Welke herder is voor ons wel/niet geschikt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

J. (Gast)

Wellicht zijn er hondenliefhebbers die ons van enkele tips kan voor zien.
Wij willen al een hele tijd een pup nemen. De komende maanden heb ik veel tijd om deze op te voeden.
Onze voorkeur gaat uit naar een herdershond.
Nu hebben we echter 3 katten, deze hebben een aantal jaren met een hond geleefd, maar ze zijn vrij schuw, dus een hond die ze constant achterna sjeest is niet geschikt.
Daarnaast willen we over een paar jaar wellicht kinderen, daar moet de hond ook goed op reageren.
We zoeken een herder die na verloop van tijd zeker zes uur alleen thuis kan zijn en daarnaast in de tijd dat hij alleen zit, niet constant blaft.
Heeft iemand een idee welke herder wel of misschien juist niet bij ons past?
Heel graag jullie hulp!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welke herder is voor ons wel/niet geschikt? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dat is niet zo makkelijk, herders zijn gezinshonden, kunnen ook met katten overweg, maar een pup is toch wat anders, die gaat inderdaad achter de katten aan, maar een goede verstandhouding met de katten kan opgebouwd worden. en in de toekomst kinderen ? ja dat zou ook moeten lukken. maar waarom een herder ? een golden retriever of labrador is zeer geschikt voor gezin . herders zijn wat gericht op de baas. heb zelf een duitse herder gehad, niets mis mee hoor. maar omdat jezelf zegt, in de toekomst, dus eerst de hond en dan de kinderen ? als je een hond goed opvoed, dan zijn er veel en meerdere rassen geschikt. volgens mij gaat je voorkeur uit naar een herder. en ja dan is de duitse herder de beste keus, een mechelaas is wat nerveuzer. je kan je ook gaan orienteren bij fokkers, kijk bij de duitse herder vereniging, en daar je licht eens opsteken, thuis komen bij herders, en dan gericht gaan kijken of je wel zo,n hond wilt hebben.

ja ?

willemijn

honden page profiel MireillevdwMireillevdwspeciaal aangestelde fokker

honden foto van Mireillevdw

Wij hebben zelf een Oudduitse herder en dat is echt een fijne hond.
Alleen loopt hij dus wel steeds onze kater Roy achterna en vind het erg leuk om met hem te spelen.
Maar iedere hond reageerd er denk ik weer anders op en het ligt denk ik ook wel heel erg aan het karakter van de kat. Hoe reageren hun op honden? Over het algemeen genomen zijn Oudduitsers gewoon erg lief voor andere dieren en honden en ik kan ook wel zeggen dat het uitgesproken kindervrienden zijn, al zullen er best wel eens minder vriendelijke 'exemplaren' voorkomen.... Maar bij welk ras is dat niet?
Wij hadden precies hetzelfde. Wilden graag een herder, maar wel 1 die goed met kinderen kan, omdat wij waarschijnlijk ook over een paar jaar aan kinderen willen beginnen. We hebben een fokker en 2 shows bezocht voordat Haakon bij ons kwam.
Op de shows viel het me echt op hoeveel (vooral jonge) kinderen er waren en hoe geweldig deze honden met kinderen omgaan. :-) Ook bij Haakon merk ik duidelijk het verschil als hij met volwassenen of met kinderen te maken heeft. Hij is echt helemaal niet lomp en heel lief met kinderen, terwijl hij tegen volwassenen zich soms nogal druk/lomp kan gedragen, maar hij is natuurlijk ook nog jong.
Ze hebben echt een heerlijk karakter. Haakon is voor ons ook gewoon een huishond, al trainen we op het moment wel gehoorzaamheid met m.
Haakon kan ook goed alleen zijn en ik vraag zo nu en dan ook aan de buren of hij zich weleens laat horen, maar nooit klachten!!! :-)
Hij gedraagt zich voorbeeldig, onze kanjer.
Wat wij ook enorm leuk vinden, is dat deze honden helemaal gek van water zijn. Sinds kort durft Haakon te zwemmen en hij is razend als hij het water in kan. Echt een heerlijk gezicht. :-)
Wat misschien leuk is om te weten:
De fokker van Haakon, heeft op het moment een nest van haar andere teef, Xantas en verwacht 27 juli pups van Imke (de moeder van Haakon) Xantas is een wat pittigere teef als Imke, maar ook zij komt steeds om knuffels als je op bezoek bent. :-D
Imke is echt een allemansvriendinnetje en ze verwachten, met de combi van de reu waardoor Imke gedekt is, hele lieve pups.
Hier is de site van de fokker.
http://www.molinohof.nl/
Op 28 juni is er een show die plaats vind op het terrein van onze fokker. Misschien is het een idee om daar eens een kijkje te gaan nemen.
Haakon gaat dan ook voor het eerst op show en doet mee aan 2 klasses; jonge honden klasse & fok- en nakomelingsklasse, al is de laatste klasse nog niet helemaal zeker, want tot nog toe zijn er 4 pups uit dit nest ingeschreven en om aan deze klasse deel te kunnen nemen moeten er minimaal 5 pups meedoen.
Dat is dus nog even afwachten.
Maar ik zou gewoon eens een keer een kijkje gaan nemen op 1 of meerdere shows of bij 1 of meerdere fokkers, zodat je een beetje een beeld hebt van het ras.
Er zijn wel fokkers die echte werkhonden fokken, maar daar zou ik als ik jullie was ook niet zo snel voor kiezen, of je moet er echt fors mee willen gaan trainen, maar wat ik hieruit haal is dat jullie gewoon een fijne huishond willen.
Wat ik overigens ook erg prettig vind aan de Oudduitser is het rustige karakter binnen en het energieke buiten.
Wel moet er natuurlijk flink mee gewandeld worden. Het is geen ras voor een blokje om (welk ras wel eigenlijk....), maar ik neem aan dat je daar al wel van op de hoogte bent, als het herders aangaat. ;-)

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Wat wil je verder met je hond doen?
Want als je hem 6 uur alleen gaat laten en niet wil hebben dat hij blaft (moeilijk aangezien het wel erg waakzame honden zijn dus ze zullen wel steeds aanslaan) zal je hem wel ervoor en erna flink moeten laten bewegen en ook geestelijk stimuleren.

En het liefst ook een cursus erbij volgens, niet gewoon een pupcursus maar echt een sport of G&G.

Waarom wil je graag een herder?

honden foto van Joyce, Koda, Skippy en Beertje:)

Als ik het goed lees en begrijp hebben de eisen die je graag in een herder ziet eigenlijk vooral te maken met de opvoeding van je hond.


Nu hebben we echter 3 katten, deze hebben een aantal jaren met een hond geleefd, maar ze zijn vrij schuw, dus een hond die ze constant achterna sjeest is niet geschikt.

Hierbij zul je je pup moeten leren dat de katten er gewoon bij horen en dat hij er niet achterna mag sjeesen. Wat eerder genoemt is, zorg voor een goede verstandhouding tussen hond en katten.

Daarnaast willen we over een paar jaar wellicht kinderen, daar moet de hond ook goed op reageren.
Dit ligt grotendeels hoe je je hond hier mee om leert gaan en je kinderen met je hond. Het probleem wat ontstaat tussen kind/hond heeft vaak te maken met opvoeding.

We zoeken een herder die na verloop van tijd zeker zes uur alleen thuis kan zijn en daarnaast in de tijd dat hij alleen zit, niet constant blaft.
Alleen blijven moet je opbouwen, tja en blaffen.... het zijn waakse honden je treft het of je treft het niet. Ik denk overigens dat dit voor elke hond geld ongeacht het ras. Daarnaast is een herder een hond die de roedel graag bij elkaar houd. Niet de beste hond dus om alleen thuis te zijn.

De dingen die je graag wilt bereiken met je hond zit een boel werk in. Naast het gewone opvoeden en trainen (het zijn namelijk wel honden die graag voor je willen werken anders gaan ze zich vervelen). Ik denk dat je voor je zelf moet bekijken of je dat wil.

Wij hebben zelf ook (kruising) herders (mechelse), en ze vragen veel tijd en energie. Maar de liefde en energie die je er in stopt krijg je er drie dubbel weer voor terug. :-)

Maar als ik jullie was zou ik ook nog even wat verdiepen in een aantal andere rassen.

honden page profiel

Ik stem in met wat Joyce zegt.
Hier zijn een paar herders die je mischien kan aanschafen.
bobtail goed met kinderen moet je wel tijd in steken
sheltie goed met kinderen wel vachtverzorging
duitse herdershond voorzicht met deze honden koop ze beter met een stamboom duitse herders zijn overgekweekt en zijn voiral vatbaar voor heupdisplasie, deze honden kan je wel zeer goed trainen.
schipperke goed met kinderen zijn zeer waaks en met hun tot 30cm grote hebben ze niet zo veel plaats nodig.
briard goed met kinderen moet je wel tijd in steken.
als je nog vragen hebt vraag maar
:-)

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

En wat als de toekomstige kinderen allergisch blijken te zijn voor de hond? Moet hij dan weg? Zelfde heb ik gezien bij een broertje van ons mecheltje Kody. Die is nu te koop op marktplaats.

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker

honden foto van Bianka

mmmm Herder hebben wel veel behoefte aan een roedel (zoals elke hond)
Die van ons kan zekers 6 max 8 uur alleen zijn, wat wij lever niet doen hooguit 4 uurtjes. Maar na die aantal uur moet je zekers wat met hem doen, anders heeft hij engerie te over en kan hij boefig (verveeld gedrag) vertonen, en loopt hij vaak te piepen (hij is geen sloper gelukkig). Maar dit is ook een questy van opvoeden, en dat kan zeer veel engerie en gedult vijgen, die tijd moet je wel hebben.

Persoonlijk vind ik de witte herder wel een van de wat rustiger type, de kort harige, heeft iets meer temprament. Maar heeft qua vacht verzorgen natuurlijk minder nodig.

Wij hebben qua kinderen geen last van onze Reu (ookal weegt hij 40) Hij benadert ze heel voorzichtig, zijn ze angstig dan laat hij ze, maar voelt hij dat het kan, dan kan het kind in questy een lik verwachten haha er heeft zelf een peuter van 1,5 in zijn saart gehangen, deed niks dan kijken wat hij daar deed, ookal vond hij het niet echt pretig. Maar dan nog dat heeft ook met karater te maken en opvoeding, vooral in het begin als pup.

Dus ik zal heel, heel veel info zoeken over heders, want het zijn roedel dieren, meesten zijn waaks en daar hoort blaffen bij (aangeven van bezoek of onraad) Die van ons balft alleen bij opwinding (tijdens spel) Maar hij is nog jong (14 maanden oud) En het kan nog komen. Misschien moet je veder kijken dan de herder.

Groetjes Bianka

Anoniem (Gast)

Hollandse Herder :-D O-)

honden page profiel {N}iki & {Y}uca...{N}iki & {Y}uca...

honden foto van {N}iki & {Y}uca...

@ Mike...
Zo'n dingen kun je nooit voorzien.
Kben als klein kind nooit allergisch geweest, toen zijn we verhuisd naar een ander dorp en daar was de allergie, zomaar uit het niets..

Je gaat nu toch geen hond nemen want stel je voor je kind word allergisch?
Stel je voor je neemt een hond en je rijd je dood?
Wat gebeurt er dan met de hond?
Dat vind ik een onzin reden om geen hond te nemen

Wel goed om er alvast over na te denken hoe je het wil aanpakken straks en een hond en een kind..Misschien kun je hem als pup al laten wennen aan kinderen zodat ze die gewoon zijn

honden page profiel MikeMike

honden foto van Mike

@ Niki

Het gebeurt zo ontzettend vaak dat mensen de hond weer wegdoen zodra er een baby wordt geboren. Als het geen allergie is dan is het wel te weinig tijd of de hond reageert niet goed op de baby. Je ziet dat zoveel op marktplaats.

Ik bedoelde het ook niet als een reden om geen hond te nemen, maar enkel als iets om over na te denken. J. spreekt zelfs over kinderEN

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Welke herder is voor ons wel/niet geschikt? " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^