Accupunctuur bij honden ??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

hoih allemaal,

zoals de meeste al weten heb ik 2 Amstaffjes ... mijn reutje is enorm gevoelig voor mijn gemoedstoestand :( wat zo zijn nadelen heeft .. nu laatst had ik me over een stom onderwerp wat liggen opjagen en hij heeft mij horen 'uitvliegen' hard praten tegen men zus en was em al een beetje in de gaten aant houden :( gevolg 2x overgegeven ... hij heeft pas medicatie en alles gehad tegen zijn diaree en overgeven dus daar kon het al niet van zijn :( ...

nu is mijn vraag kan accupunctuur helpen om mijn kleine jongen te laten kalmeren en zijn rust terug te vinden ? heb dit gezien bij een aflevering van Dogwhisperer en dat hondje werd enorm rustig!!!

over het algemeen is hij heel kalm maar hij geraakt snel in een hoog niveau van extase :-D en ook op de hondenschool is hij altijd 'gestressed' om de andere honden en mensen gedag te zeggen ... hebben jullie tips hierover of heeft iemand hier ervaring mee ?

grts ..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Accupunctuur bij honden ??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Inge & DangerInge & Danger

honden foto van Inge & Danger

Dat zal zeker helpen, maar acupunctuur doet meer goede dingen. Mijn hond heeft huidproblemen en is ook erg gevoelig, daar is hij nog voor onder behandeling maar gaat nu erg goed.

Als je vragen hebt stuur gerust een pb :-)

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Kan zeker helpen,maar als ik je zo zie vertellen over jezelf ,kun je het misschien ook voor jezelf eens proberen.

Ik bedoel het niet sarcastisch hoor,maar serieus.

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

mja ik weet het :'( wie weet kan het wel es helpen ... krijg het soms toegedient bij mijn kine ... :'( ze hebben nu weer beiden overgegeven :'( Kena een hele brok gras alweer :'( Tyson maar een beetje en vooral gal :'( ... er was niets aan de hand ze waren gewoon aant spelen .... :'( :'( :'( ben echt ten einde raad :'( sffs DA

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious

honden foto van Goldendelerious

Acupunctuur kan zeker helpen om stress te verminderen. De naalden die op bepaalde punten van de energiebanen geplaatst worden, heffen de door stress veroorzaakte blokkades in je energiestroom op. Zo komt het lichaam weer redelijk in balans.
Wat al eerder is aangegeven, doet acupunctuur echt veel meer en is zeer complex om te omschrijven. Verschillende energiebanen staan in verbinding met de 'ziel' en de organen. Beide worden in balans gebracht met elkaar. Het is in staat vele ziektes te ondersteunen. Als ik je een tip mag geven, zoek dan een traditioneel acupuncturist die ook gecertificeerd is in het herbalisme. Vaak is dit gecombineerd humaan acupuncturist als acupuncturist voor dieren.
Gezien de klachten van je honden, zou je misschien iets breder moeten kijken dan acupunctuur alleen. Gezonde voeding, alternatieve medicamenten etc.etc. Een goed holist kan je hier ook bij helpen.

honden page profiel MaudMaud

honden foto van Maud

" Vaak is dit gecombineerd humaan acupuncturist als acupuncturist voor dieren.
Gezien de klachten van je honden, zou je misschien iets breder moeten kijken dan acupunctuur alleen. Gezonde voeding, alternatieve medicamenten etc.etc. Een goed holist kan je hier ook bij helpen. "

Ik ben het helemaal met Goldendelicious eens. Een hondenschool is ook stressvol, misschien moet je wat meer rust pakken voor jezelf en voor je hond. Ook vraag ik mij af of je hond geestelijk genoeg gestimuleerd wordt. Bijv. door denk/speurspelletjes e.d. Misschien kan je de holistische (dieren)arts ook vragen naar Bach Bloesems, ook voor jezelf en voor je hond. En wat Soraya al aangeeft: in spiegelen zijn honden heel goed. Er is ook een boek over geschreven.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Verplaatst naar medisch alternatief

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Onderstaand middel, animal freedom, zouden al positieve resultaten mee geboekt zijn. Ik geef het als tip mee. Acupunctuur heb ik zelf geen ervaring mee. Je zou ook een klassiek homeopatisch arts kunnen overwegen.

Stockflesje Animal Freedom

Mycena - Paarse Dovenetel - Sneeuwklokje - Trompetklimmer - Papegaaieblad - Wijnruit - Klein streepzaad - Vingerhoedskruid - Bosrank - Kruidje roer me niet.

Deze combinatie helpt de ziel van het dier te bevrijden van de last en het leed, wat soms bewust of onbewust door de mens het dier wordt aangedaan. Het probleem van het dier ontstaat vaak, omdat het dier de spanningen en stress van zijn baas overneemt. Geeft vrijheid, rust en verbindt het dier met zijn oorspronkelijke kracht.


http://www.bloesem-remedies.com/winkel/product_info.php/cPath/27_34_51/products_id/117

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi,

Ook klassieke homeopathie kan heel veel voor gestreste honden betekenen..
Die stress het uitwerking op het hele functioneren op heel de hond, inclusief gezondheid..

Ik denk alleen dat je stress en opwindingsprikkels door elkaar haalt..

Stress is wat anders dan het niveau van de opwindingsprikkels reduceren hé..
Opwindings prikkels kan je door traning de hond aanleren die te controleren door zelfbeheersings oefeningen doen..
Stress krijgt een hond door zoals mensen die oppikken, 'te veel' van alles....
Ook als jij gestrest bent breng je dit over, zeker op hondn die daar gevoelig voor is...

Als je iets wilt met klass. homeopathie via een veterinair homepaat dan lees ik het wel...
Succes hoor...

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

wauww dank jullie wel hier heb ik echt heel veel aan !! :-)

ben bij de DA geweest en fysiek is alles prima in orde met beide bengeltjes, hebben een spuitje gekregen tegen het braken.

Voor Tyson heb ik een halsband met nestgeuren besteld, volgens de veearts vrij effectief en is iets nieuws ... deze geeft geuren af tot een maand lang en kan heel goed werken .. we zullen dit dan maar eerst proberen, ze vond acupunctuur ook geen slecht idee, maar we doen het eens eerst met dit en moest het niet helpen gaan we verder ... wel blij dat ik dit jullie gevraagd heb :-) heb er alweer veel van geleerd :-) dank je :-)

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

Ik weet niet of je een verzekering hebt??Dan wordt acupunctuur vergoed als je er 1 neemt van de lijst (snva).

honden page profiel MaudMaud

honden foto van Maud

Bedoelt de veearts zo'n D.A.P.halsband?

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

goh geen idee hoe die precies noemen maar is iets wat nog niet zo heel lang op de markt is ... is echt een halsband dat nestgeuren bevat .. :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Accupunctuur bij honden ??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: vorm van halti
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^