Single en een hond mogelijk ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel GerardGerard

honden foto van Gerard

Ik ben single; 2 honden, 2 katten en regelmatig 2 logeerhondjes (van mijn ex). Als de logeertjes er zijn en ik ben alleen is het stressen geblazen en kom ik nergens aan toe.
Met gewoon mijn honden is er geen probleem. Ze kunnen lang in de bench dus ik ga gewoon naar mijn werk. Ik neem ze wel minimaal 1 x per dag met de fiets mee en dan fietsen we een half uur tot 3 kwartier (niet te snel tempo). Dat gaat super goed hoor.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Single en een hond mogelijk ? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel SjefSjef

tuurlijk kan dat, ik ken er genoeg. zorg alleen dat als je werkt dat je tijd hebt om tussendoor uit te laten of dat iemand anders dat voor je doet dan

cinneke (Gast)

ik heb drie hondjes en ben ook single en ook geen kinderen.ben nu momenteel wel thuis.maar vriendin van mij heeft ook hond ook alleen ook geen kids de hond heeft vertrouwde plek in benche die open staat natuurlijk en hondenmand haar hond kan binnen en buiten via hondenluik tuin is goed afgesloten krijg zijn brokken en als echt heel warm is twee kommen met water en de hond doet het perfect goed wel doet hij wat gek van blij zijn als ze thuis komt

honden page profiel Lindsay, het baasje van RamboLindsay, het baasje van Rambo

honden foto van Lindsay, het baasje van Rambo

Ben ook single en heb een hond. Ik vind het wel een hele omschakeling van leven, wel een goede omschakeling dan, het bevalt me prima. Ik werk 6 uur per dag en dan kan hij prima alleen zijn (heb een volwassen hond) als ik langer werk komt mijn moeder hem tussendoor uitlaten, maar je zou ook een hondenuitlaatservice kunnen regelen of dagopvang als je financieel dat lukt. Ik laat hem sowieso zelf wel 4 keer per dag uit.

honden foto van anja jordy ivan tim en ons hondje simba <3  <3

singel 3 kinderen en een hond hahaha af en toe lastig maar lukt wel als je genoeg tijd hebt

honden page profiel HawkHawk

Is het ook mogelijk om als vrijgezel een puppy te kopen als je werkt? Ik zou voor een honden oppas kunnen betalen. De puppy is dan alleen overdag alleen. `s ochtends zou ik hem zelf uit laten en na werk tijd en voor het slapen natuurlijk.


Wat ik mij af vraag is of een fokker wel een puppy mee geeft aan iemand die vrijgezel is? Weet iemand of fokkers dan een puppy mee geven? Ik heb op een site gezien dat je een hele lijst in moet vullen.

Ik denk zelf...als ik er neer zet dat ik vrijgezel ben en werk en een oppas moet regelen voor de middag dat ik geen pup mee krijg.

Kan iemand hier antwoord op geven.

honden page profiel Cindy & JaydenCindy & Jayden

honden foto van Cindy & Jayden

" Is het ook mogelijk om als vrijgezel een puppy te kopen als je werkt? Ik zou voor een honden oppas kunnen betalen. De puppy is dan alleen overdag alleen. `s ochtends zou ik hem zelf uit laten en na werk tijd en voor het slapen natuurlijk.


Wat ik mij af vraag is of een fokker wel een puppy mee geeft aan iemand die vrijgezel is? Weet iemand of fokkers dan een puppy mee geven? Ik heb op een site gezien dat je een hele lijst in moet vullen.

Ik denk zelf...als ik er neer zet dat ik vrijgezel ben en werk en een oppas moet regelen voor de middag dat ik geen pup mee krijg.

Kan iemand hier antwoord op geven. "

Een goede fokker, zeker bij honden met een stamboom, zal altijd vragen naar jouw woon/werk situatie. Het is afhankelijk van de fokker of hij/zij het ziet zitten om jouw een pup te verkopen.
Het is misschien niet leuk wanneer je hierom geen pup krijgt, maar aan de andere kant vind ik het persoonlijk toch best bijzonder wanneer een fokker een pup zomaar verkoopt zonder dat het hem/haar iets interesseert waar de pup terecht komt. Je moet je dan denk ik afvragen of de fokker wel helemaal te vertrouwen is....
Wanneer je een duidelijk en goed plan hebt over hoe je het aan wil pakken en zorgt dat je verlof hebt voor de eerste weken en mogelijk daarna zoveel mogelijk toch thuis bent, is het misschien wel te doen en is er misschien wel een fokker die daarmee akkoord gaat....maar de opvoeding van een pup vergt veel tijd! Wij hebben zelf 2 en 3 weken verlof opgenomen dus bij elkaar zijn we 5 weken thuis voor onze pup.
Je kunt het proberen, wanneer jij je goed voorbereid kan het zomaar zo zijn dat een fokker dat wel zit zitten hoor :-)

honden page profiel Antoinet & LunaAntoinet & Luna

honden foto van Antoinet & Luna

Natuurlijk moet je het goed voorbereiden als je als single een pup in huis krijgt. En inderdaad de eerste weken zolang mogelijk vrij zijn. Voor daarna een plan hebben liggen, opvang regelen enz.
Dat moet het echt geen probleem zijn. En ja je moet je leven aanpassen, veel regelen maar daar kies je voor. En je krijgt er zoveel voor terug.

Natuurlijk wil een fokker dat het beestje goed terecht komt maar met een gedegen plan moet het geen probleem zijn
En misschien moet ik dit helemaal niet zeggen maar wie zegt dat iedereen altijd de waarheid spreekt bij het kopen van een pup?

honden page profiel Cindy & JaydenCindy & Jayden

honden foto van Cindy & Jayden

" Natuurlijk wil een fokker dat het beestje goed terecht komt maar met een gedegen plan moet het geen probleem zijn
En misschien moet ik dit helemaal niet zeggen maar wie zegt dat iedereen altijd de waarheid spreekt bij het kopen van een pup? "
Ja dat klopt idd! Er zijn maar weinig fokkers die 3 sollicitatie ronders houden (is misschien ook maar beter ;-))....maar toch een fokker vraagt dit soort dingen natuurlijk niet voor niets. En als hij/zij ziet dat er écht goed over nagedacht is en de voorbereiding goed, zal het echt niet nodig zijn om erover te liegen ':-)

honden page profiel Antoinet & LunaAntoinet & Luna

honden foto van Antoinet & Luna

Ik denk dat het merendeel gewoon de waarheid spreekt want inderdaad met een goed doordacht en gedegen plan kan het ook best.
Maar ben je een of meerdere keren toch afgewezen ondanks het goede plan wat je in jouw ogen hebt dan weet ik het niet of je bij de derde keer helemaal de waarheid verteld.
Maar voorop staat dat de pups goed terecht moeten komen en dat kan heel goed bij een single!

honden page profiel QuintyQuinty

honden foto van Quinty

Hoi Hawk,
Heb je in jouw situatie al eens gedacht aan een oudere hond? Een pupje heeft nog zoveel aandacht en tijd nodig. Niet dat een oudere hond dat niet nodig heeft, maar zij slapen wel wat meer en zullen zich minder snel vervelen.

honden page profiel HawkHawk

Bedankt voor jullie antwoord. Dat is de reden dat ik graag een puppy wil. Ik vind het leuk om met ze bezig te zijn en ze langzaam zien op te groeien. Het hoeft niet perse een zeer jonge puppy te zijn. Een jonge hond van 6 maanden of 1 jaar vind ik ook goed.
En ik loop en fiets graag in de natuur en met een hond aan je zijde is dit ook leuk om te doen.

Op dit moment neem ik nog geen hond omdat ik een geschikte moment daar voor wil uit kiezen. Maar ik denk dat het wel lastig blijft met fokkers.
Ik heb de indruk dat het toch lastig blijft om een pup bij een erkende fokker te krijgen.
Het lijkt zo wat wel een ziekte als je vrijgezel bent, en graag een pup wilt. Ik hoop dat ik in de toekomst nog een puppy kan krijgen.

Ils (Gast)

Hallo. Ik ben 100% single, werk voltijds en eigenaar van 2 border collies en een sheltie. Dus ja, het is absoluut mogelijk! Ik heb hen allemaal af pup. Offer je jaarlijkse vakantie dat jaar op aan de periode dat je pup naar huis komt. Het maakt sommige dingen echt wel moeilijker maar het is niet onmogelijk. Zindelijkheid duurt meestal wel wat langer. Als ze pup waren gebruikte ik steeds een bench in combinatie met een puppyren. Nu als volwassen honden kunnen ze perfect een ganse dag alleen blijven, ook plasjes ophouden is voor een ganse dag geen probleem. De border collies gaan, om hen meer bewegingsmogelijkheid te geven, gedurende de dag wel in hondenrennen buiten, samen met de hondenrennen staat de garage een ganse dag voor hen beschikbaar. De sheltie zit een ganse dag in huis. Hou er wel rekening mee dat als je een ganse dag gaat werken, je bereid moet zijn om je vrije tijd grotendeels met je hond door te brengen. De hond buiten je werk dan ook nog eens alleen zetten gaat niet. Aangezien ik border collies heb en dus echte werkhonden staat bij mij ofwel schapendrijven of gehoorzaamheid dagelijks op het programma. En dit is dan nog eens bovenop de gewone dagelijkse wandelingen.  Dat is een concequentie waar je absoluut moet mee rekening houden. Kies vooral ook een hondje dat bij je levensstijl past en goed plannen.

honden page profiel John ReinartzJohn Reinartz

honden foto van John Reinartz

" Hallo allemaal,

Helaas kan ik niet alle mails persoonlijk beantwoorden, maar ik doe zeker wel wat met jullie reacties.

Ik had vannacht al op het forum gezet dat ik gastgezin word voor een organisatie die buitenlandse honden opvangt. Gisteren heb ik de voorcontrole gehad en ik ben goedgekeurd als opvangadres. :-)
Ik vang dus een hond op totdat hij geadopteerd word.

Vanmorgen kreeg ik bericht. Ik krijg een prachtige hond toegewezen die ook nog eens helemaal mijn smaak is. Ik mocht zelfs nog kiezen op welke hond ik wilde passen.(( Vraag mij af of het niet een beetje bewust is, want ik had gisteren naar een hond geïnformeerd die op deze hond lijkt. :-) )) Mijn contactpersoon is erg aardig. Ik heb een heel goed contact met haar.

Het voordeel van het feit dat ik gastgezin word, is het feit dat ik niet aan een hond vastzit. Ook heb ik nu geen baan en dus ben ik permanent beschikbaar voor zo'n hond en kan ik er achter komen of ik in de toekomst al dan niet zelf een hond aan wil schaffen. Mocht dit helemaal goed voelen, dan mag ik haar zelf adopteren, maar dan ga ik zeker wel wat op deze site krabbelen, want ik heb verder niemand met wie ik dit kan bespreken ( en soms is dat toch wel fijn ).
Mocht ik echt een hond aan willen schaffen, dan ga ik eerst uitgebreid op zoek naar meerdere opvangadressen, anders neem ik geen hond.

(( Ik heb al wel op een hond gereageerd bij een andere organisatie, maar ik ben blij dat die niet is doorgegaan, want anders had ik achteraf spijt gehad. ))

Ik ben blij dat ik nu wat rustiger ben, want ik was de afgelopen dagen helemaal hyper. Ik wilde echt graag een hond !!! Ik weet niet of jullie je dit voor kunnen stellen ? "

Hoi Hoi,

Kan me heel goed voorstellen hoe opgewonden je moet zijn, heb min of meer dezelfde opvoeding gehad, daarna getrouwd recent gescheiden, altijd honden gehad, na de scheiding (hond is met vrouwtje meegegaan) geen hond meer!!!
Ongeloofelijke leegte die je dan beleeft.
Ik werk 4 dagen per week 8 uur per dag, heb soortgelijke vraag op dit forum gesteld, dus antwoorden slaan ook  min of meer op mij.
Ik wens je heel veel plezier liefde en warmte met je adopiehond want als je van een schepsel dat krijgt dan is het van een hond!!

groetjes
John

honden page profiel BethBeth

honden foto van Beth

Ook hier 100% single met een hond. Ik werk voltijds maar offer veel van mijn vrije tijd op aan de hond. Je leven verandert wel wat : 's morgens vroeger opstaan, na je werk niet voor jezelf bezig zijn maar samen wandelen. Ik vind het prima te combineren en wil graag met de tijd ook nog een puppy erbij. Weliswaar zal ik dat combineren met mijn jaarlijks verlof. Als je er genoeg tijd in wil/kunt steken is het een prachtige verrijking van je leven. Ik zou Moon niet meer kunnen missen en heb ineens veel meer beweging dan vroeger :-)

honden page profiel Esther & ZoëEsther & Zoë

honden foto van Esther & Zoë

Hier ook single en een hond. Het is wel wat meer geregel dan wanneer je samen een hond hebt natuurlijk maar ik vind het prima te doen! Ik zie de tijd die ik in mijn hond stop niet als vrije tijd opofferen! Ik zie haar als mijn vrije tijd! Lekker samen wandelen en ander dingen ondernemen. De tijd na het werk is voor haar. Wil ik afspreken met iemand dan moet ze dus of mee kunnen of die gene komt bij mij..
Dagen die ik vrij ben spendeer ik ook zoveel mogelijk aan haar. Stappen enz zit er niet echt meer in, maar die tijd had ik sowieso wel gehad ;-)

honden page profiel linlin

honden foto van lin

Ik ben single en heb 4 honden, maar ben veel thuis. Ik snap dat je gastgezin wordt, maar heb je ooit een hond gehad? Als je nog aan het reintegreren bent, weet je nog niet waar en hoeveel je gaat werken. Stel je moet 1 uur reizen naar je werk? Kortom ik heb wat bedenkingen bij het verhaal. Je kan als gastgezin ook een jaar met een hond zitten.
Een hond uit het buitenland heeft speciale begeleiding nodig. ( ik ben ook gastgezin geweest voor nederlandse en buitenlandse honden). Als die begeleiding niet goed gaat, belandt de hond uiteindelijk in het asiel.

honden page profiel phylicia,scooby en bo  2doggiesphylicia,scooby en bo 2doggies

het ligteraan of je een grote of een kleine hond neemt
want als jee een kleine hond neemt kan je hem alleen thuis laten tenzij je voor een pup kiest dan kan je de eerste 2weken vrij vragen
met een grote hond kan je wel iemand regelen bijv een vriendin van je

honden page profiel Angie, Jolie †, Sooki en Pipa SkyeAngie, Jolie †, Sooki en Pipa Skye

honden foto van Angie, Jolie †, Sooki en Pipa Skye

Ik vind dit een beetje een rare vraag: uiteraard zijn er duizenden of zelfs miljoenen singles die honden hebben :-D

Of die allemaal zich die slimme vragen hebben gesteld die jij je stelt das iets anders :-D

Ik ben ook (weeral) vrijgezel en heb ervoor gekozen (als jonge vrijgezel: drie en half jaar geleden) om zelf een hond aan te schaffen zodat ik niet bang moet zijn dat als ik er samen met iemand neem... de hond bij die persoon zou blijven. Leid volgens mij naar meer problemen dan als je er één hebt als single :-) dan weet je dat het jouw hond is voor altijd ^^ niemand neemt mij mijn lieve schat af.

Ik ben nu aan het twijfelen of ik een tweede zou nemen. Ik wil het wel, maar ben bang voor de nadelen (kost + tijd + wat gaan potentiële partners daarvan vinden... één hond is één zaak, twee honden (en mss heeft hij er ook al één) is iets anders, niet?)

ps: ik werk van thuis uit, dus mijn honden zitten amper alleen :-D (ben ik trots op want heb ik zelf veranderd in functie van de hond)

honden page profiel Pauline, Punk en CosmicPauline, Punk en Cosmic

honden foto van Pauline, Punk en Cosmic

Ik ben single en heb drie honden. Werken hoef ik niet, doe wel vrijwilligerswerk maar da's max. 3 uur per dag en eventueel zouden ze dan nog mee kunnen. Verder, tja, je staat er helemaal alleen voor. Ik heb niemand in mijn omgeving die even de hondjes uit wil laten o.i.d. als ik het druk heb. Je past je leven er omheen. Soms is het lastig. Maar je krijgt zoveel terug.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Single en een hond mogelijk ? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 5 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: Tennisballen ...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^