Loslopende vechthonden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LisanneLisanne

honden foto van Lisanne

"


Ik gelukkig nog niet maar kennisen van ons dus wel ,denk je dat ik een risico gaat lopen en denken ohh t is deze stafford vast niet geweest?
Nee ik ga er voor aan de kant en vermijd de plekken waar ze rond lopen
En de honden zoals de sint bernard is een super lieve hond en t vrouwtje heeft hem goed in bedwang dus dan laat ik haar er gewoon in de buurt komen
De eigenaren van de staffords die hier wonen schaffen zo`n hond aan omdat je dan stoer bent ,maar opvoeden er naar om kijken ho maar en als ze dan een klein hondje pakken is t te laat
Dus waarom zou ik t opzoeken en denken nee deze doet vast niks "


Maar als iemand anders dan aanbied om eens bij haar te komen kijken, zeg je ook direct nee.
Dus het maakt niet uit of ze wel of niet opgevoed zijn, je wil het sowieso niet.

Dat je het niet opzoekt , kan ik opzich wel bij, maar direct discrimineren vind ik toch iets anders..

Mijn eerste hond ( kruising rottweiler/leonberger ) is eens gepakt door een jack russel.. Van haar oren tot haar neus het vel eraf getrokken...

Gelukkig zijn het altijd de grote honden die het doen toch??? ... laatste keer dat ik keek was een jack russel klein. staffie's zijn ook niet zo groot trouwens

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Loslopende vechthonden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Samira & *Daya* † R.I.P ShakiraSamira & *Daya* † R.I.P Shakira

honden foto van Samira & *Daya* † R.I.P Shakira

"

Maar als iemand anders dan aanbied om eens bij haar te komen kijken, zeg je ook direct nee.
Dus het maakt niet uit of ze wel of niet opgevoed zijn, je wil het sowieso niet.

Dat je het niet opzoekt , kan ik opzich wel bij, maar direct discrimineren vind ik toch iets anders..

Mijn eerste hond ( kruising rottweiler/leonberger ) is eens gepakt door een jack russel.. Van haar oren tot haar neus het vel eraf getrokken...

Gelukkig zijn het altijd de grote honden die het doen toch??? ... laatste keer dat ik keek was een jack russel klein. staffie's zijn ook niet zo groot trouwens "


Er word mij niks aangeboden niemand die tegen mij zegt met een stafford kom maar eens langs met je chi

Maar verder ben ik klaar met deze eindeloze discussi zal wel nooit begrepen worden omdat je zo`n kleine kutkeffer heb

honden page profiel Samira & *Daya* † R.I.P ShakiraSamira & *Daya* † R.I.P Shakira

honden foto van Samira & *Daya* † R.I.P Shakira

En dan nog als ik bij iemand langs gaat met wel een betrouwbare stafford ?
Dan is dat nog niet de stafford die hier los lopen

En die zijn absoluut niet betrouwbaar dat kan ik je zo wie zo melden
Praat namelijk nogal veel met andere honden eigenaren die wel een nare revaring hebben gehad met zowel eigaanr als hond

En nu ben ik klaar met deze discussi

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

kom op meiden, mooi blijven discuseren, er hoef niet naar elkaar gegooid worden, ik heb ook mijn berichtjes neer gezet met mijn belevenissen.

en er mag best op een goede manier over gediscuseerd worden. ga nou niet gelijk roepen, met vechthonden of k..t honden. nergens voor nodig.

meestal is het opvoeden een probleem, de regel als je een hond aan ziet komen die aangelijnd is, houd je of je hond bij je, of je lijn hem ook aan, heeft niets te maken met aanlijngebod of niet.

dat is een regel die iedere hondeneigenaar in acht moet nemen, is het zo dat er los gelopen wordt, okee, maar zie je de andere kan aangelijnd, houd je hond dan even onder appel, zo ontstaat er nimmer ruzie.

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

OMGANG OP HET FORUM

HP stimuleert het respectvol reageren naar elkaar. Neem daarom ook gezamenlijk de verantwoording om de site leuk, leerzaam en gezellig te houden. In je emotie kun je soms iets te fel overkomen. Dit kun je voorkomen door de tijd te nemen om je mening goed te forumleren en eerst je bericht nog eens goed door te lezen voordat je op de reageerknop drukt. Afbranden draagt niet bij aan een constructief gesprek en jaagt mensen weg, dat willen we graag voorkomen omdat de insteek is om zoveel mogelijk honden en baasjes te helpen. Wij zetten dan ook waar nodig een moderatormelding in om mensen hieraan te herinneren, maar stimuleren ook dat leden elkaar hier netjes op aan spreken.

honden page profiel Anne met Ike en JackoAnne met Ike en Jacko

honden foto van Anne met Ike en Jacko

" kom op meiden, mooi blijven discuseren, er hoef niet naar elkaar gegooid worden, ik heb ook mijn berichtjes neer gezet met mijn belevenissen.

en er mag best op een goede manier over gediscuseerd worden. ga nou niet gelijk roepen, met vechthonden of k..t honden. nergens voor nodig.

meestal is het opvoeden een probleem, de regel als je een hond aan ziet komen die aangelijnd is, houd je of je hond bij je, of je lijn hem ook aan, heeft niets te maken met aanlijngebod of niet.

dat is een regel die iedere hondeneigenaar in acht moet nemen, is het zo dat er los gelopen wordt, okee, maar zie je de andere kan aangelijnd, houd je hond dan even onder appel, zo ontstaat er nimmer ruzie. "


Volledig mee eens Willemijn, hir worden ze ook teruggeroepen als we merken dat andere mensen vanop afstand al paniekeren als ze mijn musketiers zijn aankomen ;-)

Maar ik herinner me niet er ook maar iemand Samira haar hond of een andere kleinere hond een k**keffer heeft genoemd O-)

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

samira jij heb je oordeel klaar over bepaalde rassen, maar wil toch niet zeggen dat ze allemaal ze zijn, en jij bent nu echt aan het discrimineren hoor sorry. bah word en beetje moe van je met dat eeuwige negatieve gedoe over bepaalde rassen en mensen. ik heb ook die jij noemt k.tkeffers. mijn vriend heeft er 7 en een grote bulldog. en die leven allemaal nog. de bulldog loopt zelf met de chihuahau,s in zijn bek. en die hebben geen gaatjes van tanden en geen trauma.
dus niet iedere pitt ,staf of wat sommige onder vecht honden verstaan zijn slecht hoor.
sorry. kan hier best wel boos om worden. van ieder soort hond heb e goed en slecht. hoeveel chihuahau,s, bijten niet als ze maar denk dat je in de buurt komen en gillen en keffen, meer dan valse vecht honden denk.daar zitten ook kleine pitjes bij hoor. maar stop nu eens met dat eeuwige oordelen van je.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

laten we de honden even buiten beschouwing laten. het ging er om dat topic opener, bang is. en dat ze het vervelend vind dat als er een aanlijngebod is dat de honden los naar haar toe komen, het maakt niets uit wat voor hond het is.

het is vervelend als je met een aangelijnde hond loopt er een andere hond voor je opdoemt, zelfs als ik met bamse loopt kort aangelijnd, en er komt een ukkepuk bij mij in de buurt of wat voor hond dan , is het eerste wat ik zeg......nee wilt u uw hond bij uw houden, dat is toch niet erg ? en begripvol toch ook. ik ben niet bang dat mijn hond gebeten wordt, maar wel dat IK een koprol of languit gaat. als er een hond naar me toe komt gerend en bamse blij en onbesuisd daar in mee gaat, vandaar, mooi bij je houden, of terug roepen als je een hond ziet aankomen die aangelijnd is.

en het maakt niet uit wat voor hond er aan komt. :-D

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Hier in de gemeente hebben we groot gebied waar paaltjes staan dat honden aangelijnd uitgelaten moeten worden en ze lopen er allemaal lekker los...Nu, als er een probleem is dan spreek je eigenaar toch gewoon op een beleefde manier aan en blijf je glimlachen,ik ben gisteren tijdens wandeling moeten gaan lopen voor een herder dat beest liep gewoon achter mij aan niets kwaad in de zin maar ik zag alleen allerlei doemgedachten passeren,heb mezelf samen met pup verstopt en dan een paar tikken tegen mijn eigen hoofd gegeven,mensen fokken alles op en op de duur sta jezelf zo stijf van de schrik,straks weer wandelen en als ik herder tegenkom ga ik relax mijn pup leren kennismaken,je ziet baasje kan ook wat opvoeding gebruiken haha :-D :-D :-D

honden page profiel Kimmz en LizaaaaKimmz en Lizaaaa

honden foto van Kimmz en Lizaaaa

amen willemijn

honden foto van Marie-Rose & Tibootje (RIP) + Freya'tje

Ik wil maar even zeggen dat ik het heel spijtig vind dat er altijd wordt gesproken over die "vechthonden". Ik wandel wekelijks met Staffies en je kan je geen lievere honden voorstellen ! Bij elk ras zijn er die niet goed reageren op andere honden, maar dan is het aan de eigenaar om er voor te zorgen dat er niets kan gebeuren ! Ik ben zelf ook iemand die soms angst heeft van loslopende honden, Tibo is immers al aangevallen en dan niet door een Staffie maar door een Newfoudlander, dit omdat de baas het niet nodig vond te reageren en zijn hond bij zich te houden. Maar geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om daarvoor de schuld te geven aan de honden, wel aan de bazen !

Enne, ik ken iemand wiens Staffie vreselijk is toegetakeld door een Bouvier, terwijl de Stafford zich echt overgaf. Gelieve dus alle honden niet over dezelfde kam te scheren, hoe gefrustreerd men ook is ! Ik word altijd boos op de schuldigen en dat zijn en blijven de eigenaars !! Trouwens, ik heb meer problemen met de kleine honden in mijn buurt dan met de grote, want die vinden het altijd nodig om Tibo proberen te bijten. Maarja, een kleintje mag dat zeker O-)

Wat elk ras betreft heeft het gewoon met opvoeding te maken !! Ik kan dus enorm boos worden op mensen die een ras zomaar slecht maken !! Dat zou hetzelfde zijn als zeggen "die mens heeft iemand vermoord, dus die andere zal dat ook wel doen !". Nuja, wat mensen betreft heb je wel meer kans om een slechte tegen te komen :-D

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

" Ik wil maar even zeggen dat ik het heel spijtig vind dat er altijd wordt gesproken over die "vechthonden". Ik wandel wekelijks met Staffies en je kan je geen lievere honden voorstellen ! Bij elk ras zijn er die niet goed reageren op andere honden, maar dan is het aan de eigenaar om er voor te zorgen dat er niets kan gebeuren ! Ik ben zelf ook iemand die soms angst heeft van loslopende honden, Tibo is immers al aangevallen en dan niet door een Staffie maar door een Newfoudlander, dit omdat de baas het niet nodig vond te reageren en zijn hond bij zich te houden. Maar geen haar op mijn hoofd die eraan denkt om daarvoor de schuld te geven aan de honden, wel aan de bazen !

Enne, ik ken iemand wiens Staffie vreselijk is toegetakeld door een Bouvier, terwijl de Stafford zich echt overgaf. Gelieve dus alle honden niet over dezelfde kam te scheren, hoe gefrustreerd men ook is ! Ik word altijd boos op de schuldigen en dat zijn en blijven de eigenaars !! Trouwens, ik heb meer problemen met de kleine honden in mijn buurt dan met de grote, want die vinden het altijd nodig om Tibo proberen te bijten. Maarja, een kleintje mag dat zeker O-)

Wat elk ras betreft heeft het gewoon met opvoeding te maken !! Ik kan dus enorm boos worden op mensen die een ras zomaar slecht maken !! Dat zou hetzelfde zijn als zeggen "die mens heeft iemand vermoord, dus die andere zal dat ook wel doen !". Nuja, wat mensen betreft heb je wel meer kans om een slechte tegen te komen :-D "


mooi gezegd

honden page profiel ..

honden foto van .

.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Een hond is een hond, groot of klein.
Als er iets misgaat ligt het aan de opvoeding, uitzonderingen daargelaten.
In het geval van TS is er nog niet eens iets misgegaan.
En laten we ajb niet overgaan tot hardere taal als we ons niet begrepen voelen.
Dan lukt het nl helemaal niet meer.

honden page profiel lorenzolorenzo

honden foto van lorenzo

Wat ik begrijp uit je verhaal zijn het er nogal veel en ze zijn allemaal fout,herders pitbulls en staffies.Je wilt de eigenaren niet aanspreken omdat ze net als de honden zijn.

Hoe ik het zie ben je nogal bang voor deze honden en heb je er een oordeel over.
Zou het niet zo wezen dat jouw angst een oordeel geeft terwijl deze misschien ongegrond is?
Ik ben het er wel mee eens dat de honden aangelijnd moeten zijn als dit er staat,maar ik denk dat bijna iedereen daar zijn hond los laat lopen en dat de rassen waar jij bang voor bent jouw opvallen.

Ik heb de andere reakties niet gelezen.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Samira om nog even op jou te reageren, je zegt dat je niet begrepen wordt omdat je een k.keffer hebt maar volgens mij vergeet je even dat zowel ik, caitlin en mirjam ook een chi hebben/ hebben gehad en dus goed weten waar we over praten uit onze eigen ervaring.

Dat je je honden niet laat met honden die je niet vertrouwd snap ik helemaal, je zou wel gek zijn om ze dan bij elkaar te laten maar je bent niet fair als je alle honden van een bepaald ras over 1 kam scheert en dat is nou net wat je wel doet.
Bij deze nodig IK je wel graag uit om een keer met je chi's langs te komen en kennis te maken met mijn broertje zijn Canecorso van 65 kilo en met de staff van mijn neefje.

honden page profiel May May

honden foto van May

Mijn lieverd is Zondag gebeten door een chi in de neus, en toch is de mijne Amstaffx Rotweiler van 42 kg, mijn hond zat aan de riem en de chi liep los, alle honden kunnen bijten volgens mij
en dan ben ik nog blij dat de mijne niet de tegenaanval inzette maar mij aan bleef kijken met een kop van Waarom doet ie dat nu?

honden page profiel 3 draken 3 draken

honden foto van 3 draken

" @ Jeroen: Daar ben ik dus ook altijd een beetje de weg kwijt. Als ik zie hoe vaak Demon door de "kleine rassen" op z'n plek is gezet, lijkt het totaal onnodig om zo panisch te doen. Als er een Deense Dog aan komt til ik mijn herder toch ook niet op, of loop ik om O-)

Daarnaast zijn loslopende honden waar dat niet mag altijd "vervelend". "


niet ik til wel me mechel op als ik een grote vechthond aan komt ben als de dood dat er wat gebeurt O-)

nee zonder dolle ik vind niet dat alle grote honden zoals staffies bullen en herders als "gevaarlijke vechthonden" hoeven afgeschreven worden.
Tuurlijk is het vervelend als je ergens loopt waar ze niet los mogen en er komen honden aangerend maar wat de meeste al zeggen gewoon een melding van maken en desnoods ergens anders lopen en dan niet opzoeken

honden page profiel willywilly

Hoi, nou ik heb nogal wat losgemaakt met de term , vechthonden en dan ook nog de type hond erbij , gisteren heb ik al gezegt dat ik spijt heb van de term maar dat schijnen de mensen die op dit programma zijn niet te lezen dat vechthonden blijft maar doorgaan , ik heb gisteren al gezegt dat de term vechthond van een mevrouw hier uit de buurt komt die zelf een pitbul heeft en die mij vertelde dat haar vriend deze vechthond heeft gekocht maar dat zij zelf graag een kleiner hondje wilde hebben , volgens mij is ze zelf als de dood voor haar eigen hond en toch laat ze hem los lopen. Ik hoop nu dat jullie die term vechthond eens kunnen vergeten , het gaat mij erom dat ik ook gewoon mijn hondje wil uitlaten aangelijnt en ik verwacht ook dat als er een aanlijn plicht is dat de andere eigennaren hier ook gehoor aan geven , dat was de bedoeling van het eerste bericht en natuurlijk begrijp ik dat als je dat over vechthonden hebt , en jou hond is een pitje dat je jezelf gelijk aangesproken voelt.
Ik wilde alleen aandacht vragen voor mensen zoals ik die een hond aan de lijn hebben, en die dan constant geplaagt worden door honden met eigenaren die loslopen op plekken waar het niet is toegestaan , ik ben een vrouw van 65 jaar en echt niet bang voor grote honden , zolang ik die ken is er niets aan de hand , maar komen eruit het niets dit soort honden op mij af stormen dan vind ik het echt niet fijn,Zoals gezegt ik ben niet bang voor grote honden zolang ik die ken .Mijn man is 2 jaar geleden overleden en dit hondje is mijn alles ,Mijn dochter heeft zelf een grote rotweiler die ruim 50 kilo weegt , dat is dus geen klein hondje , maar daar speelt mijn shi shu diddl mee en ik ben me ervan bewust dat als ze bovenop mijn hondje gaat zitten dat het dan einde oefening is , maar dat is bekent terrein en dus geen vreemde hond ik hoop dat jullie het begrijpen maar laat mijn vorige uitdrukking nu maar varen , het gaat mij om het andere probleem het uitlaten aan de lijn dus maak er geen ruzie om . Zelf heb ik geprobeert met de eigenaar te praten en dan word ik meteen aangevallen en beschimt dus vandaar de uitdrukking AANVALLEN want dat is wat deze eigenaar doet net als zijn hond . gr

honden page profiel MarcellaMarcella

honden foto van Marcella

wat vervelend.. dan krijg je roedel gedrag he...
en anders een brief schrijven naar de gemeente of langs de politie gaan.. iedereen hoort er gewoon te mogen wandelen

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

dat snap ik hoor willy...
we zijn hier allemaal gek op onze hondjes, dus zijn nog wel eens snel uit te lokken tot een discussie...

je hebt ook helemaal gelijk, die honden moeten daar aan de lijn, klaar..en jij moet er ook rustig kunnen wandelen zonder last van loslopende honden te hebben.
ik kreeg in het begin alleen het idee dat het jou meer stoorde omdat het gevaarlijke honden zijn, en dat het hier meer om type honden ging, dan het feit dat jij daar niet met je hond kan lopen.

als de eigenaren niet meewerken kun je denk ik alleen maar meldingen bij de politie maken om toch iets te doen, of bij de gemeente...totdat ze knettergek van je worden en actie ondernemen! ;-)

ik hoop dat het goed gaat komen willy :-)

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi ••

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Erg vervelend. Ik zou toch de eigenaren aanspreken, sowieso om aan te geven dat je het niet prettig vindt dat zij hun hond(en) los laat/laten lopen waar dat niet mag. Wie weet raak je toch op een positieve manier aan de praat en leer je de hond/honden kennen, waardoor de volgende ontmoeting niet meer zo vervelend is.
Werkt dit niet, dan zou ik een ander plek zoeken om te gaan wandelen, want ik denk niet dat de politie of gemeente zoveel kan/gaat doen.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

om even in te haken op ellun, misschien werkt dat nog wel beter...
geef eens een complimentje over hun hond, vraag wat..iets van goh wat een mooie hond zeg, hou oud is hij/zij...en wat voor ras is het precies?
een complimentje over zn hond vind iedereen leuk :-) en dan pas proberen even voorzichtig uit te leggen dat jij enorm last hebt van de loslopende honden...
misschien is dat een betere tactiek dan meteen beginnen over het loslopen, je hebt gelijk, absoluut, maar juist da krijg je dat mensen zoiets hebben van: pfff, zeikerd, maak ik zelf wel uit...
eerst even paaien, en dan is er misschien een stuk meer begrip van de andere kant!

honden page profiel ..

honden foto van .

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

Nou ik wil toch ook ff reageren hier 2 staffords rond de 25 kilo en twee kruisings dwerpinscher rond de 3 kilo.


Ik bergrijp echt wel dat mensen hun kleine hondjes niet bij een vreemde stafford laten lopen DOE IK OOK NIET!
Geen haar op mijn hoofd wat dat gaat uitproberen!
Discriminatie of niet.

Ik laat mijn staffords ook omgekeerd niet bij vreemde andere honden gewoon voor extra veiligheid.
Ik wil 2 vechtende honden niet uit elkaar hoeven "proberen" te halen.

Ik wil er ff bij zeggen dat ik al 15 jaar staffords heb en al genoeg situaties heb meegemaak.
Ik vind gewoon dat je als eigenaar van een hond je verantwoordelijkheid moet nemen ten alle tijden.
Ook wat betreft het loslopen je hond hoort aangelijnt te zijn binnen de bebouwde kom KLAAR.
Kom ik mensen tegen wat hier K*K aan hebben laat ik hun dat wel ff duidelijk weten en anders gaat er een belletje naar handhaving.

Monique (Gast)

Ik vind dat in een niet losloopgebied honden aangelijnd moeten zijn.
Ben ook eigenaar van 2 staffords en laat mijn honden nooit loslopen bij vreemde honden.
Ik hou zelfs mijn honden aangelijnd in een losloopgebied
waar andere honden los lopen,een kwestie van weten waar ik mee loop en het korte lontje kennende
van mijn honden.
Ik zou ook niet lopen op een plaats waar er onopgevoede buurtende honden lopen van hetzelfde
kaliber als die van mij.

honden page profiel lutlut

honden foto van lut

Ja willy,soms kan een bepaalde uitdrukking nogal wat reactie uitlokken op dit forum he,ben daar in het begin ook wel van geschrokken en wik en weeg mijn woorden alvoor ik iets post ;-) Ik kan me heel goed voorstellen dat het niet fijn is om tijdens een wandeling op de toppen van je tenen te moeten lopen omdat regels niet gerespecteerd worden,mijn pup van zes maand een amerikaanse cocker ziet er heel lief uit maar tegenover andere honden groot of klein heel afstandelijk,meteen blaffen en grommen,hier gaat aan gewerkt worden met hondenschool want dit gedrag kan en wil ik niet bij mijn hond.Onlangs kwam er een meneer tijdens de wandeling met zijn aangelijnde pup even kennismaken en ik heb meteen duidelijk gezegd dat hij niet aangenaam is in kennismaking en die mijnheer nam zijn pupje even andere kant,als iedereen een beetje verdraagzamer en een tikkeltje vriendelijker zou zijn dan zou de omgang met anderen al veel prettiger zijn he O-) Zo meteen al een mooie kerstboodschap de wereld ingestuurd,haha ;-)

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Tjonge jonge wat een discussie weer!
Ten eerste iedereen weet dat bepaalde honden bij bepaalde mensen meer in trek zijn.
En zijn niet de beste comb. en zo krijg wel situaties xoals de ts beschrijft!!
Ik vind het ook raar dat mensen zich meteen aangevallen voelen.
Waarom ook jullie weten dat er deze situatiss gewoon zijn,dat het woordt vechthond genormd wordt is ook te danken aan dit doort mensen!
Een hond is een hond is natuurlijk waar maar een.mens is een mens??
Er zijn nogal verschillende honden....of er nu een chi of een golden.mijn schnauzer pakt is een groot verschil,laat staan een amstaf.
Of een chi jou staff pakt of een amstaf van dat beruchte volk ik denk dat je toch liever een chi wilt hebben.

Nog een vraag aan Willy!
In je profiel staat over een drachtig hondje....weet nuet wanneer je je profiel hebt aangemaakt.....maar je hondje had nu al pups moeten hebben.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Goh Willy, wat fijn dat je hier terugkomt en het zo duidelijk uitlegt. :-D
Ik ben het met je eens dat honden aangelijnd moeten zijn waar het verplicht is.
Zoals ik al eerder schreef, toen de mijne nog niet los kon, ergerde ik me ook aan baasjes van honden die maar om Santa heen bleven springen. Ik kreeg Santa dan nl niet meer mee.
Het enige wat ze riepen van 50 m. afstand was 'ze doen niks hoor'!
Na de 3e keer ben ik kwaad geworden, niet voor herhaling vatbaar hier, maar het kwam erop neer dat ze hun hond bij zich moesten houden, niet omdat ik bang was maar omdat het rete irritant is met een hond die je aan het trainen bent.
Misschien is Jeroen idee iets, heel positief beginnen, luchtig praatje??

honden page profiel willywilly

Om te beginnen over het ingesprek gaan, ik heb alles geprobeerd ook verteld dat ik het niet prettig vind als hun hond met veel geweld op me af komt stormen.En dan krijg je inderdaad dat aanvallen in woorden, die heel naar overkomen, die schelt partijen en die bedrijgingen die komen dan hard aan , en dan heb je alleen maar gevraagt om hun hond bij zich te houden en aan te lijnen.
Ook vind ik dat ik verkeerd heb gereageerd wat betreft alle honden over een kamp te scheren maar als je net van buiten komt en je word gevolgd door een Pitbul die bijna je hek van de tuin eruit rent , oke toen was ik erg gespannen en ben toen meteen achter de lap top gaan zitten om te proberen hier een oplossing voor te vinden , en eerlijk gezegt om mijn gif te spuien (eerlijk is eerlijk) en dat ik hier andere honden bezitters mee heb gekwetst , dat spijt me dan oprecht.

Even terug koment op die loopse pup, (ZO KUN JE ZIEN HOE GESPANNEN IK WAS) die teef was van mijn vriendin die hier ook woont en ook constant lastig gevallen word door die loslopende honden, zei kon geen andere uitlaatplek zoeken omdat de teef niet ver van de pups wilde gaan ze had er trouwens 3 hele mooie prachtige pups , alle 3 hebben ze een heel goed gezin gevonden die er verschrikkelijk gelukkig mee zijn.

Jullie of meerderen hebben mij aangeraden de gemeente in te schakkelen en het van die loslopende honden door te geven , maar ik hoop nog steeds dat ik het gewoon met een gesprek kan doen en als dit echt niet gaat lukken dan zal ik de gemeente echt gaan aanspreken , dan moet het maar maar liever niet ik wil echt geen verrader zijn dit zal alleen gebeuren in uitterste nood. gr willy

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Loslopende vechthonden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: met wat belonen jullie?
^