Honden Forum van soraya

Welkom op het honden forum van de HondenPage. Je bekijkt nu de berichten van soraya



Mijn reacties op het hondenforum

Reacties Datum Onderwerp
53
22 augustus om 08:00
Een simpel leven...
 Pagina 1 | 2

Ziet er weer uit als een héérlijke vakantie Christel!!! Geniet van je vakantie

28
21 augustus om 13:06
UPDATE: terecht! VERMIST in Amsterdam-West, Podenco Phantom!

Dat is toch geen hond voor in A'dam, als hij zo extreem angstig is??

21
19 augustus om 22:49
Plotselinge gedrags verandering

Even een quote uit de onderstaande link:'In de eerste 2 jaar maakt een hond een aantal angstfasen door. In de puppytijd vinden de eerste twee angstfasen plaats. Met 9 maanden, gedurende de vroege puberteit dus, volgt de derde angstfase in het jonge hondenleven. Rond de 13de-14de maand de vierde en de laatste ongeveer tussen 16 en 20 maanden. De angstfasen duren 1 tot 2 weken. Deze maken het er voor de door hormonen geplaagde hond, tijdelijk ook nog eens onderhevig aan verstandelijke beperkingen, niet makkelijker op. De hond kan schrikkeriger en angstiger worden en reageren op dingen of situaties die hem eerder niet leken op te vallen. In de omgang met andere honden en mensen wordt hij onzekerder. Op onbekende situaties en geluiden zal de hond gevoeliger reageren. Één slechte ervaring kan tijdens een angstfase grote impact hebben voor het hele leven. Het kan iets zijn dat voor ons onbetekenend lijkt.'   Dit alles lijkt mij een goede verklaring voor het veranderende gedrag,idd last van zijn hormonen en voelt zich nu onzekerder, verklaart ook het plotselinge gegrom ineens om een speeltje.   Zie voor meer info het hele artikel: http://www.hondenlezingen.nl/341055426

92
16 augustus om 20:39
herderpup harder aanpakken
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

Nee hardere hand slaat nergens op,je krijgt er alleen maar een gestreste hond van. Je kunt gewoon doorgaan met positief opvoeden en clickeren.

31
16 augustus om 14:48
Vernielzuchtige Froyo
 Pagina 1 | 2

Een hond heeft een natuurlijke kauwbehoefte. Het feit dat hij dingen sloopt in de bench zegt dat hij gestrest is,het kauwen zorgt er namelijk voor dat er een stofje vrij komt in de hersenen wat hij kalmeert. Zie filmpje.  

11
14 augustus om 07:04
Boerboel

Heb je een groot (Afrikaans) erf wat bewaakt moet worden?

107
12 augustus om 11:34
Verschillende rassen als pack
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

Honden zijn of leven niet in een pack. Dat geldt alleen voor wolven. Observaties van straathonden(vrije honden) laat zien dat ze op zichzelf leven, soms wel in elkaar buurt vertoeven, maar een heuse pack vormen als wolven is er niet bij, er hoeft ook niet samen gejaagd te worden om te kunnen overleven, ze eten vaak vooral uit het afval van de mensen.   (ter info )

40
11 augustus om 19:54
Spondylose en nu?
 Pagina 1 | 2

Geweldige update Sam (tranen van geluk) blij dat het iets voor haar doet en ze weer een beter kwaliteit van leven heeft. Dat ze niet meer incontinent en wankel is, is toch 100% vooruitgang voor haar.Moet toch aan die vit.d en omega liggen,want voor ze dat kreeg, kreeg ze toch al medicatie van de da..m.a.w. de verandering kwam na de vit en omega.Blij voor jullie!!!!!!

23
09 augustus om 15:00
Overgekocht hond word terug geëist door vorig eigenaar! HELP!

Volgens mij is het gewoon jouw hond,dikke punt. Nikita wilde de hond al kwijt en nu is hij dan waarschijnlijk eindelijk bij iemand  die hem een 'for ever home' belooft.Even een tip,ik gok dat je hond zo aan het rijden was omdat hij zwaar overprikkeld is geweest i.p.v. dat hij nu zo graag wilde dekken....6 uur lopen zorgt bij een hond voor flinke overprikkeling en stress,ze krijgen té veel prikkels binnen en dat leidt tot spanning in het lichaam,om dit een beetje kwijt te raken kunnen ze gaan rijden.

15
09 augustus om 12:12
Artrose

Er zijn tal (eerder tig) van honden die met moeite nog konden lopen door artrose ,hd,spondylose enz, die na 2 maanden of langer toch echt opknapte van vit.D3 en Omega 3 en weer normaal konden lopen en zelfs wilden rennen. Wat dus inhoudt dat deze honden een flink tekort hadden aan vit.DStuur, als je wilt, deze man een pb, dan krijg je antwoord en welke dosering je nodig hebt:https://www.facebook.com/profile.php?id=100001501832202&hc_ref=ARSbqVgo7YubmSm__q4SKOjl5bAIeoyLdctXnWN9FLtLnqzCcM8oqL64icxTohhh69g&fref=nf

34
08 augustus om 12:39
Help onze pup pubert ;-)
 Pagina 1 | 2

Toevallig heb ik sinds een kleine 2 maanden een hondje(herplaatser) overgenomen van 8 maanden oud, nu bijna 10 maanden oud. Nu bracht de verandering van het herplaatsen en opnieuw wennen aan alles hem vast ook stress, maar ik herken wat jij omschrijft.Trekken, te wild, niet te bereiken, van luid blaffen tot aan uitvallen naar honden incl. zichzelf tig keer lanceren als een raket...aan mijn arm (terwijl zijn oude baasje aangaf dat hij met andere honden goed gaat..en zou alleen maar willen 'spelen spelen spelen') niet mee te slepen enz enz.Wat ik nu doe(nu ik ook een beetje mijn draai heb gevonden, ik moest namelijk net zo hard wennen ) is als ik zie dat hij een hond ziet en gaat fixeren dan achteruit lopen,blijven achteruit lopen,tot hij weer bij je is,het is ook de bedoeling dat er oogcontact wordt gemaakt met deze oefening(maar daar hebben wij nog niet op geoefend) en dat je dan weer vooruit gaat lopen met een bocht om die andere hond heen. En uiteraard zelf al genoeg ruimte tussen de honden laat,voor sommige honden betekend dit 10 meter voor anderen op dit(van pubertijd) moment 100 meter om niet 'af te gaan'.Hier werkt het al heel goed, hij is rustiger in het bekijken van een hond, dus soms laat ik hem ook rustig kijken en als hij kalm doorloopt of zijn eigen neus weer gaat volgen, dan loop ik ook mee. Je moet kijken of je je hond beloond met lekkers of een goed zo, ik zeg zelf maar even niks,want als ik goed zo zeg, kijkt hij meteen weer strak naar die andere hond,dus ergens zit hij nog een klein beetje 'hoog in zijn emotie' op dat moment, we lopen gewoon in rust verder.Ik geef hem ook sinds een week van Puur de 'hyperseks' dat is voor reutjes die het maar lastig hebben in hun pubertijd en exploderende hormonen. Wat ik wel goed vond om te leren is dat een jonge puberende reu 7x keer meer testosteron in zijn lijfje heeft dan een volwassen reu,dus dat verklaart zeker wel waarom zo'n reu in pubertijd compleet maf wordt dus ik geloof er ook voor 100% in dat dit overgaat, mits je er zelf ook goed mee omgaat, dus niet hard corrigeren of zo(want dan gaan ze die spanning koppelen aan het zien van de andere hond),maar begeleiden met rust en doorheen loodsen.

13
06 augustus om 10:39
Spoed. Hond in laten slapen of andere optie?

Ik vind niet echt dat we daar hier een antwoord op zouden moeten geven. Wij kennen de hond niet en zijn er ook niet emotioneel mee verbonden of betrokken, wij weten niks van hoe hij zich gedraagt en hoe jullie hem hebben getraind(het barst nog steeds van de foute trainers met een prehistorische manier van trainen) ,dus geen idee wat jullie moeten doen. In ieder geval niet meer alleen én los op het erf , waar hij met veel angst en onzekerheid nu zijn terrein veilig probeert te houden!!

25
02 augustus om 14:25
Pup 7,5 maand blaft plots 's nachts

Dus ze ligt afgezonderd in de keuken, beneden, alleen en jullie boven samen... ze wil nu niet alleen zijn.Ik zie een oplossing.

9
01 augustus om 18:29
Weer even spieken...

Wat een geweldige update,heel leuk en ontzettend fijn dat het zo goed gaat met jullie. Luna is zó gelukkig dat ze jou heeft mogen treffen in haar leven.

121
19 juli om 04:54
Problemen met onze corgi
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Het is echt een aflopend negatief verhaal zeg...   Casteren met 6 maanden oud omdat hij wild is en moeilijk luisterde... Bijten.. Een schokband bedenken als "oplossing" En zijn dominantie de kop indrukken...     Dit een een flinke opsomming en geeft veel duidelijkheid over hoe jullie zelf tegen het opvoeden van een hond staan en hoe slecht jullie zijn geadviseerd. Alles ten koste van de hond.   Mocht je er een goed gt bij willen hebben dan mag je zeggen in welke stad je woont, want jullie hebben zelf flinke begeleiding en nieuwe(vooral normale) inzichten nodig! Dit hondje is totaal gestrest.

34
17 juli om 09:25
Onrustig en vreemd gedrag
 Pagina 1 | 2

Castratie veranderd de hormoonhuishouding! Zal mij niks verbazen dat hij daar een stuk onrustiger van is geworden, honden hebben testosteron ook gewoon nodig, voor sommige zo nodig om normaal stabiel te kunnen blijven. Ook zit er rond deze leeftijd een angstfase.(ik weet niet precies hoe oud hij nu is..maar rond welke leeftijd werd hij gecastreerd, tussen de 16 en 20 weken doet zich ook een angstfase voor..als je in die periode gecastreerd wordt, kan dat denk ik wel verkeerd uitpakken. Misschien kun je wat info opdoen uit deze linkjes:https://www.doggo.nl/artikelen/hondengedrag/wat-is-de-invloed-van-testosteron/ pubertijd en angstfases omschreven   Maar ja het is allemaal al gebeurd, blijf normaal met hem doen, veel laten snuffelen tijdens zijn wandelingen, dat kalmeert een hond en maakt hem zekerder (op den duur). Geen drukke ren spelletjes met een bal of kilometers met de fiets(sowieso niet met dit weer) ,want dit maakt adrenaline aan,waardoor je hond ook vlotter van streek is en minder kan hebben, sneller angstig en onzeker wordt.

14
12 juli om 21:38
Vloi gevonden help!!

Je neemt een Chihuahua en een mensen-luizenkam, je kamt 5 minuten en je hebt de vlooien eruit gekamd neem een kopje water met wat druppels dreft en stop je gevangen vlooien daarin,dan kunnen ze niet weg.   Natuurlijk ga je niet weer (te vroeg en te veel) je hond gif geven.    

14
10 juli om 20:12
13
09 juli om 11:34
Na een week ineens niet meer willen slapen

Dit is de leeftijd voor 1 van de angstfases.(er zijn meerdere tot de leeftijd van 2 jaar) Je pup heeft dus de hele nacht uit angst gejankt en zó vaak gepoept van de zenuwen ..misschien herken je het wel als je zelf opeens ergens heel angstig of nerveus voor bent, dat je dan zeer vaak moet plassen en/of ontlasten!!Een hele sneue nacht dus voor haar.Deze angstfase zou een week moeten duren,neem haar mee naar de slaapkamer of slaap beneden, ze moet zich veilig voelen. Een hele nacht huilen, 8 x poepen en plassen in huis zegt iets over dat ze zich absoluut niet veilig voelde.

85
02 juli om 12:28
Hoeveel honden uit het buitenland hier aanwezig? vertel je verhaal..
 Pagina 1 | 2 | 3

" Hier 1 Spanjaard van ACE . Ik heb Rayosk in 2014 vanuit mijn stage meegenomen. In eerste instantie zou ik helemaal geen 3e hond nemen. Maar Rayosk bleef me telkens zo veel achterna lopen en aan me plakken dat ik me bijna schuldig voelde om hem te laten zitten. In het begin vond ik hem door dat aanhangerige gedoe reuze irritant, maar later zag ik er toch wel het aandoenlijke van in.  Nu is hij overigens nog steeds zo hoor, loopt me overal achterna, is enorm baasgericht en loyaal. Is over het algemeen gewoon heel graag bij ons. Verder heeft hij geen rugzakje, hij is opgevoed in een pleeggezin. Toen hij 8 maanden was adopteerde ik hem en met 10 maanden vloog hij mee naar NL. Ook al had hij er eigenlijk niet moeten zijn, is hij niet weg te denken uit ons gezin. " Bodine - Saar, Rayosk & Shiva  Dat heeft hij dan toch goed gedaan het heeft gewerkt,lieve hond.

35
30 juni om 21:29
Hond gromt naar andere gezins leden
 Pagina 1 | 2

Grommen is afstand vergrotende stress communicatie!! Ergens doen jullie iets,hebben jullie een lichaamshouding die dreigend op hem over komt.Ook nooit meer op zijn rug leggen om zogenaamd dominant over te komen, je komt eerder onbetrouwbaar over,hij vraagt om meer ruimte en afstand en jullie duiken er bovenop om nog meer aan hem te zitten en hem in een dwingende "onderdanige" positieve te plaatsen,zo krijg je in ieder geval geen vertrouwensband met de hond.1 Tip ga lezen over kalmerende signalen, google er maar even op en tik het ook in op youtube, dan kun je kennis maken met de hondentaal en communicatie.

38
27 juni om 22:45
Moeten helaas onze pup herplaatsen, maar ik kan het niet
 Pagina 1 | 2

Kijk op Fb of er een hondengroep bestaat vanuit jouw stad. Bijv. voor Den Haag is er de Haagsche Hondengroep, daar zitten heel veel mensen uit Den Haag, dus is ook simpel om daar een bericht op te zetten. Zoek het even na voor jezelf.Heel veel sterkte Laura en héél véél beterschap voor je kindje.

1198
27 juni om 14:15
Sammie's Samcafe Samspam pagina 9 en 26 nieuw!
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Ik zou ook lekker naar dat park rijden, lekker laten lopen, energie kwijtraken. Een park doet een hond toch vaak wel goed die meer natuurlijke omgeving,lekker snuffelen. En dan de rest van de dag niks, thuis en in de tuin.

57
23 juni om 07:07
husky x stafford/pit pup gezocht
 Pagina 1 | 2

Ik zou alleen dat blauwe oog aanschaffen..

31
20 juni om 17:07
De afloop en een nieuw begin..
 Pagina 1 | 2

Ohww goed om nog wat van je te horen, ik heb nog vaak aan je gedacht en aan de hond..zou ze het wel..zou ze het niet hebben gedaan. Heel verdrietige situatie.     Gefeliciteerd met Lilly wat een koppie

9
18 juni om 09:01
Hond leren alleen slapen

Als hij gewend is om niet alleen te slapen en ze zelfs naar elkaar roepen als ze niet samen zijn/slapen, dan zou het mijn keus niet zijn om hem af te zonderen..naar het kantoor. Hij is ruim 1 jaar en mag gewoon trap lopen halsband om en rustig laten lopen op de trap, dan is er niks aan de hand.   Ik zou er voor kiezen om hem wel mee naar de slaapkamer te nemen, zodat hij eerst eens rustig kan wennen en op zijn minst kan slapen, want dat is héél belangrijk voor een hond, krijgen ze er te kort van, dan krijg je vanzelf een hond die allerlei extra'tjes aan "gedragsproblemen" ontwikkeld.     Moet hij toch per se beneden slapen dan kun je er beter rekening mee houden om minimaal een week beneden te slapen..alleen dan is hij nog niet compleet gewend en gerust in zijn nieuwe thuis, dus dan kan het beneden slapen langer duren(daarom vind ik mee naar de slaapkamer beter, slaapt iedereen gewoon lekker kalm, uiteindelijk lig je zelf toch het lekkerst in je eigen bedje)

65
17 juni om 12:14
Hond uitlaten met fiets dierenmishandeling (Nieuwsbericht)
 Pagina 1 | 2 | 3

Ik vind het wel een mooie waarschuwing voor de fietser met hond Er staat dan ook 'riskeert'.Doe je normaal dan gebeurt er helemaal niks.Maar ik denk dat ze door heel Nederland wel bestaan(dus jij moet ze ook gezien hebben), van die mensen die op te hete dagen fietsen of een hond de fiets keihard voort laten trekken..en dan ook nog aan een halsband(alle spanning op de hals!!) of het nu koel genoeg is of niet, gewoon niet doen en niet nodig. Wat mij betreft gaan ze daar eens flink op controleren en boetes uitdelen, lesjes leren voor die "ik-sta-probleemloos-in-het-leven-en-alles-kan-met-mijn-hond" mensen.      Daarentegen heeft de officier v. justitie denk ik zelf geen hond als hij denkt dat álle honden toekomen aan lekker los en vrij rondrennen en of dat überhaupt kán. Honden die niet los kunnen, omdat ze andere honden of mensen beschadigen kunnen natuurlijk niet los op een veldje maar willen wel weleens een stukje rennen.

372
08 juni om 23:09
Loki - hij is er!
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

Wat vreselijk leuk,hij,samen. Echt genieten die 2 samen, nú al Heel veel geluk samen.

122
08 juni om 15:44
Dierenarts slaat hond (niet heel hard) met vuist; meedenkers gevraagd
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Die da had toch zelf een kledder gehad van mij, beetje zonder toestemming mijn hond een zéér slechte ervaring meegeven in zijn leven. En ik was ter plekke die toko uitgewandeld, héél gauw weg wezen daar.

65
07 juni om 19:38
Als een Held heengegaan
 Pagina 1 | 2 | 3

" Ik vind het je reinste dierenmishandeling als je een hond inzet voor dit soort dingen.  Blind vertrouwen op een baasje die je de dood in stuurt.  " Hilde & Twinko Ik begrijp ook echt niet hoe "we" het de normaalste zaak van de wereld vinden..Mensen willen politieagent worden..de hond het geen keus en idd geen weet. Sta je dan met een hakbijltje in je rug

53
06 juni om 13:21
Aangeleerd ongewenst gedrag afleren?!
 Pagina 1 | 2

Ik denk toch wel dat het bij haar de blije spanning is,een hond die ontzettend dol is op haar mensen en de aandacht die daarbij hoort?   Misschien kun je ook proberen(haha..het moet ook weer geen dagtaak worden natuurlijk,want ik gok dat ze héél vaak hijgt) haar een massage te geven,bij haar gaan zitten en haar lichaam/geest ontspannen maken/krijgen, in de hoop dat het conditioneert en daardoor ook haar associatie met mensen/aandacht anders kan gaan verwerken en beleven, rustiger zal worden en dus niet meer in spontaan hysterisch hijgen....maar eer zoiets geconditioneerd is en als normaal binnen gaat komen dan je natuurlijk wel heel wat massages verder   Of misschien ook op die momenten een denkspelletje aanbieden, iets snel en simpels als wat stukjes lekkers in een opgerolde handdoek/kleedje,waardoor ze dan ook weer een ontspanningshormoontje aanmaakt.

5
05 juni om 21:44
Onzekere hond?

Zo'n staart tussen de benen is al een waarschuwing dat hij angst heeft, dát is een signaal om juist meer afstand te nemen van het andere dier. Sowieso is het een jachthondje waar wordt geadviseerd dat hij niet met kleine dieren kan. Het kan het beste met een goede GT aan de gang, die je goed laat zien wat zijn lichaamstaal je verteld, ik denk dat je een aantal signalen mist. In welke stad woon je dan kan ik gericht zoeken naar een goede GT.    

22
05 juni om 10:58
Hoe groot gaat onze Bodi worden? Wie raad er mee?

Had de Spaanse DA hem ouder geschat dan? Ze mogen sinds 1 jan. 2015 niet meer voor 15 weken de grenzen over.  En dat komt weer doordat ze eerst een rabiës enting moeten en die mag pas vanaf 3 maanden gegeven worden.

19
04 juni om 22:18
Bravecto

" Alternatieven genoeg . Als je de zoek functie gebruikt kun je heel veel lezen .en kijk even op Facebook bij is "bravecto veilig"  Daar kun je ook heel veel lezen .  Ik zelf zou het NOOIT geven en zeker niet aan een pup . " jolanda, puk en jack . Helemaal eens.   Misschien zit er hier iets voor jullie tussen, allemaal natuurlijke middelen,zonder gif:https://www.eko4petz.nl/c-1951162/vlooien-en-teken/

69
04 juni om 16:06
5e dag pup, ten einde raad
 Pagina 1 | 2 | 3

Enige tip is;ontspan zelf eens een beetje! Alles waar je nu tegenaan loopt gaat vanzelf weer over. Je 'brand new' pup moet alles nog leren en verkennen, eer je alles er goed in hebt zitten bij je hond,ben je zomaar 2 jaar verder(jahaha geduld is een schone zaak),puur omdat alles in die periode geleerd wordt.Alles gaat met vallen en opstaan, omdat je te maken hebt met -nu- een pup en later een jonge puberale hond.   Relaxt en geniet vooral van je pup, alles komt goed.Niet te veel willen,zoals al hele nachten alleen moeten slapen in de bench, de volgende morgen een vol gescheten bench vinden is een logisch resultaat...je pup kan dat nog helemaal niet aan,stel je verwachtingen bij   http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien

19
04 juni om 14:03
van slag na nachtmerrie

Misschien is de klassieke homeopaat iets voor hem. Ik denk dat je daarmee diepere trauma's kan behandelen.   Of Bach Bloesem.

10
01 juni om 21:04
Korstjes oren. Wie herkent dit?

Komt dit hondje uit het buitenland of zijn jullie weleens met haar op vakantie geweest?Spanje,Frankrijk?   Korstjes aan de oren kan wijzen op Leishmania,een nare ziekte die een hond kan krijgen na een beet van de zandvlieg(wat een mug is).   Wat zegt de DA van de korstjes?

5
31 mei om 13:15
Tips voor pup in de angst fase

Ik zou als je buiten loopt en je ziet iemand ook wandelen met de hond, aan de lijn, die sociaal is(in ieder geval zelf niet uitvalt en best goed is om er kalmpjes bij de lopen), vragen of je een stukje mee mag lopen, letterlijk voor een paar minuutjes en dat ze in training is. Ze hoeft geen contact te maken, juist niet, want ze moet haar vertrouwen weer terug vinden en weer leren ervaren dat niet iedere hond iets van haar wil en en dat zij niet altijd contact hoeft te maken als er een hond dichterbij komt, leren dat ze er niks me hoeft.   Heb je haar voor die 16 wkn met ongeveer elke hond contact laten maken?  

16
31 mei om 08:31
Hoesten

Oh dat ze geënt is zegt weinig,ze kunnen gewoon kennelhoest krijgen. Het rare is..dat Mila sinds 2 dagen ook wat hoest, vooral buiten(niks druks of geks,gewoon sloom wandelen met de warmte) , een rare harde KUCH(alsof er iets in haar keel hangt..zoals je ook kan verwachten met kennelhoest of een grasspriet) dit deed ze een keer of 10 tijdens de wandeling gister. Vandaag een enkele kuch met de wandeling en een kokhals neiging, water drinken maakte geen verschil. Ik zie niks in haar keel verder,is niet rood,ze drinkt en eet normaal en gedraagt zich normaal.Dus ik vermoed dat ook zij last heeft van al die pollen/stuifmeel. Ik heb zelf hooikoorts, was goed onder controle, maar ook sinds vorige week don. opeens weer jeuk in mijn ogen en zeer opvallend een tikkie benauwd gevoel.En Mila is allergie gevoelig, ook met voeding.

31
30 mei om 14:31
Piepen in bench, hoelang?
 Pagina 1 | 2

" Doe jezelf en je pup nou eens een plezier en geef het even tijd. Hij is er net een week? Waarom nou niet gewoon de eerste paar weken bij jullie op de kamer laten slapen zodat ie zich veilig en geborgen voelt. Vergeet niet dat zo'n pup het concept boven en andere kamers etc nog helemaal niet kent. Dus in zijn optiek is hij helemaal alleen.  " Jamie, Nia&Ffion Precies! Zo'n kleintje hoort nog niet alleen te zijn. @ BorisbeerDat hij piept wil zeggen dat hij er niet klaar voor is en doet zelfs een negatieve ervaring op met de bench!Misschien kun je deze artikels lezen over bench training/verlatingsangst/stress signalen(waar piepen ook onder valt) :http://hondenlot.nl/training/benchtraining.html http://hondenlot.nl/gedragstherapie/verlatingsangst.htmlhttp://hondenlot.nl/gedragstherapie/stresssignalen.html    

8
28 mei om 16:17
Border Collie pup bijten

Als hij mee is geweest naar het werk van je vriend,gewandeld en al,dan zit hij al aan zijn tax van wat hem doodmoe maakt.Daar doe je dan wat commando's oefenen bovenop, eten, wandelen(ook in deze volgorde?) en dan heb je een oververmoeide pup. Ik zou eerst alleen die korte plas/poep ronde doen en dan eten en verder niks . De hele dag mee naar het werk is denk ik best al vol van prikkels.Ga je terug in prikkels en meer rust dan is je pup ook niet zo zwaar overprikkeld aan het eind van de werkdag en hoeft hij ook niet door te draaien en te bijten.Kijk en bespreek hoeveel rust hij echt krijgt op het werk bij je vriend. Is hij de hele dag wakker,door de prikkels? Werken er meer mensen? Hoe vaak wordt hij aangehaald,geaaid en geroepen? En heel belangrijk hoeveel tijd ligt hij op 1 plek te slapen? Het moet ook een prikkelarme omgeving zijn,zodat hij ook echt goed kán slapen.

13
28 mei om 12:13
pup die echt uitvalt naar andere honden

De tip is weg bij deze hondenschool. Een hond die echt moet uithalen en bijt voelt zich alles behalve goed in haar vel!! Dus corrigeren is uit den boze.Laat staan dat het opgelost moet worden door andere volwassen honden,als deze moeten corrigeren ervaren deze honden ook grote stress, anders zouden ze niet corrigeren!!!Een stabiele volwassen hond loopt namelijk weg van een druktemakertje of happertje. Wordt het té stressvol, ja dan komen de stresssignalen naar boven: grommen,happen,bijten.Het is een kwestie van naar de hond kijken, wát de hond wél aankan.   Voor jouw pup is het beter om mee te doen aan sociale wandelingen,dat zijn aangelijnde wandelingen waarbij je zelf leert de signalen goed te herkennen van je hond, leren herkennen wanneer haar stress emmertje overloopt...en het liefst nog leren herkennen vóórdat dat stressemmertje te vol raakt en overloopt.   Waar heb je haar vandaan? Komt ze uit een werklijn? Bij wat voor fokker heb je haar vandaan? Hoe was haar moeder in het nest met haar pups?? Hoe waren de pups onderling met elkaar. Hoe zijn ze gesocialiseerd? Woonde de pups en moeder in huis? Hoe kwam de fokker over?Ik moet ook zeggen dat ik veel Duitse Herders snel gespannen vind,deels ingefokt,maar deels ook zeker door een overspannen opvoeding. Bij bepaalde rassen heb je toch snel mensen die vinden dat zo'n ras met de harde en zeer foute hand opgevoed moet worden.

22
26 mei om 19:59
Allergie?!

Heb je een tuin? En/of buren die gif hebben gebruikt om de kleine (zeer nuttige) beestjes te vermoorden?

597
26 mei om 13:13
We gaan er weer voor, toch maar weer een hond..
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20

Jeej een datum nog even 2 weken dromen van nog een heel lang en gelukkig leven samen

88
22 mei om 13:21
Hond van 3 stijf en stram na het slapen
 Pagina 1 | 2 | 3

Ik zou heel snel beginnen met vit. D3 en Omega 3 te geven. Vraag hier snel om advies in een PB, omschrijf kort wat ze heeft,leeftijd, gewicht en hij antwoord je snel.Kijk ook op de pagina hoeveel honden met HD,artrose,spondylose enz enz al zijn geholpen door vitaminen te nemen.

110
21 mei om 07:53
EM anti-tekenband, ervaringen?
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

Toevallig kwam ik vandaag een vrouw tegen en haar hond had zo'n ketting. Ik heb meteen gevraagd of het werkte en antwoord was ja. Haar hond heeft hem een maand om en geen teken gezien. Mila en ik komen in hetzelfde park en zij had de afgelopen 2 weken 3 teken...

36
18 mei om 09:02
Kaakklem door spel?
 Pagina 1 | 2

Door het drukke spelen en haar over enthousiasme komen er hormonen los, waaronder adrenaline. Daarom begint ze met het vasthouden,ze gaat al ver over de grens van wat haar lichaam als prettig ervaart.De volgende stap is wel de 'pats boem'-dat-doet-ze-anders-nooit-reactie.   Ik zou niet wachten op het 'of is er toch meer voor nodig', want dat is niet een kant die je wil onderzoeken.   Goed dat je haar stopt als ze te lang vasthoudt, maar je zou haar al moeten aanlijnen zodra ze over enthousiast op een andere hond reageert. Ze leert zo niks van zelfbeheersing namelijk, ook weer een gedraging die juist heel belangrijk is.   Ga eerst samen een stuk parallel aangelijnd lopen,zonder contact met elkaar te maken, eerst die eerste spanning eraf, drukte laten zakken en samen wandelen, in rust. Daar zul je later ook meer profijt van hebben.

16
13 mei om 12:49
Wild opspringen bij ontmoetingen

Wat ik zelf zou doen is; -met wakker worden,een handje met kleine stukjes koek door het huis slingeren, de hond gaat dan als het goed is haar aandacht verleggen, zoeken/snuffelen/eten kalmeert een hond, dus zou de eerste spanning en over-enthousiasme van dat jullie weer tevoorschijn komen ook wat  afgezwakt kunnen zijn.Is het na 10 minuten niet afgezwakt,dan aangelijnd houden en de visite hem laten negeren, dan zul je dit moeten blijven herhalen tot hij volwassen is en tot het rustig moeten blijven is ingesleten.   -met visite aanlijnen en bij je houden tot een minuut of 10, dan is ook de eerste spanning en opwinding wel gezakt.   Verder nergens iets zeggen,commando's uitdelen of correcties geven,begeleiden in rust.

23
12 mei om 21:52
Hoe groot wordt deze pup?

Op facebook staat hij als gereserveerd.https://www.facebook.com/rdradoptie/media_set?set=a.126590644851532.1073741830.100025017923424&type=3   Mocht hij toch nog te adopteren zijn, dan is het handiger om te weten wat hij nu weegt en hoe oud hij precies is.

29
09 mei om 14:45
Help, mijn hond is niet meer zindelijk!

" Onze hond is niet loops, de loopsheid heeft ze 2 maanden terug gehad en toen deed ze dat ook niet. Ziekte zou ik uit moeten sluiten door de DA te bellen maar gezien haar ontlasting er prima uit ziet is dat niet het eerste waar ik aan denk " Mike Ze zit in ieder geval midden in de pubertijd, dan slaat eigenlijk alles wel op hol in het lichaam qua hormonen. Ze is loops geweest 2 maanden terug, ze zal iets van schijnzwangerschap hebben..weer iets hormonaals én ze zit ook in de leeftijd voor een angstfase, dan zie je ook een terugval in gedrag. Alleen die duren meestal van enkele dagen tot 2 wkn. maar samen met de andere gegevens zal ze ongetwijfeld minder prettig in haar vel zitten. Gaat wel weer over.PUBERTIJD   Ben je al geminderd met haar voeding? Veel mensen vergeten het eten aan te passen aan de leeftijd en krijgen nog te veel...zal ze ook minder van moeten poepen.Mocht je er open voor staan, van vers vlees,denk aan een kvv zal ze nóg minder poepen, omdat daar geen granen in zitten dus minder ballast.

13
03 mei om 18:07
Puppy alleen thuis advies

Nee na 10 dagen kun je een pup (een baby!!) niet voor 1,5 tot 3 uur alleen laten. Onnodig en erg zielig voor een pup (baby) die net het nest heeft verlaten én al aan al het nieuwe moet wennen. Die is er echt nog niet aan toe om dan al aan zijn lot te worden overgelaten. Het is een baby,alles is nieuw,alles moet nog wennen,is een sociaal dier wat net uit een nest komt met veel gezelschap. Als je ze te snel alleen laat, dan wordt het huilen geblazen en een trauma oplopen.Zoek een oppas, zodat je het langer alleen leren zijn normaal kan aanleren..nadat hij een beetje is gewend..na een maand of 2.

43
30 april om 14:01
Geen correcties/geen dominantietechnieken
 Pagina 1 | 2

Wat doet Raiko als hij echt stout is?

20
28 april om 14:24
Rustig langs honden laten lopen

Klinkt ook als een overenthousiaste pup/puber zonder enige zelfbeheersing. Het is gewoon een kwestie van wat jij niet wil en niet goed voor hem vindt..gebeurt niet, klaar en dat gaat heel makkelijk als ze aangelijnd zijn Aanlijnen is een goed plan, want dan kan hij niet zijn eigen plan trekken en weg sprinten. Hij zit natuurlijk -voorlopig, minimaal tot zijn 2e levensjaar- in een leerfase, dus het kan op en af gaan, maar wat je er niet in laat slijten, zul je later ook niet hoeven af te leren/opnieuw goed aan te leren/of hoeven om te buigen.   Goed vol blijven houden wat jij wil en dan zie je vanzelf verschil. Hij kan los lopen bijv. en jij moet goed vooruit blijven kijken of je een hond ziet, zie je er 1, dan lijn je hem aan en loop je wat meer uit de richting van de andere hond. Ook moet hij natuurlijk wel ook contact kunnen maken met andere honden en dat kan allemaal prima hoor. Zorg dat je mensen even aanspreekt of je een stukje met ze mee mag wandelen, beide honden aan de lijn, geen contact maken. Het kan zijn (ook omdat het geleerd en ervaren moet worden door jouw hond) dat hij eerst nog heel druk trekt enz. Na een minuut of 5/10 is de eerste spanning en enthousiasme gezakt en zullen de honden niet eens meer naar elkaar kijken en hun eigen snuffelweg hervatten..en dat is het moment dat je ze bij elkaar in de buurt laat, ze zijn ontspannen en kunnen samen snuffelen en ook aan elkaar snuffelen als ze dat zelf willen, laat de lijnen goed slap hangen, geen spanning er op.Je hond leert hiervan dat hij mag ontspannen als hij een hond ziet, dat hij pas contact gaat maken als hij zich kalm voelt.Dat druk doen, trekken hem niks oplevert, eerst ontspannen. Hij zal leren dat zelfbeheersing levert hem het meeste op.   Dit kun je ook nog oefenen:http://www.impuls-controle.nl/impulscontrole.htm

10
28 april om 00:16
Weer een brokkenprobleem..

Volgens mij zit hij precies op de leeftijd dat héél veel honden wat lastiger eten. Zal met al die veranderingen van de hormonen in het lichaam te maken hebben, de pubertijd idd. Geef hem ook wat minder te eten. De kans is groot dat je hem nog voert op een puppy schema en krijgt hij simpelweg te veel binnen, blijkbaar is hij er aan toe om minder voeding binnen te krijgen.En volgens mij trekt zo'n fase ook weer voorbij..ik heb nog nooit gehoord van dat een hond nooit meer wilde eten sinds zo'n fase zich aandiende

106
26 april om 14:20
Agressieve hond in laten slapen of niet? Betreft: Rottweiler.
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

Nou ja hoe hoger in de stress ladder, hoe meer de hond zich niet veilig voelt, hoe ernstiger de reactie.Deze kan ook best gegromd hebben, in het verleden, het kan allemaal niet gehoord zijn. Bij sommige honden wordt het grommen juist bestraft waardoor ze dat communicatie middel overslaan -want dat mocht niet- en dan ben je aangekomen bij een snauw-hap.

37
26 april om 10:51
Corrigerende halsband
 Pagina 1 | 2

Als je je honds leven wil vergallen..dán gebruik je een stroomband.Als je je hond een normaal leven gunt, dan lijn je haar aan. Ook voor andere honden die haar tegen komen niet echt leuk als ze bijt!!! Goed bij je houden lijkt mij op zijn plaats.     Wat ik ontzettend goed van je vind, is dat je niet direct de raad op volgt van je vriendin (niet de vriendin van je hond in ieder geval ) ,maar nog verder informeert.Ook al zeg je geen therapeut te willen, tóch is het echt wel een goed plan. Als je een goede hebt,dan kun je weer wat met je hond en leert je hond ontspannen..en ook zo te reageren op andere honden.Als je wilt aangeven in welke stad je woont dan kan ik gericht kijken waar er een goede gedragstherapeut(GT) bij jou in de buurt zit.

3
26 april om 01:21
Nieuwe manier van verantwoord kruisingen fokken?

https://www.hondenpage.com/hondenforum/220393/cupidogs,-is-dit-serieus?.php

6
23 april om 23:53
Probeert mijn hond te domineren?

Een goed artikel om te lezen,over de dominantie theorie..en wat er mis mee is.http://www.hondenlezingen.nl/341055425   Quote: Maar ik voel me steeds onzekerder omdat ik het gevoel heb dat hij mij test... begint terug meer op te springen, ik ga geen trekspelletjes aan maar gooi het touw hij komt er ook mee terug maar als ik het wil nemen gaat hij erover waken. Raakt me meer met zijn tanden. Wringt zich steeds langs me door aan de deur, aan het poortje ... Hij 'kent' zit voor een snoepje maar is Oost-Indisch doof wanneer ik hem voof andere dingen wil laten zitten.   Ik lees eerder een hond die gestrest is en niet goed weet waar hij aan toe is. Is simpel op te lossen, door te wachten..je wacht tot er gebeurt wat JIJ wil, door dat stukje rust ziet je hond verschil. Neem het door het hekje wringen. Dat is geen dominant gedrag, maar gedag wat weinig zelfbeheersing laat zien en hij is blijkbaar héél enthousiast en jij hebt hem nog niks geleerd..dus hup... hij is alvast weg.. Als je meer rust in je hond wilt, dan moet je oefenen, als hij het hekje snel door wil,dan stop je met lopen,waarbij automatisch de lijn hem zal stoppen door te lopen,je wacht even en loopt heel rustig 1 stap achteruit,je houdt je lijn natuurlijk vast waardoor hij 1 stap met jou mee loopt,je neemt hem een stukje mee terug. Dan is het kijken en wachten wanneer hij zelf een stap terug zet,zodat de lijn slap valt, de lijn ontspannen is, dat is wat je wil zien. En je loopt pas als je een ontspannen lijn hebt. Dit oefen je net zo lang tot hij snapt dat hij ook kalm door het hekje kan en samen met jou, maakt niet uit of hij voor jou of achter jou loopt er moet rust en kalmte inzitten en dat is te oefenen,met geduld uiteraard.Dit kun je nog uitbreiden in het echt aandacht aan jou schenken,dat hij even naar jou kijkt,aandacht heeft voor jou, op jou wil letten, beloon dit met iets heel lekkers als je zijn aandacht krijgt!! En dat belonen begint trouwens al bij het stapje mee terug lopen met jou en wat die slappe lijn oplevert,hup belonen.Alles gaat stap voor stap,dus geen haast,gewoon alleen goed oefenen en zelf standvastig zijn in wat wel wil en niet wil. Je wilt een ontspannen en blije hond,je wilt niet een haastige en gespannen hond.Het meer opspringen kan ook zeker een signaal zijn dat hij zich niet prettig voelt,overprikkeld is geraakt. Maak voorlopig nog simpele wandelingen in je eigen buurt met uitlaten weken lang dezelfde route lopen,eerst wennen aan alles en dit de tijd geven. Niks kan sneller dan dat de hond aankan.Ga je vaak met de auto naar het bos,dan in het bos ook dezelfde route lopen.   Met een touw gooien of met wat dan ook apporteren hoef je nu ook (nog ) niet te doen (sorry ) maar een hond jaagt dan achter een prooitje aan(vandaar ook dat hij het voor zichzelf wil houden,het is van hem en jullie hebben nog niet kunnen oefenen op het lossen,dat oefen je eerst thuis,in je woonkamer in een prikkelarme omgeving,op de grond zitten en beginnen met hele kleine stukjes iets weg te schuiven en hem dan uitnodigen bij jou terug te komen,beloning voor zijn neus houden,hij laat zijn touw los, jij zegt op dat moment 'los'-zodat hij ook echt leert te associëren wat jij bedoelt met 'los'-  en geeft hem zijn beloning),door het achter een prooitje aanjagen, maakt hij veel adrenaline aan, hij wordt er druk en ongecontroleerd van, waardoor (het niet/nooit geoefende) los laten nóg moeilijker wordt...want hij 'loopt' nu op adrenaline.Kortom houdt het voor hem de komende weken kalm en simpel. Dan zul je een andere hond zien.

14
23 april om 00:29
Duitse herder, 9mnd, casteren ?

Niet castreren nu.  Hij is aan het puberen,dus alles is net even anders in zijn lichaam,sneller geprikkeld en dus ook overprikkeld. Het rijden op een andere hond toont vaak in eerste instantie aan dat ze overprikkeld raken/zijn.Rijden om spanning te laten afglijden..alleen is dat natuurlijk vérre van leuk voor de hond die wordt bereden(door ook nog een flinke hond) logisch dat er een knok partijtje van komt.   Als ik in een gelijke situatie zou zitten met mijn hond, ging hij aan de lijn en deed hij de komende 2/3 maanden niks meer op eigen initiatief wat met ontmoetingen met andere honden te maken heeft.Hij kan het nu namelijk helemaal niet aan,dat blijkt uit zijn gedrag. Ik zou kalme wandelingen maken,goed laten snuffelen,zijn eigen ding doen. Terug naar het nulpunt,rust in zijn koppie. Ook om er ook voor te zorgen dat dit geen gewoonte wordt. Het is een negatief spiraal waar jullie nog zijn hele hondenleven last van kunnen hebben, als je nu niet ingrijpt. Door het overprikkeld raken(wat heel makkelijk gebeurt in de pubertijd), komt het rijden, dan een knokpartijtje, jouw hond heeft hier een negatieve ervaring opgedaan en zal bij een volgende ontmoeting het allemaal nóg spannender vinden en zo kan het nóg sneller escaleren en voor je het weet loop je met een uitvallende hond-aan de lijn- die nergens meer normaal langs kan lopen waar ook een andere hond loopt. Dus op tijd stoppen met hoe je het nu doet.Lees onderstaande artikels als je wil:Pubertijdhttp://hondenlot.nl/opvallendevragen/bestijgen.html

34
22 april om 12:06
Berner sennen x friese stabij baasjes gezocht
 Pagina 1 | 2

Heb je hem laten testen op erfelijke aandoeningen? Anders geeft hij het nest straks veel meer door dan alleen de bijzondere kleur.

12
19 april om 14:47
Tandsteen

Ik heb ook een krabbertje, ik vind deze veel makkelijker dan die puntige. Je zet hem aan langs de rand en je beweegt naar beneden. https://www.alsa-nature.nl/honden-gebitsreiniger-tweezijdig

31
19 april om 12:07
Gebeten door een hond
 Pagina 1 | 2

Nog nooit. Altijd honden om mij heen gehad, thuis, bij de oma's, buren, in de straat. Ik vond ze allemaal even leuk en liet ze met rust als ze geen aandacht wilde. Mijn oma had een grote berghond(geen idee wat voor ras precies), Bello . Hij was toen jong,groot,druk, enthousiast als er visite kwam, dus mijn oma deed hem dan even in de keuken om hem te kalmeren. Ik was klein en ook gek op Bello..en als Oma zegt 'niet open maken hè', dan haal je mooi het haakje van de klapdeurtjes, zodat Bello gewoon bij ons kan zijn zoals ik al zei, Bello was groot, jong en onstuimig..ramde door de klapdeurtjes, waar ik nog achter stond en denderde over mij heen, daar lag ik. Het kalf was los en ik was blij   Als ik terug denk aan mijn kindertijd vind ik het nog bijzonder dat een vrouw bij mij in de straat een herplaatser Keeshond had, die niet dol was op kinderen en ook wilde bijten als kinderen druk deden.De vrouw wilde de hond wel stimuleren om met kinderen om te gaan en gaf mij duidelijke instructies(rustig,hurken,hond laten snuffelen,niet direct aaien..en zo per keer opbouwen) al vlot vond hij het prima om zich te laten aaien. Rakker stoere witte Keeshond. Ik had zelf een witte Keeshond teef thuis.

9
16 april om 19:18
Matchy voor het betere graafwerk!

Zo aan je trotse koppie te zien is het een héle mooie tunnel geworden Matchy

47
16 april om 16:43
Superbang opvanghondje
 Pagina 1 | 2

Als je zegt dat ze toch bij jou zal blijven...is het dan niet veel makkelijker om haar te adopteren, dan beslis je verder helemaal zelf alles over haar.

35
15 april om 19:36
Prooidrift/fietser/gebeten
 Pagina 1 | 2

Ik zou het eerder nog eens duidelijk met de baasjes bespreken dat je dit niet vindt kunnen...en dat ze geen sorry zeggen ook helemaal niet netjes is. Iedereen moet normaal over straat kunnen zonder dat er een hond in je bil hangt! Of je nu snel of langzaam beweegt.Ik zou het niet zo in de groep gooien, voor je het weet heeft iedereen een hekel aan die hond, ontstaan alleen maar spanningen van.

1172
15 april om 13:59
Faro update slecht nieuws pagina 28
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40

Je bent ook niet verplicht om te doen waarvan je zei dat je het morgen laat doen.Het is al moeilijk zat. Als je hem nog te gewoon, te fit vindt, dan mag je nog steeds zelf bepalen en overleggen met de da, dat je hem direct belt als je een verandering ziet..als dat een optie is bij deze da. Je mag altijd nog van gedachte veranderen, als het je nu nog te veel tegen staat, omdat hij nog steeds vrolijk is,wil eten,wandelen enz.  

5
15 april om 13:37
Blaffen en grommen tijdens uitlaten

Naar mijn idee doet ze het precies volgens het boekje Lees hier meer over de pubertijd: http://www.hondenlezingen.nl/341055426   Probeer haar de volgende keer helemaal vrolijk en uitnodigend te roepen,misschien nog een stukje wegrennen, belonen met wat lekkers.

25
15 april om 01:19
Perikelen van Diego - kleine stapjes vooruit en binnenkort begeleiding

Dit kan zeker komen door de pubertijd, alles draait compleet door in het lichaam, dus je hond is dan anders(dan normaal). Zie het linkje.http://www.hondenlezingen.nl/341055426   Dit kan met kalmte en rustige begeleiding weer normaal worden hoor, ik zou me nu niet te druk maken, ik hoor niet anders dan dat honden rond die leeftijd 'kattig of kribbig' worden, want niet raar is, want álles is nog in ontwikkeling.   Castreren zou ik nu zéker niet doen. Hij is nu niet stabiel én nog niet uitgegroeid.   Waar ik zelf voor zou kiezen is samen rustige lange snuffel wandelingen maken in het bos, lekkers laten zoeken in het gras,tussen de bladeren,samen struinen.Rust. Even geen contact met honden, even terug naar de basis, eerst rust in je hond..bedenk dat hij van binnen al giert van zijn hormonen,tel daar alle prikkels bij op als hij bijv. elke dag meerdere honden ontmoet,mee speelt... "iets mee moet" dat trekt een hond op deze leeftijd gewoon even niet goed en dat geeft niks.Niks extra's van je hond vragen, geen commando's, gewoon even zijn. Dan zul wel rust terug gaan zien in je hond.Ik zou dit afwegen aan de hand van de angstfases waar ze ook door gaan(zie ook in de link) en daar op aanpassen.Lekker een paar dagen helemaal niks met andere honden. En 1 keer in de week met een bevriende hond wandelen bijv. Voor langere tijd aanhouden. Het geeft niet als gedrag en houding de eerste 2 levensjaren wisselen van stabiel naar onstabiel, want dat is logisch als je kijkt naar waar een jonge hond doorheen gaat in groei.

10
14 april om 14:20
Bang om te gaan wandelen

Misschien kun je hier info uithalen. socialiseren

60
13 april om 19:39
Ervaring met seresto? Voor onze kat is het niet de juiste keuze!
 Pagina 1 | 2 | 3

" Ok ik had de band dus meer dan een maand af gedaan maar de traanoogjes zijn gewoon gebleven. Kwam dus niet door de band, dus ik heb nu oogdruppels. En ja hier gaat de band wel eens af, bijvoorbeeld met een fotoshoot, volgens mij blijft ze gewoon beschermd dan. Ook slaapt Java bij ons op bed, maarja met kinderen zou je misschien wel voorzichtiger moeten zijn. " Brenda & Java Das fijn,dan reageert ze in ieder geval niet op de band.

22
06 april om 20:58
Mijn ergste nachtmerrie is uitgekomen

Met vit.D3 en omega 3 zijn ook honden geholpen met Spondylose. Hier kun je vragen hoeveel je moet geven en ervaringen zien/lezen van andere honden.

23
06 april om 17:08
Vriend in huis

Je vriend heel vaak bij je laten slapen,kwestie van wennen en dat gebeurt als iets heel vaak gebeurt,dan wordt het normaal.

19
06 april om 13:09
Trixie training discs

Het is juist de kunst om als mens je hond te belonen voor goed gedrag(kun je een clicker voor gebruiken) én zelf te voorkomen dat je hond in situaties beland waardoor hij "ongewenst" gedrag gaat vertonen.Lijkt mij vrij simpel.   Bij je ouders zorg je er gewoon voor :-dat er niks ligt wat hij kan pakken -dat hij niks kán pakken -dat hij aangelijnd blijft -dat je een kluif mee neemt en/of speeltjes wat hij wél mag pakken   Dat bedoel ik met voorkomen.   En als je persé "ongewenst gedrag" wil afstraffen dan is gewoon een lel verkopen de goedkoopste manier,of je gooit een pantoffel naar zijn hoofd(deed mijn moeder altijd als ik "ongewenst gedrag" vertoonde), hoef je tenminste niet onnodig 20/a 30 euro voor niks uit te geven ...(sarcasme hoor!)  

6
06 april om 07:26
Pup rijden op beer ????

http://hondenlot.nl/opvallendevragen/bestijgen.html

24
04 april om 20:51
Gedrag pup

De enige en beste tip is: GEDULD

16
04 april om 18:19
raar gedrag pitbull

Zat te hoog in zijn opwinding bij het zien van een andere hond.

14
30 maart om 00:05
Help puppy (6 maanden) toont agressief gedrag!

Ze is gewoon héél erg overprikkeld.   Dat een pup veel en hard kan bijten is echt normaal. Alles wat je verder verteld, een uur wandelen +nog 4/5 20/30 min, dát is echt veel te veel voor een pup En nu door de GT speelt ze ook nog meer met haar overdag... In de riem hangen wijst ook weer op overprikkeling, het is haar te veel.   Een pup moet per dag minimaal 18 uur slapen/echt uitrusten. Het lijkt mij niet dat ze daar nu aan komt. Een hond die niet voldoende rust wordt 'lastig' qua gedrag en gaat ook moeilijker om met normale situaties.   Laat je moeder haar niet in de bench stoppen, maar haar wat lekker in de bench gooien zodat de pup er achteraan loopt.Wat ik zou doen is 4 keer een half uurtje(en misschien zelfs nóg korter) rustig lopen door de buurt en de pup veel en goed uit laten snuffelen, dat is namelijk ook heel belangrijk voor een hond,daar worden ze ook kalm en voldaan van.Verder thuis wat zoek en/of denkspelletjes doen, maar ook maar een paar minuutjes. Zorg ook voor iets waar ze langer op kan kluiven, lang kluiven zorgt voor een rustgevend stofje in de hersenen en ontspant de pup.

18
27 maart om 15:38
Veel blaffen na uitlaatservice

Puur de drukte, de hond raakt overprikkeld.Vraag na hoeveel hij rent/speelt en ravot met andere honden. Dit alles maakt adrenaline aan waardoor je hond drukker wordt. Heeft jouw uitlaatservices geen eigen FB site? Vaak plaatsen ze daar wel filmpjes van  het wandelen, dan kun je alvast wat zien..of er erg veel wordt gespeeld/geramd ..een beetje,vaak of constant.Hoe de dynamiek van de groep is.   Vaak als ik een bus voorbij hoor komen van een uitlaatservice blaffen de honden ook veel in de bus..ze raken érg opgewonden van het rondrijden, wachten, nieuwe naar binnen...en ze weten al wat er komen gaat (druk doen,rennen,bos) en worden daar nog meer opgewonden van.     Soms denken wij dat het goed is om een hond goed moe te maken...moe worden en je voldaan voelen is fijn voor de hond..te veel prikkels en opwinding/spanning opbouwen voor een hond is niet fijn. De hond wordt druk en nerveus.

32
27 maart om 09:59
Zoveel keuze, waar beginnen! Welk voer met allergie?
 Pagina 1 | 2

Voor mijn hond was kvv (vers vlees) van 1 diersoort,zonder granen,zonder pre-mix,zonder chemische toevoegingen het antwoord. Zes weken 1 diersoort wat ze nog nooit had gehad,gaat dit goed dan uitbreiden naar het volgende diersoort wat ze nog niet of maar weinig had gehad.

12
25 maart om 14:49
E collar / prikband/ stroomhalsband / schokhalsband

Wil je mensen confronteren met het gebruik hiervan? Of wilde je het zelf gaan gebruiken en zoek je of dat nog mag?Of ben je gewoon nieuwsgierig?

11
25 maart om 03:25
Hond ledigt anaalklieren op ons

Het is de bedoeling dat een hond goede harde drollen heeft en zo worden vanzelf de anaalklieren geleegd. Als de hond vaak te zachte ontlasting heeft, dan kunnen de klieren uit niet worden leeg gedrukt en raakt het vol.

11
24 maart om 23:07
Mijn Pup heeft angst voor andere honden, hoe help ik haar?

Geen idee of je er in de buurt woont, maar dit is eigenlijk wat je zoekt. https://www.dogstart.nl/cursussen/cursus-sociale-wandelingen

10
23 maart om 10:57
Hond anders na sterilisatie

Ze is toch nog maar net geopereerd..zou ik dan denken en dat moet je niet onderschatten.

14
22 maart om 12:52
Iemand tips of adviezen?

De oppas kan toch voorkomen dat ze elkaar de eerste 10 min. niet ontmoeten,dan kan de spanning wat zakken.Of ze laat May eerst in de gang en niet direct in de kamer,waar de Chow is.     En verder ook als May zelf te corrigerend te werk gaat als zij al binnen is  en er nieuwe vriendjes komen,daar kan de oppas ook zorgen dat zij geen contact maakt,of zelf gaat "regelen".    

30
21 maart om 13:42
Door de bomen het bos niet meer zien.

Een RR verschilt sowieso nogal van een Kelpie... ik zou mij eerst goed verdiepen in de ras eigenschappen van de honden die je voor je ziet. Als een RR afvalt vanwege zijn formaat,waarom was het daarvoor dan wel een optie..qua ras eigenschappen,die bij jou passen?   Wil je echt een hond incl. álle zorg en alle info die daarbij hoort of wil je alleen iets wat met je mee rent?)zo komt het voor mij nu een beetje over)

6
20 maart om 17:41
Verhuizen angstagressie

Als je dat echt goed wil begeleiden dan is een GT die meekijkt en doet denk ik het beste. Wij kunnen hier wel zeggen wat wij zouden doen, maar ik denk dat het voor deze hond juist heel goed en precies aangeleerd moet worden met de juiste timing, geduld en rust en dat een professional dit doet...anders ga je denk te veel aanmodderen.

85
17 maart om 14:03
Wat zou jij hebben gezegd?
 Pagina 1 | 2 | 3

Hoe verzint iemand het hè..ik snap wel dat je je nu al opgelaten voelt als je er langs loopt.Dan sta je ook eerst even van stomheid met je mond vol tanden...Ik bedenk mij altijd een paar opties:   *Ja volgende week laten we haar blaas verwijderen, dan heeft niemand er nog last van(achterlijke/onrealistische opmerking= is achterlijk en onrealistisch antwoord terug kunnen verwachten)   *Dat wordt dan wachten op de volgende regenbui.   * Wie zegt dat ik opensta voor commentaar?   *Totaal negeren, want grotere onzin bestaat er natuurlijk niet..en dat frustreert mensen, want dan kunnen ze je niet peilen.

294
16 maart om 11:57
Rust zacht mijn lieve lieve Bolleke, .bijzondere dag p 9....alweer een jaar..
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10

Roos veel sterkte met het verlies van Jeff.

33
13 maart om 13:39
Niet enthousiast
 Pagina 1 | 2

Persoonlijk vind het een ruk 'eis' van je trainer. Het gaat niet eens om mijn hond, maar ik word er al pissig van als ik dat lees. Wie denkt ze wel dat ze is Jij kent je hond het beste en je zegt zelf 'ik doe al heel gek'. Volgens mij heb je een ras dat hoe gekker jij doet hoe stoïcijnser zij gaan doen   Maar als je het graag voor jezelf wil uitproberen, ga dan eens thuis lekker zelf op de grond 'liggen' maak zelf een spelboog...maak wat lichte en snelle grijpbewegingen naar zijn pootjes(terwijl je zelf in een lage houding staat op je knieën)..maak wat hondse spelbewegingen. Ik lig nu al in een deuk als ik er aan denk...staat hij er vast weer bij te kijken van 'nu wordt ze echt niet goed'

44
11 maart om 17:19
Enthousiasme op training
 Pagina 1 | 2

Daar is het ras toch ook niet helemaal naar...om heel gericht en een lange tijd te doen wat jij wil,opdrachtjes uitvoeren enz.?   En als hij al onzeker over komt,dan heb je je antwoord al,hij heeft het daar niet naar zijn zin.   Hij zal ongetwijfeld wel vrolijk en in zijn element zijn als jullie een boswandeling maken en hij kan snuffelen en vrij kan bewegen,geniet daar van.

103
11 maart om 13:35
stroomband per 1 januari verboden.
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4

" maar is zi een vibrerende halsband wel nog toegestaan? Dit doet de hond geen pijn, maar schrikt alleen van de trilling ?  " Begüm Ik zou niet weten wat je een hond niet geleerd kan krijgen, of kan voorkomen door aan te lijnen(als het aanleren je niet lukt) en daarom overgaat op een schrikreactie triggeren bij je hond en denkt daar iets mee te bereiken. Als ze in de dierentuin een Giraf volledig kunnen conditioneren op het pootje door de tralie steken om zijn hoeven te vijlen, met positieve training én beloning..dan moet je hond dingen leren ook mogelijk zijn op een positieve manier en beloning.

52
08 maart om 21:34
Hondenschool... slipketting????
 Pagina 1 | 2

Je gevoel zit goed hoor,echt ver van weg blijven!!Doe het je hond auj. niet aan.Zoek een andere hondenschool.

46
08 maart om 19:22
Twijfel hondenschool: dominantie - fysieke correctie
 Pagina 1 | 2

Nathalie je gevoel zit helemaal goed,dit is niet de beste manier om met je pup om te gaan,snel op zoek naar een andere hondenschool,want er bestaan ondertussen zat goede hoor.

8
07 maart om 01:18
Hond Blaft s'Avonds

Het is niet fout om een hond geborgenheid te bieden..en mee te nemen naar slaapkamer of om zelf te laten kiezen waar hij graag wil slapen en zich veilig voelt.De oplossing is dan ook,meenemen naar de slaapkamer,niks mis mee.

9
05 maart om 22:12
Vervelend pubergedrag... help!

Dat uit logeren gaan heeft voor een set back gezorgd.Het enige wat ik weet is dat een hond toch flink stress kan ervaren als ze ergens anders zijn, worden achter gelaten, moeten achter blijven..en inééns alles anders is. Ik zie/zag het bij een hond die bij ons kwam logeren,kent ons en onze hond al 6 jaar,ook veel samen gewandeld..hij is dol op Mila..maar achter gelaten worden..en achter blijven is toch een heel ander verhaal. Nu woont hij ook nog vlak bij ons aan de overkant en hij bleef zijn familie ook heel duidelijk zoeken als we buiten liepen,'trok' heel duidelijk die kant op waar zijn huis staat. Gelukkig had ik de sleutel en je zag het hem rust geven,dat hij zijn huis in kon en zelf kon zien én ruiken dat ze er niet meer waren geweest.Nu ging zijn dag verder heel normaal hoor en gedroeg hij zich ook goed, hij is een vrolijke hond en doet alles graag goed, maar je merkt toch als je goed kijkt en oplet, dat het een hond moeite kost,die grote verandering aan te kunnen.   Ik weet niet hoe goed jouw hond zijn oppas adres kent? Hoe vaak hij er al is geweest?En wie weet vond hij het prima daar, maar was er veel onduidelijk voor hem. Ik gok erop dat hij in die week gewoon stress heeft opgebouwd en dit nog een tijd duurt voor het weer afbreekt...maar langer dan een week zou het denk ik ook weer niet moeten duren.   Ik zou hem voorlopig lekker aangelijnd uitlaten, aangezien hij daarin wel zijn rust en duidelijkheid vindt.

26
28 februari om 20:49
Amerikaanse Stafford pup (16 weken) bijt en laat niet los?

Je pup eerst duwen en dan willen negeren werkt niet op die manier, negeren is op staan en niet meer op of om kijken)dat zou een broertje/zusje in het nest ook doen), loop naar de keuken en drink een glaasje water. Duwen nodigt en daagt een pup juist uit..en wordt het al gauw actie-reactie.Misschien kun je nog tips halen uit dit artikel: http://www.doggo.nl/artikelen/opvoeding-van-een-hond/pup-bijten-afleren/

72
24 februari om 11:50
Glucosamine | update: rug en heup foto's gemaakt
 Pagina 1 | 2 | 3

Ik zie dat iemand anders eerder ook begon over vit. D3 en Omega 3.Misschien kun/wil je op deze pagina kijken, allemaal reacties van mensen met kreupele/moeilijk lopende honden (door o.a. artrose) die weer normaal lopen door de vit.D3 en Omega 3.https://www.facebook.com/profile.php?id=100001501832202

43
22 februari om 14:52
Medicijnen voor angstige hond. Zit er even doorheen
 Pagina 1 | 2

LTO3 kun je geven tegen angst,werkt echt,voor mij, voor honden,hier op de site hebben ook meerdere honden dit al gekregen en waarbij het ook helpt.Nu heb ik een goedkope versie gevonden die nét zo goed werkt,het gaat namelijk om de werkzame stof L-theanine.Van deze capsules zou ik er 1 per dag geven,door de helft doen(poedertje door het voer doen) https://www.vitaminesperpost.nl/l-theanine

10
22 februari om 14:23
Geschrokken van heftige reactie, angst?

Artikel over Pubertijd,waarin ook staat vermeld wanneer de angstfases plaatsvinden.http://www.hondenlezingen.nl/341055426

24
21 februari om 10:11
Embark test binnen!

Fijn dat ze zo gezond is.Wel mooi en grappig om te zien hoe ze gemixt is..en dan de mensen die zo graag een raszuivere hond willen en in paniek raken van een "kruising" en de vraag waarom je dat in hemelsnaam zou willen laten alle rashonden nu net mixen zijn.

30
19 februari om 17:38
Beer wil iets laten zien.

Hele mooie halsband(en dat terwijl ik de gevlochten halsbanden vaak ..net niks vind), mooie kleuren.En een heerlijk stoer tuig.Beer is steelt voorlopig de show (als hij dat niet al deed haha)

17
17 februari om 23:20
mogelijk verbod op knalvuurwerk en vuurpijlen in Nederland

Het heel lullig voor de mensen die zich wel aan de regels houden en afsteken op 31 Dec. tussen 18:00-02:00...maar ik zou blij zijn als het a.s Dec. al verboden is. De opbouw is hier zo langdurig, 2 maanden, dat ik merk aan Mila(hoe hard je ook je best samen hebt gedaan die afgelopen 2 maanden om haar er doorheen te slepen) die laatste week van Dec. is haar (en mij) teveel. En dan die vreselijke complete knaldag op 31 Dec. Die kan er dus gewoon niet meer bij!! Dit jaar merkte ik goed dat het haar dit jaar anders is gevallen, echt alles ging de hele tijd heel goed,zelfs op de dag van oud&nieuw..maar op 1 Jan. is ze die dag 5 min. op de hele dag buiten geweest.Ze durfde niet meer...tja hoeveel kan je hebben als je iets heel eng vindt..en dan die genadeklappen nog eens 24 uur. Dan zie je toch dat ze zoveel stress heeft opgebouwd dat het ook weer 2 weken duurt eer dat weer is gezakt.Al met al loop je dus een dikke 2 maanden te stuntelen met je hondje om haar nog normaal uit te kunnen laten.   Hoe minder knallen hoe beter.

6
17 februari om 23:18
Aanhoudend bijten

Het zou kunnen dat je ergens net iets te veel onderneemt met haar, máár ze is wel een pup en die spelen nu eenmaal met hun tanden(helaas voor ons tere huidje)..wat als je nu eens lekker met haar gaat spelen,lekker raggen,pak ook een flosstouw,zodat je je handen kan sparen. Juist ook omdat ze net wakker is, vol energie en er is geen andere pup(nest genoot meer) om mee te spelen, ze komt met jullie spelen.Dit is trouwens wel een fase hoor,dat gaat binnenkort gewoon weer over, dus wees gerust én spelen/raggen mag

30
17 februari om 20:13
Even voorstellen

Wat leuk Greet een pup in het vooruitzicht!Welkom hier

37
17 februari om 18:36
Castreren ja of nee?
 Pagina 1 | 2

In deze tijd van zijn leven zou ik het zeker nog niet doen.Veel te jong,er moet nog veel groeien in zijn lichaam. http://www.doggo.nl/artikelen/hondengedrag/wat-is-de-invloed-van-testosteron/

14
17 februari om 12:38
Bench of keuken??

Als je zelf ook in de keuken woont(een woonkeuken hebt) dan is het een leuk idee,anders vind ik het erg weggestopt, je deelt je leven toch met een hond...

10
15 februari om 19:48
Tot wanneer duurt de puberteit?

Artikel over pubertijd. Pubertijd

61
15 februari om 09:27
puppy bijt dringend hulp nodig!
 Pagina 1 | 2 | 3

Je moeder kan beter voor de komende tijd een oppas inhuren(3 maanden) zodat het alleen thuis blijven normaal opgebouwd kan worden.

44
12 februari om 21:23
Mijn hond is agressief naar mijn vrouw
 Pagina 1 | 2

Je titel is : de hond is agressief naar mijn vrouw.Hebben jullie weleens over jullie eigen lichaamstaal en intonatie nagedacht?Waarschijnlijk vind hij haar agressief over komen.Grommen en tanden laten zien is hondentaal voor:'Ik wil meer ruimte en afstand,ik vind dit niet fijn'.Hij voelt zich bedreigd en laat dit merken door te grommen/tanden laten zien,beide zijn STRESS signalen.Je kunt je afvragen hoe hetgeen wat wordt gevraagd is aangeleerd,is het wel duidelijk voor de hond(uiteindelijk doet hij het wel lees ik..)dus het is of niet duidelijk en na veel gekloot doet hij waarvan hij denkt dat dit bedoelt wordt en/of hij vindt het allemaal te dreigend en niet fijn.Je moet een hond motiveren iets te willen doen voor je, niet dat je maar verwacht dat een hond te pas en te onpas dingen moet doen die op een voor dreigende toon worden gebracht.Simpel voorbeeld, een hond moet uit de keuken, dan kun je een stevige stem opzetten en zeggen 'hup weg wezen hier 'en met je lichaam recht naar de hond toe staan en met een boos gezicht(ja dat kan een hond heel goed onderscheiden) wijzen richting de uitgang(vertaling voor de hond, frontaal-boos contact-in dreigende houding en hierdoor stress signalen gaan afgeven),kun je wachten op een ' confrontatie'.   Of je loopt de keuken in, ongeveer naast de hond met je lichaam recht richting de uitgang(weg gedraaid van de hond) en zegt' hup hup de keuken uit, of, kom eens deze kant op ' al met uitnodigend handgebaar(van deze kant op).(vertaling voor de hond,geen dreigende lichaamstaal,geen stress,vriendelijk verzocht om een andere kant op de gaan) er volgt geen confrontatie.

17
12 februari om 12:02
Hier komen opnieuw aanleren?

Ik zou er voor kiezen om mijn hond voor langere tijd aan te lijnen,lange lijnen(5/10/15/20 meter) gebruiken. En ook blijven oefenen op het hier komen,maar het ook laten rusten. De pubertijd is een lastige tijd voor je hond. Daar moet je rekening mee houden. Door aan te lijnen slijten er ook geen nieuwe/foute gewoontes in, maar help je je hond denk ik eerder, ze weet waar ze aan toe is. http://kynoblog.com/artikelen/de-puppy-en-de-jonge-hond-over-opgroeien    http://www.hondenlezingen.nl/341055426

1209
11 februari om 20:50
Vigo hernia update pag.40
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38 | 39 | 40 | 41

Ik hoop het van harte dat dat het niet is,maar misschien bij de DA ook vragen naar Ataxia? http://www.startpunthonden.nl/ziekte/114/ataxia-incoordinatie

49
11 februari om 13:15
puppy slaapt meestal aan achterdeur
 Pagina 1 | 2

Als je nu zelf in dat hok gaat liggen slapen..voor een paar weken..dan zal ze het vast heel normaal gaan vinden.En vast heel gezellig ook nog,want het zijn hele sociale en warme dieren..en mensenvrienden.

22
09 februari om 14:50
Puppy gromt

" Hij reageert juist als ik hem wil weghalen uit de situatie, als ik het oor weghaal vind die het niet erg (of reageert daar iig niet zo op). bedankt voor je reactie!   " Gijs Bedoel je dat je dan een beetje aan hem trekt/duwt/optilt, dus met aanraking i.p.v. weg te lokken door zelf op een afstandje te gaan staan en hem blij te roepen of een klein stukje anders (heel) lekkers gebruikt om hem weg te krijgen van zijn kluifje?   Ik zou dat niet op die manier doen.Het ligt aan het karakter en manier van opvoeden of de hond zich veilig genoeg voelt om zich te laten aaien tijdens het knabbelen en of een hond dat überhaupt prettig (moet) vind(t)(en).Het grommen verteld dat hij meer rust en ruimte wil van je(of hetgeen wat hem onveilig/onrustig laat voelen).

42
08 februari om 13:54
Nieuwe editor
 Pagina 1 | 2

Ik kan niet direct reageren in ieder geval...ik zit op de laptop

130
08 februari om 09:15
Vrouw maakt pup onnodig angstig
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Nee hoor ik geef die vrouw groot gelijk, als jij niet ziet dat jouw pup te hard met haar pup om gaat...ja dan moet ze er zelf iets aan veranderen hè.De gehele situatie zal vast voor jouw pup leuk zijn...maar niet voor die andere pup.Als je je hond normaal optilt,zonder al gillend en/of paniekerig te doen, is er niks mis mee.     Ik kan je vertellen dat een pup/hond die te vaak en te lang speelt met een andere hond die niet goed weet wat zijn/haar grenzen horen te zijn en maar door gaat en door gaat,dat je er dan in ieder geval geen leuke hond aan overhoudt.Die wordt op een gegeven moment onzeker en gaat dan ook nog uitvallen naar andere honden.Heel goed van die vrouw dat ze daar niet voor kiest

10
06 februari om 09:09
Angst/Onrust Border Collie puber

LTO3, komt op hetzelfde neer als Aminocalm(alleen deed dat niks voor mila, heeft ook de laagste dosering van de pillen waar je uit kunt kiezen die L-Theanine bevatten)     Als je 2 capsules aanhoud dan krijgt de hond met: -Aminocalm: 95 mg L-Theanine binnen en met; -LTO3:         200mg L-Theanine.   Ik heb afgelopen Nov/Dec (vuurwerkperiode) Mila L-theanine van https://www.vitaminesperpost.nl/l-theanine gegeven en die heeft haar wel heel goed geholpen!!En is een stuk goedkoper dan LTO3 of Aminocalm.Ik gaf 1 capsule per dag en deed deze door de helft(poeder door eten) want in deze zit 300MG per capsule. En deze pil heeft zelfs mij en mijn vriend geholpen in een moment van spanning/angst,dat zakte weg.  

122
05 februari om 21:48
Vanavond in KASSA
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5

Ik vind het allemaal een baal met gezeik!!Ja er zijn bijterige honden en er zijn er ook die niet bijten!!Ik heb gezien hoe het af kan lopen als mensen hun hond (met of zonder in gefokte hond intolerantie) klakkeloos los pleuren het los loop veld op. Niemand van dat soort mensen kijkt naar de hondentaal en gaan er van uit dat het allemaal los zal lopen.Ja dán heb je dus problemen.   Daarnaast zie ik keer op keer dat Mila leuk contact maakt, zelfs én juist aan de lijn, met allerlei zogenaamde hond intolerante rassen. Gaat prima, maar je moet ook zelf wakker zijn en hondentaal lezen.Ik zou haar nooit meer laten spelen, als in rond blijven rennen en beuken, met een hond intolerant ras, want je kunt er op wachten dat er opeens 1 vast zit, puur omdat de adrenaline oploopt, gebeurt het  niet vandaag, dan volgend jaar. Maar we stellen ons zo vreselijk aan, het gaat over 150.000 bijtincidenten per jaar..maar niemand heeft het ras bij gehouden.DUS HOE KOMEN WE DAN BIJ DIE 21 RASSEN DIE NU OP DE LIJST STAAN??!! (ja ik schreeuw, ik word ook zó gaar van al die stomme argumenten)   Het kan zo simpel, fokken van deze "rassen"op MP gaan verbieden en alleen nog verantwoord gefokte honden van deze rassen en dan komen er ook normale mensen op af die ook openstaan voor de algehele informatie die een goede fokker meegeeft.

49
05 februari om 15:37
Ervaringen hond uit Roemenië
 Pagina 1 | 2

" Sinds een week heb ik een schat van een roemeense hond, alleen is het probleem er dat hij niet aan de riem uitgelaten wil worden, doodsbang dus.  Moet hem echt trekken en hij heeft een tuigje om anders ontsnapt hij. Hoe kan ik hem zover laten komen dat hij buiten normaal gaat lopen en niet angstig is.  Hij heeft daar uiteraard de nodige trauma s opgelopen en tracht hem te socialiseren. Alles gaat goed, behalve uitlaten aan de riem.   "  Neem kaas of rodi worst mee,om hem wat vooruit te lokken.Mocht het een kleinere hond zijn ,dan optillen,een paar meter lopen en de hond zelf terug naar huis laten lopen.Geduld hebben en blij zijn als hij 3 stappen zet,uit eigen beweging,alles zal stap voor stap moeten,maar vaak komt dit gewoon goed hoor.Neem ook een langere slappe lijn,geen flexi lijn ,want dat geeft voor nu te veel spanning op zijn lijf. Rijdt je auto?Ga naar een bos,een rustige en wat natuurlijkere plek,daar zijn bange honden vaak wel vrijer.

13
03 februari om 18:33
Pommetje/dwergkees/pomeriaan Sticky

" De nieuwe hype is geïmporteerde pups van Rusland. Er is een persoon in Nederland die zich "tussenpersoon" noemt. Vaak niet de pup vanop foto of een pup dat vanalles mankeert. https://www.ftm.nl/artikelen/de-polderglamour-van-illegaal-geimporteerde-pomeriaan-pups?share=1 " Sheltieduo_  Ik weet er ondertussen wel 1 te vinden in Den Haag...die staat te pas en te onpas op MP. Ook in de 070 vraag&aanbod op FB.Ze zegt met stamboom uit Rusland,vraagt €2000,- en als je vraagt hoe oud ze zijn,kun je alleen via PB,nu had ik dat gevraagd via haar MP advertentie en ze waren 10 wkn oud....dus heb ik op haar advertentie gereageerd op de 070 vraag&aanbod,dat ze maar 10 wkn oud zijn en dat ze dus illegaal in NL verblijven en dat het dikke vette broodfok is..vond ze niet zo grappig hahaha, maar het houdt haar niet tegen helaas.

11
03 februari om 14:23
Fixatie op spel en niet aan kunnen lijnen

Geen balletje gooien(= laten jagen achter een prooitje aan), dat verhoogd de adrenaline en lijkt mij het vasthoudende werk gedrag van een BC alleen maar verergeren..en als de hond dan ook nog niet goed kan luisteren (hetzij ook door al de aanmaak van adrenaline) en geen goede zelfbeheersing kent,dan ben je opeens 3 uur verder..stiekem moet ik er wel om lachen

11
01 februari om 22:43
Hond poept en plast op de bank!!

"Soms gaat het ook maanden goed en dan weer niet. Dus dan bouw je het s'nachts af en gaat het een maanden goed en dan weer niet."Dat kan wel kloppen hoor, een hond gaat de eerste 2 levensjaren door meerdere angstfases.Wat kan betekenen dat er opeens (weer) gedrag kan ontstaan wat er eerst niet (meer) was.Meestal duurt een angstfase van een paar dagen tot 2 wkn (wisselt per angstfase), in de tijd help je je hond het best door er voor haar te zijn en dan weer mee te nemen naar de slaapkamer of zelf tijdelijk beneden slaapt om die angstfase te overbruggen en zij zich weer veilig voelt.  

63
01 februari om 22:33
Advies gedragstherapeut
 Pagina 1 | 2 | 3

" Soms gaat er enthousiasme aan vooraf of drukte, dit probeer ik ook te vermijden en ik weet dat het dan erna gebeurd en probeer ik het voor te blijven door afleiding. Alleen helpt dit vaak al niet meer. Echter doet hij het gewoon ook uit het niets. Zoals vanmorgen toen ik net 3 minuten aan het wandelen was ineens bijt hij in mijn benen en toen ik me omdraaide sprong hij en greep hij naar mijn arm en bleef vasthouden (lijkt soms net een politiehond). Wat ik ook doe, correctie, negeren of gewoon doorlopen hij blijft mij aanvallen en grommen en bijten. Mijn pup krijgt voldoende rust! " MustangShelby  Strooi eens wat lekkers op de grond op zo'n moment en zorg dat hij het ziet,snuffelen,zoeken,eten werkt namelijk kalmerend.   Je kan ook een flostouw meenemen en dat in zijn mond stoppen. Die GT is natuurlijk aan het prutsen met je hondje,dus met deze zou ik stoppen.Van welke stad ben je,dan kan ik een écht goede GT zoeken voor je,1 die een vooruitstrevende opleiding heeft gehad en meer weet over de psyche van je hond en zeer goed is opgeleid om álle taal van je hond goed te kunnen volgen. Voor nu zou ik met je pup helemaal terug gaan naar de basis en dat is rust.Denk je dat je pup toe komt aan 18 uur per dag échte rust/slaap? Zo niet,dan slaapt hij te weinig.

242
01 februari om 09:30
Pup blijkt een aantal dingen te hebben
 Pagina 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9

Dat zijn wel schokkende aandoeningen, die overbeet en die tanden die in haar gehemelte prikken gaat ze nog veel last van krijgen helaas en zal ze aan geopereerd moeten worden..lijkt heel simpel gezegd van de DA 'dat ze er waarschijnlijk aan geholpen moet worden', ga er maar vanuit dat ze er veel last van zal hebben en dat ze geopereerd moét worden.Je hond kan hierdoor ook gedragsverandering laten zien,snel overprikkeld raken,omdat ze steeds iets van pijn voelt waarvan ze niks snapt.   Misschien kun je deze vrouw een bericht sturen, haar hond/pup had namelijk hetzelfde en haar hond is ook geopereerd, zelfs 2 keer.Zij verteld hier op haar herplaatsingspagina op FB hoe het eerste jaar is verlopen met haar hondje.https://www.facebook.com/HH.innederland/photos/a.429476990544954.1073742039.360053550820632/914718305354151/?type=3&theater

23
26 januari om 21:10
Hezehof

Wat fijn dat je dat van te voren vraagt en uitzoekt   De Hezehof is een broodfokker,daar zou ik niks kopen.   Neem een kijkje op deze site,daar staan ook fokkers(voor zover ik het kan zien,verantwoorde) op.http://www.magyar-vizsla.nl/

57
25 januari om 17:07
Pup van 7 maanden kan ontlasting niet ophouden
 Pagina 1 | 2

"   Maar ook op straat moet hij bijna altijd op een of andere ongepaste plaats, zoals midden op het voetpad of voor iemand zijn deur of oprit. Ik ruim alles op maar blijf het ongepast vinden. Soms geef ik hem teken dat het hier niet mag en lopen we nog een paar meter verder tot op een stukje gras. Hij laat zich dan meesleuren en plots moet hij niet meer. Als ik dan terugga, dan merk ik dat hij blijkbaar al poepend zich heeft laten meesleuren.   Heb ik gewoon een hond die geen reden ziet om het op te houden of zou er iets zijn?     " Loki  Zo raar/ongepast is dat niet hoor als een hond op de stoep poept, dat doen héél veel honden. Anders moet je zelf alleen op het gras blijven lopen als je perse wil dat hij op gras poept.Jullie wandelen nu eenmaal op de stoep..en je gaat ook nog eens naar buiten om je hond uit te laten, zijn behoefte te laten doen, dus waarom zou het dan ongepast zijn als hij op de stoep poept, hij denkt niet 'Oh nu sta ik voor iemands deur of oprit..of dit is een stoep en dit gaat mijn vrouwtje ongepast vinden als ik hier poep, laat snel wat gras opzoeken'. Nee zo werkt dat niet, er zijn honden met voorkeuren, maar het kan variëren.Ik denk dat jij je eerder wat beschaamd voelt dat hij voor iemands deur poept, maar je ruimt het toch op, dan is er geen probleem.   En laat hem gewoon rustig poepen, niet meesleuren, als hij in zijn poephouding zit,dán moet hij poepen,waarom zou hij het opeens terugduwen omdat jij hem begint mee te sleuren??Ik vind het altijd erg naar om te zien als een hond niet eens rustig mag poepen..en al stuiterend op zijn teentje de stoep over wordt getrokken..en dan die verbaasde treurige gezichtjes erbij,geen idee waarom ze ineens worden mee gesleurd.   Met het op kunnen houden in huis..nee hij ziet geen reden om het op te houden, want er liggen pads in huis,jij hebt hem aangeleerd dat hij altijd op een pad kan gaan.

37
24 januari om 11:40
Toch niet tevreden over wow, wat nu?
 Pagina 1 | 2

" Als je kvv droogt of vlees blijft er ook niks van over hoor. dan word een lap vlees ook maar een lullig stukje vlees. " yooop  Dat vind ik wel meevallen...1 kilo in de droogmachine levert zo'n 700gram koekjes op.

86
22 januari om 14:23
Rambam gaat op bezoek bij.en petitie gestart..
 Pagina 1 | 2 | 3

Ik durf dat nu al niet, ik kan er echt niet tegen als ze honden op training onrechtvaardig en met harde(re) correcties proberen iets te "leren"...maar er zullen ongetwijfeld beelden voorbij komen.

35
22 januari om 12:15
Vechtende reuen
 Pagina 1 | 2

Ik denk dat je herplaatser zo érg is geschrokken van dat je vriend op hem is gaan staan dat hij dit heeft gekoppeld aan de Chihuahua die toen ook kwam aanlopen, zo werkt dat vaak bij honden, die kunnen nare ervaringen aan iets gaan koppelen. De herplaatser heeft nu de Chi 'zomaar'afgesnauwd..die had geen idee waarom de herplaatser hem opeens zo 'aanvalt'...en de negatieve-koppel-cirkel is rond.   De stress is nu hoog opgelopen, daardoor hebben ze nu beide stresshormonen aangemaakt, hierdoor zijn ze in andere situaties ook weer meer prikkelbaar, vandaar de escalatie rond het nieuwe speeltje. Het duurt een week voor al die stresshormonen weer uit het bloed zijn afgebroken en alles weer normaal wordt.   Zorg voor veel rust voor beide de komende week, lekker samen wandelen, veel laten rusten en geen drukke/actieve spelletjes laten doen, want dat verhoogd de adrenaline en kan het weer omslaan in een vechtpartijtje.   Je hoeft ze niet te scheiden als ze wel normaal bij en met elkaar kunnen zijn, maar zorg voor rust, geen extra prikkels waarvan ze druk worden.    

9
22 januari om 00:39
Dreigend blaffen naar mensen

Heb je al eens geprobeerd hem aan te lijnen,open te doen,hem achter je te houden,zelf een scheiding zijn tussen het bezoek en de hond,de mensen binnen te laten,niet te veel aandacht te besteden aan het blaffen,bezoek laten zitten,wat lekkers strooien door de kamer voor de hond(nog aan een lange lijn,zodat hij kan zoeken en snuffelen,dat ontspant een hond ook) En laat het bezoek hem niet aankijken,niet tegen hem praten,negeren als de hond het zó spannend vindt dat er vreemde mensen binnen komen.Reageert hij precies hetzelfde op mannen als vrouwen?   Je kan ook proberen om net naar buiten te gaan als het bezoek komt en dan samen naar binnen te gaan,bezoek even eerst,zodat de hond goed kan zien wat er gebeurt en er overzicht over heeft en er niemand "engs" achter hem loopt,ook dan heb je hem aan de lijn,dus dan zou ik ook het bezoek laten zitten en wat lekkers strooien voor de hond,daarna in de mand naast jouw zitplaats en een kluif geven en, ook dan het bezoek vragen de hond te negeren.Wat voor ras is hij?Wat heb je hiervoor allemaal geprobeerd(wat betreft het "aanpakken")?EDIT: Ik herken het ook bij mijn hond hoor en zij is stukken kalmer en/of sneller kalm, als haar dus help en even aanlijn, achter mij houden, bezoek gaat zitten,Mila weer los en gaat in haar mand liggen. Zij is ondertussen 10 jaar,maar heeft elk jaar precies dezelfde paniekerige blaf als de belastingman komt of een vriend van mijn vriend komt...die 2 mannen heeft ze nu al jaren grote moeite mee en andere mannen is ze sneller klaar mee en minder bang en ook minder vocaal. Vrouwen heeft ze dan weer nooit een probleem mee.

33
21 januari om 13:55
Pup kan geen rust vinden
 Pagina 1 | 2

" Je kunt hem laten aanwennen om alleen in de bench te verblijven. Begin met 10 minuten en laat hem maar janken. Je kunt muziek aanzetten, zodat ze niet alles hoort. Na 10 minuten kamer binnekomen en deurtje open. En dan begroeten. Dat iedere keer 10 minuten langer. Succes en hou vol. " mieke  Janken staat voor paniek!!! Heel slecht plan om te adviseren.

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^