingsangst: http://www.hondenlot.nl/gedragstherapie/verlatingsangst.html   Artikel over schokbanden:http://hondenlot.nl/artikelen/schokkendewaarheid.html

87
24 februari om 07:28
Dat ene huis ...
 Pagina 1 | 2 | 3

Ik moet echt lachen dat er zoveel mensen je koelbloedig richting de deurbel kletsen omdat ze het idee hebben dat er iets niet pluis is   Mocht er iets niet pluis zijn,dan gaan die mensen dat heus niet vertellen en zullen het zéker niet op prijs stellen als je zomaar hun tuin in loopt en begint te bemoeien .En ze komt vragen waarom mijn hond steeds begint te piepen whahahaha,ik zie het al voor me (heeft u misschien verborgen lijken op uw erfje? 'ja dat kan wel kloppen..komt u binnen')   Nee die fret klinkt vrij logisch,die hebben idd een sterke lucht!!Je wilt ook niet weten hoe hun anaalkliervocht ruikt,je sterft zo wat als je het op je krijgt.

6
22 februari om 22:22
Hon van 1 jaar vertoont soms raar gedrag

Achter dit soort gedrag zit altijd véél meer dan je denkt,kan 'uitbeelden' met teksten of ook advies op gegeven kan worden.   Mijn tip is zoek een goede GT,niet Anniek winters,want die doet alles volgens de CM manier en daar krijg je nu net onderdrukte gespannen honden van...en dat komt er vroeg of laat echt een keertje uit. Als je  niet direct met een GT aan de slag wilt,googlen dan eens op Kalmerende Signalen,dan gaat het sowieso een wereld voor je open.   Heb jij je hond ook opgevoed ala Anniek Winters?Gehandeld volgens de 'normen en waarden' van de Dominantie theorie?     Mijn hond kon dit gedrag vroeger ook vertonen,ook rond die leeftijd.Hormonen maken je hond druk en nerveus van binnen,ze moeten groeien in hun lijf en koppie dat vraagt veel energie,daarom kunnen ze ook minder hebben dan normaal of doen juist dingen die je normaal (nog) niet deden.   Wat bij mijn hond ook het geval was,is dat ik dacht dat het leuk voor haar was om naar 'elke' hond toe te gaan,lekker spelen enz. Het kwam er bij haar op neer dat ze dat eigenlijk helemaal niet zo leuk vond,maar omdat het er in is gesleten dat wij naar elke hond gingen,dacht zij dat ze ook met elke hond die ze zag iets moest. Ze werd er onzeker van en ging ook uitvallen aan de lijn en ook net als jouw hond,honden opzoeken om weg te jagen en soms ook neer te pinnen. Bij haar pure frustratie van 'ik moet er iets mee,maar dat is eigenlijk niet voor mij weg gelegd,ik word er onzeker van'. Vanaf toen zijn wij niet meer naar honden gegaan,ik heb lange tijd met haar aan de lijn gewandeld,geoefend op het honden negeren,of naar mij kijken,wat lekkers strooien in het gras,zodat ze niet hoefde te fixeren naar de andere hond.Met bochten naar honden toe gelopen,als we een keer een hondje troffen waarvan ik wist dat ze dat wel aan kon. En vanaf toen ging het ook weer goed,maar ik moest op blijven letten,want alle stress die je er in hebt gestopt en hebt in laten slijten ,duurt nog best een hele poos voordat zij er weer vertrouwen in kreeg dat ik haar wel begreep en niet meer liet verdrinken in situaties met honden.   Ik zou jouw hond  ook voorlopig,paar maanden aangelijnd houden en los laten waar geen honden zijn,gaan oefenen op het concentreren op jou en aandacht voor jou,samen spelen,samen graven,samen door de aarde baggeren,lekkers zoeken in het gras,lekkers zoeken tussen bladeren/dikke boomstam/op rotsen enz.  

50
22 februari om 16:22
Pup trekt lip op en gromt naar andere honden
 Pagina 1 | 2

Wil je niet dat hij gromt(een afstand vergrotende communicatie wat ook een stress signaal is),dan moet je hem niet in situaties brengen die hij niet aan kan,niet fijn vindt,bedreigd voelt,angstig van wordt. Je weet dat nu,dus kun je er rekening mee houden.

63
21 februari om 14:46
Hondje van een half jaar als dekreu!
 Pagina 1 | 2 | 3

Nee dan deze....http://www.marktplaats.nl/a/dieren-en-toebehoren/honden-dekreuen/m1023249555-gezocht-dekreu-voor-onze-teefje.html?c=efb2ef4dc323389c4f92ed10afa33e3a&previousPage=lr   Die zoekt een dekreu voor haar teefje,omdat ze zo graag 1 nestje met haar willen....en onder de advertentie staat dan haar ander hond die WEG moet

101
20 februari om 22:34
Bruce(boxer) is onverwacht overleden...
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

Jeetje wat verdrietig om zo mee te maken,je hond te zien lijden.   Heel veel sterkte en kracht voor jullie.  

19
20 februari om 13:57
pup bijt naar andere hond

" Hoe ik tot die beslissing kom? Ik vind dat een pup niet zijn lip hoort op te trekken en hoort te grommen. Bang zijn mag, kan een hond ook op andere manieren uiten. En tja opvoeden doen we allemaal op onze eigen manier. Maar ik hoor graag hoe jij het zou oplossen. Want laten gebeuren kan volgens mij echt niet. Maar ik hoor graag je advies, ik ben ook geen alleswetende he. En zoveel mensen zoveel meningen natuurlijk. Ik zal er eens een post aan wijden. Dan zie ik je graag terug. " Miranda  Bang zijn mag...maar jij bepaald helemaal niet hoe een hond zich van binnen voelt qua emoties...dat is niet iets wat je op dat moment moet of kan corrigeren.   Lip optrekken is communicatie,als jij er nu voor zorgt dat hij niet in situaties komt die hij niet aan kan,dan hoeft hij ook geen stress signalen/agressie te tonen.

38
19 februari om 20:01
Geschrokken - Even mijn ei kwijt
 Pagina 1 | 2

" Dit soort verhalen hebben jullie al zo vaak langs zien komen hier... Ik heb ze in ieder geval vaak gelezen en mij bedacht wat ik in zo'n situatie zou doen. Nou zojuist heb ik die gedachten in praktijk kunnen brengen pff.  Ik en Aila waren lekker aan het wandelen in het bos samen met een Australian Sheperd vriendje. Niks aan de hand. Komt er ineens vanachter uit het niets een stafford achtige hond aangerend. De hond zei ons even gedag... helemaal blij... prima  Maar baasje nergens te bekennen.  Ik wil verder lopen, uit het niets grijpt ze Aila in de nek. Happen!! Wat een herrie. Gelukkig is ze niet ver gekomen want binnen 2 seconden lag ik er boven op, languit in de modder. Arm om de nek van de hond geklemd. Volgens mij schrok de hond zo van mij dat die best snel losliet. Gelukkig heeft ze alleen vacht te pakken gehad en geen vel. Mijn eerste gedachte was, keel dicht knijpen, heb vaker gelezen dat ze onder geen beding meer loslaten. Dus vandaar deze reactie van mij. Ondertussen hoor ik de eigenaresse in de verte schreeuwen. Kwamen haar andere 2 vechthonden aangerend. 1tje ging ze eerst super snel aanlijnen (hoor achteraf dat die niet eens los mag, ze is al vaker met de politie in aanraking geweest). Die tweede was wat onzeker dus die zag ik niet als bedreiging. Ik heb Aila super snel opgetild en ben doorgelopen (is ze eigenlijk te groot voor maar zette haar echt niet neer voordat die honden uit beeld waren). Haar uitleg was dat haar hond de mijne niet kent, en daarom aanviel.... van meerdere mensen onderweg gehoord dat haar honden al zo vaak bijtincidenten heeft veroorzaakt, zelfs bij puppies. Ik snap het niet... Als je hond aanvalt uit het niets... dan doe je hem toch niet los?  Ik heb in ieder geval een melding gedaan bij de wijkagent, hopelijk wordt er wat mee gedaan en moet haar andere hond voortaan ook vast. Maarja... sommige mensen zijn helaas hardleers. Ik baal er van, ook dat het 'weer' een vecht hond is. Terwijl ik er zoveel in de wijk ken die prima opgevoed zijn. Spelen met andere honden mogen ze niet maar ze staan perfect onder appel. Zo hoort het, helemaal als je een lastige hond hebt (ongeacht het ras). Het baasje verpest de hond  Met Aila gaat het goed, ik ben meteen naar een vriendin gegaan met een hele lieve hond, dus daar kon ze mooi even mee spelen. Sowieso heb ik het gevoel dat ze snel hersteld want ze is ook eens gegrepen door een paar herders tegelijk met meerdere bijtgaten in haar bips tot gevolg... gelukkig nooit verandering in haar gedrag gezien. Ik ben trots op mijn meissie, en ik ben blij dat het met een sisser afgelopen is    " Marijke (en Aila)  En ik ben trots op jou! Je beschermd je hond geweldig.   Nu hopen dat er meer agenten door dat bos gaan fietsen!

24
19 februari om 14:52
Nieuw op hondenpage

Prachtig ventje die Guus Welkom

22
18 februari om 08:49
Stress in de auto of misselijk?

Toen Mila 10 maanden oud was begon ze ook ineens heel erg te kwijlen in de auto.Daarvoor nooit gedaan en 2 weken later ook nooit meer gedaan,bij haar was het een angstfase waardoor ze begon te kwijlen.   Zij was in ieder geval niet misselijk,want ze deed het al terwijl de auto nog stil stond.   Ik denk dat zoveel kwijl aanmaken eerder wijst op stress,omdat je al weet dat als hij misselijk wordt hij gaat spugen,de situatie werkte toen op zijn maag.Idd heeft hij nu wellicht die nare associatie onthouden en werkt het bij voorbaat stress in de hand. Vaak helpt het voor honden wel als ze uit het raam kunnen kijken.

129
17 februari om 20:58
Dirk en kinderen.... Opzoek naar GT... goed opweg
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5

" Als Dirk los is gaat het prima, dan doet hij zijn ding. " Dirk  Het gaat hem dus puur om de situaties waar hij niet kan kiezen uit de situatie te lopen?Aan de lijn of thuis in de mand/bench.(en dus ligt te rusten)   Is het weleens gebeurt dat kinderen op hem aflopen op het strand?Dan loopt hij gewoon een andere kant uit?Negeert kinderen die op korte afstand langs hem lopen?

31
17 februari om 08:07
dominant gedrag reu
 Pagina 1 | 2

" Hij is niet gecastreerd en was zijn slaapmand na het plassen uit op 60 gr maar na 3 a 4 dg doet hij t weer heb morgen weer een afspraak bij de dierenarts "  Goed dat je naar de dierenarts gaat,het 'zo maar' gaan plassen in de mand als hij dat normaal al jaren niet doet,zegt dat er iets aan de hand is.   Hij kan best  blaasstenen hebben.   Heb je wel het idee dat hij buiten echt een normaal plasje kan maken?Of zie je veel beweging/aanstalten om te willen plassen ,maar komt er niks of heel weinig?

216
16 februari om 07:02
Terug van weggeweest: extreme herder, ik weet het even niet meer
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

"     Ahhh, dit gaat al wat beter met de nieuwe lay-out! Net even foto's gemaakt, om te laten zien hoe lief en relax ze zo in huis is! Eerst lag ze heerlijk bij mij bij de bank, en daarna met Pippa in de mand! " Annika (Cookie&Tess)  Owhh Mooie Tesje,ze ligt gelukkig nu ook relaxt,dat is al gelukt,lijkt mij een hele flinke stap vooruit.Ze zal zich zeker weten rustig voelen..als ze zelf haar rust kan vinden en pakken.   Dat grijze mondje

29
15 februari om 21:44
Hoe leer je blaffen af?

Hoe leer je blaffen af?   Door de stilte te belonen.

19
14 februari om 22:13
hypoallergeen hondenvoer.

http://www.diamondfauna.nl/index.php/alles-over-ziektes/119-jeuk-en-huidaandoeningen-hoe-komt-dat-nou-eigenlijk

51
14 februari om 13:54
Een vraag voor de mensen die geen bench gebruiken
 Pagina 1 | 2

" Wat anderen hier zeggen, slopen uit verlatingsangst, dat deed mijn Vera toen ze hier nog alleen was. Panisch als ik weg ging. Toen Lexi erbij kwam was alles over. Vera, Lexi, Mara en Pientje hebben toen ze met zijn vieren waren nooit gesloopt, geen benches hier. Lexi, Mara en Pien zijn nu nog over, slopen ook niet.Maar ik lees dat Bertus ook sloopt als jullie thuis zijn. Dan lijkt me verlatingsangst niet de oorzaak. Mijn vriendin heeft een bullterrier, die sloopt juist weer alleen als zij thuis zijn, om aandacht te trekken. Als ze weg zijn, slaapt de draak als een roosje, ligt nog op dezelfde plek als toen ze weg gingen. " Manon & *Vera's* Gipsy's: Lexi, Mara & Pientje  Ik lees er nog een niet tussen in haar  verhaal (door de 'ook' lees je er sneller overheen denk ik)

16
13 februari om 11:49
Hulp nodig met 6 maanden pup!

Lees dit even door,ik denk dat je er wel veel info uit kan halen.   De Puppy en de Jonge Hond - Over Opgroeien Puppies, opgevoed door hun eigen soort, worden perfecte honden. Wolven die wolvenpuppies opvoeden, leveren perfecte wolven af, voorbereid op een bestaan als ‘overlevers’. Wanneer mensen puppies opvoeden, raken ze in de problemen. Waarom? Ten eerste gunnen wij de puppies geen natuurlijke opvoeding die ze wel zouden en moeten krijgen als ze waren grootgebracht door andere honden. Ten tweede verwachten wij van de hond dat hij onze mensenregels respecteert, regels die vaak voor de hond geen enkele betekenis hebben. Wij houden geen rekening met de leeftijd van de hond, noch met zijn ontwikkelingsfasen en mogelijkheden. Het resultaat is dat de hond er niet in slaagt te voldoen aan onze te hoge verwachtingen. Puppies die opgroeien temidden van hun soortgenoten leren geleidelijk aan zelfcontrole te krijgen, iets dat ze nodig zullen hebben als volwassen honden. En ze leren dit heel goed! Als volwassen hond hebben zij alle zelfcontrole verworven die nodig is om te overleven. Wij moeten leren puppies op een dergelijk manier op te voeden, op een natuurlijke wijze, zoals zij zouden zijn opgevoed door andere honden vanaf de geboorte tot aan de volwassenheid. Puppy vergunning De eerste en belangrijkste fout die wij als puppy eigenaren maken, is ons verwachtingspatroon en onze eisen naar de pup toe zo hoog te stellen dat de pup daaraan met geen mogelijkheid kan voldoen. In de natuur en daar waar honden op een natuurlijke wijze mogen opgroeien in een roedel, leren ze geleidelijk zichzelf te beheersen. Tot ze ongeveer 16-20 weken oud zijn, hebben zij een zogenaamde ‘puppy vergunning’. Zij dartelen met hun ‘puppy vergunning’ rond en zeggen: ‘Na-na-nanana, ik luister lekker toch niet, want ik heb een ‘puppy vergunning’. We zien vaak dat puppies misbruik maken van deze ‘puppy vergunning’. Ze pesten de volwassen honden en het is bijna alsof ze een boosaardige flonkering in hun ogen hebben. Gedurende deze periode laten de volwassen honden met ongelofelijk veel geduld de puppies hun gang gaan . Wanneer de pups 16-20 weken oud zijn, loopt de vergunning zo ongeveer af. Nu moeten de pups geleidelijk aan leren zichzelf beter te beheersen en zich respectvoller te gedragen. De vele fouten en vergissingen worden hen nog steeds vergeven, want ze zijn per slot van rekening nog niet volwassen. De volwassenheid zal met de tijd en met de nodige ervaring op een natuurlijke wijze tot stand komen. Het mag verwarrend lijken dat een pup slechts binnen enkele dagen van de ene ontwikkelingsfase naar de andere gaat, maar we moeten onthouden dat ze in minder dan twee jaar van een puppy opgroeien tot een volwassen hond. In vergelijk, mensen hebben 20 jaar nodig voor we onszelf volwassenen kunnen noemen en velen hebben zelfs meer tijd nodig. De jonge hond Wanneer de puppy tijd eenmaal voorbij is, rond de 4 tot 4,5 maand, begint de periode van de puberteit. Deze bestaat uit verschillende fasen en duurt tot ongeveer het tweede levensjaar. Soms duurt het langer, soms korter. Jonge honden zijn zoals jonge mensen: Ze houden van actie en snelheid. Ze zijn snel verveeld wanneer er niets gebeurt. Ze hebben totaal geen zelfcontrole. Ze kunnen zichzelf niet beheersen wanneer er iets opwindends gebeurt. Zoals kinderen die een brandweerwagen zien of honden die een konijn ruiken. Hun vaardigheid om zich gedurende een langere tijd te concentreren is niet groot. Terwijl kinderen ‘vergeten’ onmiddellijk na school naar huis te komen, vergeet een jonge hond wat je hem 10 seconden eerder hebt gevraagd te doen. Ze zijn het liefst met andere honden van dezelfde leeftijd of dezelfde interesses. Ze spelen liever dan dat ze andere dingen doen. Ze vinden drillen vervelend en het ontneemt ze de lust tot leren. Jongen honden moeten getraind worden, maar wel in korte en leuke sessies, zodat ze geconcentreerd kunnen blijven en er niet genoeg van krijgen. Aan hun behoeften tot activiteiten kan voldaan worden door korte en gemakkelijke trainingssessies op een eenvoudig behendigheidsparcours, een herhalingstraining of tijdens wandelingen in het bos, neuswerk, het samenzijn met andere honden, het onaangelijnd spelen etc. Ze moeten geleidelijk aan leren zichzelf te beheersen, maar beetje voor beetje. Daarom doen we de dingen stap voor stap. Bijvoorbeeld door van de hond te verwachten dat hij geleidelijk aan een oefening langer kan doen, zoals de ‘zit-blijf’ oefening: 2 seconden, 5 seconden, 10 seconden etc. Wees begripvol wanneer de hond zijn concentratie verliest, las een pauze in zodat hij zijn aandacht weer op de oefening kan richten, help hem om de training voort te zetten. Laat de opgroeiende hond omgaan met andere honden, dit is erg belangrijk! Vermijd lange trainingssessies, het eindeloos herhalen van dezelfde oefening, straf, etc., zodat de hond niet moe wordt en genoeg krijgt van de training. Socialisatie: sociale training met mensen en dieren is belangrijk. Leer de hond om te gaan met allerlei situaties in een wisselende omgeving. Stel de hond geleidelijk bloot aan nieuwe dingen, en laat schoolpleinen en winkelstraten liever achterwege. Train door middel van leuke activiteiten zoals het leren van kunstjes, apporteren, zoeken, een spoor volgen etc. We moeten in gedachten houden dat honden sociale wezens zijn die moeten leren wat communicatie, correct gedrag en zelfcontrole inhoudt. En ze leren, beetje bij beetje, precies zoals mensen gedurende de kindertijd en de puberteit. Wie heeft er ooit een kind van vier of zes jaar gezien met zelfbeheersing? Wanneer een kind van die leeftijd buiten zinnen raakt, heeft het geen enkele zin met hem of haar op redelijke wijze te praten. Om te proberen hen iets te leren terwijl ze over hun toeren zijn, is hopeloos. We moeten hen eerst kalmeren, voordat we proberen ze iets te leren. Wanneer hondeneigenaren naar een cursus komen met een jonge hond, ‘een zesjarige’, zal de hond gemakkelijk te opgewonden raken. Dit wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van nieuwe honden, mensen, een nieuwe plek, een nieuwe situatie etc. Tegelijkertijd verlangt de cursus dat de hond en de eigenaar een nauwgezet oefenprogramma volgen. Daarbij komt dat het programma veel te lang duurt voor een jonge hond. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de ‘zesjarige’ opgewonden wordt en zelfs over de toeren raakt. Vele hondeneigenaren stoppen met deze cursussen omdat hun honden impulsief en opgewonden zijn tijdens de cursus. Ze zijn niet ‘onhandelbaar’ zoals misschien tegen de eigenaren wordt gezegd, maar hun stress niveau is maximaal en het niveau van zelfcontrole minimaal. Natuurlijk! Ze zijn nog veel te jong om met dit soort situaties te kunnen omgaan. Het is gedoemd te mislukken. Het gebruik van geweld of dwang om de hond te laten luisteren in zo’n situatie zal de boel niet verbeteren. Integendeel, als de hond al niet over zijn toeren is, dan wordt hij het wel wanneer we dwang gebruiken en onvriendelijk zijn. Het is niet onze taak om de eisen aan de jonge hond zo moeilijk te maken. Wanneer de hond een situatie niet aan kan, dan kan hij deze gewoon niet aan, punt uit. We kunnen voorkomen dat de hond over zijn toeren raakt door te leren hem en zijn emotionele stemmingen te observeren. We moeten leren te onderkennen dat de spanning aan het oplopen is; dit is het moment om te stoppen waarmee we bezig waren. We moeten dit doen vóór de hond het niveau van stress en opgewondenheid heeft bereikt waarin hij niet meer in staat is om te communiceren en te leren. Voorkomen Voorkomen is het sleutelbegrip. Voorkom dat de hond gestrest raakt door: De training tijdig te stoppen. Niet bedreigend te handelen. De lijn slap te houden, zo slap dat de lijn naar beneden hangt, anders zal de hond de druk van de riem voelen. Denk eraan dat een strakke lijn de snelste manier is om het niveau van agressie te laten stijgen. Ga het gevecht met de hond niet aan. Blijf kalm en beheerst. Hoe zou de hond moeten leren zichzelf te beheersen, wanneer u zelf niet het goede voorbeeld geeft? Wanneer de hond ‘met deuren smijt’ De jonge hond is in een overgangsfase, er moet veel ontdekt en uitgeprobeerd worden. Laat de hond het allemaal ontdekken. Laat hem aan het leven ruiken, laat hem ontdekken hoe de dingen in elkaar steken. Het is helemaal onschuldig. We moeten grenzen stellen, maar zorg ervoor dat ze zo gesteld worden dat de hond geen gevangene is, zonder de vrijheid om actief te zijn en de dingen zelf uit te zoeken. Zou hij moeilijk, zogenaamd koppig of vervelend worden, dan komt dat niet omdat hij van plan was het leiderschap over te nemen, maar om te ontdekken en uit te zoeken hoe de dingen werken. De jonge hond probeert niet ‘de baas over ons te worden’, hij denkt er zelfs niet eens over na. Maar hij moet dingen uitzoeken om te zien welke soort reacties hij krijgt. Reageer beheerst! Het is voldoende dat u uw rug naar de hond toekeert en hem negeert, dit zegt meer dan duizend woorden. De rug toekeren en de opgroeiende hond negeren, is precies wat een volwassen hond zou doen. Onder geen enkel beding mag u gewelddadig worden tegen de hond, vermijd agressief gedrag zoals het schudden aan het nekvel, het bij de kop pakken terwijl u hem in de ogen kijkt of andere wrede en angstaanjagende strafmethodes. Let op hoe zelfverzekerde, volwassen honden het doen en kopieer hun gedrag. Volwassen honden laten de jonge hond het weten, zonder gewelddadig te worden, ze keren hem de rug toe en lopen weg. Ze kunnen blaffen en een grom geven, maar nooit meer dan dat. Gromt uw hond? Geweldig! Dit betekent dat hij hiervoor niet is gestraft en hij niet murw is gemaakt. De hond heeft een natuurlijk deel van zijn manier van communiceren behouden. Grommen is niet gevaarlijk, het is gewoon een manier om anderen te laten weten dat hij zich niet op zijn gemak voelt. Het is een afstandsvergrotend signaal, een waarschuwing, waar je naar moet luisteren. Wanneer de hond gromt, grauwt of hapt Was het iets dat u deed waardoor de hond geprovoceerd werd? Als dat zo is, houd op met provoceren. Provocaties kunnen o.a. bestaan uit: aan de riem rukken, schreeuwen, schelden, de hond bij zijn nekvel pakken, de hond opzij duwen, de hond knijpen, voedsel wegnemen van de hond, de hond storen in zijn slaap of wanneer hij aan het rusten is, commando’s geven met een boze stem, teveel van de hond eisen, de hond kort houden, aan de riem trekken, de hond pesten, over hem heen buigen en recht op een hond aflopen die aangelijnd is. Was de hond ergens bang voor? Vermijd dan dat hij weer bang wordt, anders zal zijn verdedigingsreactie alleen maar sterker en sterker worden. Doet hij het alleen maar om te ontdekken wat uw reactie zal zijn? Draai uw rug naar hem toe! Hij zal het onmiddellijk opgeven. In een situatie zoals deze moet minstens een van uw beiden rustig blijven. Bovendien is het een gegeven dat de meeste conflicten tussen honden en hun eigenaren voortkomen uit een poging de hond te domineren en niet andersom. Om zelfcontrole te leren, zal de jonge hond een leerproces moeten doorlopen. We kunnen hem helpen door enkele eisen aan onszelf te stellen: Afhankelijk van de situatie is het adrenaline gehalte in zijn lijf hoog en tegelijkertijd maakt dit de hond ongemakkelijk, omdat hij niet weet wat hoe hij hiermee moet omgaan. We kunnen de hond duidelijk maken hoe hij controle kan krijgen over de situatie. Beweeg langzaam. Gebruik kalme en langzame lichaamsbewegingen. Spreek kalm en zachtjes. Uw lichaamstaal en houding zullen de hond overtuigen. Verwar zelfcontrole niet met lijfelijke dwang. Zelfcontrole is vrijwillig terwijl lijfelijke dwang dat niet is. De reactie op lijfelijke straf zal enkel een verhoogd stress niveau zijn. Oefen zelfcontrole in allerlei situaties. Oefen in het begin op plekken waar geen afleiding is, oefen in korte sessies en met een losse lijn. Zorg dat de hond plezier heeft in wat hij doet. Laat de hond niet teveel zitten, de spieren zullen moe worden en pijn gaan doen van het te lang zitten. We hebben ook nog andere hulpmiddelen, bijvoorbeeld de kalmerende signalen en het belonen van de hond voor goed gedrag, om er maar een paar te noemen. Op een dag zult u een volwassen hond hebben die weet hoe hij zich moet gedragen, die zelfcontrole heeft en die gewillig is samen te werken. Die dag zal komen wanneer u uw hond opvoedt met het stellen van geleidelijk hogere eisen die hij aankan. Houd er rekening mee dat uw hond tijd nodig heeft om op te groeien, precies zoals wij.   Bron: http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

26
09 februari om 18:18
reactieve bange hond en toch leuk wanelen

" Aah wat een geweldige tips. Ik zal er zeker mee aan de slag gaan. Ik ben hard aan het trainen maar momenteel zitten wij weer even in een dipje. We doen het daarom lekker rustig aan , maar goed in de eerste instantie nam ik een hond vanwege het wandelen haha een maatje voor het bos kwam ik even mooi bedrogen uit achja "  Train je via de BAT methode? Mocht je dat niet doen,google daar even op,dat is speciaal voor honden die veel moeite hebben met andere honden of mensen en zich daar niet bij op hun gemak voelen.   Je kan ook op youtube filmpjes bekijken van BAT trainingen,heb je alvast een inzicht.

35
07 februari om 10:31
De hond heeft recht op...
 Pagina 1 | 2

Dat dieren in een dierentuin zitten ,een heel leven lang (ik zie het een gemiddeld mens niet na doen..oh ja als ze een straf moeten uitzitten ja...maar wat voor verschrikkelijks hebben de dierentuin dieren gedaan dat maakt dat ze straf verdienen). Ik blijf het ook onacceptabel vinden.Dat ze er NU in zitten is idd een feit en is het ook beter voor die beestjes als ze iets te doen krijgen,beter dan als een zombie voor je uit staren in een veel te kleine ruimte.   Toch hoop ik dat in plaats van de dieren in de dierentuin hersenwerk te geven om iets te stimuleren,dat we nu eens onze eigen hersenen laten werken en tot de conclusie komen dat het onbeschaafd is om dieren op te sluiten voor ons plezier..zodat wij iets hebben om een dagje uit aan te besteden.Ik kan ook niet begrijpen waar het plezier vandaan kan komen als je die dieren daar ziet zitten in kleine onderkomens.Vele dieren leven normaal op meerdere hectares,ik geloof dat een dierentuin niet eens bestaat uit een paar hectare.

14
06 februari om 00:49
Gedragstherapeut regio Den Haag?

Deze hondenschool zit in Delft ik heb er geen persoonlijke ervaring mee,maar de manier waarop ze zeggen te werken spreekt mij erg aan en zou ik naar toe durven te gaan. http://www.hondenschool.biz/over_ons.html   Gerdine die al wordt aangeraden,zou ik ook meteen naar gaan zonder twijfel..mits ik zelf auto zou rijden.   Zelf heb ik toen gewoon Nelis Verhoeven gevraagd om naar Den Haag te komen en dat deed hij Geweldige ervaring.   Al deze Gedrag Therapeuten,Gedrag Deskundigen werken met Kalmerende signalen en kijken naar de hond en naar de mens.

19
03 februari om 17:48
Bank springen als visite komt

Probeer het eens andersom...éérst in de bench, visite binnen en na een uur of wat uit de bench laten.   Dat springen en druk doen is omdat ze zelf dus héél druk en enthousiast wordt van nieuwe mensen/prikkels in huis. Als je haar eerst in de bench doet( voor de mensen binnen zijn) met een lekker kluif of een gevulde Kong.En verder nog even met rust laat,dan heeft zij de tijd om haar drukke gevoel te laten zakken en wordt het ondertussen normaal dat de visite binnen is. En zal ze hoogstwaarschijnlijk wel kalmer reageren.

31
01 februari om 10:00
Wat te doen tegen rijdende reuen??
 Pagina 1 | 2

Ik zou dat 1 keer 'aankijken',hond er af trekken,komt hij dan weer terug,dan de halsband pakken,vasthouden en baasje roepen de hond te komen halen en zeggen bij zich te houden,omdat jouw honden er NIET van gediend zijn en jij ook niet.   Herhaalt het zich,dan zou ik ook doorgaan met hond aan de halsband er af halen en het baasje blijven roepen om terug te halen...wellicht ook met de tip dat een hond die zó slecht luistert niet los moet lopen om andere honden lastig te kunnen vallen.

11
30 januari om 07:50
Mensentaal

Honden verstaan heel veel van onze taal,zodra ze snappen wat jij er mee bedoelt(het gekoppeld hebben aan iets)   Een hond zit ook op het niveau van een 3 jarig kind,hebben emoties. Het is absoluut geen leeg omhulsel,wat we denk ik vroeger(en soms nu nog) wel dachten.   http://www.nrc.nl/nieuws/2010/12/23/hond-kent-evenveel-woorden-als-een-driejarig-kind    

23
29 januari om 15:38
Verlatings angst gedrag keert terug

" Het is misschien wat hard maar dit kan echt niet meer! Ik zou een blaf band gebruiken voor een tijdje. Vervelend maar dit kan echt niet! Wanneer ze door heeft dat ze door de band een schokje krijgt zal ze niet meer blaffen. " thebarkingstars  Ben jij niet helemaal lekker?!   Ze zal misschien niet blaffen...van de angst om pijn te voelen!!En dat dus bovenop de verlatingsangst die ze al heeft.   Waardeloos advies!

545
27 januari om 10:28
Agressie in pitbull-achtigen en jouw mening hierover
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19

"  Wacht even.Ik loop met mijn hond in een losloopgebied We komen een niet aangelijnde AST tegen. Mijn hond, die totaal geen agressie toont benaderd die hond op een speelse manier om hem uit te nodigen met haar te spelen. Mijn hond word zonder waarschuwing, zonder voortekenen gebeten. En nu ben ik het probleem???? " Richard, Google, Chessie en Macho  Het wordt al vaker tegen je gezegd of je niet goed leest.En dat blijkt dan ook weer uit dit zinnetje.   De mensen die hier reageren met Pitjes lopen niet in los loop gebieden,dat hebben ze al vaker herhaalt.   Het is flink balen als jij wel zo'n type tegen komt,die denkt dat hij wel een sociale hond heeft en met andere honden kan. Heb je een omschrijving van wat jij noemt een 'op een speelse manier uitnodigt om te spelen'?    

28
25 januari om 23:50
pfff weer vlooien

Ik adviseer helemaal geen middelen met gif in ieder geval.Ook een serestoband zitten 2 pesticiden.   Zoek iets natuurlijks,kam hem goed uit en was al zijn spullen elke week boven de 60 graden.

62
22 januari om 20:56
S'avonds alleen de hond uitlaten
 Pagina 1 | 2 | 3

Als je het later op de avond eng vindt om een hele wandeling te maken,dan kun je ook de hond om 19:00/20:00 een wandeling laten maken en voor het naar bed gaan een plasje laten doen voor de deur.

64
20 januari om 16:33
Is schapendrijven zielig?
 Pagina 1 | 2 | 3

"  jij was er niet bij... als een ander roofdier jouw huisdieren voor 3 uur lang opjaagt (en dat is vanaf we het door hadden) en ze allemaal weet te verwonden... waarvan 2 zo ernstig dat we ze moesten laten inslapen...  en de politie en erbij: ja sorry we kunnen niets doen want de eigenaar is niet bekend... en is op eigen terrein... dus we mogen niets doen... ook niet toen me papa echt toestemming gaf om iets te doen... nee sorry we moesten maar kijken hoe we het zelf oplosten... honden waren ook van niemand...  dus mijn vader kon het niet meer aan zien.. is naar binnen gegaan jacht geweer gepakt 2 keer geschoten en het was klaar... chips hadden ze niet en niemand er voor gekomen... ja je zult maar 2 nieuwe alpaca's moeten vergoeden... of je verantwoordelijkheid nemen voor je eigen honden... nee we hebben pogingen genoeg gedaan om ze vriendelijk te vangen. met vang stokken (met de mensen van de dieren ambulance) ze op te drijven in de schuur... maar nee die honden waren dol...en wouden gewoon graag een hapje alpaca... ja waarom ook je hond aangelijnd houden toch? want niemand weet dat husky's een jacht instinkt hebben... en me vader heeft het er nog steeds moeilijk mee. als grote honden vriend (2 rottweilers herplaatsers en 2 bullmastifs ook 2e hands en een "sh&t zooi" van me moeder... ook al niet nieuw)  maar als je eigen dieren worden afgeslacht voor je neus... tja benieuwd wat jij zou doen..     " team border lolly  Ik weet niet hoe lang dit geleden is,maar er zijn nog steeds 2 Husky's kwijt....met wat langer haar en 1 met gewoon haar.....       Verder ben ik het eens met je Hilde en snap ik het schapen drijven ook niet goed en dan met name als schapen drijven betekend dat er uren achtereen verschillende onervaren happende honden achter de schapen aan rennen.   Van origine is de functie,schapen bij elkaar houden terwijl er grote plekken worden begraasd,het had een functie,de schapen hadden een functie en de BC had een functie.   Deze dagen worden er meer dan voldoende Border Collies gefokt....maar er is bijna geen herder meer met trekkende schapen.   EDIT:Ik ben benieuwd of het deze Husky's waren?http://www.regio8.nl/husky-s-vermist-in-s-heerenberg/content/item?206890   https://www.facebook.com/Shadow-en-Hachi-393544124172540/

2
19 januari om 07:04
Nieuw lid

Welkom op Hondenpage   Je pup is goed op gewicht als je net zijn ribben niet ziet,een puppy mag een beetje meer vet hebben,ribben kun je daardoor net wel/net niet zien.Zie je zijn ribben te duidelijk dan meer voeren,voel je zijn ribben niet meer dan minderen met het voer.   Ik begrijp alleen niet goed waarom hij van de Dierenarts medicatie krijgt en Royal Canine als er verder niks aan de hand was..    

144
18 januari om 16:27
Schoeisel, ik wordt er gek van
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5

In deze tijd loop ik vooral op mijn regenlaarzen,ik loop ook veel door plassen en blubber,nat gras,dat is idd niet voor de normale schoen te doen     Regenlaarzen zijn ideaal herfst,winter (dubbele sokken aan of dikkere regenlaarzen aanschaffen)

20
18 januari om 13:35
Raad onze kruisingen

De bruine: Lab met Teckel dan,dan komt het snuitje wat meer overeen,alleen dan zijn zijn pootjes weer te lang...

28
16 januari om 19:57
Welk tuig zou jij kiezen & waarom?

" Welk tuig zou jij kiezen & waarom?   Onze Jack draagt al enkele jaren een tuig van ROGZ. Een tuig bevalt bij hem erg goed.   Alleen dit tuig krijgt mijn man moeilijker bij Jack om... daarom wil ik eens verder kijken naar tuigen die gemakkelijker aan te krijgen zijn. Ik heb 2 foto's bijgevoegd, zodat jullie kunnen zien welk tuig Jack nu draagt.   Denken jullie met mij mee?   " Liesbeth... Jack - Max †  Ik zou juist de tuigjes kiezen die Jack al heeft,dat zijn namelijk de beste tuigjes,belangrijk voor een hond met tuig is dat de schouders vrij kunnen bewegen,dat is bij de tuigjes die bijv. makkelijk om te doen zijn (even over de kop en dan in 1 klik vast maken onder de buik door) vaak niet het geval,denk aan de wat zwaardere gevallen zoals een K9 tuig.   Je man zal gewoon iets handiger moeten worden

9
15 januari om 08:10
Jaloerse,dominante Engelse cocker

Wat ik lees aan gedrag van de hond heb je een hond die druk en nerveus wordt van al het 'nieuws' in huis.Blijf zelf echt rustig en betrek de hond erbij.Niet boos worden,maar alternatieve bieden zodat je de hond kalmeert en ook al het nieuwe in huis weer tot iets positiefs brengt.Laat de hond denkwerkjes doen,om voor nu kalmer te worden,als je ziet dat hij te druk en nerveus wordt.   En zo snel mogelijk een goede GT zoeken,want zo via het internet blijft het toch heel moeilijk om goed in te schatten wat jullie zelf doen om dit gedrag te verergeren en hoe de hond precies tot deze 'drukte' komt.   Goede GT's: http://www.hondenlezingen.nl/341055437

326
15 januari om 07:51
Een Bullenbaby voor ons!
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Hé wat leuk Hannah Gefeliciteerd met je (jullie) pup!!!

59
15 januari om 00:19
hond trilt en slaagt haar eten regelmatig over
 Pagina 1 | 2

Beterschap met haar.   Die ene keer 4 uur in de bench zal mee vallen gok ik voor nu,want ze is al ziek en moet juist beter worden en dat gebeurd door rust.En bij je moeder kan ze in ieder geval in de gaten gehouden worden.

31
13 januari om 13:19
Bange pup bijt
 Pagina 1 | 2

" Oeps, ik was uitgelogd.Hier in duidelijke opmaak nogmaals mijn bericht:Hee iedereen, Ik heb sinds een week een buitenlandse pup van 3/4 mnd in huis. Over het algemeen gaat het goed, maar op straat gaat hij steeds zitten, wil dan liever niet verder. Wat ik doe is op mijn hurken gaan zitten en hem naar me toe roepen, dan verder lopen.Ook juist langs de dingen die hij eng vindt, zoals werkmachines en blaffende honden. Ik wil zijn angst niet bevestigen en hem laten zien dat het niet eng is. Op de terugweg trekt hij heel erg. Het enige wat hij wil is dan: naar het veilige huis.Hij leek de eerste dagen in huis niet bang (vond het alleen maar leuk als er mensen op bezoek kwamen, liet zich overal aanraken, etc.) maar wel een beetje timide. Ik ben blij dat hij nu meer loskomt en puppygedrag gaat vertonen (meer onderzoeken en spelletjes uitlokken, kijken tot hoe ver hij kan gaan) maar ik heb het idee dat het een beetje doorslaat. Zijn gedrag begint nu ook echt te veranderen en ik maak me een beetje zorgen. Soms komt hij op me af, bijt dan echt hard en gaat gewoon door als ik "nee" zeg en hem verder negeer. Ik probeer hem ook af te leiden met speeltjes. Vanmorgen verloor ik even mijn geduld en gaf ik hem boos een tik op zijn neus.. Daarnet ging ik even met hem lopen, maar hij wilde alleen maar terug naar huis. Hij trok heel erg, echt uit pure angst. Zodra we de tuin weer in waren sloeg het om en richtte hij zich ineens op mij door me te gaan bijten en aan mijn broek te hangen. Hij piepte erbij en zijn ogen waren heel groot. Ik kon hem niet controleren. Ik weet niet goed hoe ik dit aan moet pakken, mijn vragen zijn dus: 1 Wat kan ik doen aan dat trekken? 2 Hoe kan ik hem helpen bij zijn angsten? 3 Wat betekent dat bijten en wat kan ik eraan doen? Alvast bedankt!Coco en de pup Maarik had nog een toevoeging: Omdat hij zo bang is op straat snuffelt hij nauwelijks en heeft hij ook geen rust. Hierdoor is het moeilijk om hem zindelijk te maken omdat hij alleen maar in de tuin durft te plassen en poepen. Groetjes, Coco en de pup " coco  Die eerste dagen heb je hem denk ik toch al over-kill aan aandacht laten krijgen. Daar ondervindt hij nu de 'problemen' van.   De kunst is om het harde bijtgedrag te voorkomen,dit doe je door je pup meer dan voldoende rust te geven.Voor nu hoeft hij helemaal niks,behalve zich veilig voelen en met jou een normale band opbouwen(zonder tikken op zijn neus! of een mens dat zijn geduld verliest,daarmee kom je onbetrouwbaar over,geen veilige haven) Wat je kan aanhouden voor voldoende rust is 1 uur wakker=2 uur echte rust.Zoek een plek in de woonkamer wat een rustig hoekje is,minder licht,niet naast de deuropening waar je vaak langs loopt of onder een raam,waar steeds mensen buiten langs lopen,Je moet rust creëren.Zet de mand in dat rustige hoekje en probeer er een hol omheen te bouwen met een deken(neem 2 stoelen,maak een creatie) zodat je een rustig hol maakt voor hem om zich terug te trekken.Lok hem na dat uur wakker zijn naar dat plekje met wat lekkers en geef hem zo'n harde kauwkluif of een gevulde Kong zodat hij die plek associeert met iets fijns en daar in slaap zal vallen na het kluiven of likken(aan de kong). Komt hij er steeds uit,dan lok je hem terug,of als hij het nog aankan(die extra aanraking) even optillen en er in zetten.Je kan er ook met je rug tegen de opening blijven zitten,boekje lezen,koekeloeren op je telefoon en hem negeren,tot hij slaapt. Als hij zelf geen rust opzoekt en/of het niet goed kan vinden omdat hij nu echt veel te veel prikkels (en angsten) heeft binnen gekregen,dan zul je echt even moeten doorzetten,zodat hij er aan went. Als je ziet dat hij bang is en al een dolle naar huis wilt,dan til je hem op en draag je hem rustig naar huis,je hoeft geen medelijden te hebben,maar je mag hem wel helpen.     Kom je buiten blaffende honden tegen,dan ga je daar juist NIET op af,maar houdt je hondje bij je en daar van weg,vaak blaffen honden omdat ze meer ruimte en afstand willen,ze blaffen ook uit pure opwinding/drukte en die hondjes mag je ook met rust laten(want dat hebben ze juist nodig..)zelfs als het baasje zegt 'kom maar'.

45
12 januari om 13:06
Pup in utopia
 Pagina 1 | 2

Ik gok dat ze het verdomd moeilijk vinden om te denken (überhaupt)

55
09 januari om 22:24
'Just say no to the dogpark'.
 Pagina 1 | 2

Leuk,helder artikel over je pup/hond op een hondenveld. Just say no....to DOGPARKS!!! I’m going to do it....Yup...and here it goes........ I’m going to tell the world that I think their favorite place to bring their dog, is THE single WORST place to bring their dog. Obviously winning fans through telling people what they want to hear is not who I am. Telling you all what you NEED to hear is what I do, because it’s really all about saving dogs, not saving peoples feelings. MY DOG NEEDS SOCIALIZATION You’re absolutely correct. Your dog needs healthy productive socialization. Which is why taking your dog to the dog park is one of the worst things you can do. Whether puppy or adult dog, socialization is only productive if its good socialization. If you want your dog to learn how to be a polite and healthy member of the canine community then bringing him/her to a place full of unbalanced and impolite peers so he can learn all the wrong ways to communicate is at best a HORRIBLE idea. Once you close that entry gate to the park behind you and make that first step inside, you have little to no control over what happens next. Your dog is instantly greeted by whatever dogs are in there, in whatever manner they see fit. Would you take your child to a playground where you have no control over who they play with and what happens to them? If another kid were to walk right up to your child and punch them in the nose, or start bullying them, would you just sit back and let it happen? These are all relevant questions as this is what happens at a dog park, only your dog can’t tell you verbally what is going on. Many dogs develop behavioral issues because of they way they have been treated by other dogs at dog parks. YOUR JOB IS TO PROTECT AND LEAD Part of why there are so many dogs with behavioral issues out there is because people forget what their job and role is as a dog owner. It is very similar to parenting in many ways. You must control the learning and the experiences of your dog to ensure proper and healthy development. You can’t do that effectively at a dog park, YOU JUST CANT! Anybody who has been to one knows how all it takes is for one jerky owner to show up with their even more jerky dog, and the entire dynamic of the park changes. Then when, not if, there is an issue, not only do you have to deal with the dogs, but then you have to deal with a human who shouldn’t have been welped either. SO, YOUR DOG NEEDS SOCIALIZATION Try this, go to the local dog park. Confused? Let me clarify for you. Go to the local dog park, WITHOUT your dog. Go and observe the park and its regular visitors. Introduce yourself and socialize with the HUMANS. Make friends, enjoy yourself. Begin looking for some people who have dogs that are balanced and stable. Look for dogs who just have fun at the park without excess bullying and other dominance based tomfoolery. Make friends with those dogs owners in particular and explain how you are looking for some dogs to socialize your dog with. This is how you can begin to socialize your dog while still maintaining control of the situation. After you have done that a couple times, bring your dog but do NOT bring your dog inside to run crazy with all the others. Meet up with the people and dogs you have already spoken to and selected. Some parks have smaller enclosures, this would be perfect to introduce them in a smaller more controlled environment. If your park doesn’t provide for that perhaps you can find another area altogether for the dogs to interact. Either way, your goal is to maintain control of who and what your dog comes in contact with. You are responsible 24/7 for the experiences your 4-legged family member has. Go set up a play date, I bet you will enjoy it as much as your dog! Bron: http://www.kdmathews.com/-bark-blog/just-say-noto-dogparks   SODEKNETTER WILLEMIJN HIER KOMT IE DAN!!!   Ja ik ga het doen..Yup..daar gaan we.Ik ga de wereld vertellen dat waarvan zij denken dat het de favoriete plek is voor hun hond,het ergste plekje is om je hond naartoe te brengen.Mensen naar de mond praten is niet wie ik ben. Je vertellen wat nodig hebt om te horen is wat ik doe,want eigenlijk gaat allemaal om het redden van honden en niet om mensen-gevoelens te sparen   'Mijn hond heeft socialisatie nodig' Daar heb je absoluut gelijk in.Jouw hond heeft een gezonde en productieve socialisatie nodig.Dat is waarom je hond meenemen naar het hondenpark het ergste is wat je kunt doen.Of het nu gaat om een puppy of volwassen hond,de socialisatie van je hond is alleen goed en nuttig als het op een goede manier gebeurd. Als je wilt dat je hond leert om een beleefde en gezond gedragend lid wordt van de hondengemeenschap...dan zal hem brengen naar een plek vol met onevenwichtige en onbeleefde honden,zodat hij alle verkeerde communicatie leert en overneemt het slechtste idee dat er bestaat. Op het moment dat je het hek achter je sluit en je de eerste stap maakt op het veld,heb je weinig tot geen controle over wat er gaat gebeuren.Jouw hond wordt direct door allerlei honden begroet ...op wat voor manier dan ook oké is volgens deze honden.   Zou je je kind meenemen naar een speeltuin waar jij geen controle hebt over met wie zij spelen en wat er met hen kan gebeuren?Wat als er een kind op jouw kind afloopt en hem een stomp op de neus geeft,of begint hem te pesten...zou je dan achterover geleund blijven zitten en het laten gebeuren?   Dit zijn allemaal relevante vragen,als dit is wat er gebeurt op het hondenveld.Alleen jouw hond kan je niet verbaal vertellen wat er gebeurt.Vele honden ontwikkelen gedragsproblemen vanwege de manier hoe ze zijn behandelt door andere honden op het hondenveld.   'Jouw taak is om te beschermen en te begeleiden'. De reden dat er zoveel honden met gedragsproblemen zijn, is omdat mensen vergeten wat hun taak en rol is als hondeneigenaar.Het is in veel opzichten hetzelfde als het opvoeden van je kind. Jij moet de controle houden over wat je hond leert en zal ervaren om er zeker van te zijn dat dit op een normale en gezonde manier kan ontwikkelen.En dat je kun je niet effectief op een hondenveld,DAT KAN JE GEWOON NIET! Iedereen die weleens op een hondenveld heeft gestaan weet dat er alleen maar 1 eikel van een hondenbaas met een -zo niet- nog meer eikelige hond het veld hoeft op te lopen en de totale dynamiek op het veld veranderd.En als er zich een probleem voordoet je niet alleen moeten dealen met de honden,maar ook met de mens erachter...die niet heel leuk zal zijn.   'Dus je hond heeft socialisatie nodig' Probeer dit,ga naar een hondenveld.Verward?Laat het me duidelijk maken voor je.Ga naar het hondenvel,ZONDER je hond.En ga de regelmatige bezoekers observeren.Stel jezelf voor en maak goede contacten met de mensen.Maak vrienden en vermaak jezelf. Begin te zoeken naar de mensen met evenwichtige en stabiele honden.Zoek naar honden die gewoon lol hebben zonder dat ze andere honden pesten en/of overheersen met hun spel. Maak juist vrienden met deze hondenbaasjes en vertel dat je zoekt naar honden om jouw hond mee te socialiseren.Zo kun je beginnen je hond te socialiseren en ook nog de controle behouden over de situatie. Nadat je dit een paar keer hebt gedaan,neem je je hond mee,maar breng hem NOG NIET direct op het veld om als een dolle met alle honden te gaan rennen.Zoek de mensen en honden op die je al kent. Sommige velden/parken zijn wat kleiner,meer beschut,dat zou ideaal zijn om ze gecontroleerd te kunnen voorstellen aan elkaar. Mocht je veld/park waar je nu gaat niet echt voldoen aan dit beeld,dan zou je ook naar een ander park/veld/plekje kunnen gaan om met deze honden om te kunnen gaan.   Hoe dan ook,het is jouw doel om de controle te behouden over waarmee jouw hond in contact komt. Jij bent 24/7 verantwoordelijk voor de ervaringen die jouw 4 potige familielid heeft. Dus regel die 'play-date',ik weet zeker dat jij er net zoveel van zal genieten als je hond!

19
09 januari om 19:05
dekreu

Neem eens een kijkje op Marktplaats,daar staat het bol van de nesten (kruisingen) ,maar als jij vindt dat er nog wel een nestje bij kan(hoort te komen) .....dan houdt niemand jou tegen.   Denk je trouwens echt dat jouw hond(kruising) een stamboom heeft?

19
09 januari om 11:52
Socialisatie

Toevallig gister een leuk artikel geplaatst over het socialiseren met andere honden en hoe te gedragsproblemen te voorkomen,zowel in Engels als Nederlands te lezen:http://www.hondenpage.com/hondenforum/206208/'just-say-no-to-the-dogpark'..php

227
08 januari om 08:20
Hulp nodig met nino! (kruising mechelse herder/ stafford)
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8

Hai Patricia,ik zie hier op dit kaartje dat een BAT instructeur in Woudrichem zit.Is niet direct naast de deur denk ik ,maar wel in jou buurt/omgeving.   Hier heb je ook de besloten groep op Facebook voor BAT.https://www.facebook.com/groups/315340881889852/?fref=ts  

121
07 januari om 12:27
Am. Bully vasthouden en schudden, kan iemand me helpen
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Ik zou niet meer in de buurt komen met je beide honden,want het zit er toch echt aan te komen dat hij op een dag vastzit aan een hond en niet aan en halsband.Ik zou er in ieder geval niet op gaan staan 'wachten' zeg maar.Ook als je zegt dat Willem hem al eens heeft gecorrigeerd,nu is de hond nog puber en pikt hij dit nog,dit gaat ongetwijfeld anders aflopen als hij volwassen is..   Schudden is dood schudden idd.Is geen spelen in ieder geval.

25
07 januari om 00:11
Beloningstasje gezocht

In dit topic staat een smal heuptasje te koop:http://www.hondenpage.com/hondenforum/206149/van-alles-te-koop-.php

75
05 januari om 13:14
Gejoel en gedoe met duitse herder pup
 Pagina 1 | 2 | 3

" we zijn inderdaad bezig geweest met aan de bench wennen overdag. het ding staat open, speeltjes liggen erin, en een trui van mijn vriend, wat ze ook al prettig vind! Overdag gaat ze van zichzelf erin, en heb je geen kind aan dr. Vanavond kroop ze ook zelf erin, maar om te voorkomen dat ze snachts de boel gaat kapot bijten (de keuken is ook open..) doen we het deurtje achter haar dicht. Eerste minuut geen probleem. Daarna: een uur lang non stop piepen. Als je erbij bent stopt ze, tenzij je even medelijdig haar kant op kijkt, dan begint ze weer. Inderdaad bang om alleen gelaten te worden denk ik...  Weglopen is geen aanpak, maar erbij blijven vinden we ook twijfelachtig omdat ze dan verwacht dat je er altijd bij bent, en dan nog blijft piepen.  Nogmaals: WE VERWACHTTEN NIET ANDERS!!!  Helaas waren onze verwachtingen ietwat bevooroordeeld door een eerdere hond (die van mn schoonouders) die wel na 1 nacht al wende. Met die hebben we dan ongelofelijk geluk gehad. We zoeken gewoon naar tips om het voor alle drie: vriend, Muna en ik, makkelijker te maken     " Muna's Mama  Ga auj niet voorbij aan het feit dat ze nét uit een warm nest komt,ze leeft pas 8 weken en ze ként niet anders dan dat ze een veilig en warm nest is gewend.Ze is echt een baby,laat haar niet aan haar lot over om een uur lang te laten piepen/huilen. Ze voelt zich idd alleen,snapt er niks van,dit voelt voor haar niet goed,ze heeft nog echt de warmte nodig van iemand.   Ik begrijp ook echt niet goed dat je het kan...een pup alleen laten in een hokje,alleen,en nu lekker zelfstandig slapen.   Gelukkig kom je hier hulp vragen Ik hoop echt dat jullie er iets mee doen en willen begrijpen dat dit niet snel kan,of dat je er op deze manier makkelijk mee weg gaat komen...hoe meer zij paniekt in de bench ,hoe moeilijker zij het gaat krijgen om straks ook maar 1 minuutje alleen thuis te blijven.Je moet voor deze dingen de tijd nemen,haar vertrouwen laten krijgen in haar nieuwe omgeving,zich thuis voelen. Zodra zij zich veilig en gewenst voelt komt het echt wel goed. Maar houdt ook in je achterhoofd dat een pup en jonge hond 'naar je hand zetten' met beleid en geduld moet en dat daar de eerste 2 jaar met vallen en opstaan zoet mee bent. Ik zeg dit alvast,zodat je je niet elke keer opnieuw druk hoeft te maken over of het nog wel goed komt.Het komt goed,mits je er tijd,liefde en geduld in steekt...oh ja en dingen goed inplant ...zoals minimaal 3 weken vrij nemen als je een pup neemt i.p.v 1 week.

504
04 januari om 10:19
medicijn bij vuurwerk
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17

Telize is de pil voor dieren,maar er zitten wat chemische stoffen aan toegevoegd.   L-theanine kun je geven ,dit is zonder chemische toevoegingen.Of zelfs LTO3,zitten ook geen chemische stoffen in,daarvan weet ik uit eigen ervaring dat je angsten minder worden

14
03 januari om 19:16
aanpakken gedragsprobleem onze hond

De castratie heeft hem duidelijk niet echt goed gedaan. En je hebt een Chihuahua kruising,die ook nog wat bang en onzeker is aangelegd.Dit komt toch wel vaak voor hoor bij Chihuahua's.Hadden jullie je een beetje ingelezen over het karakter van een Chihuahua.   Ik zou het gaan accepteren dat hij (zeker voor nu ) zo is.Hoe meer je 'op' zo'n hondje gaat 'zitten',hoe meer hij zich ongemakkelijk voelt.   Alles bij elkaar genomen,een druk en onzeker jaar voor dit beessie.In Juni door jullie uit het asiel gehaald,in het asiel zitten is voor dieren geen feestje,geeft vaak veel stress.Ook het in de steek gelaten worden door de mensen die je gewend was geeft stress. Dan komt hij bij jullie en ook dit geeft stress,want het diertje moet (flink) wennen.Nog voor hij kan wennen is hij al gecastreerd...en je raadt het al,dat geeft ook stress.   Nu is het ook nog oud en nieuw,wederom stress(je zou er moe van worden om het zo te lezen...kun je nagaan als je het allemaal lijfelijk en geestelijk moet meemaken )   Mijn tip is echt,meer rust geven,eigen plekje creëren waar hij zich kan terug trekken en waar niemand hem komt lastig vallen (geen kinderen,mensen of andere honden).Maak dit plekje op een rustig stuk van de kamer,niet vlakbij een deur (waar je constant voorbij loopt) of onder een raam (waar bijv. steeds mensen te horen zijn of nu juist veel vuurwerk). Blijf jezelf kleiner maken als je wilt dat hij bij je komt,lees nog eens de tips door die Eliane je geeft in je oude topic ( http://www.hondenpage.com/hondenforum/204135/flipke.php ) Lok hem uit zijn mandje met een stukje kaas,rodi worst,zorg dat het leuk voor hem is om uit zijn mandje te komen...op het moment dat jij hem wilt uitlaten. Voor nu..ga of met de auto naar een rustig bos/park,daar genieten angstige en alerte honden erg van en voor het uitlaten in de buurt,til hem eerst op,loop 5 minuten verder en laat hem dan naar huis lopen.Zo breidt je dat steeds een beetje uit,máár daar zou ik echt in het nieuwe jaar mee beginnen,want nu dat hij zo angstig is voor vuurwerk,bouwen de stress hormonen in zijn lichaam elke dag een beetje meer op...en krijgen nu geen kans om weer af te breken in de bloedbaan (dat duurt gemiddeld een week)Dus ik zou in Januari vers beginnen.   Blijf niet hangen in het idee dat je iets wel/niet moet corrigeren.Denk meer aan ouderlijke liefde en begeleiding.Handel in geruststellen.    

20
02 januari om 16:43
Kipallergie ?

Kijk inderdaad op Barfplaats,als Purina en Royal Canin vooral de brokken zijn in Polen..dan zou ik heel snel gaan barfen,mijn hond op rauw vlees zetten dus.Uiteraard de kip weg laten,en misschien ook de rund,dat zit ook in veel brokken,dus die 2 diersoorten zal je hond al veel binnen hebben gekregen en wellicht een reactie op geven,een allergie bouwt zichzelf ook op,dus wat hij vorige maand nog kon eten,kan vandaag ineens niet meer goed 'vallen'.   Het kan ook echt dat je hond op een diersoort reageert,maar ook op de granen(afval) die ook juist in die commerciële brokken zit.Teven bevatten ze chemische toevoegingen om er voor te zorgen dat de brokjes zo lang mogelijk goed blijven,zo lang mogelijk in de winkel bewaard kunnen blijven en dus een lange tijd hebben om verkocht te kunnen worden....Als je je hond wilt conserveren,kun je deze brokken geven

9
29 december om 11:49
Jack russel plast weer in huis.

Ik zou een foto laten maken van zijn blaas,hij kan net zo goed blaasstenen hebben,dan plassen ze amper als je ze uitlaat...vervolgens raakt de blaas zó overvol dat het er dan in huis ineens uitloopt....   Ik zou op z'n minst richting de dierenarts gaan,plas opvangen,dan weet je ook direct of hij een blaasontsteking heeft.

5
29 december om 11:14
Hooikoorts

Hoi Kim,   Heb je al gegoogled?Heb ik net gedaan en het is een pil tegen allergie,stopt de aanmaak van histamine (wat vrij komt als je op iets allergisch reageert(als ik het goed zeg).Werkt al na 1 a 2 uur en werkt 12 uur,maar dit was wel de mensen-bijsluiter.   Ik ben wel benieuwd wat Mo voor klachten heeft dat de DA op Hooikoorts komt,want ik heb het woordje Hooikoorts nog nooit voorbij horen komen.Mijn eigen hond is ook redelijk allergisch aangelegd,op voeding en omgeving,met name wanneer ik last krijg van mijn Hooikoorts dan krijgt zij ook last van een zwarte huid op de buik,meer jeuk,meer niezen.   Mila in nu al 7 jaar ,en in de loop der jaren(en na een hoop uitsluiten) geef ik haar KVV en zorg dat ik de juiste smaken geef,ze reageert al op rund/kip/lam/zalm/eend/kalkoen..en natuurlijk alles met graan. Yoghurt kan ook niet meer,want ze heeft ook Chronische Bronchitis en gaat dan ook meer hoesten,ging ze vroeger ook van granen hoor. Dus dat is wat ik een beetje heb gedaan wat betreft de natuurlijke kant.En ik houd haar zo 'zuiver' mogelijk,geen inentingen, vlooienpipetten of ontwormingspillen.We hebben een paar jaar geleden ook nog de vroegere entingen door een homeopaat laten 'ontstoren'.

18
26 december om 00:04
Bijten in keel (tijdens spel)

" Dank voor de reacties, het begint met spelen, rennen en als ze iets moe zijn en uitgespeeld gaan ze om elkaar heenlopen nog een beetje happen en tegen elkaar springen en dan gaat de tegenpartij in haar keel bijten. Korte herhaaldelijke happen en soms vasthouden en vervolgens weer happen en trekken aan dr 'kraag' rond nek en keel. Vind t een naar gezicht. Niet alle honden doen het. Valt me wel op dat honden het doen die ouder zijn en meestal teven net als zij. Meeste reuen benaderen haar anders (ze is niet geholpen). Zal eens kijken of ik t kan filmen want is nu al verschillende keren voorgevallen. Mijn hond blijft kalm maar loopt op den duur wel weg of kijkt me aan...heel apart...ze is ook pas in dr flank gebeten door twee reuen, waren wolfhonden en dat ging met gegrauw van de kant van de reuen en toen flits uit t niets. Mijn hond gaf geen kik maar snapte naar de nek en bek van wat later bleek de bijtende reu. Zag in de auto toen dat t bloedde, was een hoektand door dr flank. Zal mijn hond verkeerde signalen geven? Ze is in mijn ogen veel te 'goed' maar heb liever een kalme hond dan een vechtersbaas dat wel. Maar ik kan er geen hoogte van krijgen.... " Leyla  Ik kan mij goed voorstellen dat je dit soort spel niks vind.Ga op je eigen gevoel af,jij ziet iets wat je er niet best vindt uitzien, wacht ook niet op andere baasjes om er iets van te vinden,want velen interpreteren zelfs bazig en irritant geram als spelen... Roep je eigen hond,als zij al in deze situatie is belandt.Je kan ook vragen aan die ander of zij ook hun hond willen roepen,omdat jij het té hard vindt gaan.   Verder krijg ik zelf wat de indruk dat jouw hond niet persé wilt spelen....zeker niet op deze manier. Ik zou lekker door lopen als je honden ziet,je hond mee roepen,als jij stil blijft staan,dan blijft je hond ook automatisch daar.

26
25 december om 14:43
aggresief gedrag bij riem afdoen

Maak jezelf klein,hurk naast hem,dat is de minst dreigende houding die je naar een hond kan hebben. Het kan zijn dat hij de laatste wandeling in het donker als wat spannend ervaart(?) Daar kan een hond wat gespannen en/of overprikkeld van raken,dan is elke extra prikkel erbij te veel.   De kans is groot dat hij het niet fijn vindt(niet goed trekt) dat je naar voren( over hem heen )buigt.   Hoe oud is hij en sinds wanneer vertoond hij dit gedrag? Het kan ook zijn dat hij ergens pijn heeft.

31
25 december om 09:58
Husky bijt kat
 Pagina 1 | 2

Nu nog schuldig over voelen heeft geen nut,laat het los. Je denkt al vooruit door dit topic te openen en meningen te vragen.   Wat je kan doen om dit soort acties te voorkomen is in de buurt met een kortere stevige,losse lijn te lopen,geen flexi.Gebruik de flexi voor in een park/bos,meer op plekken waar je meer overzicht hebt.   Je zou hem kunnen muilkorven,om het te voorkomen....maar dat vind ik echt sneu voor je hond,je moet gewoon goed voor je uit blijven kijken en naar die plekjes waarvan je kan denken...'kan zich daar een kat achter verstoppen'.   Persoonlijk zou ik thuis niet aan katten beginnen.Net zoals ik met mijn hond geen konijnen in huis zou nemen..kan ik er op wachten tot er eens 1 een hapje krijgt.     Mijn hond luistert goed naar 'los',vroeger al toen ze jong was.Dan ving ze weleens zo'n waterkipje (die worden in de winter ook langzaam en gaan uit het water).Nu heeft zij ook nog een zachte beet,gelukkig.Zij ving er 1 (die ik niet aan zag komen),ik riep dan 'los',kipje hield zich eerst nog 5 sec dood,zij liet los,waterkipje rende dan weg.

6
24 december om 23:39
kennismaking

Ik ben wel benieuwd hoe je het had opgelost als Mick niet heel leuk had gereageerd?Zo op zijn eigen territorium.Zeker ook omdat niet elke hond leuk hoeft te reageren op een pup.   Ben je bekend met kennismaking op neutraal terrein?   Gelukkig ging dit goed

318
23 december om 22:42
bijtincident pitbull Max
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11

Als je dan een reactie leest van de zoon van het 'slachtoffer'..dan weet je ook weer een beetje hoe het zit...de vriendin van zijn vader heeft de honden op hem af gestuurd.   Dan vraag ik mij ook oprecht af,samen met alle andere 'feiten'(die wellicht flink worden verdraaid door Willy,om zijn en vriendins aandeel in dit drama af te zwakken) die er bij horen,wie er nu eigenlijk een spuitje had moeten krijgen...of op zijn minst ook hoorden te krijgen.  

32
23 december om 19:46
Welke riem gebruiken jullie?
 Pagina 1 | 2

" Nou die waarschuwing kan je op je borst schrijven, je krijgt gewoon een bekeuring. Zelfs ik met een pup, zou je denken ach mevrouwtje weet het nog niet wat de regels zijn...ook was er niemand in de buurt.... Geen pardon gewoon 90 euro betalen!   Politielijnen? Nooi van gehoord, ik ga even googelen " Megan  Je kan en mag bezwaar maken hè.Dan moet je wachten tot de boete in de bus valt,niet betalen,brief schrijven en bezwaar maken. Hier in Den Haag houdt dat verder in ..dat je gemiddeld na een week of 9 een keer een bevestiging krijgt dat zij jou bezwaar hebben ontvangen,en dan gaan ze de boel overpeinzen en dat duurt hier ook gemiddeld 5 maanden   Ik was ook 2 keer in overtreding,op een plek waar de hond niet eens mocht zijn.(1 keer wist ik dat niet en 1 keer wist ik het wel) Beide keren een beleefde brief geschreven,dat ik er begrip voor had dat ik iets fout had gedaan en daar een boete voor kreeg,maar dat ik de boete lichtelijk overdreven hoog vond voor het 'vergrijp' ,het spelen met een bal op een veld,en of die boete ook lager kon. En in de andere situatie wist ik absoluut niet dat ik daar niet mocht komen...er werd mij verteld 'ja dat staat op de borden' ...bedoelde ze de borden bij de ingang,die het hele (flink groot gebied) liet zien (in het klein) met de plekken waar je wel mocht met dunne lijntjes aan gegeven in aubergine kleur(op groen) en waar je niet mocht ,aangegeven in dunne rode lijntjes (op groen). Buiten dat was ik daar voor een 4e keer en kon dat gebied niet uit mijn hoofd,laat staan dat ik dat bord fotografisch had ingecalculeerd. Het bord stond ook nog eens naast het fietspad,precies helemaal aan de kant waar je als voetganger helemaal niet voorbij loopt als je van de parkeerplaats af kwam.   Nou beide keren is het kwijtgescholden

29
23 december om 11:54
Het ging zo goed maar helaas...

Helemaal eens met de GT Aan de lijn kan je hem beter sturen en afleiden,houvast bieden,helpen. Ga oefenen om zelf meer in bochten te lopen,ook om mensen heen,geef hem het vertrouwen terug dat jij snapt waar hij het moeilijk mee heeft en hem de ruimte geeft om rustig te blijven.Je helpt hem dan,hij leert weer dat jij het voor hem oplost. Dit moet ook weer even aanwennen,maar dit komt echt goed. Zeker als je nu gaat doen wat de GT zegt,hij is zeker weten onzeker,maar omdat hij los loopt..en zich bedreigd voelt,gaat hij het ook op zijn hondse manier oplossen,'mensen vertellen dat ze op afstand moeten blijven',dat is waar zijn grom en blaf voor staat.Hij kookt eigenlijk een beetje gaar in zijn eigen sopje.   Je ziet het ook best vaak gebeuren met honden onderling...er komt er 1 zelf op een andere hond af gerend,je zou denken dat deze dan zelf contact wilt,maar dan volgt er een grom of een snauw...Ze willen dus eigenlijk helemaal niet in deze positie belanden...maar ze zijn er al.En dan moet het worden 'opgelost'. Vaak is dit aangeleerd gedrag door ons,wij denken dat iedere hond het leuk vindt om (veel) omgang te hebben met iedere andere hond die ze tegen komen,dit kan ook voor mensen gelden. Later als ze dan wat ouder worden,krijg je dit soort gedrag,want ze bleken het helemaal niet zo leuk te vinden.Ze doen wat ze hebben geleerd,plots staan ze in een situatie die ze helemaal niet aankunnen en kunnen het alleen honds oplossen.(ruimte vragen=grommen/blaffen)   Wordt niet onzeker of bang,schaam je ook vooral niet,nog beter let niet op de mensen,maar zet je koppie op 'ik wandel met mijn hond'.En je ook instellen op minder tot geen sociale interacties voor jezelf met andere mensen (in ieder geval tot hij wat vertrouwen terug heeft)  

31
22 december om 23:21
Hond loopt constant dezelfde toer
 Pagina 1 | 2

Laat haar eerst minstens een uur uit voordat je 7 uren per dag 'verdwijnt'. Dan heeft ze alvast wat prikkels op gedaan die ze dan al slapend kan verwerken als jullie weg zijn.   Als ze vanaf het middaguur binnen te 'cirkelen' ,dan heeft ze er blijkbaar zat van om alleen achter gelaten te zijn in de tuin en gaat dan waarschijnlijk neurotisch in het rond lopen...om de tijd en stress te overbruggen.   Een verhuizing moet je niet onderschatten voor een hond,een hond is een gewoonte dier,als JIJ alles veranderd qua omgeving ,dan moet een hond daar even flink aan wennen.Nieuwe geuren,nieuwe geluiden,alles moet opnieuw gewoon worden.   Ik zou proberen iemand ook te regelen die haar vanaf het middaguur kan opvangen/ophalen (misschien wil die oplettende buur dit wel ).Of kom in je pauze terug om een wandeling met haar te maken of regel iemand die die wandeling met haar kan doen,halverwege de tijd dat ze alleen thuis is en moet wachten.

10
18 december om 22:32
behoefte

Ligt er een beetje aan wat je je hond voert,je hebt brokken die voor 75% uit granen bestaan en daarvan poept een hond wel vaak en veel.    

19
18 december om 11:02
In de nacht blaffen

Heb je het al geprobeerd om ze zelf te laten 'klauteren'?Wie weet gaat dat gewoon goed.   Ik begrijp wel dat ze er veel moeite mee hebben.Tis wel een grote verandering voor ze.   Misschien kun je met een traphekje meer bereiken,zodat je van bovenaf kan roepen dat ze mogen gaan liggen in hun mand (of hoe jij de slaapplaats noemt van hun),dat zou ik doen,roepen van af boven.Ze horen jouw stem en horen wat ze moeten doen.   Verder een idee om het kleintje ook beneden te laten,misschien is dat ook wel iets onbegrijpelijks voor ze.

39
17 december om 17:11
wolf hybrides
 Pagina 1 | 2

Het zijn 2 diersoorten in 1 een wolf en een hond.Dit dier is vervolgens zijn hele leven in conflict met zichzelf,omdat er tamme eigenschappen inzitten,maar ook wilde eigenschappen.   Bedenk je goed dat een wolf úren en uren kan lopen,kilometers!! aflegt in de natuur.Een mens kan daar niet eens aan voldoen voor een half-wolf.Mensen willen zo'n dier in huis hebben,omdat ze het mooi vinden,maar vergeten vaak het dier zelf en de dierlijke kenmerken.    

19
16 december om 17:21
likken aan de mond

Weet niet hoe oud je hond is,maar pups likken aan hun moeders mond om er voor te zorgen dat ze wat te eten op kotst Dus misschien heeft hij honger haha.     De andere verklaring is je wat onderdanig gedragen,de ander genegenheid tonen,maar dit kan ook doorslaan en dan heb je een 24-uurs likkert   http://www.puppyopvoeden.nl/waarom-likken-honden-mensen/

11
15 december om 21:43
wat moet je daar nou weer mee...

Veel filmpjes,foto's en/of geluidsopnames maken,na een keer of 5 opsturen naar 144,even eerst bellen en vertellen en dat je dit wilt opsturen naar ze,omdat je vindt dat er een hond wordt mishandelt.

14
11 december om 21:15
filmpje dat ik tegen kwam....

Ja dit is misschien wel wat er gebeurt als een hond vrij is om zijn dierlijke instincten te mogen uitvoeren.Dit is in het buitenland,daar zijn honden meer buiten,leven ook meer buiten,vrijer(mits je natuurlijk niet aan de ketting ligt!). Alleen dat menselijke gemekker over rouwende hond en hart verscheurend afscheid,wat kan een mens overdrijven voor een mooie titel als krantenkop. Honden rouwen wel zeker,maar deze is 'praktisch' bezig lijkt het,instinctief?Ze zal er nog niet heel erg gehecht aan zijn.Opruimen zal beter zijn.   Maar we kunnen er niet makkelijk achter komen wat andere honden zouden doen...die krijgen hier in ieder geval de kans toch niet(mensen handen zullen het direct overnemen)

23
10 december om 14:47
Hond is angstig na sterilisatie

Ja ze zal een aards schok hebben gehad nu..die is uit haar doen. Is niet zo gek hoor,achter blijven,onder narcose gaan,na de narcose zijn ze vaak misselijk en gammel. Wel sneu dat ze weg kruipt..misschien is het beter als jullie een matras of iets anders neerleggen waar jullie ook op kunnen liggen,of naast liggen..en probeer haar dan met lieve zachte woordjes bij je krijgen.(op honden aflopen is eigenlijk best dreigend in de hondentaal) Houdt haar ook goed warm!!ze koelen erg af van de narcose. Was ze voor de operatie niet (meer) bang als jullie op haar af kwamen lopen? Beterschap.

34
01 december om 19:00
Hoelang duurt de pubertijd?
 Pagina 1 | 2

Ik denk het een gevolg is van de puppytijd...dat je dan toch al gauw/vaker even laat kennis maken met een andere hond,los of aan de lijn. Dan kun je krijgen,als je hond toch wat onzekerheid/gevoeligheid  in zijn karakter heeft en of bepaalde ervaringen(met situaties en honden). In de puppytijd is het allemaal nog leuk en niks is (vaak)te gek,lekker gek doen,uitdagen,spelen er wordt een boel gedoogd(dat is normaal).Na een maand of 5/6 dan gaan honden een pup ook corrigeren als ze te ver gaan,het kan dan gebeuren dat dit te heftig gebeurd. Het steeds en vaak ontmoeten van honden,en ook vaak naar honden toe gaan,juist om kennis te maken(want we moeten socialiseren,soms doen we dat te veel ) ,kan later dus ook voor wat onzekerheid gaan zorgen. Ook lopen wij vaak doodnormaal op de stoep,langs elkaar,wij mensen kunnen dat,voor honden is dat 9 van de 10 keer gewoon echt te veel en te weinig ruimte om beleefd langs elkaar te kunnen lopen en ook nog ontspannen te blijven.In de hondentaal is recht op elkaar aflopen een dreiging of uitdaging. De reden dat jouw hond gaat liggen bij het zien aankomen van een hond,is voor mij omdat hij denkt er iets mee te moéten.Hij vindt het spannend,en liggen is een kalmerend signaal... maar een hond die gaat liggen doet dat  omdat hij iets aan de situatie spannend vindt..de andere hond laat iets zien waardoor jouw hond denkt; oh ik moet kalmeren.  Nu is de vraag wat doet jouw hond? Ligt hij en blijft hij strak kijken/staren,dan kun je beter ten alle tijden dit gaan voorkomen,want hij doet dit uit onzekerheid en overziet het niet meer goed,te spannend en kan dan uit gaan vallen. Of ligt hij en kijkt hij steeds weg , dan vindt hij de situatie ook spannend,maar weet hoe hij zich het beste kan gedragen om alles kalm te houden en deze situatie met een ontspannende ontmoeting te laten verlopen.  Het beste wat je kunt doen is ,goed vooruit gaan kijken,zie je een hond in de verte aankomen,ga hem dan alvast afleiden,neem lekkers mee,of zijn favoriete speeltje,vraag zijn aandacht(ruim op tijd) en laat hem met jou mee lopen.Zorg ook altijd dat je niet recht op een hond af loopt als hij aangelijnd is,zorg áltijd voor voldoende ruimte(kies een anders stoepje,loop op het gras of fietspad,geef je hond ruimte)Jij kent jouw hond het beste,jij weet ongeveer op welke afstand hij steeds gaat liggen als er een hond aan komt. Jouw hond heeft het idee dat hij iets moét met de aankomende honden. Misschien heb jij het niet zo gedaan hoor,maar dit is in ieder geval mijn idee/gevoel erbij als een hond/puber ineens gaat beginnen met platliggen zodra hij een hond ziet. Sluipen doen honden ook uit onzekerheid,sluipen op een prooi doe je op een prooi..niet op een soortgenoot(m.a.w. ik zie sluipen niet als jagen ,zoals een hond jaagt op een prooi),ze weten heus wel wie/wat ze voor zich hebben,mochten ze het niet zien,dan zouden ze het nog ruiken. Sluipend op een hond aflopen,laat een strak kijkende/fixerende hond zien,lopen ergens recht op af,is een bedreiging. De hond die dit gedrag laat zien,voelt zich zelf bedreigd en niet veilig in de ontstane situatie en gaat voor de intimidatie,vaak ook tegen een hond die hetzelfde gedrag vertoond,ze zijn beide onzeker...en zijn de normale kalmerende taal een beetje kwijt geraakt.(om wat voor reden dan ook)

20
01 december om 11:09
Wat Voor Kruising is mijn Dino?

Zonder stamboom kan er van alles in je hond zitten.   De vader lijkt wel meer iets met Bull in te zitten..wel een erg dik hoofd(gaat haast naar Engelse Bulldog..zo rond). En de moeder oogt hoog op haar pootjes...zo hoog zijn Amerikaanse Staffords niet.   Maar Dino is wel een pracht exemplaar 

18
29 november om 23:37
Epilepsie of dromen?

Honden kunnen heel veel dromen,dat kan op een rustige manier ,maar het kan er ook heel heftig aan toe gaan.

32
29 november om 18:03
Kan ik hier iets mee? - UPDATE p. 2
 Pagina 1 | 2

Ik zou dit zelfde bericht zo sturen naar de wijkagent!   Rare jongen,beetje laconiek doen 'goed dat het geen blaffende reutjes zijn,anders had hij er in gehangen'. Persoonlijk was ik al per direct uit mijn slof geschoten en had ik denk direct de politie gebeld,klaar,je zit er toch niet te wachten  dat die kneus een hond die als op het lijstje 'inslapen' stond gewoon los laat lopen en maar op elke hond laat duiken.   Hij verdient zelf ook wel een pak voor zijn smoel met die flexilijn van jou 

22
24 november om 20:04
Wat voor een tuig

http://www.allergie-bij-honden.nl/welk-tuig-kiezen-voor-je-hond-vergelijk-hondentuigen/   Laatst was er ook nieuw nieuws over tuigjes,zoals dat bijv een Hurrta of Julius K9 tuig ,de schouder belemmeren,ook de bewegingsvrijheid aan de borst(dacht ik,kan het nu even niet direct terug vinden).

62
20 november om 15:58
even advies nodig, rust gevonden
 Pagina 1 | 2 | 3

Je mag haar wel meer gaan afleiden,haar drang naar puppies wat doorbreken,even een keer extra uitlaten.   Geef haar ook hersenwerkjes,iets anders dan haar laten focussen op puppies hebben en of zoeken/beschermen die ze niet heeft.

36
20 november om 14:15
zit er even helemaal doorheen..
 Pagina 1 | 2

Is het niet beter om met juist met hem een paar keer mee te lopen met een sociale wandeling.Ik denk dat het ontwijken niet veel zin heeft in de zin van ..dat jij en hij nu erg gespannen over straat lopen,zo komt je verhaal over in ieder geval. Het klinkt als 'angstvallig' willen ontwijken,maar dat brengt spanning met zich mee.   Ik denk dat het voor jullie beide goed zal zijn om met een sociale wandeling mee te gaan,honden aan de lijn,geen kennismaken,maar samen wandelen en vertrouwen krijgen in de situatie(het samenzijn met andere honden zonder dat er iets gebeurt)

28
18 november om 18:04
reu samen laten leven met andere reu

BAT kan een oplossing zijn.Je kan daar ook filmpjes van opzoeken op youtube,krijg je een idee wat je bedoeling van BAT is.   Belonen op het goede moment voor kalm gedrag en dat heel langzaam uitbreiden,maar dan ook echt langzaam=> op het tempo van de hond.

16
18 november om 14:57
Gedragstherapeut

  Lijstje van de betere hondenscholen en GT's: http://www.hondenlezingen.nl/341055437   Dit zijn ook hele goede GT's,staan alleen niet op het vorige lijstje: http://www.mijnbaasenik.nl/   http://www.esthershondenschool.nl/   https://www.facebook.com/Duplo-Hondengedragscentrum-303562773022824/

12
17 november om 15:13
Puppy heeft varken op!!

Volgens mij ligt het aan rauw varkensvlees of je hond er ziek van wordt.Ik zelf zou mij er niet druk om maken.   Hoewel ik een varkensoor nooit zal geven aan mijn hond.Die hebben de neiging vast te plakken in de maag en te gaan rotten...!

14
16 november om 10:56
Lady schiet uit naar fietser

Laat Lady dan aan de binnenkant lopen,dan loop jij tussen haar en een aankomende fiets in,dan vindt ze het hopelijk een stuk minder dreigend en wilt zij het niet meer aanvallen of weg jagen.    

15
15 november om 23:20
puppy bij druk klein kind plaatsen?

" Hallo ik zit met een klein dilemma..... wij zijn gastgezin van een nestje pups. We hebben nu alle gezinnen een keer op bezoek gehad die een pup willen kopen. Erg leuke mensen allemaal, maar..... Bij 1 gezin is een klein erg druk kind aanwezig ( 4 jr). Dat komt uiteraard wel vaker voor, maar bij dit kind kon je zien dat hij honden als speelgoed beschouwd en niet als levende kwetsbare wezentjes die ook pijn kunnen hebben.meteen bij binnenkomst kneep hij de moederhond al flink in de flanken en trok aan de oren. Het zware speelgoed wat ergens anders in de kamer stond van onze volwassen honden smeet hij keihard naar de pups. Daarin werd hij welliswaar direct in gecorrigeerd door de moeder, maar even later deed hij het weer. Ik zag gewoon ook geen liefde voor het dier. Nu heb ik bij de fokster aangegeven dat het idee alleen al dat daar een pup komt me vreselijk zwaar valt. Gewoon toch proberen??? De moeder van het gezin is telefonisch op de hoogte gebracht over mijn gevoel en was daar behoorlijk ontdaan over. Ze zou de pup nooit alleen laten met de jongste en er goed op letten. Het oudere broertje was wel erg lief voor de pups, een heel ander kind.   gr, Noah "  Het dik gedrukte vind ik al veel zeggend.Het kind had de kans al niet moeten zien/krijgen om de moederhond te knijpen en aan haar oren te trekken.Leuk dat hij door zijn moeder gecorrigeerd wordt..en ook goed,maar wat heeft een kleine pup daar aan?Als je pootje breekt omdat het stampende kind er 'per ongeluk' op springt.   Misschien kent de moeder haar kind niet zo goed ,wist ze niet hoe hij in de omgang is met dieren...dan weet ze het nu en moet ze zich afvragen of het wel verstandig is om een klein dier in huis te hebben als je je kind steeds moet corrigeren(ik zeg steeds om hij in het eerste moment al direct 2 dingen doet die gewoon 'not done' zijn bij een dier).   Verder bestaat het niet dat je een druk,lichtelijk kwaad willend kind(met je vier jaar ben je al aardig verstandig) 24 uur bij de pup vandaan kan houden of nooit samen alleen laat.Zeker niet met een kind dat het zélf op zoekt.

5
13 november om 21:12
binnen plassen

" Hij doet het trouwens alleen smorgens in de keuken soms verder nooit overdag ook niet zelfs niet als we uren weggaan  "  Het lijkt mij een goed idee om je wekkertje te zetten...1 a 2 uur voordat je normaal op staat en dan even en plas laten doen,in de tuin of direct voor je buitendeur   Jij gaat toch ook gewoon naar het toilet als je nodig moet plassen?(of wordt je dan vastgebonden aan je bed?)

7
12 november om 19:29
Hond plast in (andermans) huis.

En toch is dat aan de riem houden de beste oplossing. Ik zie het bij een ander plassen als iets wat komt uit onzekerheid,alles ruikt anders,onbekend,niks heeft zijn geur en zijn eigen geur is vertrouwd,dus een plasje voor de geruststelling kan er bij onzekere of zenuwachtige hondjes altijd wel vanaf.   Wellicht kan hij wel los in de toekomst.Ik zal dan trainen op het liggen op een eigen kleedje,en neem dan een eigen kleedje(van thuis) voor hem mee,met zijn eigen vertrouwde geur en neem een kluifje of gevulde Kong mee,zodat hij leert te relaxen in een vreemd huis. En zo ook leert wat er van hem wordt verwacht.

3
12 november om 18:35
KVV bestellen

Geus diervoeding http://geusdiervoeding.nl/ Je kan ook langs gaan http://geusdiervoeding.nl/bezoek-onze-opslag/   Mag je gewoon in kleine hoeveelheden bestellen.Dacht gratis vanaf 25,- maar als je wel verzendkosten moet betalen is het niet veel...ik zat van de zomer omhoog met barf vlees om koek van te drogen en had dat daaar even besteld,nu weet ik niet meer precies hoeveel het was en óf ik verzend kosten heb betaald,maar zat ruim onder die €25,- ......volgens mij heb ik niks betaald... Ook handige bezorgtijden,na 18:00.

33
12 november om 08:53
Eeuwige twijfelaar
 Pagina 1 | 2

Lees anders de site van www.voerwijzer.com eens door,dan kom je al een heel eind denk ik om voor jou de beste keuze te maken.

28
11 november om 23:37
Iemand een idee?

" O! Ik heb zoveel ideeën.... Maar hier zijn er 2:  Het gaat om het verbeteren van een bestaand concept: het tuigje van een hulphond. Of blindengeleidehond. Die hebben een tuig aan waarop staat: niet aaien. Toch heeft dat veel te weinig invloed en worden deze honden te vaak toch lastiggevallen tijdens hun werk. Dat moet dus duidelijker worden! Hoe? Ja, verzin eens wat geks, een vlaggetje wat rechtop op t tuig staat met koeienletters en in neonkleuren?? Ik verzin maar wat.   2e idee. Een soort veiligheidsvest voor kleine en/of angstige honden. Vaak zijn zij onbedoeld slachtoffer van n beet.... Met een vrolijk maar sterk harnas achtig tuig mét vooral een nek bescherming . Dan zijn ze beschermt alvast tegen een 1e beet of verkeerd lopende " ontmoeting". En heeft t baasje meer tijd om het hondje heelhuids uit die situatie te halen. Is dit wat? " Coby & Wanda  Je hebt halsbanden met énorme studs,lijken net steekwapens!Je bijt er in ieder geval niet makkelijk in.

28
11 november om 21:28
Mijn rottweiler

" Nee kspeel er per dag wel 5 6 uur mee ofzo is dat genoeg ?  "  Je doet goed je best hoor. Een pup is nog wel echt een baby en hoeft niet heel veel(als in 5 a 6 uur te spelen) Op zich ook niet gek dat hij dan veel wilt slapen in zijn ren.   Je kan het eigenlijk omkeren.....i.p.v 6 uur spelen kun je hem beter 6 keer uit laten(10 minuten in de buurt),om zo rustig te wennen aan het buiten zijn behoefte doen en rustig de prikkels van buitenaf binnen krijgen.En meer in huis halen als er toch mensen thuis zijn,een hond is een sociaal dier en wilt graag bij ons zijn. Je kan in huis ook denk spelletjes met hem doen,denk aan wat brokjes door het huis (of tuin) verstoppen,zodat hij dit kan gaan zoeken.Of een oude handdoek en daar wat kleine stukjes koek in rollen en hem het zelf uit laten 'pakken'. Google even op denkwerkjes voor de hond,of hersenwerk voor de hond.   Pups mogen ook niet te veel spelen,lang lopen dit is niet goed voor de nog in de groei zijnde kommen(gewrichten) en botten. Veel slapen en rusten is ook heel belangrijk,dan kunnen ze alle prikkels goed verwerken en zich opladen voor de volgende keer dat ze weer op pad gaan of spelletjes gaan doen met het baasje.Heb je ook foto's van je mooie Rottweiler ? Altijd leuk om te zien  

57
11 november om 16:48
uit de tram gezet
 Pagina 1 | 2

Ohhhh werkt dat zo...dus de volgende keer als er een stinkend mens(die zich vergeten is te wassen of de kleding...of uit het muiltje stinkt) in de tram zit dan kan ik die er uit laten zetten als ik ga klagen... Nou goed om te weten joh.   Ik snapt best dat 2 van die mega honden zullen stinken...naar natte hond idd...maar ja,je zal jezelf toch moeten vervoeren hè.Er zullen vast veel ergere dingen in de wereld zijn dan 2 van die uitgeleefde honden.     Ik zou mij persoonlijk kapot ergeren aan de deo in de tram!!!!!!Ik ga altijd heel erg hoesten als ik het in adem.

17
10 november om 07:36
Zelden / nooit uitlaten

" Ze zijn wel lief voor de hond en de hond is zelf ook lief dus hij heeft het vast goed, eten wordt regelmatig aan mijn deur bezorgd aangezien ze zelf altijd werken zijn. Royal Canin brokken dus verwaarloosd wordt hij niet. Alleen denk gewoon dat met zo'n levensstijl je geen hond kan nemen. Is een jong stel en dachten natuurlijk leuk een hond, maar goed ik mag niet oordelen. "  Misschien vindt jij het wel leuk om aan te bieden dat je de hond 1 of 2 keer per week opvangt/uit laat?

80
05 november om 21:17
Wat denken jullie?
 Pagina 1 | 2 | 3

Ik vind het een normale hond,die door dit meisje in posities wordt gebracht waar hij zich niet direct 100% prettig bij voelt.   Ik vind dit soort filmpjes of foto's van honden die verplicht worden aangelijnd om in een kort filmpje zo snel mogelijk te laten zien hoe goed ze aan de lijn zijn of hoe graag ze worden dood geknuffeld,of perse willen laten zien wat je allemaal met de hond kan(zoals bijvoorbeeld in dit filmpje,het overdadig knuffelen,over hem heem hangen,nog meer knuffelen,dan direct oppakken bij de voorpoten en dan wéér over hem heen hangen en knuffelen) altijd erg vervelend voor de honden.   Daarom vind ik het tot zover een normaal ogende hond,hij doorstaat een boel en houdt zich redelijk cool.Er zijn zóveel honden die niet op deze manier geknuffeld willen worden dat moet gerespecteerd worden.Nu vind ik ook dat deze hond de eerste aaitjes gewoon oke vond hoor,pas toen zij over hem heen ging hangen,overmatig op zijn kop ging aaien ,optillen,weer over hem heen hangen,zag je wat kalmerende signalen. Deze hond mag gewoon eerst een mens leren kennen,voordat hij op deze manier geknuffeld zou moeten worden(niet even je kennel uit,hup aanlijnen,mooi lopen voor het filmpje en even gauw laten zien,hoe makkelijk jij je op je kop laat zitten..en hoe makkelijk te adopteren jij bent).   Ik zou meer hebben aan een filmpje waar hij een paar minuten wordt uitgelaten aan een langere lijn,langs een wat drukkere weg of straat,gewoon normaal tussen de mensen,vreemde plek.    

30
05 november om 08:34
Sluipende herder

Het is idd niet cool om je sluipende herder los te laten lopen als ze dan op andere honden af gaat.Niet leuk voor de andere honden,want het is intimiderend bedoelt,waarschijnlijk omdat jouw hond ook wat onzeker is met de aankomst van de aankomende hond.   Mijn hond kan dit gedrag ook vertonen en ik ben haar gaan aanlijnen,want we gaan geen honden weg jagen uit onzekerheid,nee ik ben mij meer gaan verdiepen in de hondentaal.   Door haar aan gelijnd te hebben,neem ik al het roer over en laat ik haar niet in 'haar eigen sopje gaarkoken'.   Afhankelijk van je eigen hond ga je je hond afleiden,alsnog met iets lekker,iets héél lekkers ,denk aan stukjes kaas/worst/frikandel,vis koekjes in ieder geval iets wat extreem geurt en zij ontzettend lekker zal vinden en een moord voor zou doen,dat neem je mee.Jij gaat goed vooruit kijken en opletten of je een hond ziet. Als je er 1 ziet(in de verte) dan vraag je haar aandacht,(als het goed is kan ze dat wel,want dat hebben jullie vast al geoefend de afgelopen jaren,zo niet ,dan thuis flink gaan oefenen op het aanroepen/aandacht vragen en aandacht krijgen en dit goed belonen) en strooi je een koekje in het gras of op de grond.Net zo lang tot de andere hond voorbij is gelopen,als het nodig is en/of je de kans ziet dan kun je ook van te  voren meer afstand nemen,zodat je hond leert te ontspannen en aandacht te hebben voor de situatie die jij creëert.Je kan ook gaan belonen als ze normaal naar die andere hond kijkt in de verte,normaal in de zin van zachte blik,ontspannen lijf. Belonen voor het normaal kijken naar een andere hond is de BAT manier.Vanaf het 0-punt weer leren normaal te kijken naar een andere hond en leren dat het niks spannends is,omdat jij mens aan haar ook leert (weer aanwent) dat jij haar begrijpt en niet te snel over zal gaan op een kennismaking(die zij niet/nog niet goed aan kan)     Met mijn eigen hond heb vooral geleerd dat een andere hond zien,gelijk staat aan naar mij kijken en een beloning krijgen,i.p.v. er voor te kiezen de andere hond te willen bedreigen en zo weg te krijgen van haar.Ik heb ook begrip voor de ruimte die zij nodig heeft en dat zij zeker niet met allerlei honden kennis wilt maken. Sinds ik dat doe ,gaat ze ook heel ontspannen om met onverwachte ontmoetingen,ook al zit ze bijv aan de lijn.Sterker nog ze reageert kalmer aan de lijn dan wanneer ze los is en het gevoel heeft het zelf op te moeten lossen.Mijn hond loopt wel aan een los hangende lijn van 3 meter. Mocht de hond opdringerig zijn naar haar,dan roep ik haar bij mij(of ze wel of niet aangelijnd is) en stuur die andere hond weg of houdt deze tegen. Op deze manier heeft zij ook meer vertrouwen in mij gekregen,ik los het voor haar op en bescherm haar.

165
01 november om 14:00
Rauw vlees slecht voor hond en baas!???
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

" Gezeur over de bioindustrie altijd, met de huidige vraag naar dierlijke producten is niet te voldoen op een biologische manier.    De leek heeft geen flauw idee wat intensieve veehouderij in Nederland nu eigenlijk is. Maar door middel van zielige spotjes en schokkende foto's worden ze voor een karretje gespannen. Als de mensen de intensieve veehouderij in Nederland nou een niet zo dwars zou zitten maar juist zou steunen en producten uit landen waar er nog wel erg veel misstanden spelen links laten liggen, dan is er weer geld voor innovatie.    De sector zit niet stil, het antibiotica gebruik is al drastisch (en gelukkig maar) naar beneden geschroefd en het welzijn van dieren is hoog.    Maar de mensen blijven alle slechte dingen die er ooit speelden onthouden, en ze denken dat er geen andere weg is dan alle dieren naar buiten en dagelijks knuffelen. " DanielDz  Volgens mij was er van de week toch op het nieuws dat er straks varkensboeren failliet gaan ,omdat ze hun varkens niet meer kunnen slijten....HET ZIJN ER TE VEEL!!!   Denk daarom niet dat die overproductie ligt aan het zogenaamde 'vraag naar dierlijke producten' maar eerder aan het geld willen verdienen.   Dus jij vindt het normaal wat je dan ziet op in die zielige filmpjes en ziet op die schokkende foto's ?

33
27 oktober om 21:26
advies vraag
 Pagina 1 | 2

Heb je haar al eens volledig op vers vlees gehad?   Als mijn hond zoveel klachten had,dan zou k persoonlijk direct de stap maken naar vers vlees(heb ik in het echhie ook gedaan hoor) en dan met 1 diersoort beginnen die ze nog nooit heeft gehad(in haar brokken),dan kan ze er in ieder geval nog geen allergie voor hebben opgebouwd.   Beginnen met een KVV(is het makkelijkst voor de beginner),doe de eerste dagen een beetje heet water over het vlees,om haar lichaam rustig te laten wennen. In vers(rauw) vlees zitten een heleboel goede bacteriën,als je dit langdurig heeft dan heeft je hond ook een sterke zuurgraad in de maagsappen en doden zo snel foute bacteriën.Nu heeft je hond steeds zeg  dood gekookt voer gekregen en is de zuurtegraad wat slapjes,vandaar eerst even heet water over de kvv doen. Maar er zijn ook genoeg mensen die direct overstappen hoor,zonder er heet water over te doen.

10
22 oktober om 10:54
Smuldier Lamshart

Het kan verder geen kwaad om 1 maaltijd alleen orgaan te geven.(een paar keer in de week of zo)Het is alleen wel zo dat orgaan laxerend werkt,dus dat wordt lastig poep opruimen buiten ,plus dat harde poep beter is voor je hond,met goede harde drollen kunnen de anaalklieren goed worden leeg gedrukt.   Als je hond kip goed verdraagt,dan zou je de kip kunnen pakken,die bestaat uit spiervlees en bot en mist de organen(tenzij ze dat veranderd hebben,maar een jaar of 4 geleden was dit wel de samenstelling) meng je dit ,dan heb je weer een compleet prakje.

15
15 oktober om 21:24
Speuren zelf aanleren?!

http://www.hondenpage.com/hondenforum/197903/beginnen-met-speuren?volgorde=0#div4383261   Zie mijn antwoorden in dit topic

23
13 oktober om 09:04
vochtige doekjes voor honden

" Waarom maak je niet een sopje van hondenshampoo en doe je hem met een washandje? Daarna met een washandje met alleen water " Stabij Gijs  Ook mijn gedachte,of met wat keukenrol.

63
07 oktober om 22:31
Gepakt door een Yorkshire Terriër..
 Pagina 1 | 2 | 3

" Elke keer als ik denk dat ik op de goede weg met Binky ben, wat betreft de omgang met andere honden, gebeurt er weer iets...   Onze ochtendwandeling begon prima. Andere honden werden zonder teveel moeite gepasseerd en er ontstonden geen problemen. Super trots op die kleine Bink!   Op terugweg had ik hem uiteraard weer aangelijnd, toen er een Yorkie aan kwam lopen. Loslopend dus. Iets wat ik niet tof vind en Binky al helemaal niet. De optie om hem los te laten, was er niet, want het was een drukke weg. Binky staat aan de lijn bekend als 'gele hond' www.gelehond.nl. De vrouw in kwestie gevraagd haar hondje bij haar te roepen en aan te lijnen, vanwege het feit dat het en geen losloopgebied is en Binky ruimte nodig heeft aan de lijn. Dat deed ze niet, want ze maakte zelf wel uit hoe ze haar hond uit liet..   Het werd Binky algauw teveel. Staart naar beneden, kop wegdraaien, tongelen.. Een grom.. En de vrouw zei: jouw hond is vals! Die moet een muilkorf dragen." Nog voor ik wat kon zeggen viel Binky uit, als in: gaf een snauw. Hondentaal dus en dat was de York niet duidelijk, die daarop Binky in z'n flank beet. Een grote gil van Binky en na bekeken te hebben hoe het eruit zag, staan er twee tandafdrukken als bloeduitstortingen in z'n flank.   inmiddels had de vrouw haar o zo lieve york opgepakt en begon tegen d'r te praten: " dat hondje is stout hoor dear, heel goed dat je zo van je afbeet, dat hondje is niet te vertrouwen "   Wat ik wil zeggen; ik ontwijk mensen met honden als ze aangelijnd zijn. Nu krijgt mijn hond de schuld dat hij hondentaal spreekt. Er staat op zijn sleeve aan de lijn: geef mij ruimte. Hoe kan ik dit volgende keer voorkomen? En hoe kan ik zulke mensen toch nog vriendelijk maar serieus wijzen op t feit dat ze m'n hond de ruimte geven? Nu was het een York en met die honden heb ik al niks, maar straks is het een herder oid... " Cindy, Binky  Je hebt het geluk dat je hondje klein is,optillen en rustig door lopen en dit soort mensen(die schijt hebben aan alles,maar zelf het IQ van een schoenveter hebben) negeren.   Het heeft geen nut om met dit soort mensen te praten of ze iets te vragen....nou ja,je had al gevraagd of ze hem aan wilde lijnen,vanaf dat moment had je Binky op kunnen pakken.     Jammer dat jullie dit moesten mee maken,dat onbegrip en hap in Binky.

36
06 oktober om 09:26
Chronische oorontsteking hond zalf
 Pagina 1 | 2

Ik weet niet wat je hond al die tijd eet? Mochten het brokken zijn met granen,dan zou ik per direct daarmee stoppen,een goede brok zoeken zonder granen.Of zelfs direct overstappen op een kvv zonder granen.   Onderschat het eten van je hond niet,er kunnen een heleboel klachten van komen o.a. chronische oorontsteking.   Wil je meer weten over een betere brok of vers vlees (kvv) voor je hond,dan kun je op www.barfplaats.nl met al je vragen terecht.

3
05 oktober om 01:57
waar moet ik op letten qua ingredienten en samenstelling bij brokken

Om een dikkere hond te krijgen,moet je gewoon meer voeren.En dat kan erg variëren per brok of zelfs kvv.   Ik zou zelf gaan voor een brok met een heel hoog vlees percentage en 0% graan(allemaal extra ballast ,poepen ze allemaal weer uit en/of je krijgt allerlei last met huid,oren,darmen) en geen chemische toevoegingen(BHA ,BHT en Etoxyquine)   Orijen,of Taste of Wild en nog meer....je kan een testje doen op www.voerwijzer.com daar kun je invoeren 'zonder granen,welke diersoorten je er in wilt,geen chemische toevoegingen enz'.

6
04 oktober om 10:45
waar moet ik op letten qua ingredienten en samenstelling van brokken

Om een dikkere hond te krijgen,moet je gewoon meer voeren.En dat kan erg variëren per brok of zelfs kvv.   Ik zou zelf gaan voor een brok met een heel hoog vlees percentage en 0% graan(allemaal extra ballast ,poepen ze allemaal weer uit en/of je krijgt allerlei last met huid,oren,darmen) en geen chemische toevoegingen(BHA ,BHT en Etoxyquine)   Orijen,of Taste of Wild en nog meer....je kan een testje doen op www.voerwijzer.com daar kun je invoeren 'zonder granen,welke diersoorten je er in wilt,geen chemische toevoegingen enz'.

11
03 oktober om 22:04
Nek bijten

" Een speelmaatje hahaha da krijg ik hier ni meer verkocht! Ik zal er dus vanuit gaan dat het puberaal gedrag is en vanzelf weer over zal gaan! Thanx "  Ummm nee geen puberaal gedrag,ze is nog pup.Pubertijd kan vanaf de 6 maanden beginnen(hoeft niet),het gaat ook niet perse vanzelf over....als ze steeds in de oudere hond 'hangt' en die kanhet niet goed hebben,omdat ze gewoon te oud is dan moet jij het gedrag laten stoppen,roep haar,leidt haar af,speel zelf met haar,máár geef ook voldoende echte rust,in haar mand of bench,in een rustig hoekje.Je kan ongeveer aanhouden 1 uur wakker=2 uur verplicht rusten/slapen om zo de prikkels die zij heeft opgedaan te kunnen verwerken.     Met deze kruising kan ik mij zo voorstellen dat ze héél veel energie heeft,en dus ook heel veel zin om druk te doen,te spelen enz,je zal dan denk ik va(a)k(er) moeten ingrijpen om je oude hond te ontlasten van de rebelse pup   Geef haar ook veel denkspelletjes/hersenwerk te doen,daar worden moe en voldaan van.

10
02 oktober om 13:49
Bijten en grommen naar gezicht

" Maar hoort dit niet te kunnen bij honden? Of is het omdat ze een pup is? Bij de honden van mn vrienden kan je ze gewoon knuffen "  Nee dat hoeft niet perse te horen bij honden.Je hebt honden die bijna in je bips kruipen zo leuk vinden zij lichamelijk contact en ook dat jij ze steeds op zoekt.     En er zijn honden die niet zo van knuffelen houden,of wel van knuffelen houden ,maar liever dit contact zelf op zoeken en aangaan,dus zelf laten komen,niet oppakken,of het koppie pakken,niet van bovenaf komen.     Kijk wat je pup doet als mensen op haar niveau komen,liggend of zittend op de grond,of ze dan zelf komt of een aaitje(onder de kin,op de borst of flank)     Honden houden in ieder geval wel vaak van contact liggen,naast je/tegen je aan op de bank.

18
01 oktober om 20:59
al dat trekken...

Een hond is een neus dier,snuffelen is goed voor je hondje.Wordt ze lekker moe en voldaan van.Voor een hond is mogen snuffelen belangrijk omdat ze er allerlei -voor hen- boeiende informatie uithalen. Lekker laten snuffelen,ook al sta je een kwartier op 1 veld,dan is dat waar ze gelukkig van wordt op dat moment.Wat wel kan doen om haar uit te dagen om door te lopen - omdat jij het graag even wilt...ja een mens wilt ook wat haha - is wat lekkers laten ruiken en laten mee lopen en belonen voor het mee lopen,of je doet reuze blij en enthousiast en roept haar zo mee,met een vrolijke stem. En thuis vooral - in prikkelarme omgeving- oefenen op het aandacht krijgen als je er om vraagt,dan kun je dat buiten ook gaan toepassen,haar even roepen en zeggen 'ga je weer mee'.   http://www.moniquebladder.nl/blog/2015/08/28/snuffelen/

5
01 oktober om 18:59
Mag een mishandelaar zijn overige honden houden?

Kennen we dit leed nog uit 2012? http://www.omroepwest.nl/nieuws/2064303/Hond-Noelle-overleden Niet om nare herinneringen op te halen,maar ik hoop dat er mensen mee lezen,die op dit gebied werken en mij er desnoods anoniem iets over kunnen vertellen. In deze kwestie had de persoon die de moederhond voor dood achterliet nog een zwangere teef in huis op dat moment én nog een reu. Ik zou graag willen weten wat er nu gebeurd met die andere 2 honden?Voor of na een veroordeling.

14
29 september om 17:50
ik weet niet zeker of mijn hond wel een american bully is

Ik zou echt even een foto plaatsen van de 6 maanden oude american bully,al dan niet lijkend op een Stafford...voordat wij er überhaupt iets zinnigs over kunnen zeggen   En ook foto's van de ouderdieren.

389
29 september om 16:47
UPDATE !! is deze teef misschen drachtig GAAT HET NU BEGINNEN ?
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Wat spannend Loes,gelukkig is het eerste pupje er uit. Niet te zenuwachtig zijn hoor,geniet van dit wonder van de natuur,moet toch heel mooi zijn om mee te maken.   En wat een top mens is de fokker die je bij je hebt en jullie zo goed helpt!!En ook nog een flinke opsteker voor jullie dierenarts zeg!

22
29 september om 15:04
Wat zien jullie in Joy?

Een Australian Shepherd is natuurlijk wel een herder   Lief koppie,ik zou er idd ook snel een buitenlands hondje in kunnen zien.

2
27 september om 21:09
lola

  -de jack eerst fatsoenlijk uitlaten voordat je bij je vader op bezoek gaat,of als jullie in 1 huis wonen ook. -denkspelletjes doen met je hond(en) -voorkomen dat de Jack te druk in huis doet bij de Rottweiler,zodat deze niet hoeft in te grijpen om alles in huis rustig te houden.Daar zijn jullie mensen voor om alles rustig te houden.     Hoe bijt de Rottweiler?Vallen er gewonden of is het puur de onrust stoppen die jullie laten gebeuren tussen de hondjes?

14
26 september om 23:02
raar gedrag

Geen stress signalen...? grommen is een stress signaal.Die komt ook echt niet uit het niets,er gebeurd altijd heel veel vooraf aan hondentaal eer de hond gromt,maar je moet het maar net weten en kunnen herkennen/lezen.   Omdat het nu vanuit het niets lijkt en er op dat moment geaaid wordt,zou ik de vriendin adviseren de hond niet meer te aaien als hij naast haar op de bank ligt,blijkbaar vindt hij dat helemaal niet prettig. Geldt voor heel veel honden hoor..wij denken dat honden al dat geaai fijn vinden...sommige wel,maar velen ook niet. Het kan wel zijn dat de hond het zelf lijkt op te zoeken door naast haar te komen liggen,maar aangezien het gegrom..wilt de hond dus wel graag erbij liggen,contact-liggen heet dat,maar wilt liever niet de hele tijd aangeraakt worden...kan ik mij wat bij voorstellen...even geaaid worden kan lekker zijn,maar niet steeds op nieuw of te lang.   Grommen is vragen om meer ruimte en afstand.

5
26 september om 00:03
dominant

Waaruit moet dan blijken dat hij dominant is? Op een andere hond af rennen kan idd voor problemen gaan zorgen,want het is dreigende en onbeleefde hondentaal.Wil je geen ruzie dan benader je een andere hond niet door er juist recht op af te gaan.   Wat doet hij als hij bij de andere hond is aangekomen?Wat laat zijn lichaam zien?   Terwijl hij rent,gromt of blaft hij dan ook?   Verder wil ik opmerken dat het natuurlijk niet dom is van je hondje om op andere honden af te blijven rennen,jij bent immers verantwoordelijk voor hem en kán hem op tijd aan lijnen,aangelijnd laten ,je kan ook minder plekken op zoeken waar veel andere honden zijn en flink met hem gaan trainen zodat hij luistert,dan kun je hem bij je houden met aandacht van hem te vragen of als hij hij aanstalten maakt,hem roepen en aandacht vragen.   Als je nu al de overtuiging hebt dat het op een dag verkeerd gaat,is dan aangelijnd laten niet de meeste geschikte optie?!

30
20 september om 19:32
obsessief likken.

Eens met Eliane's verhaal.Het wordt een 'fijne' obsessie   Maar het eerste wat mij te binnen schiet is,dat hij jou geaai associeert met een lik gebaar. Jij 'likt' hem en hij likt jou.

4
20 september om 17:31
Hond blaft bij het naar buiten gaan

..maar als er dan een persoon of ander dier aankomt, begint hij weer van voren af aan. Hij gaat uiteindelijk wel snuffelen en heeft staart niet tussen de benen. Ik heb al geprobeerd met snoepjes en speeltje maar daar heeft hij het dan te druk voor, blaffen stopt eigenlijk pas als hij geroken heeft.   Ik zou er voor kiezen om niet op elke aankomende hond af te lopen,ik zou voorlopig even afstand nemen van andere honden,en als je wel kennis wilt laten maken,dan eerst met een bocht er om heen lopen,niet op de stoep er recht op af. Het geblaf en zijn houding zegt dat jij het spannend vindt om een andere hond tegen te komen,hij wilt wel even snuffelen,maar vindt het allereerst spannend.   Wij doen het ook zelf verkeerd,niet expres.Onze wereld strookt niet helemaal met hoe de hondentaal werkt.In de hondentaal is het recht op elkaar af lopen onbeleefd en geeft problemen,een goede en kalme ontmoeting tussen honden in normale hondentaal gaat met een bocht (met wat afgebogen lichaam) naar elkaar toe lopen,kalm.   Wij hebben hier allemaal stoepjes,in het park of bos krappe paden,waardoor je al heel snel je pup/hond aanleert dat hij rechtuit met je mee moet lopen.Dat zorgt voor onzekerheid bij(sommige/vele) honden en brengt ze in conflict met zichzelf kan ze zelfs angstig maken.Het blafffen wat jouw pup doet is (hoogstwaarschijnlijk) vertellen dat de hond op afstand moet blijven,omdat de taal (het rechtuit op elkaar aflopen) voor hem te dreigend over komt. Uiteindelijk loopt hij wel met jou mee(omdat je dat van hem 'vraagt') en dan is hij ineens al bij de hond....en merkt hij dat het meevalt...maar het is voor hem beter als hij kennis mag maken met de juiste manier van communiceren ,met een bocht dus.   Probeer even van de stoep of het pad af te gaan,even het fietspad oversteken,ga het grasveld op om zo meer ruimte creëren en je pup gerust te stellen.En dan daarna over te gaan op een ontmoeting(met een slappe ontspannen zijn,zodat je pup geen spanning mee krijgt tijdens de ontmoeting).En kijk wat hij zelf aangeeft,loopt er met een bocht toch nog zelf naar toe(oppassen voor aankomende fietsers),of loopt hij gewoon door en netjes met jou mee.

15
15 september om 10:58
Ik ben onzichtbaar :)

Hond met humor!!!Te grappig

4
14 september om 11:38
Tips bij het zoeken van eengoede GT

Alvast een goed begin om rekening mee te houden als men een GT zoekt. Wat ik ook vrij belangrijk vind,is de uitvoering van wat een goede GT je verteld en aanbied aan opties.Mensen voeren het huiswerk van de GT toch vaak niet goed uit(dat zie je bijv al op tv gebeuren...(voorop gesteld ik ben geen fan,maar kijk graag naar hoe het niet moet en hoe erg de honden er op reageren)...CM zegt correctie van opzij geven en de lijn direct ontspannen...wat doen de mensen,correctie omhoog en de lijn verder strak houden),hebben er geen 'feeling' voor.Wat uiteindelijk ook kan leiden tot geen resultaat..en van die hoge kosten als je het zelf steeds de adviezen niet goed opvolgt.   Een 2e belangrijk punt is dat mensen zich niet moeten vergissen in óf een gedrags 'probleem'wel voor de volle 100% kan worden verholpen,want dat is denk ik wat heel veel mensen voor ogen hebben.'We halen er een GT bij en dan lost het zich vanzelf geheel op'. Het ligt aan de combinatie hond,omgeving en de mens of dit idd voor 100% gaat lukken.Het is ook een stukje snappen en accepteren dat je hond nu eenmaal een bepaald soort karakter heeft...met misschien een slechte socialisatie(bijv) en dat je soms sterk ingesleten gedrag en er niet zo maar uit krijgt.Of dat het met ups en downs kan gaan en dat dat oke is.   Een voorbeeld van mijn eigen hond,die is nu 7,5 jaar en die kan heel bang zijn voor vuurwerk,de eerste 3 jaren heb ik echt gefrusteerd rond gelopen over hoe ik haar nu kon helpen met haar angsten(ze had er meer,maar werd natuurlijk ondragelijk rond de laatste 2 maanden van het jaar),daarna ben ik meer naar mezelf gaan kijken,een GT er bij gehaald,meer inzichten gekregen,haar karakter omtrent angsten geaccepteerd,daarin rust voor mezelf gevonden. Wandelingen aangepast,overdag langer,in de avond dan maar kort naar de overkant voor een plasje en poepje,zodat zij niet een lange angstige wandeling hoefde te maken,wat ik de eerste 3 jaar wel gewoon deed,want ik maakte mij dan zorgen over dat ze dan te weinig buiten was geweest voor beweging enz. Nadat ik een paar dingetjes had veranderd en geaccepteerd,gingen de jaren erna een stuk makkelijker rond die laatste 2 maanden van het jaar.Gelukkig voelt ze zich in huis prima veilig als er vuurwerk is.  

48
13 september om 15:07
Ruzie gehad
 Pagina 1 | 2

Dan baal je als een stekker zeg!   Wat er fout ging?Dat er een hond bij was die het hélemaal niet trekt om met andere reuen om te gaan,te veel prikkels en zelf dus niet stabiel.   Ik zou je beide honden een flinke week rust geven,alleen rustige wandelingen,zonder andere honden,zodat al die stresshormonen de kans krijgen om te zakken en af te breken in het bloed. Daarna weer lekker gaan wandelen zoals je gewend bent en goed op de houding van je eigen honden letten,hoe reageren ze dan als ze een hond in de verte zien?Gaan ze heel direct kijken,of doen ze hun eigen ding.Bij oplettend blijven kijken zou ik een andere weg kiezen,omdat ze nog niet vergeten zijn wat er gebeurd is.   Je omschrijft wel :kom op afgesproken plek en mijn vriendin is er nog niet. De anderen wel. Willem en Wammes rennen naar de honden om even te snuffelen enzo. Dat zou ik niet voor gekozen hebben,dat is natuurlijk niet de beste manier van vriendelijke communicatie.   Beterschap voor de mannen.

18
07 september om 11:20
epileptie door dentastick ?

Er zijn voor mensen en ook voor honden wel richtlijnen voor wat je beter wel of niet kan eten als je epilepsie hebt,dus het kan zeker wel voedingsgerelateerd werken. In een dentastick zitten gok ik wel een aantal conserveringsmiddelen en dat zijn 'ingrediënten' die een hond met epilepsie niet nodig heeft.   http://www.epilepsiebijhonden.nl/voeding.htm

2
07 september om 09:08
Mechelse herder pup speelt te hard met Tibetaanse spaniël.

Een Mechelse herder(pup) kunnen snel hyper worden/zijn/raken. Als wat je ziet je niet bevalt ,je vindt het te hard,je ziet je eigen hondje 'verdwijnen'in het spel(kopje onder gaan) dan is het geen gelijkwaardig spel.   Wat je nu doet is prima,uit elkaar halen,misschien kun je zelfs proberen hem nóg iets eerder uit zijn 'spel' zodat het niet zo ver komt dat hij helemaal hyper wordt en zelf niet meer weet hoe hij (rustig) moet spelen.   Leidt hem af,biedt hem meer denkspelletjes aan,daar worden ze moe en voldaan van(aangezien je nu voorlopig niet echt de mogelijkheid hebt om hem lichamelijk moe te maken,omdat hij daar nog veel te jong voor is).

14
06 september om 13:57
Slopen vanuit het niets....

Tussen de 16 en 20 maanden is de laatste angstfase,ze is nu 18 maanden,dus past precies. In dit artikel kun je er ook wat over lezen:http://www.hondenlezingen.nl/341055426

15
04 september om 10:39
puppy 4,5 maand rijdt op hond & mens

" Nee hoor, geen dominantie en geen jeuk. Het kan een soort moeheid zijn, bv zoals kinderen die dan maar doorgaan. Of even teveel prikkels, en dan een manier van afreageren / ontladen. Gewoon rustig wegzetten en misschien was de dag iets te vol? " s@nt@  Helemaal mee eens.   Een dag kan te vol zijn geweest,maar vergeet ook niet dat een week te vol kan zijn geweest. Je kan bijv gister naar cursus zijn geweest,of naar het bos waar ze veel hondjes heeft ontmoet,en vandaag was er bijv visite bij jullie thuis. Dat kan er al voor zorgen dat ze overprikkeld raakt.Een hond heeft gemiddeld zo'n 18 uur échte slaap en rust nodig.   Heb je het idee dat als ze 1 uur wakker/actief ,daar tegenover staat dat minimaal 2 uur slaapt/echt rust,in een kalme hoek van de kamer,een andere rustige kamer,een afgeschermde bench(veilig hol)?    

21
30 augustus om 23:49
reverse sneezing ?

Ik heb Mila geleerd om zelf te slikken als ze zo'n 'bui' heeft. Ze pikte het snel op om te leren dat ze dat moest doen als ze last kreeg van reverse sneezing.

3
26 augustus om 14:11
neurotisch snuffelen

Dat kan aan een paar dingen liggen: -Je overvraagt een toch al snel neurotisch wordende hond. -Het is een border collie(bij onder of overprikkeling wordt de hond neurotisch) -Te druk in huis,met meerdere honden.   Hoeveel en vaak doen jullie kunstjes oefenen?Welke manier van doen hanteer je hierbij,werk je met beloningen?Weet je wanneer je moet stoppen met oefenen?(een Border collie lijkt een oneindig energie level te hebben...maar wanneer ze zwaar neurotisch blijven rond snuffelen door het huis en daar niet mee kunnen stoppen....dan ben je voorbij het doodmoe zijn,meer rust in het koppie kweken is dan gewenst)   Wat ik zou proberen is: -rust terug in de hond -geen jaag/ren/aport spelletjes(even helemaal niks met snelheid) -1 uur wakker =2 uur laten rusten ...2 uur wakker=4 uur rusten. -laat je hond denkwerk doen,laat hem snuffelen(gericht hè..niet zoals het nu gaat)google op denkwerk voor de hond en je vindt van alles. -Ga 1 op 1 met hem op pad,loop met hem aan de lijn,werk samen,laat hem onderweg lekker zoeken naar wat lekkers in het gras(hele kleine stukjes koek) -Niks met straf of boosheid(weet niet of jullie hard en streng zijn, dat geeft een hond veel stress (waarmee stress hormonen vrijkomen die dagen nodig hebben om weer af te breken in het bloed)en daar krijg je ook neurotisch gedrag van)

113
19 augustus om 08:17
Voor en nadelen reu castreren
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

Misschien wel goed om te lezen,voor het optillen van de poot met het plassen en wat gegrom,zou voor mij niet de reden zijn om een pup te laten castreren. https://hondenbescherming.nl/nieuws/2014/01/10/castratie-van-de-reu-denk-er-over-na/ http://www.moniquebladder.nl/blog/2011/03/28/castratie-oplossing-voor-lastig-gedrag-van-een-reu/ Ik zou ook even dat samen touw trekken inkorten tot 1 minuutje...hoe meer ze vasthouden,hoe hoger de spanning oploopt,hoe meer stress er bij gaat komen,hoe minder lollig ze elkaar gaan vinden.Als je 2 honden samen in huis wilt houden,mag je zorgen voor rust en stabiliteit tussen de honden.

419
17 augustus om 05:38
de laatste update......het gevecht van luna. :'(:'(:' rust zacht luna 16-08-2014 .08:07 een jaar later 16-08-2015
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14

  Heel veel sterkte Jamie! Je hebt haar gegeven wat je kon,zelfs haar rust,respect.

153
15 augustus om 00:14
We krijgen (misschien) een Husky!
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Anna ik ben blij om te lezen dat je uit jezelf zo wijs bent en aanvoelt dat je een hond in angst/paniek mag en zelfs moet helpen  Dat heb je super gedaan,je hoeft een angstige hond niet dood te knuffelen of met een troostend stemmetje toe te spreken,gewoon het lichamelijke contact,bij jou mogen schuilen geeft een gevoel van veiligheid en vertrouwen.Je mag je hond altijd steunen.   Echt leuk dat het allemaal zo goed gaat met jullie  Lijkt me een heerlijk hondje.

152
12 augustus om 16:39
wanneer is het opvoeding, wanneer is het mishandeling?
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Ik vind het MIS-handeling,wanneer je totaal voorbij gaat aan de taal van de hond,het is een dier en je hebt je er gewoon goed in te verdiepen.En dan idd niet blijven hangen in dat gemanipuleerde geneuzel van de moeder hond pakt de pups ook in de nek ..en dit dan interpreteren als dat de moeder straft..terwijl de moederhond een pup in veiligheid brengt.   Dus alles waarbij je hulpmiddelen of hardhandige acties moet ondernemen is voor mij mishandeling.Zodra je mishandeling gaat gebruiken als opvoeding ben je zelf de weg erg kwijt.   Neem je een hond, dan heb je uitsluitend je hersenen en liefde nodig.

81
11 augustus om 11:45
Advies gevraagd - Introduceren 2 volwassen honden
 Pagina 1 | 2 | 3

Volgens mij ben je al helemaal op de goede weg    Ik zou zelf ook de 'constructie'kiezen van lange lijnen,aangelijnd en gewandeld hebben met beide honden apart. Ik zou dan als de honden elkaar gaan zien/ontmoeten dan ook nog de eerste 10 minuten ze niet direct bij elkaar laten.Echt heel veel honden ervaren spanning bij het zomaar ontmoeten van een nieuwe hond die ze niet kennen,er is nog geen vertrouwen. Om echt 100% er zeker van te zijn dat er niemand spanning ervaart,zou ik nog even samen oplopen zonder dat ze direct lichamelijk contact maken.Zo loop je het beetje spanning er van af.   Ik had het laatst ook..ik heb zelf een teef en we kwamen een nieuw(in het park) stafford teefje tegen.Beide honden lieten dezelfde gespannen houding zien(strak kijken,direct naar elkaar toe willen lopen met gespannen lijn..en kwam zelfs al een grauw/grom van de andere teef). Na een minuut of 8 praten met de eigenaar (op een afstandje) raakte onze honden ontspannen,de honden keken al niet meer naar elkaar en snuffelde wat aan het gras,er was geen interesse meer en geen spanning op de lijn,toen troffen ze elkaar op een hele kalme manier en was er niks aan de hand.   Weet zeker dat het bij jullie goed komt,de combi teef en reu kan bijna niet mis,ook zeker als je het goed begeleid zoals jullie van plan zijn.   Succes en nog veel sterkte met het verlies.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^