Sheltie zonder stamboom is ook gewoon een hond!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Het grote probleem is dat mensen met stamboomloze hondjes zich aangevallen voelen. Ze denken dat het nodig is om op te komen voor hun hondje. Daar gaat het gewoon niet om, het gaat om de keiharde feiten van een stamboomhond.

Ze vinden het ook nooit nodig verder te kijken, zich te verdiepen. Want dat zou 'verraad' zijn tegenover hun hondje.

Iedereen moet zelf beslissen of ze een hond met of zonder stamboom willen. Maar voordat je jouw mening wilt geven over stamboomhonden, weet dan eerst waar je het over hebt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Sheltie zonder stamboom is ook gewoon een hond!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden



PS: Voor de mensen die zonnodig Engels willen schrijven: Neem een opfris cursus. Als je het doet moet je het wel goed doen



:-D :-D :-D :-D :-D

Ach en de TS heeft gelijk haar openingstopic maar verwijderd.........Die stond toch niet in het engels? O-)

honden page profiel *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†*M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

honden foto van *M*A*C* en K*Y*L*I*E*†

@*~-Sammy-Ft -Jady- Ft -Bailey-~*

'k Vind het niet meer dan normaal. Als het om Shelties gaat en je hebt geen stamboek, dan heb je geen bewijs. Jij kunt je verhaal vertellen en het zal zeker wel kloppen... Maar als iedereen z'n verhaal moet komen doen en het ene klopt natuurlijk minder dan het andere... Kan niet he. De lijn die men dan zou moeten trekken zou in een heel vaag gebied komen te staan.

Niet leuk als je ergens aan mee wil doen en je weet dat het eigenlijk voor je hond zou moeten kunnen... Maar 't kan gewoon niet anders.

Veel plezier met je Sheltie gewenst :-)

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Jammer dat de tekst weg is, ik had het graag willen lezen.
En ik denk dat als mensen zich aangevallen voelen, jongens lees eens het nieuws.
De intensies van veel fokkers zijn vast goed, maar zoals altijd slaan wij mensen door in het creeren van ons ideaalbeeld van een bepaald ras.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Daar vind ik dat je een heel goed punt hebt Simone.

Waarom die onzekerheid? Je hond is toch evengoed fantastisch? Je hebt alleen veel meer kans op erfelijke aandoeningen en dat is gewoon een feit.

Mijn hond Faya komt uit totaal verkeerde fok, is nergens op getest en was gewoon verwekt voor het geld dat weet ik nu zeker. Ze heeft geen stamboom, is super slecht gesocialiseerd en daarna ook nog eens mishandeld.

En weten jullie, ik ben hartstikke trots op mijn meisje.

Maar een stamboomhond was toch beter geweest. Puur voor de hond zelf, dan was ze waarschijnlijk niet het doelwit geweest van een randdebiel en niet gefokt om centjes te verdienen maar een verbetering van het ras te zijn met het doel bij lieve mensen terecht te komen. Mijn gevoel voor haar zou er daarintegen niet minder om zijn.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Het topic ging erom dat ze niet aan grote agilitywedstrijden kon meedoen (Kampioenschappen en zo) met een stamboomloze hond.

honden page profiel Sandra en FleurtjeSandra en Fleurtje

honden foto van Sandra en Fleurtje

Ik kan je nu wel vertellen dat ik dolblij ben met Fleur ontzettend lief mooi sociaal etc etc..
Maar wat een zenuwslopende tijd ga ik door testen uitslagen wachten wachten.... Straks met anderhalf jaar heupfoto's laten maken.
Al bij al net zo duur allemaal als een rashond.
Dat doet er niet toe zou Fleur voor geen goud willen ruilen, maar de onzekerheid waar je inzit is mijn hond gezond? Kijk bij een asielhond weet je dat ook niet maar dan kies je vaak voor een volwassen hond.
Ik heb ervoor gekozen om Fleur te redden en ik heb ervoor gekozen om haar te laten testen ik wil het gewoon weten.
Maar ik doe het nooit meer omdat ik gewoon bang ben dat mijn lieverd wat mankeert en ik zoveel van haar hou dat ik dat niet kan verdragen.

Dus wat ik hiermee wil zeggen koop een geteste pup bij een erkende fokker dan hoef je niet al die narigheid door te maken en in angst te leven.

honden page profiel Watch Out *Shelties* AroundWatch Out *Shelties* Aroundgoedgekeurde fokker

honden foto van Watch Out *Shelties* Around

Mensen, kom op, doe niet zo hard!

Het is Sammy toch al lang duidelijk? Ze heeft toch allang gezegd dat ze nu wel begrijpt dat het verstandiger is een hond met dan zonder stamboom te kopen de volgend keer? En opmerkingen over beter engels en blabla; mensen get a life! Je ziet toch dat Sammy nog jong is, doe niet zo belachelijk en geef het goede voorbeeld in plaats van haar zo aan te vallen. Ik weet zeker dat dat meer respect oproept dan met misplaatste opmerkingen te gaan gooien.

Wat betreft stamboomloze honden en (toekomstige) wedstrijden: volgens mij kun je een werkboekje aanvragen bij Cynophilia. (Weet niet zeker of dit de correcte naam is, google anders even.)

Succes!
groetjes, Nana

honden page profiel BoogyBoogybijna goedgekeurde fokker

honden foto van Boogy

@ nana; amen! O-)

honden page profiel *~-Sammy-Ft -Jady- Ft -Bailey-~**~-Sammy-Ft -Jady- Ft -Bailey-~*

honden foto van *~-Sammy-Ft -Jady- Ft -Bailey-~*

Ha nana,

Dankje wel voor je lieve reactie ga zeker even kijken en voor de mensen hier als bailey 1 jaar is komt er een stamboom sheltie bij lees het nu pas want ben ik griekenland xxx sammy

Anoniem (Gast)

"





:-D :-D :-D :-D :-D

Ach en de TS heeft gelijk haar openingstopic maar verwijderd.........Die stond toch niet in het engels? O-) "

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Sheltie zonder stamboom is ook gewoon een hond!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 4 van 4 12 3 4
Volgende forumvraag: bult
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^