Och arme Zoë

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ..

honden foto van .

Zoë deed gisteren zo uit het niets heel raar. Ze had een hommel te pakken gekregen bleek later.
Ze moet ook geprikt zijn, maar waar hebben we niet kunnen ontdekken :'(

Gisteravond was ze heel sloom, sliep veel, en heeft haar eten eruit gegooid.
Nu is ze weer als vanouds gelukkig.

Maar kan het eigenlijk kwaad? En wat doet zo'n hommel? Blijft de angel erin zitten?
Hadden we iets moeten/kunnen doen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Och arme Zoë" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Joke > Jimmy,Sjenna ,Floortje .Joke > Jimmy,Sjenna ,Floortje . 3 doggies

honden foto van Joke > Jimmy,Sjenna ,Floortje .

Het lijkt me dat Zoë door die hommelsteek niet lekker is geworden,ze heeft er denk ik,een allergische reactie op gekregen.

Een hommel kan meer steken net als een wesp,alleen een bij verliest zijn angel,dus er kan in ieder geval geen angel achter gebleven zijn.

Gelukkig dat Zoë weer opgeknapt is en meestal leren ze daar wel van om die beessies dan met rust te laten,heb ik met mijn honden ondervonden,hoop dat Zoë ook zo verstandig is :-D

Groetjes
Johanne



honden page profiel ..

honden foto van .

Dank je wel voor je antwoord Johanne. En ik hoop inderdaad dat ze er niet meer achteraan gaat.
Ik denk er altijd heel goed om, maar ja, zo zie je dan toch maar dat je het niet altijd in de gaten kan houden :'(

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Toen Saba er nog was hapte die heel veel naar insekten en is ook een paar keer geprikt door een bij en hommel. Hij piepte dan wel en was een korte tijd wat timide, maar werd er verder niet ziek van ofzo.
Hij leerde er trouwens helemaal niets van, bleef zijn hele leven gewoon op ze jagen.
Hij was dus een stuk koppiger dan de hond van Johanne hahaha

Groetjes Marianne

honden page profiel LiesbethLiesbeth 3 doggies

honden foto van Liesbeth

Arme Zoë,

Blij te horen dat hij weer aan het opknappen is :-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

Bamse is verleden jaar door honderden wespen gestoken, door een ondergronds nest. wat verstoord was door de grasmaaier, meestal zoeken wespen hoog een nest, maar door de warmte zat het nest in de grond. Bamse had geen antistoffen bij zich, daar was ze te jong voor, toen dat gebeurde zag ik bamse springen, en ik zelf had ook een paar wespen in mijn voeten te pakken, moest er nog om lachen, maar nog geen dag later is Bamse ontzettend ziek geweest, dacht echt dat ze het niet zou redden, ze had 42 graden koorts, en moest dan ook direkt aan het infuus. heel haar hals en hoofd zaten vol met steken, wespenangels. op mijn forum kan je zien hoe Bamse eruit zag. na tiendagen met corisone behandeld te zijn, had ze verschijnslen van geen orientatie gevoel meer. zeg er wel bij dat Bamse door HONDERDEN wespen is gestoken, dus niet door een he. na weken was Bamse weer de oude, en er geen restverschijnslen aan over gehouden. Bamse heeft nu voor de hele leven antistoffen opgebouwd, wil niet zeggen dat ze er niet naar van kan worden, maar aan dood gaan zal niet meer zo gauw gebeuren, toch altijd voorzichtig zijn, meestal is de ellende dat je het niet ziet. ik zag het ook niet.
en gelukkig is jouw hond ook weer hersteld.


enne de kong heb ik nog steeds niet, zou besteld worden, en nee zo,n grote maat moest eerst gemaakt worden. dus weer een week wachten, maar ik wil hem graag hebben hoor Zoe.

willemijn

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Dit vond ik op een site, was wel nieuwsgierig eigenlijk wat je allemaal kan doen,dus was verder gaan snuffelen.

Steken van bijen, hommels en wespen

Steken op het lichaam kunnen pijnlijk zijn, maar zijn in de regel niet gevaarlijk voor de hond. Als de angel er nog in zit, moet deze met een pincet verwijderd worden. IJsblokjes die in een doek gewikkeld zijn, verminderen de zwelling en verlichten de pijn. Ook kunt u Viatop® aanbrengen.

De hond heeft de neiging om naar alles te happen wat om hem heen zoemt. Indien uw hond per ongeluk bijv. een wesp heeft gevangen, haal dan de angel uit de steekplek en dep met azijn. Leg eventueel koude lappen tegen de plek om de pijn te verlichten.

Een insectenbeet op een 'verkeerde' plaats kan een gevaar zijn voor uw hond. Een steek in de mond (tong) of keel kan gevaarlijk zijn als de zwelling zo hevig is, dat de ademhaling wordt belemmerd. Ook in dat geval moet de angel verwijderd worden.

Als de hond moeite heeft met ademhalen, moet hij meteen naar de dierenarts gebracht worden, die een antihistaminicum toe kan dienen om verstikkingsgevaar te voorkomen.

Sommige honden zijn overgevoelig voor insectenbeten (allergische reactie) en kunnen last krijgen van een bult op het lichaam of een zwelling op de steekplek, maar ook braken, diarree, ademnood, rusteloosheid of apathie. Als deze verschijnselen zich voordoen, moet het slachtoffer meteen naar de dierenarts gebracht worden. Pas eventueel kunstmatige beademing toe.

Voor kunstmatige beademing zijn 2 methoden:

Borstbeademing Leg het dier op een stevige ondergrond. Plaats twee handen naast elkaar op de borstkas (achter de schouderbladen) en druk die gedurende 3 seconden krachtig in. Laat snel los, zodat er lucht wordt aangezogen. Wacht 2 seconden en herhaal dit, in totaal twaalf keer per minuut. Houd bij het indrukken van de borstkas wel rekening met de grootte van de hond en de sterkte van de ribben. Borstbeademing kan alleen worden toegepast, wanneer het slachtoffer geen borstwond of gebroken ribben heeft en er geen sprake is van gezwollen slijmvlies in de voorste luchtwegen. In die gevallen moet u gebruik maken van de volgende methode:

Mond-op-neusbeademing Voor sommige mensen is het misschien een onprettig idee deze vorm van beademing bij een dier te moeten toepassen. Bedenk echter wel, dat kunstmatige beademing een leven kan redden! Sluit de bek van de hond en trek de bovenlippen strak over de onderlippen heen, zodat er geen lucht kan ontsnappen. Plaats uw lippen over de neusgaten van de hond en blaas daar krachtig lucht in, gedurende 3 seconden. Controleer of de borstkas omhoog komt. Haal uw lippen weg en laat de lucht 2 seconden uitstromen. Herhaal dit twaalf keer per minuut. Het kan zijn, dat u dit 20 minuten moet volhouden, totdat deskundige hulp aanwezig is, de hond weer gaat ademen of duidelijk is overleden. U kunt aan de wijde pupillen zien, dat een dier is overleden. Een dier dat dood is reageert niet, wanneer u met een vinger voorzichtig een oogbol aanraakt.


Heb ik van de volgende site:

http://www.devrolijkeviervoeters.org/wetenswaardigheden6.htm#Steken%20van%20bijen,%20hommels%20en%20wespen

Weet niet hoe ik de link moet plaatsen ,dus maar gewoon zo :-D

Groetjes Marianne

honden page profiel ..

honden foto van .

Ik heb net de foto's gezien van Bamse, vreselijk!

Gelukkig is Zoë alleen s'avonds naar geweest, heel rustig, en ze had haar eten eruit gespuugd. Ik had haar wel voor de zekerheid mee naar bed genomen. Maar vanmorgen, niets meer aan de hand, net of er helemaal niets was gebeurd, ze is weer helemaal haar enthousiaste zelf :-D

Anders had ik de da gebeld hoor, die zijn gelukkig ook altijd in het weekend te bereiken.

En Marianne bedankt voor het verhaal en de link.

Wietske (Gast)

Hee!

Onze pup is voor een paar uur terug door een hommel gestoken en kreeg alles opgezet. We zijn toen snel naar de dierenarts gegaan waar hij 2 spuiten heeft gekregen. Als de hond inderdaad een allergische reactie krijgt kan het zelfs fataal worden. Hij had dikke ogen, een dikke snuit en zelfs de poten waren opgezet en hij had koorts. Gelukkig had hij geen ademhalingsproblemen (kan dus ook nog voor komen!) Maar na de spuiten speelde hij alweer binnen een uur, maar hij is er zeker goed ziek van geweest!

Groetjes

honden page profiel ..

honden foto van .

Ach gos wat sneu zeg. Dan schrik je je ook wel rot zeg als hij er zo heftig op reageerd.Hoop dat die weer snel de oude is.

Groetjes Marianne

Wietske (Gast)

Hee!

Bedankt voor de reactie, en hij is inderdaad al weer de oude. Na die twee spuiten nam de zwelling in de auto alweer af, en diezelfde avond nog stoeide hij alweer met onze andere hond!

Gelukkig maar! :-D

Groetjes Wietske

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

fijn dat je het nog even meld, gelukkig herstelt. zo zie je maar weer, een hond herstelt snel. hoop dat het niet meer gebeurt.

gr. willemijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Och arme Zoë" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
^