Teckel meeste bijtincidenten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

" Regel uit de tekst:


"Wie op zoek is naar een hond die wel lief is..."

alsof een teckel niet lief is ;-) ;-) ;-)

Mijn broek is afgezakt... "


Het sarcasme in die tekst is aan jou niet besteed begrijp ik :-D ;-) :-D

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

Mijn uitlaathondje kruising teckel x jack russel is absoluut geen sociale hond. Keft alles bij elkaar als je de situatie niet voor bent, en als ze zich echt bedreigt voelt bijt ze echt. Maar is het een monster, nee absoluut niet. Alleen ze heeft een gebruiksaanwijzing.
Maar Roxy heeft ook een gebruiksaanwijzing, en shadow ook. Zijn nu opeens alle 3 vals, of aggressief nee. Hebben ze weleens gebeten? ja. Roxy heeft mij gebeten (mijn fout) en shadow ook (ongelukje). Naar mijn idee is als een hond een mens bijt 9 van de 10x een menselijke fout.
En honden onderling kan er van alles zijn, maar kan vaak ook voorkomen worden.
Iedere hond bijt ongeacht het ras. Een stafford bijt, een teckel bijt een chihuahua bijt enz.. Ik loop nooit met een boog om een hond heen puur om het ras.

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

"

Het sarcasme in die tekst is aan jou niet besteed begrijp ik :-D ;-) :-D "


Ik lees dit niet als sarcastisch bedoeld hoor...

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

"

Ik lees dit niet als sarcastisch bedoeld hoor... "


Mwah, er zit toch een behoorlijk dosis aan spot in dit stukje :-D

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Ik heb zelf een chi en ik moet zeggen,

ook al is hij klein, het is geen makkie om op te voeden hoor.

Het is gewoon zo dat ze van nature al heel pittig zijn, ze zijn een grote hond in een klein lijfje.
Als je daar bij ook nog eens gaat behandelen als een baby krijg je problemen.

Het ligt denk ik niet geheel aan opvoeding, de ene chi is al wat feller dan de andere maar je kan het wel met de nodige opvoeding en training eruit krijgen.

Ik zie dat zelf, Nabu houdt er niet van om zomaar zonder rede of 'ontmoeting' te worden aangehaald. Hij zal niet bijten maar misschien wel blaffen en grommen als je totaal uit het niets je hand op zijn kop legt...
Ik zeg dan ook aan iedereen, laat hem snuffelen en negeer hem tot ik je zeg dat je mag.
In het begin kreeg iedereen een snoepje dat ze hem gaven om daarna te strelen. Dat heeft veel geholpen want hij had moest niet hebben van vreemden.

Moest ik hem bij iedere grom en blaf op gepakt hebben dan zou hij een bijter geweest zijn.

Dus een heel klein deel karakter en een groot deel opvoeding en training denk ik

Anoniem (Gast)

Ik heb zelf ook een teckel en herken zeker het bijt gedrag, de felheid, de behoorlijke gebruiksaanwijzing die hij heeft.  Naast mijn teckel staat een grote lobbes; kruising tussen new foundlander en berner sennen. Maar deze is totaal anders,zit zacht lief karakter in. Ik ben onwijs gek met mijn honden. Maar ben wel consequent. Ik betuttel mijn teckel niet. Hij is naar de hondenschool geweest en luistert heel goed.    Maar toch bijt hij zodra vreemden te snel toenadering zoeken. Of als ze te wild op mijn kinderen af rennen. Een teckel is bezitterig, eigenzinnig, egoïstisch, en de grootste aanstellers die er zijn. Je moet ze goed in de gaten houden  maar ik vind het geweldige beesten met veel karakter!

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Onderzoek is uit 2011 en er zijn veel onderzoeken naar bijt incidenten, uit elke onderzoek komt weer een andere lijst naar voren. Ergens stond de Weimaraner hoog, dan rottweiler. 

 

Er is nooit echt een goed onafhankelijk onderzoek geweest, voor zover ik weet. 

Kijk je naar de aangiftes, de meldingen bij de ziekenhuizen/ huisartsen. Gaat het om een hond met meerdere incidenten. Kijk je naar procenten, hoeveel er van dat ras zijn etc. Kan ook nog per jaar wisselen.

 

 

topic is ook uit 2011 zie ik met! 

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

Dat denk ik ook Frank. De media werkt mee aan de negatieve bericht vorming omtrent de „gevaarlijke" rassen, wat zeer spijtig is. 

 

Goede voorlichting over de aanschaf van een hond, het ras en zijn achtergrond. Goede begeleiding met positieve opvoeding, voor de nieuw eigenaar en zijn pup en vooral blijven beseffen dat het een leven wezen is, zou het aantal bijt incidenten aanzienlijk naar beneden kunnen brengen, denk ik.

honden page profiel Sem en yinzSem en yinz

honden foto van Sem en yinz

Ik denk niet dat het aan een ras zou liggen die vals of gevaarlijk zijn.
Is er al is naar gekeken hoe het baasje met de hond omgaat?
Ja ik kom meer kleine hondjes tegen die lelijk doen, maar meestal hebben die hondjes ook een baasje die hun hondje op hun manier "beschermd".
Kleine hondjes worden vaak aangezien als een baby, en worden ook zo behandeld.
Ik ben ook kleine hondjes tegen gekomen die als hond behandeld worden, en die hondjes zijn vaak veel liever tegen mijn hond.

Overgins is dit topic uit 2011

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

" Ik denk niet dat het aan een ras zou liggen die vals of gevaarlijk zijn.
Is er al is naar gekeken hoe het baasje met de hond omgaat?
Ja ik kom meer kleine hondjes tegen die lelijk doen, maar meestal hebben die hondjes ook een baasje die hun hondje op hun manier "beschermd".
Kleine hondjes worden vaak aangezien als een baby, en worden ook zo behandeld.
Ik ben ook kleine hondjes tegen gekomen die als hond behandeld worden, en die hondjes zijn vaak veel liever tegen mijn hond.

Overgins is dit topic uit 2011 "

 

Ik weet het, maar als we het er toch over hebben, beter een bestaand topic dan weer een nieuwe opnenen.

 

Ik zag een tijd terug een aardig onderzoek uit de VS. Daar werden alle dodelijke incidenten, danwel meldingen van dodelijke incidenten onderzocht. Gekeken werd naar welk ras werd gemeld, welk ras daadwerkelijk betrokken was en onder wat voor omstandigheden eea had plaatsgevonden. Een van de uitslagen was bijvoorbeeld dat in 80% van de gevallen de honden niet in huiselijke kring leefden maar bijvoorbeeld vastgeketend zaten in de tuin. Dan lijkt er toch een causaal verband te zijn tussen opvoeding, sociale omgeving en incidenten.

 

In die zin verwacht je dus ook dat bepaalde rassen hoog scoren in onderzoeken naar bijtincidenten. Maar kan je dan wel verband leggen tussen ras en incident? Of is een hond dan eerder slachtoffer van z'n ras terwijl het eigenlijk aan opvoeding en incident of verantwoord eigenaarschap en incident ligt?

 

Hetzelfde kan je trouwens hard maken voor bijtincidenten met honden.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

In het boek: dit is de hond, staat dat een deel van het karakter van de hond genetisch is bepaald, maar dat het grootste deel wordt gevormd door opvoeding en de omgeving waar de hond opgroeit. Eigenlijk zou dit dus  betekenen dat (de meeste) bijt incidenten, komen door de opvoeding van de eigenaar en dat bepaalde honden inderdaad slachtoffer zijn van hun ras.

 

 

 

 

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

" In het boek: dit is de hond, staat dat een deel van het karakter van de hond genetisch is bepaald, maar dat het grootste deel wordt gevormd door opvoeding en de omgeving waar de hond opgroeit. Eigenlijk zou dit dus  betekenen dat (de meeste) bijt incidenten, komen door de opvoeding van de eigenaar en dat bepaalde honden inderdaad slachtoffer zijn van hun ras.
 
 
 
  "

 

Nou ja, er is een onderscheid tussen karakter, eigenschappen en gedrag. Gedrag wordt bepaald door opvoeding en ervaring, eigenschappen zijn genetisch. Karakter is de combinatie van interne en externe factoren, zowel aangeboren als aangeleerd.

 Dat onderscheid is wel essentieel om te maken in mijn ogen. Feit is dat de opvoedig en opgedane ervaringen (referentiekader) gewoon heel erg belangrijk zijn. Je veranderd de aard van het beestje er niet mee, maar je kan de aard er wel mee sturen.

Chris (Gast)

ik heb een vraagje wij zijn onlangs grootouders geworden , nu was de papa en mama afgelopen zondag met de baby op bezoek . Onze teckel natuurlijk toen de baby geluidjes maakte maar toen ik haar vasthield wou hij steeds in haar voetjes " pitsen " . Zijn er hier mensen die hier ervaring mee hebben aub ??

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

" ik heb een vraagje wij zijn onlangs grootouders geworden , nu was de papa en mama afgelopen zondag met de baby op bezoek . Onze teckel natuurlijk toen de baby geluidjes maakte maar toen ik haar vasthield wou hij steeds in haar voetjes " pitsen " . Zijn er hier mensen die hier ervaring mee hebben aub ?? "

 Het is een heel oud topic, zes jaar geleden geopend, maak zelf een topic aan, kan ook als gast, dan krijg je genoeg adviezen.....een topic kan je aanmaken ook bij overig, nieuw onderwerp....

honden page profiel Koning Obi Koning Obi

honden foto van Koning Obi

Kan me er iets bij voorstellen.. Opgegroeid tussen honden. Grote en kleintjes maar ik ben nooit gebeten of ook maar fout aangekeken door de grote(re). De kleinste van allemaal, onze westie daar ben ik wel eens vaker door gebeten. Onze herders en onze golden retriever nooit. En 1x pakte onze Jack Russell me om de pols heen was een beetje mijn eigen schuld. Hij beet niet door en leek zelf te schrikken, maar toch. De wil om zo uit te halen was er. Zo'n situatie is ondenkbaar bij Obi... die is heel anders.

Teckels zijn populair, dus er zijn er veel= meer kans dat het fout gaat. Verder zijn het kleine driftige hondjes met een sterke eigen wil. Net als terriërs... Betekend niet dat het slechte honden zijn. Ik denk dat ze vaak niet begrepen worden. En als ze dat wel worden, worden ze door hun omvang en postuur vervolgens niet serieus genomen, leef maar eens zo. "Ach kijk die kleine brompot nou...!" als Obi een keer zoiets heeft van "nee, ik ga niet aan de kant!" dan denken mensen hmmm wacht eens het is wel een grote hond. En gaan ze heel anders te werk om de hond van plaats te krijgen. De teckel wordt gewoon weer opgepakt en weggekwakt. Of geduwd of getrokken. Als ie dan boos kijkt so what het is toch een kleine brompot?

honden page profiel TeckelventjeTeckelventje

topic is al zes jaar oud!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! sluiten die hap.Hein.

honden page profiel Suzanne en LucaSuzanne en Luca

honden foto van Suzanne en Luca

" ik heb een vraagje wij zijn onlangs grootouders geworden , nu was de papa en mama afgelopen zondag met de baby op bezoek . Onze teckel natuurlijk toen de baby geluidjes maakte maar toen ik haar vasthield wou hij steeds in haar voetjes " pitsen " . Zijn er hier mensen die hier ervaring mee hebben aub ?? "

 Je hond heeft geen idee wat dat kleine roze wezentje is. Een totale vreemd iets voor je teckel. Dat is een hele onzekere situatie voor je hond.

Met dat happen geeft hij aan, de baby eng te vinden.

 

Hou je teckel op een voor hem veilige afstand, zodat hij rustig kan wennen aan zo een klein wezentje.

Geef hem een kluifje, zodat hij daardoor de baby aan iets positiefs kan koppenen.

pagina 3 van 3 12 3
Volgende forumvraag: In beslag genomen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^