longemfyseem

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Heb vandaag te horen gekregen dat Gina (bijna 14 jaar)longemfyseem heeft met een hartprobleem.Wat kan ik haar het best te eten geven want haar stoelgang is ook niet al te best.Over Cesar wat ik haar vaak gaf met royaal canin sensible 30 heb ik gelezen dat Cesar niet goed is. Nooit geweten.Heb haar gisteren voor het eerst een omega 6 visolie gegeven. doe ik hier goed aan en wie weet wat het beste is voor mijn lieveling Alvast bedankt Gr. Ingrid

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "longemfyseem" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Ik zeg rauw of een goede brok die geen granen en rare toevoegingen bevat. (Orijen/Acana enz.)

Je kunt kant en klare versvoeding halen, hier hoef je dan niets aan te doen.

Mag ik vragen wat ze aan Gina's problemen gaan doen? Heel vervelend zeg!

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Aan die longemfseem is niets te doen, voor haar hartje heeft ze fortekor 2.5 mg. 2x daags 1 tablet gekregen.Ze maakt veel lawaai met ademhalen.Loop langzaam met haar. Ze heeft ook nog eens pas haar dochtertje van elf en half verloren.We zijn met zijn alle in de rouw.Moeilijke tijden nu. gr. Ingrid p.s. Ik ga je advies volgen

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Oef wat zwaar zeg. Ik kan niet zien hoe ernstig het is maar laat haar alsjeblieft niet lijden.

Wat wil je precies gaan voeren? Brok of rauw? Want ik denk dat je over het een nog wel wat extra advies kan gebruiken.

Cesar, Bonzo, Pedigree enzovoorts dat is geen rauw vlees (de blikken.)

Heb je al enig idee hoe je het wilt gaan doen?

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

Wat erg...... :'( Dat hoor je overigens niet vaak, hond met longemfyseem.

Komt wel vaak bij mensen voor, voornaamste oorzaak (mee?)roken. Het is een nare kwaal waar idd niets aan te doen is. De hond zal benauwd zijn bij inspanning en sneller vermoeid. Dus rustige beweging met voldoende rustmomenten tussendoor.
Maar wel in beweging houden, want ook bij longemfyseem geld: Rust roest.

Sterkte hoor, hoop dat ze nog een goede tijd bij jullie kan hebben.

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Heb haar gisteren extra verwend en een biefstuk gegeven.Een beetje aan laten bakken want ik heb mijn honden , behalve pens, nooit rauw vlees gegeven.Is dat wel goed afentoe?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

jee dat is niet wat. houd je hondje maar heel goed in de gaten, en geef haar maar mooi alles.
je geeft pens ? nou mooi hoor, dan kan je gerust eens wat rauw vlees geven, niets mis mee, in de dierenwinkel is van alles te vinden, zoals carnibest, en zeker kan je dat af en toe eens geven, heus je hondje zal het heerlijk vinden.

vlees wat je laat bakken, beefstuk, hoe goed bedoeld ook, daar heeft ze niet zoveel aan, geef maar lekker carnibest. let maar eens op hoe heerlijk ze dat vind. verwen dr maar een beetje, dat doe je niet met beefstuk hoor. :-D

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Hallo lieve allemaal. Bedankt voor jullie lieve en goede reacties. Iemand vertelde mij vandaag dat haar hond Rodi eet. Het is verkrijgbaar bij sommige dierenwinkels. Heeft iemand hier ervaring mee. Is het goed of slecht?? Groeten Ingrid P.s Is Carnibest overal verkrijgbaar of moet je het bestellen???

honden page profiel LaurenLauren 3 doggies

honden foto van Lauren

Jeetje, wat erg allemaal. :'(

Ik zou indd. rauw vlees geven, het is het beste om dit altijd te geven, i.p.v. af en toe..
Je kan kijken naar KVV, dit staat voor kant-en-klaar vers voer. De verhoudingen (spiervlees, orgaanvlees etc.) zijn hiervan al helemaal goed.
Kijk dan naar een graanvrij merk (een hond is namelijk een carivoor, vleeseter dus, en kan al die granen niet goed verteren), bijv. All Animal, Alaska, Haaksbarf, Shaweca, Tinlo BARFmenu of Carnivoer.
Op de sites van die merken zelf (even googlen) kun je verkooppunten in jouw buurt vinden.
Let er wel op dat je min. 4 diersoorten per 3 weken moet geven. Vis is hierbij niet meegerekend, je kan 1x per week/per 2 weken vis geven.

Carnibest bijv. is al compleet, je kan hiervan altijd de 'Natuurvoer'-variant geven. Echter zou ik zelf niet voor Carnibest gaan, ze geven de percentages (dus orgaanvlees, bot, spiervlees, groenten etc.) niet vrij en er zit een klein beetje rijst in. Dit is niet erg, maar ze geven niet vrij waarom dit erin zit..
Maar opzich is Carnibest echt een prima KVV, hoor. Zeker als je het vergelijkt met Royal Canin en Cesar.

Als je geen rauw wilt geven, kijk dan ook naar een graanvrije brok met veel vlees.
Bijv. Orijen, Acana (de 3 graanvrije varianten: Wild Prairie, Grasslands en Pacifica), Applaws, Taste of The Wild of Fish4Dogs.

Maar rauw is beter! :-)

honden page profiel LaurenLauren

honden foto van Lauren

" Hallo lieve allemaal. Bedankt voor jullie lieve en goede reacties. Iemand vertelde mij vandaag dat haar hond Rodi eet. Het is verkrijgbaar bij sommige dierenwinkels. Heeft iemand hier ervaring mee. Is het goed of slecht?? Groeten Ingrid P.s Is Carnibest overal verkrijgbaar of moet je het bestellen??? "


Rodi is een redelijke KVV. In ieder geval de Rodi Exclusive versie.
De Rodi Classic versie bevat veel granen en chemische toevoegingen.
Maar voor het geld dat je uitgeeft aan Rodi Exclusive, kun je veel betere KVV-soorten kopen!

Carnibest is in veel dierenwinkels verkrijgbaar.
Kijk dus even op de sites van de opgenoemde merken. :-)

In ieder geval heel veel sterkte & succes met je hondje!

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Sinds ik op deze site ben, ben ik al veel te weten gekomen van wat ik aan fout voedsel gegeven heb.Nogmaals bedankt allemaal voor jullie goede en lieve adviesen. Gr. Ingrid

honden page profiel IngridIngrid

honden foto van Ingrid

Heb Gina en Chata altijd naast de fiets laten rennen naar het vondelpark (amsterdam of met boodschappen doen. Chata was ook al een beetje benauwd voor zij stierf.Ik denk dat het door die uitlaatgassen gekomen is die longemfyseem want zelf roken wij niet.Maar wat moet je dan doen als je in een stad woont. Ze vonden het altijd heerlijk dat rennen.Gina is toch wel oud nu. Chata 11 jaar die missen we nog iedere minuut van de dag. Wat is dat verlies moeilijk. Gr. Ingrid

tieneke (Gast)

ook wij hebben een hondje met longemfyseem en hartritme stoornissen maar wonen niet in de stad en roken ook niet dus hoeft daar niet van te komen.Wij geven gewoon harde brokjes is goed voor de tandjes, want die heeft ze niet zoveel meer, van de dierenarts hoorden we dat als ze het heel benauwd zou krijgen er evt prednison wordt gegeven.

honden page profiel ingrid meijeringrid meijer

honden foto van ingrid meijer

Ja, dat heeft de dierenarts ook tegen mij gezegd, maar wel in die bewoording dat dat het laatste stadium is.Hoe oud is jouw hondje Tineke??? Wat een zorgen allemaal. Ik ben ook nog steeds niet over de dood van haar dochtertje heen. (hebben we samen op de wereld gezet want ze had 6 pups en die kwamen achterelkaar)Bedankt voor je reactie Ingrid

tieneke (Gast)

Mijn hondje is bijna 14 jaar en is een Westie, heb vandaag nog met dierenarts gepraat omdat ze soms zo hoest klinkt net of ze een haarbal ophoest,hij dacht dat het vocht/slijm was moest even langskomen kan ze pilletjes voor krijgen, vind het ook moeilijk weet nml niet of ze pijn heeft ze licht soms in de mand zo zielig te kijken..Het is moeilijk is toch een deel van je leven geweest ik snap je verdriet.Soms hoop ik maar dat ze 's nachts gewoon inslaapt en haar alle elende gespaard blijft.

honden page profiel ingrid meijeringrid meijer

honden foto van ingrid meijer

Geniet van haar zo lang ze nog bij je is. Mijn hondje is 23 juni overleden maar ik heb het er zo moeilijk mee. Meer dan met de andere hondjes die ik gehad heb. Ik was totaal verliefd op haar vanaf de eerste minuut. Zij is of was het grappigste hondje wat ik ooit heb meegemaakt.Zit alweer te janken. Tineke ik wens jou het allerbeste. Houd dat hoesten in de gaten en als ze toch nog steeds benauwd heeft dan moet je toch die nare stap zetten om haar uit haar lijden te verlosssen.Chata die is overleden aan een tumor aan haar milt en is door zwakte niet meer wakker geworden uit de narcose.Ik hoefde dus die stap niet te maken maar met haar moeder Gina waarschijnlijk wel.Ze kan nog hard blaffen en dan denk ik zolang je dat kan is het nog niet zo heel erg. Sterkte gr. Ingrid

tieneke (Gast)

bedankt Ingrid, ik wens je veel sterkte met Gina en de keuzes die je waarschijnlijk ook moet maken.

tieneke (Gast)

Hallo ingrid,

hoe gaat het nu met jouw hondje?
bowie zit nu al een tijdje aan de prednison maar kan niet echt zeggen dat ze er enorm van opknapt, ze ligt nu veel in haar mandje te slapen en wandelen is haar nu echt te veel.

honden page profiel ingrid meijeringrid meijer

honden foto van ingrid meijer

Hallo Tineke

Met Gina gaat het ook niet alte best. Als ik met haar uitga en ze na 2 of 3 minuten haar behoefte heeft gedaan wil ze gelijk weer terug.Ze loopt ook heel langzaam en heeft nu ook plaspillen omdat ze vocht achter haar longen heeft. Ze hoest heel weinig.Mijn D.A. vertelde mij als ze het benauwder zou krijgen dat ze dan ook prednison nodig heeft.Mijn man wil haar niet nog meer medicijnen laten slikken.Maakt Bowie ook zoveel lawaai met ademen??Als de tong of tandvlees een beetje paars is dan heeft ze niet genoeg zuurstof en dat had Gina de laatste maal bij de D.A.Let wel goed op de nagels want als ze niet zo veel meer loopt slijten die niet meer.Ik wens je het allerbeste met Bowie
Lieve groeten Ingrid

tieneke (Gast)

hallo Ingrid,

ja klopt nagels zelf bijknippen helpt, helaas heb ik gister te horen gekregen dat Bowie eigelijk in verpleeghuis moet met zuurstof maar dat is er niet voor honden, dus advies om in te laten slapen, wist wel dat het er aan kwam maar toch, als ik haar vandaag zo op de bank zie liggen denk ik valt wel mee..moeten maar kijken wanneer advies was wel op korte termijn, willen ook niet dat ze straks stikt.Ook wens ik jouw veel sterkte is moeilijk om over leven en dood te beslissen, kwam dit gedicht nog tegen vond het wel erg mooi:
Als twee lieve ogen je vragen: help me,
want ik heb zo'n pijn. Mag je dan omdat je haar niet wilt missen
egoïstisch zijn? Als twee lieve ogen je vragen: baasje laat me toch gaan.
Mag je dan omdat je zelf nog niet zover bent zeggen: Het is nog niet
gedaan. Als de dokter zegt: dit komt nooit meer goed. Mag je dan omdat je er niet aan wilt
zeggen : we houden goede moed. De liefde voor een dier gaat verder dan het leven zelf en zal je altijd
liefde blijven schenken. Iets waar je met goede herinneringen aan zult blijven denken.
Dus neem die stap en laat haar gaan. Dan pas kun je zeggen, Ik heb alles voor haar gedaan..

honden page profiel ingrid meijeringrid meijer

honden foto van ingrid meijer

Hallo Tineke
Wat een mooi gedicht en wat een waarheid!!! Bedankt. Dat gedicht verteld je al wat je moet doen. Vreselijk maar waar. Als je Bowie laat inslapen vraag aan de dierenarts of hij/zij bij je thuis wil langs komen. Dan heeft Bowie tenminste niet de stress van de lucht van de d.a. praktijk. Gina is al 5 jaar blind door een foute diagnose en daarom ook verkeerde oogdruppels gegeven.Ze heeft zich heel goed aangepast. Ben ook heel boos op de dierenarts geweest. Het vervelende van blind zijn is dat ik niet haar expressie kan zien. Ogen zijn dan toch wel heel belangrijk.Kijk goed in de ogen van Bowie en doe wat het beste is voor haar.De dochter van Gina (Chata) is op 23 juni 2011 overleden.11 jaar is ze geworden. Niet meer bijgekomen na een operatie. Er gaat geen uur voorbij dat ik niet aan haar denk.Dierenliefde gaat voor heel veel mensen heel diep. Het is als een kind verliezen voor mij.Tineke ik wens je heel veel sterkte en misschien helpt het te weten dat je niet de enige bent. Lieve groeten Ingrid p.s Maakt Bowie geluid met ademhalen??

tieneke (Gast)

bedankt,ja Bowie heeft een raar geluid als ze adem haalt(beetje knetterend), ook haar buik gaat anders op en neer. gelukkig woont de dierenarts op de hoek maar zit er wel over te denken om thuis te laten komen, laat haar ook cremeren en ze komt thuis om een mooi plekje te staan,zodat ze toch bij ons is, we hebben ook nog een zoontje van bijna 3, moeten er ook over nadenken hoe we dat gaan vertellen.Toch kan ik het ook niet altijd aan Bowie haar ogen zien meer haar lichaamstaal.
Voor jouw ook veel strerkt met Gina in de komende tijd.Het blijft moeilijk want je weet dat het niet beter kan worden alleen maar slechter...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "longemfyseem" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Pus in traanbuis
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^