Teckel meeste bijtincidenten?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Paco, Muis,Vera, Papadopoulos, Odette en Annabelle (Terra+, Dinky+, Saltarin+, Sam+, Zara+)

Ja, inderdaad, teckels zijn beesten...
Vanmorgen was Terra ontsnapt... Komt ze ineens thuis met de voet van de buurman...

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

Ja natuurlijk jouw buurman is postbode hahaha klopt het weer

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

hahahahahahhaa wat een gevaarlijke teckel zeg oei oei

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

hahahahahahhaa wat een gevaarlijke teckel zeg oei oei

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

een bijtincident van de teckel, vind het altijd zo jammer dat ze dan allemaal over een kam geschoren worden.

dat is met alle honden zo, bijtincidenten komen altijd voor, wil niet zeggen dat het dan dat ras is, er is ook een bijtincident wel eens geweest van de newfy, en dat wil toch niet zeggen dat dan alle newfy,s maar bijters zijn ?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dus helemaal geen strot ? :'( dacht bamse al van de week blij te kunnen maken dus niets geen strot ?

honden page profiel Sandra en FleurtjeSandra en Fleurtje

honden foto van Sandra en Fleurtje

Hihihi geweldig die foto en opmerking.

honden page profiel Angela KastelijnAngela Kastelijn

vroeger hadden we ook een tekkel die heeft een jonge gebeten, jammer genoeg in het gezicht.
We mochten nooit de hond optillen dat wist ook iedereen die bij ons komt. Een hond hoort op de grond zeg mijn vader altijd. Die jonge pakte hem wel op en niet op de goede manier en hap tja wat een pech. De ouder wilde dat we de hond lieten afmaken maar dat hebben we niet gedaan het was eigenlijk zijn eigen schuld als hij de hond niet opgetild had was er niks gebeurt.

Over het algemeen vindt ik dat mensen minder oppassen bij kleine honden en dus de waarschuwingen( opgetroke lip, de manier van kijken naar je) missen bij grote honden is men altijd voorzichtiger wat ik touwens niet begrijp over het algemeen zijn grote honden beter opgevoed al kleine met uitzonderingen daar gelaten.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

angela, dat is nu de reden waarom ik mijn honden leer dat ze alles moeten toelaten en ik wel corrigeer waar nodig! mijn honden hoeven dat niet te doen.

moest jouw tekel een grote hond geweest zijn was het jongetje op zijn minst veel erger verwond en had de politie de hond in beslag genomen.

honden page profiel NikaNika

honden foto van Nika

Mij zul je niet meer horen zeggen dat het aan hun opvoeding ligt.
Bas is een bange keffer, en durft te bijten als het erop aankomt...
En Mini is een schatje bij uitstek. Nooit problemen mee. En nochtans hebben ze dezelfde opvoeding gehad. Een jaar hondenschool, socialisatietest perfect doorlopen. We zijn gestopt in de B-klas.
Met Bas trainen we al bijna een jaar tegen het uitvallen naar andere honden (met succes!). En hebben daarvoor ooit al een GT voor geraadpleegd.
Niemand kan zeggen dat we hem niet goed opvoeden of geen moiete doen. Maar het blijft een moeilijke pispot.
Gelukkig hebben we Mini die bewijst dat we ze niet zelf verpesten O-)
Als zij nu ook zo zou zijn zou ik zeggen, ja het ligt aan ons.
Maar anderzijds zie ik ook o zo vaak hoe verkeerd ze worden benaderd. Want ach zo'n klein hondje, daar is niemand bang van...
Vaak behandelen de baasjes die kleintjes WEL als hond maar andere zien ze eerder als een levend pluche beestje. En o wee als ze blaffen, dan zijn het gelijk onopgoevoede kwezels :'(

Roversnest (Gast)

"


Haha ik denk er heel anders over. Als ik een pitbull zie lopen of een bulldog of een andere 'vechthond' dan zijn dit meestal aardige grote lobussen en zijn ze vrij rustig XD Ik zie ze niet echt als vechthond.

En vele kleine honden worden verwend en kunnen daarom vals worden. Waaronder dus de teckel.

Het ligt gewoon aan opvoeding. Verderop woont een teckel die is hartstikke lief haha. en grappig.
"


Ik denk dan hier weer anders over want teckels zijn jachthonden. Ze horen op dassen, konijnen en soms zelfs zwijnen te jagen. Lief hoeven ze niet te zijn daarvoor. Maar dat zijn ze wel. Teckels worden niet verwend omdat de eigenaren meestal weten waar ze aan beginnen, ze kennen het ras. Het ligt inderdaad ook aan de opvoeding, maar dan komt vaak nog hun lieve karaktertje naar boven. Wij hebben twee teckels, allebei opgehoorzaamheidstraining, allebei op jachttraining, allebei goed opgevoed. Ze blijven eigenwijs, maar zijn de liefste hondjes!

honden page profiel Diesel & Bumper Diesel & Bumper

honden foto van Diesel & Bumper

Grappig, die bloeddorstige foto's van Marty :-D

Ik heb ook wel eens gelezen dat de labrador het meeste bijtincidenten had. Ik heb altijd mijn bedenkingen over hoe de onderzoeken uitgevoerd worden. Weten ze wel zeker dat het teckels waren, misschien wel kruisingen.

honden page profiel WendyWendy

honden foto van Wendy

Ik denk dat de hoge score van kleine schattig uitziende hondjes mede te danken is aan het feit dat mensen niet met hun poten van honden af kunnen blijven. Er wordt niets gevraagd, op de meeste stomme manier geaaid, niet naar de hond gekeken of op waarschuwingen gereageerd.
Ander onderzoek heeft uitgewezen dat de meeste honden geprovoceerd bijten maar helaas zonder uitleg wat er onder provocatie werd verstaan.

honden page profiel Jenny&BonnyJenny&Bonny

honden foto van Jenny&Bonny

Bekijk het eens vanuit een kleine hond: Je loopt lekker te wandelen (aan de lijn) en er komt een moeder met 2 kinderen aan. Kinderen hoor je al zeggen: ach wat een lief hondje. Komen op de hond af en zonder te vragen buigen zij zich over het hondje en willen aaien en knuffelen. Hond voelt zich bedreigd en "kan" bijten.
En wie heeft het dan gedaan? Juist, het hondje. Over opvoeding gesproken!

Vanaf de eerste dag dat Bonny als pup hier binnenkwam heb ik de mensen/kinderen gevraagd haar eerst te negeren en daarna mogen zij haar aaien samen met mij. Knuffelen wil ik gewoon niet hebben. Kom op zeg, het is een hond en geen speelgoed. Door o.a. deze aanpak is zij nu een sociale en lieve hond. Wel met teckelstreken natuurlijk.

Opvoeden van een hond (groot en klein) is een vereiste. Het zou alleen wel fijn zijn als het mensenras ook eens nadacht en VRAAGT of de hond geaaid mag worden.

honden page profiel oukjeoukjespeciaal aangestelde fokker

honden foto van oukje

"

Ik denk dan hier weer anders over want teckels zijn jachthonden. Ze horen op dassen, konijnen en soms zelfs zwijnen te jagen. Lief hoeven ze niet te zijn daarvoor. Maar dat zijn ze wel. Teckels worden niet verwend omdat de eigenaren meestal weten waar ze aan beginnen, ze kennen het ras. Het ligt inderdaad ook aan de opvoeding, maar dan komt vaak nog hun lieve karaktertje naar boven. Wij hebben twee teckels, allebei opgehoorzaamheidstraining, allebei op jachttraining, allebei goed opgevoed. Ze blijven eigenwijs, maar zijn de liefste hondjes! "


Mee eens! ;-)

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

teckels hebben mensen kennis.
maar hier geen bijt teckels hoor :-D

honden page profiel MTMT

honden foto van MT

Ik heb ook een teckel, mijn tweede al. Mijn eerste was een echt lamzakje. Heel lief, rustig. Een hondje zonder enig probleem. Daarom is onze tweede weer een teckeltje. Ook die tweede is heel kindvriendelijk. Mijn kleinkinderen mogen er alles aan doen. Ze laat alles doen en is zelf gek op die kinderen. Hopelijk blijft het zo. Maar ik denk dat dit een vreemd onderzoek is. Een teckel houdt heel erg van zijn baasjes en wil soms minder contact met anderen. Als een hond geen contact wil, laat hem dan met rust! Wij willen toch ook niet door iedereen vastgepakt en gestreeld worden! hahaha

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Ten eerste veel leuke reacties in dit topic. Leuk om te lezen ;-)

Ten tweede, de getallen over bijtincidenten zijn altijd een beetje verdacht. Als je in Nederland naar de cijfers gaat zoeken krijg je een lijstje op basis van aangiftes waarbij allerlei voorbehouden worden meegeven zoals dat er van veel incidenten geen aangifte wordt gedaan, en dat er voor sommige rassen geen cijfers zijn maar dat men wel denkt dat ze hoog scoren.

Ik vind het eigenlijk ook zo'n flauwekul discussie. Er komen dan allerlei aannames boven water die op perceptie en meningen zijn gebaseerd. Dat is prima, als je je maar realiseert dat je eigenlijk over niets praat. Dat geld ook vaak voor wat je buiten op straat ziet. De gevaarlijkst uitziende hond kan de in werkelijkheid een schat zijn en een schattig hondje kan een monster in huis zijn.

Tuurlijk zullen er trends en tendensen te zien zijn waar het ene ras hoger zal scoren dan het andere maar wat maakt dat nu eigenlijk uit? Stel dat Golden Retrievers hoog scoren (ik noem even een fictief voorbeeld zonder een lijst voor mijn neus te hebben), loop je dan met een wijde boog om alle retrievers heen? Tuurlijk niet. Maar misschien loop je wel om alle Dobermanns heen. Dat bedoel ik met perceptie en waarom ik het een beetje een flauwekul discussie vindt.

Ik merk dat ik er stiekem ook aan mee doe hoor. Ik heb een Amstaff, maar als ik een andere Amstaff zie ga ik toch kijken wat de eigenaar doet bijvoorbeeld en soms leid ik Misia dan toch even af als we in de buurt komen. Het is dus heel natuurlijk en ik maak me er net zo schuldig als velen anderen denk ik.

Als je het jezelf maar realiseert.

Ik probeer de mensen die ik regelmatig tegen kom te leren kennen. Weet je meteen wat je aan elkaar hebt en hoe hun honden zijn. Ben je niet meer het het ras bezig maar gewoon met het honden individu. Veel prettiger :-D

honden page profiel Miranda,Kaida en PipMiranda,Kaida en Pip

honden foto van Miranda,Kaida en Pip

Ach ik ben ook een keer gebeten door een teckel....Ik was nog een kind dreef hem heel stiekem(zodat niemand het zag...anders kreeg ik de kans niet eens) in het nauw om hem te kunnen aaien nou en daar was hij niet blij mee en zei HAP! TERECHT!

Gewoon laten gaan dus die beestjes!

honden page profiel Miranda,Kaida en PipMiranda,Kaida en Pip

honden foto van Miranda,Kaida en Pip

" Ach ik ben ook een keer gebeten door een teckel....Ik was nog een kind dreef hem heel stiekem(zodat niemand het zag...anders kreeg ik de kans niet eens) in het nauw om hem te kunnen aaien nou en daar was hij niet blij mee en zei HAP! TERECHT!

Gewoon laten gaan dus die beestjes! "


Alle hondjes trouwens gewoon lekker hun gang laten gaan en jezelf niet opdringen!

honden page profiel Landseer ectLandseer ect

honden foto van Landseer ect

Pennsylvania !!..

Ooo, dan klopt het..

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Ja, teckels zijn moordmachines, bijtgrage monsters, levensgevaarlijk en niet in toom te houden.
Bij het minste of geringste bijten ze al.
Onze Jimoh ook.
Stand:

- twee postbodes in de kuiten gebeten
- drie kinderen naar de strot gevlogen
- zes honden aangevallen
- 1 oma met rollator aangevallen; banden doorgebeten
- 1 politieagent in de hand gebeten
- talloze aanvallen waarbij we bijtincidenten hebben kunnen voorkomen

Mensen, neem NOOIT, maar dan ook NOOIT een teckel!

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Dubbel

honden page profiel miekemieke

honden foto van mieke

Kleine honden komen veel eerder in een bedreigende situatie terecht. Mensen zijn niet bang voor ze. Peuters worden doelbewust op ze afgestuurd "Kijk eens, HONDJE!" , wat voor signalen ze ook afgeven. Ik heb verschillende keren meegemaakt dat ouders in het park mijn hondje probeerden te vangen om hun kind het te kunnen laten aaien. Hondje wordt in de halsband vastgegrepen om door een gillende peuter omarmt te worden. Dat doen ze niet zo snel bij grote rassen...

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

In tottaal vijf teckels gehad maar weleen en hapje maar nooit echt gebeten en als het een hapje was was het de mensen de eigenschuld want ze willen altijd door de roedel heen lopen ;-)

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

Regel uit de tekst:


"Wie op zoek is naar een hond die wel lief is..."

alsof een teckel niet lief is ;-) ;-) ;-)

Mijn broek is afgezakt...

honden page profiel L, K & PL, K & P

honden foto van L, K & P

" Regel uit de tekst:


"Wie op zoek is naar een hond die wel lief is..."

alsof een teckel niet lief is ;-) ;-) ;-)

Mijn broek is afgezakt... "


Ach... mensen die dát serieus kunnen maar beter ook geen teckel in huis halen. Beetje gezond verstand is namelijk wel aan te raden. Sowieso vraag ik me af of mensen die zo over honden denken uberhaupt wel aan een hond moeten beginnen.

Maar goed... over dat bijten. Ja, een teckel laat het vaak wel merken als hij iets niet tof vindt en de één zal dit iets steviger laten merken dan de ander. En dan heb ik het vooral over acties van mensen zoals: boven ze gaan hangen en vooral negeren als iemand je zegt dat níét te doen en lekker blijven hangen, met een noodgang op ze af stormen om ze te aaien, vol over ze heen lopen terwijl teckelmans braaf naast het vrouwtje staat, stoer en opgefokt (vooral jonge gastjes) rare bijnamen naar ze roepen (al inspireert me dat soms nog weleens O-) )en dan vervolgens op ze af lopen en ze laten schrikken, ze bij binnenkomst op hun rug gooien want zo laat je ze zien dat je de baas bent en dat is nodig bij een teckel, met de voet tegen hun kont aantikken want zachtjes bukken om te aaien is te vermoeiend en dan de grootste fout: het vrouwtje bedreigen.

honden page profiel Des & Finn & TitaDes & Finn & Tita

honden foto van Des & Finn & Tita

Terwijl Finn slaapt, mag je er alles meedoen! BEHALVE... Hem optillen, ligt hij goed, dan ligt hij goed!

Maar verder... Prima hondje! ;-)

Anoniem (Gast)

" Wij hebben 4 Jack Russels gehad en het waren hele leuke en lieve honden en ook nooit een probleem gehad.
We hebben zelf 6 kleinkinderen en die konden heel goed met ze spelen.
Zelf bij de trimster nooit een klacht gehad in die 11 jaar. "


Mijn dochter Linneke had vroeger ook een Jack Russel .
Maar zei was wel goed opgevoed . Ze waakte zelfs over mijn pas geboren klein dochter.
En heeft nooit iemand gebeten.

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: In beslag genomen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^